Στ. Μπραΐμη: Η ... Πηνελόπη του Σουλίου και οι μνηστήρες

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Η πιο περιζήτητη πολιτική "νύφη", αλλά και το πρόσωπο κλειδί που θα επηρεάσει τις εξελίξεις, αποδεικνύεται η νυν δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη.

Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί μνηστήρες που την πολιορκούν το τελευταίο διάστημα.

Το δυναμικό της προσωπικότητάς της αλλά και η θετική, κατά γενική ομολογία, πορεία της στο αξίωμα της δημάρχου Σουλίου, έχει φέρει ως αποτέλεσμα, να έχει πρόσβαση σε όλη την τοπική κοινωνία και σε διάφορους πολιτικούς χώρους.

Αυτό από μόνο του αρκεί ώστε να πολιορκείται από το κόμμα το οποίο προέρχεται ώστε να είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, ενώ πρόταση της έχει γίνει ώστε να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη.

Η ίδια δεν έχει αποφασίσει να ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πολιτική αγρανάπαυση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ..."διαζύγιο" με τον Δήμο Σουλίου μετά από 9 χρόνια, είναι οριστικό και συναινετικό.
Read More »
Στ. Μπραΐμη: Η ... Πηνελόπη του Σουλίου και οι μνηστήρες Στ. Μπραΐμη: Η ... Πηνελόπη του Σουλίου και οι μνηστήρες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Ο Νίκος Γώγος, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Αγαπητοί συμπολίτες,

Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, βιώνουμε μια έντονη ανάγκη για αλλαγή. Να αλλάξουμε ό,τι δεν μας αρέσει, δεν μας ταιριάζει, δεν μας αξίζει. Και πρέπει να δράσουμε εμείς οι ίδιοι. Να ξεβολευτούμε και να υποστούμε το κόστος, ώστε να πετύχουμε την αλλαγή που επιθυμούμε.

Αυτή η στιγμή για μένα ήρθε. Ήρθε η ώρα να προσφέρω, να δουλέψω σκληρά, για αυτό τον ιστορικό τόπο και τους ανθρώπους του.

Αποφάσισα, να δημοσιοποιήσω τη συμμετοχή μου στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού, ανταποκρινόμενος τόσο στις εκκλήσεις πολλών συνδημοτών που αγαπούν άδολα τον τόπο μας, όσο και στην πεποίθησή μου πως αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα.

Πρόθεση μου, είναι η συγκρότηση ενός συνδυασμού ανεξάρτητου, απολύτως αντιπροσωπευτικού της κοινωνίας μας, μιας συνεκτικής ομάδας συμπολιτών μας, έτοιμη να παράξει έργο από την πρώτη μέρα. Ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις του αύριο, μακριά από την ιδιοτέλεια της κεντρικής εξουσίας. Μια ομάδα που τροφοδοτείται από καθαρό αίσθημα ευθύνης, έχοντας συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης της γενιάς μας για το μέλλον του τόπου.

Αυτό που μας ενώνει δεν είναι κάποια ιδεολογία, αλλά η πίστη στις δυνάμεις μας και η πεποίθηση πως μαζί οι πολίτες της Παραμυθιάς μας και όλου του Δήμου Σουλίου, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Θέλουμε να δώσουμε άμεσα κι έμπρακτα την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτού του τόπου, να μπορέσουν να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να αποδείξουν τι πραγματικά αξίζουν.

Στόχος μας η βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα. Η αναζωογόνηση της υπαίθρου, η τόνωση της παραγωγής, η προστασία και ανάδειξη του μοναδικού φυσικού μας πλούτου, καθώς και της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σήμερα, κάνουμε μια νέα αρχή. Όλοι μαζί! Γι’ αυτό σας καλώ να συμπορευθείτε στην προσπάθεια για την πραγματική αναγέννηση και προκοπή του τόπου. Μια τοπική αναγέννηση, χωρίς συμβιβασμούς, με θεμέλιο της παραδοσιακές μας αρχές και αξίες, κι επίκεντρο τον άνθρωπο.

Σας ευχαριστώ θερμά,
Νίκος Γώγος

* Ο Νίκος Γώγος είναι υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και υπηρετεί στην Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών και ζει την Παραμυθιά.
 
Read More »
Ο Νίκος Γώγος, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο Νίκος Γώγος, υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Η ανακοίνωση υποψηφιότητας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Την πίτα κόβει ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας, σας εύχονται Καλή Χρονιά και προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους στην καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στο ΣΕΑ Νέα Σελεύκεια και ώρα 12.00μμ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΖΩΗ ΑΓΛΑΙΑ
Read More »
Την πίτα κόβει ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Την πίτα κόβει ο Σύλλογος Στήριξης και Αλληλεγγύης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου η Αλέκα Κοτσώνη

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Στο πλευρό του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου, βρίσκεται πλέον η Αλέκα Κοτσώνη, πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη και δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γιάννη Λώλου.

Την στήριξη της κας Αλέκας Κοτσώνης δημοσιοποίησε ο κ. Ριζόπουλος με ανάρτησή του στο facebook στην οποία αναφέρει:  
 
Καλωσορίζουμε την Αλέκα Κοτσώνη στους «Ορίζοντες Ηπείρου»!
Η Αλέκα με πλούσια δράση στη Δημόσια Διοίκηση, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας διατελέσει και αντινομάρχης, διοικώντας ως Πρόεδρος πολλαπλών Φορέων μεταξύ άλλων και το Κέντρο Πρόληψης «Αριάδνη», έχοντας και έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της εκπαίδευσης, θα δώσει μαζί μας ως υποψήφια τη μάχη για την Αλλαγή και την εκλογή μας στη Περιφέρεια!
Καλή επιτυχία Αλέκα!
Read More »
Στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου η Αλέκα Κοτσώνη Στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου η Αλέκα Κοτσώνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτος συνοδευόμενος από ιερείς ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Οίκου Ευγηρίας - Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ηγουμενίτσας παρουσία της προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και του Διευθυντή του ιδρύματος. 
 
Ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό και υπηρετικό προσωπικό καθώς και με τους ηλικιωμένους τροφίμους του.
Read More »
Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους Οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Ηγουμενίτσας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Εόρτασε το παρεκκλήσι του αγίου Αθανασίου δίπλα στη θάλασσα της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Με κατάνυξη εορτάστηκε στη Θεσπρωτία η εορτή του αγίου Αθανασίου. Διάφοροι ναοί πανηγύρισαν, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί πιστοί. 
Ένας από αυτούς ήταν και το παρεκκλήσι του αγίου Αθανασίου στην Ηγουμενίτσα, δίπλα στη θάλασσα, στο δρόμο προς το Δρέπανο. 
Την παραμονή τελέστηκε εσπερινός με αρτοκλασία και ανήμερα όρθρος και θεία λειτουργία. 
Κατά το εσπερινό κήρυγμα ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι ο Μ. Αθανάσιος με το παράδειγμά του, την ακέραιη και ασυνθηκολόγητη ζωή του, την αγιότητά του, δείχνει το δρόμο, που αναδεικνύει τον άνθρωπο προσωπικότητα ολοκληρωμένη. Ασυμβίβαστος με οποιαδήποτε σκοπιμότητα, έμεινε μαχητής στις επάλξεις της πίστης. 
Γι' αυτό έκανε την πνιγηρό από τις αναθυμιάσεις του ψεύδους ατμόσφαιρα της εποχής του, που δε διαφέρει από τη σημερινή, να αρωματιστεί από το ευωδιαστό θυμίαμα της ζωής του. 
Ο Μέγας Αθανάσιος έζησε "σωφρόνως και δικαίως και ευσεβώς". 
Αυτά τα τρία σπουδαία επιρρήματα, μπορούν να γίνουν τρία σπουδαία συνθήματα στη ζωή μας. 
Το "σωφρόνως" ως προς τον εαυτό μας, το "δικαίως" ως προς τους άλλους και το "ευσεβώς" ως προς το Θεό". 
Read More »
Εόρτασε το παρεκκλήσι του αγίου Αθανασίου δίπλα στη θάλασσα της Ηγουμενίτσας Εόρτασε το παρεκκλήσι του αγίου Αθανασίου δίπλα στη θάλασσα της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, σας καλεί :

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την περιοχή της Παραμυθιάς.

Την ΤΡΙΤΗ 22/01/2019 και ώρα 11 το πρωί, στα γραφεία του Φ.Ο.Π. στην Παραμυθιά
Read More »
Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά Η Ένωση Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε Θεσπρωτίας, κόβει την πίτα της στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019Στις 3 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η κορυφαία εκδήλωση της ηπειρωτικής αποδημίας, η «Πίτα του Ηπειρώτη».

Mε τον ανθό της Ηπειρώτικης νιότης, που την εκπροσωπούν πάνω από 80 χορευτικά με 3.000 χορευτές. Συμμετέχουν οι κορυφαίοι Ηπειρώτες μουσικοί και τραγουδιστές Είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων Ηπειρωτών κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Το σύνθημά μας: Κοινό Χρέος – Κοινός Αγώνας – Η Προκοπή της Ηπείρου.

Το trailer είναι ευγενική προσφορά του Ναπολέοντα Ροντογιάννη, δημιουργημένου από το αρχείο των video του, δημιουργού και διαχειριστή του site http://www.giannena-e.gr. Συμμετέχουν με τις φωνές τους, ο σκηνοθέτης Νίκος Γκεσούλης και η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου Μαρίκα Γκόνη.

Η αφίσα, είναι το γλυπτό «Χορευτές», του κορυφαίου Ηπειρώτη γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, που βρίσκεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Read More »
Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη Στις 3 Φλεβάρη η πίτα του Ηπειρώτη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Την πίτα του κόβει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Read More »
Την πίτα του κόβει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Την πίτα του κόβει ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

708 χιλιάδες οι επισκέπτες στην Ήπειρο - 195,6 εκ. ευρώ τα έσοδα

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Στα 196,5 εκατομμύρια ανέρχονται οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για την Περιφέρεια Ηπείρου στο εννιάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα Ελλάδος. 
Οι επισκέψεις στο ίδιο διάστημα ανήλθαν στις 708 χιλιάδες και οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της περιοχής έφτασαν στα 2,9 εκατομμύρια! 
 
Την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2018, οι ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα πραγματοποίησαν συνολικά 29.901 χιλ. επισκέψεις στις 13 περιφέρειες της χώρας. 
Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τη συνολική εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση, καθώς ένας ταξιδιώτης μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες από μία περιφέρειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ο μεγαλύτερος όγκος των επισκέψεων, σε ποσοστό 87,5% του συνόλου, πραγματοποιήθηκε σε έξι περιφέρειες, ως εξής: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (6.824 χιλ.), Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (5.816 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης, (4.537 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (4.439 χιλ.), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (2.953 χιλ.) και Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (1.604 χιλ.).

Στο σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 3.728 χιλ. επισκέψεις.

Σύμφωνα με την κατανομή των διανυκτερεύσεων στις 13 περιφέρειες της χώρας, το 86,4% των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε σε πέντε περιφέρειες ως εξής: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (45.980 χιλ.), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (40.381 χιλ.), Περιφέρεια Κρήτης (39.060 χιλ.), Περιφέρεια Αττικής (24.212 χιλ.) και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (23.246 χιλ.). 
Στο σύνολο των υπόλοιπων περιφερειών (Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποιήθηκαν 27.136 χιλ. διανυκτερεύσεις.

 
Read More »
708 χιλιάδες οι επισκέπτες στην Ήπειρο - 195,6 εκ. ευρώ τα έσοδα 708 χιλιάδες οι επισκέπτες στην Ήπειρο -  195,6 εκ. ευρώ τα έσοδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Από άμβωνος και σε μία συμβολική ημέρα για τα Γιάννινα, ο Μητροπολίτης Μάξιμος έκανε γνωστό ότι έλαβε τέλος η περιπέτεια με το πρόστιμο του τελωνείου στα Αγαθοεργά. Η υπόθεση έκλεισε τόσο διοικητικά όσο και δικαστικά, γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα για ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία αλλά και πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά. Το βαρύτατο πρόστιμο άλλωστε –περίπου 140 χιλιάδες ευρώ- απειλούσε με λουκέτο το Γηροκομείο των Ιωαννίνων και οδηγούσε σε δυσχερή θέση τα Αγαθοεργά τα οποία κάνουν αγώνα δρόμου για την ανόρθωση των οικονομικών τους. Ο Μητροπολίτης Μάξιμος την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της πόλης και απευθυνόμενος στον κλήρο εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν τον αγώνα του ιδίου και της Μητρόπολης και στάθηκαν δίπλα του αλλά και δίπλα στους υπεύθυνους του Γηροκομείου οι οποίοι βρισκόταν από την μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με βαρύτατες ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Γηροκομείο είχε επιβληθεί το βαρύτατο πρόστιμο μετά από έλεγχο τελωνειακών της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει ότι το ίδρυμα χρησιμοποιούσε πετρέλαιο θέρμανσης για το ζέσταμα του νερού.

Το σύνολο των καυσίμων στο Γηροκομείο ήταν δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών.

Η επιβολή του προστίμου είχε φέρει στο πλευρό της Μητρόπολης τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αλλά και την ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία κινητοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης ήταν απ’ αυτούς που είχαν παρέμβει άμεσα και προς τα αρμόδια υπουργεία επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την λειτουργία του Γηροκομείου η επιβολή ενός τέτοιου προστίμου.

Ο ίδιος είχε εισηγηθεί το θέμα στην ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία με ομόφωνη απόφασή της παρενέβη ζητώντας την εξεύρεση λύσης. Μετά την τελευταία εξέλιξη έχει κάθε λόγο να είναι δικαιωμένος.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος ευχαρίστησε δημόσια όλους αυτούς, που ο καθένας από την πλευρά του συνέβαλαν ώστε ένα χρόνο μετά το Γηροκομείο να μπορεί και πάλι να πάρει ανάσα.

Ευχαρίστησε δε και όλους εκείνους που εξακολουθούν με δωρεές και χορηγίες να στηρίζουν το ίδρυμα αλλά και το σύνολο του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης.
Read More »
Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Με τον Δημήτρη Υφαντή η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Φ.Ο. Παραμυθιάς

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Read More »
Με τον Δημήτρη Υφαντή η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Φ.Ο. Παραμυθιάς Με τον Δημήτρη Υφαντή η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Φ.Ο. Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία καλεί τους συνεργάτες και τους φίλους της, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2019 το Σάββατο 19 Ιανουαρίου και ώρα 19.30, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΓΟΓΟΛΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Read More »
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα στην Ηγουμενίτσα Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: Κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τον ποδηλατοδρόμο στη λίμνη Παμβώτιδα

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Δημοσιεύτηκαν και καθαρογράφθηκαν οι υπ. αριθμ. 2127/2018 και 2060/2018 αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες απορρίφθηκαν σχετικές αιτήσεις του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, αναφορικά με τον καθορισμό ορίων όχθης, παλαιάς όχθης με ενδιαφέρον σκεπτικό.

Συγκεκριμένα η 2172/2018 δέχεται ότι το ανάχωμα που κατασκευάστηκε την περίοδο 1970-1971 έγινε πριν από το Σύνταγμα του 1975, μαζί με άλλα τεχνικά έργα που απέβλεπαν στην προστασία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων από πλημμύρες και είναι νόμιμο σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο κατασκευής του νομοθεσία.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου επί του αναχώματος δεν ασκεί καμία επιρροή ως προς το ζήτημα της οριογραμμής, αφού το τεχνικό έργο που επιδρά στον κυματισμό και διαμορφώνει την όχθη (ανάχωμα) είναι νόμιμο.

Η απόφαση 2060/2018 δέχεται ότι τα τεχνικά έργα (ανάχωμα, τάφροι, διώρυγες, υπερχειλιστής) πραγματοποιήθηκαν για την προστασία της πεδιάδας και της πόλης των Ιωαννίνων από τις πλημμύρες της λίμνης στο παρελθόν με νόμιμες διοικητικές πράξεις, οι οποίες εκδόθηκαν πριν από την ισχύ του Συντάγματος του 1975 και του ν. 1650/1986. Συνεπώς η νομιμότητά τους κρίνεται με το τότε νομοθετικό καθεστώς και σύμφωνα με τα τότε νομοθετικό καθεστώς και σύμφωνα με τότε ισχύοντα είναι νόμιμες.
Read More »
Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τον ποδηλατοδρόμο στη λίμνη Παμβώτιδα Το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την Περιφέρεια Ηπείρου για τον ποδηλατοδρόμο στη λίμνη Παμβώτιδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας - Διαπιστώθηκε ότι περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Ερευνητές του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) ανέλυσαν την ελληνική φέτα, αποκρυπτογραφώντας, για πρώτη φορά σε μοριακό επίπεδο, το περιεχόμενο, την αξία και τις διατροφικές ιδιότητές της.

Οι ερευνητές του ΙΙΒΕΑΑ δρ Γεώργιος Τσάγκαρης και δρ Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, οι οποίοι έκαναν σχετική δημοσίευση σε διεθνές περιοδικό, ανέλυσαν με φασματογράφους μάζας υψηλής ευκρίνειας πληθώρα αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από όλα τα μέρη της Ελλάδας που παράγουν φέτα «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης» (ΠΟΠ), επιδιώκοντας την ταυτοποίηση όλων των πρωτεϊνών και πεπτιδίων που περιέχουν.

Διαπιστώθηκε ότι η φέτα ΠΟΠ από όλες τις περιοχές της χώρας μας περιέχει συνολικά 489 διαφορετικές πρωτεΐνες, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλουσιότερα σε πρωτεΐνες είδη τυριού παγκοσμίως. Οι 489 αυτές πρωτεΐνες αποτελούν την «ταυτότητα» της ελληνικής φέτας και ανήκουν σε διάφορες ομάδες βιολειτουργικών πρωτεϊνών. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται πρωτεΐνες που σχετίζονται με τη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αντιμικροβιακή δράση, καθώς και πρωτεΐνες που ελέγχουν το μικροβίωμα του εντέρου.

Ταυτοποιήθηκαν επίσης πολλές πρωτεΐνες που σχετίζονται με βιταμίνες, όπως τη D που ευθύνεται για την μεταφορά ασβεστίου στα οστά, τη βιταμίνη B12 υπεύθυνη για τη μεταφορά και την πρόσληψη σιδήρου, καθώς και άλλων λειτουργικών ιχνοστοιχείων. Στην ελληνική φέτα ΠΟΠ ανιχνεύθηκαν επίσης πρωτεΐνες που συνδέονται με τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, τη λειτουργία των νεφρών, καθώς και πρωτεΐνες για τον μεταβολισμό της χοληστερίνης και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Η Ερευνητική Μονάδα Πρωτεομικής του ΙΙΒΕΑΑ ανέπτυξε πρόσφατα μια καινοτόμο μεθοδολογία, η οποία επιτρέπει για πρώτη φορά τον ακριβή ποιοτικό και ποσοτικό προσδιορισμό των συστατικών των υγρών ή στερεών τροφίμων και των συμπληρωμάτων διατροφής. Πρόκειται για την Τροφομετρία (trophometry, foodometry, nutriometry), η οποία εφαρμόζεται κατ' αποκλειστικότητα στο ΙΙΒΕΑΑ και αφορά στο σύνολο των μεθόδων φασματομετρίας μάζας, που οδηγούν στην ταυτοποίηση του συνόλου των πρωτεϊνών, πεπτιδίων, μεταβολιτών, λιπιδίων και όλων των άλλων ομάδων μορίων ενός τροφίμου, τα οποία συνδυαζόμενα δημιουργούν το «τροφομετρικό αποτύπωμά» του. Αυτό είναι μοναδικό για κάθε τρόφιμο, όπως είναι και το γενετικό προφίλ DNA στους ανθρώπους.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία της τροφομετρίας καθιστά την Ερευνητική Μονάδα Πρωτεομικής μοναδική στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην εφαρμογή της μοριακής ιχνηλασιμότητας.

Πέραν της απόδειξης της υψηλής διατροφικής αξίας της ελληνικής φέτας ΠΟΠ, με βάση τα ευρήματα της έρευνας αναπτύχθηκε μία νέα μέθοδος για την ιχνηλασιμότητα του χρησιμοποιούμενου γάλακτος, τον προσδιορισμό της ύπαρξης νοθείας σε αυτή, το διαχωρισμό της από παρεμφερή προϊόντα και, τελικά, την ταυτοποίηση της προέλευσης της φέτας ως αποκλειστικά ελληνικού προϊόντος ονομασίας προελεύσεως.

Η τροφομετρία μπορεί να εφαρμοσθεί περαιτέρω σε όλα τα είδη των τροφίμων, περιλαμβανομένων των υγρών, των στερεών, των τροφίμων ζωικής ή φυτικής προέλευσης, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των συμπληρωμάτων διατροφής κ.λπ. προσδιορίζοντας με ακρίβεια τα Προϊόντα Ανωτέρας Ποιότητας (ΠΑΠ) που έχουν ευεργετικές δράσεις για την υγεία του ανθρώπου, τη γεωγραφική προέλευση κάθε τροφίμου (ελληνικό, ΠΟΠ, προϊόν γεωγραφικής ένδειξης-ΠΓΕ, εγγυημένο παραδοσιακό ιδιότυπο προϊόν-ΕΠΙΠ), καθώς και τα βιολειτουργικά τρόφιμα.

Η Ερευνητική Μονάδα Πρωτεομικής του ΙΙΒΕΑΑ έχει ήδη διενεργήσει πλήθος τροφομετρικών αναλύσεων για λογαριασμό της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά οικονομικά σημαντικών ζωικών οργανισμών της πανίδας του Αμβρακικού Κόλπου, καθώς και τροφίμων από το εξωτερικό (Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία).

Πηγή: ΑΠΕ
Read More »
Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας - Διαπιστώθηκε ότι περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες Αποκωδικοποιήθηκε το «DNA» της ελληνικής φέτας - Διαπιστώθηκε ότι περιέχει 489 διαφορετικές πρωτεΐνες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Ο Αντιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης νέος Διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Αλλαγή διοίκησης στην ΑΕΝ Ηπείρου.

Νέος διοικητής αναλαμβάνει, ο μέχρι πρότινος λιμενάρχης αντιπλοίαρχος, Παύλος Τιφτικίδης, ενώ, προϊστάμενη στο λιμεναρχείο Πρέβεζας, αναμένεται να αναλάβει η πλωτάρχης, Σταματία Μαργέλη.

Όσον αφορά τον κ.Τιφτικίδη, πρόκειται για έναν έμπειρο και καταρτισμένο αξιωματικό του λιμενικού σώματος, ο οποίος και έχει αποφοιτήσει από την σχολή της ΑΕΝ Ηπείρου και τώρα, αφού έδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα διαπιστευτήρια του στην διοίκηση του λιμεναρχείου Πρέβεζας αλλά και της Ηγουμενίτσας, με τον ίδιο ζήλο αναμένεται να εργαστεί στο προσεχές διάστημα στο τιμόνι της διοίκησης της ΑΕΝ Ηπείρου.
Read More »
Ο Αντιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης νέος Διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου  Ο Αντιπλοίαρχος Παύλος Τιφτικίδης νέος Διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα για τα οποία υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Συλλήψεις αλλοδαπών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Τη Δευτέρα (21) του μηνός Ιανουαρίου έτους 2019 και ώρα 15.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου (Πλ. Πύρρου 1, Ιωάννινα), με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
 
Επικύρωση πρακτικών –αποφάσεων 12ης/23-11-2018 (τακτικής), 13ης/23-11-2018 (ειδικής) και 14ης/18-12-2018 (κατεπείγουσας) συνεδριάσεων Π.Σ.

Έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου έτους 2019.
(εισήγηση: η Δ/νση Διά Βίου Μάθησης –Απασχόλησης –Εμπορίου & Τουρισμού)

Σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας (Ιωαννίνων) Π.Ε. Ιωαννίνων, ως Περιφερειακό Πάρκο, και καθορισμός χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης.»
(εισήγηση: ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου)
Read More »
Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Συνεδριάζει την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Εξιχνίαση κλοπής οχήματος - Δικογραφία για κλοπή σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού

Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019


Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκε την 23-10-2018 στην Κυψέλη Πρέβεζας.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών τους για την εξιχνίαση της κλοπής, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία ενός 29χρονου αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι ο δράστης, πρωινές ώρες της 23-10-2018 στην Κυψέλη Πρέβεζας, αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, από την είσοδο της οικίας του.

Το αφαιρεθέν όχημα, εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην Βίγλα Άρτας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Φαναρίου.
Read More »
Εξιχνίαση κλοπής οχήματος - Δικογραφία για κλοπή σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού Εξιχνίαση κλοπής οχήματος - Δικογραφία για κλοπή σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Σελίδες