Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα στην ΗγουμενίτσαΔύο νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στα πρώτα δείγματα που στάλθηκαν σήμερα για έλεγχο από το Νοσοκομείο Φιλατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, πρόκειται για έναν άντρα και μία γυναίκα που και οι δύο σχετίζονται με το παραλιακό μπαρ στα Σύβοτα, ως θαμώνες.

Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί τα 29 από τα 37 δείγματα που στάλθηκαν σήμερα στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ενώ μέχρι το πρωί θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπα 8.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.
Read More »
Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα στην Ηγουμενίτσα Έκτακτο: Δύο νέα κρούσματα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

37 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
37 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών


37 νέα δείγματα ελήφθησαν σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών και στάλθηκαν για εξέταση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φιλιατών.

Από αυτά, περίπου τα μισά αφορούν τη συνέχιση της ιχνηλάτησης από τα Σύβοτα, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν ιατρικό προσωπικό που επιστρέφει στην εργασία του, καθώς και προεγχειριτικά δείγματα.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Παρασκευής.
Read More »
37 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών 37 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Φωτιά στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Φωτιά στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης στο Σμέρτο Φιλιατών.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, 2 οχήματα από την Ηγουμενίτσα και 2 από το Φιλιάτι, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή, για ακόμα μία φορά, του εθελοντικού σταθμού Σαγιάδας, με ένα όχημα και 3 εθελοντές.

Η φωτιά κατασβέστηκε πριν λίγα λεπτά, χωρίς να προλάβει να κάψει μεγάλη έκταση.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας.


Read More »
Φωτιά στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά στο Σμέρτο Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 


4 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ στην Ήπειρο. Από αυτά τα 3 εντοπίστηκαν στα Γιάννενα και 1 στην Άρτα. Κάνενα νέου κρούσμα δεν εντοπίστηκε στους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Αναλυτικότερα:

- 11 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- 8 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- 90 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 67 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας,

- 2 κρούσματα στηνα Π.Ε. Δωδεκανήσου,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας,

- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,

- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας, 2 εκ των οποίων συνδέονται με γνωστή συρροή,

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,

- 15 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου,

- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας,

- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου,

- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,

- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας,

- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,

- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων.
Read More »
4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 4 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Με κορωνοϊό δύο φοιτήτριες στα Γιάννινα

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Με κορωνοϊό δύο φοιτήτριες στα Γιάννινα


Θετικές στον Covid-19 είναι δύο φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι οποίες επέστρεψαν στην πόλη μετά από διακοπές στα Χανιά.

Οι δύο νεαρές όντας καθ’ οδόν ενημερώθηκαν από φίλη τους που παραμένει στην Κρήτη ότι είναι θετική με ήπια συμπτώματα κι έτσι απευθύνθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου τους έγινε το τεστ.

Τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά σήμερα.

Και οι δύο είναι θετικές και βρίσκονται σε καραντίνα ενώ φτάνοντας από την Κρήτη στα Γιάννινα και γνωρίζοντας ότι η φίλη τους έχει νοσήσει δεν είχαν επαφές στην περιοχή.
Read More »
Με κορωνοϊό δύο φοιτήτριες στα Γιάννινα Με κορωνοϊό δύο φοιτήτριες στα Γιάννινα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

O περιφερειάρχης για τα δήθεν κρούσματα της Θεσπρωτίας: “Oλα τα άτομα ευρέθησαν αρνητικά”

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
O περιφερειάρχης για τα δήθεν κρούσματα της Θεσπρωτίας: “Oλα τα άτομα ευρέθησαν αρνητικά”


Στις εξελίξεις σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο αναφέρθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Δυστυχώς στις δύσκολες μέρες που περνάμε αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε ανακοινώσεις γιατί η κοινή γνώμη θέλει να ξέρει ό, τι τρέχει ειδικά για το θέμα του κορωνοϊού στην περιοχή μας.

Όπως ξέρετε σε επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί τους, το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους πέρασαν αυτές τις ημέρες και ειδικά από τα Γιάννενα, που προτιμούσαν αυτή την επιχείρηση και πέρασαν από ιδιωτικά εργαστήρια.

Αυτό που σήμερα θέλουμε να ανακοινώσουμε και είναι πολύ θετικό στον αγώνα αυτό που κάνουμε, είναι ότι όλα αυτά τα άτομα που ήλθαν σε επαφή μαζί του, ευρέθησαν αρνητικά. Εδώ και λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι και όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση είναι αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε, γιατί υπήρχαν και άτομα που δούλευαν σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που ιχνηλατήθηκαν και πήραμε δείγματα, αλλά και άτομα που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες και τα οποία μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που συζητώντας με την Αθήνα πήραμε χθες κάποιες αποφάσεις.

Δεύτερον στην περιοχή μας υπήρχε μια ομάδα μπάσκετ που έκανε προετοιμασία, βρέθηκε ένα άτομο θετικό, κάναμε τα δέοντα σύμφωνα με το πρωτόκολλο και παρακολουθούμε με ιχνηλάτηση όσους ήλθαν σε επαφή και κάνουμε όλες τις απολυμάνσεις που χρειάζονται.

Καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε μια εγρήγορση, οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι δικές μας μόνο, παίρνονται σε συνεννόηση με το Κέντρο, παρακολουθούμε με τις ιχνηλατήσεις από πολύ κοντά τα γεγονότα, γιατί δεν θέλουμε να μπούμε σε ατραπούς, όπως έχουν μπει άλλες περιοχές της Ελλάδος. Αυτό που μπορώ σήμερα να πω είναι ο,τι μετά τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης και το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην περιοχή της Θεσπρωτίας, δεν έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης πρόσθεσε ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω αποφάσεις».
Read More »
O περιφερειάρχης για τα δήθεν κρούσματα της Θεσπρωτίας: “Oλα τα άτομα ευρέθησαν αρνητικά” O περιφερειάρχης για τα δήθεν κρούσματα της Θεσπρωτίας: “Oλα τα άτομα ευρέθησαν αρνητικά” Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα


Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 20 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00). 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 269, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7934 (ημερήσια μεταβολή +3.5%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες. 

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 235 θάνατοι. 

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 77 έτη. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 30 (76.7% άνδρες).
Read More »
269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Μπατσαρώ, η απόλυτη Ηπειρώτικη χορτόπιτα

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Μπατσαρώ, η απόλυτη Ηπειρώτικη χορτόπιτα 


Μπορεί η Θεσπρωτία να μην φημίζεται ως γαστρονομικός προορισμός, αξίζει όμως να γνωρίσετε την κουζίνα της, που συνδυάζει αγνές πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς και κορυφαία τεχνογνωσία, με πολλές επιρροές από την Ιταλία. Τα έμπειρα χέρια των νοικοκυρών και των μαγείρων της περιοχής συνεχίζουν την παράδοση των προγόνων τους και μας καλούν σε ένα γευστικό ταξίδι αυθεντικών γεύσεων. 

Η Θεσπρωτία, όπως και η Ήπειρος γενικότερα φημίζεται για τις πίτες της. Με 178 διαφορετικές πίτες επίσημα καταγεγραμμένες στο ηπειρώτικο εδεσματολόγιο, η επιλογή είναι δύσκολη ανάμεσα στη μοναδική τσαμαντιώτικη ζεματόπιτα, την κριγιασόπιτα, τη ρυζόπιτα ή την κοτόπιτα. 

Εκτός από τις πίτες, οι επισκέπτες της Θεσπρωτίας θα πρέπει να δοκιμάσουν τα ξακουστά ρόδια Παλαιοχωρίου Φιλιατών, γλυκά του κουταλιού και του ταψιού, τα ντόπια γαλακτοκομικά, τα κρέατα από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Παραμυθιάς, τα φρέσκα οπωρολαχανικά, τα αυγά, το ζυμωτό ψωμί, το τοπικό κρασί και το τσίπουρο. 

Δείτε παρακάτω τη συνταγή μιας από τις πιο χαρακτηριστικές ηπειρώτικες πίτες, που είναι εύκολη στην παρασκευή και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας. Τακτοποιήστε την κουζίνα σας, συγκεντρώστε τα υλικά σας και πριν αρχίσετε την εκτέλεση της συνταγής, κάντε μια επίσκεψη στο διαδικτυακό καζίνο της net bet, όπου μπορείτε να ποντάρετε σε κάποιο από τα συναρπαστικά παιχνίδια που προτείνει, από το τάμπλετ, τον υπολογιστή ή το κινητό σας. 

Στη Θεσπρωτία, λοιπόν, φτιάχνουν μια πεντανόστιμη χορτόπιτα με διάφορα χόρτα, όπως σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, πράσα και βλήτα. Έχει τυρί και στη γέμιση και στη ζύμη, που είναι φτιαγμένη από καλαμποκάλευρο. Λέγεται μπατσαρώ, θυμίζει κάπως γαλλική τάρτα και είναι απλά τέλεια. 

Υλικά 

Για τη ζύμη: 
5 φλιτζάνια τσαγιού καλαμποκάλευρο 
100 γραμμάρια τυρί 
Αλάτι 
1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο 

Για τη γέμιση: 
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια 
1 μάτσο άνηθο 
1 μάτσο μαϊντανό 
½ κιλό σέσκουλα 
½ κιλό λάπαθα 
½ κιλό σπανάκι
150 γραμμάρια βλίτα 
2 πράσα 
½ φλιτζάνι τσαγιού ωμό ρύζι 
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
200 γραμμάρια τυρί 

Για τo ψήσιμο: 
60 γραμμάρια. φρέσκο βούτυρο κομμένο σε κύβους 

Εκτέλεση 

Ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα αρωματικά. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα με χοντρό πάτο και ρίχνουμε μέσα τα κομμένα χόρτα. Τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να μαραθούν καλά. Μόλις μαραθούν τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε το ρύζι, το θρυμματισμένο τυρί και αφήνουμε το ταψί στην άκρη, προς το παρόν. 

Έχοντας φτάσει σε αυτό το σημείο της συνταγής, ίσως ήλθε η ώρα να ετοιμάσετε έναν καφέ και να κάνετε μια μικρή παύση, δοκιμάζοντας την τύχη σας στο live stoixima της Netbet, που προτείνει μια μεγάλη σειρά αθλητικών διοργανώσεων, σε ασφαλές περιβάλλον και με μεγάλες αποδόσεις, κάτι που γνωρίζουν καλά οι παίκτες στοιχήματος στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο. 

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, μια πρέζα αλάτι, λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Καθώς ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο λάδι, και τρίβουμε μέσα το τυρί της ζύμης. Λαδώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε περιμετρικά με το χυλό. Από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας πάνω από τη γέμιση κουταλιά-κουταλιά τον χυλό της ζύμης. 

Τελειώνοντας, πάνω από κάθε κουταλιά ζύμης, προσθέτουμε από ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι. 

Ψήνουμε την χορτόπιτά μας σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 220 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Καλή απόλαυση! 
Read More »
Μπατσαρώ, η απόλυτη Ηπειρώτικη χορτόπιτα Μπατσαρώ, η απόλυτη Ηπειρώτικη χορτόπιτα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Η πολύπαθη οδός Σελλών - Του Χρήστου Χρήστου

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Ηγουμενίτσα: Η πολύπαθη οδός Σελλών - Του Χρήστου Χρήστου

Μια οδος 50m απο το κεντρο της πολης μας και το δημαρχείο.
Χαρακτηριστικο των παραπλησιων οδων στο κεντρο καθε πολης, ειναι η ταυτοτητα της ιδιας της πολης. Η κουλτουρα της, το εμπορικο και ψυχαγωγικο κεντρο της, ο "χωρος" υποδοχης των επισκεπτων της. Πολυ δε περισσότερο οταν βρισκετε διπλα σε αλσος.
Την οδο Σελλων την χαρακτηριζουν τα εξης:
Ενα αυθαίρετο εκτρωμα απο λαμαρινες που καποιοι θελουν να το ονομαζουν λαϊκή, χωρις κανενα κωδικα υγιεινής, αισθητικης, πρακτικης και οτιδηποτε αλλο.
Την οδο Σελλων, επισης την χαρακτηριζουν τα φτωχα και αθλια καταστημτα που δυστυχώς για αυτα αλλα και τους πελατες τους, δεν εχουν ουτε πεζοδρομια.
Την οδο Σελλων επισης την χαρακτηριζουν οι μεγαλες αποθηκες μαναβικης που ακουσον ακουσον εχουν αδειες μαναβικου και ξεφορτωνουν καθημερινα με κλαρκ, απο 2 νταλικες φρουτα τα οποια μεταφορτωνουν σε μικροτερα φορτηγα (επισης με κλαρκ) προκειμενου να προμηθευσουν ολη την αγορα μαναβικης του νομου μας.
Την οδο Σελλων επισης την χαρακτηριζουν οι παντα γεματοι καδοι σκουπιδιων και η βρωμια που αυτα αναδυουν.
Την οδο σελλων ,οπως ειπα και παραπανω, επισης την χαρακτηριζει η έλλειψη πεζοδρομιων με αποτελεσμα, μαναδες με καροτσακια, γιαγιαδες και παππουδες με σακουλες σουπερ μαρκετ, παιδακια και καθε λογης πολιτες, να την διασχιζουν απο το κεντρο της μαζι με αυτοκινητα, με εντονο τον κινδυνο ατυχηματος.
Την οδο Σελλων επισης την χαρακτηριζει το σκοταδι.... το απολυτο σκοταδι, μιας και δεν υπαρχει ουτε υχνος δημοτικου φωτισμου...
Αραγε κυριε δημαρχε Ιωάννη Λώλο αυτη ειναι η κουλτουρα μας; αυτη ειναι η εικονα που χαρακτηρίζει την πολη μας;
Και επειδη δεν μου αρεσει να κανω στείρα κριτική , προτείνω να αλλαξει κατεύθυνση οσον αφορα την ροη των αυτοκινήτων, να κατασκευαστουν τα τελευταία 20m που καταληγουν στο υψος του περιφερειακου, να ξηλωθει αυτο το εκτρωμα που εσεις αποκαλείτε λαϊκή, να "πεισετε" τα (ουτως η αλλως παρανομα) αποθηκομαναβα να εγκατασταθουν εκτος πολης και να φτιάξετε πεζοδρομια.... μεγαλα πεζοδρομια που θα μπορουν να δεχτουν τραπεζοκαθισματα προκειμενου να γινει το αλσος πιο φιλικο και πιο αξιοποιησιμο....
Και εννοειτε οτι θα αποσυμφορηθουν και πολλοί δρομοι της πολης μας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Η πολύπαθη οδός Σελλών - Του Χρήστου Χρήστου Ηγουμενίτσα: Η πολύπαθη οδός Σελλών - Του Χρήστου Χρήστου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 

Συνελήφθη χθες (19-08-2020) το απόγευμα σε περιοχή της Ηπείρου, ημεδαπός, για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, ο συλληφθείς επιχείρησε να πραγματοποιήσει καλλιτεχνική εκδήλωση, παρά την ισχύ προσωρινής αναστολής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Ανακοίνωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Θεσπρωτίας


Μέτα λύπης μας ενημερωθήκαμε από 2 τοπικά site έχει βγει ανακοίνωση από την Θεσπρωτική Εφημερίδα για κρούσματα στην περιοχή της Θεσπρωτίας και για θετικούς σε κορωνοϊό πριν βγουν αποτελέσματα!!

Σε αυτή την εφημερίδα που βγάζει συμπεράσματα νωρίτερα τι επιπτώσεις θα έχει και τι πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για δυσφήμιση της περιοχής μας?

θα πρέπει να υπάρχει ένα μετρό στις ειδήσεις που βγαίνουν και να λέμε πραγματικά γεγονότα ώστε να μην αποπροσανατολίζουμε τον κόσμο και να τον φοβίζουμε για όφελος άλλων περιοχών... γιατί όπως μάθαμε εκ των ύστερων.... η εφημερίδα έχει πουληθεί σε Γιαννιώτη επιχειρηματία χωρίς να γνωρίζουμε ποιο ήταν το όφελος της αναληθής είδησης.

Εκ μέρους όλων των ξενοδόχων της Θεσπρωτίας εκφράζουμε την λύπη μας και το θύμο μας για την συγκεκριμένη είδηση για μια περιοχή που τα έχει πάει περίφημα με τον Ιο και τα θετικά κρούσματα ήταν ελάχιστα!!!

θα παρακαλούσαμε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο μετά και το πέρας των αποτελεσμάτων που ήταν όλα αρνητικά να βγει και να ζητήσει μια συγνώμη ως αίσθηση ευθύνης που του αναλογεί!!
Read More »
Ανακοίνωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Θεσπρωτίας Ανακοίνωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Τραγικό ολίσθημα της ιστορικής εφημερίδας "Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ"

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Τραγικό ολίσθημα της ιστορικής εφημερίδας "Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ"


Σε ένα τραγικό και συνάμα επικίνδυνο ολίσθημα, υπέπεσε η ιστορική ημερήσια εφημερίδα του νομού Θεσπρωτίας "Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ" η οποία σε χθεσινή ανάρτησή της στην ηλεκτρονική έκδοσή της, αναστάτωσε τους κατοίκους του νομού και κυρίως τους επισκέπτες, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στον τουρισμό μας.

Ο Γιαννιώτης ιδιοκτήτης της εφημερίδας, έσπευσε εχτές το απόγευμα να προεξοφλήσει πως "έχουν βρεθεί θετικά κι άλλα άτομα με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εντός της ημέρας".


Σήμερα, και μετά την ενημέρωση πως όλα τα δείγματα βγήκαν αρνητικά, αλλοίωσε την αρχική ανάρτησή της, χωρίς να δώσει εξηγήσεις στους αναγνώστες της, αφαιρώντας το επίμαχο κομμάτι.


Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε λάθος πληροφορίες, αλλά ποτέ δεν προσπαθήσαμε να το κρύψουμε από τους αναγνώστες μας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ο Γιαννιώτης ιδιοκτήτης της εφημερίδας, οφείλει μία μεγάλη συγνώμη από τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι είδαν τις ακυρώσεις κρατήσεων αλλά και την πρόωρη αναχώρηση όσων ήδη διέμεναν στα τουριστικά καταλύματα, να έρχονται η μία μετά την άλλη.

Αλλά και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να επιληφθούν της υπόθεσης, για διασπορά ψευδών ειδήσεων και μάλιστα από μία ιστορική εφημερίδα, η οποία προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και οικονομική ζημιά στους επιχειρηματίες.
Read More »
Τραγικό ολίσθημα της ιστορικής εφημερίδας "Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ" Τραγικό ολίσθημα της ιστορικής εφημερίδας "Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Βγήκαν επιτέλους τα χθεσινά αποτελέσματα

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Θεσπρωτία: Βγήκαν επιτέλους τα χθεσινά αποτελέσματα

Coronaviru.jpg (640×274)

Αρνητικά βγήκαν όλα τα δείγματα που στάλθηκαν εχτές από το νοσοκομείο Φιλιατών.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από τα 63 δείγματα που εξετάστηκαν από το μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και που αφορούσαν κυρίως επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος, κανένα δεν ήταν θετικό.

Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη και καθησυχάζει τις υγειονομικές αρχές του νομού Θεσπρωτίας, αλλά και τους κάτοικους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Read More »
Θεσπρωτία: Βγήκαν επιτέλους τα χθεσινά αποτελέσματα Θεσπρωτία: Βγήκαν επιτέλους τα χθεσινά αποτελέσματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας 

%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3-%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%A3-%CE%9A%CE%95%CE%A0-681x383.jpg (400×225)


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδας (ΣΕΛΛΕ), θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, το σχολικό έτος 2020-2021, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 από 09:00 έως 14:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον. 

Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6907724367 (Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00) και με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Read More »
Ηγουμενίτσα: Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας Ηγουμενίτσα: Δωρεάν Αξιολόγηση Σχολικής Ετοιμότητας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φιλιατών

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020
Ευχαριστήριο προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φιλιατών


Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες προς τους Διοικητές του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κ. Κατσακιώρη Νικόλαο, του Γενικού Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ιωαννίνων, κ. Δερδεμέζη Σπυρίδωνα, καθώς και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Φιλιατών, κ.Ντούρο Θωμά, για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας, για τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης covid – 19 των υπαλλήλων μας, που επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές τους. 

Η διάγνωση της υγείας του προσωπικού που στελεχώνει τις δομές μας, ήταν κρίσιμο ζήτημα των ημερών, που απαιτούσε γρήγορη και άμεση λύση, για τη διασφάλιση περαιτέρω της υγείας των ωφελούμενων των Παραρτημάτων μας, οι οποίοι αποτελούν τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Η σύμπραξη των φορέων του Δημοσίου, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τις δομές Υγείας και Πρόνοιας στην Ελλάδα, με γρήγορες και αλληλέγγυες δράσεις, είναι ελπιδοφόρο μήνυμα και δίνει σε όλους μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης. 

Ευχαριστούμε για τη συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία, αλλά και για την εντατική τους προσπάθεια στην μάχη κατά της πανδημίας στην Ήπειρο, καθιστώντας την από τις πιο ασφαλείς Περιφέρειες της πατρίδας μας. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ 
ΜΑΡΙΑ ΤΣΟΛΑΚΗ
Read More »
Ευχαριστήριο προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φιλιατών Ευχαριστήριο προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2020 Rating: 5

Σελίδες