Μεθυσμένοι νεαροί γρονθοκόπησαν γιατρό του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Μεθυσμένοι νεαροί γρονθοκόπησαν γιατρό του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας


Προ ημερών έλαβε χώρα επεισόδιο χειροδικίας κατά συνάδελφου που εφημέρευε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Συγκεκριμένα δυο νεαροί υπό την επήρεια αλκοόλ αφού διαπληκτίστηκαν με τον εφημερεύοντα ιατρό κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο. 

Το ΔΣ του Ιατρικού συλλόγου Θεσπρωτίας εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στον συνάδελφο και καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός. 

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς (Διοίκηση νοσοκομείου Φιλιατών και 6η ΥΠΕ) να μεριμνήσουν ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα βίας στις δομές του ΕΣΥ του νόμου μας, και επειδή δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό καθώς παρόμοια γεγονότα έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά νοσοκομεία και ΚΥ της χώρας καλούμε το Υπουργείο Υγείας να λάβει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των δημόσιων λειτουργών της υγείας. 

Εκ μέρους Δ. Σ. του Ι.Σ. - 
O Πρόεδρος Πέτρος Οικονομίδης 
Ο Γεν. Γραμματέας Διονύσιος Δήμας
Read More »
Μεθυσμένοι νεαροί γρονθοκόπησαν γιατρό του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Μεθυσμένοι νεαροί γρονθοκόπησαν γιατρό του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας - Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Απαγορευτικό για όλα τα πλοία από και προς το νησί της Κέρκυρας

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Απαγορευτικό για όλα τα πλοία από και προς το νησί της ΚέρκυραςΟι θυελλώδεις  άνεμοι που σαρώνουν από το πρωί της Τρίτης το βόρειο Ιόνιο, έχουν κλείσει την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας για τα ανοιχτού και κλειστού τύπου πλοία.

Για νεότερη ενημέρωση, το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσα στο τηλ. 2665099400.
Read More »
Απαγορευτικό για όλα τα πλοία από και προς το νησί της Κέρκυρας Απαγορευτικό για όλα τα πλοία από και προς το νησί της Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία10.000 ευρώ από πρόστιμο, θα στοιχίσει στους δημότες Φιλιατών, η απαράδεκτη κίνηση της Δημοτικής αρχής Φιλιατών, να πετάξει 100άδες λογοτεχνικά βιβλία σε ΠΑΡΑΝΟΜΗ χωματερή, δίπλα από τον όρχο οχημάτων του Δήμου.

Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν οι αρμόδιοι, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση,  και μετά από αυτοψία στο χώρο εναπόθεσης και καταστροφής των βιβλίων που πραγματοποίησε η Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη προς τη βουλή των Ελλήνων (Δείτε την εδώ), αναφέρεται:
"Η απόρριψη βιβλίων από δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Φιλιατών σε παράνομη χωματερή είναι μια μεμονωμένη  πράξη που δεν συνδέεται με τη λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στην οποία σήμερα με μια εξαίρεση μεταφέρονται απορρίμματα από όλους τους Δήμους της Ηπείρου, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο Δήμος Φιλιατών.
Η καταλληλόλητα ή μη των λογοτεχνικών βιβλίων για χρήση εξαιτίας της φθοράς τους είναι αντικείμενο που αφορά το Δήμο Φιλιατών.
Η Π.Ε. Θεσπρωτίας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο εναπόθεσης και καταστροφής των βιβλίων και επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ".

Δηλαδή, "για την άστοχη ενέργεια της απόρριψης των βιβλίων σε προσωρινό χώρο Εναπόθεσης Ανακυκλώσιμων Υλικών του δήμου", όπως ανέφερε η ίδια η Δημοτική Αρχή Φιλιατών σε ψήφισμα που αναγκάστηκε να εξεδώσει μετά την πανελλήνια κατακραυγή, θα στοιχίσει στο πολίτες των Φιλιατών 10.000€.

Τι και εάν παραδέχθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Φιλιατών, κ. Δημήτρης Τσότσης, πως η δημοτική αρχή έκανε την ... πατάτα;
Τι και εάν ο δήμαρχος τον "αθώωσε" , δείχνοντας ως υπεύθυνο τον έτερο αντιδήμαρχο κ. Κατσάρη;
Ο λογαριασμός θα πάει και θα πληρωθεί από τους Δημότες.

Στην απάντησή του προς τη βουλή (Δείτε την εδώ), η δημοτική αρχή Φιλιατών, δεν έχει καν το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και "καρφώνει" υδραυλικό του δήμου, "ο οποίος και ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να απομακρύνει τα συγκεκριμένα βιβλία από το κτίριο που είχαν εγκαταλειφθεί", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η δε αναφορά του δήμου Φιλιατών στην απάντησή του προς τη βουλή πως: "Είμαστε από τους πρώτους δήμους που σταμάτησαν τη λειτουργία Χ.Α.Δ.Α. και σήμερα μεταφέρουμε τα απορρίμματά μας στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα θλιβερό μεν μεμονωμένο δε περιστατικό, που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν καταδεικνύει ότι σαν δήμος δεν σεβόμαστε το βιβλίο ή δεν τηρούμε απαρέγκλιτα τις διατάξεις περί διάθεσης των απορριμμάτων", μόνο γέλιο μπορούν να προσφέρουν σε όσους γνωρίζουν.

"Συγχαρητήρια" στον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Παππά, που φροντίζει και συνεχίζει να χρεώνει τους δημότες, με άσκοπα έξοδα, μέσα από δικά του λάθη και τη δική του ανευθυνότητα. 
Read More »
10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία 10.000 ευρώ πρόστιμο θα πληρώσουν οι Δημότες Φιλιατών για την παράνομη χωματερή του Δήμου που πέταξαν τα βιβλία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ


Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας. που συζητήθηκε το θέμα της αναστολής λειτουργίας του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ», θα ήθελα να κάνω κάποια διευκρινιστικά σχόλια, για την άποψη που εξέφρασα στους δημοτικούς συμβούλους, στους δύο βουλευτές που ήταν παρών, στους φοιτητές που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και στο ακροατήριο που μας παρακολουθούσε. 

Επικαλούμενος την ιδιότητά μου ως ξενοδόχος και επιχειρηματίας της πόλης και θα χαιρετήσω οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια, ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ακαδημαϊκό τμήμα, με σωστό τρόπο λειτουργίας και σαφώς με επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών. 

Ένα τέτοιο τμήμα είχαμε στο ΤΕΙ, το τμήμα ιχθυοκαλλιέργειας, το οποίο έδινε στους σπουδαστές τη δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, με τις τόσες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, συμβάλλοντας παράλληλα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. 

Δεν μπαίνω στη διαδικασία για το εάν τα κυβερνητικά στελέχη έχουν κάνει λάθος να καταργήσουν 37-38 τμήματα, που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν, χωρίς όμως να υπάρχουν τα κατάλληλα κονδύλια, μόνιμοι καθηγητές και κτηριακές υποδομές 

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ένα πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα μπορεί να λειτουργήσει και θέλουμε να λειτουργήσει με προγραμματισμό και σαφή ορίζοντα επαγγελματικής αποκατάστασης. 

Το σημερινό κτήριο που στεγάζεται το ΤΕΙ, είναι προτιμότερο να παραχωρηθεί στο δήμο Ηγουμενίτσας και βέβαια με τις κατάλληλες ενέργειες και με την προβλεπόμενη δημιουργία της μαρίνας, που είναι δρομολογημένο να κατασκευαστεί, δίπλα από το ΤΕΙ, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, για το πιο ωραίο κομμάτι της πόλης της Ηγουμενίτσας, και να παραχωρηθεί σε μία εταιρεία που θα το διαμορφώσει ένα πολύ όμορφο και πεντάστερο ξενοδοχείο, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας, έμμεσες και άμεσες για την πόλη μας. 

Ο δήμος μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλα δημόσια κτίρια για να στεγαστεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα και να διεκδικήσει από τα Ιωάννινα αυτά που της αναλογούν. 

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η Ηγουμενίτσα είναι η πρωτεύουσα ενός νόμου και δεν μπορεί να της απαγορεύουν να έχει τμήμα Πανεπιστημίου. 

Τέλος αυτό που κατάλαβα από τη χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι όλοι συμφωνούμε να μην καταργηθεί ένα πανεπιστημιακό τμήμα και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για το πώς θα πρέπει να συνεχίσουμε από εδώ και πέρα και πώς θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. 

Οι αρχές του τόπου μας, θα πρέπει να συλλέξουν όλες αυτές τις προτάσεις και θα μας βρει αρωγούς, σε ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος, μακροπρόθεσμα, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, χωρίς να χρειάζεται πάλι στο μέλλον να κάνουμε τις ίδιες συζητήσεις. 

Ηγουμενιτσα 12/11/2019 
Κωνσταντίνος Ρέβης
Read More »
Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ Τοποθέτηση του Ντίνου Ρέβη στο ΔΣ Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Αντικαπνιστικός Νόμος: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Αντικαπνιστικός Νόμος: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου 


Το ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί σε όλα τα μαγαζιά της χώρας επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 τόνισε ότι από τις 2ο Νοεμβρίου δεν θα υπάρχουν άλλες παραινέσεις προς του πολίτες καθώς θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή «τσουχτερά» πρόστιμα. 

Τι είπε ο Κικίλιας για τις θερμάστρες 
Μετέπειτα, αναφερόμενος στο θόρυβο που προκλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του για επιδότηση θερμαστρών στα καταστήματα, προκειμένου οι καπνιστές να καπνίζουν έξω, ο Βασίλης Κικίλιας είπε: 
«Εφαρμόστηκε στην Ιταλία η επιδότηση και είπα ότι το εξετάζουμε κι αυτό» και συνέχισε: «Δεν είπα ότι θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο νόμο. Αυτός θα εφαρμοστεί οριζοντίως σε όλα τα μαγαζιά. Και κυρίως στα μεγάλα αυτά που έχουν άνω των 300-400-500 καθισμάτων. Θα είναι τόσο μεγάλα τα πρόστιμα γι’ αυτούς, που δεν θα αντέχονται. Από τις 20 Νοεμβρίου και μετά δεν θα υπάρχουν πια παραινέσεις απλές από τα κλιμάκια της αστυνομίας. Θα αρχίσουν να πέφτουν πρόστιμα και θα είναι τσουχτερά».

Read More »
Αντικαπνιστικός Νόμος: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου Αντικαπνιστικός Νόμος: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από 20 Νοεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου


To τέλος της τουριστικής σεζόν επηρέασε σημαντικά τη μισθωτή απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα της παράκτιας ζώνης της Ηπείρου, αφού φέρνει αρνητικό ισοζύγιο θέσεων μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων για το μήνα Οκτώβριο τόσο σε Πρέβεζα όσο και Θεσπρωτία. 

Και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες οι προσλήψεις ανήλθαν σε 7.832 και οι απολύσεις σε 1.708(μείον 1708 θέσεις). 

Συγκεκριμένα στην Πρέβεζα το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 1.548 θέσεις και στη Θεσπρωτία κατά 923, ενώ σε Άρτα και Ιωάννινα είναι θετικό κατά 222 και 541 θέσεις αντίστοιχα. 

Σε επίπεδο δεκαμήνου ωστόσο το ισοζύγιο και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου είναι θετικό στην Άρτα κατά 521 θέσεις, στη Θεσπρωτία κατά 586, στα Ιωάννινα κατά 1357 και στην Πρέβεζα κατά 581. 

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, τον Οκτώβριο πάντοτε παρουσιάζεται αρνητικό ισοζύγιο, που οφείλεται στην προσωρινή αποχώρηση των εποχικά απασχολουμένων λόγω τερματισμού της θερινής τουριστικής περιόδου. 

«Παρά τη μείωση στα στοιχεία του Οκτωβρίου, τα θετικά αποτελέσματα των προηγουμένων μηνών συνδράμουν σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην επηρεάζεται η μέχρι τώρα θετική εξέλιξη, που αποτυπώνεται και στα στοιχεία για το α’ δεκάμηνο του έτους 2019. Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου δεκάμηνου του έτους 2019 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 161.869 νέες θέσεις εργασίας», αναφέρει το υπουργείο Εργασίας.
Read More »
Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου Θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων στην παράκτια ζώνη της Ηπείρου σε επίπεδο δεκαμήνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Τοποθέτηση Θ. Δημητρίου για το τμήμα "Μετάφρασης και Διερμηνείας" στο Δημ. Συμβούλιο

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Τοποθέτηση Θ. Δημητρίου  για το τμήμα "Μετάφρασης και Διερμηνείας" στο Δημ. Συμβούλιο


Η τοποθέτηση του Θωμά Δημητρίου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε μοναδικό θέμα συζήτησης, την αναστολή λειτουργίας του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος «ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ» της Ηγουμενίτσας 

Η υπουργός παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε στις 7/11/2019 ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα αναστείλει την έναρξη λειτουργίας των 37 Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ιδρύθηκαν με το Ν. 4559/2018. Στα τμήματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το Τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει έδρα την Ηγουμενίτσα. Αφήνονται έτσι η Ηγουμενίτσα και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, μόνες αυτές σε όλη την Ήπειρο, εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η νέα ρύθμιση ακολουθεί την προηγούμενη με την οποία κατάργησε τα διετή προγράμματα Σπουδών Πανεπιστημίου, που προέβλεπε και το διετές τμήμα Ιχθυοκομίας Ηγουμενίτσας. 

Η λειτουργία του νέου Πανεπιστημιακού τμήματος, ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκε στο παρελθόν ποικιλοτρόπως από τοπικούς φορείς και διατυπώθηκε στα ψηφίσματα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας. Η απόφαση της ίδρυσης που περιλαμβάνει ο νόμος 4559/2018 ήταν αποτέλεσμα της διαβούλευσης των φορέων της Ηγουμενίτσας , της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας , του ΤΕ.Ι. Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο και ήταν ομόφωνη απόφαση των οργάνων διοίκησης των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Θα μπορούσε να λειτουργήσει άμεσα το νέο τμήμα; Όχι, γιατί το νέο τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» δεν αποτελεί συνέχεια και μετεξέλιξη αυτού της «Διοίκησης Επιχειρήσεων» του ΤΕΙ Ηπείρου που λειτουργεί ήδη στην Ηγουμενίτσα και τούτο διότι τα χαρακτηριστικά του νέου πανεπιστημιακού τμήματος είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά του τμήματος του ΤΕΙ. 

Ως νέο, το τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» όπως και τα υπόλοιπα 36 νέα τμήματα, ήταν ανέφικτο να λειτουργήσει άμεσα, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία τους και όσον αφορά στο δικό μας τμήμα έπρεπε να προηγηθούν τα εξής. 

α) Να ορισθούν τα 8 μέλη ΔΕΠ ( 4 υπάρχοντα+ 4 νέα που οφείλει να ορίσει το Πανεπιστήμιο) 

β) Να οργανωθεί το Πρόγραμμα Σπουδών που θα προσδιορίσει και τις γλώσσες που θα διδάσκονται 

γ) Να γίνει η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του τμήματος. 

Γίνεται φανερό ότι το τμήμα «Μετάφρασης και Διερμηνείας» της Ηγουμενίτσας έχει όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για να λειτουργήσει και όπως και για τα υπόλοιπα 36, πολιτικοί λόγοι είναι αυτοί που επιβάλλουν την αναστολή- κατάργηση της έναρξης λειτουργίας τους. Και αυτοί οι πολιτικοί λόγοι συμπυκνώνονται στον εξής ένα: Να κατευθυνθούν χιλιάδες απόφοιτοι Λυκείων στην Ιδιωτική εκπαίδευση και κυρίως στα Ιδιωτικά Κολέγια. 

Για τους παραπάνω λόγους, ως Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει ομόφωνα να απορρίψουμε την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που αναστέλλει ,καταργεί στην ουσία, την έναρξη λειτουργίας των 37 νεοϊδρυθέντων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και να ζητήσουμε να ξεκινήσει η λειτουργία όλων, τη χρονική στιγμή που ορίζει ο νόμος 4559/2018. 

Προτείνω την πραγματοποίηση κοινής εκδήλωσης - κινητοποίησης όλων των φορέων του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας , για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε τις μορφές διαμαρτυρίας και αντίδρασης προς την Κυβέρνηση να μην καταθέσει ή εφόσον την καταθέσει, να ακυρώσει τη νομοθετική ρύθμιση για τα 37 νέα Πανεπιστημιακά τμήματα, για να λειτουργήσει και στην Ηγουμενίτσα το νέο τμήμα, για να μη μείνει η πόλη και η Θεσπρωτία έξω από τον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από 25 συνεχή χρόνια. 

Ηγουμενίτσα 11/11/2019
Read More »
Τοποθέτηση Θ. Δημητρίου για το τμήμα "Μετάφρασης και Διερμηνείας" στο Δημ. Συμβούλιο Τοποθέτηση Θ. Δημητρίου  για το τμήμα "Μετάφρασης και Διερμηνείας" στο Δημ. Συμβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Δείτε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Δείτε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας για το θέμα του ΤΕΙ (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ερώτηση Μ. Κάτση για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Ερώτηση Μ. Κάτση για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Ηγουμενίτσα»

Με τον ν.4559/2018 ιδρύθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Ηγουμενίτσα, με τα τέσσερα (4) μέλη Δ.Ε.Π. του μέχρι τότε λειτουργούντος στην πόλη Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών) του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, να εντάσσονται άμεσα στο νεοϊδρυθέν Τμήμα και με έτοιμες εγκαταστάσεις και υποδομές φοιτητικής μέριμνας. Η λειτουργία του Τμήματος προσδιορίζεται δεσμευτικά για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, η οποία απαιτείται να εκδοθεί έως τις τριάντα (30) Απριλίου του προηγούμενου έτους από το έτος έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας.

Η ίδρυση του παραπάνω Τμήματος προέκυψε έπειτα από κατάθεση σχετικής πρότασης από την Επιτροπή μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου, με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων. Η ίδρυση έλαβε τη συγκατάθεση όλων των τοπικών αυτοδιοικητικών, κοινωνικών και παραγωγικών φορέων, καθώς αποτελούσε πάγιο αίτημα τους. Επιπλέον, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, οι Πρυτανικές Αρχές είχαν διατυπώσει και επίσημα τη θετική τους γνώμη, ενώ το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να λάβει υπόψη την εργασία και τη γνώμη των Πρυτανικών Αρχών, το καταψήφισε ως αχρείαστο.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε απάντησή του στην 557/6-9-2019 Ερώτησή μου, απάντησε ότι ο ν.4559/2019 είναι σε ισχύ και αναφέρει έγγραφο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τήρηση των υποχρεώσεών της από τον νόμο, έγκαιρα, εντός του 2019. Ωστόσο, στην από 7/11/2019 ανακοίνωσή του, το Υπουργείο, αναστέλλει τη λειτουργία του Τμήματος, χωρίς καμία διαβούλευση με την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τοπική κοινωνία, επικαλούμενο ελλιπή ακαδημαϊκά κριτήρια και μικροπολιτικές, τοπικιστικές σκοπιμότητες της προηγούμενης ηγεσίας που τα ίδρυσε.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:
1. Προτίθεται να καταργήσει το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα;
2. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Υπουργείου, θα υπάρχει Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον ακριτικό Νομό της Θεσπρωτίας ή θα τη βγάλετε από τον ακαδημαϊκό χάρτη για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Ερώτηση Μ. Κάτση για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Ερώτηση Μ. Κάτση για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μήνες

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Ηγουμενίτσα: Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μήνες


Θέλεις πιστοποίηση Αγγλικών; Εμείς είμαστε εδώ! Αποκτήστε τα μόρια της αγγλικής γλώσσας εύκολα! Όλοι πλέον μπορούν!!! Δύο μήνες αρκούν!!!


Πίνακες Εκπαιδευτικών; Αξιολογήσεις; Μόρια; Γνώση; Δημόσιοι υπάλληλοι; Ιδιωτικοί υπάλληλοι; Ελεύθεροι επαγγελματίες; Άνεργοι; Φοιτητές; Μαθητές; Παρέχουμε πτυχίο αγγλικών (σε οποιοδήποτε επίπεδο: Β2, Γ1, Γ2) αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ. Πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην εξεταστική διαδικασία με εγγυημένη απόκτηση γνώσεων.

Επιπλέον ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα μας τα τμήματα (τα γραμματικά φαινόμενα δε θα σας είναι πλέον πρόβλημα).

Έναρξη νέου τμήματος: 27 Νοεμβρίου 2019. 
 Οι εγγραφές ξεκίνησαν... Κλείστε το ραντεβού σας για ενημέρωση!!! 

Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής στο site: http://www.meleti.edu.gr
Τηλ επικοινωνίας: 2665025146, 6942228698. 
Δ/νση: Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μήνες Ηγουμενίτσα: Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μήνες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δημιουργούν οδηγό πολυτροπικών τουριστικών οικολογικών διαδρομών

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Δημιουργούν οδηγό πολυτροπικών τουριστικών οικολογικών διαδρομών


Στο Συνεδριακό Κέντρο Επιμελητηρίου Άρτας, συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Δίκτυο της πιλοτικής περιοχής της Άρτας, στα πλαίσια υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου «CI NOVATEC-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism Ecosystems» του διακρατικού προγράμματος Interreg Ελλάδα Ιταλία 2014 – 2020. Η συμβολή του Περιφερειακού Δικτύου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα αποτελέσει τον πυρήνα της δικτύωσης και της εξωστρέφειας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας και τέλος της συνέργειας μεταξύ των μελών του Δικτύου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κ. Μπραϊμη-Μπότση Σταυρούλα, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Χαρακλίας Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη Δήμου Αρταίων καθώς και ο κ. Γκολομάζος Ιωάννης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας. Αμφότεροι επεσήμαναν την αναγκαιότητα στην καινοτομία και την σπουδαιότητα του τουρισμού στην περιοχή της Άρτας. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «ο Μακρυγιάννης», του Πολιτιστικού Συλλόγου Βουργαρελίου Άρτας, του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Σκουφάς», του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Άρτας, του Συλλόγου Ξενώνων Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Αγροτουρισμού καθώς και πλήθος εκπροσώπων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη της Άρτας.

Από την Περιφέρεια Ηπείρου παρέστησαν τα μέλη ομάδας έργου κ. Κώστας Χριστοδούλου, κ. Κατερίνα Καραγιώτη και κ. Αντώνης Τσολακούδης.

Στη διάρκεια των εργασιών ο υπεύθυνος του έργου κ. Κώστας Χριστοδούλου, παρουσίασε στα μέλη του Περιφερειακού Δικτύου της Άρτας, την αναγκαιότητα σύστασης και ύπαρξης του Δικτύου, ενώ έγινε ιδιαίτερη μνεία στα άρθρα του Πρωτόκολλου Συνεργασίας / Καταστατικού που ορίζει το κοινό πλαίσιο συνεργασίας και συνύπαρξης μεταξύ των μελών. Ο κ. Δημήτριος Καραδήμας, Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε στα μέλη του Περιφερειακού Δικτύου την «Πλατφόρμα του έργου CI-NOVATEC».

Με την υλοποίηση του έργου CI-NOVATEC και μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας συλλογής ποιοτικών δεδομένων από τον τουρίστα-επισκέπτη, θα δοθούν Μελέτες Ικανοποίησης Τουριστών, Τοπικά Σχέδια Δράσης για Δήμους ενώ θα διενεργηθούν σεμινάρια κατάρτισης προς τους ιδιοκτήτες ΜμΕ, τους διαχειριστές Σημείων Ενδιαφέροντος, Διοικητικούς και Πολιτικούς παράγοντες.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των τοπικών συνεργειών τουρισμού των επιλεγμένων πιλοτικών περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου, η βελτίωση της διοικητικής ικανότητας των διαχειριστών τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί, φυσικοί, πολιτιστικοί χώροι κλπ) και των διαχειριστών πολιτιστικών συλλόγων που κινητοποιούν διάφορες εκδηλώσεις, δραστηριότητες, εκθέσεις κ.λ.π.. που στοχεύουν στην προσέλκυση των τουριστών.

Σχετικά με το έργο:

Στο έργο συμμετέχουν πέντε εταίροι με επικεφαλής την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και η Περιφέρεια Ηπείρου είναι οι δύο ‘Έλληνες εταίροι του έργου, η Περιφέρεια της Πούλιας – Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εδάφους και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι οι δύο Ιταλοί εταίροι του έργου. Επιπλέον, συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπρίντιζι.

Ο σκοπός του έργου είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις υπηρεσίες που τους παρέχονται. Η συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω σύγχρονων εργαλείων, που αποτελούνται από κινητές εφαρμογές για τον επισκέπτη και θα ανακτούν τα δεδομένα μέσω φορμών ερωτηματολογίου. Ακολούθως μέσω της Πλατφόρμας Πελατειακής Ευφυΐας, θα γίνεται η κατηγοριοποίηση, ανάλυση και εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
Μέσα από τη γνώση της αντίδρασης του τουρίστα-επισκέπτη, θα μπορούν οι διαχειριστές των αναγνωρίσιμων σημείων των πιλοτικών περιοχών (αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, πολιτιστικών μνημείων κ.λ.π.) να βελτιωθούν διοικητικά και οργανωτικά, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να ενισχυθούν επιχειρηματικά, ενώ τα Μέλη των Περιφερειακών Δικτύων θα έχουν τη δυνατότητα να καταρτιστούν μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων που πρόκειται να διενεργηθούν στις τρεις πιλοτικές περιοχές (Άρτα-Κόνιτσα-Πράμαντα).

Μέσω του προγράμματος αυτού, θα καταστεί πολύ πιο απλό για τουρίστες να ταξιδεύουν μεταξύ των δυο Περιφερειών, έχοντας ως «οδηγό» μια υπηρεσία πολυτροπικών τουριστικών διαδρομών που θα υποστηρίζεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα (τόσο ως διαδικτυακή εφαρμογή, όσο και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα). Η υπηρεσία αυτή θα υποστηρίζει την παροχή εξατομικευμένων τουριστικών προτάσεων για επίσκεψη των πιο σημαντικών αξιοθέατων, αξιοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφορών για τη μετακίνηση των επισκεπτών μεταξύ των σημείων ενδιαφέροντος.
Read More »
Δημιουργούν οδηγό πολυτροπικών τουριστικών οικολογικών διαδρομών Δημιουργούν οδηγό πολυτροπικών τουριστικών οικολογικών διαδρομών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Τραυματισμός 67χρονης που έπεσε από τις σκάλες του ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ''

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Τραυματισμός 67χρονης που έπεσε από τις σκάλες του ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ''


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ'' Ν.Π. 10653 για περιστατικό τραυματισμού μίας 67χρονης επιβάτιδος.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του πλου του ως άνω πλοίου από λιμένα Κέρκυρας προς λιμένα Ηγουμενίτσας όταν έπεσε από τις σκάλες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο άνω άκρο.

Με τον κατάπλου του πλοίου η 67χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και έπειτα στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τραυματισμός 67χρονης που έπεσε από τις σκάλες του ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ'' Τραυματισμός 67χρονης που έπεσε από τις σκάλες του ''ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ'' Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Δύο συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 12, 2019 Rating: 5

Σελίδες