https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Κλειστή η Εγνατία Οδός κοντά στην Ηγουμενίτσα μετά από σύγκρουση φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Κλειστή η Εγνατία Οδός κοντά στην Ηγουμενίτσα μετά από σύγκρουση φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Κλειστή παραμένει από τις 7 το απόγευμα, η Εγνατία Οδός, στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, μετά από σύγκρουση δύο φορτηγών, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του ενός φορτηγού, έπεσε με ταχύτητα πίσω από το δεύτερο.


Από το ατύχημα έχει τραυματιστεί ελαφρά ο 66χρονος οδηγός της αυτοκινητάμαξας, ενώ τα λάδια που έχουν χυθεί στο οδόστρωμα, ανάγκασε την τροχαία Ηγουμενίτσας να διακόψει την κυκλοφορία.


Αυτή την ώρα έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από ακινητοποιημένα ΙΧ και φορτηγά, ενώ η κυκλοφορία θα επανέλθει μετά την απομάκρυνση του φορτηγού και τον καθαρισμό του οδοστρώματος από τα λάδια.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.Read More »
Κλειστή η Εγνατία Οδός κοντά στην Ηγουμενίτσα μετά από σύγκρουση φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ) Κλειστή η Εγνατία Οδός κοντά στην Ηγουμενίτσα μετά από σύγκρουση φορτηγών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά

Φωτογραφίες: Γιώργος Μαλαμίδης

Η Φανοτή ή Ντόλιανη είναι ένας οχυρωμένος αρχαίος οικισμός έκτασης 55 περίπου στρεμμάτων, κτισμένος στην κορυφή απότομου λόφου, που υψώνεται κοντά στην κοίτη του ποταμού Καλαμά στο νομό Θεσπρωτίας. 
Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας θέση που εξασφάλιζε τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής. 
Αποτελεί έναν τειχισμένο με διπλό οχυρωματικό περίβολο οικισμό, ο οποίος υπήρξε κέντρο του αρχαίου θεσπρωτικού φύλου των Φανοτέων, που πιστεύεται ότι κατοικούσε στην περιοχή μεταξύ της Μουργκάνας και του μέσου ποταμού Καλαμά. Πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα π.Χ., ωστόσο ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές πιστοποιούν την ύπαρξη οργανωμένης κατοίκησης στο λόφο τουλάχιστον από τα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. 
Σε όλη την έκταση της ακρόπολης είναι σήμερα ορατά νεότερα κτίρια υπό μορφή χαλασμάτων, ως επί το πλείστον, κατοικίες αγροτοκτηνοτροφικού χαρακτήρα. 
Τα νεότερα κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με περιβόλους από ξερολιθιά και επικοινωνούν μέσω μονοπατιών, ενώ στο κέντρο του νεότερου οικισμού υπήρχε λιθόχτιστο αλώνι. 


Ο αρχαιολογικός χώρος της Ντόλιανης βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα της Ηγουμενίτσας και είναι προσβάσιμος μέσω του ασφαλτοστρωμένου επαρχιακού δρόμου που οδηγεί από την Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων προς την Τ.Κ. Γεροπλατάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Η απόσταση του χώρου από την Ε.Ο. είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.Read More »
ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά ΦΑΝΟΤΗ: Ένας αρχαίος οικισμός δίπλα στην κοίτη του ποταμού Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους


Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσπρωτίας επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους, συνομίλησε μαζί τους και τους διένειμε φυλλάδια που περιλαμβάνουν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

1. Για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζοµένων και των συνταξιούχων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και οι οποίες είναι:
- Θεσπίζουµε κατώτατο µισθό στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τοµέα.
- Ξεπαγώνουµε τις τριετίες.
- Αυξάνουµε κατά 10% τους µισθούς στον δηµόσιο τοµέα.
- Θεσπίζουµε µηχανισµό Ετήσιας Τιµαριθµικής Αναπροσαρµογής σε ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα.
- Επαναφέρουµε τη 13η σύνταξη του 2019 που θα είναι πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιµάκια.
- Καταβάλλουµε στους συνταξιούχους όλα τα αναδροµικά που δικαιούνται σε τρεις ετήσιες δόσεις.
- Χορηγούµε τις ετήσιες αυξήσεις στις συντάξεις, όπως προβλέπει ο νόµος του ΣΥΡΙΖΑ του 2017, σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.
- Αυξάνουµε το αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ.
- Θεσπίζουµε αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελµατίες, επιστήµονες, εµπόρους, εργαζόµενους µε µπλοκάκια και µη κατά κύριο επάγγελµα αγρότες.
- Καταργούµε το τέλος επιτηδεύµατος.

2. Για την προστασία των εργαζοµένων και του δικαιώµατος στην εργασία:
- Καταργούµε όλες τις αντεργατικές ρυθµίσεις της Ν.Δ. (νόµος Χατζηδάκη, νόµος για τις ΣΣΕ).
- Επαναφέρουµε τη διαπραγµάτευση για τον µισθό στους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους από το 2024, θέτοντας ως βάση διαπραγµάτευσης την Ετήσια Τιµαριθµική Αναπροσαρµογή.
- Αποκαθιστούµε τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγµατεύσεων.
- Ανασυστήνουµε και ενισχύουµε την Επιθεώρηση Εργασίας.
- Επαναφέρουµε τον βάσιµο λόγο απόλυσης και τις ρυθµίσεις για την προστασία των εργαζοµένων στις εργολαβίες.
- Καταργούµε το Προεδρικό Διάταγµα 85/2022. Ένταξη των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων στη βαθµίδα Τ.Ε. διά νόµου.

Για όλους αυτούς που συνεχίζουν να ονειρεύονται, εμείς, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για Δίκαιη Κοινωνία - Ευημερία για όλους.
Read More »
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και τους εργαζόμενους Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές του Δήμου ΗγουμενίτσαςΗ Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι την Τρίτη 20 Ιουνίου, λόγω απαραίτητων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ηγουμενίτσας, θα παρουσιαστεί πρόβλημα υδροδότησης από τις 8:30 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι στα ψηλότερα σημεία της Ηγουμενίτσας:
· Γηροκομείο
· Ελβετικά
· Μπεζέϊκα
· Κουγκίου Κιάφας
· Παλιές Εργατικές Κατοικίες
· Δυτικό τμήμα Νέας Σελεύκειας και στα πέριξ του Τ.Ε.Π.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ζητάει την κατανόηση των δημοτών και ευχαριστεί εκ των προτέρων.Read More »
Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Διακοπή νερού αύριο Τρίτη σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Στη Ρώμη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Στη Ρώμη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 2ης κινητικότητας για επιμόρφωση προσωπικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2022 ΚΑ1 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Η 2η δραστηριότητα επιμόρφωσης προσωπικού πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από 22/05/2023 έως και 27/05/2023, με τη συμμετοχή του Διευθυντή του 2ου Δ.Σ. Σχολείου Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Πανταζή ως επικεφαλής και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννη Κρομμύδα (ΠΕ70 – Δασκάλων), Ελένης Λάμπρη (ΠΕ70 – Δασκάλων), Φωτεινής Κολιού (ΠΕ70 – Δασκάλων), Μαρίας-Παρασκευής Τάντου (ΠΕ70 – Δασκάλων) και Ελευθερίας Τορουνίδου (ΠΕ71 – Δασκάλων ΕΑΕ).


Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης με τίτλο Art as Therapy: Self Expression and Special Needs in Art Education που διοργανώθηκε από τον φορέα Europass Teacher Academy ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη θεραπευτική δύναμη των Εικαστικών Τεχνών μέσω του πειραματισμού με διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως η ζωγραφική, το 3D, τα κολάζ, μικτές τεχνικές, φωτογραφία και η εφαρμογή τους στην ειδική εκπαίδευση. Η επιμορφωτική δράση περιείχε τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος.
Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, στα οποία εξοικειώθηκαν με τις αρχές και τις τεχνικές της θεραπείας της τέχνης, καθώς και με δραστηριότητες, οι οποίες αξιοποιούν την τέχνη για την προαγωγή της ευεξίας, της συναισθηματικής και πνευματικής ευημερίας, όπως και για την αυτοέκφραση, την ενσυναίσθηση και την αποδοχή της ετερότητας.
Οι συμμετέχοντες καλλιέργησαν τις απαραίτητες επαγγελματικές, οργανωτικές, ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητες, προκειμένου να χρησιμοποιούν την τέχνη ως εργαλείο για την προώθηση της ένταξης μεταξύ των μαθητών και ως ειδικό μέσο επικοινωνίας, να πειραματίζονται με τεχνικές, καθώς και να εντοπίζουν τον σχετικό ρόλο της τέχνης για μια θετική/αποτελεσματική σχέση δασκάλου-μαθητή.
Read More »
Στη Ρώμη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας Στη Ρώμη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Τελωνειακού ΚώδικαΣυνελήφθη σήμερα (19-06-2023) το πρωί σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου αλλοδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε να κινείται από Αλβανία προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω προϊόντα, τα οποία δεν έφεραν σήμανση σχετικά με την τυποποίησή τους και την καταβολή δασμών:
· οινοπνευματώδες ποτό (πιθανόν τσίπουρο) βάρους -18- κιλών και
· οινοπνευματώδες ποτό (πιθανόν κρασί) βάρους -4- κιλών και 750 γραμμαρίων.

Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα Σύλληψη αλλοδαπού για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία


 
Επίσκεψη στην Θεσπρωτία θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 20/06/2023 ο Γιώργος Σιδέρης μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής του τμήματος Υγείας της Κ.Ε.

Στις 1 το μεσημέρι ο Γιώργος Σιδέρης επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 8:30 θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος που θα γίνει στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.


Read More »
Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία Προεκλογική δραστηριότητα του ΚΚΕ στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Ολοκλήρωση της δράσης «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Ολοκλήρωση της δράσης «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟλοκλήρωση της δράσης «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας

Η δωρεάν δράση «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας και τον Σύλλογο Λογοπαθολόγων - Λογοθεραπευτών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ), ολοκληρώθηκε για φέτος, με την πραγματοποίηση και της δεύτερης μέρας αξιολόγησης, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023.


Η κα Ηλιάννα Λώλου, μέλος του ΣΕΛΛΕ στη Θεσπρωτία, αξιολόγησε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού και έδωσε κατάλληλες οδηγίες στους γονείς για την ομαλότερη μετάβασή τους στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική βαθμίδα.Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο σχολικό έτος και ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά ένα ξένοιαστο και ευχάριστο καλοκαίρι.


Read More »
Ολοκλήρωση της δράσης «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Ολοκλήρωση της δράσης «Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας» από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Ο Τουρισμός στην Ψηφιακή Εποχή από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Ο Τουρισμός στην Ψηφιακή Εποχή από το Πανεπιστήμιο ΙωαννίνωνΈνα καινοτόμο πρόγραμμα εφαρμόζεται από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την ανάπτυξη του Τουρισμού σε Ελλάδα και Αλβανία στη νέα ψηφιακή εποχή!

Πιο συγκεκριμένα, το πρότζεκτ SMARTiMONY σχεδιάζει, προετοιμάζει και παραδίδει ένα δημιουργικό τουριστικό προϊόν πλήρους κλίμακας, με στόχο την είσοδο της Περιφέρειας Ηπείρου στην Ελλάδα και της Περιφέρειας Αργυροκάστρου στην Αλβανία, στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Μια δημιουργική τουριστική διαδρομή με αυθεντικές εμπειρίες και πρωτότυπες ψηφιακές εφαρμογές διαθέσιμη στον επισκέπτη, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει 40 τοπόσημα της περιοχής, σημεία αναφοράς!

Τα τοπόσημα που προβάλλονται είναι:

Για την Άρτα:
Η Παναγία της Βλαχέρνας
Το Αρχαίο Θέατρο της Αμβρακίας
Το Πέτρινο Γεφύρι της Πλάκας
Τα Οχυρωματικά Τείχη της Αμβρακίας
Ο Αμβρακικός Κόλπος
Η Κόκκινη Εκκλησιά στο Βουργαρέλι
Το Γεφύρι της Άρτας
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας
Η Εκκλησία της Παναγίας της Παρηγορήτισσας
Το Κάστρο της Άρτας

Για τη Θεσπρωτία:
Ο Αρχαιολογικός χώρος του Δυμοκάστρου
Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Ντόλιανης
Το Κάστρο του Μαργαριτίου
Το Κάστρο της Ηγουμενίτσας
Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Πύργου Ραγίου
Το Μουσείο «Το Σπίτι της Ρένας»
Το Βιωματικό Λαογραφικό Μουσείο της Πέρδικας
Το Λαογραφικό Μουσείο της Πλαταριάς
Το Λαογραφικό Μουσείο του Μαργαριτίου
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ηγουμενίτσας

Για την πόλη του Αργυροκάστρου:
Σπίτι Cerciz Topulli
Τζαμί Bazaar
Οίκος Ζεκάτε
Σπίτι Σκεντουλάι
Οικία Κανταρέ
Σπίτι Μπαμπαμέτο
Εθνογραφικό Μουσείο
Παζάρι Αργυροκάστρου
Ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος
Φρούριο Αργυροκάστρου

Για τα περίχωρα του Αργυροκάστρου:
Ιερός ναός Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου
Libohova Sycamore Tree
Φρούριο Kardhiqi
Το Φρούριο της Παλαιοκάστρας
Φρούριο Λιμπόχοβα
Γέφυρα του Αλή Πασά
Γέφυρα Κορδοτσής
Η Αρχαία τοποθεσία της Ανδριανούπολης
Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Η Αρχαία τοποθεσία της Αντιγόνειας

Τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ως βασικό στόχο να αντιμετωπίσουν κοινές διασυνοριακές και διακρατικές προκλήσεις, να στηρίξουν συνέργειες μέσω κοινών εταιρικών σχημάτων και να εδραιώσουν δυνατές συνεργασίες με γνώμονα την ισόρροπη, οικονομική, κοινωνική και χωρική ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Read More »
Ο Τουρισμός στην Ψηφιακή Εποχή από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Ο Τουρισμός στην Ψηφιακή Εποχή από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης


Συνελήφθη χθες (18-06-2023) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και ακολούθως σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, δύο συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 15,5 γραμμαρίων και 6 ναρκωτικά χάπια, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά


Σήμερα, 19 Ιουνίου 2023 ξεκινά η διαδικασία για την απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) από τους υποψήφιους των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.). Στις 30 Ιουνίου η λήξη της προθεσμίας.

Σε αναμονή της ανακοίνωσης των βαθμολογιών για τις Πανελλαδικές μέχρι το τέλος του μήνα – χωρίς να αποκλείεται και πριν τις εκλογές – οι υποψήφιοι τόσο από τα Γενικά Λύκεια, όσο και από τα ΕΠΑΛ, μπορούν από σήμερα Δευτέρα 19 Ιουνίου να απευθύνονται στο Λύκειό τους, ώστε να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), απαραίτητο για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Προσωπικό κωδικό ασφάλειας θα μπορούν να αποκτήσουν και οι φετινοί τελειόφοιτοι λυκείου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις πανελλαδικές αλλά με το απολυτήριο επιθυμούν να εισαχθούν σε δημόσιο ΙΕΚ, μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου.

Η προθεσμία για την απόκτηση password λήγει για όλους την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Οι κατηγορίες των υποψηφίων, οι οποίοι μπορούν από σήμερα 19 Ιουνίου να απευθυνθούν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password), προκειμένου να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό ή του Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο:Οι υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις (2023), προερχόμενοι είτε από τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ), είτε από τα ΕΠΑΛ, ώστε να είναι σε θέση να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) για τα πανεπιστήμια ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για τα δημόσια ΙΕΚ. Και για τις δύο περιπτώσεις μηχανογραφικών δελτίων, το password είναι κοινό.
Οι φετινοί απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ (2023), οι οποίοι δεν πήραν μέρος στις Πανελλαδικές αλλά μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, θα διεκδικήσουν μία θέση στα δημόσια ΙΕΚ.
Οι υποψήφιοι από τα προηγούμενα έτη, 2021 και 2022, οι οποίοι αν και δεν συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε δημόσιο ΙΕΚ με την κατηγορία του 10% των θέσεων των εισακτέων. Οι περιπτώσεις αυτές, αφορούν τους απόφοιτους, που ‘διατηρούν’ τα μόρια, που είχαν εξασφαλίσει στην τελευταία τους εξέταση, χωρίς ωστόσο να συμμετέχουν ούτε στα ειδικά μαθήματα, ούτε στα αγωνίσματα των ΤΕΦΑΑ.

Για όλους τους υποψήφιους, το χρονικό διάστημα για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι το ίδιο: 19-30 Ιουνίου 2023. Επιπλέον, κοινό για όλους θα είναι και το χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο θα κληθούν να υποβάλουν το Μ.Δ. ή/και το Π.Μ.Δ., όταν αυτό ανακοινωθεί.

Οι υποψήφιοι, που είχαν μεν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 αλλά παραπέμπονται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα καταθέσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ή το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις. Τότε, θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Read More »
Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά Πανελλαδικές: Από σήμερα η διαδικασία για την απόκτηση κωδικού για τα μηχανογραφικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Ματαιώνεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Ματαιώνεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Ματαιώνεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, μετά από γραπτό αίτημα μελών της αντιπολίτευσης, αφού την ώρα που είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση, θα πραγματοποιείται η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα, αλλά και του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Σπυρόπουλου στην Ηγουμενίτσα.
Ανάμεσα στα θέματα που ήταν να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η γνωμοδότηση των μελετών για την Περιφερειακή Οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας.
Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα, μετά από τις εκλογές.


Ματαίωση προγραμματισθείσας συνεδρίασης 19ης Ιουνίου 2023.
Σας ενημερώνουμε πως η προγραμματισθείσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για σήμερα 19 Ιουνίου 2023 κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 13097/15-6-2023 πρόσκλησης ματαιώνεται.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Πάκος Δημήτριος
Read More »
Ματαιώνεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Ματαιώνεται το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση – Ποιες αυξήσεις προβλέπει

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση – Ποιες αυξήσεις προβλέπει
|

Ποιο είναι τα επόμενο βήμα για να κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών υπέγραψαν τη νέα συλλογική σύμβαση της χώρας στον Επισιτισμό και την Εστίαση που αφορά περίπου 400.000 εργαζόμενους.

Στη νέα σύμβαση προβλέπεται:
Αύξηση 10,5% για 2 έτη, 5,5% από 01/06/2023 και 5% από 01/06/2024.Το 40ωρο και 5ήμερο ειναι πλήρως διασφαλισμένο ενώ διευθετήθηκε η εργασία κατά τις ημέρες ανάπαυσης.
Με την σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου αν εργαστεί 6η ημέρα θα αμείβεται και θα εξασφαλίζεται με ένα πρόσθετο ημερομίσθιο και σε περίπτωση που θα υπερβαίνει τις 48 ώρες εργασίας εβδομαδιαίως τότε θα υπάρχει προσαύξηση 20% στο ωρομίσθιο συν 75% αν συμπίπτει με θεσμοθετημένη αργία.
Διατήρηση όλων των επιδομάτων.
Διατήρηση του άρθρου για τις συνθήκες εργασίας στους διανομείς και αύξηση στον βασικό μισθό τους.

Έτσι, με βάση την αύξηση 5,5%, από 1 Ιουνίου 2023 οι αμοιβές στον κλάδο καθορίζονται ως εξής:Για τους αρχιμάγειρες ο βασικός μισθός διαμορφώνεται στα 1.017 ευρώ.
Για το μάγειρα Α’, ο νέος μισθός θα είναι 822 ευρώ.
Για το μάγειρα Β’ και για το μάγειρα Γ’ οι αποδοχές θα ανέλθουν στα 815 ευρώ.
Επίσης, στα 815 ευρώ θα είναι ο βασικός μισθός που θα πρέπει να λαμβάνουν οι λαντζέρηδες, οι καθαριστές και οι ψήστες.
Για τους διανομείς, ο νέος μισθός τους θα ανέρχεται στα 822 ευρώ.
Όσοι εργάζονται εκ περιτροπής σε δεξιώσεις μέσω εταιριών catering, θα λαμβάνουν αυξημένο μεροκάματο, στα 71 ευρώ.

Το επόμενο βήμα είναι η επικύρωση της Σύμβασης από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας ώστε να κηρυχθεί η σύμβαση γενικώς υποχρεωτική.


Read More »
Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση – Ποιες αυξήσεις προβλέπει Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στην εστίαση – Ποιες αυξήσεις προβλέπει Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Πότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουμε

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Πότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουμε


Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και διαρκούν έως και τα τέλη Αυγούστου. Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Read More »
Πότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουμε Πότε θα αρχίσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι να προσέξουμε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Άνοιξε η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων στην εφορία για τα αναδρομικά

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων στην εφορία για τα αναδρομικά

Σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί τέθηκε η εφαρμογή της ΑΑΔΕ για τα αναδρομικά του 2021 και οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον να υποβάλλουν τις συμπληρωματικές δηλώσεις τους για τα ποσά που έλαβαν το 2022 ως αναδρομικά.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι που εισέπραξαν το 2022 αναδρομικά που αντιστοιχούν στα έτη 2015 – 2021, έχουν προθεσμία να τα δηλώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, ενώ ο φόρος που θα βεβαιωθεί θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2024 ή να ρυθμιστεί σε δόσεις. Οι συμπληρωματικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστά για κάθε έτος.

Α. Παράλληλα, από την εφαρμογή αυτή της ΑΑΔΕ μπορείτε να υποβάλετε:Την αρχική εκπρόθεσμη ή εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2017 και εφεξής.
Την τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τα φορολογικά έτη 2015 και εφεξής.
Το έντυπο Ε2 (αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακίνητης περιουσίας).
Το έντυπο Ε3 (κατάσταση οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα).

Επίσης, να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.

Β. Προσυμπλήρωση εντύπου Ε3

Από το φορολογικό έτος 2022 και εφεξής, εμφανίζονται προσυμπληρωμένες οι κατηγορίες εσόδων και εξόδων βάσει των δεδομένων που έχουν διαβιβαστεί και χαρακτηριστεί στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Τα προσυμπληρωμένα ποσά δύνανται να τροποποιούνται από τον φορολογούμενο.
Read More »
ΑΑΔΕ: Άνοιξε η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων στην εφορία για τα αναδρομικά ΑΑΔΕ: Άνοιξε η υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων στην εφορία για τα αναδρομικά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Η φοροτεχνικός Ανθούλα Τζάνη στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Η φοροτεχνικός Ανθούλα Τζάνη στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή


Από σήμερα ξεκινάμε τις ανακοινώσεις της δεύτερης ομάδας υποψηφίων του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»

Αρχίζουμε αυτή τη δεύτερη φάση, καλωσορίζοντας στο Συνδυασμό μας την φοροτεχνικό κ. Ανθούλα Τζάνη. Η Ανθούλα Τζάνη είναι Γενική Γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσπρωτίας και υπεύθυνη οικονομικών στην ΠΑΕ Θεσπρωτός. Στις πρόσφατες εκλογές του ερασιτέχνη Θεσπρωτού, εξελέγη μέλος του νέου Δ.Σ.

Η Ανθούλα Τζάνη επίσης, είναι υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας υποστήριξης μητρικού θηλασμού και μητρότητας του Νομού Θεσπρωτίας, η οποία αποτελεί μέλος του πανελλήνιου δικτύου ομάδων υποστήριξης της μητρότητας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει ως μέλος στο Δ.Σ. του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Με την επαγγελματική και κοινωνική της δράση, η Ανθούλα Τζάνη συμμετέχει ως υποψήφια του Συνδυασμού μας και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση των προτάσεων στους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης και των κατοίκων της.

Παναγιώτης Νταής
Υπ. Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Read More »
Η φοροτεχνικός Ανθούλα Τζάνη στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή Η φοροτεχνικός Ανθούλα Τζάνη στο συνδυασμό του Παναγιώτη Νταή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Προσφορά ιατρικού υλικού σε ολες τις υπηρεσίες της αστυνομίας της Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Προσφορά ιατρικού υλικού σε ολες τις υπηρεσίες της αστυνομίας της Θεσπρωτίας
Απο το σύλλογο Γερμανοελληνικής φιλίας VELBERT


Η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, σε συνεργασία με τον σύλλογο Γερμανοελληνικής φιλίας VELBERT προσέφεραν από ένα πλήρες φορητό φαρμακείο σε κάθε Αστυνομική Υπηρεσία του Νομού Θεσπρωτίας.

Κάθε φαρμακείο περιέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παροχή πρώτων βοηθειών τόσο στους Αστυνομικούς όσο και στους πολίτες που θα χρειαστούν.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κύριο ΛάζαροΠαπαϊωάννου (Αντιπρόεδρο του συλλόγου Γερμανόελληνικής φιλίας VELBERT) που συνετέλεσε καταληκτικά στην υλοποίηση αυτής μας της δράσης πιστοποιώντας καθ αυτόν τον τρόπο ότι είναι κοντά στον Έλληνα Αστυνομικό και κατανοούν πλήρως την σπουδαιότητα του έργου που επιτελούν.

Τα φορητά φαρμακεία παραδόθηκαν στον Διευθυντή Αστυνομίας Θεσπρωτίας κ.ΠΑΠΠΑ Ιωάννη.
Read More »
Προσφορά ιατρικού υλικού σε ολες τις υπηρεσίες της αστυνομίας της Θεσπρωτίας Προσφορά ιατρικού υλικού σε ολες τις υπηρεσίες της αστυνομίας της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Σημερα στις 20:30 η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023

Σημερα στις 20:30 η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο
Σημερα στις 20:30 η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο

Η Ν.Ε Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ - Κινημα Αλλαγής, σας προσκαλεί στην προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Σπυρόπουλο, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 19.06 στις 20:30', στον πεζόδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως (εκλογικό κέντρο ΠΑΣΟΚ)
Read More »
Σημερα στις 20:30 η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο Σημερα στις 20:30 η προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με τον Αν. Σπυρόπουλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
 Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά


Η Προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το Σάββατο 17/6/23 η Κομματική Οργάνωση Παραμυθιάς του ΚΚΕ στην αρχή του πεζόδρομου στην αγορά.

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Ηλίας Κουτσής δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Σουλίου όπου επεσήμανε τη σύνδεση του πρόσφατου εγκλήματος με το ναυάγιο στην Πύλο με το έγκλημα στα Τέμπη ως απόρροια της ίδιας εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη ως της μόνης πραγματικής μαχητικής λαϊκής αντιπολίτευσης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Θεσπρωτίας Γεωργίου Χρυσηίδα. Στην ομιλία τονίστηκαν οι διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για την προώθηση και υλοποίηση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ αλλά και για την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μετατρέποντάς τη σε ένα απέραντο ορμητήριο του ΝΑΤΟ και σε ένα υγρό νεκροταφείο ξεριζωμένων προσφύγων και μεταναστών.

Αναδείχθηκε η βασική και κοινή αιτία εξαιτίας της οποίας πεθαίνουν το 2023 νέες ετοιμόγεννες γυναίκες, εξαιτίας της οποίας θρηνούμε κάθε μέρα νεκρούς και τραυματίες εργάτες, εξαιτίας της οποίας θαλασσοπνίγονται πρόσφυγες και μετανάστες και δεν είναι άλλη από την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την οποία πρόθυμα υπηρετούν ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και άλλα μικρότερα κόμματα, γι’ αυτό και από κοινού ψήφισαν το Ταμείο Ανάκαμψης και δεν αντιδρούν στα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενά του που θα υλοποιήσει η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Τέλος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης και ενίσχυσης του οργανωμένου αγώνα του εργατικού λαϊκού κινήματος ως του μόνου παράγοντα που μπορεί να βάζει εμπόδια σε κάθε πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής και να ακυρώνει στην πράξη αντιλαϊκούς νόμους και νομοσχέδια. Στο σύνθημα τα κέρδη τους ή οι ζωές μας που κυριάρχησε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που έχει πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ του λαού και έχει επιλέξει τις ζωές μας. Γι’ αυτό χρειάζεται ένα ακόμη πιο δυνατό ΚΚΕ στις 25/6 ως της μόνης πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης, γιατί με δυνατό ΚΚΕ είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα.

Τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για την μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση που οργανώνει η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ την ερχόμενη Τρίτη στις 20/06/2023 στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Σιδέρη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Read More »
Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά  Η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Ioannina Youth Festival

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Ioannina Youth Festival Οι νέοι, διεκδικητές του μέλλοντος, παίζουν σημαντικό ρόλο στην εποχή μας. Έτσι, δύο πολύ σημαντικοί φορείς για τους νέους της πόλης μας, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιωαννίνων και το Κέντρο Νέων Ηπείρου διοργανώνουν το 1ο "Ioannina Youth Festival" την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 στο πάρκο "Λιθαρίτσια" στις 18:00.
"Σκοπός του εγχειρήματος είναι η αντάμωση των νέων όλης της περιοχής των Ιωαννίνων, και όχι μόνο, όπου θα μπορούν να μάθουν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν καθώς διασκεδάζουν με συναυλίες και καλλιτεχνικά δρώμενα", δηλώνουν οι οργανωτές. Πρώτο όνομα ο Anser με τον Eversor on decks, ακολουθούν οι Yiname The Band με διασκευές και πάντρεμα διαφόρων μουσικών ειδών, στην αντίθετη κατεύθυνση οι Palaio x Soru και αυτοί με hip hop, ενώ οι Coins and Balloons θα παίξουν grunge rock και οι 6,5 Γράδα ελληνικό έντεχνο.
Δεν θα λείπουν και τα Workshops φυσικά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ιωαννίνων με θέμα την Προσκοπική ζωή, το Κέντρο Νέων Ηπείρου, την Σχολή Wing Tsjun Ιωαννίνων, το Κουκλοθέατρο Αντράλα, το Θέατρο Actina και την Physics Society Ioannina.
Οι νέοι όμως, εκτός από το να μαθαίνουν και να διασκεδάζουν είναι πολύ καλοί και σε κάτι άλλο: να προσφέρουν την βοήθειά τους στους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Έτσι, στο Ioannina Youth Festival θα γίνεται συνεχόμενα συλλογή τροφίμων, ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών και άλλων βασικών ειδών για τους συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται.
Το Ioannina Youth Festival αποτελεί μοναδικό βήμα για την διαπαιδαγώγηση των νέων στην πόλη μας, βήμα που γίνεται υπό την σκέπη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων, ενός από τους εκπροσώπους του Προσκοπισμού στην πόλη μας, το μεγαλύτερο κίνημα νέων παγκοσμίως, αλλά και από το Κέντρο Νέων Ηπείρου, σημαντικού φορέα για τους νέους στην περιοχή μας


Read More »
Ioannina Youth Festival Ioannina Youth Festival Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Τίμησαν την σαρωτική νίκη των Σουλιωτών επι των Τούρκων στην Βρυτζάχα

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Τίμησαν την σαρωτική νίκη των Σουλιωτών επι των Τούρκων στην ΒρυτζάχαΤην Μνήμη για τη Μάχη των Σουλιωτών στην Βρυτζάχα, τίμησαν σήμερα Κυριακή οι Δήμοι Δωδώνης και Σουλίου, η Κοινότητα Ζωτικού και ο Σύλλογος Απανταχού Κατοίκων Ζωτικού «Η Βρυτζάχα» σε μια λιτή εκδήλωση στη θέση «Λιβάδι» της Κοινότητας Ζωτικού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Σουλιωτών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και χαιρετισμούς.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Σουλίου Δωδώνης Γιάννης Καραγιάννης και Χρήστος Ντακαλέτσης.


Read More »
Τίμησαν την σαρωτική νίκη των Σουλιωτών επι των Τούρκων στην Βρυτζάχα Τίμησαν την σαρωτική νίκη των Σουλιωτών επι των Τούρκων στην Βρυτζάχα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Διπλή διάκριση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα Cloud Computing Awards 2023

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Διπλή διάκριση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα Cloud Computing Awards 2023
  

στα Cloud Computing Awards 2023
Ιωάννινα, 16 Ιουνίου 2023 – Με δύο ακόμα βραβεία διακρίθηκε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου για τις επιδόσεις της στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή διοργάνωση των Cloud Computing Awards 2023 η Τράπεζα Ηπείρου έλαβε το Gold Award στην κατηγορία CyberSecurity Solution, της ενότητας Cloud Security και το Silver Award στην κατηγορία Artificial Intelligence της ενότητας Cloud Projects για τις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και του cloud για την ασφάλεια των πελατών της και των δεδομένων τους.

Η λύση Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει ενεργοποιήσει η Τράπεζα Ηπείρου για την προστασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και η οποία επεξεργάζεται 14 συμπεριφορικά χαρακτηριστικά, θωρακίζει την ασφάλεια των συναλλαγών καθιστώντας την από τις πρωτοπόρες Τράπεζες στην Ελλάδα στον τομέα αυτόν.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η διπλή αυτή διάκριση αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων μας να είμαστε ανταγωνιστικοί και αδιαπραγμάτευτα να εστιάζουμε στην ασφάλεια των δεδομένων, τη βέλτιστη αποδοτικότητα και την ασυναγώνιστη ψηφιακή εμπειρία του χρήστη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που θα έχουν στο επίκεντρο την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αυξημένη ασφάλεια συναλλαγών των πελατών μας.»

Τα Cloud Computing Awards 2023 απονέμονται σε εταιρείες και οργανισμούς που έχουν επιδείξει εξαιρετική πορεία για τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών τους αναφορικά με την ψηφιοποίηση τους καθώς και σε αυτούς που ξεχωρίζουν για την παροχή υπηρεσιών υπολογιστών/ διακομιστών, αποθηκευτικών χώρων, βάσεων δεδομένων, δικτύωσης και λογισμικού μέσω του Διαδικτύου.

-Τέλος-

Σχετικά με την Τράπεζα Ηπείρου:

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ιδρύθηκε το 1978 υιοθετώντας το όραμα του ιδρυτή της Ιωάννη Δούμα, να στηρίξει και να ενισχύσει την τοπική οικονομία και κοινωνία της ευρύτερης Περιφέρειας Ηπείρου. Σήμερα, συμπληρώνοντας πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας, η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ είναι η Τράπεζα των 18.000 Ηπειρωτών, αλλά και των θεσμικών επενδυτών. Με τη συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως Στρατηγικού Επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιό της, βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και του οράματός της για μια ισχυρή ελληνική Συνεταιριστική Τράπεζα. Το νέο συνεταιριστικό-επιχειρηματικό μοντέλο-πρότυπο, που σχεδιάζει η Τράπεζα, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία και κοινωνία, όσο και στους εργαζομένους και μετόχους της.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

την Touchpoint Strategies: Θοδωρής Καλαμάκης, τηλ: 210 66 60 852, thodoris.kalamakis@touchpoint.gr

την Τράπεζα Ηπείρου: Ιωάννα Ζηκοπούλου, τηλ: 26510 59095, izikopoulou@epirusbank.gr
Read More »
Διπλή διάκριση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα Cloud Computing Awards 2023 Διπλή διάκριση για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στα Cloud Computing Awards 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
ΑΑΔΕ: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιώνΣε λειτουργία τίθεται το επόμενο διάστημα η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να προχωρούν σε επώνυμες όσο και ανώνυμες καταγγελίες για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα μέσω διαλειτουργικότητας να εντοπίζει τα στοιχεία της επιχείρησης ή του επαγγελματία που καταγγέλλεται για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο και να προχωράει στον απαραίτητο έλεγχο.

Σχετική προαναγγελία έκανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας σε εκδήλωση για KPMG για τους CFO .

Πώς θα λειτουργεί

Oι πολίτες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα συμπληρώνουν την ειδική φόρμα και εφόσον τα στοιχεία είναι πλήρη, το σύστημα θα τα μεταβιβάζει στον ελεγκτικό μηχανισμό για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα και η βάση της καταγγελίας και εν συνεχεία θα δίνεται το πράσινο φως προκειμένου να ξεκινήσει σχετικός έλεγχος.

Θα έχουν τη δυνατότητα να αναγράφουν αναλυτικά τα στοιχεία για το είδος και το χρόνο της φορολογικής παράβασης, καθώς και για την ταυτότητα του παραβάτη.

Θα μπορούν να καταγγέλλουν μια επιχείρηση ή έναν επαγγελματία που δεν κόβει αποδείξεις ή κάποιον που αποκρύβει φορολογική ύλη. Η καταγγελία μπορεί να αφορά ακόμα περιπτώσεις κλοπής, λαθρεμπορίου και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η καταγγελία θα βαθμολογείται ανάλογα με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των αναφορών για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η… βαθμολόγηση των καταγγελιών

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει τεθεί σε επεξεργασία:
-με τον αριθμό 0 αξιολογούνται οι υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον οι οποίες τίθενται στο αρχείο,
-με το αριθμό 1 η πληροφορία μικρού ενδιαφέροντος,
-με τον αριθμό 2 η πληροφορία που είναι ενδιαφέρουσα και σημαντική και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση,
-ο αριθμός 3 δίνεται σε πληροφορία που θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα, εξόχως σημαντική και διαβιβάζεται για άμεση διερεύνηση με έκδοση εντολής ελέγχου, ενώ
-ο αριθμός 4 σημαίνει πως η πληροφορία απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Κάθε πληροφορία περνά από τρία ακόμη φίλτρα. Οι αρμόδιοι ελεγκτές, αφού θα αξιολογούν την καταγγελία, θα προχωρούν σε αρχικούς ελέγχους για να διαπιστώσουν εάν όσα καταγγέλλονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οσες υποθέσεις συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα κατηγοροποιούνται για άμεσο εξονυχιστικό έλεγχο.

Read More »
ΑΑΔΕ: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών ΑΑΔΕ: Έρχεται ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγγελιών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Τι αλλάζει στις κάλπες της Κυριακής, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Τι αλλάζει στις κάλπες της Κυριακής, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροιΣτην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου εισέρχεται η χώρα. Η δύναμη του εκλογικού σώματος που στις 25 Ιουνίου θα εκλέξει τη νέα Βουλή είναι η ίδια με των εκλογών της 21ης Μαΐου, καθώς και αυτές διεξάγονται με βάση τους εκλογικούς καταλόγους, όπως οριστικοποιήθηκαν μετά την α΄ αναθεώρηση του 2023 και περιλαμβάνουν τις μεταβολές που συντελέστηκαν έως και την 28η Φεβρουαρίου 2023.

21.634 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα

Ειδικότερα, στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.813.595 Έλληνες πολίτες εκ των οποίων άνδρες είναι οι 4.763.264 και γυναίκες οι 5.050.331. Αυτοί θα κληθούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 21.634 εκλογικά τμήματα που έχουν συγκροτηθεί σε όλη τη χώρα. Από αυτά τα 21.163 είναι τα βασικά εκλογικά τμήματα, τα 335 τα αμιγή για τους ετεροδημότες, τα 101 τα μεικτά ετεροδημοτών και 35 που συστάθηκαν στις φυλακές.

Γιατί οι εκλογείς πρέπει να ενημερωθούν εκ νέου για το πού ψηφίζουν

Οι περισσότεροι εκλογείς το πιθανότερο είναι να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο για δύο λόγους συνιστάται η εκ νέου ενημέρωση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) «Μάθε πού Ψηφίζεις». Ο πρώτος σχετίζεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ορισμένες σχολικές μονάδες εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των καταστημάτων ψηφοφορίας επειδή έχουν οριστεί ως βαθμολογικά κέντρα και αντικαταστάθηκαν από άλλα.

Ο δεύτερος αφορά τους ετεροδημότες. Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους ως ετεροδημότες 146.000 πολίτες, των οποίων οι σχετικές αιτήσεις είχαν διεκπεραιωθεί έως και την 30η Απριλίου 2023, αντί για τα τέλη Φεβρουαρίου που ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές. Σε αυτό το δίμηνο εγγράφηκαν στους σχετικούς ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πάνω από 30.000 πολίτες με αποτέλεσμα να συγκροτηθούν επιπλέον 103 εκλογικά τμήματα.

Τι αλλάζει στα ψηφοδέλτια

Τα κόμματα παρέδωσαν στους αντιπεριφερειάρχες της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας κάθε νομού, επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων τους, προκειμένου οι τελευταίοι να εφοδιάσουν τις εφορευτικές επιτροπές τού κάθε εκλογικού τμήματος. Σήμερα, εξάλλου, είναι η τελευταία ημέρα για την αποστολή των ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Τα ψηφοδέλτια δεν θα είναι τα ίδια με αυτά του Μαΐου, καθώς επειδή αυτές οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν με λίστα, τα ονόματα των βουλευτών δεν θα είναι με αλφαβητική σειρά, αφού εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται να βάζουμε σταυρό προτίμησης – άλλωστε στα παραβάν δεν θα υπάρχουν στιλό.

Εκλογές με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής

Εκτός από τα ψηφοδέλτια, οι εκλογές της επόμενης Κυριακής διαφοροποιούνται και στο εκλογικό σύστημα, καθώς αντί της απλής αναλογικής του Μαΐου, θα ισχύσει η ενισχυμένη αναλογική που δίνει στο πρώτο κόμμα κλιμακωτό μπόνους έως 50 έδρες.


Read More »
Τι αλλάζει στις κάλπες της Κυριακής, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι Τι αλλάζει στις κάλπες της Κυριακής, τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σχετικά με τους δικαιούχους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων 2023-2024.

Τα προσωρινά αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να βγουν 15 ημέρες μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας αιτήσεων, δηλ. περίπου στις 20 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023» διαρκεί 12 μήνες. Οι ημέρες διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζονται από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις.

Κοινωνικός τουρισμός: Δικαιούχοι & επιταγές
– Υποβλήθηκαν: 850.000 αιτήσεις
– Αντιστοιχούν: Σε 1.500.000 επιταγές
– Θα διατεθούν: 300.000 επιταγές
– Παράταση αιτήσεων: Καμία – Έληξαν 11/6
– Πίνακες δικαιούχων: Εντός εβδομάδας
– Διάρκεια προγράμματος: 1η/7/2023 έως 31/7/2024
– Εξαργύρωση περσινών επιταγών: Έως 31/7/2023
– ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εντός Ιουλίου αιτήσεις συνταξιούχων
– Αφορά: 25.000 πρώην ασφαλισμένους ΟΑΕΕ
– Δικαιούχοι: Σύζυγοι και παιδιά συνταξιούχων
– Υποβολής αιτήσεων: Εβδομάδα μετά τις εκλογές

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.


Read More »
Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα για τον κοινωνικό τουρισμό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

1.471 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
1.471 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο


120.622 τροχονομικοί έλεγχοι και 28.367 παραβάσεις το διάστημα από 11 έως 17 Ιουνίου 2023
Το 65% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 11 έως 17 Ιουνίου 2023, διενεργήθηκαν 120.622 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 28.367 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 4.598 στην Αττική,
· 4.150 στη Θεσσαλονίκη,
· 2.615 στη Θεσσαλία,
· 2.581 στη Δυτική Ελλάδα,
· 2.252 στην Κρήτη,
· 2.079 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.751 στην Πελοπόννησο,
· 1.736 στο Νότιο Αιγαίο,
· 1.660 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.553 στη Στερεά Ελλάδα,
· 1.471 στην Ήπειρο,
· 900 στα Ιόνια Νησιά,
· 618 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 403 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
· 8.661 για παράνομη στάθμευση,
· 5.535 για υπερβολική ταχύτητα,
· 1.722 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
· 1.662 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
· 893 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 753 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
· 633 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
· 411 για ανασφάλιστα οχήματα,
· 346 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
· 307 για παραβίαση σηματοδότη,
· 235 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
· 220 για αντικανονικούς ελιγμούς,
· 203 για θορύβους,
· 185 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
· 106 για φθαρμένα ελαστικά,
· 105 για αντικανονικό προσπέρασμα,
· 69 για καυσαέρια,
· 59 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,
· 41 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
· 38 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,
· 28 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,
· 26 για παραβίαση προτεραιότητας,
· 25 για αντικανονική χρήση φώτων,
· 22 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
· 13 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
· 7 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,
· 5 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
· 1 για παραβίαση προτεραιότητας πεζών σε διάβαση και
· 6.056 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 12 έως 18 Ιουνίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 705 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 334 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 75 για υπερβολική ταχύτητα,
· 33 για μη χρήση κράνους,
· 24 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 22 για χρήση κινητών τηλεφώνων,
· 20 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
· 17 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 11 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
· 8 για αντικανονικούς ελιγμούς,
· 5 για επίδειξη ικανοτήτων,
· 3 για θορύβους και
· 116 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 9 ζεύγη πινακίδων, 36 άδειες κυκλοφορίας, 56 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 4 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
1.471 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο 1.471 τροχαίες παραβάσεις σε μία εβδομάδα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ)


Αν κάποιος σας περιέγραφε μια λιλιπούτεια μεν αλλά εκπληκτική σε ομορφιά αμμόγλωσσα σε έναν εκπληκτικής ομορφιάς επίγειο παράδεισο με καταγάλανα και τυρκουάζ νερά πνιγμένο παράλληλα στο πράσινο τότε σίγουρα το μυαλό σας θα πήγαινε σε μέρη εξωτικά. Τώρα αν σας έλεγαν πως όλο αυτό το σκηνικό βρίσκεται στην Ελλάδα θα τον αναζητούσατε είτε στην Χαλκιδική, είτε στο Αιγαίο, είτε κάπου στο Ιόνιο. Κι όμως η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στα Σύβοτα.

Ανάμεσα στα 2 από τα 4 νησάκια που σχηματίζουν το νησιωτικό σύμπλεγμα που ονομάζουμε Σύβοτα και που έχουν χαρακτηριστεί ως η Καραϊβική της Ελλάδας βρίσκεται αυτή η εκπληκτικής ομορφιάς μικρή αμμόγλωσσα που σας παρουσιάζουμε.

Πρόκειται για την παραλία Διαπόρι και από αυτήν μπορείτε εύκολα κολυμπώντας να περάσετε στο απέναντι νησάκι οπου βρίσκεται και η παραλία Διαποράκι. Ζει στη σκιά των διάσημων παραλιών που επισκέπτονται χιλιάδες επισκέπτες όπως είναι η Πισίνα και η Μπέλα Βράκα αλλά αν αποφασίσετε να την επισκεφθήτε να σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Δείτε το Βίντεο του Up Drones

Read More »
Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομορφότερη αμμόγλωσσα της Ελλάδας βρίσκεται καλά κρυμμένη στη Θεσπρωτία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Με μετάλλια επιστρέφει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Με μετάλλια επιστρέφει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 που διεξήχθη στην Ελευθερούπολη της Καβάλας το Σάββατο 17 Ιουνίου και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώθηκε σήμερα ο σύλλογος μας ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ συγκέντρωσε 92 -Ενενήντα δυο βαθμούς τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 .

Πάρα πολλές επιτυχίες από όλα τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες τόσο στα ατομικά αγωνίσματα όσο και στις σκυταλοδρομίες και πολλά μετάλλια, συγκεκριμένα 6 μετάλλια !!!!

Συγκεκριμένα :
Η Μυρσίνη Τσακίρη κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο στα 1000 μέτρα ,
την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο στα 300 μέτρα η Ελένη Γώγου και την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 κοριτσιών ( ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΛΙΚΗ , ΓΟΓΟΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ , ΓΩΓΟΥ ΕΛΕΝΗ , ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ) .
Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Νικόλας Σκαρμούτσος στα 300 εμπόδια και την ίδια θέση(4 θέση ) ο Δημήτρης Τσακίρης στα 600 μέτρα βελτιώνοντας τα ατομικά τους ρεκόρ καθώς επίσης την ίδια θέση (τέταρτη )η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ80 στα αγόρια (Κομίνης Κολομπέρδας, Σκαρμούτσος ,Γόγολος).
Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Ανδρέας Πουλόπουλος με νέο ατομικό ρεκόρ στο άλμα εις ύψος 1.67 , ο Άγγελος Νικολάου στα 1000 μέτρα με νέο ατομικό ρεκόρ και την ίδια θέση(πέμπτη) στα 150 μέτρα κατέλαβε η Ιωάννου Γεωργία .
Την όγδοη θέση στο άλμα εις ύψος κατέλαβε η Λυδία Ράπτη και την δέκατη θέση στα 600 μέτρα κατέλαβε ο Χριστόφορος Χασκής βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ .
Καλές εμφανίσεις είχαμε και από τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες και συνέβαλαν ώστε ο σύλλογος μας να συγκεντρώσει την υψηλή βαθμολογία .
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες , τους προπονητές τους
Read More »
Με μετάλλια επιστρέφει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Με μετάλλια επιστρέφει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με την Κατερίνα Νοτοπούλου

Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με την Κατερίνα Νοτοπούλου


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ πραγματοποιεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα την Τετάρτη 21/6 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πάνθεον”

Θα μιλήσει η:
- Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια βουλεύτρια Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Μαζί δίνουμε τη μάχη της 25ης Ιουνίου, για μια δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους!

Read More »
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με την Κατερίνα Νοτοπούλου Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ  Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα με την Κατερίνα Νοτοπούλου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2023 Rating: 5

Σελίδες