Αλέκος Πάσχος προς υπ. Εργασίας: Nα ενταχτούν τα Επιμελητήρια στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

 
 
Την ένταξη των Επιμελητηρίων της Χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας ζητά ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος με επιστολή του προς το Υπουργείο Εργασίας. Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με την απάντηση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, στο αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για την ένταξη των Επιμελητηρίων της Χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το αίτημα μας θα επανεξετασθεί σε μεταγενέστερο σχεδιασμό.

Στόχος της πολιτείας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, η επανασύνδεση των ανέργων στην αγορά εργασίας και η προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει, λαμβάνοντας υπόψη την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Επιμελητηρίων για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων μελών μας, την στήριξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και την επιτυχή υλοποίηση του παλαιότερου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στο οποίο συμμετείχαμε, να επιλεγούν προς ένταξη τα 51 Επιμελητήρια των Δήμων της Χώρας που αρχικά εντάσσονται στην πιλοτική Δράση των «Θυλάκων ανεργίας» καθώς η έδρα τους βρίσκεται σε περιοχή που πλήττεται περισσότερο από την ανεργία.

Τέλος παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί άμεσα το πλήρως δικαιολογημένο αίτημα της K.E.E για την ένταξη των Επιμελητηρίων της Χώρας στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. 
 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Πάσχος
Read More »
Αλέκος Πάσχος προς υπ. Εργασίας: Nα ενταχτούν τα Επιμελητήρια στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Αλέκος Πάσχος προς υπ. Εργασίας: Nα ενταχτούν τα Επιμελητήρια στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Ένας ακόμα σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά, η κάμερα του thespro.gr, κατέγραψε εικόνες ντροπής, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί, έξω από τις δημόσιες τουαλέτες, στην παραλία της Ηγουμενίτσας, λίγα μέτρα από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στο κέντρο δηλαδή της πόλης, έχει δημιουργηθεί μία μικρή χωματερή.

Χιλιάδες πλαστικά, μπουκάλια, σακούλες και χαρτιά κυριαρχούν στο τοπίο και είναι από τις πρώτες εικόνες τις οποίες βλέπουν τουρίστες και επισκέπτες.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εντοπίσουμε σε ποιανού την δικαιοδοσία (Δήμος Ηγουμενίτσας, ΟΛΗΓ ή Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) ανοίκει ο χώρος.


Το όλο θέμα έχει καταντήσει πλέον αστείο.

Ελπίζουμε μόνο να μας διαβάζει κάποια εισαγγελική αρχή και να δώσει ένα τέλος στο μαρτύριο της δύσμοιρης πόλης μας.


Υ.Γ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η κάμερα δεν καταγράφει τις μοιρωδιές που βγαίνουν από το εσωτερικό και το εξωτερικό της τουαλέτας.
Read More »
Ένας ακόμα σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ένας ακόμα σκουπιδότοπος στο κέντρο της Ηγουμενίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Ο Άκης Φατήρας ζωντανά σήμερα στο Maroken στην Πλαταριά

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Read More »
Ο Άκης Φατήρας ζωντανά σήμερα στο Maroken στην Πλαταριά Ο Άκης Φατήρας ζωντανά σήμερα στο Maroken στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Εθνική Εταιρεία (1897) και ΣΥΡΙΖΑ (2015) - Γράφει ο Αντώνης Ν. Βενέτης

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Ο καταστροφικός Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897, προεκλήθη από την “Εθνική Εταιρεία” μια μυστική οργάνωση, η οποία αποτελείτο σχεδόν από το 3-4% του ελληνικού πληθυσμού, αλλά με δυσανάλογη για το ποσοστό του επιρροή στο λαό, παρέσυρε τελικά τη χώρα “στη βάση μιας συστηματικής αυταπάτης” στην αντίληψη ότι ο πόλεμος με την κραταιά Οθωμανική αυτοκρατορία, θα ήταν περίπου ένας περίπατος και η κατάληψη της Κωνσταντινούπολης ήταν κάτι το εφικτό!

Έτσι ο λαός με μεγάλες διαδηλώσεις απαιτούσε την εισβολή του ελληνικού στρατού στα οθωμανικά εδάφη, κραυγάζοντας, - Ζήτω ο πόλεμος!

Παρά τις επιφυλάξεις του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και τις συμβουλές των Ευρωπαίων, ο πόλεμος, με λαϊκή απαίτηση, κατέστη αναπόφευκτος, με αποτέλεσμα μια ταπεινωτική ήττα και τον έλεγχο της οικονομίας της χώρας, για πολλές δεκαετίες από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (Δ.Ο.Ε.) αφού η Ελλάδα “προσέφυγε σαν ικέτης στην Ευρώπη, για να διασώσει την ύπαρξή της”.

Τι το διαφορετικό συνέβη με τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015;

Ένα ποσοστό 4% του πληθυσμού, μ’ επικεφαλής έναν άπειρο, αλλά διψασμένο για εξουσία, νεαρό αρχηγό “στη βάση μιας συστηματικής αυταπάτης”, απειλούσε την Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές και υπέσχετο στον ελληνικό λαό “λαγούς με πετραχήλια”.

Έτσι με τον υστερικό λαϊκισμό και τον αχαλίνωτο ακτιβισμό που τον διέκρινε, ανέτρεψε πλήρως την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, ανήλθε στην εξουσία, για να διαπιστώσει σύντομα, αλλά με βαρύτατο κόστος για τη χώρα μας, την σκληρή πραγματικότητα και να προσφύγει και αυτός, ως ικέτης στην Ευρώπη, την οποία περιφρονούσε για τόσο καιρό.

Θα μπορούσαν και τώρα, φρονώ, να λεχθούν προσαρμοζόμενα στα δεδομένα της εποχής μας όσα διεπίστωσε ένας νεαρός τότε αλλά οξυδερκής Κεφαλοννίτης αξιωματικός, ο Ι. Μεταξάς, “Με λόγια και παράτες δεν θα μεγαλουργήσωμεν. Χρειαζόμεθα σύνεσιν, ανδρείαν, γνώσεις, σοβαρότητα, τόλμην και απ’ όλα αυτά μόνον την ανδρείαν έχομεν και αυτήν παράφορον”...
Read More »
Εθνική Εταιρεία (1897) και ΣΥΡΙΖΑ (2015) - Γράφει ο Αντώνης Ν. Βενέτης Εθνική Εταιρεία (1897) και ΣΥΡΙΖΑ (2015) - Γράφει ο Αντώνης Ν. Βενέτης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Βασίλης Καρράς - Γιάννης Καψάλη ζωντανά στα ΑΣΤΕΡΙΑ

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ LIVE ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΡΦΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΨΑΛΗ !!!!
 
ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΡΕΜΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ KAI ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟ!!!!
 
ΤΗΛ. ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ : 6970 598560
Read More »
Βασίλης Καρράς - Γιάννης Καψάλη ζωντανά στα ΑΣΤΕΡΙΑ Βασίλης Καρράς - Γιάννης Καψάλη ζωντανά στα ΑΣΤΕΡΙΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Σήμερα το μεγάλο πανηγύρι της Πέστανης

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016Σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, για 3η χρονιά, το πανηγύρι που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέστανης.

Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε με τα κλαρίνα του Βασίλη Μαρκόπουλου και Νίκου Χαλκιά.

Στο τραγούδι ο Κώστας Τζίμας, η Παγώνα Αθανασίου και ο Δημήτρης Τζίμας.

Με ελεύθερη είσοδο, ψητά, σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά, σε προσιτές τιμές.

Με άνετο πάρκινγκ και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Read More »
Σήμερα το μεγάλο πανηγύρι της Πέστανης Σήμερα το μεγάλο πανηγύρι της Πέστανης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Καραδήμος σήμερα το βράδυ στο BALUX

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Ο Δημήτρης Καραδήμος έρχεται στο Balux σήμερα Παρασκευη 22 Ιουλίου με τις επιτυχίες του και την ανεβασμένη του ενέργεια!!!


Είσοδος:10 ευρω με ποτό

Hosted/promoted by DJ Runner (Giannis Runner Mpalesias) & Dj_Abart(Alexandros Abartsidis)
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Καραδήμος σήμερα το βράδυ στο BALUX Ηγουμενίτσα: Ο Δημήτρης Καραδήμος σήμερα το βράδυ στο BALUX Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016
O ΑΡΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ σας προσκαλει σε ενα μεγαλο παραδοσιακο πανηγυρι που θα πραγματοποιηθει στο ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Πεμπτη 04-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα μας διασκεδασουν σε ενα απιστευτο βραδυ οι εξης καλλιτεχνες ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ - ΓΩΓΩ ΤΣΑΜΠΑ στο κλαρινο ο μοναδικος στο ειδος του ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΚΚΩΝΗΣ .

Σας περιμενουμε να περασουμε ενα ομορφο βραδυ με πολυ χορο .τιμες λογικες .ρεζερβε στα τηλ : 6932637443 - 6951305396
Read More »
Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Μεγάλο πανηγύρι στο Μαργαρίτι, με Βελισσάρη, Τσαμπά και Κοκκώνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Εκατοντάδες άτομα αποθέωσαν τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, στην τιμητική γι' αυτόν εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

 
Εκατοντάδες άτομα αποθέωσαν τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, στην τιμητική γι' αυτόν εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας, με αφορμή τα 45 χρόνια προσφοράς του στο δημοτικό τραγούδι. 
 
Ο παραλιακός χώρος, όπου έγινε η εκδήλωση, ήταν κατάμεστος. 
 
Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος του επέδωσε τιμητική πλακέτα, τονίζοντας ότι αφήνει κληρονομιά στη νέα γενιά τα γνήσια ηπειρώτικα τραγούδια. 
 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο παλαιός τραγουδιστής Στυλιανός Μπέλλος, φιλόλογος, που επεσήμανε την ποιότητα της προσφοράς του Σάββα Σιάτρα στην αυθεντική δημοτική παράδοση. 
 
Μήνυμα απέστειλε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τονίζοντας ότι ο Σάββας Σιάτρας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο στο Ηπειρώτικο τραγούδι. 
 
Στην ομιλία του ο π. Ηλίας Μάκος, υπογράμμισε ότι 
"ο Σάββας Σιάτρας σε μια εποχή που η Ελλάδα του παλαιού καλού καιρού πάει να σβήσει και να ξεχαστεί, με σημαία του το δημοτικό τραγούδι, δίνει αγώνα να διατηρηθεί άσβεστη, αξέχαστη και αλώβητη η γνήσια παράδοσή μας". 
 
Και πρόσθεσε: "Ό,τι και αν έκανε το μεγάλο του προτέρημα είναι ότι έμεινε λάτρης της παραδόσεως και τη σεβάστηκε. Αντιστάθηκε και αντιστέκεται σε ό,τι αναπλάθει και αναπροσαρμόζει και γκρεμίζει την παράδοση". 
 
Και κατέληξε λέγοντας: "Τα αισθήματα του Θεσπρωτικού λαού για το Σάββα Σιάτρα, ξεκουμπώνουν την ψυχή και μετατρέπονται σε ιεροτελεστία για τον άρχοντα του δημοτικού μας τραγουδιού γίνονται ροδοπέταλα, που σκορπίζουν παντού το άρωμα της καρδιάς μας για τον τραγουδιστή της καρδιάς μας". 
 
Τραγούδησαν, εκτός από το Σάββα Σιάτρα, οι: Γεώργιος Κούρτης, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Νίκος Γιαννακός, Μιχάλης Καπρινιώτης, Κώστας Λεοντίδης και Φώτης Τράσιας, καθώς και μια μικρούλα (από την οικογένεια Μίχα του Καστρίου), που ερμήνευσε εκπληκτικά και καταχειροκροτήθηκε ένα βλάχικο τραγούδι. 
 
Μεταξύ των παρισταμένων στην εκδήλωση ήταν οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Ζίτσας Γιάννης Λώλος και Μιχάλης Πλιάκος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών Μιχάλης Πλιάκος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος (Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσης) Ελευθέριος Κωνσταντής  κ. ά
 
Read More »
Εκατοντάδες άτομα αποθέωσαν τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, στην τιμητική γι' αυτόν εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας  Εκατοντάδες άτομα αποθέωσαν τον τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα, στην τιμητική γι' αυτόν εκδήλωση του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

 
 
To 6ο ACHERON FEST θα πραγματοποιηθεί στις 11 Αυγούστου στο φαράγγι του Αχέροντα, με γνωστούς καλλιτέχνες αλλα και τοπικούς τραγουδιστές να βρίσκονται στην σκηνή.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Γλυκής Ποταμιάς, θα εμφανιστούν:

- ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
- ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΙΣΣΗΣ
- DE FACTO
- NORMA
- ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
- ΒΑΓΙΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
- ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Χορηγός επικοινωνίας: thespro.gr
Read More »
Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST Ο Μπάμπης Στόκας στο 6ο ACHERON FEST Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 50χρονος για υπεξαίρεση

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Συνελήφθη, χθες (21-7-2016) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης καθώς και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 50χρονος για υπεξαίρεση Συνελήφθη 50χρονος για υπεξαίρεση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση κλοπής δύο εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας στην περιοχή των Κωστακιών Άρτας.

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 25, 36 και 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της κλοπής τροχοφόρων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, το βράδυ της 15/16-07-2016 στους Κωστακιούς Άρτας, οι τρεις κατηγορούμενοι αφού παραβίασαν την πόρτα εργοταξίου εταιρίας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν δύο εκσκαφείς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Read More »
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ήπειρο

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.

Δείτε τις εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Ηπείρου:


ΕΦΑ ΑΡΤΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας
Παρατήρηση στον έναστρο νυχτερινό ουρανό με τηλεσκόπια θαυμάζοντας τους δακτυλίους του Κρόνου, αστέρια και νεφελώματα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αστρολάβος Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας και συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρταίων . Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8.00 έως τις 24.00

ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αρχαιολογικός χώρος Ελέας
Μουσική Εκδήλωση. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουλίου. Ώρες: 20.00 έως 24.00

ΕΦΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας
Το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από 20:00 έως 23:00.

ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης
Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.

ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου
Συναυλία με την Μελίνα Κανά σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας. Ώρες από τις 20.00 έως τις 24.00

ΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ιτς Καλέ
Ρεσιτάλ της μέτζο σοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβα. Συμμετέχει ο συνθέτης και ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών. Ώρες: 21.30 έως 23.30

ΕΦΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης
Μουσική Συναυλία στις 21.30 σε συνεργασία με το μουσικό σχήμα «trio incontro» αποτελούμενο από τις κ.κ. Χαρούλα Γκλαβοπούλου – soprano, Χρύσα Γρένδα-πιάνο και Βανέσα Αθανασίου -βιολί. Το πρόγραμμα με τίτλο «Melodia Sentimental» περιλαμβάνει τραγούδια συνθετών από τη Μεσόγειο και τη Λατινική Αμερική. Ο χώρος θα είναι ανοικτός από 08.00 μέχρι το πέρας της εκδήλωσης. Θα αποκλεισθούν με περισχοίνιση ο χώρος της ορχήστρας, τμήματα των δύο ακραίων κερκίδων του άνω κοίλου πάνω από τις παρόδους και οι δύο ανώτατες σειρές ειδωλίων στις κερκίδες του άνω κοίλου
Read More »
Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ήπειρο Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Χρηματοδότηση στους Δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

 
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΦΕΚ Β’ 2082/06-07-2016, ΦΕΚ Β’ 2204/15-07-2016) με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για τη χρηματοδότηση Δήμων και Συνδέσμων Δήμων με σκοπό τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισης των ζώων αυτών, δηλαδή την περισυλλογή, την ηλεκτρονική σήμανση, την καταγραφή, την αποπαρασίτωση, τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), τη διατροφή τους, την υιοθεσία ή την επανένταξή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν. 4039/2012, όπως ισχύει, και η έγκριση διάθεσης των σχετικών πιστώσεων. 
 
Στην εν λόγω ΚΥΑ αναφέρονται αναλυτικά οι επιλέξιμες και οι μη επιλέξιμες δαπάνες, οι δυνητικοί δικαιούχοι και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλλουν.

Η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών που έχουν πραγματοποιήσει και εξοφλήσει. Στην περίπτωση της σίτισης των ζώων η χρηματοδότηση των φορέων ανέρχεται σε ποσοστό μέχρι 50%
Read More »
Χρηματοδότηση στους Δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων  Χρηματοδότηση στους Δήμους για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

O Ερρίκος Μητσιώνης εκ νέου γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ. Όλα τα νόματα και οι θέσεις

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016

 
 
O Ερρίκος Μητσιώνης ανακηρύχθηκε ομόφωνα νέος Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας ύστερα από την σύγκληση της επταμελούς Νομαρχιακής Επιτροπής όπως αυτή προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 26ης Ιουνίου 2016.

Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Θεσπρωτίας: Μητσιώνης Ερρίκος
Αναπληρωτής Γραμματέας: Γεωργίου Ιωάννης
Υπεύθυνος Οργανωτικού – Κινητοποιήσεων: Καραγιάννης Ιωάννης
Υπεύθυνη Τύπου και Δημοσίων σχέσεων: Γιαννακού Αρχοντούλα
Υπεύθυνος Οικονομικών: Κάτσινος Μιχαήλ
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Περιφερειακής Ανάπτυξης: Δεβλέτογλου Μαριάννα
Υπεύθυνος Συνδικαλιστικού και μαζικών κινημάτων: Γκόγκος Αλέξανδρος
Υπεύθυνος Δικτύων και καταναλωτών: Γεωργίου Ιωάννης
Read More »
O Ερρίκος Μητσιώνης εκ νέου γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ. Όλα τα νόματα και οι θέσεις O Ερρίκος Μητσιώνης εκ νέου γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ. Όλα τα νόματα και οι θέσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο Σπύρος Μητσέλος

Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016
 
Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο Σπύρος Μητσέλος.
Ο κ. Μητσέλος παραιτήθηκε, μετά και από την αποχώρηση του από τη θέση του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κέντρο Πρόληψης.
 
Ο ίδιος δικαιολόγησε την απόφασή του αυτή, με ανάρτηση του στο Facebook: 
"Ύστερα από την αποχώρηση μου από τη θέση του εκπροσώπου της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗ, αυτοδίκαια παραιτούμαι και από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου. 
Ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τα στελέχη και τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου για τη συνεργασία. "
 
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ για την εκλογή του νέου προεδρείου.
Read More »
Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο Σπύρος Μητσέλος Παραιτήθηκε από πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ ο Σπύρος Μητσέλος Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 22, 2016 Rating: 5

Σελίδες