Τη τήρηση των κανόνων καθαριότητας ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Τη τήρηση των κανόνων καθαριότητας ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Επικεντρωμένοι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης μας, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης, συμβάλλοντας και µε τη δική τους στάση στην καθαριότητα και τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων. 

Ειδικότερα, παρακαλούμε τις υπηρεσίες και τους φορείς, που καθημερινά συναλλάσσονται με μεγάλο αριθμό πολιτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, να φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου τους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, βρίσκονται στους δρόμους δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να προστατέψουν την υγεία όλων μας. Τους οφείλουμε σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη και καλούμαστε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας βοηθώντας όλοι την προσπάθειά τους.
Read More »
Τη τήρηση των κανόνων καθαριότητας ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας Τη τήρηση των κανόνων καθαριότητας ζητάει ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου)

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου)


Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου, μέχρι σήμερα (Τετάρτη 22 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

A. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
• Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.
2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της ασθενούς είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα πέντε (45) νέα δείγματα. Τα τριάντα έξι αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας ήταν όλα αρνητικά. Τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, τρία εξ αυτών αρνητικά και ένα θετικό.
5. Το νέο θετικό περιστατικό από την Κέρκυρα είναι σχετιζόμενο με θετικό περιστατικό από την ίδια περιοχή, είναι ασυμπτωματικό, παραμένει σε περιορισμό στην οικία του και παρακολουθείται από την Ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
• Τα τέσσερα δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
• Σήμερα 22/4 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για εξέταση.
• Από το σύνολο των εκατόν ενενήντα (190) δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα τρία ανωτέρω.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

• Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
• Σήμερα 22/4 στάλθηκαν είκοσι νέα δείγματα για εξέταση .
• Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται οικειοθελώς σε καραντίνα στην οικία τους αφού έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος από την διαπίστωση ότι ήταν θετικοί στον Κορωνοϊό. Όλοι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια εξήντα δύο (462) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα είκοσι ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

• Τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
• Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύεται ένα πιθανό περιστατικό SARS-COV-2 και αναμένεται αποτέλεσμα δείγματος.
• Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες .

Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

• Το ένα δείγμα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικό.
• Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση .
• Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά σαράντα τέσσερα (44) δείγματα, τα σαράντα δύο αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα δύο ανωτέρω.

***
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικιοθελώς είκοσι δύο (22) άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες , οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Read More »
Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου) Η εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο (Τετάρτη 22 Απριλίου) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία;

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία;


Μετά τη δομή φιλοξενίας σε ξενοδοχείο στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, αναζητείται στη Θεσπρωτία ξενοδοχείο για τη δημιουργία νέας δομής που θα φιλοξενεί 25 ασυνόδευτα παιδιά.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες μας, για την πρόθεση αυτή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι ενήμεροι και οι τρεις δήμαρχοι της Θεσπρωτίας, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι δύο βουλευτές του νομού.

Κανένας φυσικά δεν είναι αρνητικός στη φιλοξενία προσφύγων, ειδικά ανήλικων παιδιών.

Όμως, μετά και από το περιστατικό σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι όπου 150 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, προκαλεί ανησυχία το κατά πόσο θα μπορέσει να διασφαλιστεί ο ιατρικός έλεγχος για τη μη διάδοση του ιού στο νομό Θεσπρωτίας, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να παραμείνει αλόβιτος, με κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επαφές που έχουν κάνει για το θέμα, καθώς και τους χώρους που έχουν προταθεί για τη δημιουργία της δομής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. 
Read More »
Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία; Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου 


Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, αφού συνήλθε σε δια περιφοράς συνεδρίαση την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, έλαβε την υπ’ αριθ. 03/2020 ομόφωνη Απόφαση περί Δημιουργίας Τουριστικού Λογότυπου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Ειδικότερα η Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας με την απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, την ανάγκη μιας ομαλότερης μετάβασης στην επόμενη μέρα, με σεβασμό πάντα στις αποφάσεις της Πολιτείας, καθώς και το Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της για το 2020, αποφάσισε τη δημιουργία ενός τουριστικού λογότυπου, που θα χρησιμοποιηθεί σε δράσεις προβολής, επικοινωνίας και ενημέρωσης. 

Πρόσκληση 
Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 03/2020 Απόφασης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ηγουμενίτσας, καλούμε όλους, όσοι ενδιαφέρονται, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, για το τουριστικό λογότυπο του Δήμου μας, σεβόμενοι τα ειδικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά (Παράρτημα Α). 

Πέραν των τεχνικών χαρακτηριστικών του, τονίζεται ιδιαιτέρως η ανάγκη το τουριστικό λογότυπο να είναι καλαίσθητο, σύγχρονο και λιτό, και να παραπέμπει στο/στα βασικότερο/α χαρακτηριστικό/ά του Δήμου Ηγουμενίτσας, δίνοντας την εικόνα ενός ελκυστικού τουριστικού προορισμού (πληροφορίες για τον Δήμο Ηγουμενίτσας στην ιστοσελίδα του Δήμου www.igoumenitsa.gr). Επιπλέον θα πρέπει να είναι μοναδικό, αναγνωρίσιμο και να αποφευχθεί η ομοιότητά του με λογότυπα άλλων Δήμων. 

Η επιλογή του καταλληλότερου λογότυπου θα αποφασιστεί αρχικά από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής και σε δεύτερο χρόνο από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Στον δημιουργό του επικρατέστερου λογότυπου θα προσφερθεί, ως αμοιβή από τον Δήμο, το ποσό των 600€, καθώς και εύσημον μνεία. 

Οι υποψήφιοι δημιουργοί μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά μία (1) πρόταση μέχρι την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 και ώρα 24:00, ηλεκτρονικά στο tourism@igoumenitsa.gr. Η συμμετοχή για να είναι πλήρης θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα αρχεία που περιγράφονται στις τεχνικές προδιαγραφές, καθώς και την αίτηση υπογεγραμμένη (Παράρτημα Β). Τα αρχεία δύνανται να αποστέλλονται και μέσω WeTransfer ή αντίστοιχης πλατφόρμας. 

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του Δήμου Ηγουμενίτσας 2665361270 ή στο e-mail tourism@igoumenitsa.gr


Παράρτημα Α: Τεχνικές Προδιαγραφές 
· Ασπρόμαυρο σε μεγέθη (i. με μέγιστο ύψος 1 cm π.χ. χρήση στυλό ή usbstick, ii. με μέγιστο ύψος 4cm π.χ. χρήση σε έγγραφα, φυλλάδια & iii. με μέγιστο ύψος 29 cm, π.χ. χρήση γιγαντοαφίσες, σημαίες κλπ), σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai 
· Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai 
· Έγχρωμο (CMYK ή PANTONE) στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf* και vector σε .cdr ή .ai με την αναγραφή Δήμος Ηγουμενίτσας 
· Σε 50% τόνο του γκρι και στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε αρχεία .pdf *και vector σε .cdr ή .ai 
· Έγχρωμο στα 3 μεγέθη που αναφέρονται παραπάνω, σε μαύρο φόντο σε αρχείο .pdf* 
· Μία εφαρμογή του λογότυπου σε μια έγχρωμη καταχώρηση Α4 για τουριστική προβολή, κατά προτίμηση με αντιπροσωπευτικό υλικό από την περιοχή σε αρχείο .pdf* 

*pdf υψηλών προδιαγραφών 

Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η αναπαράστασή του και σε κινούμενη μορφή
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου Ηγουμενίτσα: Ανοιχτή πρόσκληση για τη δημιουργία λογότυπου για την τουριστική προβολή του Δήμου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Ευχαριστήριο του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Ευχαριστήριο του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας


Το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου μας, ευχαριστεί θερμά για τις χορηγίες τους σε μάσκες και γάντια τους:
κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο, Περιφερειάρχη Ηπείρου και την κ. Σταυρούλα Μπραϊμη Αντιπεριφερειάρχη, για την χορήγηση 50 μασκών και 8 κουτιών γαντιών.
κ. Λώλο Ιωάννη, Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την χορήγηση 70 μασκών.
κ. Παππά Σπύρο, Δήμαρχο Φιλιατών και το Δημοτικό Συμβούλιο, για την χορήγηση 40 μασκών.

Με Αλληλεγγύη και δύναμη θα την περάσουμε όλοι μαζί αυτή την κρίση. 
Ο καθένας από το σπίτι του αλλά κανείς μόνος του. Όλοι μαζί!!! Καλή Ανάσταση!!!!!

ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Read More »
Ευχαριστήριο του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Ευχαριστήριο του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά 


Οι εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς όλους τους καταυλισμούς των Ρομά, που βρίσκονται στον Δήμο Ηγουμενίτσας συνεχίζονται. 

Διανομή νωπών προϊόντων προς τους καταυλισμούς πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου μας. 

Επίσης παραχωρήθηκαν καύσιμα για την διευκόλυνση των αναγκών των καταυλισμών.
Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά Δήμος Ηγουμενίτσας: Εβδομαδιαίες δράσεις αλληλεγγύης προς τους Ρομά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Δήμος Φιλιατών: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων


Ο Δήμος Φιλιατών προκειμένου να ανακουφίσει τις τοπικές επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοινώνει τα κάτωθι μέτρα:
1. Απαλλαγή, από τα τέλη για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, καθ΄ όλο το έτος του 2020.
2. Απαλλαγή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού, για όσο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί η περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία τους.
3. Απαλλαγή του 40% του συνολικού μισθώματος των επιχειρήσεων, που έχουν μισθώσει δημοτικά ακίνητα, για όσο χρονικό διάστημα έχει διακοπεί η περιοριστεί σημαντικά η λειτουργία τους.
4. Αναστολή για δύο (2) μήνες από την υποχρέωση της καταβολής των ληξιπρόθεσμων οφειλών, απαλλαγμένων από προσαυξήσεις.
5. Μείωση των τελών για τα δημοτικά σφαγεία κατά 30%.
6. Αναστολή πληρωμών τελών αποχέτευσης στην έδρα του Δήμου για το 1ο τετράμηνο του 2020.

Η ένταξη στις παραπάνω ρυθμίσεις γίνεται αποκλειστικά με την αποστολή στο info@filiates.gr μιας απλής αίτησης, καθώς και του αντίγραφου της δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας, που υποβάλλεται στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
Εφόσον κριθεί αναγκαίο, ο Δήμος Φιλιατών με νεότερη απόφαση θα επανέλθει με νέα μέτρα στήριξης των πολιτών.
Read More »
Δήμος Φιλιατών: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Δήμος Φιλιατών: Μέτρα ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Έλλη Τρίγγου: Η Θεσπρωτή ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες»

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020
Έλλη Τρίγγου: Η Θεσπρωτή ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες»
ΜΟΥΣΙΚΗ: Πέρασα την εφηβεία με U2, Ska-P, Razastarr, Sadahzinia, Xάσμα για Eκτόνωση και Κότσιρα για τα απαιτούμενα δάκρυα. Κατάγομαι από το Γηρομέρι Θεσπρωτίας και ακούω το κλαρίνο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Τα ηπειρώτικα χτυπάνε κατευθείαν στα αγγεία της καρδιάς. Λατρεύω ρεμπέτικα, θρακιώτικα και γενικότερα παραδοσιακή μουσική. Κυρίως όταν την τραγουδάει η Ματούλα Ζαμάνη. Χορεύω ξέφρενα με balkan, cumbia και τσιγγάνικα βιολιά. Μια στο τόσο θα πάω σε ένα καλό techno πάρτυ για εξαγνισμό. Οι αραβικές και ανατολίτικες μελωδίες μου προκαλούν μεγάλη οικειότητα και ευφορία. Πολλή τζαζ επίσης. Ενδεικτικά, κάποιοι αγαπημένοι. M.I.A. , Νίνα Κράβιτς, Nίνα Σιμόν, Ασάφ Αβιντάν, Τσαρλς Μίνγκους, Νέγρος του Μοριά, Villagers of Ioannina City, Φωτεινή Βελεσιώτου, Γκλεν Γκουλντ, P.J. Harvey, Φρανκ Σινάτρα, Πάτι Σμιθ, Sigur Ros.

ΒΙΒΛΙΑ: Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν Η Μυρτώ και ο λήσταρχος Καραμπούμ. Η Μυρτώ ήταν μια κούκλα σε κατάστημα παιχνιδιών που ξυπνούσε το βράδυ όταν όλοι έπεφταν για ύπνο και προσπαθούσε να το σκάσει και να ζήσει τη ζωή της ελεύθερη και ωραία. Τα υπόλοιπα παιχνίδια διαφωνούσαν με το σχέδιο ανεξαρτησίας, ήθελαν να μείνει μαζί τους κλειδωμένη και όλο της έβαζαν εμπόδια. Μέχρι που εμφανίστηκε Εκείνος. Ο λήσταρχος. Και τη βοήθησε να το σκάσει με κόλπα και πείσμα πειρατικό. Αυτό το παραμύθι, η ζωή μου όλη. Ακολούθησαν η Πολυάννα και η Τζέιν Έιρ. Πολύ φίλες μου. Καζαντζάκης, Τομ Ρόμπινς, Κούντερα, Μποντλαίρ, Έμιλι Ντίκινσον, Κρισναμούρτι, Βιρτζίνια Γούλφ, Κάφκα, Γιόζεφ Ροθ, όλοι οι σπουδαίοι θεατρικοί συγγραφείς που μου συστήθηκαν μέσα από το θέατρο, μπροσούρες που πέφτουν στα χέρια μου από τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή. Το «φυλακτό» στο κομοδίνο μου είναι ο Σχοινοβάτης τουΖενέ.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Κασσαβέτης, Χάνεκε, Κιούμπρικ, Κουροσάβα, Λίντς, Φελίνι, όλα τα Godfather, όλα της Disney, Τσάρλι Τσάπλιν, Τhe Taxi driver, Down by Law, The Martyrs, Apocalypto. Αυτή η κατηγορία μου προκαλεί χάος.

ΣΠΟΡ: Κάποτε έκανα τένις και ενόργανη. Μετά ήρθε ο μεγάλος μου έρωτας, τα ακροβατικά. Αέρος και εδάφους. Μου αρέσει να είμαι ανάποδα. Το πιο αγαπημένο μου είναι όταν κάνουμε ιππασία με το μπαμπά μου. Όταν είμαι πάνω στο άλογο και καλπάζει, ο εαυτός μου βγαίνει από το σώμα μου. Εξαϋλώνομαι. Το ίδιο συνέβη και φέτος το καλοκαίρι που δοκίμασα για πρώτη φορά σερφ. Παίζει να έμεινα για δύο δευτερόλεπτα όρθια πάνω στη σανίδα και τσίριζα από ευτυχία για δύο μέρες. Σίγουρα θα ξαναδοκιμάσω. Γι’αυτά τα δύο δευτερόλεπτα, αξίζει να πιείς όλη τη θάλασσα. Προσπαθώ να είμαι συνεπής με ένα καθημερινό mini session γιόγκα, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Η τεχνολογία δεν είναι το δυνατό μου στοιχείο, όλο παίρνω τηλέφωνο τον ξαδελφό μου που είναι χάκερ για να μου λύσει τις πιο γελοίες, κατά τη γνωμή του, απορίες. Δεν θυμάμαι πια πόσες φορές μου έχουν εξηγήσει πώς κατεβαίνει μια ταινία. Ακόμα δεν τα έχω καταφέρει. Η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού μου στο facebook πλησιάζει. Το instagram λέω να το κρατήσω. Ναι στην ενημέρωση, ναι στην ψυχαγωγία, όχι στην παραπληροφόρηση, όχι στη βλακεία, όχι στη βία.

ΤHΛΕΟΡΑΣΗ: Δεν έχω τηλεόραση. Αλλά περιμένω με αγωνία το Ου φονεύσεις του Κοκκινόπουλου. Χαίρομαι που περιμένω με αγωνία κάτι τηλεοπτικό, δεν μου έχει ξανασυμβεί. Μακάρι να ακολουθήσουν κι αλλά αξιόλογα. Ίσως τότε πάρω και τηλεόραση.

ΤΑΞΙΔΙΑ: Στην Ισπανία έκανα φίλους και ανακάλυψα το τσίρκο, στην Αγγλία φαλίρισα, στη Γαλλία μάζεψα μήλα, στην Πολωνία είδα την πιο ωραία παράσταση και μύρισα το θάνατο του Άουσβιτς, στη Βουλγαρία κατέβηκα χιονισμένες πλαγιές κουτρουβαλώντας, στην Αίγυπτο είδα τα θαύματα της ερήμου και ανθρώπους να ζουν μέσα σε νεκροταφεία, στην Ταϊλάνδη ερωτεύτηκα τον έρωτα και έφαγα φρούτα μαγικά, στις Σεϋχέλλες είδα μια χελώνα σε μέγεθος πολυθρόνας. Μου μένει ο υπόλοιπος κόσμος. Σκοπεύω να τον γυρίσω όλο.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: «Στα στενά του Βύρωνα» μεγάλωσα, εξού και οι Razastarr. Tον τελευταίο χρόνο ζω στο Μεταξουργείο. Έχω συμπαθέστατους γείτονες, λαϊκή κάτω από το σπίτι, το καλύτερο καρναβάλι της πόλης, σούπερ κουτούκι ακριβώς απέναντι και φαρμακοποιό στη γωνία που με αποτρέπει από το να αγοράζω άχρηστα προϊόντα. 

ΤΩΡΑ: Τώρα φεύγω για το θέατρο Τζένη Καρέζη. Σε λίγο ξεκινάει το Στέλλα Κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Παράλληλα, τέλη Οκτώβρη έχουμε πρεμιέρα στο θέατρο ‘Ελληνικός Κόσμος με την παράσταση Ερωτευμένος Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Χαρά και ευγνωμοσύνη για όλα.

Read More »
Έλλη Τρίγγου: Η Θεσπρωτή ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» Έλλη Τρίγγου: Η Θεσπρωτή ηθοποιός από τις «Άγριες Μέλισσες» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Σελίδες