Ευχές από το Σύλλογο Αποστράτων του λιμενικού ΒΔ Ελλάδος

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Ευχές από το Σύλλογο Αποστράτων του λιμενικού ΒΔ ΕλλάδοςRead More »
Ευχές από το Σύλλογο Αποστράτων του λιμενικού ΒΔ Ελλάδος Ευχές από το Σύλλογο Αποστράτων του λιμενικού ΒΔ Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Χριστουγεννιάτικη προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Ο Δήμος Σουλίου και η Αστική µη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3 , ευχαριστούν θερμά το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για τη Χριστουγεννιάτικη προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο !!!
Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να υπάρχουν άνθρωποι, φορείς, σύλλογοι και επιχειρήσεις, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης!

Ευχόμαστε σε όλους υγεία και αγάπη!
Καλή Πρωτοχρονιά!

Με εκτίμηση ,
Η Δημοτική Αρχή
Για την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3
Έρρικα Ντούμα
Σπύρος Καραγιάννης
Read More »
Χριστουγεννιάτικη προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας Χριστουγεννιάτικη προσφορά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο από το επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Πρόστιμα σε πέντε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του «καλαθιού του νοικοκυριού»

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Πρόστιμα σε πέντε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του «καλαθιού του νοικοκυριού»


Πρόστιμα, συνολικού ύψους, 50.787 ευρώ επιβάλλονται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, σε 5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ διότι πωλούσαν με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους του επιτρεπομένου από την κείμενη νομοθεσία, 13 προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «καλάθι του νοικοκυριού», την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του (3-9/11/2022).

Ταυτόχρονα, με άλλη απόφαση του υπουργού, επιβάλλονται πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 σε 8 πρατήρια υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρεται ότι επιβλήθηκαν τα παρακάτω πρόστιμα σε 5 αλυσίδες σούπερ μάρκετ διότι πωλούσαν συγκεκριμένα προϊόντα - την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» (3-9/12/2022) - με περιθώριο μικτού κέρδους που υπερέβαινε το αντίστοιχο περιθώριο μικρού κέρδους προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2021, ως εξής:
-22.757 ευρώ για 5 προϊόντα και συγκεκριμένα ψωμί τοστ σταρένιο, γάλα συμπυκνωμένο πλήρες, ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο, φασόλια μέτρια, χαρτί υγείας,
-13.030 ευρώ για 3 προϊόντα και συγκεκριμένα ρύζι, φέτα και οδοντόκρεμα,
-5.000 ευρώ για 3 προϊόντα και συγκεκριμένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και μωρομάντηλα,
-5.000 ευρώ για 1 προϊόν και συγκεκριμένα αρακά,
-και 5.000 ευρώ για 1 προϊόν και συγκεκριμένα καφέ ελληνικό.

Επισημαίνεται ότι καθώς το πρόστιμο ανά περίπτωση είναι μικρότερο των 50.000 ευρώ δεν επιτρέπεται, βάσει των ευρωπαϊκών κανονισμών και της εθνικής νομοθεσίας, η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των σούπερ μάρκετ.
Read More »
Πρόστιμα σε πέντε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του «καλαθιού του νοικοκυριού» Πρόστιμα σε πέντε σούπερ μάρκετ για παραβίαση του «καλαθιού του νοικοκυριού» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 16χρονος στην Ηγουμενίτσα | Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Τραυματισμένος εντοπίστηκε 16χρονος στην Ηγουμενίτσα | Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από την ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας, για την ύπαρξη τραυματισμένου ατόμου πλησίον του τερματικού σταθμού Τ2 του λιμένα.

Άμεσα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι 16χρονος αλλοδαπός βρισκόταν στο έδαφος τραυματισμένος, έχοντας τις αισθήσεις του.

Ο 16χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρ0 Υγείας – Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμένος εντοπίστηκε 16χρονος στην Ηγουμενίτσα | Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών Τραυματισμένος εντοπίστηκε 16χρονος στην Ηγουμενίτσα | Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη με το πρόσχημα της δωρεάς

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη με το πρόσχημα της δωρεάς


Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ηλεκτρονική απάτη με τη μέθοδο phishing (αλίευση προσωπικών στοιχείων), που έλαβε χώρα την 25/08/2022.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 3 ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ένας από τους κατηγορούμενους επικοινώνησε τηλεφωνικά με υπεύθυνη Ιεράς Μονής και προσφερόμενος δήθεν να προβεί σε δωρεά ύψους 5.000 ευρώ, κατάφερε να της υποκλέψει τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που της απέστειλε, το οποίο περιείχε υπερσύνδεσμο (link), που την ανακατεύθυνε σε ψεύτικη ιστοσελίδα τράπεζας.

Με την χρήση των κωδικών, οι κατηγορούμενοι προέβησαν στη μεταφορά του συνολικού χρηματικού ποσού των 7.840 ευρώ από το λογαριασμό της Μονής σε δικούς τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη με το πρόσχημα της δωρεάς Εξιχνιάστηκε ηλεκτρονική απάτη με το πρόσχημα της δωρεάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022
Η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας στην Ηγουμενίτσα 


Άμεση ήταν η εξιχνίαση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ληστείας, που έλαβε χώρα προχθές (15-12-2022) αργά το βράδυ στην πόλη της Ηγουμενίτσας.
Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, εισήλθε σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. και με την απειλή σουγιά, αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος χρηματικό ποσό 1.675 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον ημεδαπό για την εμπλοκή του στην υπόθεση και χθες το μεσημέρι τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ από τα αφαιρεθέντα χρήματα, ο σουγιάς, το κράνος, ρουχισμός και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε o κατηγορούμενος κατά την τέλεση της ληστείας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας στην Ηγουμενίτσα Η αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της ληστείας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες