Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ, σήμερα στο Social All Day Cafe Bar

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ, σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Ηγουμενίτσα: Mad Greekζ, σήμερα στο Social All Day Cafe Bar Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Αναγνωρίστηκε η προσφορά του Αποστόλη Γκουντούλα - Διορίστηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Με απόφαση, που υπογράφει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, εκατόν πενήντα έξι (156) διακριθέντες αθλητές κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) κατανέμονται σε Υπουργεία, Δήμους, Περιφέρειες και φορείς του Δημοσίου.

Ανάμεσά τους και ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία κ. Αποστόλης Γκουντούλας, ο οποίος τοποθετήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας, στον κλάδο ΠΕ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

 

Ο κ. Γκουντούλας είναι παντρεμένος, με τη Θεσπρωτή Ολυμπιονίκη, επίσης στην κωπηλασία, κα Αλεξάνδρα Τσιάβου και ζουν στην Ηγουμενίτσα.


 
Read More »
Αναγνωρίστηκε η προσφορά του Αποστόλη Γκουντούλα - Διορίστηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας Αναγνωρίστηκε η προσφορά του Αποστόλη Γκουντούλα - Διορίστηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Συνελήφθη, εχτές (16 - 01 - 2017) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός, γιατί κατελήφθη να ασκεί δραστηριότητα υπαίθριου εμπορίου, στερούμενος την απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο  Ηγουμενίτσα: Σύλληψη ημεδαπού για παράνομο υπαίθριο εμπόριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ο Μάνος Χατζιδάκις για την «ΕΛΕΝΗ» του Νίκου Γκατζογιάννη - Του Αντώνη Ν. Βενέτη

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Με αφορμή την διανομή της παγκόσμιας εκδοτικής επιτυχίας «ΕΛΕΝΗ» από την «Κ», του συγχωριανού μου Νίκου Γκατζογιάννη, αμφότεροι καταγόμενοι από το χωριό Λειά, σκαρφαλωμένο ψηλά στο «διχασμένο βουνό» της δύσβατης Μουργκάνας, θα ήθελα να αναφερθώ στην γνώμη του αείμνηστου Μάνου Χατζιδάκι, από τα πιο ανεξάρτητα, θα έλεγα, πνεύματα της χώρας, για την «ΕΛΕΝΗ». 

Έτσι σε σχετική ερώτηση απάντησε: 
« …. Η δε ΕΛΕΝΗ του Γκατζογιάννη [είναι] επίσης ένα βιβλίο ισχυρής εντυπώσεως με δημοσιογραφική τεχνική». 

Στην επόμενη ερώτηση: Την ίδια γνώμη έχετε και για τα άλλα δύο βιβλία που γράφτηκαν σαν απάντηση στην «ΕΛΕΝΗ»; 
«Όχι. Τα άλλα είναι απλώς κατασκευάσματα και δεν καταδέχομαι να τα βάλω σπίτι μου. Τα φυλλομέτρησα στα βιβλιοπωλεία και πήγα και πλύθηκα μετά. Διατί, όταν πιάνω κάτι που δεν μου αρέσει πλένω τα χέρια μου». 

Η περικοπή αυτή αναφέρεται σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Μ. Χατζιδάκις στον Θανάση Φωσκαρίνη και περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Το Μαχαίρι και ο Καθρέφτης», εκδ. ΙΚΑΡΟΣ. 

Μετά την πτώση της Μουργκάνας την οποίαν ήλεγχε ο λεγόμενος ΔΣΕ, στον Εθνικό Στρατό, 14-09- 1948, οι αντάρτες μετέφεραν βιαίως και συλλήβδην τους πληθυσμούς της περιοχής στην Αλβανία και μετά την πτώση του Γράμμου, τον Αύγουστο του 1949, με το πολωνικό φορτηγό πλοίο «Κοσιούσκο» στην Πολωνία και τελικά στην Ουγγαρία. 

Ένας από τους ακούσιους επιβάτες του «Κοσιούσκο» ήταν και ο υποσημειούμενος, ηλικίας τότε 5 ετών. 

Επιστρέψαμε στην Ελλάδα, ως βιαίως απαχθέντες, το Φεβρουάριο 1954. 

Αντώνης Ν. Βενέτης 
Μοναστηράκι Δωρίδος


Read More »
Ο Μάνος Χατζιδάκις για την «ΕΛΕΝΗ» του Νίκου Γκατζογιάννη - Του Αντώνη Ν. Βενέτη Ο Μάνος Χατζιδάκις για την «ΕΛΕΝΗ» του Νίκου Γκατζογιάννη - Του Αντώνη Ν. Βενέτη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017Με απόφαση που υπέγραψε εχτές ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος 2014-2020" η Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμου Σουλίου, με προϋπολογισμό 117.000 ευρώ. 

Η Δομή θα διαθέτει είδη τριών κατηγοριών: 
i. Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα 
ii. Είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ καινούρια ή «δεύτερο χέρι» 
iii. Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, παιχνίδια, cd κλπ., και θα τα διανέμει, σε τακτική βάση, σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά, η έλλειψη των οποίων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση. 

Η Δομή θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00π.μ.–17:00μ.μ., στο Δημοτικό Κατάστημα Αχέροντα στην τοπική κοινότητα Γαρδικίου.


Read More »
Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου Στο Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" εντάχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Η Διεύθυνση του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας, στα πλαίσια των πολλαπλών πολιτιστικών του δραστηριοτήτων ανακοινώνει την σύσταση χορωδίας ενηλίκων. 

 Η επαφή μας με την τέχνη είναι λυτρωτική. 

Σε όποια ηλικία ή περίοδο της ζωής μας κι αν βρισκόμαστε, η ενασχόληση με τις τέχνες μπορεί να δώσει ένα διαφορετικό νόημα στη ζωή μας. 

Η ίδρυση της χορωδίας ενηλίκων δεν αποσκοπεί μόνο σε εκδηλώσεις, συναυλίες και παρουσιάσεις, αλλά κυρίως στην ανακάλυψη της εσώτερης φωνής μας, στη σύνδεσή μας με τα συναισθήματά μας, στην ψυχική και πνευματική μας ανάταση. 

Μέσα από αναπνευστικές ασκήσεις, μαθήματα ορθοφωνίας, ασκήσεις ρυθμικής και μελωδικής αγωγής οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στο σωστό χορωδιακό τραγούδι. 

Η επαφή με τη μουσική θα είναι διαφορετική και το ρεπερτόριο μας θα το ανακαλύψουμε μαζί, σύμφωνα με το τι ταιριάζει στην ψυχή της ομάδας μας. 

Υπεύθυνη διδασκαλίας θα είναι η καθηγήτρια μονωδίας κ. Σταματίνα Καρύδη. 

Τα μαθήματα Χορωδίας είναι ομαδικά και τα μηνιαία δίδακτρα εντελώς συμβολικά. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο χώρο του ωδείου. 

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα: 2665021034, 6949208570. 


Read More »
ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά ζητάει ο Β. Γιόγιακας και άλλοι 6 βουλευτές

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017
Ερώτηση καταθέσαν στη Βουλή των Ελλήνων, Βουλευτές της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής ΝΔ Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, με θέμα: "Σύνδεση Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά - Ενέργειες για χρηματοδότηση".

Κύριε Υπουργέ,

Σε γραπτή ερώτηση με αρ. πρωτ. 5628 και ημερομηνία κατάθεσης 25-05-2016, είχα επισημάνει το θέμα του αποκλεισμού της Ηπείρου από το πακέτο Juncker. Η ερώτηση αυτή δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση. Ειδικότερα, αναφέρθηκα σε προτάσεις για δύο έργα υψηλής προτεραιότητας για την Ήπειρο: Τις οδικές συνδέσεις Πρέβεζα - Ιόνια οδός, και Κοσμηρά (Ιόνια οδός) – Κακαβιά. Οι εν λόγω προτάσεις, παρόλο που συνοδευόντουσαν από ώριμες μελέτες, δεν είχαν συμπεριληφθεί στη συνολική πρόταση για έργα υψηλής προτεραιότητας που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην Ε.Ε.. Για μια ακόμη φορά, η Ήπειρος, μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής ένωσης παραμένει στην αφάνεια και στον αποκλεισμό.

θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι σε δηλώσεις σας κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας στην Ήπειρο[1], αναφέρατε ότι έχει εξασφαλιστεί η πίστωση για τη δρομολόγηση του έργου σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό στο ύψος του κόμπου Καμπής, χωρίς ωστόσο να δώσετε περισσότερα στοιχεία. Επιπλέον δεν κάνατε καμία αναφορά για την οδική σύνδεση Κοσμηρά (Ιόνια οδός) – Κακαβιά.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

· Υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες για το έργο σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα; Αντίστοιχα για την επέκταση Ιωάννινα – Κακαβιά;
· Από πού θα προέρχονται οι πόροι για τη χρηματοδότηση της οδικής σύνδεσης Πρέβεζα - Ιόνια οδός; πότε θα είναι διαθέσιμοι και σε τι ύψος θα ανέρχεται το συνολικό ποσό χρηματοδότησης;
· Προτίθεστε να βρείτε πόρους για την χρηματοδότηση της οδικής σύνδεσηςΚοσμηρά – Κακαβιά; Εάν ναι από που θα προέρχονται οι πόροι αυτοί;
· Είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η χρηματοδότηση των εν λόγω έργων πνοής για την Άρτα αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο; Εάν ναι υπάρχει σχετική μελέτη;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

1. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Άρτας
2. Καραμανλής Κωνσταντίνος, Βουλευτής Σερρών
3. Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
4. Τασούλας Κωνσταντίνος, Βουλευτής Ιωαννίνων
5. Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
6. Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρέβεζας
7. Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδος


Read More »
Τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά ζητάει ο Β. Γιόγιακας και άλλοι 6 βουλευτές  Τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με Πρέβεζα και Κακαβιά ζητάει ο Β. Γιόγιακας και άλλοι 6 βουλευτές Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ξετυλίγοντας το μίτο του ΚΠ «Αριάδνη» για το έτος 2016

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017
Το έτος 2016 έφθασε στο τέλος του και το Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» καλείται να κάνει τον απολογισμό ενός ακόμη έτους γεμάτου δράσεις, αγωνίες, μοίρασμα και διαρκούς επικοινωνίας με την κοινότητα. Όπως για κάθε περασμένη χρονιά έτσι και για το 2016 τα ερωτήματά μας παραμένουν ίδια: Υπήρξαμε δημιουργικά παραγωγικοί; Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες και τα αιτήματα της κοινότητας; Μας επέτρεψαν οι αντικειμενικές συνθήκες να ξεπεράσουμε τους εαυτούς και τις προσδοκίες μας; Καταφέραμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας; Ήταν εν γένει ένας χρόνος γεμάτος που θα θυμόμαστε και θα αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη από αυτόν;

Ας δούμε συνοπτικά λοιπόν τι προσέφερε το νήμα του δικού μας κουβαριού που γνέθουμε όλοι μαζί γονείς, μαθητές, φοιτητές, εθελοντές, εκπαιδευτικοί αλλά και ολόκληρη το πλέγμα των κοινωνικών μας σχέσεων:

Βραχύχρονες παρεμβάσεις και πρότζεκτ:

Με θεματολογία τις εξαρτήσεις, τη διαφορετικότητα, τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, τις σχέσεις με τους ενηλίκους, τη σχολική βία κ.α. τα Στελέχη Πρόληψης του Κέντρου διενήργησαν, αξιοποιώντας τη βιωματική προσέγγιση, βραχύχρονες παρεμβάσεις σε 43 Τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων, 22 παρεμβάσεις σε Δημοτικά, 12 σε Συλλόγους εκπαιδευτικών, 2 στις παιδικές κατασκηνώσεις, 2 στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φιλιατών. Για την υλοποίηση των παραπάνω υπήρξε σταθερή και διαρκής στο χρόνο συνεργασία με τις Διοικήσεις των Σχολικών Μονάδων του Νομού, το γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων.
Ανοιχτές εκδηλώσεις/ δράσεις ευαισθητοποίησης:

– Θεατρική παράσταση «Τόπος: Άτοπος» από την εθελοντική θεατρική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας

– Φιλοξενία του «Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας Ταξιδεύει… στη Θεσπρωτία» σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα φοιτητών του Κέντρου, το Σύλλογο φοιτητών του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και με την υποστήριξη του ΤΕΙ Ηπείρου.

– 11 ενημερωτικές ομιλίες σε Συλλόγους γονέων, 2 ομιλίες στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και 2 θεματικές ημερίδες.

– Αστροπαρατήρηση στα πλαίσια των σεμιναρίων εφήβων και φοιτητών.

– Επίσκεψη με την ομάδα φοιτητών του ΚΠ στο Δέλτα του Καλαμά και τον αρχαιολογικό χώρο της Γιτάνης στα πλαίσια των «Πράσινων Πολιτιστικών διαδρομών» σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τον Φορέα Διαχείρισης Καλαμά.

Ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής και εποπτείες εκπαιδευτικών:

– Πάνω από 60 ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής με γονείς, νεαρούς ενήλικες και εφήβους με κύριο θέμα τους τις σχέσεις μεταξύ οικογένειας και συνομηλίκων.

– Διαρκή προγράμματα ατομικής συμβουλευτικής για τους μαθητές των Λυκείων Μαργαριτίου και 2ου Λυκείου Ηγουμενίτσας κατόπιν αντίστοιχων αιτημάτων από τις διευθύνσεις των Σχολείων.

– 23 ατομικές εποπτείες εκπαιδευτικών αλλά και πολύ περισσότερες συλλογικές εποπτείες στα πλαίσια προγραμμάτων πρόληψης/ευαισθητοποίησης ή ως απάντηση σε αιτήματα.

Σεμινάρια και προγράμματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας:

– 4 σεμινάρια και εργαστήρια γονέων για γονείς με παιδιά από την προσχολική ηλικία έως και την εφηβεία.

– 2 σεμινάρια εφήβων και 1 καλοκαιρινό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που ολοκλήρωσαν την 6η Δημοτικού και για μαθητές Γυμνασίου.

– Διαρκές σεμινάριο ευαισθητοποίησης εφήβων απευθυνόμενο στους μαθητές που φιλοξενούνται στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Φιλιατών.

– 2 σεμινάρια ευαισθητοποίησης για φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και 1 εθελοντική ομάδα φοιτητών που ανέλαβε τη φιλοξενία και διοργάνωση του «Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει… στη Θεσπρωτία».

– Εθελοντική θεατρική ομάδα Κέντρου Πρόληψης που ανέλαβε το ανέβασμα της παράστασης «Τόπος: Άτοπος» με θέμα της την Προσφυγιά ως αέναο ιστορικό/κοινωνικό φαινόμενο και τη διαφορετικότητα ως πηγή πολιτισμού.

– 3 Προγράμματα Πρόληψης και Αγωγής Υγείας απευθυνόμενα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και με διάρκεια από την αρχή έως το τέλος του σχολικού έτους 2015-16.

– 2 σεμινάρια εκπαίδευσης/ ευαισθητοποίησης δασκάλων.

Επιστημονική- ερευνητική δραστηριότητα

– Συμμετοχή στην έρευνα αξιολόγησης και καταγραφής του έργου των Κέντρων του ΕΚΤΕΠΝ.

– Συμμετοχή στις ολομέλειες του Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης των Εξαρτήσεων.

– Συμμετοχή με ανακοίνωση στο παγκόσμιο συνέδριο της EFTA στην Αθήνα.

– Συμμετοχή στις εποπτικές συναντήσεις των Κέντρων Πρόληψης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

– Συμμετοχή σε εκπαιδεύσεις και εποπτείες του Κέντρου Εκπαίδευσης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Απολογίζοντας τη δράση μας νιώθουμε γεμάτοι με τον πλούτο συναισθημάτων, εμπειριών και αντιλήψεων που είχαμε την τύχη για μια ακόμη φορά να μοιραστούμε με τους/ις εξυπηρετούμενους/ες του Κέντρου. Παράλληλα και με δεδομένη τη συνθήκη της οικονομικής κρίσης που πλήττει βάναυσα τον κοινωνικό ιστό, αντλούμε αυτοπεποίθηση από τα θετικά αποτελέσματα των δράσεών μας που ενισχύουν τους κοινωνικούς δεσμούς ενώ την ίδια στιγμή αξιολογούμε ελλείμματα και παρατηρήσεις που θα μας κάνουν καλύτερους/ες σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη σχέση με την τοπική κοινωνία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας!

Σας ευχόμαστε, για μια ακόμη φορά, μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις και εμπειρίες που πλουτίζουν την καρδιά και το μυαλό!

Η επιστημονική ομάδα του
Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής
της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΑΡΙΑΔΝΗ»


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ξετυλίγοντας το μίτο του ΚΠ «Αριάδνη» για το έτος 2016 Ηγουμενίτσα: Ξετυλίγοντας το μίτο του ΚΠ «Αριάδνη» για το έτος 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Παγωμένα τοπία στο Δέλτα Καλαμά (15 ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 
Φωτογραφικό υλικό από το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης κατά την επόπτευση - φύλαξη στις παγωμένες περιοχές του Δέλτα Καλαμά καθώς και στην χιονισμένη παραλία Δρεπάνου.

Read More »
Παγωμένα τοπία στο Δέλτα Καλαμά (15 ΦΩΤΟ) Παγωμένα τοπία στο Δέλτα Καλαμά (15 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ομιλία Κάτση στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια ΔΕΕΜ-Ομόνοιας στη Δερβιτσάνη

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017Την Κυριακή 15/01 πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΕΜ- Ομόνοιας στην Δερβιτσάνη του Αργυροκάστρου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδος στα Τίρανα κ. Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του γενικού Προξενείου Αργυροκάστρου κ. Βασίλειος Τόλιος και ο επικεφαλής του γενικού Προξενείου Κορυτσάς κ. Γεώργιος Αλαμάνος. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Μ. Κάτση στην έναρξη της εκδήλωσης.

«Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Αξιότιμε Πρόεδρε της ‘’ΟΜΟΝΟΙΑΣ’’,

Αξιότιμοι Προσκεκλημένοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία και συμμετοχή εδώ σ’ αυτήν την επετειακή εκδήλωση της κορυφαίας Οργάνωσης του Ελληνισμού της Αλβανίας, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελλάδος και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον οποίο έχω τη τιμή να εκπροσωπώ σήμερα.

Η χαρά μου είναι μεγάλη που σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να βρεθώ στην Δερβιτσάνη, στο Κεφαλοχώρι της Δρόπολης, όπου χάρη σε εσάς, τους ανθρώπους της ελληνικής μειονότητας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, κρατούνται ζωντανές οι παραδόσεις αιώνων, η ελληνική γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και η ιστορία του σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Ως Θεσπρωτός και Ηπειρώτης, ξέρω καλά τις προσπάθειες που καταβάλετε για να τα διαφυλάξετε όλα αυτά με κορυφαία πράξη την συλλογική σας κατάκτηση, την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτή η έννοια που ξεπήδησε αρχές του 1990 από τις Ελληνικές σας ψυχές και συνειδήσεις και σαρκώθηκε σε αγώνες για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτή η έννοια που έγινε ένα σύμβολο για την νεώτερη ιστορία σας, την ιστορία μας.

Κυρίες και κύριοι,

Σε αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να είστε μόνοι, και να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μην είστε μόνοι. Η λύση των προβλημάτων της μειονότητας είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της Αλβανίας.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει έμπρακτα την πάγια εθνική θέση για σχέσεις καλής γειτονίας με την Αλβανία και στηρίζει την ενταξιακή πορεία της χώρας υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Σε αντίθεση με τα πεπραγμένα προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη θητεία των οποίων η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ άνευ ανταλλαγμάτων και έλαβε καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, χωρίς να έχει εκπληρωθεί το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων- και πρωτίστως εκείνη οποία αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων- η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη τους

Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει πολύ δουλειά από την ελληνική κυβέρνηση και τον Υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ του περασμένου μήνα. Ένα από τα κύρια θέματα της συζήτησης που έγινε στις Βρυξέλλες, ήταν η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Στις αποφάσεις του Συμβουλίου, παρά την επιμονή της Ιταλίας να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αυτό δεν κατέστη εφικτό και η Ελλάδα κατέθεσε προτάσεις και προϋποθέσεις που έγιναν όλες δεκτές. Η Αλβανία καλείται πριν ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών όπως η αλλαγή εκλογικού συστήματος, η πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος κ.α. να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των μειονοτήτων και επιπλέον να υλοποιήσει την συμπερίληψη σε όλες τις δράσεις του αλβανικού κράτους των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας αυτών των μειονοτήτων.

Στο κείμενο επισημάνθηκε η ανάγκη προστασίας των μειονοτικών δικαιωμάτων σε όλη την επικράτειά της και όχι μόνο μειονοτικές ζώνες. Επίσης, η προστασία των μειονοτικών δικαιωμάτων συνδέθηκε για πρώτη φορά απευθείας και με τα δικαιώματα στην περιουσία.

Η ενσωμάτωση σε Ευρωπαϊκό κείμενο αυτών των συμπερασμάτων είναι μεγάλη επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και αποτελεί εγγύηση για τους αγώνες της μειονότητας για τα ζητήματα αυτά που είμαι βέβαιος ότι απασχολούν και την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Όμως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, η άνοδος του εθνικισμού και του ρατσισμού στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων γεννά νέες προκλήσεις για τις οποίες πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Η κατοχύρωση των ελληνικών θέσεων σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, αλλά και η τήρηση των κανόνων «καλής γειτνίασης», είναι η αποτελεσματικότερη έμπρακτη καταδίκη εμπρηστικών δηλώσεων που έχουν μόνο επικοινωνιακό αντίκτυπο.

Η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα που φέρνει ιδίως στα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, αποτελεί το πρόσφορο έδαφος πάνω στο οποίο στοχεύει η ρητορική της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Η φτώχεια των ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση δε γιατρεύεται όμως με λόγια.

Η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά και τη μειονότητα, καθώς τα χρήματα που έρχονται από τους Βορειοηπειρώτες που είτε εργάζονται είτε συνταξιοδοτούνται στην Ελλάδα, είναι πηγή ζωής για τα χωριά της περιοχής και βοηθάνε στο να μην ρημάξουν και εγκαταλειφθούν.

Η κυβέρνηση και εμείς οι βουλευτές των νομών που συνορεύουν με την Αλβανία αναγνωρίζοντας τον εθνικό κίνδυνο αλλά και το γεγονός ότι πολλοί Βορειοηπειρώτες ζουν μεν στην Ελλάδα, αλλά παράλληλα συντηρούν με τα χρήματα τους, τα σπίτια και τις περιουσίες τους στα χωριά τους στην Αλβανία, θεσπίσαμε το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων που αποτελεί κομμάτι της εθνικής σύνταξης ώστε οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν με μηδενικό εισόδημα, να έχουν πλέον μια βοήθεια στη δύσκολη καθημερινότητα τους.

Ξέρω ότι τα χρήματα είναι λίγα, γνωρίζω ότι το σύστημα ως προς τους δικαιούχους είναι αυστηρό, όμως είναι ένα βήμα αποκατάστασης μιας από τις αδικίες της προηγούμενης κυβέρνησης που στο μέλλον πρέπει να ενισχυθεί και να βελτιωθεί.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ σε άλλο ένα ζήτημα με το οποίο έχω ασχοληθεί και προσωπικά, και αφορά τη λειτουργία των τελωνείων που συνδέουν τη Θεσπρωτία με τη Νότιο Αλβανία. Όσον αφορά το τελωνείο στο Μαυρομάτι καταβάλλουμε προσπάθειες να επεκταθεί η λειτουργία του σε 24ωρη βάση και να ενισχυθεί σε υλικοτεχνική υποδομή για να ανταπεξέλθει στην αυξανόμενη κίνηση εμπορευμάτων, οχημάτων και επιβατών. Όσον αφορά το τελωνείο στον Αμπελώνα καταφέραμε να το ξανανοίξουμε μετά από χρόνια τόσο τον περασμένο Αύγουστο όσο και τα Χριστούγεννα, ύστερα από αίτημα που δεχθήκαμε από προέδρους 20 ελληνικών μειονοτικών χωριών της ευρύτερης επαρχίας Λειβαδιάς και Δίβρης Αγ.Σαράντα. Η διευκόλυνση για τους κατοίκους των χωριών αυτών είναι μεγάλη, καθώς γλιτώνουν πολύ χρόνο για την μετάβασή τους στη δύσβατη περιοχή (έως και 2 ώρες).

Είναι σημαντικό η Πολιτεία να αποδεικνύει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού της διασποράς.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο παρά μόνο θα ήθελα να ευχηθώ με αίσθημα εθνικού χρέους και τιμής, Χρόνια Πολλά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, επιτυχίες στους αγώνες με ενότητα και συστράτευση. Σας διαβεβαιώνω ότι οι αγώνες αυτοί είναι και δικοί μας και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τακτικό και ανοιχτό διάλογο.

Σας Ευχαριστώ για την προσοχή σας»Read More »
Ομιλία Κάτση στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια ΔΕΕΜ-Ομόνοιας στη Δερβιτσάνη Ομιλία Κάτση στην επετειακή εκδήλωση για τα 26 χρόνια ΔΕΕΜ-Ομόνοιας στη Δερβιτσάνη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017
Σε δικαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, κατέληξαν οι καταγγελίες του πρώην δημοτικού συμβούλου Ευάγγελου Κούρτη, σχετικά με την εξόρυξη αδρανών υλικών από το νταμάρι στο Γαρδίκι καθώς και για τα αδρανή υλικά και το νερό που αντλούσε η εταιρεία κατασκευής των ΣΕΑ Ελευθερωχωρίου.

Κατηγορούμενη για παράβαση καθήκοντος εκτελούμενη δια παραλείψεως είναι η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη και μοναδικός μάρτυρας ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: Για την εξόρυξη αδρανών υλικών από το νταμάρι στο Γαρδίκι:
Στις 30-5-2013, ο ανεξάρτητος τότε, δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης, με ερώτημα του προς την δήμαρχο, ζητούσε να ενημερωθεί για τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη του δήμου για τα έτη 2012 και 2013 και μετά την σχετική ογκομέτρηση των τεχνικών υπηρεσιών, για την εξόριση αδρανών υλικών από το νταμάρι Γαρδικίου και με την εξόριση να χαρακτηρίζεται παράνομη, σύμφωνα με την κλήτευση.
Για την άντληση νερού στο Ελευθεροχώρι:
Την ίδια ημερομηνία, ο δημοτικός σύμβουλος Ευάγγελος Κούρτης, με ερώτημα του προς την δήμαρχο, ζητούσε να ενημερωθεί για τα αντισταθμιστικά και οικονομικά οφέλη του δήμου, από την άντληση αδρανών υλικών καθώς και νερού από κρουνό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, από την κατασκευάστρια εταιρεία των ΣΕΑ Ελευθερωχωρίου.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η σχετική κλήτευση της εισαγγελίας Θεσπρωτίας, η Σταυρούλα Μπραΐμη αν και είχε την νομική υποχρέωση να απαντήσει και να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες εντός ενός μηνός, παρέβη με πρόθεση την ιδιαίτερη αυτή νομική υποχρέωση, με σκοπό να βλάψει το δήμο, καθώς ο ο δημοτικός σύμβουλος, με την ερώτηση του ήθελε να ασκήσει έλεγχο και να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου Σουλίου.

Τι λέει η Σταυρούλα Μπραΐμη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία της paramythia-online.gr με την δήμαρχο Σουλίου, μας τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως όλες οι ενέργειες της δημοτικής αρχής, έχουν ως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η εικόνα μιας δημοτικής αρχης που λειτουργεί χωρίς οικονομικά προβλήματα σε αντίθεση με την πλειονότητα των δήμων της χώρας, με αναπτυξιακές παρεμβάσεις και με διαφανείς διαδικασίες, δεν μπορεί να αμαυρωθεί από ανυπόστατες καταγγελίες».

Η συνέχεια θα δοθεί την Τετάρτη, στην αίθουσα του τριμελούς πλημμελειοδικείου.


Read More »
Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια Σε δικαστήριο την Τετάρτη οι καταγγελίες του Β. Κούρτη για την εξόρυξη αδρανών υλικών & νερού. Κατηγορούμενη η Στ. Μπραΐμη για παράβαση καθήκοντος. Τι λέει η ίδια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017Από Δευτέρα 23-01- 2017 έως και Παρασκευή 27-01- 2017 θα διανεμηθούν σε άπορους δημότες τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου θα λειτουργεί κατά τις ώρες 11:00 – 13:00 π.μ. στο κτήριο της πρώην μαθητικής εστίας. 

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία της ταυτότητας και του πρόσφατου εκκαθαριστικού της εφορίας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες Ηγουμενίτσα: Διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρίες κατοίκων του Καστρίου για τα σκουπίδια (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων του Καστρίου Ηγουμενίτσας, με αποδέκτες την δημοτική αρχή και τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας, αναφορικά με τη κατάσταση των σκουπιδιών γύρω από τους κάδους.


Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, τα σκουπίδια και τα μπάζα ξεχειλίζουν από τους κάδους, ενώ πολλοί από αυτούς είναι κατεστραμμένοι.

Η κατάσταση αυτή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παραμένει ως έχει, εδώ και 20 ημέρες


Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση προσωπικά προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, μέσω του thespro.gr , ώστε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, που εγκυμονεί και κινδύνους για τη δημόσια υγεία.Read More »
Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρίες κατοίκων του Καστρίου για τα σκουπίδια (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Διαμαρτυρίες κατοίκων του Καστρίου για τα σκουπίδια (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Οι 24 μαθητές Λυκείων της Ηπείρου που θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


24 επιτυχόντες μαθητές των τάξεων Β' & Γ' από Λύκεια της Ηπείρου που συμμετείχαν στον γραπτό διαγωνισμό για το πρόγραμμα EUROSCOLA, επιλέχθηκαν προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στην Ημερίδα που θα διεξαχθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. 
Οι μαθητές Λυκείων της Ηπείρου -ανά Περιφερειακή Ενότητα- είναι οι εξής:
Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΖΑΡΡΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΚΩΛΕΤΣΗ ΑΡΙΑΔΝΗ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Τάξη: Β, 3ο ΓΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΧΑΤΖΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΣΙΚΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΚΑΤΣΙΚΑ
ΠΑΠΑΦΩΤΗ ΑΡΤΕΜΙΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τάξη: Γ, 8ο ΓΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΤΡΟΥΜΠΗΣ ΣΠΥΡΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΓΕΝΕΣΙΣ
Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΟΒΗ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ, Τάξη: Β, 4ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΚΛΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Τάξη: Β, 3ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΜΠΕΤΖΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΗΡΑΚΛΗ, Τάξη: Β, 3ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΠΕΤΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
ΦΛΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕ.Λ ΑΡΤΑΣ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ, Τάξη: Β, 1ο ΓΕΛ ΑΡΤΑΣ
Π.Ε. ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΚΑΡΑΜΠΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΜΑΤΖΩΡΟΥ-ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΠΑΡΓΑΣ
ΚΡΟΚΙΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Τάξη: Β, 2 ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΣΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Τάξη: Β, 2ο ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΠΑΡΓΑΣ
ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ, Τάξη: Β, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΒΕΡΥΚΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Τάξη: Β, 2ο ΓΕΛ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΜΗΤΣΙΟΥ ΒΑΙΑ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ του ΠΕΡΙΚΛΗ, Τάξη: Β, ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ


 
Read More »
Οι 24 μαθητές Λυκείων της Ηπείρου που θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Οι 24 μαθητές Λυκείων της Ηπείρου που θα επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Τα εγκαίνια της έκθεσης Τροχαίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017


Παρουσία των αρχών της Θεσπρωτίας αλλά και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, η εναρκτήρια εκδήλωση της έκθεσης Τροχαίας που διοργανώνει το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας. 


Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των οδηγών και κυρίως των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. 


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν πρακτικά για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων και εκπαιδευμένων τροχονόμων και να κάνουν χρήση προσομοιωτή σύγκρουσης, προκειμένου να κατανοήσουν την αναγκαιότητα της χρήσης ζώνης, καθώς και να διαπιστώσουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. 


Η Έκθεσης Τροχαίας θα λειτουργήσει από 16 έως 20 Ιανουαρίου 2017, κατά τις ώρες 09:00 έως 14:00 και 16:00 έως 21:00, στο πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας.Read More »
Τα εγκαίνια της έκθεσης Τροχαίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα εγκαίνια της έκθεσης Τροχαίας στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

"Σχεδιάζω, ονειρεύομαι και νοηματοδοτώ την ζωή μου"

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ας ξεκινήσουμε την νέα χρονιά και με ερωτήσεις όπως"πώς μπορώ να φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου;", "πώς μπορώ να συνδεθώ με τις ικανότητες και τις πηγές δύναμής μου;", "πώς μπορώ να αγγίξω τα όνειρά μου;". 

Ο κύκλος σεμιναρίων στον οποίο σας προσκαλώ σχεδιάστηκε με αγάπη, πίστη και τεκμηριωμένη γνώση ότι όλοι/όλες μπορούμε να αποδεχτούμε την πραγματικότητά μας και να ζήσουμε με πυξίδα τις αξίες, τα βιώματα, τα όνειρα και την μοναδικότητά μας. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ωραίο να μεγαλώνουμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας όπως μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε. 

Σας προσκαλώ λοιπόν με χαρά και ενθουσιασμό στον κύκλο σεμιναρίων με θέμα: 
"Σχεδιάζω, ονειρεύομαι και νοηματοδοτώ την ζωή μου". Το σεμινάριο αποτελείται από 5 ενότητες, μια για κάθε δεκαπενθήμερο με έναρξη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά θα γίνουν τα παρακάτω σεμινάρια: 
25 Ιανουαρίου-"Χτίζοντας και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση σε καιρούς αβεβαιότητας" 
8 Φεβρουαρίου-"Πώς τα συναισθήματα επηρεάζουν την ποιότητα ζωής μας;" 
22 Φεβρουαρίου-"Ο πολυφωνικός εαυτός και οι πολλές εσωτερικές πλευρές μας" 
8 Μαρτίου-"Πραγματοποιώντας τα όνειρά μας" 
22 Μαρτίου-"Ξεπερνώντας τα εμπόδια: η δύναμη της πρόθεσης και της πίστης". 

Η κάθε ενότητα είναι αυτόνομη και ολοκληρωμένη δίνοντας την δυνατότητα να παρακολουθήσετε αυτή/αυτές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Εξαιτίας του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 15 άτομα. 

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο κιν. 6945906542 ή στο Email konziagkou@gmail.com

Το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ ανά ενότητα. 

Τόπος διεξαγωγής: Κεντρικόν Καφέ (3ος όροφος) Νικηφόρου Θεοτόκη 55 Κέρκυρα 
Ώρα προσέλευσης 17.00
Ώρα έναρξης 17.30 
Διάρκεια 2,5 ώρες. 

Θα χαρώ πολύ να συναντηθούμε. 

Κωνσταντίνα Μ.Ζιάγκου 
Ψυχολόγος-Οικ.Σύμβουλος(Dipl.Psych.,M.sc)


Read More »
"Σχεδιάζω, ονειρεύομαι και νοηματοδοτώ την ζωή μου" "Σχεδιάζω, ονειρεύομαι και νοηματοδοτώ την ζωή μου" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 53χρονος είχε κρύψει 21χρονη ανάμεσα σε σταφίδες

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017Στη σύλληψη μιας 21χρονης αλλοδαπής καθώς και του 53χρονου αλλοδαπού διακινητή της προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσωπικό εταιρείας παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, σε τράκτορα με επικαθήμενο που οδηγούσε 53χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκε εντός του φορτίου του επικαθήμενου (κουτιά με σταφίδα) 21χρονη αλλοδαπή, την οποία ο ανωτέρω οδηγός είχε σκοπό να μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενερεγεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα και το φορτίο. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: 53χρονος είχε κρύψει 21χρονη ανάμεσα σε σταφίδες Ηγουμενίτσα: 53χρονος είχε κρύψει 21χρονη ανάμεσα σε σταφίδες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2017 Rating: 5

Σελίδες