Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς 138 κιλών κάνναβης

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς 138 κιλών κάνναβηςΣυνελήφθη σήμερα (11-05-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ημεδαπός, που διώκονταν με ένταλμα σύλληψης.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε ταυτοποιηθεί από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς σχεδόν -138- κιλών ακατέργαστης κάνναβης, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο συνεργοί του (σχετικό το από 29-04-2022 Δελτίο Τύπου της υπηρεσίας μας) και ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Άρτας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς 138 κιλών κάνναβης Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς 138 κιλών κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ - 6 εκλογικά κέντρα στη Θεσπρωτία

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ - 6 εκλογικά κέντρα στη Θεσπρωτία


Στις 15 Μαΐου από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.00 το βράδυ, ψηφίζουμε Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τον Αλέξη Τσίπρα, σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Ελλάδας.
Όσοι δεν είναι μέλη, γράφονται εκείνη την ημέρα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα και ψηφίζουν.
Για την Κεντρική Επιτροπή ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μόνο τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα μέχρι τις 21/3/2022.

Στη Θεσπρωτία οι εκλογές διεξάγονται στα παρακάτω έξι εκλογικά κέντρα.


Μαζί μας πρέπει να έχουμε:
Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Η συμμετοχή και η ψήφος μας στις εκλογές της 15 Μαΐου θέλουμε να καταγραφεί ως ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, που θα επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις με κατάληξη την εκλογή προοδευτικής κυβέρνησης, που θα δώσει ανάσα, ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας.

Read More »
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ - 6 εκλογικά κέντρα στη Θεσπρωτία Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ - 6 εκλογικά κέντρα στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλους

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: Ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλουςΣτην ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλους τους πολίτες και στη συνεργασία ιδιωτών γιατρών και παρόχων υπηρεσιών υγείας για την κάλυψη αναγκών των κέντρων υγείας και άλλων δομών του Ε.Σ.Υ. εστίασε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για θέματα ΕΟΠΥΥ και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στα αυξημένα κίνητρα που δίνονται για τη συμμετοχή γιατρών από το ΕΣΥ και περισσότερων γιατρών του ιδιωτικού τομέα στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, ο οποίος αντικαθιστά τον περιορισμένης ανταπόκρισης θεσμό του οικογενειακού γιατρού, καθώς και στα κίνητρα προς τους πολίτες ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η υποχρέωση εγγραφής τους σε προσωπικό γιατρό. Στάθηκε επίσης στη δυνατότητα των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να συνεργάζονται με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιώτες παρόχους, πολυϊατρεία και ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες και πράξεις που σήμερα δεν διαθέτουν και μάλιστα σε άγονες και προβληματικές περιοχές όπως η Παραμυθιά και οι Φιλιάτες. Ο κ. Γιόγιακας αναφέρθηκε και στα ποιοτικά κριτήρια που θα καθορίζουν τη συνεργασία και την αποζημίωση των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και στην πρόβλεψη ενιαίου πλαισίου για όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην Κατ’ Οίκον Νοσηλεία.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι, με τις αλλαγές αυτές, περισσότεροι πολίτες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τις οποίες σήμερα είτε δεν μπορούν να βρουν σε μια δημόσια δομή της περιοχής τους, είτε πρέπει να τις πληρώσουν σε ιδιώτη ενώ όλοι οι πολίτες θα έχουν, ελεύθερα και δωρεάν, έναν γιατρό που θα είναι ο σύμβουλος υγείας τους και η «πυξίδα» τους μέσα στο σύστημα υγείας. «Αντιμετωπίζοντας τέτοιες βασικές προκλήσεις, θα μπορούμε να χτίσουμε μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα πηγαίνει πέρα από την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη: στην προαγωγή της καλής υγείας, στην πρόληψη των ασθενειών και στην παροχή ολοκληρωμένης - ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής – φροντίδας. 
Προς όλους, και σε όλη τη διαδρομή της ζωής τους.», σημείωσε στο κλείσιμο της ομιλίας του, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου που συζητούμε βασίζεται σε κάποιες διαπιστώσεις, σε κάποια δεδομένα:
Είναι κοινή διαπίστωση ότι, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στη χώρα μας δεν έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά, ούτε ως περίθαλψη εκτός νοσοκομείου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και 1 στις 3 εισαγωγές έκτακτης ανάγκης και 4 στα 10 ορθοπεδικά περιστατικά θα μπορούσαν να αντιμετωπίζονται όχι στα νοσοκομεία αλλά σε δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Είναι δεδομένο ότι ούτε ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού, ως πρώτου σημείου εισόδου για τη διαχείριση της υγείας του, έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά:
Μόλις 1,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί σε οικογενειακό γιατρό από το 2017, όταν και θεσμοθετήθηκε.
Οι επαγγελματίες υγείας που θα μπορούσαν να έχουν ρόλο οικογενειακού ιατρού και είχαν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ μειώθηκαν κατά 60%, συνέπεια μαζικών αποχωρήσεων.
Είναι δεδομένο ότι, παρά τη σημαντική ενίσχυση τα τελευταία 3 χρόνια, σε βασικές πρωτοβάθμιες δομές Υγείας όπως είναι τα Κέντρα Υγείας, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις γιατρών, ιδιαίτερα σε άγονες και προβληματικές περιοχές, γιατί δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι…
Είναι επίσης δεδομένο ότι η χώρα μας έχει πλεόνασμα ιδιωτών που παρέχουν υπηρεσίες υγείας.
Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες γιατρούς εργάζονται εκτός του ΕΣΥ ενώ μια σημαντική μερίδα τους αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης. Ένα στα τέσσερα μέλη του μεγαλύτερου ιατρικού συλλόγου της χώρας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι άνεργο ή υποαπασχολούμενο.

Αυτά είναι τα δεδομένα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
Υπερφόρτωση των νοσοκομείων, περιορισμένη ανταπόκριση στο θεσμό του οικογενειακού γιατρού, αντικειμενική αδυναμία κάλυψης θέσεων γιατρών σε πρωτοβάθμιες δομές υγείας, μεγάλο και πυκνό δίκτυο ιδιωτών.
Και με αυτά τα δεδομένα η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει να διασφαλίσει την ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Υπηρεσίες, το κόστος των οποίων μπορεί να χρηματοδοτείται από το Κράτος αλλά οι οποίες δεν παρέχονται απαραίτητα και αποκλειστικά από το Κράτος.
Το κράτος διασφαλίζει το δημόσιο αγαθό της υγειονομικής περίθαλψης, βάζοντας τους κανόνες, χρηματοδοτώντας, εποπτεύοντας και ελέγχοντας τους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας.
Σε αυτό το μοντέλο, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας υγείας συνεργάζονται για την καλύτερη δυνατή κάλυψη όλων των αναγκών υγείας του κάθε πολίτη.
Ο πολίτης επιλέγει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας από τον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τις καλύψεις του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα λεφτά των φορολογούμενων δαπανώνται με γνώμονα την καλύτερη δυνατή σχέση οικονομικής βιωσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας.

Αυτός ο σεβασμός στις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών και στα χρήματα των φορολογουμένων, αυτή η συμπληρωματική σχέση μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα χαρακτηρίζει βασικές προβλέψεις αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Είναι η ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλους!
Με περισσότερα κίνητρα για τη συμμετοχή γιατρών από το ΕΣΥ και περισσότερων γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.
Αλλά και κίνητρα ώστε να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η υποχρέωση εγγραφής σε προσωπικό γιατρό.
Είναι η δυνατότητα των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε ιατρικές ειδικότητες και πράξεις που σήμερα δεν διαθέτουν - να συνεργάζονται με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιώτες παρόχους, πολυϊατρεία και ιδιώτες γιατρούς.
Με ειδική μέριμνα για τις άγονες και προβληματικές περιοχές, όπως είναι στην περίπτωση της Θεσπρωτίας η Παραμυθιά και οι Φιλιάτες.
Είναι τα ποιοτικά κριτήρια που θα καθορίζουν τη συνεργασία και την αποζημίωση των ιδιωτών παρόχων υπηρεσιών υγείας που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ.
Ώστε ο πολίτης να ξέρει ότι οι παροχές που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούνται από ιδιώτες που επενδύουν στη βελτίωση των υπηρεσιών και των υποδομών τους.
Είναι, ακόμη, η οργάνωση όλου του τοπίου που σχετίζεται με την Κατ’ Οίκον Νοσηλεία, ώστε υπό την ευθύνη του Κράτους να μπουν σαφείς και ενιαίοι κανόνες για όλους όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Αλλά και τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε ο ασθενής να μπορεί με μια μικρή δική του συμμετοχή να κάνει μια επέμβαση δίχως την πολύμηνη αναμονή των πρωινών χειρουργείων.
Με κόστη χαμηλότερα από αυτά των ιδιωτικών κλινικών.
Και οφέλη για το προσωπικό των νοσοκομείων που θα συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Με τις αλλαγές που φέρνει το παρόν νομοσχέδιο γίνονται κάποια συγκεκριμένα, ουσιαστικά βήματα:
Για να μπορούν περισσότεροι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τις οποίες σήμερα είτε δεν μπορούν να βρουν σε μια δημόσια δομή της περιοχής τους, είτε πρέπει να τις πληρώσουν σε ιδιώτη.
Για να μπορούν να έχουν όλοι, ελεύθερα και δωρεάν, έναν γιατρό που θα είναι ο σύμβουλος υγείας τους και η «πυξίδα» τους μέσα στο σύστημα υγείας.
Για να έχουν μεγαλύτερο αντίκρισμα οι εισφορές και οι φόροι με τους οποίους οι πολίτες χρηματοδοτούν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Για να αξιοποιηθεί μεγαλύτερο μέρος του «υγειονομικού αποθέματος» που έχει η χώρα μας σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις παρέχουν υπηρεσίες υγείας.
Αντιμετωπίζοντας τέτοιες βασικές προκλήσεις, θα μπορούμε να χτίσουμε μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που θα πηγαίνει πέρα από την εξωνοσοκομειακή περίθαλψη:
στην προαγωγή της καλής υγείας,
στην πρόληψη των ασθενειών,
και στην παροχή ολοκληρωμένης - ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής – φροντίδας.
Προς όλους, και σε όλη τη διαδρομή της ζωής τους.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλους Βασίλης Γιόγιακας: Ελεύθερη, δωρεάν επιλογή προσωπικού γιατρού για όλους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Κάτω από τη βάση» ο κ. Πιερρακάκης για τη διακοπή της επιδότησης SFBB για υπερυψηλές ταχύτητες internet

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Μ.Κάτσης: «Κάτω από τη βάση» ο κ. Πιερρακάκης για τη διακοπή της επιδότησης SFBB για υπερυψηλές ταχύτητες internetΑκόμα μια αποτυχία της κυβέρνησης ΝΔ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διατηρεί την Ελλάδα ουραγό στην Ευρώπη στη συνδεσιμότητα υπερυψηλών ταχυτήτων Internet. Tα χρήματα της δράσης Superfast Broadband (SFBB) για το κίνητρο επιδότησης της σύνδεσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε σταθερά δίκτυα νέας γενιάς εξαντλήθηκαν, χωρίς το Υπουργείο να έχει φροντίσει εγκαίρως για την επέκταση του προϋπολογισμού και τη συνέχισή της. Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας DESI της Ε.Ε. που κατατάσσει τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις στις ψηφιακές υποδομές και τη συνδεσιμότητα, με ευθύνη των κ.κ. Μητσοτάκη και Πιερρακάκη.

Η δράση SFBB ξεκίνησε το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα νέας γενιάς, ώστε η χώρα μας να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις της νέας ψηφιακής εποχής. Αφορούσε επιδότηση 360 ευρώ (48 ευρώ εφάπαξ κόστος σύνδεσης και 13 ευρώ ανά μήνα για διάστημα 2 ετών) για συνδέσεις σε ταχύτητες από 100Mbps έως 1Gbps. Μαζί με το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ Ultrafast Braodaband (UFBB) που προκηρύχθηκε τον Μάιο του 2019, επίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για κατασκευή εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών σε περιοχές στις οποίες δεν επιλέγουν να επενδύσουν οι πάροχοι, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν τις δράσεις που αναμένεται να αλλάξουν το τοπίο στην ταχύτητα και ποιότητα του Internet και να αναβαθμίσουν σημαντικά τη θέση της χώρας στην Ευρώπη στον αναπτυσσόμενο κλάδο της ψηφιακής οικονομίας.

Ωστόσο, η αδιαφορία της ΝΔ για έργα ουσίας όπως αυτά των ψηφιακών υποδομών, έχει ως αποτέλεσμα το μεν UFBB να έχει καθυστερήσει σημαντικά εδώ και 3 χρόνια, το δε SFBB να διακόπτεται απροειδοποίητα, παρόλη την επιτυχία του, καθώς έχει δώσει κίνητρο για σχεδόν 110.000 συνδέσεις. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική απόφαση του 2018 για την υλοποίηση της δράσης προέβλεπε την αύξηση του προϋπολογισμού της σε περίπτωση εξάντλησής του, κάτι που η σημερινή κυβέρνηση δε φρόντισε παρά τις διαβεβαιώσεις και πλέον είναι αβέβαιο αν αυτή θα συνεχιστεί στο μέλλον, καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. ξεκίνησαν πολύ καθυστερημένα με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σοβαρό σχεδιασμό και έργα ουσίας, ιδίως στον τομέα των υποδομών ευρυζωνικότητας που η χώρα μας υστερεί διαχρονικά. Αντ’ αυτού, εδώ και 3 χρόνια προτιμούν τις επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις αδιαφορώντας για τα συνεχή «καμπανάκια» και τη μεγάλη υστέρηση της Ελλάδας στην ψηφιακή διακυβέρνηση που δημοσιεύονται τακτικά σε εκθέσεις της Ε.Ε. και άλλων οργανισμών.
Read More »
Μ.Κάτσης: «Κάτω από τη βάση» ο κ. Πιερρακάκης για τη διακοπή της επιδότησης SFBB για υπερυψηλές ταχύτητες internet Μ.Κάτσης: «Κάτω από τη βάση» ο κ. Πιερρακάκης για τη διακοπή της επιδότησης SFBB για υπερυψηλές ταχύτητες internet Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

«Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας»

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
«Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας»


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Πρόγραμμα Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας» του Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑ – ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020.

Στα πλαίσια της ανωτέρω πράξης, διοργανώνουμε το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 10:00πμ στο ξενοδοχείο Sivota Diamond Spa Resort στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας» και σας καλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Read More »
«Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας» «Η υδατοκαλλιέργεια ως μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας & η συμβολή της στην οικονομία της Θεσπρωτίας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Δωρεά από την οικογένεια Μπουρσινού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Δωρεά από την οικογένεια Μπουρσινού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την οικογένεια του κυρίου Δημητρίου Μπουρσινού για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.
Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής),
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Read More »
Δωρεά από την οικογένεια Μπουρσινού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από την οικογένεια Μπουρσινού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022


Στις 4 και 5 Μαΐου 2022, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένα της Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιος Πορφύρης συμμετείχε στο 19ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία και στο οποίο συμμετείχαν 450 προσκεκλημένοι από 60 εταιρίες του Ferry Industry και της κρουαζιέρας.

Ο κ. Πορφύρης ήταν ένας εκ των πέντε κύριων ομιλητών που προσκλήθηκαν φέτος στο πάνελ με θέμα «The Ro-Pax port's panel debate – How can ports support the green revolution?», μαζί με ευρωπαίους ομολόγους του από τα λιμάνια του Kristiansand (Νορβηγία), Karlsham (Δανία), Στοχόλμης (Σουηδία) και Hirtshals (Δανία), όπου είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του, ο κ. Πορφύρης παρουσίασε την δυναμική που αναπτύσσει ο Λιμένας της Ηγουμενίτσας, ενώ ανέφερε αναλυτικά όλα τα νέα έργα υποδομής που σχεδιάστηκαν και αναμένεται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους που επιδιώκονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του λιμανιού ως «Πράσινου λιμένα» και “Zero Energy Port”, στην ανάπτυξη έργων υποδομής για την παροχή υπηρεσιών στα ασυνόδευτα φορτία, την καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως προορισμού Κρουαζιέρας, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου για τις Μαρίνες.

Τέλος, αναφέρθηκε σε όλα τα κοινοτικά προγράμματα (POSEIDON MED II, ALFION) που ήδη αξιοποιούνται, μέσω των οποίων αποδεικνύεται ότι το Περιβάλλον βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής του, που καθιστά τον λιμένα της Ηγουμενίτσας μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη στον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των σχετικών μελετών για την υλοποίηση του στόχου «Πράσινος λιμένας» και “Zero Energy Port”.

Ο κ. Πορφύρης, στο περιθώριο του Συνεδρίου πραγματοποίησε επίσης ενδιαφέρουσα συνάντηση με στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών και χρηστών του Λιμένα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, μεταξύ των οποίων και του κου Carl Bildt, πρώην Πρωθυπουργού και νυν Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας. Μαζί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας, καθώς και πως αυτός επηρεάζει την Παγκόσμια Λιμενική Βιομηχανία.
Read More »
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022 Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στο 19o Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Shippax Ferry Conference 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022
Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 84χρονος αλλοδαπός επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ''MEIN SCHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότιου στενού ν. Κέρκυρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης και ως εκ τούτου, το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, κατόπιν οδηγιών, προσεγγίζει την θαλάσσια περιοχή έξω από τον δίαυλο του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στο σημείο, παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα εσωτερικού Ηγουμενίτσας. Ακολούθως, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και αρχικά διεκομίσθη στο Τμήμα επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Φιλιατών, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Read More »
Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη κρουαζιερόπλοιου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 11, 2022 Rating: 5

Σελίδες