ΕΚΤΑΚΤΟ: Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε θανατηφόρα ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα και εγκατέλειψε το σημείο

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όταν οδηγός φορτηγού παρέσυρε ηλικιωμένη γυναίκα η οποία διέσχιζε τον δρόμο, τραυματίζοντάς την θανατηφόρα.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro-news.gr, ο ασυνείδητος οδηγός, εγκατέλειψε το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε θανατηφόρα ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα και εγκατέλειψε το σημείο ΕΚΤΑΚΤΟ: Οδηγός φορτηγού τραυμάτισε θανατηφόρα ηλικιωμένη στην Ηγουμενίτσα και εγκατέλειψε το σημείο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από οικία

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σε βάρος δύο ημεδαπών

Μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από οικία στην πόλη της Άρτας.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες, τα ξημερώματα της 20-06-2016 στην Άρτα, εισήλθαν σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, χρυσά κοσμήματα και λίρες.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από οικία Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από οικία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Συμπαραστάτης του Πολίτη Ηπείρου: Συνταγματικά κατοχυρωμένος ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των παραλιών

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολος Οικονόμου, με έγγραφό του προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας και Πρέβεζας, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τις Κτηματικές Υπηρεσίες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, επισημαίνει την υποχρέωσή τους για τη σωστή εφαρμογή του νόμου για την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς τις παραλίες και την ανεμπόδιστη χρήση τους.

Αναλυτικά στο έγγραφο του «Συμπαραστάτη» αναφέρονται τα εξής:

«Εν όψει του θέρους και των διάφορων προβλημάτων που δημιουργούνται την περίοδο αυτή, σε σχέση με την σωστή χρήση των παραλιών, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ακώλυτης πρόσβασης προς αυτές και της ανεμπόδιστης χρήσης τους.

Οι παραθαλάσσιοι δήμοι της χώρας που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών, είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του συνταγματικά κατοχυρωμένου κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, που πρέπει να προστατεύεται ως υπέρτερο όλων αγαθό.

Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται και η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι προς τους οποίους απευθύνεται το παρόν έγγραφο, καλούνται με τακτικές αυτοψίες που θα διενεργούν, να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.

Οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, καθώς και οι κατά τόπους Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, είναι υπεύθυνοι για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία του δημόσιου αυτού αγαθού, προς όφελος πρώτιστα του συνόλου των πολιτών».

Read More »
Συμπαραστάτης του Πολίτη Ηπείρου: Συνταγματικά κατοχυρωμένος ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των παραλιών Συμπαραστάτης του Πολίτη Ηπείρου: Συνταγματικά κατοχυρωμένος ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των παραλιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


H Κ.Ο. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/06/2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο της ΠΕΡΔΙΚΑΣ συγκέντρωση- συζήτηση με θέμα την τουριστική ανάπτυξη.

Ομιλητής ήταν ο Σωτήρης Γκίκας πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται ραγδαία τουριστικά αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από την από την ανάπτυξη στον καπιταλισμό. Πως αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα. Πως την προωθούν προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και στον τόπο μας. 
Έγινε καθαρό ότι το ΚΚΕ διαφέρει από τους άλλους, ειδικά όταν μιλάει «ανάπτυξη για ποιον», αφού βάζει μπροστά τις ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτή ακριβώς η διαφορά πρέπει ο λαός να την κάνει ακόμα πιο μεγάλη στην κάλπη στις 7 Ιουλίου .
 
Γιατί αυτό που κρίνεται είναι: Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, η δύναμη εκείνη που θα μάχεται για τα δικαιώματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής. Το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει τη συντηρητική πολιτική, που θα ακολουθήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν τα κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου».

Read More »
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΔΙΚΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Σήμερα ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας και η Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας συνδιοργανώνουν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου και ώρα 11:30.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της θεώρησης του αθλητισμού ως μια ιδιαίτερα σημαντική δραστηριότητα που προάγει αξίες στον άνθρωπο όπως την αυτοπειθαρχία, τη φροντίδα της σωματικής υγείας και το ομαδικό πνεύμα, μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε να δώσετε το παρόν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Read More »
Σήμερα ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Σήμερα ο ποδοσφαιρικός αγώνας στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Καταγραφικός σταθμός 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Από την τετάρτη 12/6/2019 ξεκίνησε τη λειτουργία του ο καταγραφικός σταθμός 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. Ο σταθμός καταγράφει βασικά μετεωρολογικά δεδομένα (θερμοκρασία, πίεση, υγρασία) καθώς και τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμοσφαίρα CO2. Τα δεδομένα μεταδίδονται ασύρματα και σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο. Ο σταθμός είναι το αποτέλεσμα του project "CO2duino" των μαθητών της Β' και Γ' τάξης του σχολείου μας που βραβεύτηκε με την 7η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικών επιστημών.
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο project καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κο Νούση Βασίλειο, Φυσικό και υπεύθυνο του Ε.Κ.Φ.Ε. Θεσπρωτίας, μόνιμο συνεργάτη του σχολείου μας που χωρίς την υπομονή και την επιμονή του όλα θα φάνταζαν δύσκολα!
Ο σταθμός είναι εγκατεστημένος στην οροφή του σχολείου μας και επισκέψιμος από όλους τους μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.


Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε τις μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο:

http://3gym-igoum.thesp.sch.gr/…/…/163-katagrafikos-stathmos


 
Read More »
Καταγραφικός σταθμός 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Καταγραφικός σταθμός 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγ. Σπυρίδωνα ο Παραμυθιώτης Λάζαρος Παπαϊωάννου

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Για την ανιδιοτελή προσφορά του, βραβεύτηκε από τον Μητροπολίτη Κερκύρας κ.κ. Νεκτάριο, ο Παραμυθιώτης Λάζαρος Παπαϊωάννου με την μέγιστη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού του του Αγίου Σπυρίδωνα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον ιερό Ναό Αγίας Τριάδας και στον Λάζαρο Παπαϊωάννου με καταγωγή από το Ξηρόλοφο Παραμυθιάς, του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που εχει προσφέρει, με μια σειρά από μεγάλες δωρεές σε υπηρεσίες της Κέρκυρας και της Ηπείρου.

Ο Λάζαρος Παπαϊωάννου, είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Γερμανο-Ελληνικής Φιλίας και μεγάλος ευεργέτη της Ι.Μ. Κέρκυρας.


 
Read More »
Βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγ. Σπυρίδωνα ο Παραμυθιώτης Λάζαρος Παπαϊωάννου Βραβεύτηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγ. Σπυρίδωνα ο Παραμυθιώτης Λάζαρος Παπαϊωάννου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Φιλιάτες: Ενημερωτική εκδήλωση για το CLLD/LEADER

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2019, η ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. διοργανώνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές στους Δήμους της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος των ΠΕ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Στις συναντήσεις θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις που προκηρύχθηκαν και θα αναλυθούν τα περιεχόμενα του φακέλου υποψηφιότητας, τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν κατά την υποβολή των φακέλων και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και επιλογής. Επίσης θα παρουσιαστεί ο τρόπος υποβολής της πρότασης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ΠΣΚΕ.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στους Φιλιάτες, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Read More »
Φιλιάτες: Ενημερωτική εκδήλωση για το CLLD/LEADER Φιλιάτες: Ενημερωτική εκδήλωση για το CLLD/LEADER Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Αναστασίου Χριστίνα : Ιδιωτική Υπάλληλος από την Πέρδικα όπου πλέον ζει και εργάζεται, με συμμετοχή σε εργατικούς αγώνες

Μούκα Θεοδώρα : Μηχανικός Η/Υ και Ιδιωτική Υπάλληλος από την Παραμυθιά με πλούσια δράση στο φοιτητικό κίνημα και σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες

Νείλας Γεώργιος : Μηχανολόγος Μηχανικός από την Ηγουμενίτσα με μακρόχρονη δράση και συμμετοχή σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στην περιοχή

Read More »
Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Η Κομματική Οργάνωση Θεσπρωτίας του ΚΚΕ ανακοινώνει τους υποψηφίους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Νομού Θεσπρωτίας, μπροστά στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη 2019 και είναι οι κάτωθι:
1. Γκίκας Σωτήρης - Οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.
2. Μπρέστας Νίκος - Φαρμακοποιός
3. Ρεπάνη Νικολέτα - Αναπληρώτρια δασκάλα, συνδικαλίστρια ΠΑΜΕ εκ/κων
4. Τσουρά Μαρία - Ιδιωτική Υπάλληλος, Υπεύθυνη Λαϊκών Μαθημάτων του ΠΑΜΕ


Στις 7 Ιουλίου δυναμώνουμε το ΚΚΕ – τη δική μας δύναμη
για την επόμενη μέρα!
Read More »
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Τα προβλήματα του κλάδου συζητήθηκαν στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Με μεγάλη συμμετοχή και σοβαρό προβληματισμό για το μέλλον του κλάδου πραγματοποιήθηκε το 38ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, στην Ηγουμενίτσα, στις 16 Ιουνίου.

Κεντρικά θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο το μέτρο της αναγραφής της προέλευσης κρέατος στις ταμειακές μηχανές, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, οι σχολές κρέατος, αλλά και μια πρόταση του σωματείου των Σερρών για την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προβολή του κλάδου.

Όσον αφορά την αναγραφή της προέλευσης έγινε ενημέρωση των συνέδρων για την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής κατά της ΚΥΑ που έχει καταθέσει η ΠΟΚΚ. Από συνέδρους τονίστηκε ότι ο αγώνας για την κατάργηση του μέτρου πρέπει να συνεχιστεί, ενώ αναφέρθηκε η θετική εμπειρία από τη δικαστική διεκδίκηση κρεοπωλών της Θεσσαλονίκης κατά προστίμων που είχαν επιβληθεί για τις ζυγιστικές μηχανές.

Ο πρόεδρος της ΠΟΚΚ Σταύρος Πέρρος επανέφερε το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού, μιλώντας για τον νόμο Χατζηδάκη που κατάργησε την απαγόρευση της πώλησης προϊόντων κάτω του κόστους. Ένα μέτρο που άνοιξε το δρόμο για να μπορούν μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις να πωλούν ανεξέλεγκτα, πλήττοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου.

Σημαντικός ήταν ο προβληματισμός των συνέδρων γύρω από τις σχολές κρέατος. Όπως αναφέρθηκε από το γραμματέα της ΠΟΚΚ Σάββα Κεσίδη, υπάρχει μια συνειδητή υποβάθμιση των δημόσιων σχολών κρέατος και παράλληλα μια άνθιση των ιδιωτικών σχολών. Η πρόταση που κατέθεσε και ψηφίστηκε ομόφωνα ήταν να εξεταστεί σε συνεργασία με την ΓΣΕΒΕΕ η δυνατότητα να αναλάβει η ΠΟΚΚ με τα κατά τόπους σωματεία την εκπαίδευση των κρεοπωλών, αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές υποδομές της ΓΣΕΒΕΕ.

Με πρόταση του Σ. Πέρρου το σώμα υιοθέτησε απόφαση να μην παραβρεθεί η ΠΟΚΚ στο συνέδριο της UECBV (το οποίο διοργανώνεται το Νοέμβριο από την ΕΔΟΚ) αν και εφόσον προσκληθεί. Επίσης θα αναζητηθούν τρόποι να έχει παρουσία η Ομοσπονδία στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κρεοπωλών του 2020, μέσω της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.
 
Οι χαιρετισμοί των "επισήμων"

Σημαντικά μηνύματα περιείχαν οι χαιρετισμοί των "επισήμων" με κυρίαρχο την ενίσχυση της μικρής τοπικής παραγωγής και την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Ηπείρου Αλέκος Πάσχος, ο εκπρόσωπος των περιφερειακών κτηνιατρικών υπηρεσιών Μάριος Τρουμπούκης.

Εντύπωση προκάλεσε μια γυναικεία παρουσία, που εκπροσωπούσε την πρωτογενή παραγωγή στο Συνέδριο. Ήταν η Μυρτώ Λύκα, πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, η οποία ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η ΠΕΚ δεν θεωρεί ότι η πρωτογενής παραγωγή εκπροσωπείται στην Διεπαγγελματική και γι αυτό έχει προβεί σε ανάλογα διαβήματα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ζήτησε τη στήριξη του κλάδου των κρεοπωλών στην ελληνική παραγωγή κρέατος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε στο προεκλογικό περιβάλλον και χαρακτήρισε θετικό το ρόλο των ρυθμίσεων, ειδικά αυτή που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ επεσήμανε ότι χρειάζεται προσοχή ο αποκλεισμός πολλών μικρών επιχειρήσεων και ειδικά ελευθέρων επαγγελματιών.


Μια πρόταση για αξιοποίηση του διαδικτύου

Σημαντικές πληροφορίες περιείχε η παρουσίαση που έκανε στο Συνέδριο ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών Φάνης Καμπούρης που αφορούσε την αξιοποίηση του διαδικτύου για την προβολή του κλάδου. Με τεκμηριωμένα στοιχεία έδειξε τον αυξανόμενο ρόλο της διαδικτυακής διαφήμισης, προτείνοντας να αναλάβουν η ΠΟΚΚ και τα σωματεία την οργανωμένη προβολή του κλάδου ειδικά στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Επεσήμανε βέβαια την προσοχή που πρέπει να δοθεί στην άρτια εμφάνιση που πρέπει να έχουν τα μηνύματα που αναρτώνται, αλλά και η συχνότητα και σταθερότητα που πρέπει να έχει μια τέτοια προβολή.

Ομιλητές που έλαβαν το λόγο θύμισαν ότι σε πρόταση του Σωματείου των Σερρών οφείλεται η αφίσα που εκδόθηκε από την ΠΟΚΚ, ανεξάρτητα αν δεν αξιοποιήθηκε όσο έπρεπε.

Ο γραμματέας του σωματείου Θεσσαλονίκης και μέλος του προεδρείου της ΠΟΚΚ Νίκος Μπαλαμπανίδης σημείωσε ότι για να γίνει μια κίνηση προβολής χρειάζεται στρατηγική, επισημαίνοντας ότι λείπει η πιστοποίηση της δουλειάς του κρεοπώλη.

Αντίστοιχη ήταν και η πρόταση του προέδρου της Ένωσης Κρεοπωλών Αθήνας Βασίλη Ντεληφιλιππίδη, ο οποίος θύμισε ότι θα πρέπει να κατοχυρωθούν δυο λέξεις -κρεοπώλης και κρεοπωλείο- και αυτές να προμοταριστούν για να μην τις εκμεταλλεύονται άλλοι.
 
Από τις ομιλίες των συνέδρων

Σημιεώνουμε μερικά ενδιαφέροντα θέματα που τέθηκαν από συνέδρους στη διάρκεια του Συνεδρίου:

Το θέμα του αποκλεισμού κρεοπωλών από διαγωνισμούς που γίνονται για τη διανομή τροφίμων σε απόρους μέσω ΤΕΒΑ, έθεσε ο πρόεδρος των κρεοπωλών του Αγρινίου Βασίλης Παπαθανάσης.

Την κάθετη πτώση της κατανάλωσης αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων επισήμανε ο πρώην πρόεδρος των κρεοπωλών της Θεσπρωτίας Κώστας Τσάτσας.

Την μονοπώληση της εμπορίας κρέατος από μια επιχείρηση στην περιοχή της Λάρισας ανέφερε ο Χρήστος Πάσχος, ζητώντας να εξεταστεί από τον κλάδο μια πρόταση συνεταιριστικής προμήθειας πρώτης ύλης.

Να μην στηρίζει ο κλάδος την τεμαχιοποίηση, αλλά να επιμένει στην πώληση με το κιλό, ζήτησε ο πρόεδρος των κρεοπωλών της Αθήνας Βασίλης Ντεληφιλιππίδης, επισημαίνοντας επίσης ότι με την επέκταση γνωστής αλυσίδας λιανικής, έφτασε να πωλείται τυποποιημένο κρέας και στα... βενζινάδικα.
Read More »
Τα προβλήματα του κλάδου συζητήθηκαν στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ στην Ηγουμενίτσα Τα προβλήματα του κλάδου συζητήθηκαν στο Συνέδριο της ΠΟΚΚ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Τουρισμός και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα κ. ENRIQUE VIGUERA RUBIO. Ο Ισπανός Διπλωμάτης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εξήρε την αποτελεσματικότητά του στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Περιφέρεια. Εξήγησε πως η επίσκεψή του έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα και παράλληλα διερευνώνται τα πεδία συνεργασίας μεταξύ περιφερειών των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εκτενής συζήτηση για τον τουρισμό και την προώθηση των τοπικών προϊόντων, με την Περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη να αναλύει στον Ισπανό Πρέσβη το σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου για τη συμμετοχή της σε Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και Τροφίμων, με τη δέσμευση να εξεταστεί μελλοντικά η ένταξη στο πρόγραμμα και πόλεων της Ισπανίας.


Read More »
Τουρισμός και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Τουρισμός και τοπικά προϊόντα στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Αλέκος Πάσχος: Ασθενεί η δημόσια υγεία της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Στα προβλήματα των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσπρωτίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του, ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Αλέκος Πάσχος.

”Οι ορφανές βάρδιες στις υπηρεσίες, δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους του νομού, άλλα και στους λειτουργούς των ίδιων των Κέντρων Υγείας” ανέφερε ο Αλέκος Πάχος, ο οποίος σημείωσε πως το φαινόμενο αυτό είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια.

”Δεν ήμαστε μηδενιστές, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που έχει γίνει για τις δημόσιες δομές Υγείας της Θεσπρωτίας, ωστόσο υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στα Κέντρα Υγείας, έλλειμμα το οποίο δεν έχει διορθωθεί ούτε στο ελάχιστο κυρίως σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού” ανέφερε ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, υπενθυμίζοντας πως οι ίδιοι οι ιατροί των υπηρεσιών φέρνουν ανά διαστήματα το πρόβλημα στην δημοσιότητα.

”Δεν μπορούμε να μιλάμε πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο όταν δεν μπορούμε να του προσφέρουμε τα βασικά” τόνισε ο Αλέκος Πάσχος, σημειώνοντας πως το όραμα του Γεωργίου Γεννηματά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σήμερα είναι απλά μια ανάμνηση όσον αφορά τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρικά (πρ. Αγροτικά Ιατρεία).

Ο Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε την καθολική πίεση προς το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ, από όλους τους βουλευτές του νομού, τους δημάρχους, τους φορείς άλλα και και τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της Θεσπρωτίας, έτσι ώστε να να μην υπάρχει καμιά ορφανή βάρδια στα Κ.Υ.

”Η υγειά δεν έχει χρώματα, ούτε λογότυπα κομμάτων. Η υγεία απαιτεί όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τον λαό της Θεσπρωτίας. Όλοι μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Ενωμένοι με πυγμή, να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας τα βασικά.” κατέληξε ο Αλέκος Πάσχος.
Read More »
Αλέκος Πάσχος: Ασθενεί η δημόσια υγεία της Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος: Ασθενεί η δημόσια υγεία της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Από την όμορφη λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη, ο Δημοτικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ηγουμενίτσας επέστρεψε από τους Διασυλλογικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Ιουνίου με 4 χρυσά μετάλλια, 8 ασημένια και 4 χάλκινα!!!

Με συμμετοχή 12 σωματείων και πάνω από 300 αθλητές απ’ όλη την χώρα.

Συγχαρητήρια στους αθλητές/τριες του συλλόγου για την όλη προσπάθεια καθώς και στο προπονητικό τιμ.

Ραντεβού στις 29-30 Ιουνίου στη Μυτιλήνη στην 12η Πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης.

Read More »
ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΝΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων - Τι λέει για το "κόψιμό" του από το ψηφοδέλτιο

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019Read More »
Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων - Τι λέει για το "κόψιμό" του από το ψηφοδέλτιο Συνέντευξη Αντώνη Μπέζα στην ΕΡΑ Ιωαννίνων - Τι λέει για το "κόψιμό" του από το ψηφοδέλτιο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Γκάλοπ για τις εθνικές εκλογές

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019

Read More »
Θεσπρωτία: Γκάλοπ για τις εθνικές εκλογές Θεσπρωτία: Γκάλοπ για τις εθνικές εκλογές Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Ενημέρωση Επιβατικού Κοινού Λιμένα Εξωτερικού

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019


Η έκδοση εισιτηρίων και ο έλεγχος επιβίβασης (check – in) των αναχωρήσεων προορισμών εξωτερικού, από 01/07/2019 έως 30/09/2019 θα διενεργούνται και από τους δύο Τερματικούς Σταθμούς (Terminal Τ1 & Τ2) του Λιμένα, κατά βούληση των επιβατών.

Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από τη Νότια Πύλη του Λιμένα με επιβαίνοντα μόνο τον οδηγό.

Read More »
ΟΛΗΓ: Ενημέρωση Επιβατικού Κοινού Λιμένα Εξωτερικού ΟΛΗΓ: Ενημέρωση Επιβατικού Κοινού Λιμένα Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 24η Ιουνίου του έτους 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1.
 Κανονισμός Λειτουργίας  Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
2.
Ορισμός του Ταμία του Δήμου Φιλιατών ως υπόλογου για τις συναλλαγές με την  Τράπεζα της Ελλάδος.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
3.
Επικαιροποίηση  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Φιλιατών και του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ για τη λειτουργία του προγράμματος ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ( ΚΗΦΗ) – Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Πρόεδρος ΟΚΠΠΠΑΔΗΦ κ. Μποροδήμος Ιωάννης
4.
Πρόσληψη Προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου χρονικής διάρκειάς 2μηνών για κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας – πυροπροστασίας.
Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος
5.
Παραίτηση τακτικού μέλους και ορισμός νέου μέλους της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
6.
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου ( σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 281 παράγραφος 3 του Ν. 3463/2006) για την εκδίκαση της αιτήσεως ακυρώσεως κατά της ΑΕΠΟ για το ΜΥΗΕ στη δικάσιμο 25-9-2019.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
7.
Κατανομή χρηματοδότησης στις σχολικές Επιτροπής για λειτουργικές δαπάνες σχολικών μονάδων Β΄ Τριμήνου 2019 .
Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
8.
Εκμίσθωση, μέσου δημοπρασίας  έκτασης 5,00 στρ. στην Τ.Κ. Σμέρτου για ανέγερση  σταβλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής :Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
9.
Εκμίσθωση, μέσω δημοπρασίας έκτασης4,022 στρ. στην Τ.Κ. Τρικορύφου για  ανέγερση  σταβλικών εγκαταστάσεων.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
10.
Εκμίσθωση , μέσω δημοπρασίας καλλιεργήσιμης έκτασης 7,80 στρ. στην θέση
<< Κάμπος >> Ελαίας της Δημοτικής Κοινότητας  Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
11.
Ορισμός θέσης περιπτέρου στην Νέτη Ευδοξία του Αποστόλου.
Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς
12.
Παρουσίαση της πρόσκλησης 14.6i.5.5 «Δημιουργία Πράσινων Σημείων στην Περιφέρεια Ηπείρου» από τον Ιωάννη Βρύση (Εξ. Συνεργάτη – Δίκτυο ΕΕΤΑΑ)
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

13.
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε τ.κ. Κεντρικής και Ανατολικής Μουργκάνας".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
14.
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Κατασκευή χωμάτινης δεξαμενής (Λούτσα) περισυλλογής νερού στο όρος Τσαμαντά της τ.κ. Τσαμαντά".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
15.
Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση δημοτικών οδών του Δήμου Φιλιατών".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
16.
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση – συντήρηση δρόμου στην Τ.Κ. Κοκκινολιθαρίου".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
17.
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου  "Αποκατάσταση – συντήρηση δρόμου στην Τ.Κ. Μαλουνίου".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
18.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ,  1ου ΠΚΤΜΝΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας  του έργου "Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στις Τ.Κ. Λίστας και Καλλιθέας".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
19.
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην Τ.Κ. Σαγιάδας”.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
20.
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Επέκταση δεξαμενής ύδρευσης στην Τ.Κ. Αχλαδιάς Δήμου Φιλιατών”.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
21.
Επικαιροποίηση  της υπ΄ αρ. 3/2017 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών και Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων του  Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
22.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «Αποκατάσταση αύλειου χώρου του Ι.Ν. Παναγίας Κρυονερίου» 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
23.
Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Συντήρηση οδού από την Τ.Κ. Κρυονερίου μέχρι την Τ.Κ. Αναβρυτού».


Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
24.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην περιοχή Σκάλας Φιλιατών».
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
25.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Φιλιατών». 
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
26.
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Αποκατάσταση υδρομάστευσης στις Τ.Κ. Βαβουρίου και Τσαμαντά”..
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
27.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Κατασκευή υδρομάστευσης και αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Χαραυγής» .
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Σελίδες