ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στην Θεσπρωτία

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στην Θεσπρωτία


1238 μελη του ΠΑΣΟΚ προήλθαν στις κάλπες της Θεσπρωτίας σήμερα Κυριακή, σε Παραμυθιά, Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες, για να εκλέξουν την νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, τους Συνέδρους για το προσεχές συνέδριο, τις τοπικές οργανώσεις αλλά και να αποφασίσουν για το νέο όνομα.
Και οι Θεσπρωτοι με μεγάλη πλειοψηφία, επέλεξαν να αλλάξει το όνομα, σε “ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ” με λογότυπο τον ιστορικό πράσινο Ήλιο

Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στην Θεσπρωτία:
Ψήφισαν:
Παραμυθιά 475
Ηγουμενίτσα 631
Φιλιάτες 132

Για την Νομαρχιακή Επιτροπή:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, 344 – εκλέγεται
ΛΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 333 – εκλέγεται
ΓΚΟΡΕΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 261 – εκλέγεται
ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 221 – εκλέγεται
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, 187 – εκλέγεται
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 171 – εκλέγεται
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, 147
ΛΥΚΑ ΜΥΡΤΩ, 117 – εκλέγεται
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ, 97 – εκλέγεται
ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, 81  – εκλέγεται
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ, 67
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 63

Σύνεδροι από Δήμο Σουλίου (εκλέγονται όλοι):ΓΚΑΤΖΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, 35
ΓΚΡΕΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ,19
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΗΣ, 84
ΚΩΛΕΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, 17
ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, 57
ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, 15
ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, 17
ΜΠΕΛΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, 63
ΝΤΑΝΗ ΕΛΕΟΝΩΡΑ, 12
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ, 16
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 46
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 58

Σύνεδροι απο Δήμο Ηγουμενίτσας (εκλέγονται όλοι):ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΘΗΝΑ, 23
ΔΗΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, 14
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, 26
ΖΓΟΥΡΗΣ ΦΩΤΙΟΣ, 5
ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, 28
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, 30
ΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 3
ΚΑΛΦΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 27
ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, 45
ΚΟΜΙΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, 22
ΚΩΤΣΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, 26
ΛΥΚΑ ΜΥΡΤΩ, 22
ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ ΕΡΡΙΚΟΣ, 91
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 48
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 34
ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 66
ΤΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 25
ΤΖΑΝΝΗ ΙΣΙΔΩΡΑ, 6
ΤΖΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 51

Σύνεδροι απο Δήμο Φιλιατών (εκλέγονται όλοι):ΜΕΜΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ,
ΜΠΑΝΤΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,
ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,
Read More »
ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στην Θεσπρωτία ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Αρνείται ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Αρνείται ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό


Αρνείται την ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη τουρίστρια από την Μεγάλη Βρετανία η οποία κατήγγειλε βιασμό της από 43χρονο ημεδαπό σε χώρο διασκέδασης στην Πάργα.

Ο 20χρονη επικαλείται τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις ώστε να μην προχωρήσει στην ιατροδικαστική.

Ο 43χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται ενώ από την πλευρά του έχει προχωρήσει σε μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Την ερχόμενη Τρίτη θα οδηγηθεί στον Ανακριτή προκειμένου να αποφασιστεί η προσωρινή ή μη κράτησή του.
Read More »
Αρνείται ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό Αρνείται ιατροδικαστική εξέταση η 20χρονη που κατήγγειλε βιασμό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες


Ξεκινά ο τρίτος κύκλος -από τους συνολικά τέσσερις- του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ.
Στον κύκλο αυτό, όπως έγινε γνωστό περιλαμβάνονται τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για οκτώ Δήμους της Ηπείρου. Πρόκειται για τους Δήμους Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Φιλιατών, Πρέβεζας, Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραισκάκη.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, σκοπός του Προγράμματος είναι η ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για πάνω από το 70% της χώρας -όπου ο σχεδιασμός είτε δεν υπάρχει είτε είναι παρωχημένος- με ασφάλεια δικαίου, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και τη βιοποικιλότητα.
Υπενθυμίζεται, ότι με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες ΤΠΣ και ΕΠΣ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.
Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Read More »
Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

145 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
145 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 27
ΠΕ Θεσπρωτίας 17
ΠΕ Ιωαννίνων 59
ΠΕ Πρέβεζας 42

Read More »
145 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 145 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας η μεταφορά του υπολείμματός από τη Μ.Ε.Α., έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας η μεταφορά του υπολείμματός από τη Μ.Ε.Α., έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο


Δημοσιεύτηκε η απόφαση 706/2022 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του ΦΟΔΣΑ και επιβεβαιώνεται η αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Ηπείρου για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στους ΧΥΤΥ.

Στην πολυσέλιδη (50 σελίδων) απόφαση, δίνονται απαντήσεις, με πλήρη αιτιολογία και επί ζητημάτων που είχαν τεθεί στο δημόσιο διάλογο, δικαιώνοντας πλήρως την Περιφέρεια Ηπείρου σε ο, τι αφορά την υποχρέωσή της να τηρήσει απαρέγκλιτα τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει με τη Σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την κατασκευή και λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων από το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίθηκε και αποφασίστηκε ότι:

1) Η Προγραμματική Σύμβαση, με την οποία οι πρώην Αναγκαστικοί Σύνδεσμοι -στη θέση των οποίων έχει υπεισέλθει ο ΦΟΔΣΑ- μεταβίβασαν στην Περιφέρεια τις αρμοδιότητές τους για την υλοποίηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Ηπείρου έχει διάρκεια 27 χρόνια, αρχής γενομένης από 21.7.2017, όση και η διάρκεια του έργου ΣΔΙΤ, και είναι δεσμευτική για τον ΦΟΔΣΑ.

2) Η νομιμότητα της Προγραμματικής Σύμβασης δεν θίγεται από την πρόσφατη μεταβολή της νομοθεσίας, απορριπτομένου σχετικού ισχυρισμού του ΦΟΔΣΑ. Στην απόφαση διατυπώνεται δε ρητά ότι: «Εξάλλου, στις Περιφέρειες ανατέθηκαν αρμοδιότητες περιφερειακού σχεδιασμού σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων».

3) Η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα να καθορίζει το ύψος, να βεβαιώνει και να εισπράττει από τους δήμους τα τέλη ή τις ετήσιες εισφορές, περιλαμβανομένου και του κόστους μεταφοράς του υπολείμματος. (Υπενθυμίζεται ότι παρά ταύτα, η Περιφέρεια εξασφαλίζει για το σκοπό αυτό πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να μην επιβαρύνονται οι δημότες).

4) Ενέργειες του ΦΟΔΣΑ να αναθέτει αυτός τη μεταφορά του υπολείμματος «δεν αποκλείεται, … να εμπίπτουν στην έννοια της αντισυμβατικής κατά την προγραμματική σύμβαση συμπεριφοράς και να επιφέρουν τις οικείες έννομες συνέπειες ή να συνιστούν ενέργειες εξ αιτίας των οποίων προκαλείται παραβίαση της σύμβασης σύμπραξης από την Περιφέρεια Ηπείρου, από τις οποίες, ο προσφεύγων [ΦΟΔΣΑ] οφείλει να απέχει»,

5) Τέλος επί λέξει το Ε.Σ. έκρινε ότι: «Η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης δεν επαφίεται σε μονομερείς ενέργειες του προσφεύγοντος [ΦΟΔΣΑ], ούτε προβλέφθηκε ότι έκαστος ή από κοινού οι συμβληθέντες σύνδεσμοι διαχείρισης αποβλήτων, συνακόλουθα και ο καθολικός διάδοχός τους [ΦΟΔΣΑ], μπορούν να υπαναχωρούν από την προγραμματική σύμβαση».


Για την Περιφέρεια Ηπείρου στο Ανώτατο Δικαστήριο, την υπόθεση- επιτυχώς για μια ακόμη φορά- χειρίστηκε η ηπειρώτισσα δικηγόρος Αθηνών κ. Γεωργία Τατάγια.
Read More »
Αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας η μεταφορά του υπολείμματός από τη Μ.Ε.Α., έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο Αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας η μεταφορά του υπολείμματός από τη Μ.Ε.Α., έκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Αναζητείται 65χρονος, που αγνοείται από τον Ιούνιο του 2021

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Αναζητείται 65χρονος, που αγνοείται από τον Ιούνιο του 2021Εξαφάνιση ηλικιωμένου από την Άρτα.
Ο Στυλιανός Σπύρου, 65 ετών, εξαφανίστηκε την 25/06/2021.
Ο ηλικιωμένος, κάτοικος Αγίων Αναργύρων Άρτας, την 25/06/2021, πήρε εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλευόταν. Ωστόσο, δεν επέστρεψε στο σπίτι του στην Άρτα, ούτε έχει δώσει σημεία ζωής έκτοτε.
Έχει καστανά μάτια, ύψος 1,74μ και είναι αδύνατος.
Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της 01/05/2022 και μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποιεί τον Κοινωνικό Συναγερμό SILVER ALERT, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του.
Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.
Read More »
Αναζητείται 65χρονος, που αγνοείται από τον Ιούνιο του 2021 Αναζητείται 65χρονος, που αγνοείται από τον Ιούνιο του 2021 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Η Λ.Σ. Σουλίου για τις νέες προτεινόμενες επενδύσεις μεγάλων έργων ΑΠΕ στον Δήμο

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Η Λ.Σ. Σουλίου για τις νέες προτεινόμενες επενδύσεις μεγάλων έργων ΑΠΕ στον Δήμο


Από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ, είναι η παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της αγοράς ενέργειας και η ολοκλήρωση της απολιγνιτοποίησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος (“πράσινη ενέργεια”) και την μείωση της τιμής του ρεύματος για τους λαϊκούς καταναλωτές. Τελικά, όπως όλοι βλέπουμε στους λογαριασμούς μας, η πολιτική της λεγόμενης “πράσινης ανάπτυξης” αλλά και ο τρόπος που λειτουργεί το οικονομικό σύστημα είναι οι αιτίες για τις αυξήσεις στην ενέργεια (βλέπε ειδικό τέλος ΑΠΕ, χρηματιστήριο ενέργειας κ.α.).
Η απολιγνιτοποίηση προχωρά, ορυχεία, σταθμοί παραγωγής κλείνουν, οι εθελούσιες αποχωρήσεις– απολύσεις συνεχίζονται, ενώ παράλληλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, ακόμη και μονάδες καύσης βιομάζας ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίνοντας στους επιχειρηματίες της «πράσινης οικονομίας» από καλλιεργήσιμες και χορτολιβαδικές εκτάσεις μέχρι και περιοχές «natura».
Με τις συνεχείς εγκρίσεις ΜΠΕ, αλλά και την οικονομική στήριξη σε μια σειρά τέτοιους επενδυτές ΑΠΕ, οι περιφέρειες από την πλευρά τους προωθούν ενεργά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Επί της αρχής λοιπόν τοποθετούμαστε αρνητικά στα σχέδια για οποιοδήποτε βιομηχανικού τύπου έργο ΑΠΕ (βλ. τις προτάσεις για νέα Φ/Β πάρκα) που προωθεί την κυνήγι του μέγιστου κέρδους με θύμα τον λαό που πληρώνει πανάκριβα το ηλεκτρικό ρεύμα. Πιο συγκεκριμένα ως προς τις νέες προτεινόμενες επενδύσεις σημειώνουμε ότι:
- Δεν προσφέρουν στην τοπική ανάπτυξη και πρόοδο (λ.χ δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας).
- Επηρεάζουν την κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι εν λόγω περιοχές είναι απόλυτα προσανατολισμένες στην κτηνοτροφία με ότι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την επάρκεια σε βασικά τρόφιμα και της περιοχής μας και της χώρας μας εν γένει, ειδικά σε μια περίοδο επισιτιστικής κρίσης.
- Δεσμεύουν περιοχές με υψηλή ενεργειακή απόδοση οι οποίες μπορούσαν να αξιοποιηθούν απευθείας από τον Δήμο ή το κράτος προς όφελος του λαού (με αξιοποίηση των ΑΠΕ με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες).
- Συμβάλλουν στην άναρχη χωροθέτηση βιομηχανικού τύπου σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο χωροταξίας και χρήσεων γης.
- Δεν μπορούμε επίσης να μην αναλογιστούμε και τις ενστάσεις των τοπικών κοινωνιών που μέσα από τα τοπικά συμβούλια εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους.

ΥΓ. είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι ενώ δεκάδες συνδημότες μας αυτές τις μέρες, πληρώνουν παράβολα, μηχανικούς και συμβολαιογράφους για να μαζέψουν “χαρτούρα” και να αποδείξουν ότι οι μικρές εκτάσεις τους (χωράφια, ελαιοπερίβολα κ.α) τους ανήκουν και δεν είναι δασικά (βλ. ανάρτηση δασικών χαρτών- αντιρρήσεις), οι μεγαλο-επενδυτές των ΑΠΕ έχουν το ελεύθερο από τις αστικές κυβερνήσεις (μιας και ο νόμος τους προστατεύει) ουσιαστικά να “αποχαρακτηρίζουν” δασικές περιοχές...
Read More »
Η Λ.Σ. Σουλίου για τις νέες προτεινόμενες επενδύσεις μεγάλων έργων ΑΠΕ στον Δήμο Η Λ.Σ. Σουλίου για τις νέες προτεινόμενες επενδύσεις μεγάλων έργων ΑΠΕ στον Δήμο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου

Κυριακή, Μαΐου 08, 2022
Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου

Ο Πύργος Ραγίου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ βορειοδυτικά της Ηγουμενίτσας και είναι χτισμένος πάνω σε λόφο ύψους 85 μέτρων στο μέσο του κάμπου Ραγίου - Κεστρίνης. 
 
Πρόκειται για ένα μικρό, καθαρά στρατιωτικού χαρακτήρα, φρούριο έκτασης τριών μόλις στρεμμάτων που περιβάλλεται από ισχυρό ισοδομικό στο μεγαλύτερο τμήμα του τείχος, το οποίο ενισχύεται από ορθογώνιους οχυρωματικούς πύργους... 
 
Χρονολογείται στον 5ο αιώνα π.Χ. και αποτελεί την αρχαιότερη σωζόμενη οχύρωση του θεσπρωτικού χώρου. 
 
Αργότερα κατά τον 19ο αιώνα κατά την Οθωμανική περίοδο χτίστηκε και ο Πύργος που δεσπόζει από μακρία, ενώ ο χώρος κατοικήθηκε συστηματικά, όπως υποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός περιβόλων και τοίχων από ξερολιθιά. 
 
Ο Πύργος ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο της «κούλιας», που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένος στον ευρύτερο βαλκανικό χώρο κατά την Οθωμανική περίοδο.
Read More »
Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου Επίσκεψη στον επιβλητικό και αγέρωχο Πύργο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Σελίδες