Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 
Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Μάρτη του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 149/2014 περί : Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
2. Ορισμός μελών για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Παππά Ουρανία
3. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών.
Εισηγητής:- Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
4. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Π. Ε. Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: "Υδροδότηση τ.κ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών".
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
5. Κατ΄αρχήν λήψη απόφασης για την ίδρυση – κατασκευή νέου Κοιμητηρίου στην Τ.Κ. Ραβενή με παράλληλη μεταφορά του υπάρχοντος κοιμητηρίου.
Εισηγητής:Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
6. Έγκριση και τρόπος διενέργειας της Προμήθειας << ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ & ΤΑ ΝΠΔΔ έτους 2017 .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Κατσάρης Πέτρος
7. Αντικατάσταση Υπολόγου διαχειριστή και ορισμός νέου υπολόγου του έργου : Συντήρηση – βελτίωση οδικού δικτύου του Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
8. Αντικατάσταση Υπολόγου διαχειριστή και ορισμός νέου υπολόγου του έργου :Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Φιλιατών.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
9. Απόφαση ένταξης Τοπικών Κοινοτήτων Φιλιατών στο Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς με δολωματικούς ψεκασμούς.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης
10. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Βαβουρίου για το οικ. Έτος 2017.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης
11. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Λιά για το οικ. Έτος 2017.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης
12. Δημοπράτηση βοσκήσιμων εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Χαραυγή για το οικ. Έτος 2017.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κόρος Ιωάννης
13. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων από μισθώματα .
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ.Παππά Ουρανία
14. Περί ανταλλαγής καταπατημένης έκτασης στην τ.κ. Σμέρτου
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
15. Σύσταση επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου "Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο νεκροταφείο Συν. Νεροχωρίου στην Τ.Κ. Κοκκινολιθαρίου.
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
16. Σύσταση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου "Τσιμεντοστρώσεις εσωτερικών δρόμων στην Τ.Κ. Κάτω Ξεχώρου".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης
17. Σύσταση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου "Αποκατάσταση δρόμου Συν. Σαγιάδας".
Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Ιωάννης


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ο τελευταίος ...των Μοϊκανών

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017Στα στενά του φαραγγιού κάτω από το Καλντερίμι του Λάγγαρη μου έκανε εντύπωση το εικονιζόμενο πλατάνι. 

Έστεκε δυνατό ενάντια στις κακουχίες που είχε υποστεί. 

Οι ρίζες του ξεπρόβαλαν κάτω από το αποσαθρωμένο έδαφος, αλλά το ίδιο κράταγε γερά και πιστεύω, βάθια μέσα μου, ότι θα συνεχίσει να στέκει περήφανα για πολλά χρόνια ακόμα. 

Ιδιαίτερα τώρα που η "ίωση των πλατανιών" έχει εξαπλωθεί σαν λαίλαπα στην περιοχή μας. 

Ίσως σύντομα να βρεθεί μια λύση. 

Ελπίζω!
Giorgos Malamidis 
 
Read More »
Θεσπρωτία: Ο τελευταίος ...των Μοϊκανών Θεσπρωτία: Ο τελευταίος ...των Μοϊκανών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017Ο Φορέας διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά συμμετείχε στο σεμινάριο που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Εθνικού Πάρκου Βορείας Πίνδου και το οποιο υλοποιηθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος από την Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ σχετικά με το περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες). 

Οι διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην ύπαιθρο είναι ανησυχητικές, με θύματα σπάνια είδη της άγριας πανίδας αλλά και ζώα εργασίας, όπως οι ποιμενικοί και οι κυνηγετικοί σκύλοι. 
Η χρήση των δολωμάτων αυτών πλήττει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος τα πτωματοφάγα αρπακτικά πουλιά (ασπροπάρης, όρνια κ.α.) αλλά και εμβληματικά είδη θηλαστικών όπως η αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας. Ωστόσο απώλειες σημαντικές παρατηρούνται και σε κυνηγετικούς σκύλους και σε σκύλους φύλαξης κοπαδιών, που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν λόγω οικονομικών δυσχεριών. 

Το σεμινάριο απευθυνόταν στους υπαλλήλους των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, στις δασικές υπηρεσίες και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.Read More »
Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ  Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά στο σεμινάριο "Δηλητηριασμένα Δολώματα" της Π.Ο. Καλλιστώ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

5 θέσεις εργασίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Η ∆ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ηγουµενίτσας (∆.Ε.Υ.Α.Η.) ανακοινώνει την πρόσληψη, µε σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισµένου χρόνου, συνολικά πέντε (5) ατόµων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουµενίτσας, που εδρεύει στην Ηγουµενίτσα και συγκεκριµένα µε την εξής, υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύµβασης:
  • 3 ∆Ε Υδραυλικών
  • 1 ∆Ε Χειριστής αποφρακτικού οχήµατος 313 ίππων
  • 1 ∆Ε Ηλεκτρολόγος- Συντηρητής Η/Μ Εγκαταστάσεων

Υποβολή αιτήσεων συµµετοχής
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση µε κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά µε συστηµένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας µας στην ακόλουθη διεύθυνση: ∆ηµοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουµενίτσας, Ελευθερίας 7, Τ.Κ. 46100 Ηγουµενίτσα, απευθύνοντάς την στη γραµµατεία υπόψιν κ. Κ. Τσίπη (τηλ. επικοινωνίας: 2665 0 23223). 
Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδροµικώς το εµπρόθεσµο των αιτήσεων κρίνεται µε βάση την ηµεροµηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος µετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.


Read More »
5 θέσεις εργασίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας 5 θέσεις εργασίας στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Στην Ήπειρο οι πιο πλούσιοι υδατικοί πόροι της Ελλάδος

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017Ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει χαρακτηριστεί η 22α Μαρτίου και για ακόμη μια φορά, κυρίως λόγω του χθεσινού εορτασμού, έρχεται στο προσκήνιο η αξία του πολυτιμότερου αγαθού στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως, που είναι το νερό.

Η Ελλάδα, αν και συγκαταλέγεται στις προνομιούχες χώρες όσον αφορά τον φυσικό αυτό πόρο, ωστόσο το πρόβλημα του νερού παραμένει πάντα επίκαιρο και εντοπίζεται κυρίως στην έλλειψη σχεδιασμού και διαχειριστικών πρακτικών.

Όσον αφορά την Ήπειρο τα νέα είναι ενθαρρυντικά, αφού όπως τονίζει σε αποκαλυπτικό άρθρο του, ο Προϊστάμενος του ΙΓΜΕ Ηπείρου, Δρ. Υδρογεωλογίας Ευάγγελος Νικολάου, τα πλούσια αποθέματα νερού της Ηπείρου και η καλή τους ποιότητα αποτελούν το συγκριτικό της πλεονέκτημα και τον αναπτυξιακό της μοχλό. Και επισημαίνει ότι οι μεγάλες πηγές, οι λίμνες και τα ποτάμια της Ηπείρου αποτελούν μνημεία της φύσης και γεωτόπους απαράμιλλου κάλλους. Τα αρχαία υδρομαστευτικά έργα (Ρωμαϊκό υδραγωγείο κ.α) αλλά και αυτά της νεότερης ιστορίας μας (τα πηγάδια του Σουλίου κ.α) έχουν αρχαιολογική και ιστορική αξία. Η ανάδειξη και η προστασία τους θα συμβάλουν στην γεωτουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου μας.

Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν αρκεί, αφού για να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό «εργαλείο», θα πρέπει να δίνεται και η πρέπουσα προσοχή!
Καμπανάκι από την Παμβώτιδα!
Και μπορεί ειδικά στην Ήπειρο ο υδάτινος πλούτος να αποτελεί πραγματικό θησαυρό για την περιοχή μας, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις υποβαθμίζεται επικίνδυνα από ανθρώπινες παρεμβάσεις, γι’ αυτό και μια ορθή και βιώσιμη ανάπτυξή του είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι δίπλα μας και δεν είναι άλλο από την Λίμνη Παμβώτιδα! Η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, είναι αποκαρδιωτική. Όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα… αδικαιολόγητα, η έντονη δυσοσμία που αναδύεται, τα σκουπίδια πολλές φορές που βγαίνουν στις άκρες μαζί με καλάμια, καθώς και τα κατά καιρούς νεκρά ψάρια που επιπλέουν στην επιφάνεια, δεν μας τιμούν ως πολίτες, ενώ την ίδια στιγμή το σήμα κατατεθέν της πόλης σχολιάζεται αρνητικά από τους πολυάριθμους επισκέπτες της που κατακλύζουν την παραλίμνια περιοχή.

Σε προνομιακή θέση
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίζει στο ενδιαφέρον άρθρο του ο Προϊστάμενος του ΙΓΜΕ Ευ. Νικολάου, η Ήπειρος βρίσκεται σε προνομιακή θέση σε ότι αφορά στα αποθέματα υπόγειου νερού, αλλά και στην καλή ποιοτική τους κατάσταση. Στο υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου αναπτύσσονται μεγάλα υπόγεια υδροφόρα συστήματα που φιλοξενούνται κυρίως σε ανθρακικά πετρώματα.

Το μεγάλο ετήσιο ύψος βροχής που κυμαίνεται από 1000mm στις πεδινές περιοχές (Άρτας –Πρέβεζας ) έως 1800 mm στον ορεινό όγκο της Πίνδου είναι καθοριστικός παράγοντας στην διαμόρφωση των αποθεμάτων υπόγειου νερού. Τα ετήσια ανανεώσιμα αποθέματα υπόγειου νερού όπως προκύπτουν από τις έρευνες είναι περίπου 3,2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Η διαθεσιμότητα νερού στην Ήπειρο είναι η μεγαλύτερη στην Ελλαδα:7.500 λίτρα νερού/άτομο /έτος. Η εκμεταλλευσιμότητα των υδάτινων πόρων φτάνει το 30%, γεγονός που σημαίνει ότι σημαντικό μέρος του υδάτινου δυναμικού απορρέει στην θάλασσα χωρίς να υφίσταται καμία σχεδόν εκμετάλλευση. Αυτό βέβαια έχει μεγάλα περιβαλλοντικά οφέλη.

Υπάρχουν προβλήματα
Ωστόσο, σε άλλο σημείο ο κ. Νικολάου επισημαίνει πως το γεγονός ότι το υδατικό μας διαμέρισμα είναι πλεονασματικό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει, γιατί τοπικά παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα είτε λόγω υπεραντλήσεων, είτε λόγω ρύπανσης των υπογείων υδροφόρων. Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στην χερσόνησο Πρέβεζας (υφαλμύρινση υδροφόρων, νιτρορύπανση) και στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, όπου υφίσταται και η μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση, κατά συνέπεια και η ζήτηση νερού.

Ο κ. Νικολάου αναφέρεται και στις δράσεις του επιστημονικού προσωπικού της περιφερειακής μονάδας Ηπείρου του ΙΓΜΕ, όπως εισηγήσεις και διαλέξεις τόσο στα σχολεία, όσο και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην περιβαλλοντική εκπαίδευση για την ορθολογική διαχείριση και την προστασία του υδάτινου δυναμικού.

Η Ένωση Χημικών
Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού εξέδωσε χθες και η Ένωση Ελλήνων Χημικών, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «η υπερκατανάλωση που οφείλεται στην έλλειψη ορθολογικής χρήσης, στην ύπαρξη πεπαλαιωμένων υποδομών στα δίκτυα της άρδευσης και της ύδρευσης μεγάλων πόλεων, και κυρίως το ποσοστό της ετήσιας κατανάλωσης νερού στη χώρα μας που κατέχει η γεωργία και φτάνει το 80%, επιτείνουν το πρόβλημα. Ο μεγάλος αριθμός των γεωτρήσεων, άλλων νόμιμων και άλλων παράνομων, έχει συμβάλλει, μέσω των υπεραντλήσεων των υδροφόρων οριζόντων, στην μεγέθυνση του ποσοτικού και ποιοτικού προβλήματος των υπόγειων υδάτων…».

Και ζητά την κινητοποίηση της Πολιτείας για εφαρμογή πολιτικών που θα προωθήσουν:
- την επαναχρησιμοποίηση νερού σε χρήσεις υψηλής κατανάλωσης, όπως η άρδευση,
- την επαναφόρτιση των υπόγειων υδροφορέων με επεξεργασμένα υγρά απόβλητα, πάντα τηρώντας τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας,
- την ενημέρωση και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και της συνείδησης ορθής διαχείρισης των φυσικών πόρων στους μελλοντικών πολιτών μέσω του μαθήματος της Χημείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

proinoslogos


Read More »
Στην Ήπειρο οι πιο πλούσιοι υδατικοί πόροι της Ελλάδος  Στην Ήπειρο οι πιο πλούσιοι υδατικοί πόροι της Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Ερώτηση Νίκου Μωραϊτη για την επικινδυνότητα του δρόμου Αμφιλοχία – Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Επίκαιρη Ερώτηση για την επικινδυνότητα του εθνικού δικτύου Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας κατέθεσε στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραίτης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει τα εξής:

«Το υφιστάμενο οδικό δίκτυο που συνδέει την Αμφιλοχία με Λευκάδα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο για τη ζωή των οδηγών και επιβατών. Πρόκειται για οδικό δίκτυο που είναι χαραγμένο εδώ και 60 χρόνια, που δεν ανταπο­κρίνεται στις σημερινές ανάγκες, και στο οποίο είναι συχνό φαινόμενο τα θανα­τηφόρα τροχαία. Στο παραπάνω οδικό δίκτυο που δικαιολογημένα ονομάζεται από τους κατοίκους της περιοχής ως “νέο πέταλο του Μαλιακού” έχουν συμβεί την τελευταία 10ετία σχεδόν 1.600 τροχαία ατυχήματα, όπου οι νεκροί έχουν φτάσει τους 30 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 200.

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες ερωτήσεις το παραπάνω οδικό δίκτυο καρμανιόλα έχει πολλές στροφές με μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει σε κανένα σημείο διαχωριστική νησίδα, με παντελή έλλειψη φωτισμού σε πολύ επικίνδυνα σημεία, ενώ έχουν φθαρεί και σε πολλά σημεία δε φαίνονται οι διαχωριστικές γραμμές ιδιαίτερα σε επικίνδυνες στροφές, όπου δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα και οδηγούν στο γκρεμό.

Στο δίκτυο σημειώνονται μέχρι και πτώσεις βράχων και πετρών αλλά και διάσπαρ­τες λακκούβες. Επίσης, για χρόνια τώρα δεν κόβονται τα κλαδιά παραπλεύρως του δρόμου με αποτέλεσμα να έχουν φουντώσει καλύπτοντας επικίνδυνα την ορατότητα των διερχό­μενων οδηγών σε πολλά σημεία.

Τα τελευταία χρόνια δε γίνεται καμία ουσιαστική παρέμβαση, απλώς γίνονται κάποια μπαλώματα, πασαλείμματα που δε λύνουν το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα, έχει σταματήσει, η κατασκευή του οδικού άξονα Αμβρακία – Ακτίου, που έχει γίνει «γεφύρι της Άρτας». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2013 και τώρα πάει για 2020 και βλέπουμε.

Η κατασκευή του οδικού άξονα Αμβρακία – Άκτιο δεν αναιρεί την ανάγκη για τη βελτίωση του υπάρχοντος εθνικού δικτύου που θα παραμείνει σε λειτουργία και θα συνδέει ολόκληρες περιοχές. Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση και η παράδοση της παράκαμψης της Αμφιλοχίας, όπου θα συνδέει την Ιόνια οδό με την Αμβρακία (από την λίμνη Αμβρακία έως την θέση Λουτράκι).

Αυτή η πολιτική της εγκατάλειψης του δικτύου στην πραγματικότητα αντανακλά τον ίδιο το χαρακτήρα του κρατικού προϋπολογισμού που υποχρηματοδοτεί συστηματικά τα αναγκαία έργα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Μοναδική λύση που μπορεί να καταστήσει τη μεταφορά δικαίωμα, που μπορεί να καλύψει τις επικοινωνιακές ανάγκες του λαού, είναι ο κεντρικός συγκοινωνιακός σχεδιασμός από ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα κατασκευών, με κριτήριο όχι το κέρδος των ομίλων, που σήμερα παράγει διόδια και πανάκριβες μεταφορές, αλλά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Ερωτάται ο κ. υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση

Για τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, Αμφιλοχίας – Λευκάδας – Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, διασφαλίζοντας μεταφορές ασφαλείς, που να καλύπτουν τις μεταφορικές ανάγκες του λαού».


 
Read More »
Ερώτηση Νίκου Μωραϊτη για την επικινδυνότητα του δρόμου Αμφιλοχία – Ηγουμενίτσα Ερώτηση Νίκου Μωραϊτη για την επικινδυνότητα του δρόμου Αμφιλοχία – Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Read More »
Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή Διαβάστε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ που κυκλοφορεί την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

520.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για έργα στους Δήμους της Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται στην πράξη, πως από τους λίγους φορείς που μπορούν και θέλουν να πραγματοποιήσουν έργα, τα οποία αποτελούν πάγιο αίτημα πολλών κατοίκων της Θεσπρωτίας, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Από δρόμους, πλατείες και δρόμους σε σχολικές μονάδες στην Ηγουμενίτσας, το δίκαιο αίτημα των κατοίκων  του Ραγίου Φιλιατών για αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που τώρα είναι από αμίαντο, μέχρι την αντικατάσταση των αγωγών άρδευσης των Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα – Γλυκής και Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Παραμυθιάς

Συγκεκριμένα Προγραμματικές συμβάσεις θα υπογραφούν μεταξύ των Δήμων της Θεσπρωτίας και της Περφέρειας Ηπείρου για τα εξής έργα:

1. Μεταξύ Π.Ε. Θεσπρωτίας και Δήμου Ηγουμενίτσας για έργα οδοποιίας, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.  
Αφορά δρόμους σε περιοχές της Νέας Σελεύκειας, του Μαυρουδίου και του συνοικισμού Εθνικής Αντιστάσεως που συμπεριλαμβάνει και την επιδιόρθωση του δρόμου προς το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

2. Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την υλοποίηση του έργου: «Βελτίωση οδικής σύνδεσης της οδού 49 Μαρτύρων με το Β΄ Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 62.000,00 Ευρώ 
Το συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνει και τις δύο κάθετες οδούς δίπλα από το γήπεδο ποδοσφαίρου Λαδοχωρίου

3. Μεταξύ Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας και του Δήμου Φιλιατών για την υλοποίηση του έργου: «Υδροδότηση Τ.Κ. Ραγίου Δήμου Φιλιατών» προϋπολογισμού 145.000,00 Ευρώ.

Για έργα που αφορούν τις αγροτικές υποδομές θα υπογραφούν επίσης οι εξής προγραμματικές συμβάσεις:
Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Θεσπρωτίας του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής και του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς για την υλοποίηση του έργου: «Αντικατάσταση αγωγών άρδευσης Τ.Ο.Ε.Β. Αχέροντα – Γλυκής και Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 63.000,00 Ευρώ.


Read More »
520.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για έργα στους Δήμους της Θεσπρωτίας 520.000€ από την Περιφέρεια Ηπείρου για έργα στους Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

H νέα φωτογραφία του Χρήστου Μασούρα για την έκθεση SEVEN

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017


H νέα φωτογραφία του Θεσπρωτού φωτογράφου κ. Χρήστου Μασούρα με θέμα την οργή , στην σπονδυλωτή έκθεση SEVEN στον Πολυχώρο Vault (Αθήνα) 

Το "Seven" είναι ένα project που περιλαμβάνει 7 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.

Το project θα διαρκέσει 7 μήνες (Οκτώβριο-Απρίλιο) όπου κάθε μήνα θα παρουσιάζεται για 7 ημέρες στον πολυχώρο VAULT, και μία έκθεση φωτογραφίας όπου οι φωτογράφοι της θα εμπνέονται από κάποιο θανάσιμο αμάρτημα.
 
Οκτώβριο 2016: Οκνηρία
Νοέμβριο 2016: Ζηλοφθονία
Δεκέμβριο 2016: Λαιμαργία
Ιανουάριο 2017: Λαγνεία
Φεβρουάριο 2017: Απληστία
Μάρτιο 2017: Οργή
Απρίλιο 2017: Αλαζονεία
Τα εγκαίνια κάθε έκθεσης θα γίνονται στις 7 του μήνα και ώρα έναρξης 7 μ.μ.


Read More »
H νέα φωτογραφία του Χρήστου Μασούρα για την έκθεση SEVEN H νέα φωτογραφία του Χρήστου Μασούρα για την έκθεση SEVEN Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μάριος Κάτσης

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε την Τετάρτη 22/03/2017 στην Αρχιεπισκοπή ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Η επίσκεψη που ήταν από καιρό προγραμματισμένη έγινε σε θετικό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ένας γόνιμος διάλογος και μια αλληλοενημέρωση για ζητήματα που άπτονται κοινού ενδιαφέροντος

Ο Μ. Κάτσης αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει διαχρονικά η εκκλησία στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής αλλά και στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και πρέπει να συνεχίσει να επιτελεί στον τομέα της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές της κρίσης, βοηθώντας από το δικό της διακριτό ρόλο το σημαντικό έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τέλος ο βουλευτής ενημέρωσε εις βάθος τον Μακαριώτατο τόσο για το έργο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένες ενορίες του νομού Θεσπρωτίας και συζήτησαν από κοινού προτάσεις επίλυσής τους.


 
Read More »
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μάριος Κάτσης Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη σημερινή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη

Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ.2 του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Τις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) « Αναδιάρθρωση, σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσιών Τροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας».

Την υπ’ αριθ. 2501/15/123-γ΄ από 22-03-2017 αναφορά του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στην περιοχή τοπικής αρμοδιότητας μας, λόγω της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας καθώς και την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων την Παρασκευή 24-03-2017 και από ώρα 18:00΄έως 21.30 ώρα, στις παρακάτω οδούς, περιοχής Δήμου Ηγουμενίτσας:
  • Ευαγγελιστρίας, σε όλο το μήκος της.
  • Κύπρου (από διασταύρωση με οδό Ευαγγελιστρίας έως διασταύρωση με οδό Μ. Μπότσαρη).

Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (διακοπή κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές ανάγκες επιβάλλουν τούτο, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων Αξιωματικού του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται για την υλοποίηση της προβλεπόμενης οδικής σήμανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κ.Ο.Κ».

Από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης, τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, καθώς και τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων, οι παραβάτες της Απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99 (Α-57)«περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη σημερινή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου  Ηγουμενίτσα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη σημερινή Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Εισήγηση Κάτση στην ολομέλεια του Ν/Σ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Δείτε το βίντεο με την Εισήγηση του Βουλευτή Μάριου Κάτση στην ολομέλεια, η οποία αφορούσε το Ν/Σ: «Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις περί τηλεπικοινωνιών» 
 
Read More »
Εισήγηση Κάτση στην ολομέλεια του Ν/Σ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Εισήγηση Κάτση στην ολομέλεια του Ν/Σ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Οι Programmed to Rock (PTR) Live την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα στο Passepartout

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Παρασκευή 24/3/2017 στις 21.30

Passepartout - Πλατεία Δημαρχείου - Ηγουμενίτσα


 
Read More »
Οι Programmed to Rock (PTR) Live την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα στο Passepartout Οι Programmed to Rock (PTR) Live την Παρασκευή στην Ηγουμενίτσα στο Passepartout Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Α΄. ΓΕΝΙΚΑ

1.- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. , Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από την 8η πρωϊνή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2017.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2017.

Β΄. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ώρα 12.00΄: Προσκύνημα των μαθητών και σπουδαστών στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής , παρουσία των Αρχών της πόλης.

Γ’. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ώρα 19.00΄: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ, επ’ ευκαιρία της εορτής του Ιερού Ναού. Μετά τον Εσπερινό θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στην πόλη της Ηγουμενίτσας, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου και συνοδεία των Αρχών και του λαού της πόλης.

Δ΄. ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ώρα 07.30΄: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης.

Ώρα 10.30΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ

Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Παππά Βασιλική, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10.10΄.

Ώρα 11.15΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:
α.- Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
β.- Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας
γ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Κάτση Μάριο
δ.- Βουλευτή Νομού Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα Βασίλειο
ε.- Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών
στ.- Δήμαρχο Ηγουμενίτσας
ζ.- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας
η.- Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας
θ.- Κεντρικό Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας
ι.- Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας
ια.- Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών
ιβ.- Εκπρόσωπο Ε.Ε.Σ. – Περιφερειακού Τμήματος Ηγουμενίτσας
ιγ.- Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. εκ μέρους της Εθνικής
ιδ.- Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α. Αντίστασης

ΕΝΟΣ (1) ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ

4.- Ώρα 11.35΄: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης:
α.- Της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας
β.- Της σημαίας από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
γ.- Τμήματος Εθελοντών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
δ.- Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ».
ε. Παραδοσιακού Τμήματος από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»
στ.- Τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων
ζ.- Των μαθητών των σχολείων της Ηγουμενίτσας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


ΥΠΕΥΘΥΝΟ για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, κ. Κωνσταντίνου Γρηγόριο

5.- Ώρα 12.30΄: Εθνικοί χοροί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας * υπό την αιγίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας.

* Σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» στο Λαδοχώρι. 


 
Read More »
Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Τριαντάφυλλος ζωντανά το Σάββατο στο ENVY stage

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Τριαντάφυλλος ζωντανά το Σάββατο στο ENVY stage Ηγουμενίτσα: Ο Τριαντάφυλλος ζωντανά το Σάββατο στο ENVY stage Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 
Το έθιμο των Λαμπαδοφοριών αναβιώνει την Παρασκευή 24 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα στην εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Ξηρολοφιτών "Ο ΚΟΚΚΥΤΟΣ" που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη της τουρκοκρατίας και συμβολίζει την αποτίναξη του ζυγού και την αναγέννηση της ζωής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα χορευτικά συγκροτήματα απο τον Σύλλογο Βλάχων Θεσπρωτίας, τον Φιλοπρόοδο Ομίλο Παραμυθιάς, το ΚΑΠΗ Παραμυθιάς καθώς και των εκπολιτιστικών συλλόγων Αγοράς, Παγκρατίου και Προδρομίου.

Από τα χρόνια της τουρκοκρατίας κάθε 24 Μαρτίου παραμονή του Ευαγγελισμού παιδιά και μεγάλοι κάτοικοι του χωριού, δούλευαν μαζί για να κατασκευάσουν τα φαναράκια να μαζέψουν ξύλα για τις φωτιές, να βρουν κουδούνια και ηχηρά αντικείμενα. Μόλις έπεφτε το σούρουπο άρχιζαν παρέες παρέες να κατεβαίνουν από τους μαχαλάδες με αυτοσχέδια φανάρια και με προορισμό το σημείο όπου είχαν μαζευτεί τα ξύλα για τις φωτιές.

Στο δρόμο χτυπούσαν δυνατά τα κουδούνια και φοβέριζαν τον υποτιθέμενο εχθρό με τραγούδια όπως: 
"Φευγάτε φίδια Φευγάτε γκουσταριτσες
Έρχεται ο Ευαγγελισμός Να σας κόψει το κεφάλι Με τσαπί και με το φτυάρι"


 
Read More »
Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Την Παρασκευή οι Λαμπαδοφορίες στον Ξηρόλοφο Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες