2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Βαριά φαίνεται πως έκατσε στο στομάχι ορισμένων, η επικράτηση του Βασίλη Γιόγιακα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και συνεπώς και στις εκλογές 20ης Σεπτεμβρίου 2015 που πραγματοποιήθηκαν με λίστα, και συνεχίζουν να εκλύουν χολή από το ήπαρ τους, στην προσπάθειά τους προφανώς να το χωνέψουν.

Θυμήθηκαν 2 ολόκληρα χρόνια μετά, πως ο κ. Γιόγιακας έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, από 16 Μαΐου του 2014 μέχρι και σήμερα.

Και για το λόγο αυτό κατατέθηκε αίτηση, στις 10 Φεβρουαρίου 2017, προς το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, στο οποίο προεδρεύει η κα Βασιλική Θάνου, με την οποία συμπολίτης μας και συγκεκριμένα ο κ. Θωμάς Δήμας, ζητάει την έκπτωση της βουλευτικής ιδιότητας του βουλευτή Θεσπρωτίας με τη ΝΔ κ. Βασίλη Γιόγιακα λόγω ασυμβίβαστου,  αναδρομικά, 8 ημέρες μετά την οριστικοποίηση της εκλογής του.

Αφορμή για την κατάθεση της αίτησης, σύμφωνα με τον κ. Δήμα, ήταν η πληθώρα δημοσιευμάτων και αναφορών του ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού τύπου, για την υπόθεση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κας Όλγας Γεροβασίλη και το ζήτημα που είχε τεθεί για την έκπτωσή της από το αξίωμα του εν ενεργεία βουλευτή.

Μόνο που για το θέμα αυτό, έχει ήδη αποφανθεί από τις 6/4/2015, το Αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ,  απαντώντας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων, Δ/νση Συμβάσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από σχετικό ερώτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ Θεσπρωτίας.
 


Συγκεκριμένα:
Το Αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ απάντησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 57 του Συντάγματος « [...], η ύπαρξη σύμβασης του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ γιο τη διενέργεια ιατρικών επισκέψεων και την εκτέλεση ιατρικών πράξεων σε ασφαλισμένους του Οργανισμού δεν εμπίπτει στις απαγορεύσεις της ανωτέρω συνταγματικής διάταξης, καθώς η μεταξύ του ιατρού και του Οργανισμού μας σύμβαση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί σύμβαση για την παροχή υπηρεσίας προς το Δημόσιο ή τα εξομοιούμενα με αυτό ΝΠΔΔ, όπως ο ΕΟΠΥΥ, κατά την έννοια της κείμενης νομοθεσίας περί δημόσιων συμβάσεων για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών προς το Δημόσιο.

Κατά συνέπεια, κατά την άποψη του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ, δεν υφίσταται ασυμβίβαστο και ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιατρός που εξελέγη Βουλευτής δύναται να διατηρήσει τη σύμβαση του με τον Οργανισμό μας».
 
Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, θα συνέλθει στις 10 Μαΐου 2017, στις 18.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση του κ. Δήμα.

Υπενθυμίζουμε πως 2ος στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 και πρώτος αναπληρωματικός, ήταν ο κ. Αντώνης Μπέζας.

Όποια και εάν είναι πάντως η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, θα πρέπει κάποιοι να καταλάβουν καλά, πως τον βουλευτή τον τιμάει και τον εκλέγει η κοινωνία και ο λαός και όχι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση.Read More »
2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας 2 χρόνια μετά ζητάει την έκπτωση του Βασίλη Γιόγιακα από βουλευτή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας βρέθηκε το σχολείο Μαργαριτίου

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Στις 31 Μαρτίου 2017, 55 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Μαργαριτίου επισκέφθηκαν το κέντρο πληροφόρησης Σαγιάδας. 
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση και παρατήρησαν διάφορα είδη ορνιθοπανίδας με τα τηλεσκόπια και κιάλια του Φορέα.

Read More »
Στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας βρέθηκε το σχολείο Μαργαριτίου Στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας βρέθηκε το σχολείο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Κατοικήθηκε η πρόσφατα ανακαινισμένη φωλιά στην Ποταμιά

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017


Ήρθαν οι πελαργοί στην καινούργια φωλιά της Ποταμιάς που τοποθετήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης στις 7 Μαρτίου 2017.Read More »
Κατοικήθηκε η πρόσφατα ανακαινισμένη φωλιά στην Ποταμιά Κατοικήθηκε η πρόσφατα ανακαινισμένη φωλιά στην Ποταμιά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα στην προσπάθειά τους να κρυφτούν κάτω φορτηγά

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Δύο αλλοδαποί ηλικίας 33 και 21 ετών συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατά την προσπάθειά τους να κρυφτούν κάτω από Φ/Γ οχήματα τα οποία επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πλοία με προορισμό το εξωτερικό.
Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα στην προσπάθειά τους να κρυφτούν κάτω φορτηγά Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα στην προσπάθειά τους να κρυφτούν κάτω φορτηγά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με τις σχολές Πολεμικής Αεροπορίας

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης εφαρμογής του θεσμού του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Δ/νσης Δ . Ε. Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Αεροπορικό Απόσπασμα Ακτίου θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γνωριμία με τις σχολές της Πολεμικής Αεροπορίας». 

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση και καθοδήγηση των μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 05 Απριλίου 2017 και ώρα 10.00 στην αίθουσα Θεάτρου του ΕΠΑΛ . 

Ομιλητές: 
Σωτήριος Παπαχρήστου, Σμήναρχος Ιπτάμενος 
Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας 
Σταύρος Σιντόρης, Επισμηναγός ΜΕ 

Οργάνωση - Συντονισμός δράσης: Βασιλική Β. Παππά, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π Ηγουμενίτσας 

Η Υπεύθυνη του ΚΕ.ΣΥ.Π 
Βασιλική Β. Παππά 
Ο Διευθυντής Β/θμιας Θεσπρωτίας 
Γεώργιος Κοτσίνας


Read More »
Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με τις σχολές Πολεμικής Αεροπορίας Ηγουμενίτσα: Γνωριμία με τις σχολές Πολεμικής Αεροπορίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ειδήσεις από το Παρελθόν

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Ηγουμενίτσα - Πλατάνια 1937
Οι δημοσιευμένες «ειδήσεις» του παρελθόντος, πλην της πρώτης, έχουν αλιευθή από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Ιωαννίνων, την οποίαν εξέδιδε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Χ. Χρηστοβασίλης, αναφέρονται δε στην δεκαετία του 1920.

Έτσι πληροφορούμεθα τον θάνατον του Τουρκογιαννιώτη «Χαϊδή Εφένδη, νέος 24 ετών, σπανίας μορφώσεως». Την σύλληψη του Ελληνοεβραίου ποιητή Γιωσέφ Ελιγιά (†1931), ως κομμουνιστού, Το 1926, όμως, ο ίδιος έγραφε τακτικά θέματα εβραϊκής φιλολογίας στην φιλομεταξική εφημερίδα «Η ΠΡΟΟΔΟΣ». Έτσι, στο φύλλο αυτής της 23-5-1926, έγραφε για το μεσαιωνικό εβραίο ποιητή Ιούδα Αλεβή, ο οποίος διέμενε στην Ισπανία. Μεταφέρω έναν στίχο του, σε μετάφραση του Γιωσέφ Ελιγιά: «Η καρδιά μου τρέχει προς την Ανατολή. Κι εγώ βρίσκομαι στα άχαρα βάθη της Δύσης». Ο έτερος αναφερόμενος συλληφθείς, ως κομμουνιστής, ο Ανδρ. Βενέτης πρέπει να κατήγετο από την Βούρμπιανη.

Ο Βαβουριώτης Νικόλαος Σελίμης «ανακάμψας εξ Αμερικής» κατά την διάρκεια της κατοχής εληστεύθη και εφονεύθη υπό των Τσάμηδων. Ήτο πενθερός του αειμνήστου, εκ Βαβούριν Προκόπη Μάκου, δικαστού και Αρεοπαγίτου, διατελέσαντος και προέδρου Εφετών Ιωαννίνων.

Βρίσκουμε ακόμα Ηπειρώτες στον Άγιο Φραγκίσκο της Αμερικής. Ο εκ Λειά Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος (Μπέσιας), ο οποίος μετά εγγονού του, επισκέπτεται τα Γιάννενα, ήταν ηγετική φυσιογνωμία στον αγώνα των 16 χωριών της Μουργκάνας κατά των Τσάμηδων. Ο εγγονός προφανώς ήταν ο αείμνηστος δάσκαλος Δημοσθένης Μπέσιας (†1973).

Έχουμε επίσης ανταπόκριση από τον Τσαμαντά του διακεκριμένου λογίου Νικολάου Νίτσου (†1940), αποφοίτου της μεγάλης του Γένους Σχολής, ως και άλλων «ανταποκριτών» από τα χωριά της Μουργκάνας. Επίσης μια επιστολή του προέδρου της Κοινότητος Λειά, Προκόπη Μποκα προς τον διευθυντή της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, Χρ. Χρηστοβασίλη.

Ακόμα «ειδήσεις» για την Ισραηλιτική κοινότητα των Ιωαννίνων και 11 Ηπειρώτες γράφουν στον Χρ. Χρηστοβασίλη, από το Μοντεβιδεο της Ν. Αμερικής.

Τέλος, η τελευταία «είδηση» αναφέρεται στον Γεώργιο Ανδρέα Βενέτη, εγκατεστημένο στην Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ ο οποίος κατήγετο από το χωριό Λειά της Μουργκάνας.

Οι ειδήσεις

ΑΓΩΝ, 9-3-1901. Απεβίωσεν εν Βώλω, άριστος της επιστήμης θεράπων, ο εκ Ζαγορίου της Ηπείρου καθηγητής του Γυμνασίου Βώλου Ι. Χριστοδούλου. Τριακονταετής την ηλικίαν, προ πέντε μηνών μόλις νυμφευθείς, […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 10-2-1924. Απεβίωσε την παρελθούσαν εβδομάδα ενταύθα ευγενεστάτη ύπαρξις, ο Χαϊδή Εφένδης, υιός του Ιχσάν Εφένδη, νέος 24 ετών, σπανίας μορφώσεως και κάτοχος πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών και της Μουσικής, […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 22-12-1924. Συνελήφθησαν ως κομμουνισταί οι κ.κ. Ανδρ. Βενέτης, Ιωσήφ Ηλίας (Ισραηλίτης) και 7-8 άλλοι, πολύ ολιγώτερον ένοχοι του κ. Αλ. Παπαναστασίου τέως πρωθυπουργού, ως κομμουνιστού, όστις ούτε συνελήφθη, ούτε θα συλληφθή.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 27-7-1925. Παρεπιδημεί ενταύθα ο εκ Μπαμπουρίου κ. Ν. Σελίμης άρτι ανακάμψας εξ Αμερικής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 7-8-1925. Αφίκετο εκ Λειά των Φιλιατών ο Παν. Αρχιμανδρίτης Κος Δωρόθεος μετά του εγγόνου του και επανέκαμψε εις τα ίδια.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 17-8-1925. Οι εν Αγίω Φραγκίσκω της Καλιφορνίας κ.κ. Κων/νος Δ. Μπόζιος ως πρόεδρος και ο Παναγιώτης Δ. Δράκος ως Γεν. Γραμματεύς του αυτόθι Ηπειρωτικού Συνδέσμου «Γεώργιος Σταύρου» απέστειλεν εις το ενταύθα ορφανοτροφείον Γ. Σταύρου… τσεκ εκ δολ. 231,25 […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 24-8-1925. Ιωάννινα 18-8-1925. Νομίζομεν πως επιβάλλεται να εξαρθή η αξιέπαινος πράξις του εν Αμερική διαμένοντος Τσαμαντιώτου κ. Νικ. Παπαδοπούλου ή Ρίζου δωρήσαντος υπέρ της ανεγέρσεως της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής του χωριού μας Πόβλα δρ. 2.000 […] Προσέτι δε δεν παραλείπομεν να εκφράσωμεν τας πολλάς ευχαριστίας μας διά την δραστηριότητα του αόκνου προέδρου Κωνστ. Τζίκου και Συμβούλων Νικ. Κουτούκη, Σπύρου Παπανίκα, Σωτηρ. Τζίγκου και Φωτίου Ζήκου διά την φροντίδα της ανεγέρσεως της ως άνω εκκλησίας μας […]

Φώτιος Αναστασόπουλος

Γεώργιος Ευαγγέλου

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 11-10-1926. Φίλε Κύριε Χριστοβασίλη ..Τοιούτον ον το φρόνημα του Ηπειρωτικού Λαού δεν θα προβλέψη και τας προς το έθνος ημών υμετέρας εκδουλεύσεις αίτινες άρχονται από του έτους 1878 και εντεύθεν. Πάντα ταύτα και υπό της τότε Τουρκικής Κυβερνήσεως καταδιώξεις ημών ηχή βροντερώς εις τα ώτα ημών πάντων… ημών των κατοίκων των 25 χωρίων, ων η ελευθέρωσις είναι έργον της αδαμάστου ημών ενεργείας και δραστηριότητος. Διά ταύτα άπαντες οι κάτοικοι των ευεργετηθέντων χωρίων ομοθυμαδόν… να εκφράσωμεν την προς υμάς ευγνωμοσύνην ή διά της ανεξαρτήτου και ελευθέρας ψήφου ημών κατά τας προσεχείς εκλογάς.

Εν Λειά τη 5-10-1925

Οι κάτοικοι Λειά

Διά τους κατοίκους

Ο Πρόεδρος

Π. Μπόκας

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, διευθυντής Χ. ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ 10-1-1927. Συνεστήθη εν Αθήναις Ελληνοαλβανικός Σύνδεσμος εξ Ελλήνων και Αλβανών ούτινος το Δ.Σ. απετελέσθη εκ των κ.κ. Φιλ. Δραγούμη, Α. Κοντούλη στρατηγού, Ν. Βότση ναυάρχου, Κ. Αμάντου και Η. Αναστασιάδου καθηγητών πανεπιστημίου, Σπ. Λοβέρδου, Α.Α. Πάλλη, Π. Καραπάνου, Β. Βοΐλα, Στ. Πεσματζόγλου, Α. Ζαφειρέλη, Α. Σουλιώτη, Ν. Καρβούνη Αλή μπέη Ντίνου, […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 12-12-1927. Η άτροπος μετά της συνήθους αυτής σκληρότητος απέκοψε προ ολίγων ημερών το νήμα της ζωής εν νεανική ηλικία του συνδημότου μας Δημητρίου Σ. Γκογκορόση, άρτι εκ των τάξεων του στρατού απολυθέντος, γαμβρού επί θυγατρί του εκ των προκρίτων της κοινότητός μας κ. Ευαγ. Σκόπα, ευδοκίμως εν Φιλιάταις εμπορευομένου. […]

Εν Τσαμαντά τη 30-11-1927

Νικόλαος Νίτσος

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 31-1-1927. Την… εκηδεύθη εν μεγίστη συρροή κόσμου ο λαμπρός συμπολίτης μας Ισαάκ Μπατής πατήρ του μεγαλεμπόρου κ. Νισήμ Μπατής. […] Επίσης απέθανε και εκηδεύθη… η σεβαστή μήτηρ του προέδρου της Ισραηλιτικής κοινότητος κ. Κοφίνας. […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 7-2-1927. Την 23 Ιανουαρίου ετελέσθησαν εν Τσαμαντά οι γάμοι της Δημητρούλας Γ. Σούτη, προσφιλούς ανεψιάς του Νικολάου Νίτσου, μετά του… καλουμένου Γεωργίου Ν. Σταυρούλη. […]

-Η κυρία Νίνα Ματαθία του γένους Ι. Γ. Λεβή και ο εν Ιταλία εγκατεστημένος κ. Α. Χαΐμ Λεβής ηραβωνίσθησαν.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 17-2-1927. Μας γράφουσιν εκ Τακόμα της Αμερικής ότι απέθανε ο εκ Σταριτσιάνης της Κονίτσης Κωνσταντίνος Γεωργίου. […]

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 20-2-1927. Προ ημερών ετελέσθησαν εν Τσαμαντά οι γάμοι του άρτι αφιχθέντος εξ Αμερικής λαμπρού νέου Κωνσταντίνου Νούση μετά της Δεσποινίδος Σταυρούλας Βασιλάκου […]

Μιχαήλ Λαγός

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 18-8-1927. Μοντεβήδιον της Νοτίας Αμερικής 16-8-1927. Κύριε Χρηστοβασίλη […] Χριστόδουλος Σκούρτης, Δημ. Παπιγκιώτης, Γεώργ. Λαγός, Ευαγ. Μούτσιος, Χαραλ. Αμπλιανίτης, Στέργιος Γκατσουνίδης, Ματθαίος Πιουτούλης, Αθ. Μπόζιος, Κώστας Κωνσταντίνου, Βασιλ. Καθαριώτης, Χαραλ. Ευσταθίου, άπαντες Ηπειρώτες.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 24-10-1927. Αλληλογραφία. Κον Γεώργιον Βενέτην εις Ντετροά Μασ. των ΗΠΑ. Όλα σωστά και δικαιολογημένα διά της από 10-9-1927 επιστολής σας. Αλλά δεν πρέπει να συγκρίνετε την κατάστασιν των εν Αμερική πόλεων με την Αθήνα. […]

Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος 
Για την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας 


 
Read More »
Ειδήσεις από το Παρελθόν Ειδήσεις από το Παρελθόν Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

"Το νησί της γοργόνας" σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Οι δάσκαλοι Παλπάνης Στέργιος και Σισμανίδου Βάσω με τους μαθητές τους σε συνεργασία με τον συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζο , τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας και το καλλιτεχνικό εργαστήρι το "Αβγό" σας καλούν στη βιωματική αφήγηση για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της πόλης μας τη Δεύτερα 3 Απριλίου στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνθεον" με την Ιστορία "Το νησί της γοργόνας " από το βιβλίο του συγγραφέα Δημήτρη Θωμάζου "8 Ιστορίες σε μπουκάλια που ξέρβασε η θάλασσα " Εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ"!!! 

Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση για την ιστορία με το συγγραφέα , αυθόρμητη δραματοποίηση από τα παιδιά με την ηθοποιό Στέλλα Λένη , ομαδική ζωγραφική της ιστορίας , τραγούδια και χορούς για τη θάλασσα με τους μουσικούς, Ισμαηλίδου Λένα , Λένη Κωνσταντίνο & Ρίζο Βασίλη !!!


Read More »
"Το νησί της γοργόνας" σήμερα στην Ηγουμενίτσα "Το νησί της γοργόνας" σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε δύο τοπικές επιχειρήσεις που με γενναιοδωρία και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης στήριξαν τις προσπάθειες των αθλητικών ομάδων του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε το Γραφείο Γενικού Τουρισμού Kotsis Travel που ανέλαβε τη μετακίνηση της σχολικής ομάδας καλαθοσφαίρισης προς και από την Άρτα προκειμένου να συμμετάσχει στον τελικό Ηπείρου καθώς και την επιχείρηση Υπεραγορά Ξένος Α.Ε. που ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης της σχολικής ομάδας πετοσφαίρισης προς και από την Πρέβεζα για να λάβει μέρος στον τελικό Ηπείρου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς.


 
Read More »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ο Θωμάς Ντρίτσος ορίστηκε Υπεύθυνος Οργάνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017


Απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ

Έχοντας υπόψη:
  1. Την παρ. 2 του άρθρου 13 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος.
  2. Την πρόταση του Προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης Ηπείρου για τον ορισμό Υπεύθυνου Οργάνωσης στη ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας.
Αποφασίζουμε

Τον ορισμό του κ. Θωμά Ντρίτσου ως Υπεύθυνου Οργάνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Μ. ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ 


 
Read More »
Ο Θωμάς Ντρίτσος ορίστηκε Υπεύθυνος Οργάνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας Ο Θωμάς Ντρίτσος ορίστηκε Υπεύθυνος Οργάνωσης της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ο Γρηγόρης Πετρίδης Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ

Έχοντας υπόψη:
Την παρ. 2 του άρθρου 13 του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης του Κόμματος.
Την πρόταση του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης Θεσπρωτίας για τον ορισμό Υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας στη ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας.

Αποφασίζουμε
Τον ορισμό του κ. Γρηγορίου Πετρίδη ως Υπεύθυνου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Μ. ΚΟΝΤΑΔΑΚΗΣ 


 
Read More »
Ο Γρηγόρης Πετρίδης Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας Ο Γρηγόρης Πετρίδης Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΟ.Δ.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Καθαρίστρια βρήκε φάκελο με 1800 ευρώ και τα παρέδωσε

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά.. 
Και κυρίως ήθος! 
Τι κι αν η ίδια δίνει τον αγώνα για το μεροκάματο.. 
Ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκε να κρατήσει τον φάκελο με τα χρήματα που βρήκε.

Ο λόγος για μία γυναίκα, καθαρίστρια στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων. 
Την ώρα της εργασίας της, βρήκε στο ισόγειο του κτιρίου ένα φάκελο, ο οποίος περιείχε το χρηματικό ποσό των 1800 ευρώ.

Αμέσως παρέδωσε τον φάκελο με τα χρήματα στην αρμόδια υπηρεσία η οποία κίνησε την διαδικασία για τον εντοπισμό του κατόχου...

Φυσικά στην καθαρίστρια αξίζουν τα εύσημα για την πράξη της!


 
Read More »
Καθαρίστρια βρήκε φάκελο με 1800 ευρώ και τα παρέδωσε  Καθαρίστρια βρήκε φάκελο με 1800 ευρώ και τα παρέδωσε Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο την Παρασκευή στον πεζόδρομο

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο την Παρασκευή στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσα: Συλλαλητήριο την Παρασκευή στον πεζόδρομο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Σύλληψη 24χρονου στην Ηγουμενίτσα για παραεμπόριο

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017Συνελήφθη, προχθές (01-04- 2017) το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να ασκεί υπαίθριο εμπόριο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.
Read More »
Σύλληψη 24χρονου στην Ηγουμενίτσα για παραεμπόριο Σύλληψη 24χρονου στην Ηγουμενίτσα για παραεμπόριο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Το θερινό ωράριο των καταστημάτων

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017
Read More »
Ηγουμενίτσα: Το θερινό ωράριο των καταστημάτων Ηγουμενίτσα: Το θερινό ωράριο των καταστημάτων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017 Rating: 5

Σελίδες