Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Τρίτη

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Τρίτη


Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με το από 23/06/2015 Δελτίο Τύπου, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης και επέκτασης στις 30 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη με έναρξη την 00:01 και λήξη την 24:00. 
 
Επίσης το Σωματείο Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» θα συμμετάσχει στην προαναφερόμενη απεργία της Π.Ν.Ο. με 24ωοη απεργιακή κινητοποίηση την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 με έναρξη την 00:01 και λήξη την 24:00 (αφορά τις δρομολογιακές γραμμές Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας. Λευκίμης - Ηγουμενίτσας. Ηγουμενίτσας - Παξών). 
 
Προς αποφυγή ταλαιπωρίας το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να μετακινηθεί την ανωτέρω ημερομηνία προς Λιμένες Ιταλίας και προς Λιμένες Κέρκυρας - Λευκίμμης - Παξών, παρακαλείται να ενημερώνεται σχετικά από τα τοπικά Ναυτικά Πρακτορεία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.-
Read More »
Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Τρίτη Ηγουμενίτσα: Χωρίς πλοία την Τρίτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα


Χθες (25-06-2015) το μεσημέρι, στο 3ο χιλιόμετρο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων (Νεοχωρόπουλο), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 82χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. 
 
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων.
Read More »
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Θεσπρωτίας


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κάνει γνωστό ότι, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Θεσπρωτίας θα προβεί στην πρόσληψη δύο(2) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου & συγκεκριμένα δύο (2) ΠΕ Γεωπόνων ως Τομεαρχών Δακοκτονίας, και εν ελλείψει,Τεχνολόγων γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2190/1994 (όπως ισχύει).

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ετών έως 65.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα Γραφεία της υπηρεσίας μας εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας στις εφημερίδες, μαζί με τα εξής δικαιολογητικά:
 • Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.
 • Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών.
 • Φωτοαντίγραφο άδειας άσκησης επαγγέλματος.
 • Υ.Δ. του Ν.1599/1986, ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα. (περί καταδίκης).
 • Υ.Δ. του Ν.1599/1986, απασχόλησης κατά το προηγούμενο έτος σε δημόσια υπηρεσία ή Νομικό Πρόσωπο.

Οι υποψήφιοι εκτός των ανωτέρω για την μοριοδότησή τους, πρέπει να καταθέσουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 • Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου για τη δημοτικότητα.
 • Βεβαιώση ΟΑΕΔ περί της ανεργίας.
 • Βεβαίωση ΟΑΕΔ περί επαγγελματικής κατάρτισης.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Αποδεικτικά εμπειρίας 
 • Τα αντίστοιχα δικαιολογητικά για τις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι επικαλούνται ιδιότητα τέκνου πολύτεκνης οικογένειας

Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. 2316/12-6-2015………ανακοίνωση (Σ.Ο.Χ.-2)– πρόσκλησή μας, η οποία είναι αναρτημένη στον πίνακα ανακοινώσεων της Π.Ε.. Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.. Θεσπρωτίας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (στον κ Μητσάκη Θεοχάρη ή στον κ Σοφούρη Περικλή τηλ.: 26653601601&60151).

Η παρούσα να κοινοποιηθεί στις ημερήσιες εφημερίδες του Νομού Θεσπρωτίας «Θεσπρωτική» «’Τιτάνη»και «Διαβούλευση» με έδρα την Ηγουμενίτσα.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
Read More »
Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Δύο προσλήψεις στην Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από αγροικία

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από αγροικία
 
 
Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2015) το μεσημέρι στην Αμπελιά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 36 και 28 ετών, για απόπειρα κλοπής από αγροικία στην Αμπελιά Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δύο άνδρες αφού διέρρηξαν την κεντρική πόρτα αγροικίας, εισήλθαν σε αυτή, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από αγροικία Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για απόπειρα κλοπής από αγροικία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις


Συνελήφθησαν, χθες (25-06-2015), στα Ιωάννινα και στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, δύο φυγόποινοι, ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος των δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν ξεχωριστές καταδικαστικές αποφάσεις, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου ΡΟΠΗ πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου ΡΟΠΗ πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού ΔελτίουΤο φροντιστήριο ΡΟΠΗ διοργάνωσε εχτές Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα στις 7 μ.μ. , εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα:
“Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος”
με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτoρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνο Κότιο. 


 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Angelika Pallas
Read More »
Με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου ΡΟΠΗ πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου Με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου ΡΟΠΗ πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα, εκδήλωση για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Ανοίγει σήμερα στην Ηγουμενίτσα το νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών ELEKTROSTORE24

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Ανοίγει σήμερα στην Ηγουμενίτσα το νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών ELEKTROSTORE24Read More »
Ανοίγει σήμερα στην Ηγουμενίτσα το νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών ELEKTROSTORE24 Ανοίγει σήμερα στην Ηγουμενίτσα το νέο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών ELEKTROSTORE24 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ;

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: 
ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ;Ο κόμπος έφθασε στο χτένι.

Μας είναι οδυνηρό, που αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε έτσι στον άλλοτε (;) ευαίσθητο από και προς κάθε κατεύθυνση Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλο, αλλά ο ίδιος μας υποχρεώνει. 
Ας μας επιτρέψει να του αντιπαραθέσουμε δύο υποθέσεις που αφορούν τον Δήμο και που αποδεικνύουν ότι έχει χάσει ή τον έλεγχο του Δήμου ή τον ανθρωπισμό του, έτσι όπως τον γνώριζε ή νόμιζε για δεκαετίες η κοινωνία.


Η μία έχει να κάνει με τον επί μία περίπου δεκαετία ανελέητο ξεδιάντροπο και τελικά παράνομο και καταχρηστικό εμπαιγμό του Δήμου Ηγουμενίτσας σε βάρος του ανάπηρου (100%) συμπολίτη μας Βαγγέλη Παππά.


Ως γνωστόν, όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους προβλέπουν, ο Βαγγέλης Παππάς έχει ζητήσει άδεια λειτουργίας περιπτέρου. 
Για χρόνια, ενώ του υπόσχονταν την ικανοποίηση του νόμιμου και δίκαιου αιτήματός του, το άφηναν στα συρτάρια της γραφειοκρατικής ή της κομματικής σκοπιμότητας και εκδίκησης.


Μετά από αδειοδότηση της τότε Νομαρχίας επί Γιόγιακα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει τη θέση του περιπτέρου σε μια ερημική περιοχή, μακρυά  στον συνοικισμό Εθνικής Αντίστασης, για την υποτιθέμενη εξυπηρέτηση των κατοίκων του.

Και πάλι μετά από σοβαρές αντιδράσεις του ίδιου, αποφάσισαν να του υποδείξουν άλλον χώρο, απέναντι από το παλαιό –νέο λιμάνι και άνθρωπος κατέθεσε τη σχετική αίτηση.


Από τότε 23 Μαΐου 2013 που κατατέθηκε η υποδειχθείσα αίτηση, η Δημοτική Αρχή σκέφθηκε να συγκεντρώσει τα σχετικά δικαιολογητικά, το 2014!!!

Για να δεχθεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Ποιότητας Ζωής του Δήμου!!!
Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Από τότε μέχρι σήμερα τέλος Ιουνίου 2015 (!) με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, ΔΕΝ υλοποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Απλά δεν έχουν βρει χρόνο να του υποδείξουν τη θέση για να τοποθετήσει το περίπτερό του.
Αντιλαμβάνεται  κανείς τον λόγο τόσο της συνέχισης του εμπαιγμού  σε βάρος του ανάπηρου και πάμπτωχου οικογενειάρχη, όσο και των όποιων σκοπιμοτήτων κρύβονται (Φίλε Βαγγέλη κακώς δεν στήριξες τη Δημοτική Αρχή του Λώλου και ήσουν υποψήφιος με τον Θωμά Παππά).

Η άλλη προς αντιπαράθεση υπόθεση έχει να κάνει με τυπικά, τουλάχιστον, νόμιμη παραχώρηση (μετά από υποτυπώδες διαγωνισμό) μεγάλης έκτασης Δημοτικής (;) γης, με λίαν συνοπτικές διαδικασίες, στον αδερφό του Αντιδήμαρχου Ηγουμενίτσας κ. Μήτση, κ. Νικόλαου Μήτση, μετά από εισήγηση του αδερφού του.
Δείτε εδώ τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα, ενώ το   Τμήμα  Πολεοδομικών Εφαρμογών της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Ηγουμενίτσας με απόφασή του (αριθ. πρωτ. 28317/06.11.2014) συμφωνεί για παραχώρηση οικοπέδου εμβαδού  4.000,00 τ.μ., με εισήγηση του Αντιδήμαρχου κ. Σωτήρη Μήτση, δόθηκαν τελικά στον αδερφό του 6.991,03 τμ από το υπ’  αριθ. 1257 τεμάχιο διανομής αγροκτήματος Συβότων.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ
Αλλά να ξέρετε πως υπάρχει θεός και σας βλέπει...
Read More »
ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ; ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Ιδρύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Ιδρύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης


Mε την Γ4α/Γ.Π.12972/22-5-2015 ( ΦΕΚ 1038/3-6-2015 τ.Β΄) Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας ιδρύεται στους Φιλιάτες Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις, το οποίο αποτελεί παράρτημα του Νοσοκομείου μας.

Το Δ.Ι.Ε.Κ. θα στεγαστεί στην υπό ανακαίνιση πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου διαμορφώνονται οι κατάλληλες υποδομές από 15-9-2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2664023181 και 2664360217.
Read More »
Ιδρύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιδρύεται στο Νοσοκομείο Φιλιατών, Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Μουσική βραδυά από "Το σπίτι της Ρένας" στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Μουσική βραδυά από "Το σπίτι της Ρένας" στην Ηγουμενίτσα


Ο Κοινωνικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «Ρένα Κώτσιου» σας προσκαλεί σε μία μουσική βραδιά κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι, για να απολαύσουμε παρέα ήχους παραμυθένιους από την Παιδική Ορχήστρα Κρουστών και μελωδίες από την Χορωδία Ενηλίκων που θα μας «ταξιδέψουν» και θα φέρουν κοντά μας αρώματα νοσταλγικά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου 2015 και ώρα 9:00μ.μ. στον πεζόδρομο στην πάροδο Ολύμπου.
Read More »
Μουσική βραδυά από "Το σπίτι της Ρένας" στην Ηγουμενίτσα Μουσική βραδυά από "Το σπίτι της Ρένας" στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες


Συνελήφθη, προχθές (24-06-2015) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Άνω Πωγωνίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες.

Συγκεκριμένα,
προχθές το πρωί στη διασταύρωση Δολιανών, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε λίγο αργότερα το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα προωθούσε στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 38 και 28 ετών.

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ενώ οι συλληφθέντες (διακινητής και λαθρομετανάστες) θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Την Τετάρτη στη Παραμυθιά η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Την Τετάρτη στη Παραμυθιά η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου

Με μεγάλη χαρά σας περιμένουμε όλους την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ‘Καρκαμίσι’ για την καλοκαιρινή γιορτή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση (ΚΔΑΠ) ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν μέρος των δραστηριοτήτων που επέλεξαν να ασχοληθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους γονείς και τα παιδιά του Δήμου, όπου μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες που προσφέρονται στα ΚΔΑΠ καθώς και τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Θα είμαστε όλοι εκεί! Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ΝΠΔΔ ΑΡΩΓΗ του Δήμου Σουλίου
Read More »
Την Τετάρτη στη Παραμυθιά η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου Την Τετάρτη στη Παραμυθιά η καλοκαιρινή γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

48χρονος είχε κρύψει 3 μετανάστες μέσα στο φορτίο

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
48χρονος είχε κρύψει 3 μετανάστες μέσα στο φορτίο


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 48χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, τύπου VAN, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή στο φορτίο (οικοσκευή), τρεις (03) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα. 
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
48χρονος είχε κρύψει 3 μετανάστες μέσα στο φορτίο 48χρονος είχε κρύψει 3 μετανάστες μέσα στο φορτίο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Ο Γιώργος Σαμπάνης στην Ηγουμενίτσα στο 360 cafe-bar-restaurant

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Ο Γιώργος Σαμπάνης στην Ηγουμενίτσα στο 360 cafe-bar-restaurant


Read More »
Ο Γιώργος Σαμπάνης στην Ηγουμενίτσα στο 360 cafe-bar-restaurant Ο Γιώργος Σαμπάνης στην Ηγουμενίτσα στο 360 cafe-bar-restaurant Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»
Το ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας προγραμματίζει 3ήμερο σεμινάριο με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους»,
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί κατά τις ημερομηνίες 26, 27 & 28 Ιουνίου 2015 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπ/σης, που υπηρετούν στους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Φιλιατών.

Οι θεωρητικές εισηγήσεις του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν στο ΚΠΕ Φιλιατών στην Βρυσέλλα, ενώ τα βιωματικά μέρη στο πεδίο θα διεξαχθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Επισημαίνουμε ότι:
Οι δαπάνες μετακίνησης προς το ΚΠΕ των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από τους ίδιους.
Η διαμονή αφορά μόνο τους εκπ/κούς νομών εκτός Θεσπρωτίας και θα είναι στην Ηγουμενίτσα.

Όσοι δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν ,παρακαλούνται να ενημερώσουν το ΚΠΕ Φιλιατών τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα νωρίτερα στο τηλ. 2664022000.Το πρόγραμμα είναι εδώ (.doc)

Ο Πίνακας συμμετεχόντων είναι εδώ (.xls)
Read More »
Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους» Τριήμερο σεμινάριο του ΚΠΕ Φιλιατών με τίτλο «Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον στη Θεσπρωτία, αρνητικές παρεμβάσεις και αντιμετώπιση τους» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ- ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, οδηγεί σε νέα μέτρα – λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια, που προστίθενται σ’ αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατηρεί.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δε θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού.

Αποτελεί ψέμα ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι «τα μέτρα μεταφέρουν τα βάρη στα υψηλότερα στρώματα». Η φοροκαταιγίδα, μαζί με τη διατήρηση των προηγούμενων φόρων, όπως τον ΕΝΦΙΑ, αφορά κυρίως τη μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στη λαϊκή κατανάλωση και την εισφορά αλληλεγγύης, που θα πλήξουν τις λαϊκές οικογένειες. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα συνεχίζουν να απολαμβάνουν πλήθος φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων και η όποια έκτακτη εισφορά, εκτός του ότι είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των φόρων, που καλείται να πληρώσει ο λαός, θα καταβληθεί εφάπαξ. Αυτή την έκτακτη εισφορά οι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, με διάφορους τρόπους, να τη μετακυλίσουν στους εργαζόμενους, ενώ θα την πάρουν πίσω πολλαπλάσια, αφού θα ωφεληθούν από τα διάφορα αναπτυξιακά πακέτα. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κρύβει απ’ το λαό ότι ετοιμάζεται, στη νέα Σύνοδο Κορυφής, η ενίσχυση του νέου «οδικού χάρτη αναδιαρθρώσεων», δηλαδή μνημονίων διαρκείας για τους λαούς της ΕΕ.

Ο λαός πρέπει να πει το μεγάλο «όχι» στη συμφωνία, να την αντιπαλέψει στο δρόμο, στους χώρους δουλειάς, να μπλοκάρει τα αντιλαϊκά μέτρα. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα. Τώρα πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή δράση, χωρίς καμία αναμονή για το πότε θα καθαρογραφεί η συμφωνία και θα ψηφιστεί από τη βουλή. Να μην εγκαταλείψει ο λαός τα αιτήματα που είχε στα χρόνια της κρίσης, όπως την κατάργηση των μνημονίων και την ανάκτηση των απωλειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια καπηλεύτηκε αυτά τα αιτήματα. Τώρα προσπαθεί να κοροϊδέψει και πάλι το λαό, διαστρεβλώνοντας κι ερμηνεύοντας την ψήφο του λαού, όπως τον συμφέρει.

Το νέο μνημόνιο βαφτίζεται «επώδυνη, αλλά έντιμη συμφωνία»!!!

Τις αντιλαϊκές αποφάσεις προσπαθούν να τις «φορτώσουν» στο λαό, που «δε θέλει ρήξη με την ΕΕ».

Αποτελεί πρόκληση για κάθε αγωνιστή, ριζοσπάστη, αριστερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει τις νέες δεσμεύσεις, ως «αναγκαίο συμβιβασμό στον αρνητικό συσχετισμό εντός της ΕΕ». Αυτός είναι ο «ρεαλισμός της υποταγής», που επιδιώκει να καθηλώσει το λαό στο να επιλέγει κάθε φορά το «μικρότερο κακό» και που στην πορεία μετατρέπεται στο «μεγαλύτερο κακό».

Αποδεικνύεται ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία του στο σύστημα, που ματώνει το λαό. Επιχειρεί να ανακόψει κάθε είδος ριζοσπαστισμού, ώστε να μην τολμήσει ο λαός να διανοηθεί, ούτε σήμερα ούτε αύριο, ότι μπορεί να έχει ένα μέλλον έξω από τα σημερινά τείχη της βαρβαρότητας.

Η νέα συμφωνία-μνημόνιο θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε βάρος των εργατικών – λαϊκών αναγκών. Δεν αποτελεί «μια συνολική και βιώσιμη συμφωνία που δίνει λύση στο ελληνικό πρόβλημα», όπως ισχυρίζονται τα κόμματα της αστικής ευρωενωσιακής διαχείρισης. Αντίθετα, ανοίγει το δρόμο για ένα νέο γύρο εκβιασμών σε βάρος του λαού και μάλιστα σε συνθήκες που η ευρωζώνη δύσκολα ανακάμπτει από την κρίση και οι αντιθέσεις γίνονται οξύτερες. Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί εμπλέκει τη χώρα σ΄αυτές τις αντιθέσεις, φτάνοντας στο σημείο να μιλάει για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση σε νησί του Αιγαίου.

Αποδείχτηκε ότι η «περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση», από την πρώτη στιγμή, ήταν «ναρκοθετημένη» για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.

Θεωρούσαν και θεωρούν δεδομένες τις αρχές λειτουργίας της ΕΕ! Διαπραγματεύονταν τους όρους εξυπηρέτησης ενός αβάσταχτου χρέους, που «θα πληρώνεται από το λαό «στο ακέραιο» και με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, με την απατηλή υπόσχεση ότι από αυτήν θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, υπόσχεται αναπτυξιακά πακέτα, εμφανίζει ως «υπέρτατο στόχο» να αποσπάσει μια δέσμευση για μελλοντική ρύθμιση στην αποπληρωμή του χρέους, που δήθεν θα εξισσοροπήσει το αντιλαϊκό πακέτο. Όλα αυτά αποτελούν το «τυράκι στη φάκα» της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Δε λαμβάνονται με κριτήριο την ικανοποίηση του λαού, αλλά με γνώμονα την κρατική στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και των επιχειρηματικών ομίλων. Στο μεγάλο κεφάλαιο θα κατευθυνθούν τα όποια αναπτυξιακά πακέτα και ποσά εξοικονομηθούν από τη ρύθμιση του χρέους.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το λαό, που ήταν η πρόταση των δανειστών ή ένα grexit. Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλλήματα, που έλεγαν τόσα χρόνια οι ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης.

Αναμασά τον ίδιο εκβιασμό, με διαφορετικό επικοινωνιακό στύλ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα συλλαλητήρια που οργάνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κάνει δήθεν πίσω η κυβέρνηση, τη στιγμή που αυτή κατέθετε – τη μία πίσω από την άλλη – τις αντιλαϊκές της προτάσεις. Τόσο τα φιλοκυβερνητικά όσο και τ’ «αντιπολιτευτικά» συλλαλητήρια έχουν κοινό παρονομαστή, να μετατρέψουν το λαό σε χειροκροτητή της ΕΕ. Οι μεν με το αίτημα για «πάση θυσία παραμονή στην ΕΕ», οι δε με τον απατηλό στόχο «να μείνουμε στην ΕΕ και να την αλλάξουμε». Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που δυναμώνει η λαϊκή αμφισβήτηση στην ΕΕ. Αυτή η αμφισβήτηση πρέπει να συναντηθεί με την αντικαπιταλιστική-αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης, που προτείνει το ΚΚΕ. Στο πρόσωπο της ΕΕ ν’ απορρίψει τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που πάει χέρι - χέρι με τη συμμετοχή της χώρας σε διακρατικές ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη. Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με το λαό στην εξουσία. Προϋπόθεση για μια πορεία πραγματικής αλλαγής συσχετισμού προς όφελος της εργατικής-λαϊκής πλειοψηφίας είναι η συσπείρωση με το ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του παντού και πάνω από όλα στους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 
ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ (ΟΤΕ ) 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:00 μ.μ.
Read More »
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 32χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό μίας 17χρονης αλλοδαπής, ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, καθώς και δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2015 Rating: 5

Σελίδες