ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


13η και τελευταία αγωνιστική για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών, με τους Άνδρες μας να φιλοξενούν τον Α.Ο.Φιλία Άρτας στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηγουμενίτσας.
Η ομάδα μας με το μυαλό στον μεγάλο άγωνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή Δυτικής Ελλάδας που θα γίνει την Κυριακή 24/3, ώρα 16:00, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, κατάφερε χωρίς μεγάλη αντίσταση το 1ο σετ με 25-17.
Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για τον Ερμη κατακτώντας το σετ με 25-10.
Στο 3ο σετ ο coach Θωμάς Λάμπρου έδωσε χρόνο χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νεότερους παίχτες μας από τις ακαδημίες οι οποίοι κατάφεραν και πήραν το σετ με 25-13.
Η Διοίκηση, οι αθλητές και όλο το τεχνικό επιτελείο καλεί όλη την πόλη στην έδρα μας να στηρίξουμε την ΟΜΑΔΑ μας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ Εθνικής Ανδρών.
Σας περιμένουμε όλους και όλες την ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3, στις 16:00.
ΕΡΜΗΣ - Α.Ο.ΦΙΛΙΑ ΑΡΤΑΣ 3-0
Διακύμανση:
1ο σετ: 25-17
2ο σετ: 25-10
3ο σετ: 25-13
Διαιτητές: Μπουραντά Μ.-Αποστόλου Π.
Γραμματεία: Τσόδουλου Ν.
Α.Σ.ΠΕ. ΕΡΜΗΣ: (Λάμπρου Θ.)
ΖΕΪΜΠΕΚΟΓΛΟΥ Σ.,ΜΠΟΥΤΡΗΣ Φ.,ΑΛΕΞΙΟΥ Ε., ΤΣΩΛΗΣ Π., ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ Δ.,ΠΑΝΤΕΛΗΣ Σ.,ΤΣΑΤΣΗΣ Α.,ΜΕΝΙ Α., ΓΟΥΛΑΣ Φ.,ΤΖΟΒΑΡΑΣ Ν., ΝΙΚΟΥ Π.,ΒΑΜΒΕΣΟΣ Ι (Α).,ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑΣ Σ.,ΝΤΑΚΟ Γ.
Α.Ο.ΦΙΛΙΑ ΑΡΤΑΣ: (Βίτσιος Σ.)
ΚΑΛΟΚΑΙΡΗΣ,ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ,ΜΗΤΣΙΟΣ,ΒΙΤΣΙΟΣ Μ.,ΒΙΤΣΙΟΣ Ο.,ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ,ΤΣΑΓΚΑΣ,ΒΙΤΣΙΟΣ Ι.,ΧΕ
Read More »
ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

300 χιλιάδες στο Δήμο Σουλίου για αποκατάσταση ζημιών

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
300 χιλιάδες στο Δήμο Σουλίου για αποκατάσταση ζημιών


Τη χρηματοδότησή του με 300.000€ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυψαν από φυσικές καταστροφές, ανακοίνωσε ο Δήμος Σουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θ. Λιβάνιος έκανε γνωστό με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών την πρόθεση χρηματοδότησης Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού για την υποβολή προτάσεων στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών», στον Άξονα Προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» με τίτλο: «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού VI».

Έτσι ο Δήμος Σουλίου επιχορηγείται με το ποσό των 300.000€ για την κάλυψη αναγκών και αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές.

Η πρόθεση χρηματοδότησης προέκυψε έπειτα από σχετικό αίτημα του Δήμου, κατά την επίσκεψη του Δημάρχου, Αθ. Ντάνη, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό, κ. Χρ. Τριαντόπουλο.
Read More »
300 χιλιάδες στο Δήμο Σουλίου για αποκατάσταση ζημιών 300 χιλιάδες στο Δήμο Σουλίου για αποκατάσταση ζημιών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Γυναίκες που έγραψαν ιστορία», με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία Δημαρχείου για να παρακολουθήσει τις ομιλίες που πλαισιώθηκαν από την προβολή βίντεο με αναφορές στην πορεία και στο ρόλο της γυναίκας διαχρονικά.
Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας κα Σοφία Κατσάρη έκανε μια ιστορική αναδρομή της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία και παρουσίασε τους αγώνες που γίνονται για την επίτευξη της πραγματικής ισότητας των 2 φύλων. Στη συνέχεια, η Υπαστυνόμος κα Σωτηρία Τσιάλτα αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας κατά των γυναικών που έχουν καταγγελθεί στην περιοχή μας και τα οποία παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση από το 2019 έως σήμερα, ενώ η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή» κα Αφροδίτη Δέλκου ανέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η γυναίκα μεγαλώνοντας ένα παιδί με αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βιντεοσκοπημένη προβολή και παρουσίαση 30 γυναικών που έγραψαν ιστορία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και με τη αναφορά σημαντικών γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

Read More »
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

POS: Λήγει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου η προθεσμία ένταξης στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
POS: Λήγει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου η προθεσμία ένταξης στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης


Εκπνέει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου η προθεσμία για υποβολή αίτησης στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης του κόστους αγοράς, αναβάθμισης POS, και διασύνδεσης με την ταμειακή μηχανή, μέσω της πλατφόρμας www.digitalsme.gov.gr

Υπενθυμίζεται ότι η ενίσχυση έχει τη μορφή επιταγής (voucher) και οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν σε εγκεκριμένους προμηθευτές του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», που υλοποιείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- Next Generation EU.

Το δυναμικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την ένταξη στον 4ο κύκλο του προγράμματος χρηματοδότησης έρχεται ως συνέχεια των πρώτων 3 κύκλων κατά τη διάρκεια των οποίων εγκρίθηκαν vouchers σε 290.975 επιχειρήσεις με τη συνολική χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 40,6 εκατ. ευρώ.

Στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης έχουν προστεθεί νέες επιλέξιμες δραστηριότητες, που αφορούν ενδεικτικά τη μεταποίηση και εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας και είναι οι εξής:

ΚΑΔ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

10.41.12 Παραγωγή λιπών και ελαίων και των κλασμάτων τους, ψαριών και θαλάσσιων θηλαστικών

46.11.11.07 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ψαριών, ζώντων και γόνου

46.17.11.27 Εμπορικοί αντιπρόσωποι που μεσολαβούν στην πώληση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων, μη ζώντων

46.21.19.11 Χονδρικό εμπόριο προϊόντων π.δ.κ.α. ψαριών ή καρκινοειδών, μαλακίων η άλλων υδρόβιων ασπόνδυλων

46.76.19.14 Χονδρικό εμπόριο κοραλλιών και παρόμοιων προϊόντων, οστράκων μαλακίων, καρκινοειδών ή εχινόδερμων και οστών σουπιών

46.76.19.15 Χονδρικό εμπόριο μαργαριταριών από καλλιέργεια, ακατέργαστων

46.76.19.30 Χονδρικό εμπόριο φυσικών μαργαριταριών, ακατέργαστων

47.23 Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.77.82.08 Λιανικό εμπόριο μαργαριταριών από καλλιέργεια, ακατέργαστων

47.77.82.13 Λιανικό εμπόριο φυσικών μαργαριταριών, ακατέργαστων

47.78.86.18 Λιανικό εμπόριο κοραλλιών και παρόμοιων προϊόντων, οστράκων μαλακίων, καρκινοειδών ή εχινόδερμων και οστών σουπιών

47.91.15 Λιανικό εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών και μαλακίων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου

47.99.15 Άλλο λιανικό εμπόριο ψαριών, οστρακοειδών και μαλακίων εκτός καταστημάτων, υπαίθριων πάγκων ή αγορών

10.2 Επεξεργασία και συντήρηση ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

46.38.1 Χονδρικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων

Επιπλέον, σε περίπτωση που μία επιχείρηση δραστηριοποιείται σε περισσότερους του ενός ΚΑΔ, για την εκτίμηση της επιλεξιμότητας λαμβάνεται καταρχάς υπόψη ο ΚΑΔ Κύριας Δραστηριότητας και εφόσον αυτός δεν είναι επιλέξιμος, δευτερευόντως ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα.
Υπογραμμίζεται ότι, ειδικά στην Κατηγορία Ενέργειας 1, επιλέξιμες θεωρούνται οι επιχειρήσεις που έχουν έναν από τους ακόλουθους ΚΑΔ, οι οποίοι αφορούν σε δραστηριότητες λιανικού εμπορίου σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, ακόμα και αν αυτοί δεν είναι ο κύριος ΚΑΔ ή ο ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα:

ΚΑΔ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

47.81.10.01 Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, παραγωγού-πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.81.10.02 Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, επαγγελματία -πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.89.10.01 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών, παραγωγού-πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

47.89.10.02 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών, επαγγελματία – πωλητή σε υπαίθριους πάγκους και αγορές

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι προαναφερόμενοι ΚΑΔ να εμφανίζουν μη μηδενικά έσοδα κατά το έτος αναφοράς στον συγκεκριμένο ΚΑΔ.

Σημειώνεται ότι, αναμένεται η έναρξη και 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης.

Διασύνδεση των POS

Υπενθυμίζεται ότι, μετά και από την πρόσφατη ανακοίνωση παράτασης προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς τεχνικά προβλήματα το μεγάλο έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, οι σχετικές προθεσμίες διαμορφώνονται ως εξής:

Έως την 31η Μαρτίου για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν διασυνδέσει τα συστήματα τους προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Σημειώνεται πως η παράταση αυτή μπορεί να επεκταθεί για έναν επιπλέον μήνα, δηλαδή μέχρι την 30η Απριλίου:

για τις επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού εντός Μαρτίου, αλλά έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης εντός Απριλίου. Τα ραντεβού θα πρέπει να δηλωθούν σε ειδική πλατφόρμα που θα τεθεί σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου.

για τις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν στο Μητρώο POS ότι πρόκειται να αντικαταστήσουν το ταμειακό τους σύστημα με κάποια από τις νέες διαθέσιμες λύσεις all in one, που δεν απαιτεί επιπλέον ενέργειες διασύνδεσης. Ήδη, έχουν εγκριθεί δύο πάροχοι ηλεκτρονικής τιμολόγησης με τέτοιες λύσεις και πολύ σύντομα αναμένονται περισσότερες.

Διευκρινίζεται πως όσες επιχειρήσεις υπάγονται στους 35 κλάδους λιανικής που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS, εφόσον έγινε η παραγγελία του έως και τις 29 Φεβρουαρίου έχουν τη δυνατότητα να το εγκαταστήσουν εντός Μαρτίου. Στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στη διασύνδεση του POS με την ταμειακή εντός των χρονοδιαγραμμάτων, που αναφέρθηκαν παραπάνω και που αφορούν σε όλες τις επιχειρήσεις.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με σύστημα λογισμικού (ERP) και πρέπει να ακολουθήσουν τον βασικό κανόνα διασύνδεσης της Α.1155/2023 για τα POS τους, υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη προθεσμία ως την 31η Μαΐου.

Παράλληλα με το νέο χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης παρατείνεται ως την 30η Απριλίου και η προθεσμία απόσυρσης των φορολογικών μηχανισμών (ΕΑΦΔΣΣ) από τις επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν.

Διευκρινίζεται ότι οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων που είναι κλειστές για οποιοδήποτε λόγο (π.χ. εποχικότητα) και θα ανοίξουν μετά το τέλος του παραπάνω χρονοδιαγράμματος (οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 30.000) θα πρέπει να διασυνδεθούν με τα τερματικά POS που διαθέτουν από την πρώτη ημέρα της επανέναρξης λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Read More »
POS: Λήγει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου η προθεσμία ένταξης στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης POS: Λήγει αύριο Τρίτη 12 Μαρτίου η προθεσμία ένταξης στον 4ο κύκλο χρηματοδότησης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος διαβούλευσης με τους Δήμους και τις Δημοτικές Κοινότητες του νομού Θεσπρωτίας, για την οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ενημέρωση έγινε από την κα. Κόκορη Μελίνα Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Θεσπρωτίας και από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά και τους Δημάρχους κ. Νταή, κ.Ντάνη και κ. Τζίγκο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και τις παρεμβάσεις τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η επιθυμία της Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι να συγκροτηθεί άμεσα ένα μητρώο Εθελοντών και Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας και σαν πρώτο πυλώνα θεωρούμε τις τοπικές αρχές, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν εποικοδομητικός και κατατέθηκαν απόψεις αλλά και προβληματισμοί, για θέματα οργάνωσης, της πρόληψης και αντιμετώπισηςάμυνας από φυσικές καταστροφές σε Τοπικό επίπεδο.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή, επιδρά εποικοδομητικά στην κοινωνία, αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας.

Σε επόμενο στάδιο θα γίνει κάλεσμα για το μητρώο τις Ομάδες Εθελοντών υποστήριξης κυρίως στα αστικά κέντρα καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις που επιθυμούν, να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προβλεπόμενη πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Σχολή Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας.
Read More »
Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024

 Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής και επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία για το έτος 2024.

Δικαιούχοι επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα (παραγωγοί κατά την έννοια της παρ. 4) τα οποία έχουν υποβάλλει Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για τα έτη 2023 και 2024, έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Οκτωβρίου 2024 και τους έχει αποδοθεί η ιδιότητα του «επαγγελματία αγρότη» ή του «επαγγελματία αγρότη ως νεοεισερχόμενου στον αγροτικό τομέα».

Δικαιούχοι προκαταβολής της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία, είναι τα φυσικά πρόσωπα της παρ. 1 τα οποία:

α) Έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων από 01-01-2024 έως και την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας ή

β) είχαν υπαχθεί στα δικαιούχα επιστροφής πρόσωπα της υπό στοιχεία Α.118/2023 κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,

γ) και δεν έχουν υποβάλει δήλωση ότι δεν επιθυμούν να λάβουν την προκαταβολή σύμφωνα με την παρ. 3.

Για την αποφυγή επιστροφής από τους παραγωγούς της προκαταβολής με τη διαδικασία των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, οι παραγωγοί, οι οποίοι δεν θα υποβάλουν Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2024, ή δεν προτίθενται να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως και την 31η Οκτωβρίου 2024, ως «επαγγελματίες αγρότες» ή ως «επαγγελματίες αγρότες ως νεοεισερχόμενοι στον αγροτικό τομέα», ή δεν επιθυμούν να λάβουν την προκαταβολή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, υποβάλλουν δήλωση στο ΜΑΑΕ, έως και την 15

Η δήλωση υποβάλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποδεικτικό παραλαβής, στο Τμήμα Υποστήριξης και Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών του ΥΠΑΑΤ, στην οποία θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του παραγωγού.

Στη δήλωση αυτή αναγράφεται ότι, ο παραγωγός δεν επιθυμεί να λάβει προκαταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων, το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία.

Τα κριτήρια

Οι επιδοτούμενες ποσότητες του πετρελαίου κινητήρων, για τις οποίες επιστρέφεται ο Ε.Φ.Κ για το έτος 2024, ανά δικαιούχο πρόσωπο, υπολογίζονται, με βάση την ποσότητα του πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζεται ότι απαιτείται για την εκτέλεση κάθε είδους εργασιών σχετικά με καλλιέργεια ή ομάδα καλλιεργειών του Παραρτήματος Ι, καθώς και σε κάθε κατηγορία ή είδος ζωικού κεφαλαίου του Παραρτήματος IΙ και αντιστοιχούν στο 50% των μέγιστων ποσοτήτων πετρελαίου κινητήρων που προσδιορίζονται από τους δείκτες μηχανικής απασχόλησης (απαιτούμενης ενέργειας) των Παραρτημάτων Ι και ΙΙ και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2024, με την επιφύλαξη της παρ. 2.

Για όσους υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της υπ’ αρ. 1494/341065/06.11.2023 (Β’ 6367) κοινής απόφασης των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη αποκατάστασης και με ίδια μέσα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν υποστεί καταστροφικές ζημιές λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων του προηγουμένου έτους, εάν οι ποσότητες πετρελαίου κινητήρων βάσει της ΕΑΕ του έτους 2024 υπολείπονται άνω του τριάντα τοις εκατό (30%) αυτών βάσει της ΕΑΕ του έτους 2023, για τον υπολογισμό της δικαιούμενης επιστροφής λαμβάνεται υπόψη η ΕΑΕ του έτους 2023.

Για τον υπολογισμό του ποσού της επιστροφής Ε.Φ.Κ εφαρμόζεται σε συνάρτηση με το σύνολο των ποσοτήτων της παρ. 1 ο συντελεστής Ε.Φ.Κ της περ. στ’ της παρ. 1 του άρθρου 73 του ν. 2960/2001 (Α’ 265), ήτοι 0,41 ευρώ ανά λίτρο.

Ποσοστό επί των δικαιούμενων ποσών επιστροφής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ. 1 και 2, προκαταβάλλεται για το έτος 2024. Το ποσό της προκαταβολής ορίζεται σε ποσοστό 50% επί του ποσού της επιστροφής του Ε.Φ.Κ., το οποίο υπολογίζεται με βάση τις ποσότητες πετρελαίου κινητήρων σε λίτρα, όπως αυτές προσδιορίζονται βάσει των παρ. 1 και 2 (50% των ετήσιων δικαιούμενων ποσοτήτων), για το σύνολο των δραστηριοτήτων του παραγωγού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) του έτους 2023.

Read More »
Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια  Αγροτικό πετρέλαιο: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προκαταβολή του ΕΦΚ – Τα κριτήρια Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Ανακοίνωση για παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Ανακοίνωση για παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων

Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνονται τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα η Υπηρεσία μας γίνεται αποδέκτης παραπόνων και καταγγελιών από πολίτες και επαγγελματίες του κλάδου για ορισμένους κτηνοτρόφους που προχωρούν σε παράνομη πώληση προϊόντων κρέατος, τα οποία προέρχονται από παράνομες σφαγές ζώων, απευθείας σε καταναλωτές. Οι καταγγελίες αυτές διερευνώνται, ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές ότι:

1. Τα ζώα που προορίζονται για την παραγωγή κρέατος πρέπει να σφάζονται σε εγκεκριμένα σφαγεία και υπόκεινται υποχρεωτικά σε κτηνιατρικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής και επεξεργασίας.

2. Απαγορεύεται από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία η σφαγή ζώων στο στάβλο.

Με σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, ως πρωταρχική αποστολή της Υπηρεσίας, μας οι έλεγχοι θα ενταθούν και αυστηροποιηθούν με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία όσων με τις πράξεις τους θέτουν σε κίνδυνο την Δημοσία Υγεία. Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οι σφαγές ζώων ακόμα και για ιδία κατανάλωση από τους κτηνοτρόφους μπορούν να γίνονται μόνο σε εγκεκριμένες εγκαταστάσεις (σφαγεία) και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Καλούμε τους καταναλωτές να προμηθεύονται προϊόντα κρέατος μόνο από εγκεκριμένα σημεία πώλησης και να μην ρισκάρουν την δικιά τους υγεία και των οικείων τους με προϊόντα που έχουν παραχθεί, διατηρηθεί και διακινηθεί σε άγνωστες υγειονομικές συνθήκες χωρίς κανένα έλεγχο».
Read More »
Ανακοίνωση για παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων Ανακοίνωση για παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας


Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος διαβούλευσης με τους Δήμους και τις Δημοτικές Κοινότητες του νομού Θεσπρωτίας, για την οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Ενημέρωση έγινε από την κα. Κόκορη Μελίνα Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Θεσπρωτίας και από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ παρεμβάσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά και τους Δημάρχους κ. Νταή, κ.Ντάνη και κ. Τζίγκο, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία και τις παρεμβάσεις τους για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η επιθυμία της Π.Ε. Θεσπρωτίας είναι να συγκροτηθεί άμεσα ένα μητρώο Εθελοντών και Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας και σαν πρώτο πυλώνα θεωρούμε τις τοπικές αρχές, Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν εποικοδομητικός και κατατέθηκαν απόψεις αλλά και προβληματισμοί, για θέματα οργάνωσης, της πρόληψης και αντιμετώπισης άμυνας από φυσικές καταστροφές σε Τοπικό επίπεδο.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η αλληλεγγύη και η κοινωνική συμμετοχή, επιδρά εποικοδομητικά στην κοινωνία, αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας.

Σε επόμενο στάδιο θα γίνει κάλεσμα για το μητρώο τις Ομάδες Εθελοντών υποστήριξης κυρίως στα αστικά κέντρα καθώς και σε εθελοντικές οργανώσεις που επιθυμούν, να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προβλεπόμενη πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Σχολή Εθελοντών και Εθελοντικών Οργανώσεων της Ακαδημίας Πολιτικής Προστασίας.
Read More »
Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας Οργάνωση του Εθελοντισμού σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Αποκριάτικο γλέντι στην Κεραμίτσα

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024

 Αποκριάτικο γλέντι στην Κεραμίτσα


Read More »
Αποκριάτικο γλέντι στην Κεραμίτσα  Αποκριάτικο γλέντι στην Κεραμίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αντιγόνη Φίλη για την ημερίδα για την “Post Covid εποχή”

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αντιγόνη Φίλη για την ημερίδα για την “Post Covid εποχή”


Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης στην Παραμυθιά.
Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από ιατρούς και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων και εξαρτήσεων.
Παρόντες εκπρόσωπος της ΙΜ Παραμυθιάς, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, ο Δήμαρχος Σουλίου, Αντιδήμαρχοι, η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος του ΔΣ, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Στρατού και της ΕΛΑΣ, Πρόεδροι κοινοτήτων, εκπρόσωποι και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κ. Φούσα Στέφανο, καθηγητή καρδιολογίας, για το συντονισμό καθώς και όλη την επιστημονική ομάδα, που μετέφεραν στο κοινό τις πολύτιμες γνώσεις τους.
Read More »
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αντιγόνη Φίλη για την ημερίδα για την “Post Covid εποχή” Η αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας Αντιγόνη Φίλη για την ημερίδα για την “Post Covid εποχή” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ελλάδας ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ελλάδας ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας


Τα κορίτσια μας (Κ18 Γυναικών) φιλοξένησαν σήμερα Κυριακή (10/03) στο κλειστο γυμναστήριο Ηγουμενίτσας την ομάδα της Άρτας, Α.Ο.Φιλία.
Ιδανικό ξεκίνημα για τα κορίτσια του Γιάννη Βαμβέσου αφού στο πρώτο σετ βρέθηκε να είναι μπροστά στο σκορ με 18-8. Η απόδοση της ομάδας ήταν εξαιρετική με ελάχιστα λάθη με αποτέλεσμα το σετ να το κερδίσει ο ΕΡΜΗΣ με 25-8.
Στο 2ο σετ τα κορίτσια μας ξεκίνησαν με αρκετά λάθη μέχρι το 6-5, όμως με τις οδηγίες του coach άλλαξε η ψυχολογία με το σκορ να γίνεται 18-9 και να τελειώνει το σετ 25-14 υπέρ του ΕΡΜΗ.
Στο 3ο σετ όλα ήταν υπέρ του ΕΡΜΗ με ένα σερί 14 πόντων και το σκορ στο 15
-1. Η συνέχεια ήταν σχεδόν η ίδια με τις αθλήτριες μας να βγάζουν το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο και να κερδίζουν και το 3ο σετ με 25-8.
Η ΝΙΚΗ του ΕΡΜΗ ήταν το εισιτήριο για τον ημιτελικό του πρωταθλήματος Κ18 γυναικών Δυτικής Ελλάδας, όπου η ώρα και η ημερομηνία του αγώνα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Άγγελος Μπάντιος συγχαίρει τις αθλήτριες, τον προπονητή τους Γιάννη Βαμβέσο για την αγωνιστική τους απόδοση όπως επίσης την έφορο του τμήματος και Γ.Γ. κ. Αιμιλία Πετσιού και τον ταμία κ. Φίλιππο Μπούτρη που ήταν πάντα δίπλα στις αθλήτριες.
Διακύμανση: ΕΡΜΗΣ-Α.Ο.ΦΙΛΙΑ 3-0
1ο σετ: 25-8
2ο σετ: 25-14
3ο σετ: 25-8
Διαιτητές: Αποστόλου Π.-Μπουραντά Μ.
Γραμματεία: Τσόδουλου Ν.
Α.Σ.ΠΕ. ΕΡΜΗΣ: (Βαμβέσος Ιωάννης) ΘΕΟΔΩΡΟΥ Δ.,ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ.,ΧΑΡΙΣΗ Ε.,ΜΙΧΑΛΑ Σ.(Α),ΚΑΣΤΡΙΤΗ Β., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Σ.,ΤΣΑΤΣΟΥ Α.,ΤΣΑΤΣΟΥ Σ.,ΜΠΑΛΑΜΑΤΣΙΑ Λ.,ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ Κ.,ΑΝΤΩΝΑΚΗ Α.,ΚΑΡΡΑ Α.,ΒΑΡΕΛΗ Σ.
Α.Ο.ΦΙΛΙΑ ΑΡΤΑΣ: (Καλαβρουζιώτου Μαρίνα)
ΒΙΤΣΙΟΥ Α.,ΝΑΣΗ,ΜΗΤΣΙΟΥ,ΖΗΣΗ,ΔΗΜΟΥ,ΚΡΑΨΗ,ΝΙΚΟΥ,ΓΚΑΝΙΑΤΣΑ,ΤΡΑΜΠΑ Δ.,ΒΙΤΣΙΟΥ Μ.,ΤΡΑΜΠΑ Γ.,ΝΑΚΟΥ,ΚΑΛΟΚΑΙΡΗ
Read More »
Στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ελλάδας ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας Στις 4 καλύτερες ομάδες της Δυτικής Ελλάδας ο ΕΡΜΗΣ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα: Μόνο με πλοία κλειστού τύπου

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα: Μόνο με πλοία κλειστού τύπου


Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα και Λευκίμμη- Ηγουμενίτσα για τα ανοιχτού τύπου πλοία, λόγω των ισχυρών Ν.Α. ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή. Τα δρομολόγια εκτελούνται από τα πλοία κλειστού τύπου.
Read More »
Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα: Μόνο με πλοία κλειστού τύπου Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα: Μόνο με πλοία κλειστού τύπου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών αυτής της εβδομάδας - 1.030 δικαιούχοι θα λάβουν το εφάπαξ

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών αυτής της εβδομάδας - 1.030 δικαιούχοι θα λάβουν το εφάπαξ

Αυτή την εβδομάδα (11 έως 15 Μαρτίου), θα καταβληθούν 89.328.030 ευρώ σε 80.380 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 11 έως 15 Μαρτίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Από τις 11 έως 15 Μαρτίου θα καταβληθούν 25.6000.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Στις 14 Μαρτίου θα καταβληθούν 228.030 ευρώ σε 200 δικαιούχους για την πληρωμή επιδομάτων Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

30 εκατ. ευρώ σε 54.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

18 εκατ. ευρώ σε 19.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.


2 εκατ. ευρώ σε 4.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

12 εκατ. ευρώ σε 150 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».


1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Read More »
ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών αυτής της εβδομάδας - 1.030 δικαιούχοι θα λάβουν το εφάπαξ ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών αυτής της εβδομάδας - 1.030 δικαιούχοι θα λάβουν το εφάπαξ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

POS: Ξεκινούν από 1η Απριλίου τα πρόστιμα – 150.000 δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
POS: Ξεκινούν από 1η Απριλίου τα πρόστιμα – 150.000 δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση


«Παρατάσεις τέλος» για POS και ταμειακές, λένε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Και προειδοποιούν ότι από 1ης Απριλίου έρχονται έλεγχοι και οι πρώτες «καμπάνες» για επιχειρήσεις που δεν θα έχουν ανταποκριθεί.

Τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη το 95% των επιχειρήσεων έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση των συσκευών τους (960.000 από συνόλου 1.000.000 περίπου).

Στόχος της αναβάθμισης όμως, είναι να μπορούν από 1ης Απριλίου να διασυνδεθούν POS με ταμειακές, ώστε να εκδίδεται απόδειξη αυτόματα με κάθε πληρωμή που γίνεται με κάρτα στην αγορά. Στο θέμα της διασύνδεσης η απόσταση είναι μεγαλύτερη. Και για αυτό, ελλοχεύει και μεγαλύτερος κίνδυνος προστίμων, που θα ξεκινήσουν να επιβάλλονται σε λίγες μέρες.

Στην πράξη, το μέτρο αφορά 300.000 επιχειρήσεις, όμως οι 50.000 είναι εποχικές και δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν από τώρα τη διασύνδεση. Αυτές έχουν περιθώριο προσαρμογής έως και μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία τους, δηλαδή το καλοκαίρι.

Από τις υπόλοιπες 250.000, πάντως, ως τώρα έχουν σπεύσει και ολοκληρώσει τις διαδικασίες οι 100.000 περίπου. Απομένουν έτσι «στην ουρά» άλλες περίπου 150.000 επιχειρήσεις.
Read More »
POS: Ξεκινούν από 1η Απριλίου τα πρόστιμα – 150.000 δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση POS: Ξεκινούν από 1η Απριλίου τα πρόστιμα – 150.000 δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τον Παναγιώτη Νταή

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τον Παναγιώτη Νταή

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων προεξάρχοντος του Προέδρου κ.Γεώργιου Μουτσιάνα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τους φορείς και τους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχει έντονο το Σαρακατσάνικο στοιχείο, όπως η Θεσπρωτία.

Το παρών έδωσαν οι:

Γιώργος Μουτσιάνας, πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων

Γεώργιος Κουμπής, Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων

Δημήτρης Θεοχάρης, Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων N. Θεσπρωτίας

Αποστόλης Κατσιούλας, μέλος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων

Πέτρος Ζήγος, Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων

Μιχάλης Κάτσινος, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δημήτρης Δημάκος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδείας

Το ΔΣ σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο Σαρακατσαναίων προσέφερε στον Δήμαρχο δωρεάν βιβλία για την βιβλιοθήκη του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δωρίστηκαν διάφορα βιβλία, εκδόσεων της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων , συνυφασμένων με την παράδοση τον πολιτισμό και με την ιστορία , ως τμήμα της ιστορίας του Έθνους μας, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται όχι μόνο οι νέοι αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Read More »
Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τον Παναγιώτη Νταή Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων με τον Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

«Κόβει» την πρωινή πτήση προς τα Ιωάννινα η Aegean

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
«Κόβει» την πρωινή πτήση προς τα Ιωάννινα η Aegean

Χρόνια πίσω, όταν η πρωινή πτήση από την Αθήνα στα Ιωάννινα, αποτελούσε κοινό αίτημα φορέων και πολιτών, επιστρέφει την επιστροφή η Aegean.

Έχοντας το μονοπώλιο στη συγκεκριμένη γραμμή η αεροπορική εταιρεία, έρχεται με το θερινό της πρόγραμμα και σύμφωνα με διασταυρωμένες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Epiruspost, να βάλει τέλος στην πρωινή πτήση.

Κι αν για το χειμώνα η αλλαγή του προγράμματος είχε ως ένα βαθμό λογική, αφού υπάρχουν οι μέρες της ομίχλης που προκαλούν ακυρώσεις ή καθυστερήσεις, δεν ισχύει το ίδιο και για το διάστημα του καλοκαιριού.

Η Aegean προγραμματίζει το τέλος της πρωινής πτήσης από την 1η Ιουνίου ως και τις 26 Οκτωβρίου χωρίς να είναι βέβαιο ότι στο εξής θα την επαναφέρει.

Για το διάστημα αυτό κρατά δύο πτήσεις από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα. Τη μεσημεριανή που θα φτάνει στις τρεις και μισή και θα αναχωρεί στις τέσσερις και την βραδινή η οποία θα φτάνει στα Γιάννινα στις δέκα και θα αναχωρεί μισή ώρα αργότερα.

Το κόψιμο της πρωινής πτήσης αποτελεί υποβάθμιση της αεροπορικής σύνδεσης αφού στερεί τη δυνατότητα του αυθημερόν ταξιδιού είτε προς τα Γιάννινα είτε και προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές ο λόγος της συγκεκριμένης περικοπής συνδέεται με τις αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις προς τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και κυρίως προς τα νησιά.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
«Κόβει» την πρωινή πτήση προς τα Ιωάννινα η Aegean «Κόβει» την πρωινή πτήση προς τα Ιωάννινα η Aegean Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών


Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Φιλιατών, υπέβαλε ο Στέφανος Μπέλλος. 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο κείμενο της παραίτησης του ο κ. Μπέλλος δεν εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση. 
Στον κ. Μπέλλο είχαν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της πολιτικής προστασίας και είχε αρισθεί αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία στις αρχές Ιανουαρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας δημοτικής αρχής. 
Οι αρμοδιότητες της πολιτικής προστασίας μετά την παραίτηση του κ. Μπέλλου επιστρέφουν στο Δήμαρχο, ενώ δεν αποκλείεται και εντός της ημέρας να ορισθεί ο νέος αντιδήμαρχος. 
Επικρατέστερος φέρεται να είναι ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Μέγγουλης.
Read More »
Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών Παραιτήθηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

5 προσλήψεις στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι 16 Μαρτίου οι αιτήσεις

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
5 προσλήψεις στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι 16 Μαρτίου οι αιτήσεις

H Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. για την περιοχή της Θεσπρωτίας προσλαμβάνει νέο προσωπικό για την κάλυψη 5 νέων θέσεων εργασίας.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024.

Οι θέσεις εργασίας στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.

Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων ΔΕ (Τ4/Α) (4 θέσεις) – Π/Κ Ηγουμενίτσας

Χειριστές Μηχανημάτων Έργου ΔΕ (Τ4/Ι) (1 θέση) – Π/Κ Ηγουμενίτσας.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ΣΟΧ 1/2024 (Εντυπο ΣΟΧ ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.) και να την υποβάλουν, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση:

ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ / ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Χρ. Κάτσαρη 4, Τ.Κ. 45221 Ιωάννινα, υπόψη κας Αγγέλη Μαρίας (τηλ. επικοινωνίας: 26510 – 69410), είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση m.angeli@deddie.gr.

Διαβάστε ολόκληρη την προκήρυξη των θέσεων, ΕΔΩ: prokiryxi-deddie
Read More »
5 προσλήψεις στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι 16 Μαρτίου οι αιτήσεις 5 προσλήψεις στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι 16 Μαρτίου οι αιτήσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

«Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
«Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα


Σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» ειδικά για ξενοδοχεία και καταλύματα, έχοντας καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου.

Το πρόγραμμα αφορά στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης υφιστάμενων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών – ακόμη και ατομικών – που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ, είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και έχουν ιδρυθεί μέχρι την 31η/12/2023.

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ενισχύονται με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού.

Σ’ αυτόν συμπεριλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, αλλά και συστήματα ηλιακής θέρμανσης, αντικατάσταση ενεργοβόρων μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού επιχειρήσεων κ.λπ.

Παράλληλα, καλύπτονται δαπάνες που αφορούν σε σχετικές υπηρεσίες, π.χ. το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του νέου εξοπλισμού, ο ενεργειακός έλεγχος, κ.ά.

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 20.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να διαμορφώνεται στο 50% αυτών, δηλαδή μέχρι 10.000 ευρώ.

Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 25.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να φτάνει στο 40% αυτών, δύνανται δηλαδή να λάβουν ενίσχυση, επίσης, μέχρι 10.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr/ Σημειώνεται πως θα εφαρμοστεί η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η προκήρυξη του «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του «Ελλάδα 2.0».

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα είχαν, ήδη, γίνει γνωστοί από την προδημοσίευσή του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στις 8/2/2024, με σκοπό να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους οι ενδιαφερόμενοι για να ενημερωθούν και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους.
Read More »
«Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» για ξενοδοχεία και καταλύματα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Από την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας στο Προδρόμι

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Από την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας στο Προδρόμι

Η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Μ.Ε.Σ.Π. είναι μια ακόμη απόδειξη των ισχυρών δεσμών του Συλλόγου μας με τους κατοίκους της κοινότητας μας αλλά και των συνδημοτών μας.

Με κύρια συστατικά την ανάδειξη της ουσίας αυτής της ημέρας μνήμης και την συνεργασία μιας πλειάδας ατόμων, η χθεσινή μας συνάντηση αποτελεί πραγματική παρακαταθήκη για όλους μας.

Στον κατάμεστο και φιλόξενο χώρο του “Επαρχιακόν” υποδεχτήκαμε δεκάδες κύριες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δ.Σ..

Το θέμα της κουβέντας μας “Η θέση της γυναίκας μέσα από τα ήθη και έθιμα του τόπου μας” το οποίο επιμελήθηκε και παρουσίασε η Αννούλα Βαρβέρη, ξύπνησε μνήμες και βιώματα της παράδοσης μας.

Στις παρευρισκόμενες μοιράστηκαν συμβολικά βραχιολάκια καθώς και δώρα έπειτα από κλήρωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Ντάνης και η Αντιδήμαρχος κ. Φιλη Αντιγονη, καθώς και η πρόεδρος της κοινότητας μας κ. Μούκα Σοφία.

Τον πλούσιο μπουφέ επιμελήθηκαν για ακόμη μια φορά οι κύριες, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελενη Μποζουρη για την προσφορά της σε υλικά κατασκευής και στην Κατερίνα Φίλη για την προσφορά σε δώρο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Διαγνωστικό Κέντρο Υγεία Θεσπρωτίας για την δωρεάν μαστογραφία προς τον Σύλλογο μας.

Από τη πλευρά του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, νιώθουμε μεγάλη χαρά και συγκίνηση για την στήριξη σας και σε αυτή την εκδήλωση μας.
Ο πήχης ανεβαίνει όλο και ψηλότερα και αυτό είναι η δύναμη μας.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ.Προδρομίου
Read More »
Από την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας στο Προδρόμι Από την εκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας στο Προδρόμι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για υπεξαίρεση κινητού τηλεφώνου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για υπεξαίρεση κινητού τηλεφώνου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Συνελήφθη  (09-03-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την (09-02-2024) ο κατηγορούμενος, βρήκε κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας ημεδαπής, το ιδιοποιήθηκε παράνομα κι έκτοτε το χρησιμοποιούσε, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση σε εφαρμογές και δεδομένα που υπήρχαν εγκατεστημένα σε αυτό.

Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για υπεξαίρεση κινητού τηλεφώνου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων Συνελήφθη ημεδαπός για υπεξαίρεση κινητού τηλεφώνου και παραβίαση προσωπικών δεδομένων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάρτιση με χρήση AI

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάρτιση με χρήση AI


Από σήμερα Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 11:00, μέχρι την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 23:59, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στη νέα διαδικτυακή δράση επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή προσωποποιημένων διαδικτυακών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που η συνολική τους διάρκεια θα κυμαίνεται από 100 έως 250 ώρες.

Οι ωφελούμενοι της δράσης θα κληθούν, αρχικά, να συμπληρώσουν εξειδικευμένα ερωτηματολόγια τα οποία στη συνέχεια θα επεξεργαστεί το ΕΚΠΑ μέσω μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αναδείξει τα προσωποποιημένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που θα κληθεί στη συνέχεια κάθε ωφελούμενος να παρακολουθήσει, ενώ το περιεχόμενο τους θα αποτελείται από μαθήματα και διδακτικές ενότητες που θα έχουν άμεση συνάρτηση με την επεξεργασία των ερωτηματολογίων.

Θα συμμετέχουν 100 άνεργοι ηλικίας άνω των 18 ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτου ειδικότητας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ https://www.dypa.gov.gr/.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα απονεμηθεί στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης και Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω www.gov.gr

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Κατάρτιση → Προσωποποιημένη επιμόρφωση μετά από διερεύνηση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια θα αποσταλεί από τη ΔΥΠΑ ενημερωτικό email στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στο πρόγραμμα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων και εγγραφής και παρακολούθησης των μαθημάτων.
Read More »
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάρτιση με χρήση AI ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάρτιση με χρήση AI Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Ο Δήμαρχος Σουλίου για την επίσκεψη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024
Ο Δήμαρχος Σουλίου για την επίσκεψη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Παραμυθιά


Με μεγάλη μου χαρά υποδέχτηκα χθες, μαζί με τους συνεργάτες μου, την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ στην Παραμυθιά στα πλαίσια της περιοδείας της.

Ενημερώθηκε για θέματα του Δήμου Σουλίου και στην συνέχεια ξεναγήθηκε στην πόλη της Παραμυθιάς. Την προσοχή της κέντρισε το Σχολείο Βούλγαρη, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου.

Στη συζήτηση τέθηκαν και θέματα χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς πόρους τόσο για τον προαύλιο χώρο του σχολείου όσο και για το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς.
Read More »
Ο Δήμαρχος Σουλίου για την επίσκεψη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Παραμυθιά Ο Δήμαρχος Σουλίου για την επίσκεψη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαρτίου 11, 2024 Rating: 5

Σελίδες