Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θετικό Rapid Test

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θετικό Rapid TestΈπειτα από ενημέρωση για θετικό rapid test σε μέλος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ηγουμενίτσας και εν αναμονή του αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου, πραγματοποιήθηκε σήμερα απολύμανση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει προβεί ήδη στην εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης λόγω Covid-19 σύμφωνα και με τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου θα γίνεται αποκλειστικά μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το ΚΕΠ Ηγουμενίτσας θα εξυπηρετεί τους πολίτες, μόνο κατόπιν ραντεβού, εκτός των περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου https://eservices.igoumenitsa.gr/ για Πιστοποιητικό Γέννησης, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας (ημεδαπών και αλλοδαπών), Πιστοποιητικό Εγγραφής στα Μητρώα Αρρένων, Ληξιαρχική Πράξη Συμφώνου Συμβίωσης, Ληξιαρχική Πράξη Γάμου, Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης, Ληξιαρχική Πράξη Θανάτου καθώς και κάθε γενική αίτηση, λαμβάνοντας αυτόματα αριθμό πρωτοκόλλου.

Τέλος καλούμε τους πολίτες, με σύνεση και ψυχραιμία να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων.

Στοιχεία Επικοινωνίας Υπηρεσιών
Γραφείο Δημάρχου
· Τηλέφωνο: 2665361101

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης
· Τηλέφωνο: 2665361103
· Fax: 2665361123

Υπηρεσίες Πολεοδομίας
· Τηλέφωνο: 2665361251

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς
· Τηλέφωνο: 2665021003, 2665021004, 2665029071

Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
· Τηλέφωνο: 2665361162 & 160

Δημοτολόγιο & Ληξιαρχείο
· Τηλέφωνο: 2665361203, 204 & 205

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
· Τηλέφωνο: 2665361102, 212 και 200

Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Ποιότητας Ζωής
· Τηλέφωνο: 2665021150 & 159

Όρχος οχημάτων
· Τηλέφωνο 2665022626

Διεύθυνση ΚΕΠ
· Τηλέφωνο 2665361221, 222, 224,225, 226,227 & 220
Read More »
Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θετικό Rapid Test Ενημέρωση του Δήμου Ηγουμενίτσας για το θετικό Rapid Test Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο στόχαστρο ένθεν κακείθεν των συνόρων

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο στόχαστρο ένθεν κακείθεν των συνόρωνΜε θυμό και αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να μπαίνει στο στόχαστρο διαφόρων κύκλων εντός και εκτός των συνόρων η Βορειοηπειρωτική κοινότητα.
Η αρχή έγινε με την καταδίκη του Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα, γαμπρού του Χιμαριώτη εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, σε 8,5 χρόνια φυλάκιση σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ για «Διανομή αντισυνταγματικών φυλλαδίων» και «Συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση».
Η στοχοποίηση του Βορειοηπειρώτη Μόντη Κολίλα έγινε με πρόφαση την συμμετοχή του σε εκδήλωση στους Βουλιαράτες το 2018 (λίγους μήνες πριν την δολοφονία του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα) για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας που παρέχει Αυτονομία στην Βόρειο Ηπειρο. Ενα έγγραφο στο οποίο η Αλβανία είναι συμβαλλόμενο μέρος και μέχρι σήμερα παραμένει σε ισχύ καθώς δεν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση αναίρεσής του. Οι λόγοι όμως είναι προφανείς: ο εκφοβισμός και η εκδίωξη των Βορειοηπειρωτών από την γη των προγόνων τους.
Κι ενώ περιμέναμε την αντίδραση της Ελληνικής Πολιτείας και των ελληνικών κομμάτων σχετικά με το γεγονός αυτό, έρχεται η δήλωση του συμπατριώτη μας Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκου Καχριμάνη που ούτε λίγο ούτε πολύ εξισώνει τους Βορειοηπειρώτες με τους Αλβανούς.
Σε δήλωσή του σχετικά με τον κορωναϊό αφήνει να εννοηθεί πως τα κρούσματα στα Γιάννενα αυξάνονται από «περιστατικά που έρχονται από την Αλβανία με έγκριση του Ελληνικού ΥΠΕΞ», δημιουργώντας έτσι αρνητικές εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη την ώρα που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον, πως τα περιστατικά στα οποία αναφέρεται αφορούν ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες που «φυλάττουν Θερμοπύλες» στα ερημωμένα χωριά του βόρειου τμήματος της Ηπείρου και ανέρχονται σε 13 άτομα, όλοι τους Έλληνες πολίτες.
Είναι οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι που στις εκλογές ζητούσε την ψήφο τους. Είναι οι ίδιοι για τους οποίους έβγαζε πύρινους λόγους σε ημερίδες για το Βορειοηπειρωτικό.
Σήμερα στιγματίζει σαν Αλβανούς μια ολόκληρη ελληνική κοινότητα υποδεικνύοντας ταυτόχρονα τους 13 ηλικιωμένους νοσηλευόμενους Βορειοηπειρώτες σαν υπαίτιους ενός ενδεχόμενου σκληρού lockdown στα Γιάννενα των 160.000 κατοίκων!
Προσπαθεί με αυτόν τον ανήθικο τρόπο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη στρέφοντας τους Γιαννιώτες κατά των Βορειοηπειρωτών, δημιουργώντας διχόνοια μεταξύ Ηπειρωτών για να καλύψει την δικιά του ανεπάρκεια δίνοντας έτσι το πάτημα στους Αλβανούς να τρίβουν τα χέρια τους από την χαρά.

Στα δύο παραπάνω περιστατικά ήρθε να προστεθεί κι ένα τρίτο, που αφορά νεαρή εγκυμονούσα Βορειοηπειρώτισσα (κάτοχο ελληνικής ταυτότητας) η οποία παρουσίασε επιπλοκές και προκειμένου να σώσει την ζωή του αγέννητου ακόμη μωρού της αναγκάστηκε να εισέλθει στην Ελλάδα από μη θεσμοθετημένο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ώστε να μεταβεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Θεσπρωτίας και να λάβει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.


Αντί αυτού όμως συνελήφθη μαζί με τον σύζυγο της από αστυνομικούς του τμήματος Ηγουμενίτσας, κι ενώ διαχρονικά οι αστυνομικοί της περιοχής έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει τους Βορειοηπειρώτες, βρέθηκε ένας αστυνομικός επηρεασμένος ίσως και από το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε ο κ. Καχριμάνης να εξαντλήσει όλη του την αυστηρότητα επιβάλλοντας στο ζευγάρι των Ελλήνων από την Βόρεια Ήπειρο πρόστιμο ύψους 11.000 ευρώ.

Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να ζητήσει άμεσα διευκρινίσεις από την Αλβανία για την καταδίκη του συμπατριώτη μας Μόντη Κολίλα, υπενθυμίζοντας στην γείτονα φίλη πως με πρακτικές εποχής Χότζα το μόνο που θα καταφέρει είναι η περαιτέρω απομάκρυνση της από την ευρωπαϊκή οικογένεια μέλος της οποίας προσπαθεί να γίνει.
Καλούμε τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του διότι προσβάλει με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τόσο την ελληνικότητα των Βορειοηπειρωτών όσο και την ανθρώπινη υπόστασή τους. Κι αυτό σε μια περίοδο που συμπληρώνονται 200 χρόνια από τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, για το οποίο οι Βορειοηπειρώτες Αγωνιστές και μετέπειτα Εθνικοί Ευεργέτες συνεισέφεραν τα μέγιστα.
Καλούμε τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία διαγράφοντας το πρόστιμο του νεαρού ζευγαριού Βορειοηπειρωτών που αγωνίζονται να φέρουν στην ζωή ένα Ελληνόπουλο, την ώρα που η υπογεννητικότητα στη πατρίδα μας έχει χτυπήσει κόκκινο.
Τέλος, ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα για την έμπρακτη στήριξή της προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό παρέχοντας δωρεάν Rapid Test στους Δήμους Φοινικαίων και Δερόπολης στην δύσκολη αυτή περίοδο που όλοι και όλα δοκιμάζονται από την πανδημία του κωροναϊού.

Συνυπογράφουν:
Σύλλογος Βορειοηπειρωτών, έτος ιδρύσεως 1920 - Αθήνα
Πολιτιστικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας
Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ»
Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Λευκάδας
Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Ν. Κορινθίας «Ο Αγιος Δονάτος»
Σύλλογος Διβριωτών Βορείου Ηπείρου
Νεολαία Βορειοηπειρωτών
Αδελφότητα «Παναγιά Κωσταρίτισσα»
Αδελφότητα Γριάσδανης Βορείου Ηπείρου "ο Αγ. Αθανάσιος"
Αδελφότητα Σμίνετσης Βορείου Ηπείρου " ο Αγ. Νικόλαος"
Read More »
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο στόχαστρο ένθεν κακείθεν των συνόρων Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός στο στόχαστρο ένθεν κακείθεν των συνόρων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Δύο κρούσματα στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021

Δύο κρούσματα στο Ναυταθλητικό Όμιλο ΗγουμενίτσαςΑπολύμανση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας, όπου έχουν διαγνωστεί δύο θετικά rapid test, όπως ανακοίνωσε ο Όμιλος με ανάρτηση στο facebook.

Τα δύο άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά, βρίσκονται ήδη σε καραντίνα, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών τους.Read More »
Δύο κρούσματα στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Δύο κρούσματα στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απολύμανση αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας λόγω θετικού κρούσματος

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απολύμανση αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας λόγω θετικού κρούσματοςΑπολύμανση πραγματοποιείται αυτή την ώρα (21.30 το βράδυ της Κυριακής), στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας, λόγω θετικού rapid test σε κορωνοϊό, σε μέλος της δημοτικής κοινότητας Ηγουμενίτσας, το οποίο διατηρεί παράλληλα και θέση εντός του δημαρχείου.

Σημειώνουμε πως την Παρασκευή συνεδρίασε η Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εντός του Δημαρχείου.


Η κατάσταση στο νομό Θεσπρωτίας έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, έχουν εντοπιστεί και άλλα θετικά δείγματα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα.

Εδώ και μερικές ημέρες στο «πορτοκαλί» βρισκόταν ο Νομός Ιωαννίνων, ενώ από σήμερα πορτοκαλί είναι πλέον και οι Νομοί Άρτας και Θεσπρωτίας.

Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Απολύμανση αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας λόγω θετικού κρούσματος ΕΚΤΑΚΤΟ: Απολύμανση αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας λόγω θετικού κρούσματος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Αξίας 925.000€ το skunk που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Αξίας 925.000€ το skunk που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 37 και 50 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, διενεργήθηκε έλεγχος από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ-9 ''ΒΛΑΝΤ'', σε Φ/Γ όχημα μετά επικαθήμενου στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από λιμένα Ιταλίας. Κατόπιν ένδειξης του αστυνομικού σκύλου εντοπίστηκαν στο επικαθήμενο δεκαέξι (16) χάρτινες κούτες που περιείχαν υδροπονική κάνναβη (skunk), συνολικού μεικτού βάρους εκατό σαράντα επτά κιλών και εννιακοσίων δέκα γραμμαρίων (147,910kg).


Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών ανέρχεται περίπου σε εννιακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (925.000€).


Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το σύνολο των ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των χιλίων διακοσίων ευρώ (1.200€), τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το Φ/Γ όχημα. Σημειώνεται ότι για τον 50χρονο υπάρχει ενεργό μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Read More »
Αξίας 925.000€ το skunk που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Αξίας 925.000€ το skunk που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα Covid-19

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα Covid-19Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (67.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.273 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές1 ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 259 (ημερήσια μεταβολή +4.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 224 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).
Read More »
Ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα Covid-19 Ανακοινώθηκαν 884 κρούσματα Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 22 σε όλη την Ήπειρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 22 σε όλη την Ήπειρο

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 4
Π.Ε. Θεσπρωτίας 2
Π.Ε. Ιωαννίνων 13
Π.Ε. Πρέβεζας 3
Read More »
2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 22 σε όλη την Ήπειρο 2 νέα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 22 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

480 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής στο Κ.Υ. Παραμυθιάς

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
480 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής στο Κ.Υ. Παραμυθιάς
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 480 εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, στο εμβολιαστικό κέντρο του κέντρου υγείας Παραμυθιάς.

Οι εμβολιασμοί που ξεκίνησαν την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούνται καθημερνά σε 2 βάρδιες (πρωί απογευμα) εκτός Κυριακής, ενώ μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας, είτε σε φαρμακείο ή μέσω της πλατφόρμας e-emvolio
Read More »
480 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής στο Κ.Υ. Παραμυθιάς 480 εμβολιασμοί μέχρι στιγμής στο Κ.Υ. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπίστηκαν 148 κιλά κάνναβης

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021

Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπίστηκαν 148 κιλά κάνναβης

Φωτογραφία αρχείουΜία ακόμα επιτυχία καταγράφει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, καθώς το βράδυ του Σαββάτου, κατάφεραν να εντοπίσουν 148 κιλά κάνναβης και να συλλάβουν 2 άτομα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, μετά από έλεγχο στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, σε φορτηγό αυτοκίνητο με Βουλγάρικες πινακίδες, το οποίο μόλις είχε αποβιβαστεί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από το Μπρίντιζι της Ιταλίας, εντοπίστηκαν μέσα σε χάρτινες κούτες, 148 κιλά κάνναβης.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ο οδηγός και ο συνοδηγός της νταλίκας, ενώ τα ναρκωτικά και το φορτηγό κατασχέθηκαν.

Read More »
Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπίστηκαν 148 κιλά κάνναβης Μεγάλη επιτυχία των λιμενικών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπίστηκαν 148 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Παιχνίδια με τους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Παιχνίδια με τους αυτοαποκαλούμενους ΤσάμηδεςTο αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία σας το έχουμε περιγράψει πολλές φορές. Τώρα, εν όψει εκλογών, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Ντούλες παζαρεύει με το Δημοκρατικό Κόμμα, που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, μήπως και δεχθούν και του προσφέρουν μία θέση στα ψηφοδέλτιά τους και έτσι εξασφαλίσει την εκλογή του στη Βουλή και την εκπροσώπηση του ΚΕΑΔ στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αλβανικά ΜΜΕ, ο κ. Ντούλες θα είναι υποψήφιος είτε στον Αυλώνα είτε στην Κορυτσά.

Όμως παζάρι γίνεται μεταξύ του Κόμματος των Τσάμηδων και του Δημοκρατικού Κόμματος και φαίνεται ότι ο πρόεδρός του, Σχπετίμ Ιντρίζι, θα είναι υποψήφιος στα Τίρανα και αναζητά μία ακόμη υποψηφιότητα στο Φίερι.

Ένα θέμα είναι η συνύπαρξη του ΚΕΑΔ και του Κόμματος των Τσάμηδων γιατί πρέπει να θυμίσουμε ότι σε άλλες εποχές ο κ. Ντούλες αποχωρούσε από κυβερνητικούς συνασπισμούς (και των δύο μεγάλων κομμάτων) για να διαμαρτυρηθεί και να μη συνυπάρχει με τους Τσάμηδες…

Βέβαια, το αρνητικό είναι ότι ο αρχηγός του Κόμματος των Τσάμηδων διατυμπανίζει ότι με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα θα υπάρξει υπογραφή συμφωνίας για το «ζήτημα των Τσάμηδων», κάτι που δεν είχε γίνει με τον Σαλί Μπερίσα ή τον Έντι Ράμα…

Από την εφημερίδα Παρόν
Read More »
Παιχνίδια με τους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες Παιχνίδια με τους αυτοαποκαλούμενους Τσάμηδες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Αρχαιοφύλακες χωρίς επίδομα εποχικότητας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Αρχαιοφύλακες χωρίς επίδομα εποχικότηταςΑρχαιοφύλακες, εργαζόμενοι με συμβάσεις ΙΔΟΧ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους μένουν χωρίς επίδομα εποχικότητας, καθώς τους το αρνείται ο ΟΑΕΔ.

Το θέμα απασχολεί και δεκάδες εργαζόμενους στις ΕΦΑ Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Σπουδαστών και Αποφοίτων των ΙΕΚ με την ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», το 2020 οι συμβάσεις ξεκίνησαν αργότερα από το κανονικό λόγω της πανδημίας και πολλά μέλη του Συλλόγου δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να λάβουν το επίδομα τακτικής ανεργίας, γι’ αυτό το λόγο και υπέβαλλαν στον ΟΑΕΔ αιτήσεις για επιδότηση ως εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις.

Παρ’ ότι από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων χορηγήθηκε στους μισθωτούς Βεβαίωσή Εποχικότητας, (όπου συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις) στην πράξη πολλές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην προσπάθεια τους να χορηγήσουν το εν λόγω επίδομα με βάση την ευνοϊκή ρύθμιση που θέτει η διάταξη της περ. β της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του Ν. 1545/85 (100 ημέρες εργασίας στο 12μηνο) συνάντησαν δυσκολίες σχετικά με το χαρακτηρισμό ορισμένων Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων ως “εποχικές εγκαταστάσεις”, με αποτέλεσμα να προβούν σε άνιση μεταχείριση των μισθωτών αυτών οι οποίοι τελικά δεν έλαβαν το επίδομα εποχικώς εργαζομένων».

Το πρόβλημα εντοπίζεται στα «κριτήρια χαρακτηρισμού μιας επιχείρησης ως εποχιακής», που συνδέουν τον ορισμό της εποχικής επιχείρησης με τη λειτουργία αυτής σε «κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές». Τα παραπάνω ορίζονται σε μια εγκύκλιο που έχει συνταχθεί πριν από 30 περίπου χρόνια. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που ερμηνεύοντας κατά γράμμα την παραπάνω εγκύκλιο, αρνούνται τη χορήγηση του επιδόματος σε εργαζόμενους ακόμα και σε εργαζόμενους εντός της Αττικής, καθώς κρίνουν ότι πολλά μεγάλα μουσεία ή αρχαιολογικοί χώροι, όπως αυτά των Αθηνών (ΕΑΜ, ΝΜΑ, ΕΦΑπΑ, Βυζαντινό Μουσείο, Μουσείο Θεσσαλονίκης κ.τ.λ.) ανήκουν σε «μη εξόχως τουριστικές περιοχές» και κατά συνέπεια οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως εργαζόμενοι σε εποχικές εγκαταστάσεις.

Ο Σύλλογος σπουδαστών και αποφοίτων ΙΕΚ στην ειδικότητα των αρχαιοφυλάκων ζητά από την κυβέρνηση την έκδοση οδηγίας προς τους κατά τόπους ΟΑΕΔ που να διορθώνει αυτόν τον αναχρονισμό, «ώστε το επίδομα εποχικής εργασίας να δίνεται σε όλους τους εργαζόμενους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που συμπληρώνουν τα τυπικά κριτήρια για αυτό, αποσυνδέοντας το χαρακτηρισμό της εποχικής εγκατάστασης του Μουσείου από το γεωγραφικό τόπο λειτουργίας αυτού».
Read More »
Αρχαιοφύλακες χωρίς επίδομα εποχικότητας Αρχαιοφύλακες χωρίς επίδομα εποχικότητας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Δεμένα τα πλοία στην Ηγουμενίτσα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021

Δεμένα τα πλοία στην Ηγουμενίτσα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την υπ' Αριθμ.Πρωτ.: 33/16-02  2021 επιστολή, το Δ.Σ. του Τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Παξών & Διαπόντιων Νήσων “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021 από ώρα 00:01 έως την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 00:00. 

Προς  αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης - Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται  σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 

Read More »
Δεμένα τα πλοία στην Ηγουμενίτσα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου Δεμένα τα πλοία στην Ηγουμενίτσα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 5.000 ευρώ για κατασκευή eshop

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 5.000 ευρώ για κατασκευή eshopΑίτηση για την επιδότηση των 5.000 με σκοπό την αναβάθμιση του eshop τους θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν όσοι επιθυμούν από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως και τις 24 Μαρτίου

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση

Ωφελούμενοι της Δράσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης, είναι οι μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που διατηρούν φυσικό κατάστημα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο), ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
– Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019
– Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από 1/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι ακόλουθες:
– να έχουν το λιανεμπόριο (ΚΑΔ 47) είτε ως κύρια δραστηριότητα, στην έδρα ή στο υποκατάστημα, είτε ως δραστηριότητα με τα μεγαλύτερα έσοδα.
– να διατηρούν φυσικό κατάστημα λιανικής πώλησης ειδών, σε διακριτό της οικίας τους χώρο, δηλαδή εμπορικό χώρο που υποδέχεται και εξυπηρετεί πελάτες,
– να έχει ανασταλεί η λειτουργία της επιλέξιμης δραστηριότητας στην έδρα ή/και σε υποκαταστήματα της επιχείρησης για τουλάχιστον μία ημέρα στο διάστημα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και εφεξής,
– οι υφιστάμενες επιχειρήσεις να έχουν μείωση τουλάχιστον 20% στον κύκλο εργασιών τους κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Για τις νεοσύστατες η μείωση θα θεωρηθεί 100% στον κύκλο εργασιών τους.
– να υποβάλουν μία επενδυτική πρόταση ανά Α.Φ.Μ.Επιλέξιμες δαπάνες
Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) θα αποδίδεται συνολική επιχορήγηση έως του ποσού των 5.000 ευρώ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (Λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.
Εφόσον η επιχείρηση διέθετε ήδη ηλεκτρονικό κατάστημα πριν τις 18/3/2020, τότε αυτό δύναται να αναβαθμιστεί με δικαιούμενη επιχορήγηση έως του ποσού των 1.500 ευρώ.
Ως έναρξη επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 18η Μαρτίου 2020. Συνεπώς, το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών θα πρέπει να έχει εκκινήσει ως Φυσικό και Οικονομικό αντικείμενο από την ημέρα αυτή και μετά.
Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των χρηματοδοτούμενων επενδύσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της Απόφασης Ένταξης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την FuturePlan. 
Μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων web development, επικοινωνίας και Digital Marketing.
Ολοκληρωμένες λύσεις από τη κατασκευή του eshop σας, μέχρι την στοχευμένη διαφήμιση για άμεση αύξηση των πωλήσεών σας.

Τηλ: 6937053134 – 6937784937 


Read More »
Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 5.000 ευρώ για κατασκευή eshop Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 5.000 ευρώ για κατασκευή eshop Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

53 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021
53 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (20-02-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (53) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(41) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (9) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (11) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· (15) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· (6) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(12) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· (8) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· (3) παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· και (1) παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
53 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση 53 πρόστιμα για μάσκες και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2021 Rating: 5

Σελίδες