https://picasion.com/

Ο προσωρινός Πίνακας Αξιολόγησης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Ηγουμενίτσα - Όλα τα ονόματα

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Ο προσωρινός Πίνακας Αξιολόγησης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Ηγουμενίτσα - Όλα τα ονόματα


Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14-07-2015 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕ∆ για το Σχολικό Έτος 2015-2016. 

Ο παρακάτω πίνακας εμφανίζει τη σειρά κατάταξης νηπίων ανάλογα με τη συνολική μοριοδότηση έκαστου. 

Από την Τετάρτη 15-07-2015 μέχρι και την Τρίτη 21-0 7-2015 οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των Επιτροπών Επιλογής. 

Μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα αναρτηθούν οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών – νηπίων Σχολικού Έτους 2015-2016. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00 το πρωί μέχρι 14.00 το μεσημέρι

Β. Ν. Σ. Ηγουμενίτσας Π. Αθηναγόρα 33, Ηγουμενίτσα, Τηλ. 2665028549

Read More »
Ο προσωρινός Πίνακας Αξιολόγησης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Ηγουμενίτσα - Όλα τα ονόματα Ο προσωρινός Πίνακας Αξιολόγησης για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό του ΟΑΕΔ στην Ηγουμενίτσα - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


1. Για την Ελλάδα, τις τελευταίες κρίσιμες μέρες, οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές και αβέβαιες, οι συσχετισμοί δυνάμεων δυσμενέστατοι και οι συνθήκες φοβερά αντίξοες.

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της χώρας μας στο ναδίρ.

Πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα για λάθη, για αστοχίες, για αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς, για προκλητικές συμπεριφορές και ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, αντιφατικές και επικίνδυνες μεταμοντέρνες θεωρίες των παιγνίων.

Την ύστατη στιγμή αποτρέψαμε με κοινή προσπάθεια το GREXIT.

Κατοχυρώσαμε το ιστορικό μας κεκτημένο.

Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο με συμμετοχή και ενεργό ρόλο στην Ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε με επιτυχία τους αρνητικούς συσχετισμούς με τις δεδομένες ακραίες στρατηγικές και απαράδεκτες απαιτήσεις εχθρών και αντιπάλων της Ελλάδας.

2. Ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος και απαραίτητος για την γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου σε μια εποχή με πρωτόγνωρη ρευστότητα, με υπαρκτές προκλήσεις και απειλές.

Η Συμφωνία είναι επώδυνη αλλά κρατάει την Ελλάδα όρθια.

Η επιθυμητή Βιώσιμη Λύση απαιτεί πανεθνική δημιουργική προσπάθεια με διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.

Απαιτεί συστράτευση του Ελληνικού Λαού συνολικά και συλλογικά, συστράτευση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας ξεχωριστά.

Απαιτεί μόχθο, θυσίες και θετικά αποτελέσματα. Απαιτεί ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη.

3. Οφείλουμε όλοι μας να έχουμε συναίσθηση της σκληρής πραγματικότητας γιατί απλώς αποφύγαμε το GREXIT, αποφύγαμε τα χειρότερα, αποφύγαμε την ακραία ταπείνωση και την ακραία υποταγή.

Κανένας πια δεν μπορεί και δεν πρέπει να δίνει λαϊκίστικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, να δημιουργεί ψευδαισθήσεις και αυταπάτες, παραπλανώντας το λαό και τους πολίτες.

Οι μεγάλες δυσκολίες, τα εκρηκτικά προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

Δεν χρειάζονται είτε λεονταρισμοί και θριαμβολογίες είτε μηδενισμοί και αρνήσεις, γιατί απλώς την ύστατη στιγμή αποφύγαμε τα χειρότερα. Τώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε με συναίνεση, με ευθύνη, με σθένος και τόλμη.

Χρειάζεται εγρήγορση, ευθύνη και αλήθεια, συγκεκριμένα έργα και όχι κούφια λόγια με ανέξοδες κορώνες.

Χρειάζεται πια συγκεκριμένο σχέδιο με μετρήσιμους στόχους, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα, με χειροπιαστά αποτελέσματα.

4. Ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός μετά τη Συμφωνία έχει χρέος να προχωρήσει με σύνεση, αυτοκριτική και ευθύνη τάχιστα και αποτελεσματικά, με θετικά βήματα, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση στηρίζεται σε υπαρκτή και πολύ μεγάλη διακομματική πλειοψηφία στη Βουλή.

Η Εθνική Γραμμή για Βιώσιμη Λύση οφείλει να έχει ως μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων και όχι τις μικροπολιτικές μανούβρες και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για το ΠΑΣΟΚ η Εθνική Γραμμή αποτελεί μία πυξίδα για τις εξελίξεις. Όμως αυτό δε σημαίνει λευκή επιταγή και συγχωροχάρτι για όλα και για όλους.

5. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει δεσμευτικά με παρρησία και ειλικρίνεια.

Να καθορίσει άμεσα και σαφέστατα τι σχεδιάζει να κάνει με την Κυβέρνησή του, με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και με το Κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ.

Να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αντιφάσεων, την απραξία, την ακραία πόλωση και την κινούμενη άμμο της εκλογολογίας.

Σε καμμία περίπτωση πια τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δε μπορεί να μετατρέπονται σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδεχτεί την καθοριστικής σημασίας συμβολή των πολιτικών δυνάμεων των 251 Βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την αμέριστη υποστήριξη των Ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, που συμπαρατάχθηκαν ανοιχτά με την Ελλάδα και ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των εθνικιστικών δυνάμεων της Ευρώπης.

6. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα και έξω από την Ελλάδα.

Η συμβολή του ΠΑΣΟΚ στον αγώνα της οριστικής και αμετάκλητης αποτροπής του GREXIT ήταν και είναι καταλυτική, ουσιαστική και σημαντική.

Ενώσαμε την φωνή μας και τη δύναμή μας με τη φωνή και τη δύναμη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, ακυρώνοντας τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών σχεδίων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Οι Σοσιαλιστές της Ευρώπης και σε κάθε χώρα ξεχωριστά, αδιαμφισβήτητα και δικαιωματικά έχουν αναδειχθεί στην ύστατη ώρα και οριακή στιγμή ως πολύτιμοι Φίλοι, Συμπαραστάτες και Σύμμαχοι της Ελλάδας, στον αγώνα της να κατοχυρώσει τη θέση της μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη και μέσα στη Ζώνη του Ευρώ.

Είμαστε περήφανοι γιατί το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους Σοσιαλιστές Ηγέτες και τα Κόμματά τους κρατήσαμε την Ελπίδα ζωντανή για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΠΑΣΟΚ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το νερό Κατηγόρησε και πάλι την Περιφέρεια Ηπείρου (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το νερό
Κατηγόρησε και πάλι την Περιφέρεια Ηπείρου (ΗΧΗΤΙΚΟ)Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το θέμα με νερό, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και τη δημοσιογράφο Βάσω Γκόρου.

Για ακόμα μία φορά κατηγόρησε την Περιφέρεια Ηπείρου για ελλειπή ενημέρωση αλλά και τα ... σκυλιά.

Δεν τόλμησε να αρθρώσει ούτε μία συγνώμη για την κοροϊδία του καταναλωτικού κοινού.

Ακούστε τις δικαιολογίες του και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

Read More »
Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το νερό Κατηγόρησε και πάλι την Περιφέρεια Ηπείρου (ΗΧΗΤΙΚΟ) Τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας για το νερό Κατηγόρησε και πάλι την Περιφέρεια Ηπείρου (ΗΧΗΤΙΚΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού με πιστόλι 0,45 mm

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού με πιστόλι 0,45 mm


Συνελήφθη χθες (13-07-2015) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 53χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που έγινε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, βρέθηκε κρυμμένο, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού, ένα πιστόλι 0,45 mm, με μερικώς σβησμένα χαρακτηριστικά, μη λειτουργικό, το οποίο κατείχε παράνομα.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.
Read More »
Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού με πιστόλι 0,45 mm Σύλληψη 53χρονου ημεδαπού με πιστόλι 0,45 mm Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού.

Χρήμα, νέα προνόμια και προστασία στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει τους εργαζόμενους από νωρίς για το ρόλο της νέας κυβέρνησης! Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας.

Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωση μας μπορούμε να στηριζόμαστε!

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς και δύσκολους αγώνες, παντού!

Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!

Να ακυρωθούν σε κάθε εργοστάσιο, τόπο δουλειάς!

Να δώσει άμεση απάντηση κάθε εργατική-λαϊκή γειτονιά!

Μας θέλουν μισοάνεργους-μισοεργαζόμενους, να δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ελάχιστη κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Μας θέλουν γονατιστούς, διασπασμένους, φοβισμένους, αιώνια υποταγμένους στο μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Αυτούς τους νόμους επιβάλει η ΕΕ, η ένωση του κεφαλαίου με τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που πίνουν νερό στην εξουσία τους.

Αρκετά ματώσαμε – αρκετά πληρώσαμε!

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
 • Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό!
 • Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια!
 • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων, αποκατάσταση των ΣΣΕ!
 • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων!

Αρκετά ανεχθήκαμε την κοροϊδία, τις απάτες τους, τις υποκρισίες τους!

Η προσπάθεια επιβολής των νέων εξοντωτικών μέτρων στη Βουλή, πρέπει να πεισμώσει τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες. Με την κοινωνική συμμαχία (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) όλων όσων πλήττονται από την δράση και την πολιτική των μονοπωλιακών ομίλων, με μεγαλύτερη ορμή, πιο αποφασιστικά και συνειδητά να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί στη ζωή το νέο μνημόνιο, για την ανατροπή όλων των προηγούμενων βάρβαρων μέτρων.

Δουλειά, ψωμί και ανθρώπινη ζωή για το λαό και όχι μνημόνια διαρκείας!

Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Τα ΔΣ των σωματείων να πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Με ΔΣ αποφασισμένα για αγώνα, με πρωτοπόρους αγωνιστές στη δράση, στην πρωτοβουλία, στην ανάπτυξη των αγώνων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ να προσπεράσουν, να πετάξουν στον κάδο απορριμμάτων την συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που ευθυγραμμίστηκε σε όλα με τις απαιτήσεις των μεγαλοβιομηχάνων αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που χέρι χέρι με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα μας καλούσαν δήθεν αγωνιστικά να στηρίξουμε την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της και δεν έλειψαν από καμία κυβερνητική φιέστα.

Να μην περάσει η ηττοπάθεια και ο συμβιβασμός!
Να τσακίσουμε τα κηρύγματα υποταγής!

Η λαϊκή παρέμβαση, η οργή για τα νέα μέτρα πτώχευσης, πρέπει να συνδυαστούν με τη μαζική και ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των γυναικών στα σωματεία, στα συνδικάτα, στις μαζικές οργανώσεις. Να πυκνώσουν οι συζητήσεις στα εργοστάσια, σε όλους τους τόπους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα χωράνε όλοι, ανεξάρτητα από την χθεσινή τους πολιτική στάση.

ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!

Να φτάσει το κάλεσμα για αντίσταση και αγώνα παντού!

Να αποβάλουμε το φόβο της σύγκρουσης με την ΕΕ, με τα μονοπώλια και την εξουσία τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία. Εμείς παράγουμε τον πλούτο! Δεν μπορεί να μοιραστεί δίκαια όταν διαχειριστές του είναι οι καπιταλιστές και τα τσιράκια τους στις κυβερνήσεις. Εμείς πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ! ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, στις 8.00μμ, στον Πεζόδρομο στην Ηγουμενίτσα
Read More »
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας με ναρκωτικά χάπια, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κάνναβη

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Συνελήφθη στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας με ναρκωτικά χάπια, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κάνναβη
 
Συνελήφθη χθες (13-07-2015), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 35χρονος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικά:
αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν χθες αργά το βράδυ στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, έναν 35χρονο υπήκοο Ιράκ, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:
 • (13) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
 • (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (6) γραμμαρίων
 • (8) συσκευασίες που περιείχαν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων
 • (12) συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη, συνολικού (11,7) γραμμαρίων

Read More »
Συνελήφθη στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας με ναρκωτικά χάπια, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κάνναβη Συνελήφθη στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας με ναρκωτικά χάπια, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και κάνναβη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Το Εκκλησάκι της Παναγίας στη Σίδερη Φιλιατών

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Το Εκκλησάκι της Παναγίας στη Σίδερη Φιλιατών
 

Σε μια εξαιρετική τοποθεσία, με πανέμορφη θέα είναι κτισμένο το Εκκλησάκι της Παναγίας στο χωριό της Σίδερης Φιλιατών. 
 
Πίσω ακριβώς διακρίνεται το βουνό Ντούλκα. 
 
Πίσω από το ναό υπάρχουν τα ερείπια μιας παλιάς φρυκτωρίας.

Οι φρυκτωρίες ήταν μια σειρά από ψηλούς πύργους πάνω στα βουνά, που επικοινωνούσαν μεταξύ τους με τη χρήση πυρσών.
 
Read More »
Το Εκκλησάκι της Παναγίας στη Σίδερη Φιλιατών Το Εκκλησάκι της Παναγίας στη Σίδερη Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γλυκή

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Τροχαίο με τραυματισμό στη Γλυκή

 
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ της Δευτέρας στην Γλυκή, όταν 23χρονος ημεδαπός οδηγός μοτοσικλέτας, για άγνωστους προς το παρόν λόγους, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς καθώς και άντρες του αστυνομικού τμήματος της πόλης και αρχικά πραγματοποιήθηκε διακομιδή του τραυματία στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς ενώ στην συνεχεία οδηγήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Φως στα αίτια του ατυχήματος αναμένεται να δώσει η σχετική έρευνα που διενεργείται απο το αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς.

Read More »
Τροχαίο με τραυματισμό στη Γλυκή Τροχαίο με τραυματισμό στη Γλυκή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Μετά το φυσικό αέριο, οριστικά στις καλένδες και η σιδηροδρομική Εγνατία

Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015
Μετά το φυσικό αέριο, οριστικά στις καλένδες και η σιδηροδρομική Εγνατία

 
 
Οριστικά στις καλένδες καταλήγει η σιδηροδρομική Εγνατία, παρότι το ελληνικό δημόσιο έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα αρκετά εκατομμύρια για να προχωρήσει τις μελέτες ακόμη και στο δύσκολο κομμάτι από την Καλαμπάκα μέχρι την Ηγουμενίτσα.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός κάθε πακέτου χρηματοδότησης μένει μόνο ο δυτικός κλάδος αυτός δηλαδή που θα συνέδεε την Ήπειρο, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τα υπόλοιπα έργα.

Είναι το δεύτερο μεγάλο έργο της χώρας, που αποκλείει την Ήπειρο, χωρίς να υπάρχει πλέον καμία χαραμάδα υλοποίησης στο μέλλον.

Το πρώτο είναι ο αγωγός φυσικού αερίου. Μαζί με το ναυάγιο του ελληνοιταλικού αγωγού ναυάγησαν και οι ελπίδες των Ηπειρωτών για διασύνδεση με φυσικό αέριο, που θα είχε πολλαπλά οφέλη για την οικονομία.

Στον σχεδιασμό του ΤΑΡ αντί της Ηπείρου, επιλέχθηκε η διακλάδωση προς την Αλβανία κι από κει στην Ιταλία. Μάλιστα η γείτονα χώρα, με καμάρι και υπερηφάνεια δηλώνει πανέτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα δυσμενής, χωρίς φυσικά κανένας να ενδιαφερθεί στο σωστό χρόνο, για μία εναλλακτική λύση ή έστω για την τιμή των όπλων!

Τώρα, με απόφασή της η Ευρωπαική Επιτροπή, έδωσε το πράσινο φως για ένταξη στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της Κομισιόν «Συνδέοντας την Ευρώπη», εννέα μεγάλα πρότζεκτ ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για θετική εξέλιξη, καθώς μεταφέρεται το χρηματοδοτικό βάρος των μεγάλων αυτών έργων στο CEF και αποφορτίζεται το ήδη βεβαρυμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος του νέου ΕΣΠΑ, το οποίο μάλιστα είναι κατά πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται όλες οι μελέτες για τον ανατολικό κλάδο της σιδηροδρομικής Εγνατίας, όμως πάει στις καλένδες το υπόλοιπο τμήμα, από την Καλαμπάκα μέχρι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο ΟΣΕ έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα προκειμένου να προχωρήσει τις προμελέτες για το τμήμα αυτό, οι οποίες μένουν στα συρτάρια και μάλλον εκεί θα μείνουν για πολλά χρόνια.
 
Read More »
Μετά το φυσικό αέριο, οριστικά στις καλένδες και η σιδηροδρομική Εγνατία Μετά το φυσικό αέριο, οριστικά στις καλένδες και η σιδηροδρομική Εγνατία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5