Εκτροπή οχήματος, κατέληξε πάνω στον… κόμβο!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Εκτροπή οχήματος, κατέληξε πάνω στον… κόμβο!


Πάνω στον κόμβο κατέληξε νωρίτερα το πρωί ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Αθηνών.

Το ατύχημα έγινε στο 7ο χιλιόμετρο, στο ύψος μεγάλου ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με διερχόμενους οδηγούς τα έργα στο συγκεκριμένο σημείο είναι ημιτελή και απαιτείται μεγάλη προσοχή, κυρίως από όσους δεν κάνουν συχνά την διαδρομή.

Το ΙΧ εξετράπη από την πορεία του, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και παρασέρνοντας κολονάκια και πλέγματα κατέληξε πάνω στον κόμβο.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Τροχαίας για να συνδράμουν και παράλληλα να πάρουν μέτρα για την διευκόλυνση της κίνησης.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου απεγκλωβίστηκε και με ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

πηγή epiruspost.gr
Read More »
Εκτροπή οχήματος, κατέληξε πάνω στον… κόμβο! Εκτροπή οχήματος, κατέληξε πάνω στον… κόμβο! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ευχές Χριστουγέννων από το Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Ευχές Χριστουγέννων από το Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας

Ως Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας, θέλουμε να απευθύνουμε τις θερμότερες ευχές μας
σε εσάς και την οικογένειά σας.

Είθε το πνεύμα των Χριστουγέννων να γεμίσει το σπίτι σας με ειρήνη, χαρά και αγάπη.

Η υγεία είναι το μεγαλύτερο δώρο από όλα, γι' αυτό σας παρακαλούμε να δίνετε πάντα προτεραιότητα
στην υγεία σας και να φροντίζετε τους αγαπημένους σας.

Καθώς συνεχίζουμε να σας εξυπηρετούμε όλο το εικοσιτετράωρο, η μεγαλύτερη επιθυμία μας δεν είναι
να σας δούμε, αλλά να ξέρουμε ότι είστε χαρούμενοι, υγιείς και ασφαλείς.

Μείνετε ασφαλείς, απολαύστε υπεύθυνα.

Για το Δ.Σ
Πρόεδρος: Αριστείδης Τόκης
Γεν. Γραμματέας: Δημήτριος Λιοπιάρης
Read More »
Ευχές Χριστουγέννων από το Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας Ευχές Χριστουγέννων από το Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Η Μόσχω, η Δέσπω και η Λένω. Τρεις Σουλιώτισσες, Θρύλοι της Ελληνικής Ιστορίας | Γράφει ο Βαγγέλης Τσιρώνης*

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Η Μόσχω, η Δέσπω και η Λένω. Τρεις Σουλιώτισσες, Θρύλοι της Ελληνικής Ιστορίας | Γράφει ο Βαγγέλης Τσιρώνης*


Με αφορμή την επέτειο της θυσίας του Ζαλόγγου στις 18 Δεκεμβρίου 1803 (με το παλιό ημερολόγιο) το μυαλό μου πέταξε ξανά στα σκληρά εκείνα και ηρωικά χρόνια των αγώνων και της πτώσης στην Οθωμανική αυτοκρατορία του μαρτυρικού Σουλίου.

Όσο κι αν φαντάζουν μακριά μας τα γεγονότα εκείνα, τόσο μοιάζουν με τα σύγχρονα και κοντινά μας: το Μπαχμούτ της Ουκρανίας, τα κιμπούτς του Νότιου Ισραήλ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη της Παλαιστίνης… Μαρτυρικά κι αυτά όσο το Κούγκι, το Ζάλογγο, η Ρηνιάσα, το Σέλτσο, η Γλαβίτσα (Αυλότοπος)…

Τούτη φορά θέλω να μνημονεύσω και να τιμήσω, με λίγα μόνο λόγια, τις γυναικείες εκείνες φυσιογνωμίες του Σουλίου που έγιναν θρύλος.

Η πρώτη ηρωίδα Σουλιώτισσα, που έδειξε το δρόμο της δόξας και στις άλλες, ήταν η Μόσχω, γυναίκα του πολέμαρχου και ηγέτη της φάρας των Τζαβελαίων Λάμπρου Τζαβέλα και μάνα του Φώτου. Πρόκειται για τη θρυλική Τζαβέλαινα (1760-1803 ή αρχές 1804).

Η γυναίκα αυτή έπαιξε ηγετικό ρόλο στην αποφασιστική για την ελευθερία του Σουλίου, μάχη της Κιάφας στις 20 Ιουλίου του 1792. Τη σημαδιακή και καυτερή εκείνη μέρα τα πολυπληθή στρατεύματα του Αλή (περί τις 10.000 γράφουν οι πηγές) που είχαν μπει ήδη και στρατοπεδεύσει στο Σούλι, πολιορκούσαν το κάστρο της Κιάφας. Εκεί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και έπειτα από σχέδιο του αρχικαπετάνιου Γιώργου Μπότσαρη, είχαν συγκεντρωθεί οι άντρες πολεμιστές υπό την ηγεσία και καθοδήγηση του ίδιου και του Λάμπρου Τζαβέλα (οι σχέσεις τότε ήταν αδερφικές).

Τα γυναικόπαιδα και ο άμαχος πληθυσμός, μεταξύ των οποίων η Μόσχω και άλλες 300 περίπου γυναίκες, είχαν καταφύγει για λόγους ασφαλείας, στη βορειοδυτική πλευρά του λόφου, τη λεγόμενη «ράχη της Αστραπής» (αλβανιστί Μπρέκε Βετετίμε). Κι ενώ η σφοδρή πολιορκία συνεχιζόταν εν μέσω καύσωνα, κάποια στιγμή το ντουφεκίδι έπαψε και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές, λόγω τετράωρης συνεχούς χρήσης και υπερθέρμανσης των όπλων. Τότε, καθώς οι Σουλιώτισσες νόμισαν πως οι άντρες τους είχαν σκοτωθεί ή αιχμαλωτιστεί, η Μόσχω ανέλαβε ηγετική δράση. Την κρίσιμη εκείνη στιγμή φώναξε στις υπόλοιπες γυναίκες: «Απάνω τους, απάνω τους αδερφές. Τι τα κοιτάτε ακόμα τα σκυλιά;»

Με ντουφέκια, μαχαίρια, πέτρες, ξύλα και αλαλαγμούς, πανικόβαλαν και όρμησαν στα εχθρικά στρατεύματα. Αφού σκότωσαν πολλούς και τραυμάτισαν πολλαπλάσιους, τους απώθησαν ταπεινωμένους στο στρατόπεδό τους μέσα στο Σούλι (ίσως κοντά στα Πηγάδια). Εν τω μεταξύ ο Αλής παρακολουθούσε από ένα ύψωμα απέναντι από το Κάστρο της Κιάφας (πιθανότατα στο βουνό Μούργκα) αναμένοντας με πλήρη βεβαιότητα το χαρμόσυνο άγγελμα της ολοκληρωτικής καταστροφής των Σουλιωτών. Βλέποντας όμως το φρικτό εκείνο θέαμα, το πολυπληθές στράτευμά του να καταδιώκεται από γυναίκες, βυθίστηκε στην απελπισία. «Ριφθείς χαμαί» γράφει γλαφυρά ο Περραιβός, «τίπτει του μηρούς και εκφωνών αλβανιστί μπω μπω μεντέτ Αλλάχ (=έλεος, έλεος Αλλάχ) μαδίζει τα τρίχας της κεφαλής του, κατασύρει τας παριάς (μάγουλα) του και χωρίς να προσμένει το τέλος της μάχης … ιππεύσας απήλθε δρομαίος εις τα Ιωάννινα». Τέτοια ντροπή ένιωσε! Η σωτηρία του Σουλίου τότε αποδόθηκε στην 33χρονη ηρωίδα Μόσχω. Και δικαίως!

Στη μάχη αυτή τραυματίστηκε ο σύντροφός της και καπετάνιος Λάμπρος Τζαβέλας ο οποίος πέθανε τρία χρόνια αργότερα (1795). Η θρυλική Τζαβέλαινα άφησε την τελευταία της πνοή στην Κέρκυρα, μετά την πτώση του Σουλίου και την εξορία της φάρας των Τζαβελαίων στο νησί των Φαιάκων, τις τελευταίες μέρες του 1803. Ήταν σε ηλικία μόλις 42 χρόνων. Η αιτία του θανάτου της παραμένει άγνωστη.

Η δεύτερη ηρωίδα Σουλιώτισσα είναι η Δέσπω Μπότση (όχι Μπότσαρη). Η ηρωική ιστορία της γράφτηκε στο χωριό Ρινιάσα (σήμερα Ριζά Πρέβεζας) στις 25 Δεκεμβρίου του 1803. Η Δέσπω ήταν Σουλιώτισσα από τη φάρα των Σεχαίων, γυναίκα του Σουλιώτη οπλαρχηγού Γιώργου Μπότση, που μάλλον είχε ήδη σκοτωθεί στους πολέμους εναντίον του Αλή Πασά.

Η πολύτεκνη οικογένεια της Δέσπως, χήρας Γεωργίου Μπότση, μαζί με άλλες 22 οικογένειες γυναικοπαίδων, είχε εγκατασταθεί στο παραθαλάσσιο, πλην ορεινό, αυτό χωριό από την προηγούμενη χρονιά και ύστερα από ειδική άδεια του πολιορκητή του Σουλίου στρατάρχη Βελή Πασά. Θα πέθαιναν από την πείνα και το λιμό που είχε ενσκήψει στους ήδη από το 1800 πολιορκημένους Σουλιώτες. Όμως, μετά την ανατίναξη του Κουγκίου (16 Δεκεμβρίου 1803), μια δύναμη Τούρκων στρατιωτών έφτασε και στη Ρηνιάσα και απαίτησε την αιχμαλωσία τους και την μεταφορά στα Γιάννενα. Κι ενώ οι γιοι της Δέσπως καθώς και οι άντρες του χωριού έλειπαν σε κάποια αποστολή, η ένδοξη Σουλιώτισσα έδωσε την περήφανη απάντηση: «Το Σούλι κι αν προσκύνησε κι αν τούρκεψε η Κιάφα, η Δέσπω αφέντες Λιάπηδες δεν έκανε δεν κάνει», όπως λέει το γνωστό Δημοτικό Τραγούδι. Κλεισμένη «στου Δημουλά τον πύργο» και πριν πιαστεί αιχμάλωτη μαζί με «τις νύφες και τ’ αγγόνια», «δαυλί στο χέρι άρπαξε -ως άλλος Σαμουήλ!- κι όλοι φωτιά γενήκαν». Έτσι η «Γιώργαινα» Δέσπω Μπότση έγινε θρύλος και πέρασε στην αιωνιότητα. Ήταν Χριστούγεννα του 1803. Δεν είναι γνωστή η ηλικία της.

Η τρίτη διάσημη Σουλιωτοπούλα είναι η Λένω Μπότσαρη (κόρη του Νότη). Γεννήθηκε στο Σούλι το 1785. Η Λένω συνδέεται με τις μάχες και τις θυσίες των Σουλιωτών στην ιερά μονή του Σέλτσου της ορεινής Άρτας. Μετά τα φρικτά γεγονότα της Ρηνιάσας και του Ζαλόγγου, κατέφυγαν εκεί όσοι Μποτσαραίοι κατοικούσαν ήδη στο Βουργαρέλι της Άρτας και όσοι γλύτωσαν από τις μάχες και τις αιχμαλωσίες του Ζαλόγου. Ήταν περί τα 1.140 άτομα. Ανάμεσά τους οι οπλαρχηγοί Γερο-Κουτσονίκας και τα αδέρφια Κίτσος και Νότης Μπότσαρης. Μαζί τους ο γιος του Κίτσου δεκατριάχρονος τότε Μάρκος και η κρουσταλλένια Λένω.

Μετά την άρνηση των Σουλιωτών να παραδοθούν και την απόφασή τους να αντισταθούν, ο Αλής έστειλε εναντίον τους ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις. Έδωσε μάλιστα εντολή να του φέρουν τη Λένω, πάση θυσία, στο σαράι του. Η κόρη του Νότη Μπότσαρη ήταν ξακουστή σε όλη την Ήπειρο για την εξυπνάδα και η όμορφιά της. Φαίνεται πως ο Βεζίρης τη λιμπιζόταν και την προόριζε για τη θέση της κυρά Φροσύνης, που την είχε πνίξει στη λίμνη πριν τρία χρόνια. Και βέβαια η πανάξια σουλιωτοπούλα δε θα υπέκυπτε ποτέ στις άνομες και ανήθικες ορέξεις κανενός Τουρκαλβανού και μάλιστα του 63άχρονου τότε γερο – ξεκούτη Τύραννου.

Η Δημοτική μας Μούσα την τραγούδησε κι αυτή όπως της ταίριαζε. Καθώς την απομόνωσαν και την κυνηγούσαν «πέντε τζοχανταραίοι» (επίλεκτοι σωματοφύλακες) η «Λένω πήρε δίπλα τα βουνά, δίπλα τα κορφοβούνια, σέρνει τουφέκι σισανέ κι εγγλέζικα κουμπούρια, έχει και στη μεσούλα της σπαθί μαλαματένιο». Κι ενώ στέρεψαν τα βόλια και τα «ζαγάρια οι παλιότουρκοι» σίμωσαν, έτοιμοι να τη συλλάβουν ζωντανή, έπεσε πρώτη στον φουσκωμένο Αχελώο και την ακολούθησαν πολλές άλλες. Βρισκόμαστε στις 21 Απρίλη του 1804. Η Λένω του Μπότσαρη περνάει στο πάνθεο της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Ήταν μόλις 20 χρόνων, πανέμορφη και δροσερή. Σαν παπαρούνα του Απρίλη!
Read More »
Η Μόσχω, η Δέσπω και η Λένω. Τρεις Σουλιώτισσες, Θρύλοι της Ελληνικής Ιστορίας | Γράφει ο Βαγγέλης Τσιρώνης* Η Μόσχω, η Δέσπω και η Λένω. Τρεις Σουλιώτισσες, Θρύλοι της Ελληνικής Ιστορίας | Γράφει ο Βαγγέλης Τσιρώνης* Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Συνελήφθη (24-12-2023) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο διαπιστώθηκε να κάνει χρήση μουσικής παραβιάζοντας το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο θορύβου.

Read More »
Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σύλληψη για ηχορύπανση από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή


Ψάχνουμε για άτομα με ιδιαίτερη αγάπη και γνώση στον χώρο της τεχνολογίας και των social media, για να ενταχθούν στην ομάδα μας! 
Αν έχετε άριστη εξοικείωση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα social media, τότε είστε ο ιδανικός υποψήφιος που αναζητούμε.
Η εργασία είναι εξ αποστάσεως, επιτρέποντάς σας να εργαστείτε από την άνεση του σπιτιού σας. Προσφέρουμε ανταγωνιστικό μισθό και πλήρη ασφάλιση.
Αν νιώθετε ότι αυτή η θέση ταιριάζει με τις δεξιότητές σας, στείλτε μας το βιογραφικό σας στο radio892ad@gmail.com και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!

* Απαραίτητη η κάρτα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Σας ευχαριστούμε,
Read More »
Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Ζητείται προσωπικό για εργασία από υπολογιστή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής
Read More »
Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αστυνομικών Αττικής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Καλές γιορτές από τη ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023

Καλές γιορτές από τη ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας


Read More »
Καλές γιορτές από τη ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας Καλές γιορτές από τη ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

3η δόση 5.000.000 ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» | Η κατανομή στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
3η δόση 5.000.000 ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» | Η κατανομή στη Θεσπρωτία

Κατανέμεται, από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ (5.000.000,00 €) σε Δήμους της Χώρας, ως τρίτη (3η) δόση του έτους 2023, α) για τη χρηματοδότηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ στις αντίστοιχες θέσεις, β) για την κάλυψη της μισθολογικής δαπάνης του προσωπικού που στελεχώνει τις δύο χιλιάδες εννιακόσιες οκτώ (2.908) θέσεις τακτικού προσωπικού, κατόπιν έκδοσης των οριστικών πινάκων διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020, γ) τη μισθολογική δαπάνη των διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ κατόπιν συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση, δ) τη μισθολογική δαπάνη του προσωπικού της παρ.1 του άρθρου 77 του ν.5027/2023 και ε) τη μισθολογική δαπάνη του προσωπικού που στελεχώνει τις εκατό ογδόντα τέσσερις (184) θέσεις για την εξυπηρέτηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για άτομα που προστατεύονται από τον ν.2643/1998.

Στα κατανεμηθέντα ποσά συνυπολογίζονται δαπάνες για την κάλυψη διοικητικού και λειτουργικού κόστους του προγράμματος (όπως καύσιμα και συντήρηση οχημάτων, εξοπλισμός, αναλώσιμα κλπ.).

Για την κάλυψη των παρεχόμενων υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από την 1η Ιανουαρίου έως τη δημοσίευση του διορισμού των επιτυχόντων της Προκήρυξης 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ στις αντίστοιχες θέσεις, οι Δήμοι μεταφέρουν τις απαιτούμενες πιστώσεις στα νομικά τους πρόσωπα ή σε λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών τους ορίων, στην περίπτωση που το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υλοποιείται από αυτά.
Η κατανομή του ποσού στους δικαιούχους Δήμους γίνεται με κριτήριο τον αριθμό των οριστικά διοριστέων της Προκήρυξης 4Κ/2020 ανά Δήμο και κατηγορία εκπαίδευσης.


Read More »
3η δόση 5.000.000 ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» | Η κατανομή στη Θεσπρωτία 3η δόση 5.000.000 ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» | Η κατανομή στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ελέγχων συνέχεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ήπειρο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Ελέγχων συνέχεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ήπειρο8 συλλήψεις κατά το τελευταίο 10ήμερο

Συνεχίζονται οι καθημερινοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 10ήμερο συνολικά 8 άτομα, σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις, που διαπιστώθηκε να κατέχουν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας) και κοκαΐνης, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

· 4 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός, σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης,

· ημεδαπός και αλλοδαπός σε Πρέβεζα και Ιωάννινα για κατοχή κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτας) και

· ημεδαπός στην Άρτα για κατοχή κοκαΐνης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Read More »
Ελέγχων συνέχεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ήπειρο Ελέγχων συνέχεια για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου η “Πίτα του Ηπειρώτη 2024”

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου η “Πίτα του Ηπειρώτη 2024”


Read More »
Αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου η “Πίτα του Ηπειρώτη 2024” Αφιερωμένη στα μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου η “Πίτα του Ηπειρώτη 2024” Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ευχές από το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Ευχές από το ΠΑΣΟΚ ΘεσπρωτίαςRead More »
Ευχές από το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Ευχές από το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ευχές απο την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023

Ευχές απο την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη


Read More »
Ευχές απο την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη Ευχές απο την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Αγνοείται ηλικιωμένη στο Καναλάκι Πρέβεζας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Αγνοείται ηλικιωμένη στο Καναλάκι Πρέβεζας


Μία 80χρονη γυναίκα αγνοείται από το πρωί των Χριστουγέννων στην περιοχή του Καναλακίου Πρέβεζας.

Η γυναίκα διέμενε μόνιμα στο χωριό Παπαδάτες και τις μέρες αυτές προσωρινά στο Καναλάκι.

Το πρωί των Χριστουγέννων στενό συγγενικό της πρόσωπο δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία.

Παράλληλα μεγάλη είναι η κινητοποίηση κατοίκων και εθελοντών με την ομάδα της Ελληνικής Έρευνας και Διάσωσης Καναλακίου να ενεργοποιείται και να συνδράμει με την δημοσιοποίηση και φωτογραφικού υλικού.

Η 80χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και όποιος αντιληφθεί την παρουσία της ή γνωρίζει κάτι για τις κινήσεις της καλό είναι να επικοινωνήσει άμεσα με το Αστυνομικό Τμήμα Καναλακίου.

Read More »
Αγνοείται ηλικιωμένη στο Καναλάκι Πρέβεζας Αγνοείται ηλικιωμένη στο Καναλάκι Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Ευχές για καλές γιορτές από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Ευχές για καλές γιορτές από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Εύχομαι σε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και στους συμπατριώτες που ζουν μακριά από τον τόπο μας, να περάσουν με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων. Το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου για μια κοινωνία αγάπης, ισότητας και δικαιοσύνης, να επικρατήσει στις καρδιές όλων.

Εύχομαι επίσης το 2024 που σε λίγες ημέρες θα έλθει να είναι δημιουργικό. Η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της από την 1η Ιανουαρίου, δεσμεύεται ότι θα εργαστεί σκληρά για την αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής, την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, αλλά και την διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας.

Χρόνια πολλά και καλά για όλους.
Read More »
Ευχές για καλές γιορτές από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ευχές για καλές γιορτές από τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Προσφορά ειδών σε Φορείς και Ιδρύματα από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Προσφορά ειδών σε Φορείς και Ιδρύματα από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε για ακόμη μία χρονιά και υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών και δώρων (τρόφιμα, είδη ρουχισμού, παιχνίδια κ.α.) από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση Φορέων και Ιδρυμάτων, στέλνοντας μήνυμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό του Επιτελείου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, παραδόθηκαν σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Φορείς και συγκεκριμένα:

· από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων στο Ίδρυμα της Μονής Ντουραχάνης «Το Άνθος»,

· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νικολάου Σκουφά,

· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Παραμυθιάς και

· από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στην Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Η υποστήριξη του έργου των φορέων που φροντίζουν καθημερινά παιδιά και ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη ώστε να γινόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους να εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές μέλλον στους συνανθρώπους μας.

Εκτός από το συμβολικό χαρακτήρα της πρωτοβουλίας αυτής, αναδεικνύεται και η κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, που συμβάλλει στην ουσιαστική κάλυψη των αναγκών των παραπάνω φορέων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, εύχεται σε όλους Καλά Χριστούγεννα με υγεία, ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος.Read More »
Προσφορά ειδών σε Φορείς και Ιδρύματα από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους Προσφορά ειδών σε Φορείς και Ιδρύματα από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου στο πλαίσιο εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Αντώνη Μπέζα

Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023
Χριστουγεννιάτικες Ευχές Αντώνη Μπέζα


Read More »
Χριστουγεννιάτικες Ευχές Αντώνη Μπέζα Χριστουγεννιάτικες Ευχές Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 26, 2023 Rating: 5

Σελίδες