Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες


Τον επαναπροσδιορισμό της ειδικής εισφοράς, που επιβάλλεται υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, σε κάθε κατανεμόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, την προκήρυξη του προγράμματος «Παραγωγικών Επενδύσεων Πράσινης Οικονομίας (Produc-E Green)» ύψους 200 εκατ. ευρώ, και την προκήρυξη δράσεων που αφορούν στην αντικατάσταση οικιακών συστημάτων παραγωγής Ζεστού Νερού Χρήσης με ηλιοθερμικά συστήματα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, προβλέπει – μεταξύ άλλων – τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς — Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών».

Το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 28/02/2023, προς συζήτηση και ψήφιση.

Συγκεκριμένα, επαναπροσδιορίζεται η ειδική εισφορά, που επιβάλλεται υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, σε κάθε κατανεμόμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, η οποία ανέρχεται εφεξής σε ποσοστό 5% επί των μνημονευόμενων μεγεθών με μέγιστο ποσό τα δέκα (10) ευρώ ανά μεγαβατώρα Ανώτερης Θερμογόνου Δύναμης Φυσικού Αερίου (ποσό στο οποίο ανέρχεται σήμερα) και υπολογίζεται επί της ποσότητας φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται από κάθε υπόχρεο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας για την Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Read More »
Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες Κατατέθηκε η ΚΥΑ για την επιδότηση στους ηλιακούς θερμοσίφωνες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 09.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2023.
  2. Τροποποίηση όρων τοκοχρεωλυτικού δανείου για το έργο με τίτλο: «Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς & αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Αγίου Δονάτου, 2.Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης πόλης Παραμυθιάς», που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.
  3. Έγκριση Πρακτικού IV ΣΤΑΔΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας των υποδομών ύδρευσης του Δήμου Σουλίου».
  4. Έγκριση Πρακτικού Ι (ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ) της επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού για την: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΚΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  5. Έγκριση Πρωτοκόλλου ελέγχου χρηματικής διαχείρισης Δήμου Σουλίου, μηνός Δεκεμβρίου 2022.
  6. Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Ειρηνοδικείο Ηγ/τσας.
  7. Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Ειρηνοδκείο Ηγ/τσας.
  8. Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Ειρηνοδκείο Ηγ/τσας.
  9. Παροχή εξουσιοδότησης για παράσταση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ιωαννίνων Μεταβατική έδρα ΄Αρτας .
  10. Έκθεση Πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής B΄ Εξαμήνου 2022.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το Υπ. Υποδομών έλυσε την σύμβαση της μελέτης για την αναβάθμιση της παραλιακής Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Το Υπ. Υποδομών έλυσε την σύμβαση της μελέτης για την αναβάθμιση της παραλιακής Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας


Τη διακοπή εργασιών μετά την ολοκλήρωση του σταδίου της Αναγνωριστικής Μελέτης και τη λύση της σύμβασης της “Μελέτης βελτίωσης των Κυκλοφοριακών Συνθηκών στην παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας από κόμβο Παντοκράτορα μέχρι διασταύρωση με Εθνική Οδό 21” αποφάσισε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 
Η αρχική σύμβαση υπεγράφη στις 13/6/2007 και αφορούσε στο παράπλευρο δίκτυο οδών μήκους 11 χιλιομέτρων και τη δημιουργία 5 ισόπεδων κόμβων στην παραλιακή οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και συμβατικό χρόνο εκπόνησης τους 18 μήνες, ο οποίος ωστόσο με διαδοχικές αποφάσεις παρατάθηκε μέχρι τις 31/10/21. 
Επίσης το 2016 η Περιφέρεια Ηπείρου ενημέρωσε για την εν εξελίξει μελέτη αρμοδιότητάς της, ενώ το 2017 διαβίβασε Τεχνική Πρόταση διασύνδεσης των δύο μελετών. 
Η απόφαση διακοπής εργασιών περιλαμβάνει την παραλαβή όλων των μελετών (πλην αυτής του Κτηματολογίου) καθώς και στην αποζημίωση του αναδόχου.

Read More »
Το Υπ. Υποδομών έλυσε την σύμβαση της μελέτης για την αναβάθμιση της παραλιακής Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Το Υπ. Υποδομών έλυσε την σύμβαση της μελέτης για την αναβάθμιση της παραλιακής Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Παράταση στη διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών στις περιοχές Natura Θεσπρωτίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Παράταση στη διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών στις περιοχές Natura Θεσπρωτίας


Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, δίδεται παράταση έως τις 30 Απριλίου στη διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες (Ε.Π.Μ.), που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές «Natura 2000» των Π.Ε. Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης, Λευκάδας και Ζακύνθου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (μέρους) και των Π.Ε. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Γρεβενών (ανατολικό και δυτικό τμήμα).
Οι Ε.Π.Μ. θα καθορίσουν το θεσμικό πλαίσιο οριοθέτησης διαβαθμισμένων ζωνών προστασίας, με σαφείς όρους και κανόνες για τις χρήσεις γης και την οικονομική και ανθρωπογενή δραστηριότητα στις προστατευόμενες περιοχές.
Όπως εξηγεί στην ενημέρωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση στη διαβούλευση δίνεται, ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να εκφέρουν τις απόψεις τους και να κάνουν βελτιωτικές προτάσεις.
Η δημόσια διαβούλευση για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, https://ypen.gov.gr/diavouleusi, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εκπόνηση Σχεδίων Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών με το αντίστοιχο Προεδρικό Διάταγμα.
Read More »
Παράταση στη διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών στις περιοχές Natura Θεσπρωτίας Παράταση στη διαβούλευση Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών στις περιοχές Natura Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας


Με ανακοίνωσή ο Υπουργός Περιβάλλοντος, έκανε δεκτή την προσφυγή των υδατοκαλλιεργητών της Θεσπρωτίας, κατά της εγκατάστασης μονάδας ασφαλτικών και πετρελαιοειδών στη Λωρίδα Σαγιάδας, για την οποία έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά όλοι οι τοπικοί φορείς.

Τί έλεγαν όμως το Νοέμβριο του 2022 ;

Ο κ. Αμυράς έλεγε:
- Η πολιτική ηγεσία δεν εμπλέκεται στο πλέγμα των αδειοδοτήσεων…
- Αλίμονο αν ένας υπουργός έδινε μία άδεια ή την καταργούσε. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες και πολλά φίλτρα….
- Αδειοδοτούν οι υπηρεσίες και όχι οι υπουργοί;

Ο κ. Γιόγιακας στην ίδια γραμμή, απηύθυνε γενικές ερωτήσεις :
- Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν το θέμα, γιατί εγκαλείτε εμάς τώρα ;
- Σήμερα έχει ευθύνη η Κυβέρνηση για μια απόφαση που υπογράφει υπηρεσιακό στέλεχος ;
- Μήπως υπηρεσιακά δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς ;

Έστω και με τις προεκλογικές επιφυλάξεις χαιρετίζουμε την απόφαση !
Την απόφαση, που προήλθε από την αντίδραση πρωτίστως των υδατοκαλλιεργητών και τη στήριξη όλων των τοπικών φορέων.
Η απόφαση αυτή μας δείχνει ξανά έναν «ξεχασμένο δρόμο».
Αυτόν της διεκδίκησης και των αγώνων !
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας Ο Γιάννης Γόγολος για τα ασφαλτικά της Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Πρόσληψη ενός οδηγού στο Δήμο Φιλιατών

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Πρόσληψη ενός οδηγού στο Δήμο Φιλιατών


Ο Δήμος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη ενός (1) ατόμου ειδικότητας ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τρίμηνης διάρκειας, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών μετά την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων στις 09 και 12 Δεκεμβρίου 2022 σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου.

ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ 
1.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 67 ετών. 
2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν. 
3.Να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού κώδικα (δηλ. να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα). 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν με την αίτησή τους: 
1.Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας. 
2.Φωτοαντίγραφα τίτλου σπουδών (όπου απαιτείται). 
3.Φωτοαντίγραφο τυπικών προσόντων (όπως αναφέρονται παραπάνω). 
Σε περίπτωση ύπαρξης εμπειρίας ο τρόπος απόδειξης της εμπειρίας γίνεται α) με βεβαίωση δημοσίου φορέα ή β) με βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα και Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα αναγράφεται η διάρκεια και το είδος της εργασίας 
4.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνει ο υποψήφιος αν έχει εργαστεί το τελευταίο δωδεκάμηνο στο δημόσιο, σε ποιο φορέα και το χρονικό διάστημα της απασχόλησης του στο φορέα αυτόν. 
5. Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους των ΟΤΑ. 
6.Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης. 
7.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας 
8.Βεβαίωση ανεργίας 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Δ/νση: Δήμος Φιλιατών-Γραφείο προσωπικού –Ελευθερίου Βενιζέλου 8 Τ.Κ. 46300 Φιλιάτες, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά. 
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στο γραφείο της υπηρεσίας μας στην ανωτέρω διεύθυνση ή εναλλακτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών. 
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και συγκεκριμένα από 25/02/2023 έως και 06/03/2023. 
Τηλέφωνα επικοινωνίας για διευκρινήσεις :2664360164, 2664360100.

Read More »
Πρόσληψη ενός οδηγού στο Δήμο Φιλιατών Πρόσληψη ενός οδηγού στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Σκλήρυνση κατά Πλάκας και δικαίωμα στην εργασία | Γράφει η Αγλαΐα Παπαζώη

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Σκλήρυνση κατά Πλάκας και δικαίωμα στην εργασία | Γράφει η Αγλαΐα Παπαζώη


Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μία χρόνια φλεγμονώδης, αυτοάνοση, απομυελινωτική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η κόπωση, οι οπτικές διαταραχές, η σπαστικότητα, η αδυναμία, τα προβλήματα ισορροπίας, οι αισθητικές διαταραχές, ο πόνος, οι κυστικές ή εντερικές διαταραχές, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες, οι διαταραχές του λόγου, τα προβλήματα στην κατάποση, οι συναισθηματικές διαταραχές και η γνωστική έκπτωση, καταδεικνύοντας τη σοβαρή επίπτωση της πάθησης στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Οι διαταραχές που προκαλεί η ασθένεια έχουν άμεσες επιπτώσεις στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του ατόμου. Η ποιότητα ζωής των ασθενών με ΣΚΠ μειώνεται με την εξέλιξη της αναπηρίας, με την ηλικία , το φύλλο, την πάροδο του χρόνου.
Κάθε άτομο με ΣΚΠ παρουσιάζει διαφορετικά συμπτώματα για αυτό παρομοιάζουν την νόσο με δακτυλικό αποτύπωμα. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις και από ακανόνιστη έναρξη και διάρκεια των συμπτωμάτων. Επειδή τα συμπτώματα είναι πολλά οι θεραπείες στοχεύουν στην ελάττωση των υποτροπών και στην καθυστέρηση εμφάνισης της οποιαδήποτε αναπηρίας.
Η Πολλαπλή ΣΚΠ, πολλαπλή γιατί τα προβλήματα είναι πολλά όπως ανέφερα πιο πάνω, είναι μία χρόνια νόσος η οποία με τα πολλά προβλήματα που προκαλεί στα άτομα που νοσούν δημιουργεί δυσκολίες για εργασία και είναι αρκετά δαπανηρή για τον ασθενή και την οικογένεια. Ο ασθενής με αστάθεια , έντονη κόπωση ή διπλωπία δεν μπορεί να εργαστεί σαν πωλητής, σερβιτόρος, χτίστης κλπ.
Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου λειτουργεί το κράτος πρόνοιας το κράτος μεριμνεί ώστε οι ασθενείς με ΣΚΠ να εργάζονται σαν θυρωροί ή υπάλληλοι σε γραφείο είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.
Η πολιτεία είναι αναγκαίο να δημιουργήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για τους άνεργους ασθενείς.
Η τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να προωθήσει άτομα με ΣΚΠ για εργασία με αντικείμενα σε θέσεις γραφείου.
Η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση έχουν χρέος να σέβονται τα δικαιώματα των πασχόντων με ΣΚΠ και γενικά των ατόμων με αναπηρία για μια υγιή, αξιοπρεπή διαβίωση .*Η Αγλαΐα Παπαζώη, είναι Γραμματέας του "Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Θεσπρωτίας"
Read More »
Σκλήρυνση κατά Πλάκας και δικαίωμα στην εργασία | Γράφει η Αγλαΐα Παπαζώη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και δικαίωμα στην εργασία | Γράφει η Αγλαΐα Παπαζώη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Μητρόπολη Παραμυθιάς στους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Μητρόπολη Παραμυθιάς στους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία


Η Ιερά Μητρόπολις Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας ανταποκρινόμενη άμεσα στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος συγκέντρωσε περίπου 7 τόνους ανθρωπιστικό υλικό από τα ακόλουθα είδη: καινούργια κλινοσκεπάσματα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια.
Για το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 η ανταπόκριση των απλών πιστών και των επαγγελματιών ήταν μεγάλη προσφέροντας τα απαραίτητα είδη από το υστέρημά τους και τις επιχειρήσεις τους στους εφημέριους των ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Όλο το ανθρωπιστικό υλικό από τις Ενορίες, συγκεντρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως και ομάδα συνεργατών της το ταξινόμησε κατά είδος και το συσκεύασε σε κιβώτια και παλέτες.
Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 το συγκεντρωθέν ανθρωπιστικό υλικό εστάλη στην Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», προκειμένου στη συνέχεια, διά των υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, να αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές τόσο της Τουρκίας, όσο και της Συρίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας κ.κ. Τίτος ευχαριστεί τους απλούς πιστούς αλλά και τις επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής του επαρχίας για την άμεση, γενναιόδωρη και συγκινητική ανταπόκρισή τους προς τις δοκιμαζόμενες οικογένειες των σεισμοπλήκτων περιοχών Τουρκίας και Συρίας.
Read More »
7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Μητρόπολη Παραμυθιάς στους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία 7 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Μητρόπολη Παραμυθιάς στους πληγέντες από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Για 7η χρονιά οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Για 7η χρονιά οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε επισήμως ότι οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές θα διεξαχθούν για 7η χρονιά στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας, Ιωαννίνων!
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια τις διαδρομές στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια της περιοχής!
Συγκεκριμένα, ο Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (Voutsaras Mountain Bike) θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο μετά το Πάσχα, 22 και 23 Απριλίου, ενώ για πρώτη φορά θα είναι διήμερος με αγώνα χρονομέτρησης το απόγευμα του Σαββάτου και την διαδρομή των 30 χιλιομέτρων το πρωί της Κυριακής.

Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις 12 Μαρτίου.

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook:

O Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου και θα έχει δύο διαδρομές, μία μήκους 11 χιλιομέτρων και μία μεγαλύτερου μήκους, 21 χιλιομέτρων.
Και οι δύο διαδρομές είναι κυκλικές με σχετικά χαμηλή υψομετρική διαφορά.

Σελίδα εκδήλωσης στο Facebook:

Οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές διεξάγονται σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας.

Χορηγοί των αγώνων είναι οι εταιρείες:

Στοιχεία επικοινωνίας
Διοργάνωση/Τεχνική Διεύθυνση – Νίκος Νικολάου 6944788431
Ιστοσελίδα (υπό διαμόρφωση) - www.parakalamies.gr
Read More »
Για 7η χρονιά οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές Για 7η χρονιά οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Μετέφερε με το λεωφορείο 26,9 γρ. ηρωίνης

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Μετέφερε με το λεωφορείο 26,9 γρ. ηρωίνης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη χθες (25-02-2023) το βράδυ σε περιοχή του Αιγίου Αχαΐας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Άρτα και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 26,9 γραμμαρίων, την οποία σκόπευε να διακινήσει σε χρήστες περιοχών της Πρέβεζας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.
Read More »
Μετέφερε με το λεωφορείο 26,9 γρ. ηρωίνης Μετέφερε με το λεωφορείο 26,9 γρ. ηρωίνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Ψάρευαν παράνομα σε μισθωμένη λιμνοθάλασσα και συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Ψάρευαν παράνομα σε μισθωμένη λιμνοθάλασσα και συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας


Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 57 και 53 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη των Γραφείων Ασφαλείας και Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, για παράβαση των διατάξεων του Ν.Δ. 420/1970 (ΦΕΚ Α΄ 27/1970).

Ειδικότερα, οι εν λόγω ημεδαποί εντοπίστηκαν από τα ανωτέρω στελέχη στη λιμνοθάλασσα “ΛΟΥΤΣΑ ΠΑΠΑΔΙΑ” να αλιεύουν παράνομα, άνευ αδείας, εντός αυτής, η οποία ήταν μισθωμένη σε ιδιώτη από την Περιφέρεια Θεσπρωτίας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ψάρευαν παράνομα σε μισθωμένη λιμνοθάλασσα και συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Ψάρευαν παράνομα σε μισθωμένη λιμνοθάλασσα και συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Food Experts’ Awards, των FEA 2023

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Food Experts’ Awards, των FEA 2023


Επτά νέες διακρίσεις απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ στο πλαίσιο των διεθνούς εμβέλειας βραβείων, Food Experts’ Awards, των FEA 2023.

Με γνώμονα την αφοσίωση, την εξαιρετική δουλειά και την αριστεία της σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η ασφάλεια των τροφίμων, η ανάπτυξη, η διαχείριση και η επιτυχία στην επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων και επιδιώξεων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων, η ΔΩΔΩΝΗ έλαβε από ένα Χρυσό βραβείο στις κατηγορίες:
· Food Safety Culture Stand Out – για την κουλτούρα και την νοοτροπία ασφάλειας των τροφίμων του οργανισμού
· Food Innovation Stand Out – για τα τραγανά σνακ Φέτας, ψημένα με 100% Φέτα Π.Ο.Π ΔΩΔΩΝΗ
· Top Less, Low or High Product – για την παραγωγή της Φέτας ΔΩΔΩΝΗ 40% Λιγότερο αλάτι και του ΔΩΔΩΝΗ Ελαφρύ
· DODONI Great VEGAN's choice – για τη σειρά φυτικών επιδορπίων ΔΩΔΩΝΗ Plant’d
· Top Free of or with No Product – για το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό 2%, χωρίς λακτόζη
· Food Brand Marketing Stand Out – για την 360° καμπάνια του ΔΩΔΩΝΗ με Φρούτα

Επιπλέον, έλαβε ένα Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία Food Product Integrity Stand Out το οποίο εστίασε στη φιλοσοφία, το όραμα, την ηθική και την οργάνωση της ΔΩΔΩΝΗ.

Τα Food Experts’ Awards είναι διεθνή βραβεία, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το cibum, το website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων και έχουν σαν στόχο να τιμήσουν εταιρίες και οργανισμούς για την επίτευξη στόχων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων.
O Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε σχετικά: «Τα επτά βραβεία που λάβαμε από την έμπειρη ομάδα αξιολόγησης αποτελούν επιβράβευση των υψηλών στόχων που έχουμε θέσει για τα συστήματα διαχείρισης που εφαρμόζουμε. Στη ΔΩΔΩΝΗ, εδώ και 60 χρόνια, με γνώμονα την ασφάλεια του καταναλωτή εφαρμόζουμε μια σειρά πολιτικών και διαδικασιών μέσω των οποίων διασφαλίζεται ότι το προϊόν που θα φτάσει στα χέρια του είναι παρασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ποιοτικό και ασφαλές για τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Στόχος μας παραμένει να αποτελούμε πρεσβευτές της αυθεντικής ελληνικής γεύσης, μεταφέροντας σε κάθε σπίτι και σε κάθε τραπέζι την Γεύση του Καλού και αξίες όπως η παράδοση, η αυθεντικότητα, η γνησιότητα, το μεράκι και η υπευθυνότητα».
Read More »
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Food Experts’ Awards, των FEA 2023 Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Food Experts’ Awards, των FEA 2023 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Ένταξη οκτώ έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων»

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Ένταξη οκτώ έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων»


Οκτώ προτάσεις έργων που είχε καταθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου εντάχθηκαν στη Δράση 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» του Π.Α.Α. 2014-2020, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Μονάδας Δημόσιων Επενδύσεων ΕΓΤΑΑ.

Πρόκειται για τα εξής:
1. Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης ενέργειας του Δικτύου ΤΟΕΒ Αχέροντα, με προϋπολογισμό 1.562,600 ευρώ
2. Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας ΤΟΕΒ Λάμαρης, με προϋπολογισμό 1.911.516 ευρώ.
3. Έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης, με προϋπολογισμό 1.625.000 ευρώ.
4. Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
5. Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του αρδευτικού δικτύου Περάνθης- Λουτροτόπου, με προϋπολογισμό 2.198.000 ευρώ.
6. Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή, με προϋπολογισμό 2.150.000 ευρώ.
7. Έργα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας ΤΟΕΒ Κερασώνα- Παναγιάς με προϋπολογισμό 1.846.824 ευρώ
8. Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας- Βλαχέρνας με προϋπολογισμό 1.190.000 ευρώ.

Read More »
Ένταξη οκτώ έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» Ένταξη οκτώ έργων της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δράση «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το Λύκειο Παραμυθιάς κέρδισε το σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023
Το Λύκειο Παραμυθιάς κέρδισε το σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης


Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Λυκείου Παραμυθιάς συγχαίρει τους μαθητές και τον γυμναστή του σχολείου μας κ. Παναγιώτη Τάτση για την κατάκτηση του σχολικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Θεσπρωτίας. Μας κάνατε περήφανους τόσο για τις αθλητικές σας επιδόσεις όσο και για το ήθος σας. Ο αθλητισμός προάγει την ευγενή άμιλλα, ενώ συμβάλλει στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και στην κοινωνικοποίηση των εφήβων. Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο.

Η Πρόεδρος
Αντιγόνη Φίλη
Read More »
Το Λύκειο Παραμυθιάς κέρδισε το σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Το Λύκειο Παραμυθιάς κέρδισε το σχολικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023


Δείτε το πρώτο μεγάλο καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994, μέσα από την κάμερα του tvARead More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1994 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1996 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1997 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023Read More »
Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ) Το καρναβάλι της Ηγουμενίτσας το 1998 (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 26, 2023 Rating: 5

Σελίδες