Απάντηση του πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών στους υποψήφιους του Ριζόπουλου

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019

Σχετικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που υπογράφουν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Θεσπρωτίας, με την παράταξη “ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ” , ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για όσα ψευδή και ανυπόστατα αναφέρονται σε αυτή. 

Διότι στην εκδήλωση του συλλόγου μας όχι μόνο δεν παρεμποδίστηκαν να εισέλθουν όπως ισχυρίζονται , αντιθέτως μέλος του Δ.Σ φρόντισε ώστε να τύχουν ανάλογης υποδοχής και φιλοξενίας. 

Ωστόσο θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις αποφάσισαν να εμπλέξουν το Σύλλογο μας σε προεκλογικά παιχνίδια. 

Η απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση με την μεγάλη συμμετοχή των κυνηγών αποδεικνύει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του έργου που επιτελέστηκε τα προηγούμενα τα χρόνια από το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών. 

Όσο αναφορά τους χαρακτηρισμούς και τις κατηγορίες για φασιστικές συμπεριφορές , τις επιστρέφω στους συντάκτες διότι οι κυνηγοί στους Φιλιάτες διακρίνονται για το ήθος και την φιλοξενία και ουδέ μια σχέση έχουν με τέτοιες συμπεριφορές . 

Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου εκλέγοντας με τρεις φορές πρόεδρο. 

Κλείνοντας είμαι βέβαιος τόσο στις εκλογές των Κυνηγετικών οργανώσεων όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι κυνηγοί και όλοι οι πολίτες θα εκλέξουν άξιους και σοβαρούς εκπροσώπους! 

 Με εκτίμηση 
 Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών 
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΗΣ
Read More »
Απάντηση του πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών στους υποψήφιους του Ριζόπουλου Απάντηση του πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Φιλιατών στους υποψήφιους του Ριζόπουλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Το Σάββατο 30 Μαρτίου η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 σε ανοιχτή εκδήλωση στην Παραμυθιά θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Καρκαμίσι» στις 11:30.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» Νικόλας Κάτσιος: «Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας είναι ενεργοί συμπολίτες μας από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι που με βάση ένα κοινό σχέδιο τοπικής ανάπτυξης δεσμεύτηκαν να πάμε το δήμο Σουλίου μπροστά! Πρόκειται για συνδημότισσες και συνδημότες μας, που ως άτομα διακρίνονται στο χώρο στον οποίο δραστηροποιούνται επαγγελματικά και κοινωνικά, ενώ έχοντας διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ηλικίες, επαγγέλματα και περιοχές από τις οποίες προέρχονται, ως ομάδα συγκροτούν ένα αντιπροσωπευτικό και δυναμικό ψηφοδέλτιο νίκης!»

Read More »
Το Σάββατο 30 Μαρτίου η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου Το Σάββατο 30 Μαρτίου η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Τόπος Αξιών» του Νικόλα Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 59χρονου ημεδαπού οδηγού για μέθη

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Συνελήφθη, χθες (27-03-2019) το βράδυ στην Γέφυρα Καλογήρων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας 59χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονική συσκευή (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Read More »
Σύλληψη 59χρονου ημεδαπού οδηγού για μέθη Σύλληψη 59χρονου ημεδαπού οδηγού για μέθη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL!

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, κορυφαία εταιρεία παραγωγής και διάθεσης φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα αλλά και σε 50 χώρες διεθνώς, συμμετείχε στο πρόγραμμα FETA PDO, LET’S GET REAL!, το οποίο υλοποιεί ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με εκτελεστικό οργανισμό τη Novacert ΕΠΕ, για την προάσπιση της φέτας ΠΟΠ και την εκπαίδευση των διεθνών καταναλωτών.

Tο πρόγραμμα τριετούς διάρκειας περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της φέτας ΠΟΠ στις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Γερμανίας, με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης του προϊόντος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΔΩΔΩΝΗ υποδέχτηκε το προηγούμενο διάστημα στο εργοστάσιο της στα Ιωάννινα δημοσιογραφική αποστολή από την Αμερική, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τα συστατικά της φέτας ΠΟΠ και να γνωρίσουν τον αυθεντικό τρόπο παραγωγής του προϊόντος.

Η φέτα είναι ένα πολύ ξεχωριστό τυρί, που παράγεται αποκλειστικά με τη χρήση αιγοπρόβειου γάλακτος και συγκεκριμένη διαδικασία που διαφυλάσσει τα θρεπτικά χαρακτηριστικά της και της δίνει αυτή την ιδιαίτερη γεύση και υφή.

Εδώ και 56 χρόνια, η ΔΩΔΩΝΗ δημιουργεί αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα με 100% ελληνικό γάλα. Σήμα κατατεθέν της είναι η πασίγνωστη φέτα ΔΩΔΩΝΗ, ένα προϊόν Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που αποτελεί συνώνυμο της συγκεκριμένης κατηγορίας τυριού και ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική αξία, την πλούσια γεύση και την ελληνική του ταυτότητα.

Η φέτα ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί τη Νο1 φέτα ΠΟΠ σε πωλήσεις στην Ελλάδα και ένα από τα πιο γνωστά ΠΟΠ τυριά παγκοσμίως, με παρουσία σε 50 χώρες διεθνώς και πρωταγωνιστική θέση σε Αυστραλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Read More »
Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL! Η ΔΩΔΩΝΗ συμμετέχει στο πρόγραμμα ενημέρωσης της φέτας ΠΟΠ με τον διακριτικό τίτλο FETA PDO, LET’S GET REAL! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» και το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηγουμενίτσας σας προσκαλεί σε μία ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η έγκυρη ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού καθώς και η ενεργοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Ομιλητές:
· Θέμα: «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού»
Βασίλης Τάτσης, Χειρουργός, Επιμελητής Χειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι.
· Θέμα: «Ανασταλτικοί παράγοντες πρόληψης»
Σούλα Λίβα, Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»
· Θέμα: «Προσωπική εμπειρία με τον καρκίνο του μαστού»
Αντιγόνη Μελετίου, Εθελόντρια Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ»
Μετά το πέρας των ομιλιών θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα του κοινού.
Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό πρόληψης.

Facebook event https://www.facebook.com/events/331851740787525/

Στοιχεία Επικοινωνίας
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας
Αγίων Αποστόλων 43 , Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τ. 2665028140 Φ. 2665026886
E. kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Ι: www.igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/pg/kkIgoumenitsas

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η 2η συνάντηση για τον συντονισμό των δράσεων του Let’s do it Greece 2019

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019Ο Δήμος Ηγουμενίτσας καλεί όλους (εθελοντές, πολίτες, συλλόγους και οργανώσεις) στην 2η συνάντηση που αφορά στις δράσεις του Let’s do it Greece 2019. Θα γίνει διαχωρισμός εργασιών και οριστικοποίηση δράσεων από τους συμμετέχοντες. Για τον καλύτερο συντονισμό, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν ενημερωτικό e-mail (info@igoumenitsa.gr) με τις προτάσεις που πρόκειται να υλοποιήσουν μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαρτίου.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηγουμενίτσας (Σουλίου 3, Ηγουμενίτσα) την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η 2η συνάντηση για τον συντονισμό των δράσεων του Let’s do it Greece 2019 Ηγουμενίτσα: Σήμερα η 2η συνάντηση για τον συντονισμό των δράσεων του Let’s do it Greece 2019 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019"

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά - Κέρκυρας πρόκειται να διοργανώσει γιορτή, φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. 
Η εκδήλωση είναι ήδη γνωστή μιας και υλοποιείται για 24η χρονιά, αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή των πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις, εκθέσεις). 
Υλοποιείται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας για σχολικές ομάδες ή για το ευρύτερο κοινό και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση σε οργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Ο γενικός σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους από την Αφρική και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. 
Μετά το εργαστήριο τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. 
Τα παιδιά εκτός από τις χελιδονοφωλιές , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετική με το ταξίδι των χελιδονιών ,καθώς επίσης να ασχοληθούν και με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές σχετικές με τα χελιδόνια. 
Με αυτές τις κατασκευές και με ζωγραφιές που θα μοιραστούν στα παιδιά θα γνωρίσουν ένα έθιμο για το καλωσόρισμα των χελιδονιών που μας έρχεται από παλιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 02 και 03 Απριλίου 2019 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019" Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Καταγγελία για τις προμήθειες υλικών της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε επιστολή από το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, στην οποία μας καταγγέλλεται η πρακτική του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΗ να μην προτιμά επιχειρηματίες του νομού Θεσπρωτίας για την προμήθεια ένδυσης και ειδών προστασίας των εργαζομένων, καθώς και εργαλείων και υλικών ύδρευσης, δυσχεραίνοντας τους διαγωνισμούς προμήθειας με όρους που δεν μπορεί να εκπληρώσει η τοπική αγορά.

Προσθέτουν ότι οι εισηγήσεις του σωματείου εργαζομένων να επιλέγονται επιχειρηματίες του νομού Θεσπρωτίας δεν γίνονται δεκτές από τη διοίκηση.

Εμείς δεν γνωρίζουμε, αν οι καταγγελίες είναι βάσιμες. Εισπράττουμε, όμως, κατά καιρούς τη δυσαρέσκεια και τα παράπονα τοπικών επιχειρήσεων, σχετικά με τις πρακτικές της ΔΕΥΑΗ για τις προμήθειες υλικών και προϊόντων.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε να τοποθετηθεί δημόσια ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, σχετικά με το θέμα, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Θέση του συλλόγου είναι, πως όπου είναι δυνατό, πρέπει να αποφεύγεται η εκροή κεφαλαίων από την τοπική αγορά και το παράδειγμα πρέπει να δίνει πρώτος ο Δήμος και οι υπηρεσίες του.

Πάγιο αίτημα του συλλόγου, επίσης, είναι να συμμετέχουν εκπρόσωποι είτε του εμπορικού συλλόγου είτε του Επιμελητηρίου σε κάθε επιτροπή ή υπηρεσία που σχετίζεται με προμήθεια υλικών και αγαθών.

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μαρέτης Ανδρέας Κυπριανός Γεώργιος

Read More »
Καταγγελία για τις προμήθειες υλικών της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Καταγγελία για τις προμήθειες υλικών της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Ανοίγει σήμερα την προεκλογική αυλαία ο Δημήτρης Σκεύης στους Φιλιάτες - Παρουσιάζει τον συνδυασμό του

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Στην παρουσίαση των βασικών αρχών της ανεξάρτητης κίνησης για την διεκδίκηση του Δήμου Φιλιατών, καλεί ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλιατών Δημήτρης Σκεύης, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 19:00 στην αίθουσα «Δάλλας» στους Φιλιάτες.

Στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει, θα γίνει επίσης παρουσίαση του ονόματος, του εμβλήματος αλλά και μελών του Συνδυασμού, που καταρτίζει για τη διεκδίκηση του Δήμου Φιλιατών.

Ο Δημήτρης Σκεύης έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης του Δήμου Φιλιατών. Ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στους Φιλιάτες, όπου τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά, με τη Θεατρική Ομάδα Φιλιατών «ΘΕΟΦΙΛ».

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, λίγες μέρες νωρίτερα, σημειώνει:

«Ζητώ τη στήριξη σας, για μια αυτοδιοίκηση κοντά στον πολίτη, που θα ανταποκρίνεται άμεσα στη βούληση, τις ανάγκες, τους οραματισμούς και τις επιδιώξεις της τοπικής κοινωνίας. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση στον καθένα από εσάς, να με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια ,υπερβαίνοντας τις όποιες κομματικές γραμμές , ώστε ΜΑΖΙ, να καταθέσουμε μια πειστική, εναλλακτική πρόταση που θα οδηγήσει το Δήμο Φιλιατών εκεί που του αξίζει».

Read More »
Ανοίγει σήμερα την προεκλογική αυλαία ο Δημήτρης Σκεύης στους Φιλιάτες - Παρουσιάζει τον συνδυασμό του Ανοίγει σήμερα την προεκλογική αυλαία ο Δημήτρης Σκεύης στους Φιλιάτες - Παρουσιάζει τον συνδυασμό του Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Εργαζόμενες – οι, άνεργοι

Το προηγούμενο διάστημα δημοσιοποιήθηκε το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και κατά πως φαίνεται είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα να το καταθέσει προς ψήφιση στην βουλή.

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί στις μέχρι σήμερα αναδιαρθρώσεις τόσο της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, απομακρύνοντας το από τον όποιο μορφωτικό ρόλο του είχε απομείνει.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο, ουσιαστικά ακυρώνει την Γ΄ Λυκείου, μετατρέποντας την σε έτος προπαρασκευής για τις Πανελλαδικές, όπου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα στα οποία θα δώσουν εξετάσεις, συν μία δύο ώρες την εβδομάδα γυμναστική και θρησκευτικά…. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το νήμα από κει που το άφησαν οι προηγούμενοι, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση, κλείνοντας στα παιδιά την πόρτα της γενικής μόρφωσης ένα χρόνο νωρίτερα, οξύνοντας ακόμη περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία και αναγκάζοντας την εργατική λαϊκή οικογένεια να βάλει το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη της αν θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στα ΑΕΙ για το παιδί της. Γι αυτό και «τρίβουν τα χέρια τους» τα φροντιστήρια.

Και στην παιδεία λοιπόν, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι επιλέχτηκε για να βγάλει πέρα την «βρώμικη δουλειά» όπως ήταν φυσικό οι μαθητές βγήκαν ξανά στους δρόμους και απαίτησαν για ακόμη μια φορά να μην κατατεθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, διεκδικώντας το σχολείο που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δεν θα τους εξοντώνει και αυτούς και τους γονείς τους. Ο Αγώνας τους είναι καθ΄ όλα δίκαιος και επιβεβλημένος, γι αυτό έχουν στο πλευρό τους την πλειοψηφία των γονιών και εκπαιδευτικών τους.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν οι διευθυντές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας που με τις ενέργειες τους (έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία) προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τους γονείς τους βάζοντας εμπόδια στις κινητοποιήσεις τους, αντί να σταθούν δίπλα τους ως όφειλαν σαν γονείς και ως εκπαιδευτικοί που είναι.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα ως απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές και «ακατανόητες» τις ενέργειες των εν λόγω «συναδέλφων».

Καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους του νομού, όχι απλά να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά μα πρωτοστατήσουν οι ίδιοι μέσα από τους Συλλόγους και τα Σωματεία τους και να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην κατατεθεί καν αυτό το νομοσχέδιο στην βουλή, που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμη χειρότερο, ακόμη πιο εξοντωτικό.

Να διεκδικήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και για τα παιδιά μας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί τα παιδιά μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ

Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα δύο άτομα με πάνω από 110 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, οδήγησαν σήμερα (28-03-2019) νωρίς το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στη σύλληψη δύο ατόμων, ενός 57χρονου ημεδαπού και ενός 48χρονου αλλοδαπού, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ο 57χρονος και ο 48χρονος, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα.

Σε έρευνα που έγινε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και στα πίσω καθίσματα, (107) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (110) κιλών και (330) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
-110- κιλά και -330- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων,
τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα δύο άτομα με πάνω από 110 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Συνελήφθησαν στη Σαγιάδα δύο άτομα με πάνω από 110 κιλά κάνναβης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Παραμυθιά

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Στη βάση της ενίσχυσης των δεσμών με την κοινότητα και της ανάδειξης της σημασίας της ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινωνικά δρώμενα, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον Θεατρικό Σύλλογο «ΘΕΑΤΟ» και την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου, φιλοξενεί την περιοδεύουσα μορφή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην πόλη της Παραμυθιάς.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 19.00 μμ., στο Θέατρο «Καρκαμίσι», θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες στο πρόγραμμα της μίας ημέρας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Read More »
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Παραμυθιά Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Σαρακατσάνοι: Η προέλευσή τους και η πορεία τους στον χρόνο - Του Θεοχάρη Ιωάννη

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Η ετυμολογία της λέξης Σαρακατσάνοι ή Σαρακατσαναίοι

Σύμφωνα με την Εγκυκλοπαίδεια ΠΑΠΥΡΟΣ - ΛΑΡΟΥΣ - ΜΠΡΙΤΑΝΙΚΑ, είναι άλλος τύπος της λέξης Καρακατσάνος < τουρκ. Kara-Kacan, πιθανότατα από το Kir-Kacan, που σημαίνει «αυτός που φεύγει από το δάσος». Η αλλιώς ο μαύρος φυγάς λόγο της ενδυμασίας τους.Είναι «Έλληνες κτηνοτρόφοι -νομάδες με ιδιότυπα στοιχεία συλλογικής ζωής , μολονότι είχαν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Οι Σαρακατσάνοι στο πέρασμα του χρόνου – Η εθνικότητά τους

Οι Σαρακατσάνοι είναι Ελληνικό φύλο που ασχολείται με την κτηνοτροφία από τα πανάρχαια χρόνια. ,βασίζεται η καταγωγή από «δωρικά φύλα», γιατι παρατηρούνται γεωμετρικά σχήματα δωρικού ρυθμού σε παραδοσιακές σαρακατσάνικες ενδυμασίες. Το πιθανότερο είναι ότι ο «κτηνοτροφικός νομαδισμός» τους στης Ελλάδα και τη Βαλκανική Χερσόνησο ενισχύθηκε στα χρόνια του Μεσαίωνα, καθώς τότε δημιουργήθηκαν μεγάλα κτήματα που δεν καλλιεργούνταν εντατικά και στο χέρσο μέρος τους φύτρωνε χορτάρι το οποίο ήταν κατάλληλο για τη βοσκή των προβάτων.

Η Αγγελική Χατζημιχάλη γράφει για το παρελθόν τους: «Νομάδες από πανάρχαια μήτρα κτηνοτρόφων, τσελιγκάδες, τσοπάνοι, χωρίς δική τους γη και μόνιμη κατοικία, περπατάρηδες και κόσμος από λόγγα, αυτοί είναι οι Σαρακατσάνοι». Προσφορά στον απελευθερωτικο και Μακεδονικο Αγωνα,

Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, οι Σαρακατσάνοι κυνηγήθηκαν πολύ από τους Τούρκους και υποχρεώθηκαν να σκορπιστούν σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων γενικότερα. Και αυτό, γιατί πρόσφεραν βοήθεια στους κλέφτες οι οποίοι μάχονταν εναντίον των Τούρκων.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Claude Fouriel(1824): « Εις τα όρη, εις τα οποία κατέφυγαν οι κλέφτες συχνάζουν νομάδες βοσκοί, οι οποίοι ανέβαιναν εις αυτά κάθε καλοκαίρι, δια να κατέλθουν το χειμώνα με αναρίθμητα κοπάδια, τα οποία είναι πηγή πλούτου για την Ελλάδα. Η ανάγκη, ένα μίσος σχεδόν ίσον δια τους Τούρκους, τους κοινούς τυράννους, ήτο αφορμή σχέσεων αδελφοσύνης και φιλίας μεταξύ βοσκών και των κλεφτών»

Μεγάλη ήταν η προσφορά των Σαρακατσάνων και στον μακεδονικό αγώνα. Το ΓΕΣ, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, στην έκδοση « Ο Μακεδονικός αγών και τα εις Θράκην γεγονότα» (1979) , αναφέρει σχετικά: « Οι Σαρακατσαναίοι ήταν ακέραιοι και γνήσιοι Έλληνες και ελληνόφωνοι και έζων διεσπαρμένοι εφ’ ολόκληρου του Αίμου, υψίστας υπηρεσίας προσέφερον εις τον ,Μακεδονικό Αγώνα» Ονομαστός αγωνιστής της επαναστατικής περιόδου ήταν ο Κατσαντώνης που τιμάται ξεχωριστά από τους Σαρακατσάνους. Καμάρια και ήρωες των Σαρακατσάνων, ήταν επίσης ο Καραϊσκάκης, οι αρματολοί του Καρπενησίου, ο Δίπλας, ο Φαρμάκης, ο Χασιώτης και ο Λεπενιώτης, που ήταν αδέρφια του Κατσαντώνη, ο Γ. Τσόγκας, ο Λιάκος , Αραπογιάννης,και Γαρέφης.

Η ζωή των Σαρακατσαναίων
Παλαιότερα, οι Σαρακατσάνοι κινούνταν σχεδόν σε ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο. Μετά το 1923, με τον διακανονισμό των εθνικών συνόρων, περιόρισαν τη δημιουργία των τσελιγκάτων τους (τσελιγκάτο: άτυπος συνεταιρισμός κτηνοτρόφων) στον ελλαδικό χώρο.
Τις ετήσιες μετακινήσεις τους, τις καθορίζει η ίδια η φύση. Ολόκληρες οι οικογένειες και τα κοπάδια τους ανεβαίνουν στα βουνά την αρχή της άνοιξης (κατά κανόνα στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου) και κατεβαίνουν στις αρχές του φθινοπώρου (στη γιορτή του Αγίου Δημητρίου). Θα ήταν παράλειψη να μη τονιστεί ότι μικρός αριθμός Σαρακατσάνων σήμερα ζει στη Βουλγαρία και στα Σκόπια.

Οι περιοχές εγκατάστασής τους, με τις κατοικίες και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, λέγονται κονάκια. Οι Σαρακατσάνοι κατοικούσαν σε καλύβες, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παραδοσιακού πολιτισμού τους. Οι καλύβες αυτές είναι δύο ειδών: στρογγυλές, που καταλήγουν στην κορυφή σε σχεδόν κωνικό θόλο και παραλληλόγραμμες με κάθετες πλευρές και δίρριχτες .
Η απομόνωση η ανεξαρτησία, η κτηνοτροφία και ο νομαδισμό, ,η υπεροχή των ανδρών (πατριαρχική μορφή κοινωνίας ),η κοινή διαβίωση ,είχε σαν αποτέλεσμα την καταπολέμηση του ατομικισμού.
Οι Σαρακατσάνοι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι μη δίγλωσση μιλούν μόνο την Ελληνική γλώσσα. Οι γάμοι, τουλάχιστον στο παρελθόν, γίνονταν μεταξύ ατόμων της φυλής των Σαρακατσάνων έτσι μπόρεσε και διατηρήθηκε η <<λαγαρότητα >> της φυλής.

Υποχρέωση και καθήκον όλων αποτελεί η συνέχιση της λαμπρής μας παράδοσης και η μέριμνα για τη διατήρηση της ελευθερίας, της αγωνιστικότητας και της υπερηφάνειας όλων των Ελλήνων.

Αναφαίρετο δικαίωμα των νέων Σαρακατσάνων της φυλής μας, είναι να γνωρίσουν την ιστορία και τη παράδοση. Να γίνει κτήμα τους η ανυποταξία και το ελεύθερο πνεύμα των προγόνων μας. Με σκοπό να αποτινάξουμε τα δεσμά που επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, συνώνυμο μια νέας «υποδούλωσης», πνευματικής αυτή τη φορά και να αντιμετωπίσουμε καίρια προβλήματα που ταλανίζουν τη κοινωνία, είναι φρόνιμο να έχουμε λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση το αδούλωτο πνεύμα των προγενέστερων Σαρακατσάνων .

Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη 
Υποψηφίου Δημοτικής Κοινότητας Ηγουμενίτσας 
 με τον Γιάννη Γόγολο

Read More »
Σαρακατσάνοι: Η προέλευσή τους και η πορεία τους στον χρόνο - Του Θεοχάρη Ιωάννη Σαρακατσάνοι: Η προέλευσή τους και η πορεία τους στον χρόνο - Του Θεοχάρη Ιωάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Η Νέα Γενιά στο προσκήνιο - Του Μιχάλη Κάτσινου

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019

Σε αυτές τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης καλούμαστε να δώσουμε ειλικρινείς απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ‘Ήπειρο είτε γιατί εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες είτε γιατί προέκυψαν μαζί με την λάθος διαχείριση της τωρινής Διοίκησης στην Περιφέρεια.

Από όποια οπτική πολιτική γωνία κι αν βλέπει ο καθένας μας την αυτοδιοίκηση, ένα είναι σίγουρο: σ αυτές τις εκλογές θα πρέπει να καταλήξουμε ότι οι ανάγκες της κοινωνίας και της Ηπείρου δεν μπορούν να περιμένουν άλλο πιά .

Ως νέος συμμερίζομαι απόλυτα τις αγωνίες των νέων ανθρώπων οι οποίοι αν και διαθέτουν γνώσεις και δεξιότητες αναγκάζονται να αναζητούν εργασία στο εξωτερικό ή να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην ανεργία. Οφείλουμε να τονώσουμε το ηθικό των νέων.

Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όραμα και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους με νέες πρωτοβουλίες και νέες καινοτόμες ιδέες.

Η ανάπτυξη της Ηπείρου πρέπει να στηριχθεί σε πυλώνες που δε θα περιλαμβάνουν μόνο τις υποδομές αλλά και την πολιτιστική κληρονομιά μας, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, την επιχειρηματικότητα με εξωστρέφεια και φυσικά με την αξιοποίηση των νέων δυνάμεων της κοινωνίας που δημιουργούν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Οι χαμένες ευκαιρίες των προηγούμενων χρόνων σε συνδυασμό με την έλλειψη σχεδίου έχουν στερήσει από την Ήπειρο, και πιο συγκεκριμένα από την Θεσπρωτία που κατάγομαι, την ανάπτυξη που της αξίζει. Σήμερα, που τα προβλήματα είναι ασφυκτικά δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο.

Στην κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, η συμμετοχή νέων ανθρώπων, με όρεξη για δουλειά, στις Περιφερειακές εκλογές αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να μεταφέρει και να μετουσιώσει πολιτικά το όραμα που θα βοηθήσει τον τόπο μας και θα τον φέρει εκεί που του αξίζει.

Γι αυτό και θεωρώ σημαντική την εκπροσώπηση σε αυτές τις εκλογές, της νέας γενιάς που οραματίζεται και δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ‘ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ’
ΚΑΤΣΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Read More »
Η Νέα Γενιά στο προσκήνιο - Του Μιχάλη Κάτσινου Η Νέα Γενιά στο προσκήνιο - Του Μιχάλη Κάτσινου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Θεσπρωτία: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός που έταζε ...διορισμούς και εξυπηρετήσεις

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, για υπόθεση απάτης κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος 28χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την τελευταία διετία στα Ιωάννινα.

Αναλυτικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο 57χρονος επικαλούμενος πολλές διασυνδέσεις και επαφές με προϊσταμένους διαφόρων οργανισμών και δημόσιων φορέων, έλαβε τμηματικά από 28χρονη ημεδαπή, το χρηματικό ποσό των (8.500) ευρώ, με το πρόσχημα της παροχής διευκολύνσεων και ευεργετημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Θεσπρωτία: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός που έταζε ...διορισμούς και εξυπηρετήσεις Θεσπρωτία: Συνελήφθη 57χρονος ημεδαπός που έταζε ...διορισμούς και εξυπηρετήσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Δήμος Φιλιατών: Οι νέες τιμές σε δημοτικά τέλη και ύδρευση

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


1. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 7/2019 απόφαση Δ.Σ αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ ,η αναπροσαρμογή των υφιστάμενων συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2019 και με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 19920/12-2-2019 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας , Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού , Νομού Θεσπρωτίας ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη ως προς τα παρακάτω:

Την μείωση όλων των υφιστάμενων συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους κατά ποσοστό 5% ενιαία και ισόποσα, ανά κατηγορία υπόχρεου, όπως αυτοί είχαν διαμορφωθεί με την υπ’ αριθμόν 226/2017 (ΑΔΑ:6Χ88ΩΗΦ-ΑΓΧ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.


- Απαλλασσόμενες κατηγορίες

Υπενθυμίζουμε ότι, εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του Ν.3345/16-06-2005, η οποία ορίζει ως υποχρεωτική την πλήρη απαλλαγή από το τέλος καθαριότητας των ακινήτων τα οποία δεν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της ΔΕΗ, για όσο χρόνο αυτά παραμένουν κλειστά.

- οι λοιπές χρεώσεις παραμένουν ως έχουν σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 226/2017 (ΑΔΑ:6Χ88ΩΗΦ-ΑΓΧ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για κατηγορία ακινήτων, στεγασμένων ή μη, που δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται, δηλαδή δεν εκμισθώνονται, δεν ιδιοκατοικούνται ούτε γίνεται χρήση τους με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

2. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 8/2019 απόφαση Δ.Σ αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ ,σχετικά με την επιβολή τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και καθορισμού του ύψους συντελεστή αυτών για το έτος 2019 και με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 19932/12-2-2019 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας , Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού , Νομού Θεσπρωτίας ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη ως προς τα παρακάτω:Καθορίζει την μείωση όλων των υφιστάμενων συντελεστών του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους κατά ποσοστό 8% ενιαία και ισόποσα, ανά κατηγορία υπόχρεου, όπως αυτοί είχαν διαμορφωθεί με την υπ’ αριθμόν 227/2017 (ΑΔΑ:7ΙΗΩΩΗΦ-9Η6) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.

Συγκεκριμένα οι υφιστάμενοι συντελεστές των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Φιλιατών για το 2019, είναι οι ακόλουθοι :

Αναλυτικά :

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ

ΑΡΘΡΟ 1° : Τέλος σύνδεσης ακινήτου με το δίκτυο ύδρευσης
Το τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης καθορίζεται ανά παροχή σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Φιλιατών καθορίζεται σε 88,32 €

ΑΡΘΡΟ 2° :Διακοπή - Επανασύνδεση
2.1.Τέλος διακοπής κατόπιν αίτησης 14,72 €
2.2.Τέλος επανασύνδεσης κατόπιν αίτησης 58,88 €
2.3.Τέλος επανασύνδεσης ύστερα από Διακοπή λόγω χρέους 88,32€
2.4.Τέλος μεταφοράς, ανύψωσης, καταβίβασης, μετατόπισης 88,32 €

ΑΡΘΡΟ 3° :Έλεγχος υδρομέτρων - τόκοι υπερημερίας - πίνακας εκκαθάρισης
3.1.Τόκοι υπερημερίας 1% ανά μήνα
3.2.Πίνακας εκκαθάρισης
3.2.1. Κόστος υλικών (προσδιορίζεται με τις παραδεκτές μεθόδους αποτίμησης)
3.2.2. Κόστος εργατικών(προσδιορίζεται με τις παραδεκτές μεθόδους αποτίμησης)

ΑΡΘΡΟ 4° : Τιμολόγηση νερού

4.1. Πάγιο τέλος
α) άντληση 44,16€
β) φυσική ροή 88,32€ (σε περιπτώσεις που δεν χρεώνεται κατανάλωση
γ) φυσική ροή 58,88€ (σε περιπτώσεις που χρεώνεται κατανάλωση)

4.2.Κατανάλωση

α) Οικιακή χρήση:
0-100 κυβ. 0,74 λεπτά
101-170 κυβ. 0,88 λεπτά
171-240 κυβ. 1,18 λεπτά
241 και πάνω 1,47 ευρώ

β) Σταυλικές εγκαταστάσεις:
0-100 κυβ. 0,59 λεπτά
101-170 κυβ. 0,74 λεπτά
171-240 κυβ. 1,03 λεπτά
241 και πάνω 1,32 λεπτά

γ) Επαγγελματική χρήση :
0-100 κυβ. 0,88 λεπτά
101-170 κυβ. 1,03 λεπτά
171-240 κυβ. 1,32 λεπτά
241 και πάνω 1,62 ευρώ

-Οι λοιπές χρεώσεις παραμένουν ως έχουν σύμφωνα με την υπ΄αριθμ.227/2017 (ΑΔΑ:7ΙΗΩΩΗΦ-9Η6) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών.

3. Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. 9/2019 απόφαση Δ.Σ αποφασίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ ,σχετικά με την επιβολή τελών χρήσης δημοτικών σφαγείων και ο καθορισμός του ύψους συντελεστή αυτών για το έτος 2019 και με το υπ΄αριθμ. πρωτ. 19946/12-2-2019 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας , Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού , Νομού Θεσπρωτίας ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της και βρέθηκε νόμιμη ως προς τα παρακάτω:

ΤΙΜΕΣ/ΝΑ ΖΩΟ/ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α.
Α. ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ 2,00€
Β. ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ 2,20€

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Γκίζας Ν. Χρήστος

Read More »
Δήμος Φιλιατών: Οι νέες τιμές σε δημοτικά τέλη και ύδρευση Δήμος Φιλιατών: Οι νέες τιμές σε δημοτικά τέλη και ύδρευση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Πολιτική εκδήλωση του Βασίλη Γιόγιακα στην Αθήνα

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019

Read More »
Πολιτική εκδήλωση του Βασίλη Γιόγιακα στην Αθήνα Πολιτική εκδήλωση του Βασίλη Γιόγιακα στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Σε κλίμα αισιοδοξίας για νίκη από την πρώτη Κυριακή, η παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου»

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Την επανεκλογή της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης» ως της επόμενης Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, έθεσε ως στόχο ο Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Στήριγμα για την εκλογική επιτυχία είναι το έργο που έχει παραχθεί μέχρι τώρα. «Και είναι το έργο μας – υπογράμμισε- που μας έχει δώσει δυναμική καθαρής νίκης από την πρώτη Κυριακή. Είναι γενική η αίσθηση αυτή. Το αποδέχονται έμμεσα άλλωστε και οι συνυποψήφιοί μας, που ως αποκλειστικό στόχο έχουν θέσει να υπάρξει δεύτερος γύρος, μην τυχόν και γίνουν ρυθμιστές της μετεκλογικής περιόδου».

Ο εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης απέδωσε το «μυστικό της επιτυχίας» στη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Τους Δήμους. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ. Τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Συνεργαστήκαμε με εκπροσώπους του Κεντρικού κράτους ανεξαρτήτως κυβερνήσεων γιατί για εμάς προέχει το συμφέρον της Ηπείρου.

«Το έργο μας- πρόσθεσε- αναγνωρίζεται από κοινοτικούς επιτρόπους, υπουργούς, πολιτικούς αρχηγούς, επιστημονικούς φορείς. Προπάντων αναγνωρίζεται από τους Ηπειρώτες, αυτούς που μένουν μόνιμα στην Ήπειρο, αλλά και από τους απόδημους που σε κάθε επίσκεψή τους βλέπουν την πατρίδα τους να αλλάζει συνεχώς.

Αυτό το έργο θα αναδεικνύεται μέρα με την μέρα σε όλη την Ήπειρο στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Καταλαβαίνουμε, το ζείτε άλλωστε όλοι σας, πως το έργο που έχει παραχθεί δεν μπορεί να … αντιπολιτευτεί».

Ο Περιφερειάρχης εξήρε και ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στο έργο της Περιφερειακής Αρχής τους Αντιπεριφερειάρχες και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, τονίζοντας ότι είναι τιμή για την «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» το γεγονός πως αναδείχτηκαν στελέχη που επιδίωξαν τη συμμετοχή τους είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους των εκλογών της 26ης Μαϊου, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε:

«Θεωρώ τιμή μου που ηγούμαι μιας τόσο δυνατής ομάδας υποψηφίων. Μιας ομάδας που «γεφυρώνει» την προηγούμενη θητεία της Περιφερειακής Αρχής με την επόμενη. Μιας ομάδας που συνδυάζει την εμπειρία με τον δυναμισμό των νέων υποψήφιων. Τις γνώσεις και την προσφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον ενθουσιασμό όσων για πρώτη φορά θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση των συμπολιτών μας».

Αναλυτικά οι υποψήφιοι

Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων
Ασλάνη Έλφη (Ελευθερία), Καθηγήτρια Αγγλικών- Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών
Ασπιώτης Παύλος, Οικονομολόγος- Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Γαϊτανίδης Πρόδρομος, Κτηνίατρος- Στέλεχος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Ηπείρου
Γαρδίκου Φωτεινή, Ιδιωτική Υπάλληλος-Δ/ντρια Καταστήματος Πολυεθνικής Εταιρίας
Γκαρτζονίκας Ηλίας, Στέλεχος Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου-Υπεύθυνος Τμήματος Παραδοσιακού Χορού Δήμου Ιωαννιτών
Γκογκάκη Μαργαρίτα, Ψυχοπαιδαγωγός κάτοχος master- Επιστημονική Δ/ντρια Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα»
Γοργόλης Βασίλης, Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος
Δάλλας Παναγιώτης, Εφοριακός
Δημακοπούλου Μυρτώ, Πολιτικός Μηχανικός-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δωδώνης
Δήμου-Ζήσου Ουρανία (Ράνια), Κτηνοτρόφος
Εξάρχου-Κεντέρη Έλσα, Διεθνές Μάρκετινγκ Τουρισμού- Ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας
Καλούδης Βασίλης, Ελεύθερος Επαγγελματίας- Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών
Καττής Νικόλαος, Οικονομικός Επιθεωρητής, Περιφερειακός Σύμβουλος
Λαζάνης Χάρης, Δικηγόρος
Λάζος Ιωάννης, Τέως Δ/ντης Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας- Περιφερειακός Σύμβουλος
Λεοντίου-Αλεξίου Χριστίνα, Ελεύθερη Επαγγελματίας- ιδιοκτήτρια καταστήματος
Μαργαρίτης Αθανάσιος, Ιατρός, Αναισθησιολόγος- Εντατικολόγος
Μασαλάς Βασίλης, Διοικητικός Υπάλληλος ΔΕΥΑΙ-Αντιπρόεδρος Δ.Σ. «Ήπειρος Αναπτυξιακή Α.Ε.»
Μητροκώστα Παναγιώτα (Γιούλα), Διοικητικός Υπάλληλος στην Καρδιολογική- Καρδιοχειρουργική Κλινική του Γενικού Περ. Παν/κού Νοσοκομείου - Περιφερειακή Σύμβουλος
Μπάγιας Μιχάλης, Οικονομολόγος- Προϊστάμενος Εξωτερικών Ιατρείων Γενικού Περ. Παν/κού Νοσοκομείου - Περιφερειακός Σύμβουλος
Μπάρκα Ελπινίκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής-Μέλος Διοίκησης Π.Ε.Α.Κ.Ι.
Νάκου- Δασούλα Αγνή, Νοσηλεύτρια, κάτοχος μεταπτυχιακού master
Ναυρόζογλου Παναγιώτα (Γιώτα), Βοηθός Φαρμακείου στο Γ.Π.Π.Ν.Ι. -Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Δωδώνης
Ντέτσικας Κων/νος, Οικονομολόγος -τ. Υπ/ντης Οικονομικού Νοσοκ. Χατζηκώστα, - Περιφερειακός Σύμβουλος
Οικονόμου Βασιλική (Βίκυ), Ειδικός Μάρκετινγκ- Επικοινωνίας
Παγανιάς Κώστας, Εφοριακός-τέως πρόεδρος Κοινότητας Διστράτου
Παπαγρηγορίου Νικόλαος, Έμπορος –Πρόεδρος της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου- Περιφερειακός Σύμβουλος
Παπαναστασίου Γαβριήλ, Συνταξιούχος-τ. Δήμαρχος Ζαγορίου
Παπαχρήστου Βασίλης, Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. – Προπονητής Ποδοσφαίρου- Περιφερειακός Σύμβουλος
Παργανάς Σταύρος, Συμβολαιογράφος- Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Πότσης Οδυσσέας, Οδοντίατρος- Περιφερειακός Σύμβουλος
Πρέντζας Βαγγέλης, Πτηνοτρόφος- Αντιπρόεδρος Αγροζωής του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ-Πρόεδρος ΤΟΕΒ Πόρου
Σιαράβας Κωνσταντίνος, Προϊστάμενος Eσόδων –Οικοδομικών Έργων Περιφερειακού ΕΦΚΑ Ηπείρου- Περιφερειακός Σύμβουλος
Σιάση Ελένη, Φιλόλογος
Τσιάρα Σταυρούλα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων- Περιφερειακή Σύμβουλος
Τσώνη Θάλεια, Νοσηλεύτρια Γ. Νοσοκομείου Χατζηκώστα στο εξωτερικό τμήμα ζαχαρώδους διαβήτη

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας
 1. Δηλαβέρη Ρεγγίνα, Δικηγόρος
 2. Δημητρίου Γεώργιος, Αστυνομικός στο Α.Τ. Ηγουμενίτσας
 3. Λάμπρου Αλκιβιάδης, Εργοδηγός – πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Ηγουμενίτσας-Περιφερειακός Σύμβουλος
 4. Λύκα Μυρτώ, Κτηνοτρόφος-Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας- Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων
 5. Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα, Οδοντίατρος- Δήμαρχος Σουλίου
 6. Πιτούλης Θωμάς, Αρχιτέκτων- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας
 7. Πολυκάρπου Ελευθέριος, Επιχειρηματίας Τουρισμού
 8. Σπανοπούλου-Σάρρα Ηλιάνα, Τραπεζικός Υπάλληλος -Περιφερειακή Σύμβουλος
 9. Τάτσης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. -Περιφερειακός Σύμβουλος
 10. Τόκας Σταύρος, Επιχειρηματίας στις ιχθυοκαλλιέργειες-Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών
 11. Φίλη-Πασχάλη Αντιγόνη-Βασιλική, Καθηγήτρια Γερμανικών-Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
 1. Βασιλάκης Περικλής, Πρώην Διαιτητής FIFA-Καθηγητής Διαιτησίας-Περιφερειακός Σύμβουλος
 2. Βασιλείου Σπυριδούλα, Αρχισυντάκτρια Περιοδικού Ήπειρος- Άπειρος Χώρα
 3. Γιολδάσης Βασίλης, Οικονομολόγος – Στέλεχος Επαγγελματικής Κατάρτισης-Περιφερειακός Σύμβουλος
 4. Γκούμας Αχιλλέας, Γεωπόνος- Ελεύθερος Επαγγελματίας
 5. Γούσης Χρήστος, Ιατρός Παθολόγος-Περιφερειακός Σύμβουλος
 6. Ευθυμίου Δήμητρα, Εκπαιδευτής Οδήγησης- Τουριστικές Επιχειρήσεις
 7. Ιωάννου Ευστράτιος, Πολιτικός Μηχανικός- Επιχειρηματίας- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας
 8. Καλαμπόκης Σταύρος, Φιλόλογος-Ιστορικός
 9. Ματσίρας Χρήστος, Ιατρός Μαιευτήρας- Γυναικολόγος
 10. Μπατίλας Βασίλειος, Συνταξιούχος Καθηγητής
 11. Παπαϊωάννου- Ιατρού Θεοδώρα, Βοηθός Φαρμακείου στην οικογενειακή επιχείρηση
 12. Ρίζου Βίκυ, Φιλόλογος
 13. Σπυρέλης Μιχάλης, Ιατρός Παθολόγος-Περιφερειακός Σύμβουλος
 14. Χαϊτίδου Στέλλα, Εκπαιδευτικός- Δ/ντρια Δημοτικού Σχολείου Μύτικα

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
 1. Αρχιμανδρίτης Γεώργιος, Επιχειρηματίας- Έμπορος
 2. Βαρέλης Δημήτρης, Ανώτερος Αξιωματικός Στρατού Ξηράς ε.α- Περιφερειακός Σύμβουλος
 3. Κακαριάρη Βιργινία, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής-Πρώην Τραπεζικός Υπάλληλος
 4. Κατέρης Ιωάννης, Επιχειρηματίας- Κτηνοτρόφος- Περιφερειακός Σύμβουλος
 5. Μπέλλος Κων/νος, Γεωπόνος
 6. Μπούκα Δήμητρα, Επιχειρηματίας- Ιδιοκτήτρια BIOLAB (βιολογικό εργαστήριο)
 7. Μπουραζάνη Θεοδώρα, Λογοθεραπεύτρια-Μέλος Επιτροπής Δεοντολογίας ΣΕΛΛΕ (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοθεραπευτών Ελλάδας)
 8. Πατήλας Κων/νος, Συνταξιούχος Εφοριακός- Αντιδήμαρχος Αρταίων
 9. Σίμου – Τάσιου Αναστασία, Εκπαιδευτικός, Περιφερειακή Σύμβουλος
 10. Σκανδάλη Κων/να, Ελεύθερος Επαγγελματίας- Μεταφράστρια
 11. Στούκα Δήμητρα, Απόφοιτη Φυσικής Αγωγής-Ιδιωτική Υπάλληλος
 12. Τυρολόγου Μαρίνα, Επιχειρηματίας- Ξενοδόχος
 13. Φώτης Φώτης, Επιχειρηματίας
 14. Χουλιάρας Βασίλης, Ιατρός Χειρουργός Ορθοπαιδικός- Επιμελητής Ορθοπαιδικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας -Περιφερειακός Σύμβουλος
 15. Ψαθάς Βασίλειος, Οικονομολόγος- Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας
Read More »
Σε κλίμα αισιοδοξίας για νίκη από την πρώτη Κυριακή, η παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» Σε κλίμα αισιοδοξίας για νίκη από την πρώτη Κυριακή, η παρουσίαση των υποψηφίων της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Επιτυχίες του ΔΝΟΗ στο Μαυροχώρι Καστοριάς

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Με πλήθος επιτυχιών επέστρεψε η αποστολή του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας από τους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Μαρτίου στο Μαυροχώρι Καστοριάς. 
 
Συμμετείχαν πάνω από 13 σωματεία με 400 περίπου αθλητές. 
 
Τα παιδιά του ΔΝΟΗ κατέκτησαν πλήθος μεταλλίων, αλλά το σημαντικότερο άφησαν πάρα πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. 
 
Ο όμιλος κατέκτησε συνολικά 18 μετάλλια, 5 χρυσά, 8 ασημένια και 5 χάλκινα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους!

Read More »
Επιτυχίες του ΔΝΟΗ στο Μαυροχώρι Καστοριάς Επιτυχίες του ΔΝΟΗ στο Μαυροχώρι Καστοριάς Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Περιοδεία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη στη Θεσπρωτία

Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019


Το πρόγραμμα επίσκεψης του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη στη Θεσπρωτία  το Σάββατο 30-3-2019 και σας παρακαλώ για την δημοσιοποίησή του.

 
10.00-13.00 Παραμυθιά (περιοδεία στη αγορά-πεζόδρομο-παζάρι)
13.30 Ηγουμενίτσα στον πεζόδρομο

17.30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο
18.00  Επίσκεψη στον ΟΛΗΓ
Read More »
Περιοδεία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη στη Θεσπρωτία Περιοδεία του Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Σελίδες