12 νεκροί μέχρι στιγμής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020
12 νεκροί μέχρι στιγμής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των ΠαξώνΕυρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί σώοι και έχουν ανασυρθεί δώδεκα (12) σοροί. 
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των Παξών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν έξι (06) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.
Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί είκοσι ένας (21) αλλοδαποί (σώοι), εκ των οποίων τρεις (03) μεταφέρονται με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο ΑΚΤΙΟ, προς παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ενώ έχουν ανασυρθεί και δώδεκα (12) σοροί, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.
Η επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
Read More »
12 νεκροί μέχρι στιγμής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών 12 νεκροί μέχρι στιγμής, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά των Παξών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Τραγωδία στο Ιόνιο - Αρκετοί νεκροί μετά από βύθιση σκάφους ανοικτά των Παξών

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020
Τραγωδία στο Ιόνιο - Αρκετοί νεκροί μετά από βύθιση σκάφους ανοικτά των Παξών


Σκάφος που μετέφερε μετανάστες, λόγω εισροής, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών με αποτέλεσμα άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός ατόμων να βρεθεί στη θάλασσα.

Κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, κάλεσε τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης, ενημερώνοντας ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανασυρθεί αρκετά πτώματα από την θάλασσα ενώ έχουν διασωθεί πάνω από 20 άτομα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό και των υπολοίπων ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε, στην οποία συμμετέχουν 5 παραπλέοντα πλοία, 6 σκάφη του λιμενικού, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Οι διασωθέντες καθώς και οι σοροί που περισυνελέγησαν, αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Πρέβεζας.
Read More »
Τραγωδία στο Ιόνιο - Αρκετοί νεκροί μετά από βύθιση σκάφους ανοικτά των Παξών Τραγωδία στο Ιόνιο - Αρκετοί νεκροί μετά από βύθιση σκάφους ανοικτά των Παξών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Έκτακτο: Σκάφος με 50 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020
Έκτακτο: Σκάφος με 50 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου


Μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, για τον εντοπισμό και διάσωση 50 περίπου μεταναστών που βρίσκονται σε λέμβο, ανοιχτά των Παξών.


Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία παραπλέοντα πλοία, καθώς και 6 σκάφη του λιμενικού από Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Πρέβεζα, ενώ αναμένεται να πετάξουν και δύο ελικόπτερα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, στο κέντρο έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα μας ανάρτηση.

Read More »
Έκτακτο: Σκάφος με 50 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου Έκτακτο: Σκάφος με 50 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Τέσσερα χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020

Τέσσερα χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου


Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου... 
Ο εκδότης της "Τιτάνης" και της "Τόλμης", ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, ήταν μια μαχητική και διεκδικητική δημοσιογραφική φωνή. 
Τα κείμενά του, γραμμένα με το πάθος της προσφοράς στην κοινωνία, με την επάρκεια της ώριμης σκέψης του, αποκάλυπταν όχι απλά μια τέχνη δημιουργικής έκφρασης, αλλά μια δεξιοτεχνία. 
Είχε συνείδηση του βάθους των πραγμάτων. 
Αυτή η γνώση του βάθους δεν ήταν παρά το θερμό ενδιαφέρον του για μια ελπιδοφόρα προοπτική, για την ανάδειξη των τοπικών καταβολών, για το ανθρώπινο περιβάλλον. 
Κάτω από ένα τέτοιο πλαίσιο διαμορφώθηκε και αναπτύχθηκε και ο χαρακτήρας του και η δημοσιογραφική παρουσία του. 
Η σύγκρουση του κακού με το καλό και η αγωνία του να διασωθεί και να επικρατήσει το καλό, προξένησε μια ενεργό συμμετοχή του στα γεγονότα, μια στάση απέναντί τους. 
Μια στάση, που ήταν η συναίσθηση και η εξόφληση του δικού του χρέους. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 11/1/2020 στις 15.30, η οικογένειά του, θα τελέσει τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεώς του, στο νεκροταφείο Γραικοχωρίου. 
 π. Ηλίας Μάκος
Read More »
Τέσσερα χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου Τέσσερα χρόνια χωρίς το δυναμικό εργάτη της πένας Αλέξανδρο Αναστασίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε τραυματισμένη κουκουβάγια

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020
Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε τραυματισμένη κουκουβάγια


Βρέθηκε μέσα στην πόλη και στάλθηκε, από μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας, στην Δράση για την άγρια ζωή στην Θεσσαλονίκη, τραυματισμένη κουκουβάγια, με σπασμένο φτερό.
Γιατί όμως τα αρπακτικά κατεβαίνουν στις πόλεις.
Επειδή η τροφή τους λόγω του κυνηγιού και των χημικών,έχει λιγοστέψει .
Ένα αρπακτικό πρέπει να κυνηγάει μέρες με αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες για να φάει ένα πουλί ή ένα ποντίκι.
Πρέπει να υπάρχουν εκατομμύρια μικρά πουλιά για να έχει το ζώο την δυνατότητα να φάει κάποιο από αυτά .
Τα θηράματα έχουν την λογική να προστατεύονται από τους θηρευτές.
Έτσι μη έχοντα ς τι να φάνε, φτάνουν στις πόλεις κυνηγώντας περιστέρια και σπουργίτια.
Φυσικά επειδή είναι νυκτόβια ζώα ,δηλαδή κυνηγούν το σούρουπο ,τα φώτα της πόλης δημιουργούν διαθλάσεις και δεν μπορούν να βρουν τον στόχο τους.
Έτσι πέφτουν σε τζαμαρίες μαγαζιών ή πεθαίνουν από την πείνα.
Το κυνήγι οδηγεί σε ασιτία όλη την φύση.

Φιλοζωικο Σωματειο Θεσπρωτιας
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε τραυματισμένη κουκουβάγια Ηγουμενίτσα: Βρέθηκε τραυματισμένη κουκουβάγια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Νεκρός σε τροχαίο ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020
Νεκρός σε τροχαίο ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος


Νεκρός είναι ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος μετά από τροχαίο δυστύχημα. Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν το χωριό της Αετομηλίτσας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Παρασκευής.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θοδωρής Νιτσιάκος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το όχημά του ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα ,το χωριό από όπου κατάγεται και όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για κυνήγι . Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δρόμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ολισθηροί, λόγω του πάγου που έχει συγκεντρωθεί από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο κ. Νιτσιάκος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη βοήθεια κατοίκων και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευη πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία εκμεταλλευόμενη τις υποδομές της σε Ήπειρο και Μακεδονία δραστηριοποιήθηκε έντονα στην αγορά των αυγών εκκολάψεως και νεοσσών, στην εμπορία πρώτων υλών ζωοτροφών και την παραγωγή ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.
Read More »
Νεκρός σε τροχαίο ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος Νεκρός σε τροχαίο ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 11, 2020 Rating: 5

Σελίδες