Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα μετά την ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα μετά την ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO

Τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την ένταξη του Ζαγορίου στον κατάλογο της UNESCO με τα πολιτιστικά τοπία, εξετάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Δημάρχου Ζαγορίου κ. Γεωργίου Σουκουβέλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μια από τις υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρωθεί είναι η δημιουργία ενός γραφείου, το οποίο θα στεγαστεί στην Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και θα ακολουθήσει η δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και η διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης- εορτασμού της ένταξης του Ζαγορίου στα μνημεία της Unesco τον ερχόμενο Μάϊο.

Σε δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης δήλωσε:
«Συζητήσαμε για τις υποχρεώσεις που έχουμε από εδώ και πέρα για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά, όπως τα δουλέψαμε μέχρι σήμερα. Όπως έχουμε πει, δεν είμαστε μόνο για τους πανηγυρισμούς, είμαστε και για τη δουλειά., η οποία θέλει συνέπεια και εμείς θα την κάνουμε. Θέλω να ευχαριστήσω την Υπουργό για όλα τα θέματα που έχουμε συνεργαστεί. Γιατί δίνουμε λύσεις σε θέματα που ήταν για πάρα πολλά χρόνια στάσιμα. Ένα από αυτά ήταν το Τζαμί στην Καλούτσιανη, το οποίο δουλεύετε. Είναι το Κάστρο Κιάφας,, το Ιμαρέτ στην Άρτα. Είναι χίλια δυο πράγματα τα οποία τα προχωράμε και σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά της η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λ. Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Είναι μια σειρά βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε το Δεκέμβριο του 2024 να έχουμε ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις. Μια από αυτές και η πιο σημαντική είναι η δημιουργία ενός φορέα, ενός γραφείου στην Πασχάλειο Σχολή που έχει και συμβολική και συναισθηματική φόρτιση. Από εκεί και πέρα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις που θέτει η Unesco, για παράδειγμα μια πλατφόρμα, η οποία θα λειτουργεί ανοιχτή και προσβάσιμη από όλο τον κόσμο σε διεθνές επίπεδο. Το πρώτο μεγάλο επόμενο βήμα είναι ο εορτασμός, παρουσία των στελεχών της Unesco και την επίσημη ανακήρυξη του Ζαγορίου ως Μνημείου του Καταλόγου της Unesco τον επόμενο Μάιο. […] Αυτό που θα ήθελα να πω και να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι ο Δήμος Ζαγορίου είναι ο πρώτος Δήμος στην επικράτεια που είναι ολόκληρος Unesco. Έχουμε σε τουλάχιστον 18 άλλους Δήμους μνημεία Unesco. Εδώ έχουμε όλο τον Δήμο Μνημείο Unesco. Και αυτό είναι τεράστια τιμή, τεράστια επιτυχία της χώρας, της Ηπείρου, αλλά είναι και πολύ μεγάλη ευθύνη για τον Δήμο και τον Δήμαρχο που σήμερα εκπροσωπεί το σύνολο των οικισμών και των χωριών του Ζαγορίου».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γεώργιος Σουκουβέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δράσεις που δρομολογούνται σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος. Πράγματι το Ζαγόρι σήμερα αλλάζει ρότα», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ καλή η συνάντηση με την Υπουργό, στην οποία συζητήθηκε και το χρονοδιάγραμμα για το τι πρέπει να γίνει μέχρι τις 24 Μάιου που θα γίνει η εκδήλωση.

Read More »
Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα μετά την ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO Σύσκεψη για τα επόμενα βήματα μετά την ένταξη του Ζαγορίου στην UNESCO Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα αγροτικά ζητήματα με την παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα αγροτικά ζητήματα με την παρουσία του      Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση εργασίας μακράς διάρκειας για ζητήματα που αφορούν τον Αγροτικό Τομέα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου με την παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υπουργός κ. Ελευθέριος Αυγενάκης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής:
«Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ήλθε σύσσωμη στην Περιφέρεια Ηπείρου με την οποία κάναμε συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, για ένα Υπουργείο που έχω πει στο παρελθόν και το λέω και τώρα ότι είναι ένα Υπουργείο σκέτο ναρκοπέδιο, το οποίο έτσι οργανώθηκε χρόνια και έφτασε στο απροχώρητο. Λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί διαπιστώθηκε σήμερα ότι προχωρούν όλα τα πράγματα σε όλους τους τομείς και σίγουρα σε λίγο καιρό θα έχουμε απτά αποτελέσματα».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρόφιμων κ. Ελευθ. Αυγενάκης μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
Χαίρομαι γιατί πριν δύο μήνες είχαμε βρεθεί στο Υπουργείο, τον είχα ακούσει πολύ προσεκτικά {…} και κατέθεσε τους προβληματισμούς του για μια σειρά από πράγματα. Σήμερα συζητήσαμε όντως για πάνω από 10-15 ζητήματα τα οποία έβαλε στο τραπέζι. Για τα περισσότερα από αυτά έχουμε κάνει ήδη προγραμματισμό με τους συνεργάτες μου {….}. Εμείς θα συνεργαστούμε με αυτούς που αγαπούν το αντικείμενο, με αυτούς που πραγματικά θέλουν τον πρωτογενή τομέα να κυριαρχήσει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της χώρας μας να είναι πραγματικά ένα αναπτυξιακό Υπουργείο.. Αυτό το περιεχόμενο και την κατάληξη έχουν όλες οι προτάσεις και παρατηρήσεις που κατέθεσε ο κ. Καχριμάνης στη συζήτηση την οποία είχαμε. Χαίρομαι διότι μιλώ με έναν άνθρωπο που ξέρει τα της κτηνοτροφίας πάρα πολύ καλά, αλλά και σε ο, τι αφορά τα αγροτικά θέματα και της μελισσοκομίας, αλλά ακόμη και για τα θέματα της αλιείας, έχει άποψη και ενδιαφέρον. {…}. Συνεχίζουμε την πορεία μας με πολύ αισιοδοξία ότι ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας πρέπει να βγει μπροστά και να πάρει πραγματικά την αξία που του αξίζει και χρόνια περιμένει.

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ
Εκτενή αναφορά σε προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη 14η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2023-2027. «Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων είναι η τελευταία ευκαιρία για να δημιουργήσουμε την Ελληνική ταυτότητα, που είναι ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα. Και αυτό πρέπει να στηρίξουμε», υπογράμμισε συμπερασματικά ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην Επιτροπή Παρακολούθησης έθεσε και το ζήτημα «παραχώρησης» εκ νέου, τμήματος του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες της χώρας, όπως είχε γίνει και με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται. «Επειδή η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολύ μεγάλα έργα που πρέπει να τα υλοποιήσει το Υπουργείο, τα μικρά έργα θα πρέπει να εκχωρηθούν στις Περιφέρειες, με το όριο να ανέρχεται έστω στο 1,5 εκ. ευρώ, ώστε να μπορούν να προωθηθούν γρήγορα», τόνισε.

Read More »
Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα αγροτικά ζητήματα με την παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια για τα αγροτικά ζητήματα με την παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Επίσκεψή κ. Κωσταντίνου Κυρανάκη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Επίσκεψή κ. Κωσταντίνου Κυρανάκη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θωμά Πιτούλη 


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο κ. Στέλιος Σακαρέτσιος Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Ελληνικό Κτηματολόγιο», συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιαγιάκα και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη .

Συζητήθηκαν θέματα του Κτηματολογίου για τα οποία ο κ. Κυρανάκης και ο κ. Πρόεδρος έδωσαν λύσεις, ιδιαίτερα σε όσα αφορούσαν την Περιοχή Κώτσικας, Σμέρτου και Πλαισίου, καθώς επίσης και θέματα που αφορούσαν στην αναγκαιότητα περαιτέρω ψηφιοποίησης των διαδικασιών των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο κ. Υφυπουργός ζήτησε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας για την ταχύτερη μεταφορά των Αρχείων των Υποθηκοφυλακείων Φιλιατών και Παραμυθιάς στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Κυρανάκης ευχαρίστησε τον Κ. Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση θετική ανταπόκριση δήλωσε δε πρόθυμος να βοηθήσει σε ότι χρειαστεί η Περιφέρεια – Π.Ε Θεσπρωτίας για θέματα αρμοδιότητας του.


Read More »
Επίσκεψή κ. Κωσταντίνου Κυρανάκη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη Επίσκεψή κ. Κωσταντίνου Κυρανάκη Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε Αντιπεριφερειάρχη  κ. Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων 


Συνελήφθησαν χθες (13-12-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και παράνομη βία.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν πακέτα τσιγάρων αξίας -20- ευρώ και στην συνέχεια όταν έγιναν αντιληπτές από υπάλληλο της επιχείρησης τον απείλησαν και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Η ταυτοποίησή τους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ήταν άμεση από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ύστερα από αναζητήσεις, εντόπισαν και συνέλαβαν τις ημεδαπές.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας

To skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ηγουμενίτσας διοργανώνουν διοργανώνουν το #JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον και ώρα 15:00 – 20:00.

Το JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, δημιουργώντας ένα καλύτερο βιογραφικό και λαμβάνοντας όλες εκείνες τις πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να γίνει περιζήτητος στην αγορά εργασίας.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, οι ομιλητές μας, οι οποίοι προέρχονται από κλάδους που σχετίζονται με την αγορά και την εύρεση εργασίας στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας, θα επιχειρήσουν με διαδραστικό τρόπο και σύγχρονη ματιά να ενισχύσουν τη δυναμική και τις γνώσεις του ενδιαφερόμενου κοινού.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Παρέχονται βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.
 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες jobdays.gr

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Read More »
JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας JobDay Αφετηρία – Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Συνελήφθη  αλλοδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη σήμερα (14-12-2023) πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαινε ο κατηγορούμενος, με το οποίο μετέφερε τρείς αλλοδαπούς, στερούμενους των νόμιμων προϋποθέσεων για την παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από περιοχή της Άρτας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη  αλλοδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους από τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Ευχές  για  τις εορτές  των Χριστουγέννων  και  του νέου έτους από τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη

Για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων εύχομαι από την καρδιά μου, σέ όλους του Θεσπρωτούς και στους απόδημους συμπατριώτες μας, χαρούμενες γιορτές με υγεία, και κάθε οικογενειακή ευτυχία.

Το 2024 ας φέρει ειρήνη και πρόοδο σε όλο τον κόσμο.

Ας προσπαθήσουμε όλοι μας ακόμη περισσότερο με συνεργασία, ειλικρίνεια και δουλειά να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και προοπτική στον τόπο μας.

Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά
Θωμάς Πιτούλης
Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας
Read More »
Ευχές για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους από τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη Ευχές  για  τις εορτές  των Χριστουγέννων  και  του νέου έτους από τον Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Ευχές Χριστουγέννων από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Ευχές Χριστουγέννων από το Επιμελητήριο ΘεσπρωτίαςRead More »
Ευχές Χριστουγέννων από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Ευχές Χριστουγέννων από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023

 Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (13-12-2023) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ.

Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων  Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή


Από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού, που κατηγορείται για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, κατά το χρονικό διάστημα 8-9/12/2023 σε περιοχή της Πρέβεζας, ο ημεδαπός αφαίρεσε μέσα από αποθήκη αγροκτήματος κυνηγετική καραμπίνα και αλυσοπρίονο.

Το όπλο βρέθηκε και κατασχέθηκε ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, ενώ για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης, καθώς δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη του όπλου του.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.


Read More »
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

10 χρόνια Ρις Αρώματα με ένα μοναδικό πάρτι

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
10 χρόνια Ρις Αρώματα με ένα μοναδικό πάρτι


Φέτος γιορτάζουμε μαζί σας 10 χρόνια Ρις Αρώματα! 

 ΚΛΗΡΩΣΗ ΔΩΡΩΝ * ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ * ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ * DJ

Σας περιμένουμε όλους στο φυσικό μας κατάστημα!
 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023
 Ευαγγελίστριας 8 | ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Η μουσική με DJ ξεκινά στις 17:30
Read More »
10 χρόνια Ρις Αρώματα με ένα μοναδικό πάρτι 10 χρόνια Ρις Αρώματα με ένα μοναδικό πάρτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό - Νεκρός ο 52χρονος συνοδηγός

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό - Νεκρός ο 52χρονος συνοδηγόςΆλλο ένα τραγικό δυστύχημα με θύμα έναν 52χρονο είχαμε σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα σε σφοδρή σύγκρουση επιβατικού Ι.Χ με φορτηγό.
Το τραγικό συμβάν έγινε στις 8.15 το πρωί στη διασταύρωση-καρμανιόλα της μπάρας, όπου εκεί σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ένα από τα δύο οχήματα παραβίασε το STOP με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση των δύο οχημάτων. 
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε θανάσιμα ο συνοδηγός του Ι.Χ. 52 χρονων Αλβανικής καταγωγής.
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο , ενώ καλά είναι ο οδηγός του φορτηγού. Στο σημείο έσπευσαν μονάδες του ΕΚΑΒ , της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Την προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.
Read More »
Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό - Νεκρός ο 52χρονος συνοδηγός Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό - Νεκρός ο 52χρονος συνοδηγός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα επεισόδια στους Ζωσιμάδες, στη λίστα των 200 και Ηπειρώτες

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα επεισόδια στους Ζωσιμάδες, στη λίστα των 200 και Ηπειρώτες


Πάνω από δέκα Ηπειρώτες, κυρίως από τις περιοχές των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των διακοσίων ατόμων που παραδόθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού.

Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας σε τοπικό επίπεδο και είτε έχουν απασχολήσει ήδη τις αρχές και έχουν συλληφθεί είτε έχουν ταυτοποιηθεί.

Πέρα από τα ονόματα των περίπου 200 χούλιγκαν υψηλού ρίσκου, όπως χαρακτηρίζονται, στην λίστα παρατίθενται και 30 υποθέσεις που ενεπλάκησαν.

Μία από τις υποθέσεις αφορά στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2022- 2023, όπου ο αγώνας διακόπηκε τρεις φορές και τραυματίστηκαν σοβαρά οπαδοί για τους οποίους απαιτήθηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι μέσω της ποινικής αναβάθμισης που ζητούν από την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι που αφορούν όλες τις ομάδες και δείχνουν ότι η οπαδική βία διαχρονικά ξεπερνά τα όρια της οπαδικής βίας και συνδέεται με πρόσωπα που παραπέμπουν σε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κατάλογος των ατόμων που παρέδωσαν στην εισαγγελέα του Αρειου Πάγου «αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου κατά την έξοδό του.

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Epiruspost.gr
Read More »
Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα επεισόδια στους Ζωσιμάδες, στη λίστα των 200 και Ηπειρώτες Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τα επεισόδια στους Ζωσιμάδες, στη λίστα των 200 και Ηπειρώτες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο

Η Διεύθυνση Μεταλλείων θα είναι η πρώτη που θα παραδώσει έκθεση και πόρισμα για την μεγάλη κατολίσθηση που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Παραποτάμου στη Θεσπρωτία.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες με αποτέλεσμα λατομική επιχείρηση που λειτουργούσε να υποστεί σχεδόν ολοσχερή καταστροφή.

Μεγάλες ζημιές όμως, όπως έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, υπέστη και μονάδα που έβγαζε πέτρα.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος ανέφερε ότι το λατομείο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναλειτουργήσει.

Ως προς τα αίτια που προκάλεσαν το φαινόμενο αυτά θα διερευνηθούν αρχικά με αυτοψία από τη Διεύθυνση Μεταλλείων και στη συνέχεια από το ΙΓΜΕ.

«Δεν ξέρουμε αν προήλθε από φυσικά αίτια ή αν προκλήθηκε από την λειτουργία του λατομείου. Θα πρέπει να περιμένουμε, να γίνει ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για να πάρουμε θέση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτή την στιγμή αν ευθύνεται το λατομείο το οποίο είχε περιβαλλοντική άδεια ή ευθύνεται κάτι άλλο» σημείωσε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του.

Read More »
Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο Διεύθυνση Μεταλλείων και ΙΓΜΕ για την κατολίσθηση στον Παραπόταμο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Συγχώνευση των ΔΕΥΑ με μεγάλες αυξήσεις στο νερό και στο… βάθος ιδιώτες!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Συγχώνευση των ΔΕΥΑ με μεγάλες αυξήσεις στο νερό και στο… βάθος ιδιώτες!

Σφοδρές αντιδράσεις και βάσιμους φόβους για μεγάλες ανατιμήσεις στο νερό προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και την συγχώνευσή τους σε «μείζονες» ώστε μία επιχείρηση να καλύπτει μία Περιφέρεια.

Σε ό,τι αφορά τις νέες εταιρίες ύδρευσης θα είναι διαδημοτικές επιχειρήσεις, ειδικού κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως οι σημερινές ΔΕΥΑ. Θα διοικούνται από Συμβούλιο στρατηγικής και Εποπτείας με τους δήμους ως μέλη του, από 9μελή Εκτελεστική Επιτροπή και από Εκτελεστικό Διευθυντή που θα επιλεγεί με κριτήρια αγοράς.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ισχυρίζεται ότι οι λιγότερες ΔΕΥΑ θα είναι ισχυρότερες, όμως όλοι βλέπουν στο βάθος της τεράστιας αυτής αλλαγής σχέδιο που αποσκοπεί στην εμπλοκή ιδιωτών.

Η αρχική πρόταση που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο προβλέπει δεκατρείς μείζονες ΔΕΥΑ, μία σε κάθε γεωγραφική Περιφέρεια.

Στην περίπτωση της Ηπείρου οι τέσσερις ΔΕΥΑ που λειτουργούν σήμερα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Ηγουμενίτσα αναμένεται να συγχωνευθούν σε μία ενώ είναι άγνωστο προς το παρόν τι θα συμβεί με τους Συνδέσμους, όπως τον ΣΥΔΛΙ αλλά και τους αντίστοιχους των υπόλοιπων νομών της Ηπείρου.

Διοικήσεις και εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ επισημαίνουν πως το κυβερνητικό σχέδιο θα φέρει μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ενώ τονίζουν ότι οι ρυθμίσεις του θα οδηγήσουν σε εργολαβίες για τα έργα από Ομίλους των μεγάλων αστικών κέντρων, προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο θα οδηγήσει σε περαιτέρω εγκατάλειψη της ελληνικής περιφέρειας και οικονομικό μαρασμό.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση επιχειρεί μια μεταρρύθμιση, η οποία θα εξελιχθεί σε απορρύθμιση καταργώντας τις ΔΕΑ, οι οποίες παρέχουν νερό και υπηρεσίες αποχέτευσης σε 5 εκ πολίτες της περιφέρειας.

«Με νόμο πλέον και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της. Όπως ακριβώς έκανε και με την ενέργεια στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε σε πέντε παρόχους οι οποίοι κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του λαού και μάλιστα με τις ευλογίες της.

Το ελεγχόμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας που θα συσταθεί, θα κατευθύνει όλα τα έργα ύδρευσης αποχέτευσης βιολογικών καθαρισμών αξίας πολλών δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, στις γνωστές μεγάλες εταιρίες με ΣΔΙΤ με συμβόλαια διαχείρισης των δικτύων από τις εταιρίες για τουλάχιστον τριάντα χρόνια», σημειώνουν.

Στόχος είναι το νομοσχέδιο να αναρτηθεί εντός του μήνα σε δημόσια διαβούλευση, η οποία, πάντως, εκτιμάται ότι θα είναι βραχεία καθώς στον προγραμματισμό του υπουργείου είναι η κατάθεση του στη Βουλή και η ψήφισή του εντός του Ιανουαρίου.


Read More »
Συγχώνευση των ΔΕΥΑ με μεγάλες αυξήσεις στο νερό και στο… βάθος ιδιώτες! Συγχώνευση των ΔΕΥΑ με μεγάλες αυξήσεις στο νερό και στο… βάθος ιδιώτες! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Μπαζάρ του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Εν Δράσει” για την ενίσχυση της “Φλόγας”

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Μπαζάρ του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Εν Δράσει” για την ενίσχυση της “Φλόγας”


Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Εν Δράσει Ηγουμενίτσας, λειτούργησε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021. Είναι ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, ένας χώρος φαντασίας, ανάπτυξης και βελτίωσης ικανοτήτων.

Ενόψει εορτών διοργάνωσε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με όμορφες κατασκευές, κεράκια, βραχιολάκια κι άλλα διακοσμητικά που έφτιαξαν μόνα τους τα παιδιά του ΚΔΑΠ με σκοπό να ενισχύσουν τη ‘’ Φλόγα’’ Σύλλογος Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια, στο Τμήμα Ηπείρου- Ηγουμενίτσας.

Στο μπαζάρ συμμετείχαν ενεργά και οι ωφελούμενοι του Οικοτροφείου Ψυχικής Υγείας Φιλιατών, συνεισφέροντας στο έργο του ΚΔΑΠ και προσφέροντας χριστουγεννιάτικα εδέσματα και ζεστή σοκολάτα στους πολίτες που τους επισκέπτονταν στο περίπτερο στην Πλατεία Δημαρχείου, στο κέντρο της πόλης.

Σας περιμένουν μέχρι και την Παρασκευή 15/12 να γνωριστείτε από κοντά και να στηρίξετε κι εσείς με τη σειρά σας αυτή την σπουδαία προσπάθεια των ατόμων με αναπηρία και των ψυχικά πασχόντων, που δείχνουν το δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης προς όλους εκείνους που χρειάζονται την στήριξη μας αυτές τις Άγιες μέρες που έρχονται.


Read More »
Μπαζάρ του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Εν Δράσει” για την ενίσχυση της “Φλόγας” Μπαζάρ του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Εν Δράσει” για την ενίσχυση της “Φλόγας” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σε εκλογές ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023
Σε εκλογές ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Η Εφορευτική Επιτροπή η οποία εξελέγη με μυστική ψηφοφορία ενώπιον του Δικαστικού Αντιπροσώπου στην Γενική Εκλογοαπολογιστική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2023 συνεδρίασε και εξέλεξε τη σύνθεσή της:

ΤΑΚΤΙΚΟΙ
1. ΚΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2. ΤΖΟΒΑΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
3. ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΕΡΟΠΗ
2. ΠΑΠΠΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Έπειτα από τα παραπάνω η Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε στις 13/12/2023 και αποφάσισε ομόφωνα:

Η αρχαιρεσίες ως ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβούλιου και της ελεγκτικής επιτροπής στις 19/12/2023 ημέρα Τρίτη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας και ώρα 8.00πμ ως 16.00μμ

Οι υποψηφιότητες θα παραδίδονται στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θα γίνονται δεκτές στις 14/12/2023 ημέρα πέμπτη και ώρα 13.00μμ ως 14.00μμ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Οι αιτήσεις των υποψηφίων των συνδυασμών θα φέρουν:
α. Την επωνυμία του συνδυασμού
β. Τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων κατά αλφαβητική σειρά
γ. Τις υπογραφές των υποψήφιων .

Οι αιτήσεις των μεμονωμένων υποψηφίων θα φέρουν:
α. Την ένδειξη ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ.
β. Το ονοματεπώνυμο του.

Η Εφορευτική Επιτροπή

1. ΚΑΤΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
2. ΤΖΟΒΑΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
3. ΚΑΠΡΙΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Read More »
Σε εκλογές ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Σε εκλογές ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2023 Rating: 5

Σελίδες