Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Μάριος Κατσης

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022

 Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Μάριος ΚατσηςΔιάλειμμα από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις κάνει ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης.

Αφορμή αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο γεγονός για τον ίδιο και την σύντροφό του Παναγιώτα καθώς σήμερα ήρθε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Πρόκειται για ένα υγιέστατο αγοράκι που γεννήθηκε στη Μαιευτική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Πανευτυχής μπαμπάς λοιπόν ο Μάριος Κάτσης ο οποίος βρέθηκε πολύ νέος στα βουλευτικά έδρανα και μάλλον αυτά του έφεραν γούρι!

Το μωρό να είναι καλότυχο και στο ζευγάρι να τους ζήσει.

Read More »
Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Μάριος Κατσης Μπαμπάς για πρώτη φορά ο Μάριος Κατσης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022 Rating: 5

Υποψηφιότητα της Πέρδικας Θεσπρωτίας στον διεθνή διαγωνισμό Best Tourism Village

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022
Υποψηφιότητα της Πέρδικας Θεσπρωτίας στον διεθνή διαγωνισμό Best Tourism Village


Τo Φισκάρδο του Δήμου Σάμης, η Πέρδικα του Δήμου Ηγουμενίτσας και η Αρναία του Δήμου Αριστοτέλη είναι οι τρεις ελληνικές υποψηφιότητες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον διαγωνισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), “Best Tourism Villages”, όπως αποφάσισε η ειδική επιτροπή που συνέστησε η υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για τις ειδικές μορφές Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Στόχος του “Best Tourism Villages” είναι να αναδείξει εξαιρετικά παραδείγματα προορισμού για αγροτουρισμό. Το υπουργείο Τουρισμού συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της προώθησης του ελληνικού αγροτουριστικού προϊόντος σε περιοχές με πληθυσμό μέχρι 15.000 κατοίκους, με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
Για την επιλογή των ελληνικών φακέλων υποψηφιοτήτων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, ανέλαβε τον συντονισμό της εθνικής συμμετοχής της χώρας μας, αποστέλλοντας το προηγούμενο διάστημα επιστολές σε όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και ζητώντας προς τους οικείους δήμους τους να καταθέσουν τον σχετικό φάκελο υποψηφιότητας προς το Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα, η Υφυπουργός Τουρισμού συνέστησε ειδική ομάδα εργασίας για την αξιολόγηση των φακέλων, η οποία και πρότεινε τις τρεις ελληνικές υποψηφιότητες.
Ο διαγωνισμός αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα: α) στην απονομή του σήματος “Best Tourism Village”, β) τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης για τις υποψηφιότητες που βρίσκονταν κοντά στο να λάβουν το παραπάνω σήμα γ) το δίκτυο των “Best Tourism Villages”.
Επισημαίνεται ότι στην περυσινή -πρώτη της- συμμετοχή στον διαγωνισμό, η χώρα μας απέσπασε δύο σπουδαίες διακρίσεις, με τον δήμο Σουφλίου ως “best tourism village” και τον δήμο δυτικής Σάμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης του οργανισμού.
«Χαιρετίζω τις φετινές ελληνικές υποψηφιότητες» δήλωσε η κ. Ζαχαράκη, προσθέτοντας πως αγροτουρισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία, στις τοπικές κοινότητες, στη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου ζωής, στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, στην ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου μιας περιοχής, αλλά και στη δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας σε καινούριους κλάδους και τομείς, που θα κάνουν τους νέους να θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.
«Από την πλευρά μας, ενισχύουμε στρατηγικά τον αγροτουρισμό, ισχυροποιώντας το ελληνικό τουριστικό brand, με την ανάδειξη της ξεχωριστής -αυθεντικής- του ταυτότητας και των στοιχείων εκείνων που τη συνθέτουν. Εργαζόμαστε σκληρά -από κοινού με την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες- και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επαναλάβουμε τον περσινό μας θρίαμβο, που οδήγησε στην επιλογή του Σουφλίου στον κατάλογο των ''best tourism villages” και της δυτικής Σάμου στο πρόγραμμα αναβάθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού» πρόσθεσε.
Read More »
Υποψηφιότητα της Πέρδικας Θεσπρωτίας στον διεθνή διαγωνισμό Best Tourism Village Υποψηφιότητα της Πέρδικας Θεσπρωτίας στον διεθνή διαγωνισμό Best Tourism Village Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022 Rating: 5

Νέες διακρίσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022
Νέες διακρίσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας


Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ -ΓΥΝΑΙΚΩΝ και Κ23 που διεξάχθηκε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Καυτατζόγλειο Στάδιο συμμετείχε ο ΓΣ ΠΡΩΤΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΙΒΟΣ .
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ23 η Natalia Rapti κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 1.69 βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ !!!
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών -Γυναικών η Ναταλία Μπέση με επίδοση 6.12 στο άλμα εις μήκος κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο συνεχίζοντας τις καλές της εμφανίσεις.
Στους αγώνες συμμετείχαν και οι αθλητές Βιρβίλης Σταύρος και Μαλαγκάρας Γιώργος αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στους τελικούς .
Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους προπονητές τους και καλή συνέχεια στο επόμενα πρωταθλήματα !!!!!
Read More »
Νέες διακρίσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Νέες διακρίσεις για αθλητές του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022 Rating: 5

Τουρνουά 3on3 στο Προδρόμι Παραμυθιάς

Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022
Τουρνουά 3on3 στο Προδρόμι Παραμυθιάς


Σας ενημερώνουμε ότι μετά την 2ετή διακοπή λόγω covid-19 και μέτρων, το τουρνουά 3on3 επιστρέφει. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Προδρόμι εξαιτίας των έργων στο παλιό Δημοτικό Σχολείο της Παραμυθιάς.

Οι ηλιακές κατηγορίες του 4ου Τουρνουά 3on3 θα είναι οι εξής:
Κατηγορία 1η: παιδιά δημοτικού (συμμετέχουν και οι μαθητές που ολοκλήρωσαν την 6η τάξη). Γεννημένοι ως το 2010.
Κατηγορία 2η: γεννημένοι ως το 2007.
Κατηγορία 3η: γεννημένοι ως το 2004.
Κατηγορία 4η: ελεύθερη.

Ανάλογα με τις συμμετοχές οι διοργανωτές ενδέχεται να προβούν σε τροποποιήσεις.
Για την προμήθεια έντυπων δηλώσεων συμμετοχής και δηλώσεων συναίνεσης γονέα (για ανήλικους συμμετέχοντες) μπορείτε να απευθύνεστε στον Ιωάννη Τσίλη (συνεταιρισμός ηλεκτρολόγων, κέντρο Παραμυθιάς) ή στο τηλ 6977058371.

Η οργανωτική επιτροπή.
Read More »
Τουρνουά 3on3 στο Προδρόμι Παραμυθιάς Τουρνουά 3on3 στο Προδρόμι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 28, 2022 Rating: 5

Σελίδες