Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+BINTEO)

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου κ.κ.Διονύση Τεμπονέρα και Χρήστο Λαμπρίδη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, επισκέφθηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. 
Κατά την επίσκεψή του, επιθεώρησε τα έργα της επέκτασης του Λιμένα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας κ. Ανδρέα Νταή, για τα σχέδια ανάπτυξης του λιμένα καθώς και για σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Οργανισμού. 
Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της υλοποίησης των έργων και επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για το λιμάνι αλλά και για την ευρύτερη περιοχή η ολοκλήρωση του πολυτροπικού εμπορευματικού κέντρου της Ηγουμενίτσας που γίνεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Adri-Up. 
Επεσήμανε επίσης, ότι η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα, αντιμετώπισε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες με την ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών στην χερσαία ζώνη και έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για τον αποχαρακτηρισμό των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας που θα αποδοθούν στο Δήμο. Αναφορικά με την νομιμοποίηση λιμενικών εγκαταστάσεων, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα υπέβαλε σχετικά αιτήματα προς το Υ.ΝΑ.Ν.Π. τα οποία και εγκρίθηκαν. 
Τέλος, ο κ. Υπουργός δήλωσε ότι με τις διατάξεις του Νόμου 4597/2019 που καθόρισε το πλαίσιο για την αξιοποίηση των λιμένων με την μέθοδο των υποπαραχωρήσεων λιμενικών δραστηριοτήτων, εξασφαλίζεται η δυνατότητα προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την ανάπτυξη του λιμένα της Ηγουμενίτσας όπου οι προκλήσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό είναι ιδιαίτερα σημαντικές, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του και η αξιοποίησή του προς όφελος του Δημοσίου. 
Τέλος επεσήμανε ότι με τις διατάξεις του ίδιου νόμου, για πρώτη φορά, προβλέπεται η απόδοση προς τους Δήμους, του τέλους που καταβάλλουν οι Οργανισμοί Λιμένων στο Ελληνικό Δημόσιο επί του συνόλου των ετησίων εσόδων τους. 
 
Read More »
Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+BINTEO) Επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
1 ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΣΠΙΩΤΗ
2 ΤΡΙΤΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
3 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΥΡΗ
4 ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
5 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΤΙΝΑ
6 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ.ΚΟΥΦΑΛΑΣ – ΠΑΠΠΑΣ Δ. – ΜΑΣΤΟΡΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΥΦΑΛΑΣ
7 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
8 ΔΕΥΤΕΡΑ ΛΙΑΚΟΥ
9 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ
10 ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΤΑΗΣ
11 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
12 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
13 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ – ΠΑΠΠΑΣ
3μ.μ έως  πρωί ΚΟΝΤΟΣ
14 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΙΩΤΗ ΣΠ.
15 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΣΙΟΣ
16 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΡΗ
17 ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
18 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΤΙΝΑ
19 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
20 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΚΡΙΔΗ – ΚΟΤΙΝΑ – ΚΟΥΡΗ
 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΚΡΙΔΗ
21 ΚΥΡΙΑΚΗ ΛΙΑΚΟΥ
22 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΠΑΣ
23 ΤΡΙΤΗ ΝΤΑΗΣ
24 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
25 ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
26 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΣ
27 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΜΠΕΚΙΟΥ – ΝΤΑΗΣ
 3μ.μ έως  πρωί ΜΑΣΤΟΡΑΣ
28 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
29 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΥΡΗ
30 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: Η Επιχειρηματική κοινότητα Σιγκαπούρης ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση της Ηπείρου

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019


Στα αποτελέσματα της εκδήλωσης Γαστρονομίας και προβολής τοπικών προϊόντων της Ηπείρου που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη αναφέρεται με έγγραφό του, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας προς το Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως ενημερώνει από πλευράς Σιγκαπούρης συμμετείχαν στη δράση 35 εταιρείες και πραγματοποιήθηκαν περί τις 235 επιχειρηματικές συναντήσεις.

«Η επιχειρηματική κοινότητα της Σιγκαπούρης, υποδέχθηκε με ενθουσιασμό τις ελληνικές επιχειρήσεις και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα γαστρονομικά μυστικά της “κρυμμένης Ελλάδος”, όπως η Ήπειρος, όσο και για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής», αναφέρει στο έγγραφό του το Γραφείο ΟΕΥ, το οποίο καταλήγει ως εξής:

«Η εν λόγω προωθητική ενέργεια είναι η πρώτη η οποία οργανώθηκε από την πρόσφατα ιδρυθείσα Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σιγκαπούρη- με συμμετοχή ελληνικού φορέα (Περιφέρεια Ηπείρου) -και είχε σαν στόχο την ανάδειξη της διατροφικής αξίας της ελληνικής γαστρονομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων παραγωγής αγροτικών και τυποποιημένων προϊόντων, αλλά πρωτίστως τη διαφήμιση και την προβολή του Ελληνικού Brand στην πόλη- κράτος. {…} Ο ακριβής συντονισμός και η στενή συνεργασία με το Τμήμα Τουρισμού της εν λόγω Περιφέρειας οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα, για ένα εγχείρημα, το οποίο ήταν πρωτόγνωρο και με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η δε, Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει ως εκθέτης στην επικείμενη έκθεση τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης Food Hotel Asia τον Απρίλιο του 2020 με πλήθος εταιριών της περιοχής».

Το έγγραφο υπογράφεται από την Διευθύνουσα κ. Βασιλική Δ. Κουσκούτη.

Read More »
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: Η Επιχειρηματική κοινότητα Σιγκαπούρης ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση της Ηπείρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ: Η Επιχειρηματική κοινότητα Σιγκαπούρης ενθουσιάστηκε από την παρουσίαση της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

Προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019


Μια νέα δράση για την προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας Υγείας και του ζωικού κεφαλαίου δρομολογεί η Περιφέρεια Ηπείρου, πρώτη από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα περισυλλογής και διαχείρισης ή και αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων, κατασχεθέντων προϊόντων και λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα, που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας προκειμένου να αποτραπεί η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 600.000 ευρώ, είναι τριετούς διάρκειας και θα εφαρμοστεί και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Ενδεικτικό των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, είναι η εκτίμηση πως η ποσότητα νεκρών ζώων και κατασχεθέντων προϊόντων που θα συλλεγεί, θα ανέλθει περίπου σε 785 τόνους.

Η υλοποίηση του Προγράμματος αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνάντηση που είχε γίνει με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη και ήδη με απόφαση που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση (Τετάρτη 3 Απριλίου) εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου.

Με την υλοποίηση του προγράμματος επιτυγχάνεται:
  • Η απομάκρυνση από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, το οδικό δίκτυο και την ύπαιθρο των πτωμάτων νεκρών ζώων, που αποτελούν εν δυνάμει ανοικτές εστίες μόλυνσης και απειλή για την υγεία των ζώων και τη δημόσια υγεία.
  • Η ορθή διαχείριση όλων των ποσοτήτων των «κατασχεθέντων προϊόντων» (όπως όστρακα, τρόφιμα ή ζωικά υποπροϊόντα, για τα οποία δεν βρέθηκε ο παραγωγός/ κάτοχος τους και κατασχέθηκαν από τις αρμόδιες αρχές)
  • Η αποφασιστική συνδρομή στην υλοποίηση του προγράμματος των Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών στη διατήρηση του υγειονομικού προφίλ της χώρας ως «χώρα ελεγχόμενου κινδύνου» και τη βελτίωση σε «χώρα αμελητέου κινδύνου», με σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στο εμπόριο των προϊόντων ζωικής προέλευσης και στις εξαγωγές ζώντων ζώων
  • Η αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας και της πραγματικής κατάστασης ως προς τις μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες στην Περιφέρεια και κατά συνέπεια στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της υγείας των ζώων και της δημόσιας υγείας.
Επίσης εξυπηρετούνται οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι σήμερα σε πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην απομάκρυνση και ταφή νεκρών ζώων.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Ηπείρου διαθέτει ήδη ικανοποιητική εμπειρία από την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων, ενώ οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της διαθέτουν την επιστημονική επάρκεια για την παρακολούθηση και υλοποίηση του έργου.

Read More »
Προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων Προς υλοποίηση από την Περιφέρεια Ηπείρου το πρόγραμμα διαχείρισης νεκρών ζώων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

Υπογράφηκε ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019
Μ. Κάτσης: «Τα έργα αθλητισμού είναι στήριξη στη νέα γενιά»

Υπογράφηκε σήμερα η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η οποία αφορά τον ηλεκτροφωτισμό του Δημοτικού Σταδίου της πρωτεύουσας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου και του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο ύψους 255.000ευρώ είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αθλητισμού και θα δημοπρατηθεί και εκτελεστεί υπό την επίβλεψη του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με την θετική αυτή εξέλιξη:
Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έγινε το τελευταίο βήμα από την πλευρά μας, ώστε το Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας να αποκτήσει φωτισμό επαγγελματικού επιπέδου.
Ήταν απαράδεκτο ότι τόσα χρόνια δεν είχε γίνει το αυτονόητο και είχαν εγκαταλειφθεί οι αθλητικές υποδομές στην τύχη τους. Το Δημοτικό Στάδιο, βυθισμένο στο σκότος περιόριζε τον ωφέλιμο χρόνο χρήσης του γηπέδου από τους πολίτες, τους αθλητές και τις ομάδες. Όταν το έργο ολοκληρωθεί, ελπίζω σύντομα, το στάδιο θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλών προδιαγραφών αθλητικές δραστηριότητες αλλά και να γίνει πόλος αθλητισμού για την νέα γενιά.

 
Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Βασιλειάδη, που ανταποκρίθηκε σε ένα ακόμα αίτημά της τοπικής κοινωνίας της Θεσπρωτίας, μετά το γήπεδο στο Καστρί, το γήπεδο beach volley και τον αύλειο χώρο του 2ου Λυκείου που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κατευθύνει πόρους σε μικρά χρήσιμα έργα σε όλη την Ελλάδα και η αποτελεσματικότητα που επιδεικνύει ο Υφυπουργός είναι παραδειγματική. Έπεται και συνέχεια στο ΦιλοΔΗΜΟΣ των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν:

· Γήπεδο στην Πλαταριά,
· Γήπεδο τένις στα Σύβοτα,
· Χλοοτάπητας και ταρτάν στην Παραμυθιά
· Αντικατάσταση παρκέ στο γήπεδο μπάσκετ Παραμυθιάς

Read More »
Υπογράφηκε ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας Υπογράφηκε ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος για κρεπερί στα Σύβοτα

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019


" Ζητείται άτομο με εμπειρία στην παραγωγή κρέπας για την περιοχή των Συβότων για την καλοκαιρινή σεζόν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6947 57 60 59 "
Read More »
Ζητείται υπάλληλος για κρεπερί στα Σύβοτα Ζητείται υπάλληλος για κρεπερί στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρωμένες λύσεις εκτυπώσεων για υπ. Συμβούλους από την Τυποργάνωση

Σάββατο, Απριλίου 06, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρωμένες λύσεις εκτυπώσεων για υπ. Συμβούλους από την Τυποργάνωση Ηγουμενίτσα: Ολοκληρωμένες λύσεις εκτυπώσεων για υπ. Συμβούλους από την Τυποργάνωση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 06, 2019 Rating: 5

Σελίδες