Ο Μάριος Κάτσης για τα προβλήματα στη «Διαύγεια»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ο Μάριος Κάτσης για τα προβλήματα στη «Διαύγεια»


Τον τελευταίο μήνα η πλατφόρμα «Διαύγεια», μια σημαντική μεταρρύθμιση που ενισχύει τη διαφάνεια στην λειτουργία του κράτους, βρίσκεται συχνά εκτός λειτουργίας προκαλώντας πλήθος προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση και στην καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών.
Η «Διαύγεια» έπεσε θύμα της εντυπωσιοθηρίας που χαρακτηρίζει την πολιτική του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επί ΝΔ και Κ. Πιερρακάκη, που χαρακτηρίζεται από εύκολες και μικρές νίκες αφήνοντας τις μεγάλες υποδομές και μεταρρυθμίσεις να κωλυσιεργούν.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση όλων των ζητημάτων μετάπτωσης της βάσης δεδομένων της Διαύγειας σε νέο αποθηκευτικό χώρο απρόσκοπτα και παράλληλα να προχωρήσει άμεσα, έστω και στο τέλος της 4ετίας, στο έργο της αναβάθμισης της πλατφόρμας «Διαύγεια» το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες θεραπείας του.
Παρόλο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη διαφάνεια έχουν τόση σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, να σεβαστεί τις σημαντικές παρακαταθήκες προοδευτικών κυβερνήσεων στην ψηφιοποίηση του κράτους, όπως η Διαύγεια, και να μη τη γκρεμίσει και αυτή όπως έκανε με άλλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.
Read More »
Ο Μάριος Κάτσης για τα προβλήματα στη «Διαύγεια» Ο Μάριος Κάτσης για τα προβλήματα στη «Διαύγεια» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Απεγκλωβισμός οδηγού στην Ηγουμενίτσα, στην πλάτη πυροσβέστη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Απεγκλωβισμός οδηγού στην Ηγουμενίτσα, στην πλάτη πυροσβέστη (+ΒΙΝΤΕΟ)


Κανόνας είναι τα τελευταία χρόνια, συγκεκριμένη περιοχή στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, με την παραμικρή βροχή να πλημμυρίζει το οδόστρωμα.
Στην συγκεκριμένη περιοχή δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις της πόλης, με τους ιδιοκτήτες να έχουν απηυδήσει, αφού δυσκολεύονται στο να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους, ενώ και οι πελάτες τους αποφεύγουν την περιοχή.
Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και παρά τις συχνές αντιδράσεις των κατοίκων δεν έχει δοθεί οριστική λύση.
Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το thespro.gr, το μεσημέρι της Δευτέρα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, ακινητοποιήθηκε από το νερό και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άντρας της οποίας μετέφερε στη πλάτη του τον οδηγό.
Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να δώσουν επιτέλους λύση στο χρόνια αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής.


Read More »
Απεγκλωβισμός οδηγού στην Ηγουμενίτσα, στην πλάτη πυροσβέστη (+ΒΙΝΤΕΟ) Απεγκλωβισμός οδηγού στην Ηγουμενίτσα, στην πλάτη πυροσβέστη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Μάκη Κιάμου στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2023"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Μάκη Κιάμου στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2023"


Αξιότιμες Κυρίες,
Αξιότιμοι Κύριοι, Προσκεκλημένοι,
Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,
Φίλες και φίλοι της Ηπείρου.
Καλώς ήρθατε και καλώς ανταμώσαμε σήμερα, στην κορυφαία εκδήλωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας, στη μεγάλη μας γιορτή, την «Πίτα του Ηπειρώτη 2023».
Κυρίες και Κύριοι,
Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Π.Σ.Ε. Γιώργος Δόσης.
Σας παρακαλώ στην μνήμη του να τηρήσουμε ενός λεπτού σιγή.
Σας ευχαριστώ.
Φίλες και Φίλοι,
Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια όπου η πανδημία μας υποχρέωσε να απέχουμε από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, έχουμε σήμερα την χαρά να βρισκόμαστε εδώ στο φιλόξενο χώρο του Σ.Ε.Φ., να ξαναζήσουμε τη μεγάλη αυτή γιορτή της Ηπειρωτικής Αποδημίας, η οποία πλέον έγινε θεσμός.
Με πίστη στα Ηπειρώτικα οράματα που διαπνέονται από τις αξίες του αλτρουισμού, της αγωνιστικότητας, του ανθρωπισμού και του ευεργετισμού, διοργανώσαμε και πάλι την τόσο σημαντική για όλους μας εκδήλωση.
Ο κορυφαίος αυτός θεσμός της Π.Σ.Ε. που ενώνει τους Ηπειρώτες, όπου γης, λειτούργησε τόσες δεκαετίες και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων μας, αποδεικνύει τη διαχρονικότητα των Ηπειρώτικων αξιών και την αλήθεια της παράδοσης.
Ιδανικά και ιδεώδη που απελευθέρωσαν το λαό μας, έθρεψαν και στοίχειωσαν το εθνικό μας πρόσωπο, οφείλουμε να τα μνημονεύουμε και να τα τιμούμε διαχρονικά.
Για τον λόγο αυτό, η φετινή «Πίτα του Ηπειρώτη 2023» είναι αφιερωμένη στην Ηπειρώτισσα γυναίκα που στο πρόσωπό της εντυπώνεται το μεγαλείο της ελληνικής προκοπής, του πατριωτισμού και της αγωνιστικής διάθεσης.
Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα τη Γυναίκα της Ηπείρου, γιατί η προσφορά της στο πέρασμα των χρόνων, έγινε οικουμενικό σύμβολο.
Γυναίκα, σύζυγος, νοικοκυρά, αγωνίστρια, Σουλιώτισσα, ηρωίδα του Σέλτσου και των αιματοβαμμένων μαρτυρικών χωριών της Ηπείρου.
Έτσι λοιπόν, ολόκληρο το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης, κυριαρχείται από τραγούδια που έχουν σχέση με τη Γυναίκα της Ηπείρου.
Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,
Κυρίες και κύριοι,
Στην κορυφαία αυτή εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, την «Πίτα του Ηπειρώτη», δηλώνεται φανερά και κοινοποιείται σε όλους τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες η δράση και ο προγραμματισμός της δράσης της.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πιστή στο καθήκον της, όπως απορρέει από το ίδιο το Καταστατικό της και καθοδηγούμενη από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, προγραμματίζει, διεκδικεί και απαιτεί λύση των σημαντικότερων προβλημάτων της Ηπείρου και των απόδημων Ηπειρωτών.
Η επικοινωνία και η μετάβαση στη γενέτειρα, είναι πλέον πολύ δύσκολη, για πολλούς δε, ακατόρθωτη. Τα έξοδα μετακίνησης και ιδιαίτερα τα διόδια και η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου είναι βασικοί ανασταλτικοί παράγοντες.
Παράλληλα όμως πρέπει να αναφέρουμε, ότι δεν μας βρίσκει σύμφωνους και η ανεξέλεγκτη χορήγηση αδειών για την εγκατάσταση σε κάθε γωνιά και σε κάθε Ηπειρώτικο βουνό, ανεμογεννητριών που σε τελική ανάλυση όχι απλά αλλοιώνουν το τοπίο, αλλά καταστρέφουν στην κυριολεξία το μοναδικό της ηπειρώτικης ομορφιάς.
Τελευταία ανέκυψε και το πρόβλημα που απορρέει από τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην τεχνητή λίμνη του Πουρναρίου και την επιχειρούμενη λιμνοποίηση της Κοιλάδας του Αχελώου. Πέραν και ανεξάρτητα από την αδειοδότηση, η Πανηπειρωτική με αίσθημα ευθύνης δήλωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αναγκαίος ο εθνικός και περιφερειακός ενεργειακός σχεδιασμός.
Δηλώνουμε αμετακίνητα ότι «τα Ηπειρώτικα χωριά πρέπει να ζήσουν». Επιβάλλονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του μαρασμού της υπαίθρου. Η Πανηπειρωτική, απευθυνόμενη προς όλους τους φορείς, με υπευθυνότητα αλλά και αγωνιστικότητα, αναδεικνύει τα προβλήματα, υποβάλλει προτάσεις και αγωνίζεται για την επίλυσή τους.
Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες,
Φίλες και φίλοι της Ηπείρου.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, σας θέλει όλους και όλες κοντά της. Έχει μεγιστοποιήσει τη δράση της και έχει επεκταθεί ουσιαστικά η παρέμβασή της, σε τομείς που αφορούν την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Ηπείρου και της Ηπειρωτικής Αποδημίας. Γι’ αυτό, είναι ανάγκη και καθήκον να είναι έντονη, δυναμική και καθολική η παρουσία κάθε Ηπειρώτη και Ηπειρώτισσας, στις δράσεις της Πανηπειρωτικής.
Παράλληλα, η επαφή, η γνωριμία, η σύμπνοια, η ενότητα και η συνεργασία των μελών των σωματείων και όλων των αποδήμων Ηπειρωτών, για τη διατήρηση και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ τους, των πατροπαράδοτων ευγενών Ηπειρωτικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων και της αγάπης προς την γενέτειρα, απαιτεί, κοινή προσπάθεια, δράσεις και μεγαλύτερη συμμετοχή όλων μας.
Όλοι και όλες, λοιπόν, μαζί, κοντά στην Πανηπειρωτική μας, για την Ήπειρο της καρδιάς μας.
Αγαπητοί φίλοι,
Σας ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή σας στη σημερινή μεγαλειώδη γιορτή μας και εύχομαι σε όλους, ιδιαίτερα δε στην Ηπειρώτισσα γυναίκα, υγεία, προκοπή, τύχη, καλή, δημιουργική και ειρηνική χρονιά.
Read More »
Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Μάκη Κιάμου στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2023" Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Πανηπειρωτικής Μάκη Κιάμου στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2023" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Η «πίτα του Ηπειρώτη» 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Η «πίτα του Ηπειρώτη» 2023 (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένα μεγάλο αντάμωμα της Ηπείρου.. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η Πίτα του Ηπειρώτη έδωσε την ευκαιρία για την συνάντηση των Ηπειρωτών, η οποία επανήλθε μετά από τρία χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εβδομήντα χορευτικοί όμιλοι από την Ελλάδα και την Βόρεια Ήπειρο, και 1.500 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσιου, το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ με κυρατζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη και οι «Ισοκράτισσες».

Παρών ο πατριάρχης της Ηπειρώτικης μουσικής Πέτρο Λούκας Χαλκιάς.

Επιπλέον συμμετέχουν οι κομπανίες του Θοδωρή Γεωργόπουλου, Λευτέρη Γκιώκα, Δημήτρη Ζιάγκα, Αντώνη Κακούρη, Δημήτρη Κώτσικα, Τάσου Μαγκλάρα και οι Λαλητάδες.

Τραγούδησαν: Σάββας Σιάτρας, Παγώνα Αθανασίου, Γιάννης Καψάλης, Αφοί Κόντη, Κώστας Λεοντίδης, Ανδρέας Μετσοβίτης, Δημήτρης Τζουμερκιώτης, Κωνσταντίνα Τούνη, Ελευθερία Χαραλάμπους, Χρήστος Πότσης.


Read More »
Η «πίτα του Ηπειρώτη» 2023 (ΒΙΝΤΕΟ) Η «πίτα του Ηπειρώτη» 2023 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Δημάρχου Σουλίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Συνάντηση Δημάρχου Σουλίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία


Στις 23/01/2023 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία του Αντιδημάρχου Σουλίου κ. Γεωργίου Ντάγκα.
Η συνάντηση προκλήθηκε από τον Δήμαρχο Σουλίου μετά τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα (ανεμοστρόβιλος) που έπληξαν κοινότητες του Δήμου, με καταστροφικές συνέπειες για δίκτυα κοινής ωφελείας, πλήθος κατοικιών, σταβλικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου για δια ζώσης συνάντηση στο γραφείο του πρώτου, όπου και συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προκλήθηκαν, καθώς και η ανάγκη άμεσης αποκατάστασης και αποζημίωσης των πληγέντων.
Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό δεσμεύτηκε για την άμεση επιχορήγηση του Δήμου με 50.000,00 € για τις πρώτες ανάγκες του Δήμου, καθώς και για την άμεση αποστολή δύο ειδικών κλιμακίων της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την καταγραφή των ζημιών ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες οικονομικής αποκατάστασης των πληγέντων από την Κεντρική Διοίκηση.
Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος ευχαριστούν θερμά τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για την άμεση ανταπόκριση, καθώς και για τις δεσμεύσεις του προς την πλευρά της αποκατάστασης.

Οι παραπάνω επαφές και διεκδικήσεις της Δημοτικής Αρχής έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή που επλήγησαν οι περιοχές. Σημειώνονται επιγραμματικά και για λόγους ενημέρωσης των συμπολιτών μας, που δεν έτυχε να έχουν ίδια αντίληψη της κατάστασης:
1. Άμεση συνεργασία, επικοινωνία και συντονισμός με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που αποτελεί προϋπόθεση για τις απαιτούμενες διαδικασίες οικονομικών αποζημιώσεων.
2. Άμεση και συνεχής παρουσία Πολιτικής Προστασίας, Δημάρχου, Αντιδημάρχων και εργαζόμενων του Δήμου στην πληγείσα περιοχή, αμέσως μετά την καταστροφή και κατά τη διάρκεια των πρώτων εργασιών αποκατάστασης.
3. Άμεση κινητοποίηση των δημοτικών και συνεργαζόμενων ιδιωτικών μηχανημάτων έργου για τις ανάγκες αποκαταστάσεων.
4. Άμεσος συντονισμός με κλιμάκιο της πυροσβεστικής για απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων και υλικών και αποκατάσταση προσπελασιμότητας οδών.
5. Άμεσος συντονισμός με Δ.Ε.Η. και Ο.Τ.Ε. για άρση της επικινδυνότητας πεσμένων καλωδίων και αποκατάσταση της ρευματοδότησης.
6. Άμεση καταγραφή από τους συνεργάτες μηχανικούς του Δήμου των πληγέντων κατοικιών, σταβλικών εγκαταστάσεων και επιχειρήσεων.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι καμία καθυστέρηση δεν υπήρξε στην ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στο έκτακτο αυτό φαινόμενο που έπληξε περιοχή του Δήμου, αντιθέτως, ως όφειλε να συμβεί, υπήρξε συντονισμός και οργανωμένες ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση των συνδημοτών μας. Ανακοινώσεις και δημόσια αντιπαράθεση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επιβεβαίωση των παραπάνω είναι εκ του περισσού, αξιολογούνται ως χάσιμο χρόνου και δεν συνάδουν με τις επιδιώξεις της παρούσας δημοτικής αρχής. Η ιστορία έχει δείξει ότι και σε αντίστοιχα συμβάντα των παρελθόντων ετών (πανδημία, σεισμός, πλημμυρικά φαινόμενα), η απάντηση ήρθε με πράξεις και όχι με αναρτήσεις εντυπωσιασμού στο διαδίκτυο.
Read More »
Συνάντηση Δημάρχου Σουλίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία Συνάντηση Δημάρχου Σουλίου με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για τα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Νικόλας Κάτσιος: “Οι κάμερες έφυγαν, έμειναν οι ογδοντάχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν”

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Νικόλας Κάτσιος: “Οι κάμερες έφυγαν, έμειναν οι ογδοντάχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν”


3η μέρα μετά τον καταστροφικό ανεμοστροβιλο που πέρασε από την Αγορά και το Σκάνδαλο.
Αφού λοιπόν βγήκαν οι απαραίτητες φωτογραφίες τη πρώτη μέρα απο τους υπεύθυνους και εφυγαν οι καμερες , ο καθένας τράβηξε στη δουλειά του και οι συμπολίτες που πάθανε σοβαρές ζημιές μετράνε τις πληγές τους.
Μόνοι τους πια χωρίς σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν ωστε να αποζημιωθούν(τους είπαν θα ξαναπεράσουν) και χωρίς κανένα συνεργείο από τον Δήμο ώστε να καθαριστούν τουλάχιστον οι δημόσιοι -δημοτικοι χώροι.
Οι ογδονταχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν έξω από τα σπίτια τους ενώ άλλοι ηλικιωμένοι να σκαρφαλώνουν στα κεραμίδια για να βγάλουν μόνοι τους! Φωτογραφίες… έτσι λέει τους είπαν οι υπεύθυνοι.
Δέντρο σε στάβλο πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ με το ρεύμα να μην έχει κοπεί..και η σύσταση προς τον κτηνοτροφο είναι να κόψει το δέντρο λέει μονος του! Δε θα έπρεπε κάποιος από τον Δήμο να συντονίζει και να κάνει γνωστά τα προβλήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες;
Καλώδια του ΟΤΕ και της ΔΕΗ πεσμένα στις αυλές για 3η μέρα χωρίς καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθουν. Λαμαρίνες ξύλα και κεραμίδια διάσπαρτα σε δημόσιους χώρους για 3η μέρα αποτελούν εστία κινδυνου για τραυματισμό.
Ναι μια φυσική καταστροφή πολλές φορές ο άνθρωπος αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, όμως δε δικαιολογουμαστε εν έτει 2023 να προτιμάμε τις γιορτές και αφού κλείσουν οι κάμερες να αφήνουμε στη τύχη τους τον κόσμο που είναι απογοητευμενοι με τη καταστροφή.
Αλλά τι ψάχνω και εγώ τώρα. Δεν είναι σωστό να κάνουμε αντιπολίτευση για τέτοια θέματα. Δεν πρέπει να ενοχλούμε αυτό το διάστημα. Κόβουμε πρωτοχρονιάτικες πίτες.
Read More »
Νικόλας Κάτσιος: “Οι κάμερες έφυγαν, έμειναν οι ογδοντάχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν” Νικόλας Κάτσιος: “Οι κάμερες έφυγαν, έμειναν οι ογδοντάχρονοι να καθαρίζουν όπου μπορούν” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση στη Βουλή: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ερώτηση Κάτση στη Βουλή: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, από κοινού με την αρμόδια Τομεάρχη για την πολιτική προστασία Χαρά Καφαντάρη και τον αρμόδιο Τομεάρχη Εσωτερικών Κώστα Ζαχαριάδη, με την οποία ζητούν την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τις άμεσες αποζημιώσεις των πολιτών στις περιοχές της Θεσπρωτίας που έπληξε ο καταστροφικός ανεμοστρόβιλος το βράδυ της 19/1/2023.

Σχετικά με την κατάθεση της Ερώτησης, ο Μάριος Κάτσης δήλωσε τα εξής:
«Έπειτα από το πολύ δύσκολο βράδυ της Πέμπτης για τους κατοίκους περιοχών του Δήμου Σουλίου που επλήγησαν από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο, επισκέφτηκα άμεσα την επόμενη ημέρα τα χωριά Σκάνδαλο και Αγορά, προκειμένου να διαπιστώσω δια ζώσης τις ζημιές στις περιουσίες των συμπολιτών μας. Πληροφορήθηκα ότι ο πρώτος απολογισμός στις πληγείσες περιοχές αφορούσε 70 σπίτια, 2 επιχειρήσεις και 5 σταυλικές εγκαταστάσεις, ενώ υλικά (κολώνες, δέντρα, λαμαρίνες κ.ά.) που αποσπάστηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, βρέθηκαν διάσπαρτα σε σημεία επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και των μετακινήσεων. Κατέθεσα σήμερα ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενημερώνοντάς τους για όλα τα παραπάνω, με την οποία ταυτόχρονα τους ζητώ επιτακτικά την άμεση κήρυξη των πληγεισών περιοχών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την πλήρη αποζημίωση από την Κυβέρνηση, των κατοίκων για τις ζημιές που υπέστησαν στο σύνολό τους, έπειτα και από την πλήρη και έγκαιρη καταγραφή των ζημιών αυτών. Με μια πρόχειρη αποτίμηση, σε αρκετές περιπτώσεις οι ζημίες στις περιουσίες εκτιμώνται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και οι συμπολίτες μας, κάτοικοι και επαγγελματίες, δεν πρέπει να αφεθούν αβοήθητοι, ούτε το θέμα των αποζημιώσεων να πάει στις καλένδες».
Read More »
Ερώτηση Κάτση στη Βουλή: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο Ερώτηση Κάτση στη Βουλή: Να δοθούν άμεσα και στο σύνολό τους οι αποζημιώσεις στις περιοχές που επλήγησαν από τον ανεμοστρόβιλο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Ο Μ. Κάτσης στους Άγιους Σαράντα, εκπροσωπώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ο Μ. Κάτσης στους Άγιους Σαράντα, εκπροσωπώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ


Στους Άγιους Σαράντα βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μάριος Κάτσης, όπου και εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην επέτειο 32 ετών από την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Τον Μάριο Κάτση συνόδευε ο συντονιστής της Επιτροπής Βορειοηπειρωτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Τρίχας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μάριος Κάτσης, αφού αρχικά μετέφερε την αμέριστη στήριξη του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα, στους αγώνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος και ο ίδιος που βρέθηκε ανάμεσα σε ανθρώπους που πάλεψαν σκληρά, ιδιαίτερα τα παλαιότερα δύσκολα χρόνια, ώστε να κρατήσουν την ταυτότητα τους και τον ελληνισμό στις πατρογονικές τους εστίες.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη στάση της ελληνικής Πολιτείας προς τους Έλληνες της Αλβανίας, σχολίασε χαρακτηριστικά πως «πέρα από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε, στο ύψος των αναγκών σας», ενώ πρόσθεσε ότι, «η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων, αποτελούν πάγια αιτήματα της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ, και δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Ορθώς κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούνταν πάντα στην κορυφή τόσο στα ζητήματα των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, όσο και ως βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έριξε ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες της Αλβανίας καθώς όπως τόνισε, «η επιβίωση, και η παραμονή των ανθρώπων στα χωριά και στις πόλεις των παππούδων σας είναι πλέον δύσκολη. Τα μικρά εισοδήματα, η ακρίβεια, η απουσία βασικών υποδομών, και η έλλειψη προοπτικής για τους νέους, είναι προβλήματα που απειλούν τη Μειονότητα».

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει ώστε η Ελλάδα να βοηθήσει ουσιαστικά της Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε ότι, «απαιτείται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει μέτρα έμπρακτης στήριξης προς τα μέλη της, αλλά και διάλογο με προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα της Μειονότητας. Ένα τέτοιο εθνικό σχέδιο δράσης από την πλευρά της Ελλάδας, μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν Έλληνα της Αλβανίας που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο του, και να προκόψει». Ενώ ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέχισε λέγοντας, «σας καλούμε όλους, να δουλέψουμε μαζί για να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό. Ένα σχέδιο ζωής με αξιοπρέπεια του ελληνισμού που βρίσκεται εδώ».

Ο Μάριος Κάτσης κλείνοντας, δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τη σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες της περιοχής, όσο και με την εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία, «το 2018 προχωρήσαμε νομοθετικά για την επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Μειονότητας. Της σύνταξης που είχε κοπεί το 2008 και το 2012 δηλαδή. Μάλιστα απλοποιήσαμε και τα κριτήρια των δικαιούχων με το νόμο 4618/2019. Κι όμως, πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μέσα στα οποία κάναμε σωρεία ερωτήσεων στη Βουλή, καταθέτοντας επιπλέον και σχετική τροπολογία ως ΣΥΡΙΖΑ, ώστε τελικά να φτάσουμε μια ανάσα από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, για να ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τα αυτονόητα. Τόσο με την σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες, όσο και με την εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία. Δεν μπορεί δύο τόσο κρίσιμα ζητήματα για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να εργαλειοποιούνται για τις ψήφους. Είναι ανεπίτρεπτο, εθνικά επικίνδυνο, και προσβλητικό γι’ αυτόν εδώ τον τόπο, τέσσερα χρόνια η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να είναι εξαφανισμένη από τις κυβερνητικές αποφάσεις, και ξαφνικά να την θυμούνται πριν τις εκλογές. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε ένα σκοτεινό παρελθόν, και πρέπει να τις αφήσουμε για πάντα πίσω μας».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του χαιρετισμού:

Καλημέρα κι από μένα, και χρόνια πολλά στην Ομόνοια και σε όλους τους Έλληνες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.

Αρχικά θα ήθελα να σας μεταφέρω τις θερμές ευχές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, για τη συμπλήρωση των 32 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – Ομόνοια. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, χαιρετίζει τις προσπάθειες που καταβάλετε όλα αυτά τα χρόνια, για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Είναι δίπλα σας σταθερά στους αγώνες που δίνετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά μου, συντάσσομαι κι εγώ μαζί σας, τιμώντας με τη σειρά μου τους αγώνες σας στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αλλά ιδιαίτερα τις θυσίες και τους σκληρούς αγώνες που δώσατε στα προγενέστερα, πέτρινα χρόνια, για να κρατήσετε της ταυτότητά σας και τον ελληνισμό. Είμαστε και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για εσάς, υπερήφανος και χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσα σας. Ανάμεσα σε ανθρώπους που υπηρέτησαν και υπηρετούν την Εθνική Ελληνική Μειονότητα. Σε ανθρώπους που εργάζονται ακούραστα και προσηλωμένα, με στόχο την κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων της Μειονότητας, τη διαφύλαξη των ελευθεριών της, και τη διατήρηση της ταυτότητας των μελών της. Σε ανθρώπους που φέρνουν την Ελλάδα και την Αλβανία πιο κοντά, και που εργάζονται για την κοινή ευημερία των δύο κρατών.

Γνωρίζω καλά, ότι όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική Πολιτεία, πέρα από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια, δεν στάθηκε όπως θα έπρεπε, στο ύψος των αναγκών σας. Ο ελεύθερος αυτοπροσδιορισμός, η ελληνόγλωσση εκπαίδευση και η κατοχύρωση των περιουσιακών δικαιωμάτων, αποτελούν πάγια αιτήματα της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ, και δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα από καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. Ορθώς κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετούνταν πάντα στην κορυφή τόσο στα ζητήματα των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, όσο και ως βασική προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.

Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα ζητήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε. Η ίδια η καθημερινότητα, η επιβίωση, και η παραμονή των ανθρώπων στα χωριά και στις πόλεις των παππούδων σας είναι πλέον δύσκολη. Τα μικρά εισοδήματα, η ακρίβεια, η απουσία βασικών υποδομών, και η έλλειψη προοπτικής για τους νέους, είναι προβλήματα που απειλούν τη Μειονότητα.

Το ερώτημα είναι, μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει σε αυτά τα προβλήματα; Η απάντηση είναι, ναι. Η Ελλάδα, μετά την περιπέτεια που πέρασε με την ουσιαστική χρεοκοπία της, κατάφερε τον Αύγουστο του 2018, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, να τελειώσει με τα μνημόνια και τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, και να ξανασταθεί επιτέλους στα πόδια της.

Απέκτησε έτσι, ξανά τη δυνατότητα να μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με ζητήματα που δεν είχαν να κάνουν αμιγώς με το πώς θα βγει ο μήνας για την ελληνική οικονομία. Τότε λοιπόν ήταν που προχωρήσαμε νομοθετικά για την επαναχορήγηση της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες της Μειονότητας. Της σύνταξης που είχε κοπεί το 2012 και το 2008 δηλαδή. Μάλιστα απλοποιήσαμε και τα κριτήρια των δικαιούχων με το νόμο 4618/2019. Κι όμως, πέρασαν τέσσερα ολόκληρα χρόνια, μέσα στα οποία κάναμε σωρεία ερωτήσεων στη Βουλή, καταθέτοντας επιπλέον και σχετική τροπολογία ως ΣΥΡΙΖΑ, ώστε τελικά να φτάσουμε μια ανάσα από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα το 2023, για να ασχοληθεί επιτέλους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τα αυτονόητα. Τόσο με την σύνταξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες, όσο και με την εθνική σύνταξη των ομογενών από την Αλβανία.

Δεν μπορεί δύο τόσο κρίσιμα ζητήματα για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, να εργαλειοποιούνται για τις ψήφους. Είναι ανεπίτρεπτο, εθνικά επικίνδυνο, και προσβλητικό γι’ αυτόν εδώ τον τόπο, τέσσερα χρόνια η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να είναι εξαφανισμένη από τις κυβερνητικές αποφάσεις, και ξαφνικά να την θυμούνται πριν τις εκλογές. Αυτές οι πρακτικές ανήκουν σε ένα σκοτεινό παρελθόν, και πρέπει να τις αφήσουμε για πάντα πίσω μας.

Η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας, απαιτεί ένα πλήρες εθνικό σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει μέτρα έμπρακτης στήριξης προς τα μέλη της, αλλά και διάλογο με προαπαιτούμενα για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα της Μειονότητας. Το εθνικό αυτό σχέδιο πρέπει να είναι αναλυτικό, σταθερό, και δεσμευτικό προς την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση ανεξαρτήτου χρώματος και προσώπων.

Ένα τέτοιο εθνικό σχέδιο δράσης από την πλευρά της Ελλάδας, μπορεί να κάνει τη διαφορά για έναν Έλληνα της Αλβανίας που προσπαθεί να ζήσει με αξιοπρέπεια στον τόπο του, και να προκόψει.

Σας καλούμε όλους να δουλέψουμε μαζί για να διαμορφώσουμε και υλοποιήσουμε το σχέδιο αυτό. Ένα σχέδιο ζωής με αξιοπρέπεια του ελληνισμού που βρίσκεται εδώ. Εύχομαι από καρδιάς στην ΟΜΟΝΟΙΑ χρόνια πολλά και καλή συνέχεια στις προσπάθειες που καταβάλετε προς όφελος των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, της ίδιας της Αλβανίας, και των Ελληνοαλβανικών σχέσεων. Στο έργο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα στέκεται πάντα συμπαραστάτης και αρωγός σας.

Σας ευχαριστώ
Read More »
Ο Μ. Κάτσης στους Άγιους Σαράντα, εκπροσωπώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Ο Μ. Κάτσης στους Άγιους Σαράντα, εκπροσωπώντας τον Αλέξη Τσίπρα στην επέτειο ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην Νεράιδα Παραμυθιάς πιστοποιημένο σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή .

Εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν 40 συνάνθρωποι μας.

Το σεμινάριο πραγματοποιηθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Υγειας Παραμυθιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση οι διοργανωτές ευχαριστούν τους εκπαιδευτές που εντελώς εθελοντικά προσέφεραν τις γνώσεις τους.
Read More »
Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή Εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Σύλληψη για απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Σύλληψη για απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος


Η μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση απάτης, που έγινε προχθές (21-01-2023) το πρωί στην Άρτα σε βάρος ηλικιωμένης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές το πρωί, κύκλωμα που δραστηριοποιείται στις απάτες έκανε την εμφάνισή του σε περιοχές της Άρτας, μέσω της πραγματοποίησης αιφνιδιαστικών τηλεφωνικών κλήσεων σε ανυποψίαστους πολίτες.
Συγκεκριμένα, μέλος του κυκλώματος, προσποιούμενο στενό συγγενικό πρόσωπο των καλούμενων, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου είτε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, επειδή είχε δήθεν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, είτε να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου, επειδή είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα ανήλικο.
Σε μία από τις περιπτώσεις, ηλικιωμένη στην πόλη της Άρτας πείστηκε και σύμφωνα με τις υποδείξεις, πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της σακούλα με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, την οποία παρέλαβε άγνωστη γυναίκα, μέλος του κυκλώματος, που είχε αναλάβει την παραλαβή των χρημάτων στις περιπτώσεις που το εγκληματικό σχέδιο επιτύγχανε.
Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε ελάχιστο χρόνο να ανακαλύψουν την ταυτότητα της γυναίκας, αλλοδαπής καταγωγής, ενώ ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρεις περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών με την ίδια μεθοδολογία από τα μέλη του κυκλώματος.
Για την αναζήτηση της αλλοδαπής ενημερώθηκαν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες ανά την επικράτεια, με αποτέλεσμα να συλληφθεί χθες (22-01-2023) τα ξημερώματα στο συνοριακό σημείο ελέγχου Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, κατά την προσπάθειά της να διαφύγει στη Βουλγαρία.
Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 40 ευρώ, 25 λέβα Βουλγαρίας και δύο κινητά τηλέφωνα.
Η συλληφθείσα προσήχθη στο Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Σύλληψη για απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος Σύλληψη για απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Επαναπροσδιορισμός αξίας ακινήτων-τιμές ζώνης-χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Επαναπροσδιορισμός αξίας ακινήτων-τιμές ζώνης-χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Ηγουμενίτσας


Αίτημα για τον Επαναπροσδιορισμό της αξίας ακινήτων (τιμές ζώνης) χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Ηγουμενίτσας, προς το Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βασίλειου Γκόλια και λήψης της υπ’ αριθμ. 1/2023 απόφασής του, το οποίο ζητά:
1. Τη συγκράτηση των τιμών ζώνης στα προ του φορολογικού νομοσχεδίου επίπεδα, δηλαδή στις τιμές ζώνης του 2018.
2. Σε ό,τι αφορά στις νέες εντάξεις, για κάθε Τοπική Κοινότητα, αυτές να λάβουν τις ελάχιστες τιμές των Δημοτικών Ενοτήτων στις οποίες ανήκουν, δηλαδή στις τιμές ζώνης 2018.
3. Να γίνει διόρθωση του Συντελεστή Αξιοποίησης Οικοπέδου (Σ.Α.Ο.), σύμφωνα με το εγκεκριμένο Γ.Π.Σ. Ηγουμενίτσας και τις εγκεκριμένες πολεοδομικές μελέτες, καθώς και του Συντελεστή Οικοπέδου (Σ.Ο.) για περισσότερο ορθολογικό υπολογισμό των αντικειμενικών αξιών, καθώς δεν μπορεί ο Σ.Ο. στην Α Ζώνη να είναι 2 και στη Β Ζώνη να είναι 2,5.

Σχετικά με το θέμα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βασίλειος Γκόλιας δήλωσε:
«Ζητήσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι αντικειμενικές αξίες είναι υπέρμετρες και πολύ μεγαλύτερες από τον μέσο όρο της αγοραίας τιμής. Ως συνέπεια αυτού μεγάλη μερίδα των συνδημοτών μας υποχρεώθηκε να πληρώσει σημαντικά αυξημένους φόρους για μεταβιβάσεις ακινήτων ή για τον ΕΝΦΙΑ ή έχασε το δικαίωμα να εισπράξει κοινωνικές παροχές για τις οποίες ισχύουν περιουσιακά κριτήρια χορήγησης, που αφορούν στο ύψος της συνολικής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων τους.
Σε συνεχή επαφή με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο και αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες εξαντλήσαμε τις προθεσμίες και κάθε δυνατότητα για εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης και ζητήσαμε οι τιμές αυτές να προσαρμοστούν ακόμη και στα προ του 2018 οικονομικά μεγέθη. Δυστυχώς ενημερωθήκαμε πως μια τέτοια πρόταση δεν θα γινόταν αποδεκτή, καθώς δεν το επιτρέπει η γενικότερη δημοσιονομική πολιτική.
Ευελπιστούμε ότι το εν λόγω αίτημά μας, μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας, θα εισακουστεί και θα διορθωθούν οι στρεβλώσεις που πλήττουν το σύνολο των δημοτών και των κατοίκων του Δήμου Ηγουμενίτσας.»

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Βασίλειος Γκόλιας
Read More »
Επαναπροσδιορισμός αξίας ακινήτων-τιμές ζώνης-χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Ηγουμενίτσας Επαναπροσδιορισμός αξίας ακινήτων-τιμές ζώνης-χωρικής αρμοδιότητας Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Άμεσα θα λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Άμεσα θα λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας οι Προγραμματικές Συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και τους Δήμους, για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης.
Με τον τρόπο αυτό, πλέον δεν υφίσταται κανένα κώλυμα και οι ΣΜΑ μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν την λειτουργία τους, συνδράμοντας έτσι στη μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων των Δήμων στη Μονάδα Επεξεργασίας στο Ελευθεροχώρι Ιωάννινων. Έτσι οι Δήμοι Σουλίου Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα μεταφέρουν τα απορρίμματα στον ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, μειώνοντας κατα πολύ το κόστος και το χρόνου μεταφοράς.
Η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλαμβάνει το κόστος των καυσίμων, των λιπαντικών και τυχόν φθορών, οι Δήμοι θα διαθέτουν το αναγκαίο προσωπικό και ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου θα παρέχει στοιχεία και οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.

Για τους επτά σταθμούς η Περιφέρεια διαθέτει το ποσό των 403.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ οι προγραμματικές συμβάσεις έχουν τους ακόλουθους προϋπολογισμούς:
Ηγουμενίτσας 74.400€
Ιωαννίνων 62.000€
Ζίτσας 24.800€
Πωγωνίου 43.400€
Μετσόβου 43.400€
Άρτας 111.600€
Γ. Καραϊσκάκη 43.400€
Read More »
Άμεσα θα λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Άμεσα θα λειτουργήσουν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

944 τροχαίες παραβάσεις στην Ήπειρο σε μία εβδομάδα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
944 τροχαίες παραβάσεις στην Ήπειρο σε μία εβδομάδα


Το 65% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Συγκεκριμένα το διάστημα από 15 έως 21 Ιανουαρίου 2023, διενεργήθηκαν 99.358 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 22.584 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:
· 4.150 στην Αττική,
· 3.637 στη Θεσσαλονίκη,
· 2.643 στη Θεσσαλία,
· 2.153 στη Δυτική Ελλάδα,
· 1.859 στην Κρήτη,
· 1.680 στην Κεντρική Μακεδονία,
· 1.359 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
· 1.353 στην Πελοπόννησο,
· 1.077 στη Στερεά Ελλάδα,
· 944 στην Ήπειρο,
· 605 στα Ιόνια Νησιά,
· 527 στη Δυτική Μακεδονία,
· 355 στο Βόρειο Αιγαίο και
· 242 στο Νότιο Αιγαίο.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:
• 7.127 για παράνομη στάθμευση,
• 4.658 για υπερβολική ταχύτητα,
• 1.264 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,
• 975 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 651 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 583 για Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 443 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,
• 369 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 329 για ανασφάλιστα οχήματα,
• 279 για παραβίαση σηματοδότη,
• 223 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 157 για θορύβους,
• 148 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 115 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,
• 100 για φθαρμένα ελαστικά,
• 60 για αντίθετη κίνηση σε μονόδρομο,
• 59 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 49 για αντικανονική χρήση φώτων,
• 45 για καυσαέρια,
• 33 για απόσπαση προσοχής οδηγού,
• 30 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,
• 23 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 22 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,
• 16 για υπέρβαρο φορτίο,
• 9 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,
• 6 για μη κίνηση σε δεξιό άκρο οδού,
• 1 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα και
• 4.810 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 16 έως 22 Ιανουαρίου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.
Συνολικά διενεργήθηκαν 444 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 231 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:
· 121 για υπερβολική ταχύτητα,
· 7 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
· 4 για μη χρήση κράνους,
· 2 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,
· 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και
· 95 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 41 ζεύγη πινακίδων, 7 άδειες κυκλοφορίας και 54 άδειες ικανότητας οδήγησης.
Τέλος, μεταφέρθηκαν και 4 οχήματα.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Read More »
944 τροχαίες παραβάσεις στην Ήπειρο σε μία εβδομάδα 944 τροχαίες παραβάσεις στην Ήπειρο σε μία εβδομάδα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση για τη μελέτη των περιοχών Natura

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση για τη μελέτη των περιοχών Natura


Στο πλαίσιο του έργου «Εκπόνηση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), Σύνταξη Προεδρικών ∆ιαταγµάτων Προστασίας και Σχεδίων ∆ιαχείρισης για τις Περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η «ADENS ΑΕ» και η «Δ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ και συνεργάτες ΟΕ», Εταιρείες Ανάδοχοι της Μελέτης, και τα µέλη της ομάδας έργου, διοργανώνουν διαδικτυακή ημερίδα µε θέμα «∆ιαβούλευση επί των προτάσεων της ΕΠΜ για τις περιοχές του ∆ικτύου Natura 2000 των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων και Γρεβενών», τη Δευτέρα 30/01 στις 11:00 π.μ..

Για να λάβετε τις πληροφορίες για τη σύνδεσή σας στην ημερίδα, συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής.

Η παρακολούθηση της διαβούλευσης είναι δυνατή μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το YouTube.
Για τη διευκόλυνση της ροής της ημερίδας, θα είναι εφικτή η υποβολή σχολίων γραπτώς μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρουν το Youtube και το Facebook. Τα σχόλια θα μεταφέρονται προφορικά από το συντονιστή προς απάντησή τους από το πάνελ.

>>> Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση της ημερίδας:
(+30) 210 3005019 , diavoulefsi@sympraxis.eu
Read More »
Ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση για τη μελέτη των περιοχών Natura Ανοιχτή διαδικτυακή διαβούλευση για τη μελέτη των περιοχών Natura Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Διπλή ενίσχυση για Θεσπρωτό εν όψει της προσπάθειας για την παραμονή

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Διπλή ενίσχυση για Θεσπρωτό εν όψει της προσπάθειας για την παραμονή


Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ανακοινώνει την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα ενισχύσουν την ομάδα στην προσπάθειά της για παραμονή στo Πρωτάθλημα της Betsson Super League 2. Ο λόγος για τον Αργεντίνο μέσο Lucas Ezequiel και τον Έλληνα επιθετικό Shani Ronaldo (Σάνι Ρονάλντο με το προσωνύμιο Ρόνι).
Ο Lucas Ezequiel γεννήθηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1996. Έχει ύψος 1.75μ. Στην Primers Division της Αργεντινής αγωνίστηκε μία φορά το 2017 με τη CA Huracan,. Το 2019 είχε 10 συμμετοχές στην Primera Nacional με την Club Villa Dálmine. Το 20 είχε 11 με την ίδια ομάδα στην Primera Nacional και 1 με την Club Social y Deportivo Madryn για το Κύπελλο. Το 2022 πραγματοποίησε 14 συμμετοχές με την Club Atlético All Boys πάλι στην Primera Nacional.
Ο Shani Ronaldo γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου του 2002. Έχει 1.82 μ. ύψος. Αγωνίζεται ως επιθετικός αλλά και ως ‘δεκάρι’. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου Αθηνών με τον οποίο την αγωνιστική περίοδο 2018-19 είχε μία συμμετοχή στο Κύπελλο και δύο στην Super League K19. Την περίοδο 2019-20 πραγματοποίησε 21 συμμετοχές με 4 γκολ στην Super League 1 K19 ενώ την περίοδο 2020-21 είχε μία συμμετοχή στην ίδια διοργάνωση.
Τη σεζόν 2021-22 παραχωρήθηκε στον Αστέρα Βλαχιώτη όπου αγωνίστηκε 7 φορές στην Super League 2 και μία στο Κύπελλο. Τη φετινή περίοδο αγωνίστηκε στην γερμανική ομάδα SV 1910 Neuhof στην Hessenliga όπου είχε 13 συμμετοχές με 2 γκολ. Στα αξιοσημείωτα το ότι συμπεριλήφθηκε στο «Next Generation 2019» του The Guardian.
Στο μεταξύ με μία προπόνηση ολοκληρώθηκε σήμερα η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του αυριανού κρίσιμου εντός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 14.45 στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Εκτός αποστολής είναι ο τιμωρημένος Τρομπούκης ενώ επανέρχεται ο Κωνσταντίνου που εξέτισε την ποινή.
Σημειώνεται ότι στον αυριανό αγώνα η είσοδος των μαθητών στο γήπεδο θα είναι δωρεάν.

Read More »
Διπλή ενίσχυση για Θεσπρωτό εν όψει της προσπάθειας για την παραμονή Διπλή ενίσχυση για Θεσπρωτό εν όψει της προσπάθειας για την παραμονή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα η υποψήφια για τη Eurovision 2023

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα η υποψήφια για τη Eurovision 2023


Aνακοινώθηκαν οι τρεις καλλιτέχνες οι οποίοι συνεχίζουν στην κούρσα της εκπροσώπησης της χώρας μας για τον 67ο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στο Λίβερπουλ.
Εφτά συνολικά προτάσεις τέθηκαν στην κρίση της επιτροπής του κοινού 70 ατόμων που εισήγαγε φέτος η ΕΡΤ για την επιλογή του εκπροσώπου με βαρύτητα 50,6% και στην συνέχεια η ειδική κριτική επιτροπή της ΕΡΤ έκρινε τα τραγούδια με βαρύτητα 49,4%.

Τα τρία τραγούδια που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους είναι:
Melissa Mantzoukis –Liar
Victor Vernicos –What They Say
Αντωνία Καούρη & Μαρία Μαραγκού – Shout Out

H 18χρονη Melissa Mantzoukis από το Ingolstadt της Βαυαρίας με ελληνική καταγωγή, από την Ηγουμενίτσα, ακουγόταν από πολύ νωρίς ως πιθανή υποψήφια για τη Eurovision με την Ελλάδα. Η εξαιρετικά ταλαντούχα Melissa κατέκτησε το κοινό στη Γερμανία με μοναδικές ερμηνείες και ήρθε 3η στο τάλεντ σόου της γερμανικής τηλεόρασης «Deutschland sucht den Superstar» τον περασμένο Μάϊο.

Το τραγούδι της είναι ένα pop-dance κομμάτι, ιδιαίτερα ξεσηκωτικό, αποκλειστικά σε αγγλικό στίχο, με τη συνεργασία Ελλήνων και Ολλανδών δημιουργών. Το τραγούδι σχετίζεται με την ενδυνάμωση της γυναίκας.
Read More »
Με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα η υποψήφια για τη Eurovision 2023 Με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα η υποψήφια για τη Eurovision 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Δωρεά υπολογιστών από την εταιρία Accenture Greece στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Δωρεά υπολογιστών από την εταιρία Accenture Greece στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών 


Η Διευθύντρια, το εκπαιδευτικό προσωπικά και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλιατών ευχαριστούμε την εταιρία Accenture Greece για την χορηγία έξι (6) φορητών υπολογιστών. 
Οι υπολογιστές αποτελούν πολύτιμο εργαλείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από τους εκπαιδευτικούς μας που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καλοί γνώστες της χρήσης τους, με την οποία θα εμπλουτίσουν τη διδασκαλία τους .
Η προσφορά της εταιρία AccentureCareersGreece σε ένα σχολείο σαν το δικό μας αποκτά ξεχωριστή σημασία και μας τιμά που αξιωνόμαστε τέτοιους φίλους και αρωγούς.
Read More »
Δωρεά υπολογιστών από την εταιρία Accenture Greece στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Δωρεά υπολογιστών από την εταιρία Accenture Greece στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το Α’ τρίμηνο του 2023

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το Α’ τρίμηνο του 2023


Αγαπητοί φίλοι,
Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Συλλόγου μας για το Α’ τρίμηνο του 2023 διαμορφώθηκε με βάση την άποψη των μελών του Δ.Σ να στηρίξουμε και να κάνουμε γνωστές στους φίλους μας πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά , και όχι μόνο , του τόπου μας.
Στόχος και σκοπός μας είναι , όπου υπάρχει η δυνατότητα , να πραγματοποιούνται δύο διαδρομές αυξανόμενης δυσκολίας , έτσι ώστε να μπορούν να συμμετέχουν ολοένα και περισσότεροι με βάση τις δυνάμεις του καθενός από μας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους που συμμετείχαν χθες στις πορείες μας στη Μουρτζιά-Βρυτζάχα.
Είναι από εκείνες τις διαδρομές που αξίζουν να τις αναδείξουμε και να τις στηρίξουμε.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους δυο αρχηγούς κ. Σακαρέλη Μιχάλη και κ. Τσώλη Βασίλη για την πραγματικά υπέροχη εξόρμηση.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό περάσαμε πολύ όμορφα!!

(Για κάθε πορεία θα υπάρχει λεπτομερής περιγραφή στη δημιουργία εκδήλωσης)
Read More »
Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το Α’ τρίμηνο του 2023 Το πρόγραμμα εξορμήσεων του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας για το Α’ τρίμηνο του 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανανέωση & έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Θεσπρωτία: Ανανέωση & έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ


Μετά την υπ΄αρ.πρωτ: 96327/14.10.2022Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 5411 τ.Β’) ΑΔΑ 603Χ46ΜΤΛΚ-6ΘΔ και την αριθμ.253/30.12.2023 διευκρινιστικήεγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας καιΚοινωνικών Υποθέσεων σας γνωστοποιούμεότι
Από την Δευτέρα 23–01-2023 και έως 31-10-2023
γίνεται έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης Α.Μ.Ε.Α έτους 2023 για τις μετακινήσεις στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, από την Υπηρεσία μας και τα ΚΕΠ των Δήμων.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της υπηρεσίας (26653 60186 &26653 60185) καθώς και με τα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού μας.

Read More »
Θεσπρωτία: Ανανέωση & έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ Θεσπρωτία: Ανανέωση & έκδοση νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του 


Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς μας περιμένει διασκεδάσουμε και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην καφετέρια Status Cafe στην Παραμυθιά με ζωντανή μουσική
Είσοδος ελεύθερη
Ένας Τυχερός Θα κερδίσει 3ημερη διανυκτέρευση για 2 άτομα στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας,
Read More »
Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγραμματισμού της για προβολή και προώθηση του προορισμού «Ήπειρος» θα συμμετάσχει στο τέλος Φεβρουαρίου σε δυο ακόμη σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, η μια στο Μόναχο Γερμανίας με δικό της περίπτερο, και η άλλη στο Βελιγράδι Σερβίας ως συνεκθέτης σε περίπτερο του ΕΟΤ.
Όπως γίνεται σε όλες τις εκθέσεις η Περιφέρεια θα φιλοξενήσει στο χώρο που θα διαθέτει, στο περίπτερο της στο Μόναχο και σε αυτό του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, τους φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Αναλυτικά οι δυο εκθέσεις:

1. Έκθεση F.RE.E. στο Μόναχο, το διάστημα 22-26 Φεβρουαρίου 2023 σε περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου. Τα θέματα που προβάλλονται περιλαμβάνουν δραστηριότητες και διακοπές σε παραθαλάσσιο και ορεινό πεδίο, κάτι που ταιριάζει στην Ήπειρο, όπως πεζοπορία, wind surfing, ποδηλασία, αναρρίχηση, διακοπές και αναψυχή στη θάλασσα, θαλάσσια σπορ (καταδύσεις, ψάρεμα, κανό, κωπηλασία, δραστηριότητες για υγεία, ομορφιά, ευεξία, διακοπές με ιππασία κ.α.). Πέρυσι η έκθεση ακυρώθηκε και η φετινή συμμετοχή θα είναι η πέμπτη για την Ήπειρο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης https://free-muenchen.de/,

2. Έκθεση I.F.T. στο Βελιγράδι το διάστημα 23-26 Φεβρουαρίου 2023, σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. . Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για πρώτη φορά το 2014 στην συγκεκριμένη έκθεση και συνεχίζει όλα αυτά τα χρόνια την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών στα παράλια, αλλά και σε ορεινούς προορισμούς, καθώς και στα σημαντικά μνημεία της ορθοδοξίας, δεδομένου ότι οι Σέρβοι είναι ομόθρησκος λαός. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης http://belgradetourismfair.com/,

Στις εκθέσεις μπορούν να συμμετέχουν με εκπροσώπους τους, στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου: Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων και γενικά φορείς και επιχειρήσεις του τουρισμού. Επίσης, μπορεί να αποσταλεί και υλικό προβολής για να διανεμηθεί στις εκθέσεις.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, στο email: ch.kazakos@php.gov.gr με την συμπλήρωση της αντίστοιχης συνημμένης φόρμας συμμετοχής, ανάλογα με την έκθεση στην οποία επιθυμεί ο καθένας. Η αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας στην παραπάνω διεύθυνση ισοδυναμεί με αποδοχή των όρων συμμετοχής.
Δεδομένου ότι το ύφος του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε ως δικό της, είτε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ είναι συγκεκριμένο, δεν επιτρέπεται σε κανέναν συνεκθέτη να ενσωματώσει στο χώρο δικές του κατασκευές, φωτογραφίες, οθόνες προβολής ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Τέλος, η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει να μεταφέρει ενημερωτικό υλικό των επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να διανεμηθεί στις εκθέσεις, το οποίο πρέπει να είναι στην Γερμανική, Αγγλική ή και στη Σερβική γλώσσα, ανάλογα με την έκθεση που απευθύνεται. Το υλικό θα πρέπει να το προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, με την ένδειξη για ποια έκθεση πρόκειται, στο γραφείο 143 του διοικητηρίου της Περιφέρειας στα Ιωάννινα (πλατεία Πύρρου 1) το αργότερο έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 13:00.
Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου Η Περιφέρεια Ηπείρου στις τουριστικές εκθέσεις F.RE.E. Μονάχου και I.F.T. Βελιγραδίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Συνέντευξη Παν. Νταή στο "Βήμα" των Ιωαννίνων

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Συνέντευξη Παν. Νταή στο "Βήμα" των Ιωαννίνων


Συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής του Συνδυασμού "Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης" Παναγιώτης Νταής, στον τηλεοπτικό σταθμό "Βήμα" των Ιωαννίνων και στον δημοσιογράφο κ. Παναγιώτη Μπούρχα.
Στη συνέντευξή του ο κ. Νταής ανέλυσε τον αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα του συνδυασμού και τόνισε ότι με το πρόγραμμα που εκπονείται σε διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, θα καταστεί σαφές ότι ο Συνδυασμός με νέες, ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, κομίζει το νέο στο Δήμο και εγγυάται την έξοδο από την σημερινή στασιμότητα.
Read More »
Συνέντευξη Παν. Νταή στο "Βήμα" των Ιωαννίνων Συνέντευξη Παν. Νταή στο "Βήμα" των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Παραμυθιά

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Παραμυθιά


Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Θεσπρωτίας σας καλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή της Παραμυθιάς. 
Η εκδήλωση θα γίνει στην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 27/01/2020 και ώρα 10:30 το πρωί στην καφετέρια “KYKLAMINO”.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Τάκης Πετσίνης
Ο Γραμματέας Δώρης Δήμας
Read More »
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Παραμυθιά Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Θεσπρωτίας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι"


Την αναγκαιότητα της κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Θεσπρωτίας κατά την σημερινή επίσκεψη στις πληγείσες από τον ανεμοστρόβιλο περιοχές.

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής, βρέθηκε στις κοινότητες Σκανδάλου και Αγοράς οπου και συνομίλησε με κατοίκους, με τον Δήμαρχο Σουλίου και με μέλη της Δημοτικής Αρχής και είδαν τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, ο οποίος άφησε στο πέρασμά του ζημιές σε 70 οικίες, 2 επιχειρήσεις και 5 σταβλικές εγκαταστάσεις.

Οι κάτοικοι των περιοχών είδαν μεγάλο μέρος απο τις περιουσίες τους να χάνεται απο το ένα λεπτο στο άλλο και τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι άμεσα και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την κήρυξη της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη, ώστε να επουλωθούν άμεσα οι πληγές με fast track διαδικασίες και με την ολική αποζημίωση των συμπατριωτών μας.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, θα σταθεί αρωγός στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής.
Read More »
Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι" Στις πληγείσες περιοχές το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας - "Να αποζημιωθούν άμεσα οι κάτοικοι" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Απόλλωνα Λάρισας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Απόλλωνα Λάρισας


Κάλεσμα στους φιλάθλους για δυναμική στήριξη της ομάδας στον κρίσιμο αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας (Δευτέρα 24 Ιανουαρίου -14.45)
Ο Θεσπρωτός στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2, θ’ αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου τον Απόλλωνα Λάρισας. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας και θ’ αρχίσει στις 2,45 μ.μ.
Έπειτα από τα άτυχα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει την επιστροφή στις νίκες. Η συμπαράσταση απ’ όλους τους φίλους της ομάδας και η στήριξη της προσπάθειας των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.
Την Δευτέρα καταργούμε το αδιαχώρητο στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και με τη θετική μας ενέργεια, τη φωνή και τον παλμό μας, ενθαρρύνουμε την ομάδα στην προσπάθειά της για την παραμονή στην κατηγορία.
Στον αγωνιστικό τομέα η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του δευτεριάτικου αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας συνεχίστηκε σήμερα με μία προπόνηση. Δεν βρίσκεται στη διάθεση του Χουάν Ραμόν Ρότσα ο τιμωρημένος Τρομπούκης, ενώ στον αντίποδα επιστρέφει ο Κωνσταντίνου που εξέτισε την ποινή του.

Τα σημεία πώλησης των εισιτηρίων

Στο μεταξύ έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα εισιτήρια του παιχνιδιού και η πώληση γίνεται από τα εξής σημεία:
· Γραφεία ΠΑΕ Θεσπρωτός - Εθνικής Αντιστάσεως, πρ. κτίριο ΕΟΤ, Παλιό λιμάνι, +30 26653 06078
· Alex Café (Σωτηράκης) – Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, έναντι Hondos Center
· Irish Sports Pub - Εθνικής Αντιστάσεως 130, Ηγουμενίτσα
· So, Chic! – Πεζόδρομος Ηγουμενίτσας, Γρ. Λαμπράκη 14.
Read More »
Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Απόλλωνα Λάρισας Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Απόλλωνα Λάρισας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 34χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023
Διακομιδή 34χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 34χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Read More »
Διακομιδή 34χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 34χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2023 Rating: 5

Σελίδες