Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των πλοίων σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των πλοίων σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα


Ολοκληρώθηκε σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα ο έλεγχος πλοίων, οχημάτων και επιβατών, μετά τις δύο αλλεπάλληλες φάρσες το απόγευμα της Παρασκευής, από αγνώστους, για βόμβα σε πλοίο της γραμμής. 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού, η πυροσβεστικές υπηρεσίες και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας για τον έλεγχο, χωρίς να εντοπιστεί κάτι. 
Οι άγνωστοι φαρσέρ κάλεσαν δυο φορές σε ναυτιλιακά γραφεία στην Ηγουμενίτσα δίνοντας την πληροφορία ότι υπάρχει ή πρόκειται να τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα. 
Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν δεκάδες επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση, ενώ ζητήθηκε εισαγγελική διαταγή για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν οι άγνωστοι φαρσέρ.
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των πλοίων σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι των πλοίων σε Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο taekwondo η Ελλάδα | Χάλκινο μετάλλιο για την Παππά Καστανιά

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο taekwondo η Ελλάδα | Χάλκινο μετάλλιο για την Παππά Καστανιά


Για δεύτερη φορά στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο taekwondo η Ελλάδα, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη από τις 16 έως τις 24 Απριλίου στο Jessolo της Ιταλίας. 
Με 47 χρυσά μετάλλια και αφήνοντας πίσω την Ουκρανία με 30, την Τσεχία με 15, τη Βουλγαρία με 14, την Αγγλία με 10 και τις υπόλοιπες 30 και πλέον χώρες μακράν πίσω, η εθνική ομάδα των 126 αθλητών Εφήβων Νεανίδων Νέων Αντρών Νέων Γυναικών Αντρών, Γυναικών, Βετεράνων, αναδείχθηκε και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης. 
Την εθνική μας πλαισίωσαν 12 Ομοσπονδιακοί προπονητές, ένας εκ των οποίων και ο Ηπειρώτης Πλασκασοβίτης Πέτρος ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία, δήλωσε: " ...δεύτερη φορά πρωταθλητής Ευρώπης, αποδεικνύεις ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο, ότι κάτι κάνεις σωστά σαν χώρα, σαν ομοσπονδία. Είναι η έβδομη σε σειρά συμμετοχή μου σαν ομοσπονδιακός προπονητής, ύψιστη τιμή για έναν προπονητή και πόσο μάλιστα από την Περιφέρεια. 
Αυτά τα χρόνια έχω δει να εξελίσσεται το άθλημα μας εντυπωσιακά, πράγμα που οφείλετε σε πολλούς παράγοντες. 
Πρωτίστως σε συλλογικό επίπεδο όπου οι συνάδελφοι προπονητές δίνουν τις καλύτερες βάσεις στους αθλητές τους, αλλά και στη διοίκηση της ομοσπονδίας ΑΟΤΕ. 
Έχουν καταφέρει με τα σεμινάρια, τις εκπαιδεύσεις των προπονητών και την ποιότητα των πρωταθλημάτων, να έχει ανέβει το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών σε αξιοζήλευτο σημείο. 
Συγχαρητήρια στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους ακούραστα, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. 
Στην ελληνική διαιτησία που θεωρείται η καλύτερη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, στους φίλους συνάδελφους Ομοσπονδιακούς προπονητές που καθοδηγούν την ομάδα στο καλύτερο αποτέλεσμα ... Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και στην αθλήτρια του Συλλόγου μας, Παππά Καστανιά, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό μάχης. Είναι η μοναδική αθλήτρια από τον νομό Πρεβέζης και Θεσπρωτίας και πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και την ευχαριστούμε από την πλευρά μας για το μεγάλο αυτό επίτευγμα.
Read More »
Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο taekwondo η Ελλάδα | Χάλκινο μετάλλιο για την Παππά Καστανιά Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο taekwondo η Ελλάδα | Χάλκινο μετάλλιο για την Παππά Καστανιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Νέο τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Νέο τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


Λίγα μόνο λεπτά μετά από τη λήξη του πρώτου συναγερμού που σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής και αφού ελέγχθησαν τα πλοία Αγία Θεοδώρα και Αλκίνοος, άγνωστος κάλεσε και πάλι τα γραφεία πρακτόρευσης πλοίων στην Ηγουμενίτσα, προειδοποιώντας για την ύπαρξη βόμβας.
Αυτή τη φορά η απειλή αφορά αόριστα όλα τα πλοία που θα ταξιδέψουν από την Ηγουμενίτσα προς την Κέρκυρα και αντίστροφα, από τις 20.00 εώς τις 22.00 το βράδυ.
Αποτέλεσμα της νέα απειλής, είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που γίνεται από το Λιμεναρχείο σε όλους όσους επιβιβάζονται, τόσο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όσο και σε αυτό της Κέρκυρας.
Ελπίζουμε και αυτή τη φορά το τηλεφώνημα θα αποδειχθεί φάρσα.
Read More »
Νέο τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Νέο τηλεφώνημα για βόμβα σε πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Λήξη συναγερμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Λήξη συναγερμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Λήξη συναγερμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, στα δύο πλοία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα, Αγία Θεοδώρα και Αλκίνοος.

Υπενθυμίζουμε πως στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, υπήρξε ανώνυμο προειδοποιητικό τηλεφώνημα που ανέφερε την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Τελικά το τηλεφώνημα αποδείχθηκε κακόγουστο αστείο και τα δύο πλοία θα συνεχίσουν τα δρομολόγιά τους προς το νησί των Φαιάκων, με μικρή καθυστέρηση και ταλαιπωρία των επιβατών τους.
Read More »
Λήξη συναγερμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Λήξη συναγερμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα 


Συναγερμός έχει σημάνει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα που ανέφερε την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε πλοίο της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.

Αυτή την ώρα έχει ξεφορτώσει το Αγία Θεοδώρα, το ένα από τα δύο πλοία που έρχονται στην Ηγουμενίτσα από την Κέρκυρα, ενώ αναμένεται η άφιξη του πλοίου Αλκίνοος.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις του Λιμεναρχείου και της Πυροσβεστικής, οι οποίες θα διενεργήσουν έλεγχο στα δύο πλοία. Στο Αγία Θεοδώρα γίνεται ήδη έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση.
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα ΕΚΤΑΚΤΟ: Τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό σε πλοίο της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Στην Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) ο Κώστας Βιρβίλης

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Στην Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) ο Κώστας Βιρβίλης


Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίζει τον Κωνσταντίνο Βιρβίλη, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής, ως εκπρόσωπο της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων, στους Πανελλήνιους Αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Κλασικού Αθλητισμού, σχολικού έτους 2022-2023, οι οποίοι θα διεξαχθούν την Πέμπτη 4 Μαΐου και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στην πόλη της Ελευθερούπολης Καβάλας.
Read More »
Στην Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) ο Κώστας Βιρβίλης Στην Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασικού Αθλητισμού (ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) ο Κώστας Βιρβίλης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Όλα τα ονόματα

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Όλα τα ονόματα


Τους 15 υποψήφιους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν η Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και ο Θοδωρής Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Οι τρεις υποψηφιότητες από τους απόδημους είναι αυτές του Χρήστου Στυλιανίδη, υπουργού Πολιτικής Προστασίας, του Νίκου Κορογιαννάκη, δικηγόρου και της Μαρίας Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικού.

Αναλυτικά το σύνολο των υποψηφίων:
1. Αγαπηδάκη Ειρήνη. Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας.
2. Σκυλακάκης Θοδωρής. Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
3. Στυλιανίδης Χρήστος. Υπουργός Πολιτικής Προστασίας.
4. Λυτρίβη Ιωάννα. Διευθύνουσα σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ.
5. Σταμάτης Γιώργος. Γενικός Γραμματέας Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης Φτώχειας.
6. Χατζηιωαννίδου Μαρία Νεφέλη. Οικονομολόγος.
7. Πολύζου Μαρία. Αθλήτρια.
8. Βαχαρίδη Γεωργία. Δικηγόρος.
9. Παπαϊωάννου Νίκος. Πρύτανης του ΑΠΘ.
10. Κορογιαννάκης Νίκος. Δικηγόρος.
11. Διαμαντοπούλου Μαρία. Εκπαιδευτικός.
12. Καστάνη Άννα. Αγρότισσα.
13. Καρανικόλας Σπύρος. Δικηγόρος.
14. Κανελλοπούλου Πορφυλένια. Δικηγόρος – Μέλος της ΟΝΝΕΔ.
15. Σγαρδέλης Αντώνης. Πρόεδρος της Επιτροπής Πόρων και Διαφάνειας.
Read More »
Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Όλα τα ονόματα Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ - Όλα τα ονόματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων


Ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2023, από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αριθμ. 18851 οικ. Φ.700.20 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ Β’2549) και το άρθρο 266 του Ν. 5037/2023 (ΦΕΚ Α’78), καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους καθώς και των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα, να προβαίνουν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου στον απαιτούμενο καθαρισμό ως εξής:
α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους. ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.
Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο πενήντα (50) λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, σύμφωνα με την παρ.1 του αρ.94, περ. 26 εδάφ. Β΄ του Ν.3852/2010 (Α΄87) και βεβαιώνεται εις βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου περί καθαρισμού των οικοπέδων τους.
Για να ενημερωθείτε για την υπ’ αριθ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη πατήστε ΕΔΩ
Read More »
Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων Ενημέρωση από το Δήμο Ηγουμενίτσας για τον καθαρισμός οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Συλληπτήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Συλληπτήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας


Η Ένωση μας με θλίψη αποχαιρετά τον Ανθυπαστυνόμο ε.α. Ελευθέριο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ του Βασιλείου, ο οποίος υπηρέτησε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας επί σειρά ετών, με ευγένεια, υπηρεσιακό ζήλο, επαγγελματισμό και ήθος ως άνθρωπος, αστυνομικός και συνάδελφος.
Η απώλεια του για όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του είναι μεγάλη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 28-04-2023 και ώρα 17:00’ στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Κοινότητα  Γεροπλατάνου του Δήμου Ηγουμενίτσας.   

Με θλίψη
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
NAKOΣ Βασίλειος
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος
Read More »
Συλληπτήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Συλληπτήριο μήνυμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα ΕυχήςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας ανταποκρινόμενος στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για τη συμμετοχή στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής το βράδυ του Σαββάτου, 29 Απριλίου θα φωταγωγήσει το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish, δίνοντας με τον συμβολικό αυτό τρόπο δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες!

Εάν θέλετε να συμβάλετε και εσείς, μπορείτε να μεταβείτε στο φωταγωγημένο σημείο, φορώντας κάτι μπλε, και να αναρτήσετε μία φωτογραφία στα social media, κάνοντας tag | mention τον οργανισμό (@Make-A-Wish Greece). Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε τον οργανισμό να φτάσει σε ΟΛΑ τα παιδιά που έχουν ΑΝΑΓΚΗ από την εκπλήρωση της ευχής τους!

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 43η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού. Στην Ελλάδα, στη μπλε φωταγώγηση συμμετέχουν περισσότεροι από 70 Δήμοι, ανάμεσά τους και ο Δήμος μας!
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής Ο Δήμος Ηγουμενίτσας φωτίζει «μπλε» το Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Ευχαριστήριο προς το Προεδρείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας του Φέλμπερτ

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Ευχαριστήριο προς το Προεδρείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας του Φέλμπερτ


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Προεδρείο Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας του Φέλμπερτ Γερμανίας και ειδικότερα τον επικεφαλής του Συλλόγου, κ. Λάζαρο Παπαϊωάννου για την ευγενή δωρεά προς τον παιδικό σταθμό Πλαταριάς σε παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό, χαρίζοντας στους μικρούς μας φίλους απερίγραπτη χαρά. 

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. 
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Ευχαριστήριο προς το Προεδρείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας του Φέλμπερτ Ευχαριστήριο προς το Προεδρείο του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Φιλίας του Φέλμπερτ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Πολιτική εξόρμηση - περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕ Αχέροντα

Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023
Πολιτική εξόρμηση - περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕ Αχέροντα


Πολιτική εξόρμηση - περιοδεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Απριλίου κλιμάκιο της ΚΟ του ΚΚΕ στην ΔΕ Αχέροντα με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μάη και το διαρκές πολιτικό άνοιγμα του κόμματος. 
Στο κλιμάκιο μετείχαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Κουτσής και Ηλίας- Δημήτρης Χρήστου, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Επισιτισμού Θεσπρωτίας Κώστας Τζούρτζος και οι Θόδωρος Μπρέστας, Ανδρέας Σιώζος και Στέφανος Αθανασίου.
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε επισκέψεις στις εκπαιδευτικές μονάδες, στις υπηρεσίες του Δήμου και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Γαρδίκι. 
Στις εκπαιδευτικές μονάδες η συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς εστιάστηκε γύρω από τα φλέγοντα θέματα της δημόσιας παιδείας: αντιδραστική αξιολόγηση, έλλειψη υποδομών, κτιριακά, καθήλωση μισθών εκπαιδευτικών κ.α.
Στις υπηρεσίες του Δήμου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Δήμων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την χρόνια υποστελέχωση κ.α. 
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τα μέλη του ΚΚΕ τόνισαν την ανάγκη αφενός οι κοινωνικές υποδομές και παροχές να τεθούν κάτω από την «ομπρέλα» του κράτους και όχι ΜΚΟ και χορηγών, αφετέρου να γίνει αγώνας ώστε να εκλείψουν οι παράγοντες που οδηγούν στο να υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στη συνέχεια τα μέλη του ΚΚΕ περιόδευσαν στις περιοχές της Γλυκής και της Ποταμιάς και συνομίλησαν με εργαζόμενους, αγρότες και επαγγελματίες της περιοχής. 
Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων, η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός την επόμενη μέρα και από καλύτερη θέση να μπορεί να αποσπά κατακτήσεις.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει δυναμικά, αγωνιστικά και οργανωμένα όλο το επόμενο διάστημα το πολιτικό του άνοιγμα. 
Την Παρασκευή 28/04 στις 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη της ΚΟ Παραμυθιάς στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Καρκαμίσι) ενώ το Σάββατο 29/04 θα πραγματοποιηθεί ευρεία περιοδεία της ΚΟ Παραμυθιάς με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή Χρυσηίδα Γεωργίου στο παζάρι της Παραμυθιάς.
Read More »
Πολιτική εξόρμηση - περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕ Αχέροντα Πολιτική εξόρμηση - περιοδεία του ΚΚΕ στη ΔΕ Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 28, 2023 Rating: 5

Σελίδες