Οι "VIPE" από την Ηγουμενίτσα μας συστήνονται με το πρώτο single τους Mauro Xroma (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Οι "VIPE" από την Ηγουμενίτσα μας συστήνονται με το πρώτο single τους Mauro Xroma (+ΒΙΝΤΕΟ)


Είμαστε οι VIPE ένα μουσικό συγκρότημα από την Ηγουμενίτσα με αγάπη και πάθος για την μουσική.
Αποτελούμαστε από 2 ατομα τον Πέτρο Γιαννούλη και τον Βλαντισλάβ Κνιάζεφ (με το καλλιτεχνικό vladis brando sto tik tok kai YouTube με πάνω από 400.000 ακόλουθους) και γράφουμε μόνοι μας την μουσική και τους στοίχους για τα κομμάτια μας.
Ασχολούμαστε χρόνια με την μουσική και επιθυμία μας είναι να την μοιραστούμε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται.
Η μουσική μας είναι χορευτική και μπορεί να ακουστεί όλες τις ώρες της ημέρας ανεβάζοντας την διάθεση .
Παλεύουμε με δικές μας δυνάμεις έχοντας ως κινητήρια δύναμη την μουσική.
Σας παρουσιάζουμε το καινούριο μας single ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ.Read More »
Οι "VIPE" από την Ηγουμενίτσα μας συστήνονται με το πρώτο single τους Mauro Xroma (+ΒΙΝΤΕΟ) Οι "VIPE" από την Ηγουμενίτσα μας συστήνονται με το πρώτο single τους Mauro Xroma (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης επενδυτικών δανείων συνολικού ύψους 1.800.000€

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης επενδυτικών δανείων συνολικού ύψους 1.800.000€Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, με στόχο την προώθηση και υποστήριξη της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Ηπείρου θα συμβάλλει στο έργο του Ταμείου με τη χορήγηση επενδυτικών δανείων συνολικού ύψους 1.800.000€. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας αποτελεί το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά αποκλειστικά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ).

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν χρηματοδότηση έως και 400.000€ για επενδύσεις σε ενσώματα ή άυλα πάγια περιουσιακά στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση του επενδυτικού τους σχεδίου. Η χρηματοδότηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιείται μέσω παροχής εγγυήσεων υπέρ τους, με δυνατότητα επιχορήγησης σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων κριτηρίων καινοτομίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, κ. Ιωάννης Βουγιούκας, ανέφερε: «Η στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της τοπικής επιχειρηματικότητας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου. Με τη συμμετοχή μας στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα προχωρήσουμε άμεσα στη χορήγηση επενδυτικών δανείων στις επιχειρήσεις που πληρούν τα κριτήρια του Ταμείου, με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας».

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεργαστούν με την Τράπεζα Ηπείρου, μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα: www.ependyseis.gr/mis/
Read More »
Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης επενδυτικών δανείων συνολικού ύψους 1.800.000€ Η Τράπεζα Ηπείρου ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης επενδυτικών δανείων συνολικού ύψους 1.800.000€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ


Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2022» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 23:59.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από 01/01/2006 έως 14/06/2016.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης), ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας η διαμονή μπορεί να διαρκεί έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στις διευθύνσεις: Δικαιούχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Προγράμματα κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ) https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/programmata-kataskenoseon-oaed.

Πάροχοι (Αρχική → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Πάροχοι κατασκήνωσης) https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/parokhoi-kataskenoses.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 μέχρι 30.000 ευρώ οι οποίοι το έτος 2021:
– είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ ή
– έλαβαν τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
– έλαβαν επιδότηση ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
– συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης τακτικής ή μακροχρόνιας ανεργίας) ή
– είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (οικογενειακό εισόδημα, αριθμός παιδιών), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.
Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2022.
Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.
Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Δικαιολογητικά που αφορούν στην ασφαλιστική ταυτότητα, στο εισόδημα και στην ανεργία των δικαιούχων, αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.
Επειδή η ταυτοποίηση των παιδιών που δηλώνονται στις αιτήσεις των δικαιούχων θα γίνει, μέσω αυτεπάγγελτης αναζήτησης με βάση τον ΑΜΚΑ τους, οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως για την απόδοση ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή για την επικαιροποίηση των στοιχείων τους, όταν υπάρχει μεταβολή αυτών στην οικογενειακή μερίδα και να προσέξουν ιδιαίτερα στη συμπλήρωση του σωστού ΑΜΚΑ στην αίτηση.
Επίσης, οι δικαιούχοι οφείλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην αίτησή τους, στη συμπλήρωση του πεδίου όπου δηλώνουν, αν το παιδί συμμετέχει στο πρόγραμμα ως ωφελούμενο ή όχι, γιατί αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΟΧΙ», ενώ επιθυμούν να διαμείνει σε κατασκήνωση, θα αποκλειστεί το παιδί από το πρόγραμμα, ενώ, αν συμπληρώσουν την ένδειξη «ΝΑΙ», ενώ δεν είναι βέβαιοι για τη διαμονή του, θα αποκλειστούν οι ίδιοι από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ (https://www.oaed.gr/paidikes-kataskinwseis).
Read More »
Αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Εντατικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και στα παράλια της Ηπείρου

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Εντατικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και στα παράλια της Ηπείρου


Μέσα στον Μάιο -και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά- ξεκινούν φέτος στοχευμένοι εντατικοί έλεγχοι σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» και ανεξάρτητα από τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούν οι κατά τόπο αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα επικεντρωθούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ακόλουθες περιοχές:
Παράκτιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.
Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Ίος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος).
Κρήτη (περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου).
Νησιά Ιονίου (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα).
Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος των ελέγχων είναι η διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, θέματα αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών εργασίας, καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Υγιής επιχειρηματικότητα και εκμετάλλευση των εργαζομένων δεν συμβαδίζουν. Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω του ΣΕΠΕ, δίνει έμφαση και προτεραιότητα στους ελέγχους τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικά εκεί που υπάρχουν καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές. Ο τουρισμός μας είναι ένας δυναμικός κλάδος με μεγάλη προστιθέμενη αξία στην οικονομία μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία».
Read More »
Εντατικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και στα παράλια της Ηπείρου Εντατικοί έλεγχοι του ΣΕΠΕ και στα παράλια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου | Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου | Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές


Οι ενώσεις εκδοτών έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου Ε.Ι.Η.Ε.Α. (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών), ΕΝ.Ε.Δ. (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου), Σ.Η.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων), Ε.Ι.Ε.Τ. (Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου), Ε.Δ.Ι.Π.Τ. (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου) και εκδοτικές επιχειρήσεις μέλη του ΟΣΔΕΛ, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Η Καθημερινή, προχωρούν στην υλοποίηση πανελλαδικής ενημερωτικής καμπάνιας, που στοχεύει στην ενίσχυση της έγκυρης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας. Η καμπάνια, η έναρξη της οποίας τοποθετείται στις 3 Μαΐου 2022, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου), στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου που επιτελεί προς όφελος των συμβασιούχων του, αλλά και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.
Με κεντρικό σύνθημα Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου. Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές, η καμπάνια εστιάζει στον κίνδυνο που διατρέχει η ενημέρωση από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προτρέπει το κοινό αφενός να εμπιστευθεί τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και αφετέρου να επιλέξει για άντληση πληροφορίας τα μέσα των επαγγελματιών Τύπου. Η έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι η κοινωνική, οικονομική και πολιτική συγκυρία έχει αυξήσει τις ανάγκες για έγκυρη ενημέρωση, ενώ την ίδια στιγμή το φαινόμενο των ψευδών ειδήσεων έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Οι ψηφιακές πλατφόρμες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει ριζικά το τοπίο, τη ροή, τα κανάλια και τους ρυθμούς διάχυσης της πληροφορίας. Ο πολίτης αν και θεωρητικά έχει πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, επί της ουσίας βρίσκεται χαμένος στο χάος του διαδικτύου, εκτεθειμένος σε πληθώρα ψευδών ειδήσεων, έκθετος στον κίνδυνο της παραπληροφόρησης.
Παράλληλα, οι νέες συνθήκες, όπως αυτές διαμορφώνονται στη μετά-Covid 19 ψηφιακή εποχή, μετατοπίζουν το κέντρο βάρους από τον Τύπο στους τεχνολογικούς κολοσσούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το δημοσιογραφικό περιεχόμενο και μονοπωλούν τη διαφήμιση -τις περισσότερες φορές χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο στους δικαιούχους. Ως αποτέλεσμα, ο Τύπος βρίσκεται μπροστά σε μία άνιση μάχη, κατά την οποία καλείται να αντιμετωπίσει τις πλατφόρμες, αλλά και κάθε είδους ανταγωνιστή, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το χάος του διαδικτύου διασπείρει αμφίβολες ή και ψευδείς ακόμα ειδήσεις. Δεν διακυβεύονται πλέον μόνο η ποιότητα των ειδήσεων και η ακεραιότητα της δημοσιογραφίας, αλλά και οι κοινωνικές και δημοκρατικές αξίες στο σύνολό τους.
Με την καμπάνια αυτή οι εκδότες Τύπου και οι ενώσεις τους στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη ελέγχου των πηγών ενημέρωσης και διασταύρωσης των ειδήσεων, στην ανάδειξη του ρόλου του επαγγελματία δημοσιογράφου και του εκδότη Τύπου ως φορέων έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης, καθώς και στην κατάδειξη της συμβολής του περιφερειακού και τοπικού Τύπου. Επιδίωξη εκδοτών και ενώσεων είναι να εγκαθιδρυθεί στη συνείδηση του κοινού η άποψη ότι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από αξιόπιστη και έγκυρη πληροφορία.
Η ενημέρωση είναι μία σοβαρή υπόθεση, που επηρεάζει άμεσα τη ζωή και την καθημερινότητα καθενός και καθεμιάς. Δεν μπορούμε λοιπόν να την εμπιστευόμαστε (είναι σαν να εμπιστευόμαστε την υγεία, την εργασία, τη ζωή μας), σε αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας μέσα. Οφείλουμε να απευθυνόμαστε στους επαγγελματίες του Τύπου και να επιλέγουμε τις πηγές μας με κριτική σκέψη και αίσθημα ευθύνης.
Read More »
Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου | Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν την ενημέρωσή σου | Εμπιστεύσου μόνο αξιόπιστες πηγές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου


ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Μαΐου 2022
Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Γραικοχώρι

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου, ημέρας της εορτής.
Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης.

* Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Ηγουμενίτσα: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

224 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
224 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 71
ΠΕ Θεσπρωτίας 18
ΠΕ Ιωαννίνων 89
ΠΕ Πρέβεζας 46

Read More »
224 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 224 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Συγχαρητήρια της ΕΠΣ Θεσπρωτίας για τον τελικό του κυπέλου

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Συγχαρητήρια της ΕΠΣ Θεσπρωτίας για τον τελικό του κυπέλουΟ Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας, μετά το τέλος μίας πραγματικής ποδοσφαιρικής γιορτής, όπως αποτέλεσε ο Τελικός Κυπέλλου, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση ενός γεγονότος, που μπορεί να αποτελέσει νέα αφετηρία για το θεσπρωτικό ποδόσφαιρο.
Αρχικά στους πραγματικούς πρωταγωνιστές: τους άξιους ποδοσφαιριστές και τα τεχνικά επιτελεία και των δύο ομάδων, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διεκδίκηση του τροπαίου και είμαστε σίγουροι, πως απόλαυσαν το ποδόσφαιρο στην πραγματική του διάσταση, αυτή της χαράς και της ευγενικής άμιλλας. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε μία γιορτή.
Στους Διαιτητές, που έφεραν με επιτυχία σε πέρας την δύσκολη αποστολή τους.
Στους παράγοντες, που απέδειξαν, πως το ποδόσφαιρο ενώνει και η συνεργασία αποδίδει καρπούς.
Στους φιλάθλους, που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του Σταδίου. Η εικόνα ολόκληρων οικογενειών στις κερκίδες αποδεικνύει την διαχρονικότητα του ποδοσφαίρου ως απόλυτο κοινωνικό γεγονός, πηγή έντονων συναισθημάτων και υπερηφάνειας.
Στον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και στην κ. Πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας, που μας παρείχαν κάθε συνδρομή, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο νυχτερινός Τελικός Κυπέλλου, όπως αξίζει στους παίκτες, τους προπονητές και στους παράγοντες, που μόχθησαν ολόκληρη την χρονιά, αλλά και στους φιλάθλους της Θεσπρωτίας, που στάθηκαν δίπλα στις ομάδες.
Στους ανθρώπους, όπως τα μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Θεσπρωτίας, την Γραμματέα της Ένωσης, τον συντηρητή του γηπέδου, την εκφωνήτρια, τους ανθρώπους της ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογικής υποστήριξης, τους Παρατηρητές, που έδωσαν άμεση λύση σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα.
Μετά από μία δύσκολη διετία, που ταλάνισε και το ποδόσφαιρο της ακριτικής μας περιοχής, ευχόμαστε περισσότεροι άνθρωποι να στηρίξουν ομάδες των περιοχών τους, αποκτώντας κίνητρο από την γιορτή του Τελικού του Κυπέλλου.
Με την λήξη των αγωνιστικών διοργανώσεων του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου της ΕΠ.Σ. Θεσπρωτίας αξίζουν συγχαρητήρια στην Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο ομάδα της Α.Ε. Νέας Σελεύκειας, αλλά και σε όλες τις ομάδες, που συμμετείχαν στους θεσμούς και στο Πρωτάθλημα Υποδομών.
Ευχόμαστε περισσότερα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο.
Το μήνυμα ήταν σαφές και δυνατό: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Read More »
Συγχαρητήρια της ΕΠΣ Θεσπρωτίας για τον τελικό του κυπέλου Συγχαρητήρια της ΕΠΣ Θεσπρωτίας για τον τελικό του κυπέλου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση»

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση»Η Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος θα είναι το θέμα του Open Live Webinar που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 12 Μαΐου και ώρες 19:00-20:30, με τίτλο «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση». Μια ουσιαστική συζήτηση που θα δώσει την αφορμή για πολλές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την πολυδιάστατη εικόνα της ΔΑΦ, από την παιδική ηλικία μέχρι και την ενηλικίωση.

-Kεντρικοί ομιλητές:
Κωνσταντίνος Κώτσης, Επίκουρος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής, Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Στεφανία Φερεντίνου, Λογοθεραπεύτρια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου, ΠΓΝΙ

-Επιμέλεια-συντονισμός:
Θάλεια Θεοδωρίδη, Επικοινωνιολόγος Μ.Α.

Το webinar διοργανώνεται από:

*Φόρμα δωρεάν συμμετοχής: https://bit.ly/3FrEde9
O σύνδεσμος για την πλατφόρμα Zoom θα αποσταλεί στο email των συμμετεχόντων.
*Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Επικοινωνία:
Tηλέφωνο: 6986733756
Read More »
WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση» WEBINAR «Συνομιλούμε για τον Αυτισμό: Από τη Διάγνωση στην Παρέμβαση» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Ραγίου

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο ΡαγίουRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Ραγίου Εθελοντική αιμοδοσία στο πνευματικό κέντρο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Όλα τα ονόματα των υποψηφίων από την Ήπειρο για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων από την Ήπειρο για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣΣε γιορτή συμμετοχής και δημοκρατίας φιλοδοξεί να μετατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τις κάλπες για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου.
Το σύνθημα «Στις 15 Μάη, γινόμαστε μέλη, ψηφίζουμε, τους στέλνουμε τον λογαριασμό» συμπυκνώνει τη στρατηγική της Κουμουνδούρου, αφού κεντρικό ζητούμενο είναι η κάλπη της 15ης Μαΐου να αποτελέσει κορύφωση της συμμετοχής και της δυναμικής του κόμματος και ταυτόχρονα το έναυσμα για την τελική μάχη που θα οδηγήσει στις κάλπες της απλής αναλογικής. Εκεί που ο στόχος έχει ήδη περιγραφεί από τον Αλ. Τσίπρα: πρώτη θέση και συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης που θα ανοίξει τον δρόμο στην πολιτική αλλαγή.

1. ΓΑΛΑΝΑΚΗ ΑΝΝΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΓΚΙΖΑ ΟΥΡΑΝΙΑ (ΡΑΝΙΑ)
4. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
5. ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
6. ΖΔΡΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7. ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
8. ΚΑΤΣΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
9. ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΕΛΕΝΙΤΣΑ(ΕΛΕΝΗ)
10. ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
11. ΚΟΣΣΥΒΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
12. ΚΡΙΤΣΙΜΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
13. ΛΕΛΟΒΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
14. ΜΑΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
15. ΜΑΡΚΟΥ ΣΥΜΕΩΝ
16. ΜΑΥΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
17. ΜΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
18. ΜΙΧΑΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ
19. ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
20. ΝΑΤΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
21. ΝΑΤΣΙΚΑ ΑΓΛΑΙΑ
22. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
23. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
24. ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗ
25. ΣΔΡΑΒΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
26. ΣΟΥΛΕΛΕ ΛΙΛΑ-ΑΓΛΑΙΑ
27. ΣΠΕΓΓΟΣ ΑΡΗΣ
28. ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
29. ΤΖΟΥΦΗ ΜΕΡΟΠΗ
30. ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Read More »
Όλα τα ονόματα των υποψηφίων από την Ήπειρο για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Όλα τα ονόματα των υποψηφίων από την Ήπειρο για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τις καταγγελίες για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός υπηρεσίας από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τις καταγγελίες για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός υπηρεσίας από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑΟι κινητοποιήσεις του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών του αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά του, όπως και κάθε συλλόγου εργαζομένων. Η χρησιμοποίηση συμβολικά κάποιων υπηρεσιακών οχημάτων σε μια πορεία διαμαρτυρίας δεν θα πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για ενοχοποίηση κάθε συνδικαλιστή ή σωματείου εργαζομένων.

Η προστασία του δημοτικού και δημοσίου συμφέροντος αποτελεί χρέος κάθε δημόσιου φορέα και απαίτηση των πολιτών. Όμως, στην περίπτωση της
στοχοποίησης του προέδρου συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, θεωρούμε ότι επιδεικνύεται υπερβάλλων ζήλος από την Δημοτική αρχή και για άλλους λόγους.

Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας βρίσκεται στο πλευρό και στηρίζει κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή και σωματείο που αγωνίζεται για δικαιώματα και δικαιοσύνη.
Read More »
Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τις καταγγελίες για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός υπηρεσίας από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας για τις καταγγελίες για χρήση υπηρεσιακών οχημάτων εκτός υπηρεσίας από τον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Πώς να κερδίσετε χρήματα παρακολουθώντας αγώνες χάντμπολ

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Πώς να κερδίσετε χρήματα παρακολουθώντας αγώνες χάντμπολ


Αν και χρησιμοποιείται ευρέως σε σχολεία και μαθήματα φυσικής αγωγής, η επαγγελματική σκηνή χάντμπολ είναι πολύ περιορισμένη και σπάνια εμφανίζεται στις αθλητικές ειδήσεις στη Ρουμανία.
Στο χάντμπολ ανδρών, η Δανία είναι η κυρίαρχη παγκόσμια πρωταθλήτρια, ενώ στο χάντμπολ γυναικών η Ολλανδία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια.
Οι κανόνες του παιχνιδιού στο χάντμπολ
Στο χάντμπολ, δύο ομάδες των 7 η κάθε μία παίζουν σε ένα γήπεδο που μοιάζει με ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο γύρους των 30 λεπτών ο καθένας, με δύο διαιτητές στο γήπεδο, έναν σε κάθε πλευρά.
Ένα μέλος της ομάδας μπορεί να κάνει 3 κινήσεις ενώ κρατά την μπάλα, μετά από τις οποίες πρέπει να παίξει την μπάλα ή να προσπαθήσει να σημειώσει ένα γκολ εκτός εάν ο παίκτης αναπηδήσει στο έδαφος ενώ κινείται.
Στο χάντμπολ, μόνο ο τερματοφύλακας μπορεί να μπει στην περιοχή, εκτός από το λάκτισμα του πέναλτι, αλλά ο παίκτης μπορεί να πηδήξει στην περιοχή του πέναλτι όταν προσπαθεί να σκοράρει ενώ το ζιβάγκο ξεκινά έξω από την περιοχή του πέναλτι.
Για να στοιχηματίσετε στο χάντμπολ, πρέπει να επιλέξετε έναν πράκτορα στοιχημάτων που καλύπτει εκτενώς το άθλημα σε όλο τον κόσμο, καθώς δύσκολα μπορείτε να βρείτε αυτό το άθλημα στη Ρουμανία.
Εάν συνδεθείτε στο bookmaker 20Bet, μπορείτε εύκολα να βρείτε το χάντμπολ στη λίστα αθλημάτων στην αριστερή πλευρά της οθόνης.
Η πιο πολλά υποσχόμενη αγορά στοιχημάτων είναι η αγορά Over and Under
Για να είναι επιτυχημένο το over, πρέπει να σημειώσετε τουλάχιστον 58 γκολ στον αγώνα. Για να είναι επιτυχημένο το Under, το παιχνίδι πρέπει να σκοράρει το πολύ 57 πόντους.
Μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε στο πόσα γκολ θα σημειώσει κάθε ομάδα. Για παράδειγμα, η Βοσνία έχει 26,5 γκολ και η Γαλλία έχει 31,5 γκολ. Κι αυτό γιατί η Γαλλία ευνοήθηκε από περισσότερα από ένα γκολ.
Η αγορά Τα γκολ και των δύο ομάδων είναι πολύ δημοφιλή στο στοίχημα ποδοσφαίρου και είναι επίσης δυνατό να στοιχηματίσετε στο χάντμπολ, αν και με περισσότερα γκολ. Αυτό και "Και οι δύο ομάδες πέτυχαν 20 και 25 γκολ."
Read More »
Πώς να κερδίσετε χρήματα παρακολουθώντας αγώνες χάντμπολ Πώς να κερδίσετε χρήματα παρακολουθώντας αγώνες χάντμπολ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε.

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022
Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε.


Η σημερινή ανακοίνωση της έκθεσης της έγκριτης, διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ελευθεροτυπίας, αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της.
Η κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 ολόκληρες θέσεις στη σχετική κατάταξη - μέσα σε μόλις 1 χρόνο - που τη φέρνει στην 108η θέση από 180 χώρες, δεν έχει προηγούμενο. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει το άκρως επικίνδυνο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τη λειτουργία ενός από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συμβάλει με ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις, στο να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου έπειτα από τα σκοτεινά χρόνια των Μνημονίων, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κατάταξή της στην ελευθερία του Τύπου (από την 99η θέση το 2014, στην 65η θέση το 2019).
Ο κ. Μητσοτάκης, αντιθέτως, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και των Βαλκανίων, κάτω από χώρες που βρίσκονται στα βάθη της Αφρικής, μετατρέποντάς την σε ντροπή της Ευρώπης. Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», επιβεβαιώνει πως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει πληγεί καίρια η ελευθερία του Τύπου και το δημοσιογραφικό έργο στην Ελλάδα. Ανεξιχνίαστη δολοφονία δημοσιογράφου, διώξεις ρεπόρτερ και εκδοτών, διαπλοκή με την πολιτική εξουσία, αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ και χάρισμα εκατομμύριων ευρώ στους καναλάρχες, ασφυκτικός έλεγχος του Μεγάρου Μαξίμου στα Δημόσια Μέσα, αποκλεισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορέων και της κοινωνίας των πολιτών από τη δημόσια σφαίρα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η πρόσφατη έκθεση του ΕΣΡ. Αν προσθέσει κανείς και τις περιπτώσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, αντιλαμβάνεται το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα στη «γυάλα» προπαγάνδας που τον περιβάλλει, άλλα όσο και αν επιτίθεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου, στις διεθνείς οργανώσεις που κατακεραυνώνουν το καθεστώς του, δε θα καταφέρει να κρύψει την αλήθεια για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα. Τον διαβεβαιώνουμε, ακόμα, πως ο λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρώσει το σχέδιό του για πλήρη εγκαθίδρυση τριτοκοσμικού καθεστώτος ανελευθερίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται, ξεκάθαρο, δίκαιο και αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας ΜΜΕ. Με κανόνες, λογοδοσία, διαφάνεια, όπου οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν σε Κράτος και εργαζόμενους αυτά που οφείλουν και οι δημοσιογράφοι θα είναι ελεύθεροι και ασφαλείς να επιτελούν το κοινωνικό και συνταγματικό τους ρόλο.

Κάτσης Μάριος,
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Γκαρά Αναστασία
Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Read More »
Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Σελίδες