200.000€ αναθέσεις σε δικηγόρους από την ΟΛΗΓ Α.Ε.

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022
200.000€ αναθέσεις σε δικηγόρους από την ΟΛΗΓ Α.Ε.


Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης δημοσιογραφικής έρευνας (δεν πρόκειται να μας κάνουν να σιωπήσουμε, ούτε οι αγωγές, ούτε τα εξώδικα, ούτε και οι συκοφαντίες) για τα τεκταινόμενα στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και τη σημερινή του διοίκηση, αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τις απευθείας αναθέσεις προς δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία.

Η σημερινή διοίκηση της ΟΛΗΓ Α.Ε., διορίστηκε και ανέλαβε το τιμόνι του λιμένα της Ηγουμενίτσας, την 1η Οκτωβρίου του 2019.

Διευθύνων σύμβουλος διορίστηκε ο κ. Αθανάσιος Πορφύρης (εργολάβος δημοσίων έργων) και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου η αξιόλογη δικηγόρος Θεσπρωτίας κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη.

Στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, με το οποίο στελεχώνεται το νομικό τμήμα της ΟΛΗΓ Α.Ε., ανήκει η επίσης αξιόλογη δικηγόρος Θεσπρωτίας κα Κατερίνα Γεωργίου, με πολυετή εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση.

Επομένως δεν υπήρχε η ανάγκη ανάθεσης νομικών υπηρεσιών σε εξωτερικούς συνεργάτες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως ολόκληρο το 2017 (επί διοίκησης Νταή), ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας δαπάνησε σε νομικές υπηρεσίες το ποσό των 6.448€, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, όπως μπορείτε να δείτε και στον πίνακα που ακολουθεί από τα επίσημα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει η ΟΛΗΓ Α.Ε. στη Διαύγεια.Ας επιστρέψουμε όμως στη σημερινή διοίκηση του οργανισμού.

Θα περίμενε κανείς, πως ακόμα και αυτό το μικρό ποσό των 6.448€ που δαπανήθηκε το 2017, θα εκμηδενιζόταν, αφού το νομικό τμήμα της ΟΛΗΓ θα επικουρούσε και η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, η οποία όπως προαναφέραμε είναι νομικός στο επάγγελμα.

Αντ' αυτού, η σημερινή διοίκηση του λιμανιού, από την 1η Οκτωβρίου 2019 που διορίστηκε, έχει δαπανήσει το εξωφρενικό ποσό των 205.238,51€, με το 90% αυτών να έχουν γίνει με απευθείας ανάθεση σε δικηγόρους και δικηγορικά γραφεία των Αθηνών

Συγκεκριμένα δαπάνησαν: 
20.584,00€ το 2019 (από 1/10/2019)
69.449.83€ το 2020
97.224,68€ το 2021
17.980,00€ το 2022


Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν τα λογικά ερωτήματα:
Τί ήταν αυτό που οδήγησε τη σημερινή διοίκηση στην ανάγκη τόσο ισχυρής και κοστοβόρας νομικής υποστήριξης;
Ποια δεδομένα ήταν αυτά που εκτόξευσαν τις δαπάνες για νομική υποστήριξη, από τις 6.448€ το 2017, στις 70.000€ το 2020 και να αγγίξει τις 100.000€ το 2022;
Η πρακτική αυτή, μήπως καταστρατηγεί και τη νομοθεσία περί κατάτμησης έργου;
Ακόμα και εάν υπήρχε πραγματική ανάγκη, ο δικηγορικός σύλλογος Θεσπρωτίας, του οποίου είναι μέλος η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΗΓ, δεν έχει άξιους δικηγόρους;;;

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε και την καταγγελία που έγινε από το Παρατηρητήριο Διαφάνειας  Λιμενικού Συστήματος προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για πιθανή αντιποίηση δικηγορικού λειτουργήματος στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και αφορά ανάθεση της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην Ιδιωτική κεφαλαιούχα Εταιρεία (ΙΚΕ) με την επωνυμία D.S. CITY.
Μια εταιρία που συστάθηκε μόλις στις 20/04/2021 και που η μόνη εργασία που έχει αναλάβει για φορέα του δημοσίου, είναι η συγκεκριμένη του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Διαβάστε την καταγγελία προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πιθανής αντιποίησης δικηγορικού λειτουργήματος στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας ΕΔΩ και ο καθένας σας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Πλην δυστυχώς του Υπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΑΙΠΕΔ, που κάνουν πως δεν βλέπουν...
Read More »
200.000€ αναθέσεις σε δικηγόρους από την ΟΛΗΓ Α.Ε. 200.000€ αναθέσεις σε δικηγόρους από την ΟΛΗΓ Α.Ε. Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

Έρευνες και στη Θεσπρωτία για κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων - Πέντε συλλήψεις

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022
Έρευνες και στη Θεσπρωτία για κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων - Πέντε συλλήψειςΣε νέες συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών, για το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων.
Ειδικότερα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους των προσώπων που εμπλέκονται.
Διενεργήθηκαν 232 έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, 126 φυσικών και 2 νομικών προσώπων. Συνελήφθησαν 5 άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
Ειδικότερα, από 14 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Ιανουαρίου 2022, διενεργήθηκαν 232 έρευνες σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους, 126 φυσικών και 2 νομικών προσώπων, μεταξύ των οποίων 61 ιατροί με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου.

Πιο αναλυτικά, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως σχετιζόμενα με την εν λόγω υπόθεση:
548.355 ευρώ,
6 χρυσές λίρες Αγγλίας,
5.610 Κορώνες Σουηδίας,
αεροβόλο πιστόλι,πιστόλι κρότου, περίστροφο κρότου,
κυνηγετικό όπλο και 27 φυσίγγια,
αναδιπλούμενο μαχαίρι και 12 βεγγαλικά,
121 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, laptop,
87 σκληροί δίσκοι κ.λπ. αποθηκευτικά μέσα,
1.399 φαρμακευτικά σκευάσματα,
360 συνταγές φαρμάκων,
274 ναρκωτικά δισκία,
10 βιβλιάρια καταθέσεων και
πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν 5 άτομα, για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Read More »
Έρευνες και στη Θεσπρωτία για κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων - Πέντε συλλήψεις Έρευνες και στη Θεσπρωτία για κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων - Πέντε συλλήψεις Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

Αποχαιρετισμός στον Αλέκο Νικολάου - Του Αντώνη Μπέζα

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022
Αποχαιρετισμός στον Αλέκο Νικολάου - Του Αντώνη ΜπέζαΣαν κεραυνός έπεσε στην τοπική μας κοινωνία η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Αλέκου Νικολάου και στο μυαλό όλων μας γεννήθηκε αυθόρμητα το βασανιστικό ερώτημα! Γιατί έτσι και σ’ αυτή τη φάση της ζωής του; Κανένας δεν μπορεί να απαντήσει το γιατί. Και είναι φυσιολογικό και κατανοητό να υπάρχει στους δικούς του ανθρώπους ο πόνος για την απώλεια και ο θυμός για το άδικο. Θυμός ακόμη και απέναντι στον Θεό, γιατί μεγαλώσαμε με την ιδέα ότι όλα όσα γίνονται, γίνονται σύμφωνα με το θέλημά του και τον θεωρούμε υπεύθυνο για ότι συνέβη ή τουλάχιστον για το ότι δεν εμπόδισε το κακό.
«Άτιμος είναι ο κόσμος τούτος…
Άδικος…
Θεέ μου πως τον κρατάς στην αγκαλιά σου
και δεν τον τινάζεις κάτω
να γίνει χίλια κομμάτια
να τον πλάσεις καλύτερο». (Νίκος Καζαντζάκης)
Αλλά ο Θεός μας αγαπάει, ακόμη και όταν εμείς βρίσκουμε δύσκολο να αγαπάμε τον εαυτό μας! Και είναι βέβαιο ότι ο Θεός δεν ήθελε τον θάνατό του αφού «Ο Θεός θάνατον ουκ εποίησεν, ουδέ τέρπεται επ’ απωλεία ζώντων» (Σοφία Σολομώντος). Και ο θάνατος δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή της συνέχειας, όπως όταν το πλοίο χάνεται από τα μάτια μας στη γραμμή του ορίζοντα και συνεχίζει την πορεία του αλλά εμείς δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε!
Ο Αλέκος Νικολάου ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του μόνο θετικές γνώμες έχουν να καταθέσουν. Ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστικά του όμως γνωρίσματα ήταν η εργατικότητα, η λιτότητα, η ενεργητικότητα, η ακεραιότητα και το ήθος του. Κέρδισε δίκαια, με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων του, δικηγόρων και δικαστών.
Γεννήθηκε στην Αγία Κυριακή της Πάργας το 1944 και το 1962 αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο της Πάργας. Λίγο πριν το 1970 ήλθε στην Ηγουμενίτσα, όπου εργάστηκε στο γραφείο του έγκριτου δικηγόρου Βασίλη Διαμάντη και στη συνέχεια έδωσε εξετάσεις και διορίστηκε δικαστικός επιμελητής στο Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας, διατηρώντας ιδιωτικό γραφείο μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 2008.
Άνθρωπος διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις και πάνω απ’ όλα πολίτης με συμμετοχή και άποψη, εκλέχθηκε το 1990- 1994 δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πάργας.
Χρόνια συνεργάτης και φίλος του πατέρα μου Εμμανουήλ Μπέζα, τον θυμάμαι από μικρό παιδί στο δικηγορικό του γραφείο με τη σπινθηροβόλα ματιά, το αεικίνητο πνεύμα, τις γνώσεις στο επάγγελμά του και την προθυμία του. Ήταν μια άλλη γενιά ανθρώπων γαλβανισμένων στις δυσκολίες της επιβίωσης, που υπηρετούσαν τη Δικαιοσύνη ως το δικαίωμα του πιο αδυνάτου και που πίστευαν ότι η αρετή της Δικαιοσύνης έγκειται στη μετριοπάθεια και ρυθμίζεται από τη σύνεση (Αριστοτέλης). Ήταν μια άλλη ποιότητα χαρακτήρων, που αντιλαμβάνονταν ότι «Δίκη μεν έστιν έρδειν τα χρή εόντα, αδικίη δε μη έρδειν τα χρη εόντα, αλλά παρατρέπεσθαι», δηλαδή, ότι «Δικαιοσύνη είναι να κάνει κανείς εκείνα τα οποία είναι ανάγκη να γίνουν. Αδικία είναι να μην κάνεις εκείνα τα οποία είναι ανάγκη να γίνουν, αλλά να τα θέτεις κατά μέρος» (Δημόκριτος).
Στο μεγάλο ταξίδι της ζωής σου κυρ Αλέκο, ένα ταξίδι στο οποίο έφυγες βιαστικά και αναπάντεχα, είναι δίπλα σου στην οδυνηρή ώρα του αποχαιρετισμού η σύζυγος σου Όλγα και η αγαπημένη κόρη σου Βασιλική, η «φιλόλογος της καρδιάς μας», οι πολυπληθείς συγγενείς και οι φίλοι σου.
Για κατευόδιο, σου αφιερώνω τα τελευταία λόγια του Σωκράτη:
«... Είναι πλέον ώρα να αποχωρήσουμε. Εγώ για να πεθάνω κι εσείς για να ζήσετε. Το ποιος από μας βαδίζει προς ένα καλύτερο πεπρωμένο, αυτό μονάχα ο ΘΕΟΣ το ξέρει»!
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια!
Read More »
Αποχαιρετισμός στον Αλέκο Νικολάου - Του Αντώνη Μπέζα Αποχαιρετισμός στον Αλέκο Νικολάου - Του Αντώνη Μπέζα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

420 νέα κρούσματα στην Ήπειρο σήμερα Κυριακή

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022
420 νέα κρούσματα στην Ήπειρο σήμερα ΚυριακήΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 112
ΠΕ Θεσπρωτίας 59
ΠΕ Ιωαννίνων 199
ΠΕ Πρέβεζας 50

Read More »
420 νέα κρούσματα στην Ήπειρο σήμερα Κυριακή 420 νέα κρούσματα στην Ήπειρο σήμερα Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες σε δύο καταστήματα

Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022
Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες σε δύο καταστήματα


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (22-01-2022) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (40) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(34) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας, με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-6- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-20- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(6) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με την επιβολή των παρακάτω προστίμων:
· (4) πρόστιμα των -300- ευρώ σε πελάτη και εργαζομένους καταστημάτων για μη χρήση μάσκας, ως εξής:
-3- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

· (1) Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για χρήση μουσικής εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.
· (1) Πρόστιμο ύψους -5.000- ευρώ και αναστολή λειτουργίας για -15- ημέρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες σε δύο καταστήματα Πρόστιμο 5.000€ και λουκέτο για 15 ημέρες σε δύο καταστήματα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 23, 2022 Rating: 5

Σελίδες