Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν προαναγγέλλει αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας».

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού, δείχνοντας μάλιστα πως βιάζεται να κλείσει και αυτό το μέτωπο.
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πώς «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» προσθέτοντας με έμφαση πως: «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές».
«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είχε πει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.

Ράμα: Η συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα ολοκληρωθεί

Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Αλβανία «θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας» εκφράζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

«Όπως ξέρετε, αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ μας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα όποια προβλήματα όχι μόνο για να τα λύσουμε, αλλά για να μετατρέψουμε τη λύση σε νέο επίπεδο συνεργασίας και σύμπραξης», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και προσθέτει: «Είναι πολύ φυσικό και με κάποιο τρόπο μέσω της επίλυσης να φτάσουμε το επίπεδο των νορμάλ ανθρώπων, των μέσων πολιτών που έχουν ήδη ξεπεράσει το παρελθόν τους και έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ για το ονοματολογικό, αναφέροντας μάλιστα τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία». 


 
 
Read More »
Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!  Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Με ένα "τριπλό" έργο η Ήπειρος κάνει άλμα προς το μέλλον

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018


Με ένα "τριπλό" έργο η Περιφέρεια Ηπείρου κάνει άλμα προς το μέλλον, μετατρέποντας την περιοχή από ουραγό της Ευρώπης σε πυρήνα βιώσιμης "πράσινης" ανάπτυξης. Εδώ και περίπου ένα χρόνο γίνεται μία πολλή συστηματική δουλειά και πλεόν είμαστε πολύ κοντά στην υλοποίηση αυτού του πλάνου. Τα τρία έργα υπόσχονται να μεταμορφώσουν τις σημερινές ενεργοβόρες υποδομές της περιοχής σε περιβαλλοντικά φιλικές και ταυτόχρονα να γίνει η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που το κάνει μέσω ενός ολιστικού σχεδίου. Το πρώτο έργο αφορά την αλλαγή του οδοφωτισμού, το δεύτερο την ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων και το τρίτο έργο την ανάπλαση της Λίμνης Ιωαννίνων και την αναβάθμιση της Λιμναίας Συγκοινωνίας.

"ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ"
Το πρώτο και πιο ώριμο έργο είναι η αλλαγή του οδοφωτισμού σε Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Πάργα. Θα γίνει αντικατάσταση στο σύνολο του αστικού οδοφωτισμού στις παραπάνω περιοχές σε δημοτικό, εθνικό και περιφερειακό δίκτυο και οι σημερινές ενεργοβόρες κοινές λάμπες θα αντικατασταθούν με νέες τύπου LED. Από αυτό το έργο τα κέρδη θα είναι πολλαπλά και θα φανούν και στην "τσέπη" του πολίτη. Η εξοικονόμηση που θα υπάρξει θα είναι της τάξης του 60-65% κατ`ελάχιστο. Θα παρέχεται καλύτερης ποιότητας φωτισμός που θα προσδίδει μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και άνεσης. Η διάρκεια ζωής του θα είναι πολλαπλάσια από τον σημερινό και θα έχει σημαντικά μικρότερο κόστος. Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο καινοτόμο είναι πως ο νέος οδοφωτισμός θα είναι "έξυπνος". Τι εννοούμε με αυτό; Το νέο σύστημα οδοφωτισμού συνοδεύεται με έξυπνο σύστημα τηλεδιαχείρισης καθώς και εφαρμογές τύπου «smart cities». Δηλαδή θα μπορεί κάποιος από ένα control room να αυξομειώνει την φωτεινότητα του LED ανάλογα με τον εξωτερικό φυσικό φωτισμό. Επίσης ο νέος φωτισμός θα διαθέτει φωτοκύτταρα με αισθητήρα κίνησης. Όποτε δεν υπάρχει κυκλοφορία οχημάτων ή πεζών μετά από κάποια δευτερόλεπτα σβήνει κάνοντας οικονομία. Με το που θα αντιληφθεί κίνηση οχήματος ακόμα και αν αυτό έχει αναπτύξει ταχύτητα ο φωτισμός θα επανέρχεται εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οδική ασφάλεια και πολλή μεγάλη διάρκεια ζωής.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ
Εδώ έχουμε μία πολλαπλή παρέμβαση σε δημόσια κτίρια (Γενικά Νοσοκομεία Ίωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Αστυνομικά Μέγαρα Ιωαννίνων, Άρτας, Κολυμβητήριο Πρέβεζας, ολοήμερα σχολεία Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας και Άρτας,) σε επιφάνεια περίπου 80.000τμ. H συνολική εξοικονόμηση υπολογίζεται από 30% μέχρι 45%. Επίσης τα κτίρια θα ανέβουν κατηγορία (Α ή ΑΒ). Σε αυτό θα γίνει ευρεία παρέμβαση στα κελύφη των κτιρίων (βάση, μόνωση, σκίαστρα, αλλαγή κουφωμάτων κ.α.), νέα συστήματα ψύξης-Θέρμανσης, αντλίες θερμότητας και τοποθέτηση ηλιακών φ/β και ηλιακών πάνελς). Με αυτές τις αλλαγές θα έχουμε μείωση του περιβαλλοντικού και ενεργειακού αποτυπώματος, μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, μετατροπή των κτιρίων σε βιοκλιματικά και σημαντική μείωση κόστους λειτουργίας και συντήρησης τους.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΛΙΜΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΛΙΜΝΑΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Λίμνη Ιωαννίνων αποτελεί το τρίτο πεδίο δράσης και εδώ έχουμε την ανάπλασης πέριξ της λίμνης με μικρές παρεμβάσεις σε λιμενικά έργα όπως κυματοθραύστες, νέο καρνάγιο και νέος ελαφρού τύπου προβλήτας που θα αναπτύξει τη λιμναία συγκοινωνία. Εδώ το στοίχημα είναι να συνδυαστεί η μετεγκατάσταση του σταθμού για τα τουριστικά καραβάκια με την αστική συγκοινωνία και μέσω συνδυασμένων μεταφορών να μειωθεί ο σημερινός κυκλοφοριακός φόρτος. Τέλος προβλέπεται η δυνατότητα μέσω κινήτρων για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών αυτών πλωτών προκειμένου να τα αντικαταστήσουν με σύγχρονα υβριδικά καραβάκια που χρησιμοποιούν συνδυαστικά ντιζελοκινητήρες μηδενικών ρύπων και ηλεκτροκινητήρες μειώνοντας ταυτόχρονα το σημαντικό σήμερα κόστος καυσίμου. Για αυτό το σκοπό θα μπορούν να εξασφαλίσουν χαμηλότοκα μακροπρόθεσμης διάρκειας δάνεια ενώ τα καραβάκια θα σταματήσουν να αποτελούν παράγοντα ρύπανσης της λίμνης, ενώ η εξελιγμένη εμφάνιση τους θα είναι μαγνήτης για τουρίστες και επισκέπτες της λίμνης.

ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ
Μέχρι τώρα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εξειδικευμένες μελέτες για την ωρίμανση του τριπλού έργου, την ευθύνη της συνολικής υλοποίησης και υποστήριξης των οποίων παρέχεται από την εταιρεία TREK Development που εξειδικεύεται σε τέτοια έργα. Ουσιαστικά η TREK εξασφάλισε από τα πρώτα στάδια την δωρεάν τεχνική βοήθεια, σχεδίασε το χρηματοοικονομικό μοντέλο εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ, κάνοντας έτσι βιώσιμο το τριπλό project. Το κάθε ένα από τα τρία έργα θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ. Το πιο ώριμο από τα τρία σήμερα είναι ο οδοφωτισμός που έχει προϋπολογιστεί σε περίπου 38εκατ.ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός για τον οδοφωτισμό εκτιμάται ότι θα μπορούσε να βγει στον αέρα προς το τέλος του έτους και να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα έτος. Μιλώντας στο ypodomes.com o Διευθύνων Σύμβουλος της TREK Development Ντίνος Παπαπολύζος, είπε "η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Ηπείρου, αποδίδει καρπούς καθώς βλέπουμε ήδη το πρώτο από τα τρία έργα που σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση να βαίνει προς υλοποίηση. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας στο να βοηθήσουμε την Ήπειρο να γίνει μία περιβαλλοντικά φιλικά Περιφέρεια της Ευρώπης ενώ ταυτόχρονα τα κόστη θα μειωθούν με άμεσο θετικό αντίκτυπο στους πολίτες. Τα αποτελέσματα θα είναι άλλωστε ορατά".

Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com


 
Read More »
Με ένα "τριπλό" έργο η Ήπειρος κάνει άλμα προς το μέλλον Με ένα "τριπλό" έργο η Ήπειρος κάνει άλμα προς το μέλλον Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί που εμπλέκονται σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018


Στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από δύο υποομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης και η σύλληψη των μελών, είναι αποτέλεσμα συντονισμένης και ταυτόχρονης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (10-07-2018) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα.

Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά στην Α’ υποομάδα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 38 και 71 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις ακόμα ημεδαπές, ηλικίας 47, 44 και 22 ετών, οι οποίες εξειδικεύονταν σε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων κυρίως πολιτών, από τους οποίους αφαιρούσαν πορτοφόλια, τραπεζικές κάρτες, χρηματικά ποσά και έγγραφα, κατά κύριο λόγο με τη μέθοδο απασχόλησης.

Αναφορικά με τη Β’ υποομάδα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 25, 31 και 23 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 39 ετών, που διέπρατταν κλοπές μπαταριών βαρέων οχημάτων, καθώς και κλοπές μεταλλικών κατασκευών και οικοδομικών εργαλείων από συνεργεία αυτοκινήτων, αποθήκες και οικόπεδα.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2017, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι συλληφθέντες διατηρούν στενούς οικογενειακούς δεσμούς και δραστηριοποιούνται στη συστηματική διάπραξη κλοπών με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί σαράντα δύο περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε:

· τρεις περιπτώσεις κλοπών καρτών ανάληψης μετρητών, με τις οποίες στη συνέχεια πραγματοποίησαν αγορές από διάφορα καταστήματα και πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ στην μία εκ των περιπτώσεων έκαναν και ανάληψη χρηματικού ποσού από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών,

· δώδεκα περιπτώσεις κλοπών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, όπου αφαίρεσαν χρηματικά πόσα, έγγραφα και κινητά τηλέφωνα,

· περίπτωση κλοπής, με τη μέθοδο της μαγγανείας, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό,

· περίπτωση κλοπής τσάντας από εμπορικό κατάστημα,

· έντεκα διαρρήξεις – κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και μία γεννήτρια,

· έξι περιπτώσεις κλοπών μπαταριών και πετρελαίου από σταθμευμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα, λεωφορείο και μηχανήματα έργων,

· επτά περιπτώσεις κλοπών από αποθήκες και οικόπεδα, από όπου αφαίρεσαν μπαταρίες γεωργικών μηχανημάτων, εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα και

· περίπτωση κλοπής αλκοολούχων ποτών από επιχείρηση εμπορίας ποτών.

Επιπλέον προέκυψε ότι, μετά την αφαίρεσή τους, πουλούσαν τις κλεμμένες μπαταρίες είτε σε καταστήματα εμπορίας μπαταριών είτε σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

· τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσα τέλεσης των εγκλημάτων,

· το χρηματικό ποσό των (90) ευρώ,

· κλεμμένη μπαταρία οχήματος βαρέως τύπου και

· τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος των περισσοτέρων ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 25χρονου συλληφθέντα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.


Read More »
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί που εμπλέκονται σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση - Συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί που εμπλέκονται σε τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Ο Στέλιος Ρόκκος την Παρασκευή ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018
Read More »
Ο Στέλιος Ρόκκος την Παρασκευή ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος Ο Στέλιος Ρόκκος την Παρασκευή ζωντανά στο κάμπινγκ Δρέπανος Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει την Τετάρτη 11.07.2018 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:

1ον : Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το προηγούμενο Δ.Σ.
Εισηγητής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.
2ον : Ενημέρωση εκπροσώπων Επιμελητηρίου για την συμμετοχή τους σε Επιτροπές.

3ον : Έγκριση Ισολογισμού Έτους 2017.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου.

4ον : Έγκριση αποζημίωσης εκπροσώπων στο Π.Ε.Σ. Ηπείρου.
Εισηγητής ο Οικ. Επόπτης του Επιμελητηρίου

5ον : Τρέχοντα θέματα.


Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018
Read More »
Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Στις 17 Ιουλίου το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018
Read More »
Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Δημοτική βραδιά από τον Σπάρτακο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Τριγωνικές συναλλαγές και συνεχές «σφυρηλάτημα» της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018Την ώρα που η Ηπειρώτικη κτηνοτροφία, ένας από τους πυλώνες της τοπικής οικονομίας, βγάζει επιθανάτιους ρόγχους , ο Περιφερειάρχης κ Καχριμάνης προέβη σε σημαντικές καταγγελίες για τις πανθομολογούμενες εισαγωγές πρόβειου γάλακτος. Σε συνέντευξη τύπου, αποκάλυψε τις δαιδαλώδεις διαδρομές που εμπλέκουν εταιρίες από διάφορα κράτη, σημειώνοντας , ότι αντικειμενικός σκοπός είναι να εξαφανιστούν τα ίχνη που οδηγούν στη νοθεία. Πιο συγκεκριμένα, ελληνική εταιρία, μέσω άλλης από τον φορολογικό «παράδεισο» της Βουλγαρίας, εισάγει γάλα από τη Γαλλία, το οποίο διανέμεται στη χώρα από εταιρία κυπριακών συμφερόντων . Έχουμε έτσι μια πρώτη τετράδα που κάνει χρυσές δουλειές, παρά το ότι αυτό αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα χτυπήματα, μέσα σε σωρεία άλλων, για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία.

Να θυμίσουμε μια ανάλογη ιστορία που αποτέλεσε διατροφικό σκάνδαλο στην Αγγλία το 2013. Πρόκειται για τα μπιφτέκια που δηλώνονταν παρασκευαζόμενα από 100% βόειο κρέας αλλά βρέθηκαν με ίχνη χοιρινού και αλογίσιου κρέατος. Κατά όμοιο τρόπο, σε ‘κείνο το διατροφικό σκάνδαλο εμπλέκονταν σουηδική εταιρεία, η οποία συνεργάζονταν με γάλλο προμηθευτή, ο οποίος διατηρούσε θυγατρική στο Λουξεμβούργο (άλλο ευρωπαϊκό φορολογικό «παράδεισο»), η οποία μέσω ενός κύπριου έμπορα, ο οποίος συνεργαζόταν μ’ έναν ολλανδό μεσάζοντα, ο οποίος τελικά προμήθευε τα νοθευμένα με αλογίσια και χοιρινά «βόεια κρέατα» για τα εν λόγο μπιφτέκια από… Ρουμανικά σφαγεία ! «Μύλος» που λέει και ο λαός μας και εκεί. Πλην όμως εκεί, έγινε λόγος για «διατροφικό σκάνδαλο», οι αγγλικές αρχές γρήγορα αποκάλυψαν το δίκτυο, απέσυραν τα προϊόντα και επιμέρισαν βαριά πρόστιμα.

‘Όσο και αν από τη μια πλευρά η σύγκριση μεταξύ του Αγγλικού και του Ελληνικού κράτους καταλήγει σε μια αστειότητα, από την άλλη πλευρά η σύγκριση χειρισμού της νοθείας μεταξύ ενός μεμονωμένου προϊόντος μιας εταιρίας και ενός ολόκληρου κτηνοτροφικού κλάδου, καταλήγει σε μια τραγωδία. Πολύ δε μάλλον όταν διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση του λεγόμενου κατά τα άλλα «εθνικού προϊόντος». Της «Φέτας ΠΟΠ». Εδώ κανένας δεν μιλά για «διατροφικό σκάνδαλο» αλλά γίνεται λόγος για «κοινό μυστικό», που μπορεί τάχα να «ξορκιστεί» με την καταγγελία από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της Περιφέρειας Ηπείρου. Εδώ έχουμε ανοιχτά τα λιμάνια στα βυτιοφόρα να μετακινούν χωρίς κανένα έλεγχο χιλιάδες τόνους γάλακτος που κανείς δεν ξέρει που καταλήγει, αλλά που σίγουρα νοθεύει την ελληνική γαλακτοκομική παραγωγή.

Κι όχι μόνο αυτό. Ανοιχτά είναι τα λιμάνια και τα σύνορα της χώρας για την εισαγωγή ύποπτων, σοβαρότατων μεταδοτικών νοσημάτων, ζώων. Από το 2015 έχει δημοσιοποιηθεί έρευνα της ,Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που διενεργήθηκε σε εισαγόμενα από τη Ισπανία πρόβατα Assaf-E, την περίοδο Φλεβάρη 2011- Σεπτέμβρη 2012. Τα ζώα αυτά σκορπίστηκαν σε πέντε κοπάδια στην Ήπειρο, Μακεδονία και Πελοπόννησο και ήταν οροθετικά σε Lenti-ιούς. Δηλαδή σοβαρότατες μεταδοτικές ιώσεις. Φυσικά και δεν θα ήταν η μοναδική φορά και γι’ αυτό το λόγο οι συνάδελφοι ερευνητές κατέληγαν: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα προτείνουμε την καθιέρωση πιο αυστηρής νομοθεσίας για τις αγοραπωλησίες προβάτων». Από κανέναν δεν δόθηκε σημασία στην αποκάλυψη, κανένα μέτρο δεν πάρθηκε με αποτέλεσμα να αποδειχθεί περίτρανα μια άλλη… «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Τα συμφέροντα των εισαγωγέων πάντα ισχυρότερα των ντόπιων παραγωγών σ’ αυτή τη χώρα !

Έτσι με αυτά και με τα άλλα, φτάσαμε στο έσχατο σημείο ενώ από ο κ. Περιφερειάρχης να καταγγέλλει την σκανδαλώδη εισαγωγή γαλλικού γάλακτος , η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ να αρνείται να παραλάβει ελληνικό γάλα από τους ντόπιους παραγωγούς με μικρότερη των τριάντα κιλών ημερήσια παραγωγή (φημολογούνται τα πενήντα κιλά για αργότερα) . Ακόμη και αν περνάει έξω από το στάβλο αυτών των κτηνοτρόφων ! Ακόμη και αν κτηνοτρόφοι συνασπίζονται για την εκπλήρωση του ξεδιάντροπου ορίου !

Ο γίγαντας της ελληνικής κτηνοτροφίας, η ελληνική αιγοπροβατοτροφία, αντί να στέκει ρωμαλέα και να δείχνει το δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ηπειρωτικής Ελλάδας, βρίσκεται γονατισμένος, όλο και πιο αδύναμος. Αν και ποτέ από τη μεριά του κράτους δεν είχε την προσοχή που του έπρεπε, στα μνημονιακά χρόνια σφυροκοπείται πανταχόθεν, παντοιοτρόπως και δεν φαίνεται καμία γραμμή υποστήριξης. Ακόμα χειρότερα ! Μέσα σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση, γιγαντώνονται άλλες καταστροφικές αυταπάτες σαν αυτή της «Διεπαγγελματικής για τη Φέτα», ξεχνώντας και τον προβληματικό ρόλο της γαλακτοβιομηχανίας στο όλο δίκτυο, και το αναντικατάστατο των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών προς εφαρμογή του νόμου, αλλά και την άδοξη κατάληξη της «Διεπαγγελματικής του Κρέατος» που καταρρέει κάτω από τις αντιφάσεις της.

Ο κτηνιατρικός κόσμος που ασχολείται με την κτηνοτροφική παραγωγή και που είναι ταγμένος στην υπεράσπισή των συμφερόντων του κτηνοτρόφου και του καταναλωτή, πρώτα πρώτα για ένα κερδοφόρο , ποιοτικό, ανόθευτο και υγιεινό τρόφιμο, ξαναφωνάζει κύρια στον κτηνοτρόφο αλλά και σε όλη την κοινωνία , όσο πιο δυνατά μπορεί:

α) Προσοχή στη διαχείριση των κοπαδιών.

β) Τόνωση των συλλογικών οργάνων πάλης και διεκδίκησης.

γ) Αναζωογόνηση της κατασυκοφαντημένης συνεταιριστικής ιδέας που μόνο υπό ακηδεμόνευτες συνθήκες μπορεί να δώσει τα σημαντικά της ωφελήματα.

δ) Η νοθεία στα καταξιωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα της χώρας, αποτελεί έγκλημα εναντίων όλης τη κοινωνίας .

ε) Αποδέσμευση από αυταπάτες που διαιωνίζουν τα προβλήματα.

Για το ΔΣ του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου (Παράρτημα Ηπείρου)
Πρόεδρος 
Θεόδωρος Χόβολος
Αντιπρόεδρος
Ηλιάνα Τσόλιου


Read More »
Τριγωνικές συναλλαγές και συνεχές «σφυρηλάτημα» της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας Τριγωνικές συναλλαγές και συνεχές «σφυρηλάτημα» της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Ενημερωτικό τετραμηνιαίο περιοδικό του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας τεύχος Ιανουαρίου-Απριλίου 2018

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018Read More »
Ενημερωτικό τετραμηνιαίο περιοδικό του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας τεύχος Ιανουαρίου-Απριλίου 2018  Ενημερωτικό τετραμηνιαίο περιοδικό του Φορέα Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας τεύχος Ιανουαρίου-Απριλίου 2018 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση για υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018


Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας ενημερώνει ότι, οι δικαιούχοι και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που δύνανται να εργαστούν και δεν διαθέτουν κάρτα ανεργίας εγγράφονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης τους στο ΚΕΑ.
Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανωτέρω υποχρέωσης ορίζεται η 01-08-2018.


Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση για υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενημέρωση για υποχρεώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Το προγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018

 
  


Read More »
Το προγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου  Το προγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018
Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Πέμπτη σε μεγάλο μέρος της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018

Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου, αρ. 3), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

Επί αιτήματος της Θεοδώρας Σκορδά για παραχώρηση μιας θέσης στάθμευσης οχήματος επί της οδού Πατρ. Αθηναγόρα 19.

Επί αιτήματος Αγλαΐας Βλάχου για παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης οχήματος επί της οδού Βασ. Πύρρου 6.

Επί αιτήματος Κων/νου Ζώτου για παραχώρηση μίας θέσης στάθμευσης οχήματος επί της οδού Αγίου Γεωργίου 18.

Επί του με αριθ. πρωτ. 2132.26/6098/17 εγγράφου του Τμήματος Τροχαίας της Λιμενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σχετικά με την απομάκρυνση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-72 επί της οδού Εθν. Αντίστασης.

Επί αιτήματος Φώτη Σπυρόπουλου για χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου οχημάτων στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας του επί της οδού Κύπρου 38.

Επί αιτήματος Αλεξάνδρας Κοτσώνη για απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων έναντι της οικίας της λόγω αδυναμίας εισόδου σε ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης.

Επί αιτήματος εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης για την χωροθέτηση πίστας εξέτασης οδηγών οχημάτων και μοτοσυκλετών στον κοινόχρηστο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Τροποποίηση της με αριθ. 11/2017 απόφασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων.

Επί αιτήματος της DEEP BLUE DIVERS σχετικά με την εποχική (από 14 Μαΐου έως 14 Σεπτεμβρίου κάθε έτους) παραχώρηση θέσης ολιγόλεπτης στάσης – στάθμευσης οχήματος της εταιρείας του έμπροσθεν το καταδυτικού κέντρου ιδιοκτησίας της στην κεντρική πλατεία στην Τ.Κ. Συβότων 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Ηγουμενίτσα: Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Κυκλοφοριακών & Συγκοινωνιακών Ρυθμίσεων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018


«Μισές δουλειές» χαρακτήρισε ο Βασίλης Γιόγιακας τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης σε ασφαλιστικό, εργασιακά και προσφυγικό, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής σε συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κάλεσε την Κυβέρνηση να υπερψηφίσει την τροπολογία της Ν.Δ. για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 προκειμένου, όπως τόνισε, να αποδειχθεί «πραγματικά ποιος είναι υποκριτής σε αυτήν την αίθουσα». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρίες Υπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απ’ όλους τους συναδέλφους, μηδενός εξαιρουμένου, για το καίριο ζήτημα που μας απασχολεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019.

Κανείς, λοιπόν, δεν θέλει να κοπούν αυτές οι συντάξεις. Άρα, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι μια σημαντική ευκαιρία για όλους μας να στηρίξουμε και να ψηφίσουμε την τροπολογία που έφερε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης και ολόκληρη η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα για την κατάργηση των περικοπών των συντάξεων από 1/1/2019.

Είναι ένα μείζον ζήτημα που τόσο άδικα ψηφίστηκε από τη σημερινή συγκυβέρνηση. Είναι ένα θέμα που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει το μείζον ζήτημα συζήτησης.

Με αυτόν τον τρόπο απαντάμε ουσιαστικά και ξεκάθαρα στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα και όλων των υπολοίπων ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς τις εν λόγω περικοπές. Μέχρι ταξίδι στην Γερμανία έκανε και παρακαλούσε την Μέρκελ να μην περικοπούν οι συντάξεις. Έλεος, λοιπόν!

Είναι, λοιπόν, μία τροπολογία η οποία λέει απλά «ελάτε να ψηφίσουμε όλοι μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις». Εάν έχετε, λοιπόν, το θάρρος, ελάτε και υπερψηφίστε είτε τη δική μας πρόταση, είτε της κ. Γεννηματά ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση έχει σαν σκοπό τη μη περικοπή των συντάξεων, για να αποδείξουμε πραγματικά ποιος είναι υποκριτής σε αυτήν την Αίθουσα.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για μια Κυβέρνηση που έχει αποτύχει στα μέτωπα της οικονομίας, των εθνικών θεμάτων και των μεταρρυθμίσεων είναι αναμενόμενο να θέλει να κάνει τη διαφορά σε κοινωνικά θέματα, εκεί που θεωρεί ότι μπορεί να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία και που είναι πιο κοντά στην υποτιθέμενη αριστερή ιδεολογία της.

Και εδώ όμως, στο νομοσχέδιο που συζητάμε, ακόμα και σε αυτά που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, κάνει τελικά μισές δουλειές. Στο ασφαλιστικό μπαλώνει συνεχώς τις «τρύπες» που έχει δημιουργήσει το χάος του ΕΦΚΑ. Κάνει κάποιες τεχνικές βελτιώσεις, αλλά δεν λύνει ουσιαστικά προβλήματα συνταξιούχων και ηλικιωμένων που χρονίζουν.

Στα εργασιακά θέλει να προστατεύσει τους εργαζόμενους, αλλά τελικά τους αφήνει έκθετους στον κάθε επιτήδειο εργοδότη. Στο προσφυγικό κάνει σχέδια στο χαρτί που είναι αβέβαιο ότι θα δουλέψουν. Αυτό συμβαίνει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Και θα δώσω μερικά παραδείγματα σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές διατάξεις. Δεν είναι μόνο ότι παρά τις όποιες διορθώσεις, δεν έχουμε πετύχει ακόμα ενιαίες διαδικασίες για τους ασφαλισμένους όλων των ενοποιημένων ταμείων. Είναι και ότι οι διορθώσεις αυτές έχουν προβλήματα. Η προσωρινή έναρξη της ασφάλισης στον ΟΓΑ είναι πιθανό να οδηγήσει κάποια στιγμή σε ανατροπές και νέες καθυστερήσεις, που θα πληρώσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά οι ασφαλισμένοι. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για επιστροφή των διπλών εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι σε δύο ταμεία ή για τον συμψηφισμό τους με τρέχουσες ή μελλοντικές οφειλές, ούτε ρητή πρόβλεψη για διαγραφή οφειλών προς τον πρώην ΟΑΕΕ, που κακώς έχουν καταλογιστεί σε ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, επαγγελματίες αγρότες που είχαν μία και μικρή εμπορική δραστηριότητα.

Εκτός όμως από τα κενά αυτά, παραμένουν χωρίς λύση και κάποια άλλα προβλήματα που αμφισβητούν την ίδια τη λογική της κοινωνικής ασφάλισης και υπονομεύουν την εμπιστοσύνη σε αυτήν. Δεν δόθηκε, για παράδειγμα, ούτε αυτήν τη φορά απάντηση για το τι θα γίνει με εκείνους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που σήμερα δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη. Γιατί ενώ έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για χρόνο μεγαλύτερο απ’ αυτόν που χρειάζεται για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και ενώ έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη γιατί χρωστάνε ποσά πάνω από 20.000 ευρώ. Είναι ένα πρόβλημα που μπορείτε να το λύσετε και δεν το κάνετε και ας σας έχει προταθεί έτοιμη νομοθετική ρύθμιση από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Ερχόμενος στις διατάξεις για τα εργασιακά, είπαμε και στην Επιτροπή ότι η έκπτωση του προστίμου πρέπει να ισορροπεί πάνω σε τρεις προϋποθέσεις: Να διασφαλίζει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μία θέση εργασίας, να δίνει αντικίνητρο στο να μην επαναλαμβάνεται μία παραβατική συμπεριφορά του εργοδότη, να παίρνει υπ’ όψιν την πολύ δύσκολη θέση των επιχειρήσεων, κυρίως των μικρότερων, λόγω της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.

Με την έκπτωση που προβλέπεται με τις τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις, γίνεστε μια υποτίθεται αριστερή Κυβέρνηση που δίνει την ευκαιρία στον εργοδότη να γλιτώσει χρήματα, αφήνοντας απροστάτευτο τον εργαζόμενο. Εάν θέλετε να βοηθήσετε τους εργοδότες, μπορείτε να ελαφρύνετε τις υποχρεώσεις εκείνων των εργοδοτών που στο πρόσφατο παρελθόν συμμορφώθηκαν με την εργατική νομοθεσία και κράτησαν μέχρι σήμερα συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, δίνοντάς τους αναδρομικά έκπτωση εφόσον την ίδια μέρα προσέλαβαν τουλάχιστον για δέκα μήνες ή έναν χρόνο εργαζόμενο που πιάστηκε αδήλωτος και από τότε τον διατηρούν στην επιχείρησή τους με σύμβαση.

Με λίγα λόγια, βοηθήστε τους εργοδότες με σωστό τρόπο και μη φορτώνετε άλλα οικονομικά και διοικητικά βάρη χωρίς αιτία και αποτέλεσμα, όπως κάνετε με τη συνευθύνη του αναθέτοντος επιχειρηματία απέναντι σε εργαζόμενους που άλλος έχει προσλάβει και απασχολεί. Γιατί έτσι μπορεί και να πριμοδοτείτε τους ασυνεπείς, παραβατικούς ή κακόβουλους εργοδότες.

Και για ένα λεπτό θα μου επιτρέψετε να πω για το προσφυγικό στο πλαίσιο και την εποπτεία και την επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων. Εδώ κάνετε τα ίδια πράγματα για τα οποία σας έχουμε επικρίνει και σε προηγούμενα νομοσχέδια. Πρώτον, υπουργικές αποφάσεις χωρίς δεσμευτική προθεσμία έκδοσης.

Γενικότερα ο παράγοντας χρόνου αφήνεται στο φλου. Δεύτερον, νέες υπηρεσίες και όργανα με μεταξύ τους αρμοδιότητες που μπερδεύονται και αυτές με τη σειρά τους μπλέκονται με αρμοδιότητες άλλων υπηρεσιών που λειτουργούν ήδη. Τρίτον, θολές περιγραφές ρόλων και διαδικασιών για τον θεσμό της επιτροπείας.

Όλα αυτά, κυρία Υπουργέ, είναι σοβαρά κενά που μας κάνουν να συμφωνήσουμε με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, όταν λέει ότι οι διατάξεις για τους ασυνόδευτους ανηλίκους είναι αμφίβολης αποτελεσματικότητας. Υπάρχει, λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και σε αυτό το νομοθέτημα προχειρότητα και αποσπασματικότητα.

Και έρχονται και ορισμένες από τις άλλες διατάξεις για να προσθέσουν και λίγη δόση μικροπολιτικής και με την αναγνώριση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου και με τα δώρα στις κοινωνικές επιχειρήσεις, που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα και την αποστολή τους: με τη στέγαση σε δημόσια κτήρια χωρίς αντάλλαγμα, με την κατάργηση της υποχρέωσης ελάχιστης δαπάνης μισθοδοσίας ως ποσοστού του κύκλου εργασιών και με τη δραματική μείωση των προστίμων για μέλη τους που εκμεταλλεύονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για να ωφεληθούν οικονομικά τα ίδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΜΙΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ" (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Στην 44η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, ο Μ. Κάτσης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018Στο Quebec του Καναδά, με την Ελληνική Αντιπροσωπείας στην 44η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, την παρέμβασή του Μάριου Κάτση ως εισηγητής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη ψηφιακή θεματική, με θέμα: «Οι καλές πρακτικές των γαλλόφωνων Κοινοβουλίων στην ψηφιακή εποχή».


 
 
Read More »
Στην 44η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, ο Μ. Κάτσης (+ΒΙΝΤΕΟ) Στην 44η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Γαλλοφωνίας, ο Μ. Κάτσης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 11, 2018 Rating: 5

Σελίδες