Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Χθες 28-12-16 στο κτίριο της Π.Υ Ηγουμενίτσας έγινε μια ωραιότατη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά των υπαλλήλων που υπηρετούν στην Ηγουμενίτσα καθώς και στα κλιμάκια Παραμυθιάς και Φιλιατών. 
Είχαμε μάγο, Άγιο Βασίλη, πολλά δώρα, μουσική χορό και ξενάγηση στα Πυροσβεστικά οχήματα. 
Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση που έγινε πρώτη φορά και μακάρι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα...και οι γονείς φυσικά!!! 
Ένα μπράβο σε όσους ασχολήθηκαν και οργάνωσαν αυτήν την γιορτή, και του χρόνου!!! 
Καλή χρονιά σε όλους.
 Μαρίνος Μπουρμπούλης 
Read More »
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Στο Γηροκομείο Φιλιατών ο Μάριος Κάτσης

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

Σήμερα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, αντάλλαξε ευχές στο Γηροκομειο Φιλιατων με τους τροφίμους απόμαχους της ζωης, παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου, σε μια πολύ ζέστη ατμόσφαιρα μαζί με την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικης Προνοιας Ηπειρου, Κατερινα Μιτοπουλου. 
 
Επίσης επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατων, καθώς "κάποιοι δεν γνωρίζουν από διακοπές, φροντίζοντας για την ασφαλεία των συμπολιτών μας απ άκρη σε άκρη στο Νομο μας", όπως ανέφερε ο βουλευτής σε ανάρτησή του στο facebook. 
Read More »
Στο Γηροκομείο Φιλιατών ο Μάριος Κάτσης Στο Γηροκομείο Φιλιατών ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Η αλληλεγγύη είναι δίκαιη

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των 2 βάσκων αγωνιστών και των 2 προσφύγων που αμφισβήτησαν έμπρακτα το ρατσιστικό συνοριακό καθεστώς της ΕΕ, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και απειλούνται σήμερα με βαριές κατηγορίες για “παράνομη διακίνηση μεταναστών” οι μεν και με μακρά κράτηση και απέλαση οι δε.


Δηλώνουμε ότι η πράξη πολιτικής ανυπακοής του Μικέλ και της Μπέγκο για τη μεταφορά προσφύγων από την Ελλάδα στη Χώρα των Βάσκων είναι μια πράξη που όχι μόνο δεν πρέπει να διώκεται αλλά που αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης, σε μια Ευρώπη που θυμίζει όλο και περισσότερο τις σκοτεινότερες εποχές της ιστορίας της, μια Ευρώπη που υψώνει φράχτες και παρατάσσει στρατιωτικά σώματα απέναντι στους πρόσφυγες του πολέμου, της καταπίεσης και της φτώχιας.


Οι συλληφυθεντες-ισσες Mikel Zuloaga, Begoña Huarte, Reza Ali και Ahmet Awais έχουν κερδίσει τον πλήρη σεβασμό και τη στήριξη μας.
Δεν θα δεχτούμε την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης με το πρόσχημα της πάταξης της “διακίνησης”, που προβλέπει εξοντωτικές ποινές φυλάκισης.
Μαζί τους θα αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα της Ευρώπης-Φρούριο, για να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας με την ολόπλευρη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, ενάντια στο διαχωρισμό των ανθρώπων ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο, για την ελευθερία μετακίνησης και το δικαίωμα παραμονής.


Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης
Παρασκευή 30/12/2016
11:30 Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας
Πρωτοβουλία για την άμεση απελευθέρωσης των τεσσάρων συλληφθεντωνRead More »
Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή στο Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Στο Γηροκομείο Φιλιατών, Γιόγιακας και Παππάς

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Φιλιατών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.

Ο Βουλευτής και ο Δήμαρχος αντάλλαξαν με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Φιλιατών, ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.Read More »
Στο Γηροκομείο Φιλιατών, Γιόγιακας και Παππάς Στο Γηροκομείο Φιλιατών, Γιόγιακας και Παππάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός LIVE την Παρασκευή στο SHISHA

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός LIVE την Παρασκευή στο SHISHA Ηγουμενίτσα: Ο Νίκος Ρωμανός LIVE την Παρασκευή στο SHISHA Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ευθύνη των Δήμων ο καθαρισμός των ρεμάτων - Επιστολή Πιτούλη στους 3 Δημάρχους

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Επιστολή με αποδέκτες τους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης.
Ο κ. Πιτούλης, σε έντονο ύφος, ενημερώνει τους δήμους για τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία τα ρέματα είναι αποκλειστικής ευθύνης των τριών Δήμων, καθώς και ότι απορρέει από αυτήν την υπευθυνότητα (καθαρισμός, έλεγχος, διευθετήσεις κλπ).
Στην πράξη όμως, η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αυτή που με δικά της μέσα καθαρίζει τα ρέματα και στους τρεις Δήμους. 

Όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Πιτούλης, η Περιφέρεια δεν διαφωνεί στο να συνεννοηθούν και να συνδράμουν σε ότι χρειάζονται οι Δήμοι, αλλά δεν είναι δυνατόν να επωμισθεί η Περιφέρεια το 100% των παρεμβάσεων.
Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του κ. Πιτούλη:

Επειδή πολλά αιτήματα παραπόνων και καταγγελίες φτάνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και ιδιαίτερα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, στην Δ/νση Τεχνικών Έργων και σε εμένα προσωπικά, για ρέματα που δημιουργούν πλημμυρικές καταστάσεις αλλά και προβλήματα από τον μη καθαρισμό τους σας γνωρίζω προ άρση πάσης αμφισβήτησης ότι:

Τα ρέματα που ευρίσκονται στις ζώνες χωρικής σας ευθύνης σύμφωνα με τα: α) Παράγραφο 2, περ. 18β του άρθρου 1 του Ν. 3852/2010. β) Το άρθρο 4 του Νόμου 4071/2012 που αντικαθιστά το άρθρο 209 του Ν. 3852/2010

γ) Την Κοινοτική Οδηγία 85/148/ΕΟΚ που τροποποιεί την 81/654/ΕΟΚ δ) Την υπ'αριθμ. πρωτ. 89349/3311/05-10-2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΠΕ Θεσπρωτίας, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί είναι αποκλειστικής ευθύνης των τριών Δήμων, καθώς και ότι απορρέει από αυτήν την υπευθυνότητα (καθαρισμός, έλεγχος, διευθετήσεις κλπ).

Μέχρι σήμερα έχουμε προβεί σε πλείστους καθαρισμούς, παρά το ότι όπως προ είπα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές μας, αλλά τούτο απορρέει από την ευθύνη έναντι των πολιτών.

Δεν διαφωνούμε να συνεννοηθούμε και να συνδράμουμε σε ότι χρειάζεται αλλά δεν είναι δυνατόν να επωμισθούμε το 100% των παρεμβάσεων.

Επίσης το «τροπάριο» από ορισμένους , ότι δεν είναι ευθύνη μας αλλά της Περιφερειακής Ενότητας, σταματά σήμερα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
της Π.Ε. Θεσπρωτίας
Θωμάς ΠιτούληςRead More »
Ευθύνη των Δήμων ο καθαρισμός των ρεμάτων - Επιστολή Πιτούλη στους 3 Δημάρχους Ευθύνη των Δήμων ο καθαρισμός των ρεμάτων - Επιστολή Πιτούλη στους 3 Δημάρχους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Υλοποιείται δράση για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Δήμο Σουλίου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Την πίστωση ποσού 6.470 ευρώ για την Δράση Ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου. Πιο συγκεκριμένα, η δράση αφορά την συνεργασία με την εταιρία “Paths of Greece Μονοπάτια της Ελλάδας”, με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου περιπατητικών μονοπατιών και πιο συγκεκριμένα την καταγραφή, χαρτογράφηση, σηματοδότηση και προβολή των μονοπατιών.

Στην σχετική εισήγηση, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού, Δημήτριος Λώλος, ανέφερε πως “πέραν της πεζοπορίας ως δραστηριότητας αναψυχής, ο πεζοπορικός τουρισμός ως ειδική μορφή τουρισμού δεν μπορεί παρά να αναφέρεται στα τουριστικά εκείνα ρεύματα που κινητοποιούνται να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι με βασικό σκοπό την πεζοπορία στην περιοχή επιλογής”.

“Άλλωστε ο πεζοπορικός τουρισμός εμπίπτει σε περισσότερες της μίας ευρύτερες κατηγορίες τουρισμού όπως ο φυσιολατρικός, ο τουρισμός εναλλακτικών δραστηριοτήτων, ο τουρισμός περιπέτειας (adventure tourism) ή ο αθλητικός τουρισμός (sports tourism) κλπ.” σημείωσε ο Δημήτριος Λώλος.

“Ο Δήμος Σουλίου έχοντας στα διοικητικά όρια πολλά μονοπάτια αποφάσισε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αξιοποιήσει – αναδείξει τα μονοπάτια στο Δήμο μας ενώ η απόφαση θα αποσταλεί στον ΕΟΤ προκειμένου να πάρουμε την σχετική έγκριση” κατέληξε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα ΤουρισμούRead More »
Υλοποιείται δράση για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Δήμο Σουλίου Υλοποιείται δράση για την ανάπτυξη του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Καλή Χρονιά από το κατάστημα βιολογικών προϊόντων BIOMARKET

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016
Read More »
Καλή Χρονιά από το κατάστημα βιολογικών προϊόντων BIOMARKET Καλή Χρονιά από το κατάστημα βιολογικών προϊόντων BIOMARKET Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Εκτροπή οχήματος, σώος ο οδηγός

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Τυχερός στην ατυχία του ήταν ο οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, το οποίο εξετράπη νωρίτερα σήμερα, κοντά στην Κρύα Ιωαννίνων.

Ο οδηγός του οχήματος, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να τουμπάρει!

Ο ίδιος βγήκε σώος κι αβλαβής.


Στο σημείο έσπευσε η τροχαία, η οποία κατέγραψε υλικές ζημιές. Σημειώνεται ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.

 Read More »
Εκτροπή οχήματος, σώος ο οδηγός  Εκτροπή οχήματος, σώος ο οδηγός Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και λίγες ημέρες λειτουργούν και πάλι οι Δημοτικές τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου, καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 8:00 έως και τις 20:30.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υλοποιώντας τη δέσμευση του έναντι των πολιτών προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. 

Είναι χρέος όλων μας να διατηρήσουμε τις ανακατασκευασμένες τουαλέτες καθαρές και να τις προφυλάξουμε από βανδαλισμούς.
Δήμος Ηγουμενίτσας 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Σε λειτουργία οι δημόσιες τουαλέτες στην πλατεία Δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016

Read More »
Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δείτε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Δύο συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016


Ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα .
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, ένας 31χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα .
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: Read More »
Δύο συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα  Δύο συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2016 Rating: 5

Σελίδες