Διάθεση υγροποιημένου φυσικού αερίου,στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Η τροφοδοσία με φυσικό αέριο απομακρυσμένων περιοχών και νησιών, καθώς και η ανάπτυξη υποδομών για τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως ναυτιλιακού καυσίμου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, περιλαμβάνονται στους στόχους του ευρωπαϊκού προγράμματος Poseidon Med στο οποίο από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η ΔΕΠΑ ως συντονιστής.Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με αφορμή την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος, τονίστηκε ότι αναμένεται η ενεργοποίηση της ζήτησης LNG για ναυτιλιακή χρήση, ώστε να ανταποκρίνεται στις...
σύγχρονες διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις.Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, το πρόγραμμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διάθεση του υγροποιημένου αερίου σε τέσσερα κύρια λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα), καθώς και στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο.Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Δυτική Ελλάδα είναι μια κοινή προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΤΕΕ / Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑ.Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ακόμη η αναβάθμιση του Τερματικού της Ρεβυθούσας που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα φόρτωσης LNG σε πλοία ανεφοδιασμού καυσίμων, η μετασκευή/ναυπήγηση πλοίων με καύσιμο LNG, η δημιουργία της απαραίτητης υποδομής στα λιμάνια, καθώς και η ναυπήγηση ειδικού πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα κινείται με LNG στην περιοχή της Βενετίας.Το πρόγραμμα POSEIDON MED II συγχρηματοδοτείται από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» και θα διαρκέσει πέντε χρόνια. Στο έργο συμμετέχουν 26 εταίροι από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Κύπρο.

Read More »
Διάθεση υγροποιημένου φυσικού αερίου,στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Διάθεση υγροποιημένου φυσικού αερίου,στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Το νομό Ηπείρου, τον ξέρετε;

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016



Το Νομό Ηπείρου τον ξέρετε; Προφανώς όχι.. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία αποτελείται από τέσσερις Νομούς!

Αυτό ισχύει μέχρι τώρα τουλάχιστον..

Γιατί στο εξής, θα πρέπει να μάθουμε νέα γεωγραφία!

Και όχι από κάποια τηλεπερσόνα που αναζητούσε στο χάρτη την Άρτα, αλλά από τους πλέον αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες που, κατά τα λοιπά, θα υλοποιήσουν το ΕΣΠΑ και θα φέρουν το νέο αναπτυξιακό μοντέλο!

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου λοιπόν, πληροφορούμαστε πως «ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή (10-11 Μαρτίου) το νομό Ηπείρου και ήταν κεντρικός ομιλητής σε δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020..»

Μπορείτε να το δείτε εδώ Νομός Ηπείρου λοιπόν... Κι άντε μ΄αυτή τη γεωγραφία να δούμε ανάπτυξη!
 
Read More »
Το νομό Ηπείρου, τον ξέρετε;  Το νομό Ηπείρου, τον ξέρετε; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Πέντε κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης εντόπισαν Αλβανοί αστυνομικοί, σε όχημα που είχε φτάσει στην Κακαβιά, προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι του προς τον Ελλάδα.

Το αυτοκίνητο κρίθηκε ύποπτο και κατά την διάρκεια του εξονυχιστικού ελέγχου που έγινε, οι αστυνομικοί εντόπισαν κρυμμένα, πίσω από τα καθίσματα, δεκατέσσερα πακέτα, τα οποία περιείχαν συνολικά πέντε κιλά ηρωίνης.

Ο 56χρονος οδηγός του οχήματος, συνελήφθη, όπως επίσης και δύο ακόμη άτομα. Σύμφωνα με την Αλβανική αστυνομία τα πακέτα της ηρωίνης ήταν καλά τυλιγμένα και επιμελώς κρυμμένα, ενώ εικάζεται ότι προορισμός των ναρκωτικών ήταν η Αθήνα.
Read More »
Πέντε κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο  Πέντε κιλά ηρωίνης κατασχέθηκαν στην Ελληνοαλβανική μεθόριο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ Κα ΚΑΡΜΕΝ ΜΑΤΕΕΣΚΟΥ

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

 
Οι ιατροί του Γ.Ν Φιλιατών αισθανόμαστε συντετριμένοι για τον αιφνίδιο – αναπάντεχο θάνατο της συναδέλφου μας Ω.Ρ.Λ Κας Κάρμεν Ματέεσκου , το βράδυ της Παρασκευής 11/03/2016 . 
 
Η Κα Κάρμεν Ματέεσκου με καταγωγή από Ρουμανία , εργαζόταν από το 1999 στην Ω.Ρ.Λ κλινική του νοσοκομείου μας. 
 
Λόγια δεν υπάρχουν για να περιγράψουμε το ήθος σου , την αρετή σου , την συναδελφικότητά σου , την στήριξή σου και την προσφορά σου στο Νοσοκομείο μας, την αγάπη σου για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του , με τους οποίους ταυτίστηκες και συνδέθηκες όλα αυτά τα χρόνια . 
 
Αγαπημένη μας Κάρμεν ο ξαφνικός σου θάνατος ,αφήνει ένα μεγάλο κενό σε όλους μας.. Η μνήμη σου θα μείνει ανεξίτηλη στις καρδιές μας και στο χρόνο .Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη . 
 
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ . 
 
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 
ΤΟΥ Γ . Ν ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
ΜΟΥΣΕΛΙΜΗ ΜΑΙΡΗ 
ΝΤΑΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Read More »
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ Κα ΚΑΡΜΕΝ ΜΑΤΕΕΣΚΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ Κα ΚΑΡΜΕΝ ΜΑΤΕΕΣΚΟΥ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - "Λεφτά ... υπάρχουν"

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Τι και εάν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ διαβεβαίωνε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πως μετά από κρατήσεις, "ασφαλιστικές εισφορές" κτλ, ο μισθός του νεοπροσλαμβανόμενου λογιστή, δεν θα ξεπερνούσε τα 1500€ το μήνα.

Τι και εάν ο βασικός μισθός της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας για νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο άνω των 25 ετών, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς ειδικότητα, είναι τα 586,08 ευρώ μικτά και 644,68 ευρώ αν είναι παντρεμένος, οπότε δικαιούται προσαύξηση 10%, ή 58,6 ευρώ με επίδομα γάμου (Το ίδιο ισχύει και για τις ατομικές συμβάσεις).

Η ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, ακολουθώντας το ρητό του ΓΑΠ "Λεφτά ... υπάρχουν", μοιράζει αφειδώς, χρήματα.
Κουβαρντάδες, με χρήματα που καταβάλουμε όλοι εμείς, με την πληρωμή του ακριβότερου νερού στην περιοχή.

Έτσι, ο πρώτος μισθός, για τον Γενάρη του 2016, που του κατέβαλε η ΔΕΥΑΗ, ανέρχεται στο ποσό των 2.753,61€ (2.238,71€ + 514,90€ ΦΠΑ).


Φαίνεται πως η κρίση, που όλοι τη νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας, δεν έχει αγγίξει την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχετευσης Ηγουμενίτσας.

 Δείτε το ένταλμα πληρωμής:
Read More »
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - "Λεφτά ... υπάρχουν" ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας - "Λεφτά ... υπάρχουν" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Ηπείρου

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο:

· εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άνιση και χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια κατανομή των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, τόσο μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ όσο και μεταξύ των ΤΕΙ.

· Υιοθετεί το ψήφισμα της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου και να συμπορευτεί στην διεκδίκηση των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού που είναι αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του.

· καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία που γίνεται σε βάρος του ΤΕΙ Ηπείρου σχετικά με την κατανομή των θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού έναντι των υπολοίπων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Read More »
Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Ηπείρου Ψήφισμα του Δήμου Ηγουμενίτσας για το ΤΕΙ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 68χρονος για κατοχή λαθραίων τσιγάρων

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Συνελήφθη, χθες (14-03-2016) το βράδυ, στο 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κόνιτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 68χρονος ημεδαπός, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 68χρονος, βρέθηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό του οχήματος, σαράντα ένα (41) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Τα προαναφερόμενα πακέτα τσιγάρων καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκαν. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθη 68χρονος για κατοχή λαθραίων τσιγάρων Συνελήφθη 68χρονος για κατοχή λαθραίων τσιγάρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016
http://www.e-igoumenitsa.gr/igoumenitsa/igoumenitsa-ilektroniki-apati-me-doroepitages-soupermarketΑκόμα μια προσπάθεια εξαπάτησης καταναλωτών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες μεσω του Internet και των κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα η διαφήμιση ζητάει από τους χρήστες να εισάγουν το κινητό τους τηλέφωνο στη φόρμα, γεγονός που παραπέμπει σε εγγραφή σε συνδρομητικές – πολυμεσικές υπηρεσίες υψηλής χρέωσης («πενταψήφια»).

Οπως θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία η διαφήμιση χρησιμοποιεί την περιοχή από την οποία συνδέεστε στο διαδίκτυο (για παράδειγμα την Ηγουμενίτσα) και σας υπόσχεται "800 ευρώ για ψώνια σε γνωστές αλυσίδες Σουπερμάρκετ".



Σύμφωνα με πληροφορίες συμπολίτης μας του έστειλαν 2-3 μηνύματα και τον χρέωναν. Συγκεκριμένα τα μηνύματα έλεγαν πως θα μπει σε κλήρωση και θα πρέπει κάθε εβδομάδα να του στέλνουν μηνύματα. στο τέλος ο λογαριασμός του ειχε χρεωθεί με 10€ επιπλέον. Προσοχή, λοιπόν, γιατί πολύ εύκολα μπορεί να ξεγελαστεί κάποιος και να εισάγει τον αριθμό του.

Σε κάθε περίπτωση, αν έχετε εξαπατηθεί, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο Συνήγορο του Καταναλωτή και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ Ηγουμενίτσα: Ηλεκτρονική απατη με δωροεπιταγες Σουπερμάρκετ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Γιώργος Λεμπέσης ζωντανά την Παρασκευή στο SOCIAL

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016



Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Γιώργος Λεμπέσης ζωντανά την Παρασκευή στο SOCIAL Ηγουμενίτσα: Ο Γιώργος Λεμπέσης ζωντανά την Παρασκευή στο SOCIAL Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Υπάρχει δρόμος...(;) - Του Φώτη Ζγούρη

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016
Φώτης Ζγούρης για το thespro.gr


Η χώρα μας βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της σύγχρονης ιστορίας της. 
Η οικονομική κρίση και το μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού βαραίνουν την σκιά τους πάνω μας. 
Και εμείς – η κοινωνία – σαστισμένοι, παρακολουθούμε τις εξελίξεις «μουδιασμένοι», χωρίς να έχουμε πλέον καν στο μυαλό μας τί μπορεί να είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο ξέφωτο...

Ίσως, λοιπόν, είναι η ώρα να κοιταχτούμε και εμείς στον καθρέπτη μας. 
Ίσως έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε για λίγο τα αναθέματα στους «άλλους» και να δούμε τί θέλουμε, τι χρειαζόμαστε και κυρίως πώς θα το πετύχουμε. 
Είμαστε άλλωστε στο απόλυτο αδιέξοδο – κι αν δεν γίνει κάτι άμεσα, πολύ φοβάμαι ότι θα μπούμε σε αχαρτογράφητα νερά, πιθανώς χωρίς επιστροφή...

Τι εννοώ όμως όταν λέω «να σταματήσουμε για λίγο τα αναθέματα»; 
Ο εύλογος θυμός που αναδεικνύεται όταν τα προβλήματα φαίνονται βουνό, μας οδηγεί πολλές φορές στο να τα ρίχνουμε όλα στους προφανείς «φταίχτες»: πολιτικοί, δημοσιογράφοι, «ξένα κέντρα», διάφορες απίθανες θεωρίες συνομωσίες, οι «κακοί ξένοι» είναι κάποιοι από τους στόχους του θυμού μας. 
Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας σκεφτούμε το αυταπόδεικτο: οι πολιτικοί μας, οι εξουσίες που επιλέγουμε, είναι η βιτρίνα μας, η βιτρίνα της κοινωνίας μας...

Είναι πολύ εύκολο να τονίσουμε τα λάθη, τα ψέμματα της σημερινής κυβέρνησης – άλλωστε αν θυμηθούμε τι έταξαν πριν τον Γενάρη του 2015 και τι έκαναν και κάνουν, θα χρειαστούμε ολόκληρα βιβλία για να τα καταγράψουμε. 
Δεν θα το κάνω όμως – είμαι πεπεισμένος ότι πλέον όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει συμβεί... Δεν θα μπω καν στον πειρασμό να αναδείξω τα του πολιτικού μου χώρου – του Ποταμιού – και πόσα από αυτά επαληθεύτηκαν. 
Τα προβλήματα υπερβαίνουν τον όποιο κομματικό χώρο.

Τι χρειαζόμαστε, λοιπόν, για να αρχίσουμε να ανασαίνουμε, να δούμε φως στην άκρη του τούνελ; Κάποιοι λένε για την «ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς» - μια τρίτη δύναμη δηλαδή ανάμεσα στην ΝΔ και τον Σύριζα... 
Λες και έτσι, δια μαγείας, θα αρχίσει να βρέχει λύσεις! 
Λες και η συνένωση κάποιων κομματικών μηχανισμών, η εξασφάλιση βουλευτικών εδρών για κάποιους και η ταμπέλα «κεντροαριστερά» είναι αυτά που λείπουν σήμερα από την πατρίδα μας. 
Πιστεύω ότι είναι πολύ μακριά από την κοινωνία μας όσοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο. 
 
Κάποιοι άλλοι εξακολουθούν να περιμένουν τον επόμενο Μεσσία, μιας και απογοητεύτηκαν από τον Τσίπρα και τον Σύριζα: έτσι στρέφουν το βλέμμα τους στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρούν ότι πρέπει άμεσα να έρθει στην εξουσία και έτσι ως δια μαγείας και πάλι...θα βρέξει (κεντροδεξιές) λύσεις. Νομίζω ότι και αυτοί κάνουν λάθος... 
Οι ταμπέλες δεν λένε τίποτα πλέον σε κανέναν, θα πρέπει όλοι μας να επαναπροσδιορίσουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις για συγκεκριμένα θέματα, για να έχει εικόνα ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας ποια λύση προτείνει ποιος, και με ποιους ανθρώπους πιστεύει ότι θα την επιτύχει. 
Τόσο απλά αλλά και τόσο δύσκολα.

Για να βρούμε όμως λύσεις θα πρέπει πρώτα να κανατανοήσουμε το πρόβλημα. 
Και δυστυχώς τα κόμματα, τα ΜΜΕ, διάφοροι «ειδήμονες» εδώ και έξι χρόνια κάνουν το ακριβώς αντίθετο: προκρίνουν τα αναθέματα, ρίχνουν λάδι στην φωτιά του λαϊκισμού και στρέφουν την προσοχή μακριά απ την πηγή των προβλημάτων. 
Θα προσπαθήσω να είμαι απλοϊκός, να τα πω όπως θα τα συζητούσαμε εδώ στο χωριό με τους συμπολίτες μου, γιατί έχω βαρεθεί και εγώ τις περισπούδαστες αναλύσεις με τεχνικούς όρους και ειδικές γνώσεις που τελικά μας αφήνουν περισσότερες απορίες από αυτές που μας λύνουν:

Η χώρα μας χρεοκόπησε το 2009, απλά γιατί τα έξοδά της ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα – και χωρίς να υπολογίσουμε στα έξοδα τις πληρωμές των δανεικών μας! 
Το μνημόνιο είναι μια συμφωνία με δανειστές: από την στιγμή που χρειάζεσαι ρευστό άμεσα και έχεις ανάγκη τα δανεικά, τότε χρειάζεται να συμφωνήσεις και τους όρους του δανεισμού. 
Η Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια, δεν έχει κατορθώσει ακόμα να ισοσκελίσει τα έξοδα με τα έσοδά της. 
Η προσπάθεια που γίνεται ρίχνει το βάρος στον αύξηση των εσόδων (φόροι) και όχι στην μείωση των δαπανών. 
Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται είτε κυβερνά η δεξιά είτε η αριστερά...

Πάμε στα μεγάλα ψέμματα (που αυτά τα χρόνια έριξαν ή ανέβασαν κυβερνήσεις): «Μνημόνιο-αντιμνημόνιο», το ψευδές δίλλημα. 
Η άνοδος στην εξουσία του Σύριζα νομίζω ότι διέλυσε αυτήν την αυταπάτη. 
Όσο δεν εξορθολογίζεις τα οικονομικά σου, τότε πάντα θα χρειάζεσαι δανεικά και άρα μνημόνια...
Δυστυχώς πάνω σε αυτήν την αυταπάτη χτίστηκαν πολιτικές καριέρες, ολόκληροι πολιτικοι σχηματισμοί σύρθηκαν στην λάσπη, για να μην τονίσουμε την άνοδο των κάθε ακραίων...

«Μα τόσα λεφτά που δανειστήκαμε, δεν μπήκαν στην οικονομία μας, αλλά ουσιαστικά πήγαν σε αυτούς που μας δάνεισαν» - άρα μας κορόιδεψαν! Ξεχνάν όσοι το λένε αυτό ότι η χώρα μας είχε και έχει δανειακές υποχρεώσεις. 
Η συμφωνία (μνημόνιο) ήταν αυτή: αυτοί (οι δανειστές) αναλαμβάνουν την πληρωμή των χρεών σας και εμείς αναλαμβάνουμε να ΜΗΝ δημιουργούμε άλλα ελλείμματα. Τόσο απλό μα τόσο δύσκολο τελικά για το πολιτικό προσωπικό μας. Και όσο το ταμείο έδειχνε μείον, τόσο η πίεση μεγάλωνε.

«Και γιατί χρωστάμε τόσα χρήματα; Ποιος τα έφαγε; Και γιατί οι άλλες χώρες που χρωστάν περισσότερα από εμάς, δεν έχουν μνημόνια;» Ερωτήσεις που ποτέ δεν απαντήθηκαν από κανέναν, αφήνοντας τον κόσμο έρμαιο του κάθε συνωμοσιολόγου να λέει τις πιο απίθανες θεωρίες! 
Η Ελλάδα είχε χρέος 340 δις. Τα χρήματα αυτά δεν αποπληρώνονται ποτέ, απλά εξυπηρετούνται – έτσι δουλεύει η οικονομία. 
Το ποσό από μόνο του δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο σε σχέση με το ΑΕΠ. 
 
Η Γερμανία πχ έχει χρέος πάνω από ένα τρις, αλλά και το ΑΕΠ της είναι πάνω από ένα τρις. Και το βασικότερο: που πήγαν τα λεφτά; Εδώ, πολύ πονηρά, δείχνουν πολλοί τα σκάνδαλα – εξοπλιστικά, δημόσια έργα, μίζες κτλ – τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Χρηματιστήριο κ.ο.κ. Δεν υπήρχαν αυτά; Βεβαίως και υπήρχαν και πρέπει να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα! Αλλά για να δούμε κάτι: τα σκάνδαλα και οι μίζες έχουν υπολογιστεί σε περίπου 6 δις.
Οι Ολυμπιακοί μας κόστισαν περίπου 8 δις (κάποιοι μιλαν και για 12 δις). Στο Χρηματηστήριο μπήκαν λεφτά των ιδιωτών στο μεγαλύτερο ποσοστό και όχι Δημόσιο χρήμα. Την ίδια στιγμή από το 1996 έως το 2009, ο κρατικός προϋπολογισμός (δλδ οι φόροι) έδωσαν στα ασφαλιστικά ταμεία μας 140δις(!) για να μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις που κάποιοι ψήφιζαν για τα ευνοούμενα «παιδιά» τους . 
Το νούμερο είναι τρομακτικό... 
Επίσης, με κρατικούς πόρους, ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και τότε υπουργός Εσωτερικών, μονιμοποίησε στο δημόσιο δεκάδες χιλιάδες κόσμου χωρίς ποτέ κανείς να εξηγήσει αν χρειάζονταν, σε τί χρειάζονταν και με ποια κριτήρια και προσόντα μονιμοποιήθηκαν. 
 
Τα παραδείγματα της σπατάλης είναι πολλά! 
Προσοχή όμως: μην κοιτάμε μόνο τους «Τσοχατζόπουλους» που είναι η κορυφή της πυραμίδας (προφανώς γιατί ένας έφαγε πολλά), αλλά και τις υπόλοιπες σπατάλες: πως γίνεται π.χ. ένας δημ. υπάλληλος ίδιων προσόντων σε μια υπηρεσία να αμοίβεται με 1000€/μήνα και σε άλλη υπηρεσία 2500€/μήνα; 
Πως γίνεται ένας διευθύνων δημοτικής επιχείρησης να αμοίβεται με 50 και 100 χιλιάδες τον χρόνο(!); Πως γίνεται μέσω απίθανων διαδικασιών, να αμοίβονται από το δημόσιο «εξωτερικοί συνεργάτες» που τους ορίζε παντα η εξουσία (είτε τοπική είτε κεντρική); Κάποιος είπε ότι «μαζί τα φάγαμε, στο ίδιο πάρτυ είμασταν»... 
Ξέχασε όμως να πεί ότι σε αυτό πάρτυ άλλος έτρωγε τοστ στην γωνία και άλλος χαβιάρι με σαμπάνια μέσα στο τζακούζι, αλλά στο τέλος όλοι φωνάζουν το ίδιο για τον λογαριασμό! Και αυτό είναι το άδικο...

«Η λύση είναι δικό μας νόμισμα, μακριά από την ΕΕ, για να χαράσουμε δική μας οικονομική πολιτική». Δεν ξέρω ειλικρινά αν αυτό είναι η λύση, έστω και μακροπρόθεσμα – δεν είμαι άλλωστε οικονομολόγος ή αναλυτής. 
Ξέρω όμως σίγουρα δύο πράγματα: Πρώτον, σε όποιο νόμισμα, αν ξοδεύεις περισσότερα από ότι παράγεις, τότε είναι σίγουρο ότι θα (ξανά)χρεοκοπήσεις. Δεύτερον, η ΕΕ δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση, είναι μια σειρά από κατακτήσεις της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. 
Και μπορεί σήμερα το πολιτικό της προσωπικό να μην είναι αντάξιο των συνθηκών, μπορεί να κανει λάθη, αλλά εξακολουθεί να είναι το πιο ήρεμο λιμάνι του πλανήτη, απόδειξη ότι οι κατατρεγμένοι όλου του κόσμου θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο περιβάλλον της. Είμαι πεπεισμένος λοιπόν, ότι όσοι προωθούν τέτοιες λύσεις (έξοδο από ευρώ, ΕΕ) μάλλον κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους, πολύ πιο επικίνδυνο...

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ακόμα τερατωδων ψεμμάτων που έχουν λεχθεί μέσα στην κρίση (για το ασφαλιστικό, για το PSI, για τις επενδύσεις κ.ο.κ.). Το ερώτημα όμως παραμένει: Και τότε, τί κάνουμε από εδώ και μπρος; Εδώ πρέπει να κοιτάξουμε όλοι στον καθρέπτη μας. 
Θέλουμε όντως να αλλάξουμε το κράτος μας, την κοινωνία μας; Ας σταματήσουμε να περιμένουμε Μεσσίες, ας μην την πατάμε πλέον με τα έυκολα ψέμματα, ας δεχτούμε ότι οι λύσεις δεν είναι εύκολες, πρέπει όμως να τις προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο.

Πως θα μειώσουμε τις δαπάνες; Ας αρχίσουμε από την μείωση του Δημοσίου. Μα, θα πει κάποιος, η μεταρρύθμιση, η εξορθολόγιση θα γίνει αν μειώσουμε κι άλλο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ή ακόμα χειρότερα αν διώξουμε κάποιους; 
Πως να το δεχτούμε αυτό όταν όλοι έχουμε τον αδελφό μας, τον συγγενή μας, τον φίλο μας σε μια θέση του δημοσίου; 
Εδώ έχουμε ένα ακόμα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη πλάνη: αυτοί που δεν θέλουν να αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ στις δαπάνες του δημοσίου – προφανώς γιατί τρέφονται από αυτό – έχουν περάσει στον κόσμο την ιδέα οτι μεταρρύθμιση=μειώσεις μισθών=απολύσεις, άρα κάτι «κακό» για την κοινωνία. 
Δεν είναι έτσι όμως. Ας αρχίσουμε από την κατάργηση όλων των κομματικών θέσεων στο Δημόσιο. 
Από τους γνωστούς πλέον ειδικούς συμβούλους, συνεργάτες και παρατρεχάμενους κάθε αιρετού και μη αξιωματούχου μέχρι τους διορισμούς σε θέσεις ευθύνης ανθρώπων που αποφασίζει η εκάστοτε εξουσία! 
Θα εκπλαγούμε αν δούμε πόσες είναι αυτές οι θέσεις και τί κοστίζουν σε ετήσια βάση στον προϋπολογισμό. 
 
Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο αυτά τα θέματα έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. Ο κάθε υπουργός, βουλευτής αλλά και ο κάθε δήμαρχος, περιφερειάρχης μπορούν να έχουν ΕΝΑΝ γραμματέα και ΕΝΑΝ σύμβουλο-δικό τους άνθρωπο εμπιστοσύνης. 
Αν θέλουν παραπάνω συμβούλους, ας τους πληρώνουν από τις αποδοχές τους. 
Όμως όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει: τις εποχές των παχιών αγελάδων, ψήφιζαν – διακομματικά βεβαίως – για να έχουν όσους ήθελαν να βολέψουν σε αργομισθίες (οδηγούς, βοηθούς, ειδικούς συμβούλους, επιστημονικούς συμβούλους σε γραφεία πολιτικά, υπουργικά, βουλευτικά και πάει λέγοντας),
Και μην δείχνουμε με το δάκτυλο μόνο προς την εκάστοτε κυβέρνηση. 
Το ίδιο γινόταν στους τοπικούς άρχοντες – δημάρχους, περιφερειάρχες κτλ. 
Φωνάζαμε προς την κυβέρνηση, αλλά κάναμε τα στραβά μάτια στον τοπικό άρχοντα, που τον ξέρουμε και προσωπικά βρε αδελφέ, μπας και μας βολέψει πουθενά. 
Και ήρθε η οικονομική κρίση και άλλαξαν τόσα πολλά, μισθοί-συντάξεις μειώθηκαν, ανεργία, ο κακός χαμός αλλά αυτές οι θέσεις εκεί! Δεν χάθηκαν ποτέ! 
 
Από την άλλη, κάθε θέση ευθύνης στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα – διευθυντές σε νοσοκομεία, ιδρύματα, λιμάνια, οργανισμούς, μαϊμού οργανισμούς κτλ – καλύπτεται από κομματικούς φίλους. 
Θέσεις που θα έπρεπε να καλύπτονται από τα δικά μας παιδιά με πτυχία, μεταπτυχιακά και εξειδικευμένες γνώσεις, εμείς επιλέγουμε να τις δίνουμε στα κομματικά παιδιά. 
Και οι πτυχιούχοι μας να οδηγούνται στο εξωτερικό, όχι μόνο για λόγους επιβίωσης αλλά και αηδιασμένοι από την αναξιοκρατία... 
 
Τέλος, στο όνομα της μονιμότητας επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη, εξακολουθούν και είναι ακόμα εκεί, στις θέσεις τους! Χωρίς να μπορεί τελικά να τους κουνήσει κανείς, ούτε καν η κακιά τρόικα (ή κουαρτέτο, θα σας γελάω πως τους λέμε πλέον)... 
Γιατί φοβόμαστε λοιπόν τις λέξεις; Η μονιμότητα στο Δημόσιο τομέα πρέπει να αρθεί... 
Η αξιολόγηση των δομών και των ανθρώπων πρέπει να γίνει – οι τρόποι υπάρχουν αρκεί απλά να κοιτάξουμε πως το κάνουν αλλού με επιτυχία. 
 
Και για να προλάβω κάποιους, όχι, η αξιολόγηση και ο εξορθολογισμός στο δημόσιο δεν ξεκινάει από τις καθαρίστριες. 
Όμως κάποια στιγμή φτάνει και εκεί. Μεταρρύθμιση είναι να εξοικονομείς πόρους και να σταματάς τις σπατάλες όπου υπάρχουν, όχι επειδή έχουμε κρίση ή επειδή το επιβάλλει η τρόικα, αλλά πάντα, ακόμα και στις καλύτερες οικονομικά μέρες! 
Γιατί αυτό είναι το σωστό – να προωθείς τους πόρους στην κοινωνία και όχι στους ημετέρους και στις σπατάλες! 
Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί στρεβλώσεις και αντιπαραγωγικότητα. 
 
Κάποιοι φοβούνται με τις λέξεις και κρύβονται πάνω σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Και στους φίλους μου στο Δημόσιο που θα με κοιτούν, με αυτό που μόλις πρότεινα, κάπως περίεργα έχω να τους πω το εξής: οι πρώτοι που θα πρέπει να το ζητάτε είστε εσείς! 
Γιατί υπάρχουν στο δημόσιο αυτοί που δουλεύουν με περίσσειο φιλότιμο και βγάζουν δουλειά για άλλους 2 ή και 3 ακόμα. 
Και σέρνουν το κάρο μπροστά, έχοντας πολλά βαρίδια μέσα στο κάρο... 
Η αξιολόγηση, η άρση μονιμότητας, δεν αφορούν κανέναν δημόσιο υπάλληλο που κάνει καλά την δουλειά του...Φοβίζουν μόνο τους υπόλοιπους που δεν την κάνουν καθόλου καλά.

Ασφαλιστικό-φορολογικό, η άλλη μεγάλη μας πληγή: είμαστε το μοναδικό κράτος που απαιτούμε από την επόμενη γενιά – από τα παιδιά μας - να πληρώνει παραπάνω εισφορές γνωρίζοντας ότι θα πάρει λιγότερη σύνταξη, μόνο και μόνο για να συνεχίζουν να πληρώνονται οι σημερινοί 40ρηδες και 50ρηδες συνταξιούχοι. 
Είμαστε το μόνο κράτος που ψηφίζει δεκάδες αλλαγές στα φορολογικά του, μέσα στον ίδιο χρόνο, οδηγώντας στην παράνοια τον κάθε φορολογούμενο που προσπαθεί να κάνει το κουμάντο του. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε γενναίες αποφάσεις; Το δίκαιο είναι η σύνταξη να είναι ανάλογη των εισφορών που έχουν δοθεί: έτσι αν κάποιος θέλει να βγει στα 45 ή στα 50 του στην σύνταξη, ας το κάνει γνωρίζοντας ότι θα πάρει λίγα χρήματα. 
Η υποχρεώση των εισφορών στο κράτος θα πρέπει να αναλογεί στην μινιμουμ σύνταξη διαβίωσης – η υπόλοιπη θα χτίζεται μέσα από τα επαγγελματικά ταμεία και τα ατομικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. 
Όχι γιατί έτσι είναι δίκαιο ή άδικο, όχι γιατί έτσι είναι το σωστό ή το λάθος, αλλά γιατί μόνο έτσι μπορεί να βγει το σύστημα πέρα, γιατί έτσι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο! Δεν ανακαλύπτω εγώ τον τροχό εδώ, δεν είμαι πιστέψτε με κανένας φωστήρας, απλά κοιτάζω τι κάνουν εκείνα τα κράτη που δεν έχουν ασφαλιστικό πρόβλημα. 
 
Αλλιώς μια ζωή θα καταλήγουμε την τελευταία στιγμή να τρέχουμε καταϊδρωμένοι και να κόβουμε οριζόντια τις συντάξεις (ακόμα και εκεί λάθος το κάνουμε! Κόβουμε το ίδιο ποσό από όλους), για να μπορούμε να τις πληρώσουμε και αύριο – και άρα να δημιουργούμε ακόμα περισσότερο θυμωμένους πολίτες.

Η ερώτησή μου είναι απλή: έχει υπάρξει κάποιος πολιτικός και όχι μόνο, που να έχει παρουσιάσει ένα τέτοιο σχέδιο και να είναι έτοιμος να το εφαρμόσει; Αν δούμε τους αριθμούς, θα τρελλαθούμε. 
Η κατάργηση των κομματικών θέσεων, των οργανισμών που κανένας δεν ξέρει γιατί υπάρχουν, η κατάργηση του νόμου Τσοχατζόπουλου που μετατρέπει τα πολιτικά γραφεία σε δημόσιο(!), η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και ένας απλός εξορθολογισμός στις πολλαπλές συντάξεις, έχει υπολογιστεί ότι εξοικονομεί άμεσα 6-12 δις σε ετήσια βάση(!). 
Δηλαδή 3-4 ΕΝΦΙΑ! 
 
Και πρέπει να τον κάνουμε αυτόν τον εξορθολογισμό, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε την υπέρμετρη φορολογία και τα χαράτσια και θα απελευθερωθούν πόροι ώστε να πάρει μπρος και πάλι η οικονομία – και έτσι να μπορεί το κράτος να μαζέψει χρήματα για να καλύπτει τις υποχρεώσεις του και τις κοινωνικές του παροχές. 
Ξαναλέω, όχι γιατί έτσι είναι το «αριστερό» ή το «δεξιό» αφήγημα, όχι γιατί είναι δίκαιο ή άδικο, αλλά γιατί μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει ένα κράτος.

Αν υπάρξει, λοιπόν, ένα τέτοιο σχέδιο, είμαστε έτοιμοι να το ακούσουμε; Να το υποστηρίξουμε; Δεν είμαι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι. 
Θυμίζω ότι ο αείμνηστος Πεπονής που δημιούργησε τον ΑΣΕΠ, στις επόμενες εκλογές δεν εξελέγει! 
Ο Μπένος που δημιούργησε τα ΚΕΠ, το ίδιο. Ο Γιαννίτσης το ίδιο. 
Από την άλλη ο Προκόπης Παυλόπουλος, όχι μόνο επανεξελέγει, αλλά είναι ΠτΔ και μάλιστα προτάθηκε από την αριστερά «για την κοινωνική ευαισθησία που έδειξε»! 
Όλα αυτα είμαστε εμείς, η κοινωνία. Τι άλλο πρέπει να συμβεί όμως έτσι ώστε να σταματήσουμε να πιστεύουμε σε εύκολους παραδείσους, σε σωτήρες, σε εύκολες λύσεις; 
Πως θα γίνει να ακούσουμε και αυτούς που δεν λένε μόνο τα ευχάριστα στα αυτιά μας; 
 
Η ευθύνη είναι δική μας αυτήν την φορά. 
Τους δοκιμάσαμε όλους, αριστερούς, δεξιούς, σοσιαλιστές και ελπίζω πλέον να μάθαμε. 
Θέλουμε δήμαρχο, περιφερειάρχη, βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό αυτόν που λέει θεωρίες και τάζει τα πάντα στους πάντες ή αυτόν που έχει σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, κοστολογημένο για να μπορεί να αξιολογηθεί και το παρουσιάζει πριν τις εκλογές για να κριθεί; 
Μήπως θέλουμε να εκλέγουμε αυτούς που στο τέλος θα βρίζουμε για τα κακά της μοίρας μας έτσι ώστε να μην νιώθουμε εμείς καμία συνευθύνη; 
Μήπως θέλουμε να ψηφίζουμε αυτούς που μας κλείνουν το μάτι ότι εμάς δεν θα μας πειράξουν, θα μας βολέψουν και κάπου και ασε τους άλλους να πληρώνουν τον λογαριασμό; 
Δεν ξέρω, πρέπει όμως να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε σιγά-σιγά...
Κυκλοφορεί μια ωραία ατάκα στο διαδίκτυο, που λέει «τους έταξαν γαϊδάρους που πετάνε... τώρα τους βρίζουν όχι για το ψέμα, αλλά γιατί δεν πετάνε οι γάιδαροι!» 
Καιρός είναι ίσως, να σταματήσουμε να περιμένουμε τους γαϊδάρους να πετάξουνε...

Το μόνο σίγουρο κατ’ εμέ είναι το εξής: ένα και ένα κάνουν δύο, είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός... και δεν πιστεύω κανέναν που με βάση κάποιο ιδεολόγημα – αριστερό ή δεξιό – προσπαθεί να με πείσει ότι μπορεί και να μην κάνει «δύο» αλλά κάτι άλλο... Δεν τους αντέχω άλλο αυτούς... 
Και δεν θέλω να ακούω για «σχέδιο εξόδου από την κρίση» από ανθρώπους που το βασικό επιχείρημα τους είναι οι καλές τους προθέσεις και η ηθική τους, όταν η μόνη εμπειρία τους στον πραγματικό κόσμο είναι τα κομματικά τους γραφεία... 
 
Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, η δεξιότητα του να παίρνεις δύσκολες και μη αρεστές αποφάσεις, πιστεύοντας σε αυτές, για να οδηγήσεις την κοινωνία σε ένα καλύτερο αύριο. Όποιος νομίζει ότι φτάνουν οι καλές προθέσεις και οι θεωρίες, ας έρθει να του κάνω μια εγχείρηση καρδιάς: έχω όλη την καλή πρόθεση, και μια καλή θεωρία στο μυαλό μου για το πως θα τα καταφέρω... Θα έρθει κανείς; Δεν το νομίζω...

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και αυτούς που προτείνουν κάτι – έστω και όχι ευχάριστο στα αυτιά μας - και δεν λένε απλά πόσο κακοί ήταν οι προηγούμενοι... 
 
Φώτης Ζγούρης 
Πολιτευτής "ΠΟΤΑΜΙ" Θεσπρωτίας
Read More »
Υπάρχει δρόμος...(;) - Του Φώτη Ζγούρη Υπάρχει δρόμος...(;) - Του Φώτη Ζγούρη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας κατέκτησε το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό ρομποτικής σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου. Αποτέλεσμα αυτής της διάκρισης είναι η συμμετοχή των μαθητών μας στην τελική φάση του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Αθήνα.

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς αγώνες θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους και θα μας κάνουν όλους, εκπαιδευτικούς και γονείς, για άλλη μια φορά περήφανους και αισιόδοξους για το μέλλον. 
 
Τα παιδιά μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιδείξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις πρωτόλειες επιστημονικές αναζητήσεις και δεξιότητές τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στο σχεδιασμό και τη δημιουργία της ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής τους, που έχει ως θέμα την προσομοίωση της κίνησης των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. 
 
Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, που θα πάρει μέρος στην τελική φάση του διαγωνισμού αυτού, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με βασικά κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της ομάδας και το σχεδιασμένο λογισμικό. 
 
Έτσι, σε αυτή την τελική πανελλήνια φάση του διαγωνισμού θα αναδειχθούν οι τρεις καλύτερες αυτοματοποιημένες κατασκευές Ρομποτικής και ευελπιστούμε ότι με επιμονή και συνεχή βελτίωση των κατασκευών τους, οι μαθητές μας και εκεί θα έχουν αντίστοιχη διάκριση και επιτυχία, απέναντι μάλιστα σε μεγάλα ιδιωτικά και ιστορικά σχολεία, τα οποία επένδυσαν σημαντικά ποσά για τη συμμετοχή των μαθητών τους σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Τόσο ως Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας όσο και οι γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και τα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουν μία αξιόλογη παρουσία στην τελική φάση του διαγωνισμού Ρομποτικής. Προσδοκούμε δε και ευελπιστούμε ότι αντίστοιχη στήριξη θα επιδείξουν και οι φορείς της περιοχής μας, στους οποίους ήδη έχουμε απευθυνθεί για οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και συμμετοχή των παιδιών μας στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Κύλλας Γεώργιος
Read More »
Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα Το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας στον τελικό του διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, ο Δήμος Φιλιατών

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Την προσωρινή διαταγή του μονομελούς πρωτοδικείου Θεσπρωτίας ζήτησε και πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε και επιδικάστηκαν την Παρασκευή. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Δικαστή, απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή της ηλεκτροδότησης των δημοτικών εγκαταστάσεων και δικτύων του Δήμου Φιλιατών, μέχρι τη συζήτηση του θέματος στο δικαστήριο, που έχει οριστεί για τα μέσα Απριλίου.

Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη Τρίτη, συνεργείο της ΔΕΗ, διέκοψε στις 06.00 τα ξημερώματα, την ηλεκτροδότηση του Δημοτικού Μεγάρου, για να προκαλέσει την έκρηξη του Δημάρχου κ. Σπύρου Παππά.
Read More »
Κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, ο Δήμος Φιλιατών Κέρδισε τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, ο Δήμος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Η παρουσίαση του Λευκώματος «Βλαχώρι. Πορεία στο χρόνο»

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Στην παρουσίαση του Λευκώματος «Βλαχώρι. Πορεία στο χρόνο - Έκδοση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδρόσου» βρέθηκε σήμερα 13/03/2016 η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανασίου Νικόλαο και τον Αντιδήμαρχο κ. Φράγκο Θωμά.

Χαιρετισμός Δημάρχου Σουλίου
Αποτελεί για μένα προσωπική τιμή και χαρά να χαιρετίσω στην παρουσίαση του λευκώματος «Πολύδροσο Θεσπρωτίας» Βλαχώρι
 
Ένα λεύκωμα που δημιούργησαν με πολύ μεράκι, προσωπική εργασία άνθρωποι του χωριού, καταφέρνοντας να παντρέψουν το χθες με το σήμερα, να τοποθετήσουν το πολυαγαπημένο τους χωριό, το Πολύδροσο, στο χώρο και στο χρόνο.
Έχοντας σαν δεδομένο ότι ο πολιτισμός και η ιστορία μας, η φύση και ο τόπος άρρηκτα συνδεδεμένα με την ανθρώπινη παρουσία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την καλλιέργεια, την προαγωγή των ανθρώπινων αξιών και σχέσεων κάθε κοινωνίας, οι άνθρωποι του Πολυδρόσου συνεχώς με στοχευμένες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην κατεύθυνση αυτή.
Πολύδροσο, ένας χώρος που ορίζεται και περικλείεται από βουνοκορφές.
«Ο τόπος μας είναι κλειστός, όλο βουνά που έχουν σκεπή το χαμηλό ουρανό…» αναφέρεται στην εισαγωγή του λευκώματος. Ένας τόπος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνεχίζει την πορεία του στο χρόνο, αντιστεκόμενος σε ό,τι τείνει να αναιρέσει την αυθεντικότητα.
Το φωτογραφικό λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας, είναι αποτέλεσμα δουλειάς ανθρώπων που το πρώτο πράγμα που συμπεραίνει κανείς , όποιος το ξεφυλλίζει, είναι ότι λατρεύουν το χωριό τους, είτε βρίσκονται κοντά, είτε μακριά. Το έχουν μέσα στην καρδιά τους, το έχουν συνδέσει με την ύπαρξή τους, αναγνωρίζουν σ’ αυτό το λιτό αλλά απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο, τη σμίλευση της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και του ήθους τους. 
 
 
Ταξιδεύεις μαζί του στη μνήμη, το χώρο και το χρόνο. Παρακολουθείς τους κατοίκους από πάντα με περισσή φροντίδα και ακάματη προσφορά να προσέχουν το χωριό τους.
Συστήνει στον αναγνώστη τον ζωντανό λαϊκό πολιτισμό, την εκπληκτική φύση με τις αποχρώσεις όλων των εποχών του χρόνου, παρουσιάζει τον ζωοδότη Καλαμά αλλά και τους κατοίκους γνήσιους φορείς του πολιτισμού.
Αποτελεί παρακαταθήκη, καθώς αποτυπώνει στοιχεία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Αναδεικνύει και τιμά το παρελθόν μεταφέροντας κληρονομιά στις νεότερες γενιές.
Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του λευκώματος και να ευχηθώ το παράδειγμά τους να βρει μιμητές.
Read More »
Η παρουσίαση του Λευκώματος «Βλαχώρι. Πορεία στο χρόνο» Η παρουσίαση του Λευκώματος «Βλαχώρι. Πορεία στο χρόνο» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Συνελήφθησαν, προχθές (13-03-2016) το βράδυ στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί ηλικίας 26, 32 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ηρωίνης οργανώθηκε διακριτική παρακολούθηση, κατά την οποία προχθές το βράδυ εντοπίστηκαν οι τρεις δράστες, οι οποίο επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, να εναποθέτουν σε στάση λεωφορείου στο Αβγό Ιωαννίνων, μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους (3,5) γραμμαρίων και συνελήφθησαν.

Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, διαπιστώθηκε επίσης ότι οι δράστες κατείχαν από κοινού με σκοπό τη διακίνηση, τρεις συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους (3,8) γραμμαρίων και μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,4) γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Read More »
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Θεσπρωτίας Ψήφισμα για τους πρόσφυγες

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


«Την πατρίδα μας την υποβαθμίζει η φτώχεια, η ανεργία, η διάλυση των μονάδων υγείας και παιδείας. Τις ζωές μας τις τσακίζει η πολιτική, που φέρνει τώρα τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με το ασφαλιστικό και που ετοιμάζει και νέα μέτρα. Για την ανεργία και τη φτώχεια δεν φταίνε οι Σύριοι πρόσφυγες αλλά το κεφάλαιο και η εξουσία του που γεννούν φτώχεια και πολέμους.

Στην Ελλάδα ξέρουμε καλά τι πάει να πει προσφυγιά, όταν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρά-Ασία και τον Πόντο ήρθαν εδώ κυνηγημένοι, εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ξέρουμε καλά τι πάει να πει ξεριζωμός και μετανάστευση από τα χρόνια της δεκαετίας του 50 και του 60 όταν φεύγαμε καραβάνια για να γίνουμε φτηνοί εργάτες στη Γερμανία και σε άλλες μεγάλες καπιταλιστικές χώρες.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία δεν έχουμε αντίπαλο ανθρώπους κυνηγημένους από τις συνέπειες των πολέμων και των ένοπλων συγκρούσεων που έχουν δημιουργήσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού. Γνωρίζουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή παίζονται σοβαρά γεωπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των λαών. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, εμπλέκει τη χώρα σε αυτά τα παιχνίδια, γεγονός που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους. Ήδη με αφορμή το προσφυγικό έχει τεθεί ξανά θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας των συνόρων (ή των ορίων) της Ελλάδας, από την ίδια την Ε.Ε. Με τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΕΕ - ΝΑΤΟ, με τις αστικές τάξεις στο τιμόνι της εξουσίας, τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται σε μόνιμο κίνδυνο.

Ταυτόχρονα μεγάλα μονοπώλια από την Ε.Ε. βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεδιαλέξουν φτηνό εργατικό δυναμικό, για να μπορέσουν να δημιουργήσουν ακόμα καλύτερους όρους για την κερδοφορία τους, σε βάρος συνολικά της εργατικής τάξης. Το στόχο αυτό υπηρετεί η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. Εξαιτίας όμως της πολιτικής αυτής, υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστούν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι δε θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, δε θέλουν να μείνουν σε κανένα στρατόπεδο.

Απαιτούμε:

– Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής στις χώρες τελικού προορισμού τους.

– Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της Ε.Ε., με ανυπακοή στη Σένγκεν και τον Κανονισμό του Δουβλίνου. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.

– Όχι στα hot-spots γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της Ε.Ε. που θα τους επιλέξουν.

– Να δημιουργηθούν, ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

-Ιδιαίτερα ύποπτη είναι η δράση διαφόρων ΜΚΟ, που με πακτωλό χρημάτων από μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κράτη, συμμετέχουν στο ξεδιάλεγμα των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ με την άδεια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. αλωνίζουν ανάμεσά τους. Καμία συμμετοχή ΜΚΟ στη διάσωση – υποδοχή – περίθαλψη – φιλοξενία -μεταφορά προσφύγων και μεταναστών. Καμία παρουσία τους, στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

– Έξω ο Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της Ε.Ε. από τη φύλαξη των συνόρων»

Read More »
Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Θεσπρωτίας Ψήφισμα για τους πρόσφυγες Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. νομού Θεσπρωτίας   Ψήφισμα για τους πρόσφυγες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών, που έλαβε χώρα βραδινές ώρες της 09/10-03-2016, στην Ηγουμενίτσα.

Για την υπόθεση, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες το μεσημέρι στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, μετά από έλεγχο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος, βρέθηκαν έξι μπαταρίες οχημάτων καθώς και ένα ράδιο - cd, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 09/10-03-2016 στην Ηγουμενίτσα, αφαίρεσε τα παραπάνω αντικείμενα από μάντρα οικοδομικών υλικών, ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Εξιχνιάστηκε κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Ηγουμενίτσα Εξιχνιάστηκε κλοπή από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Ζητούνται φοιτητές για πρακτική άσκηση

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Ζητούνται φοιτητές για πρακτική άσκηση για γραμματειακή ή διοικητική μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ
 
Απαραίτητη η αίτηση στην γραμμάτια των Τ.Ε.Ι
 
Πληροφορίες στα τηλ.2665025867-6972320961
Read More »
Ζητούνται φοιτητές για πρακτική άσκηση Ζητούνται φοιτητές για πρακτική άσκηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά 15 κιλών χασίς

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Συνελήφθησαν, το Σάββατο (12-03-2016) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος με συνεπιβάτη τον 25χρονο, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του οχήματος και κατασχέθηκαν, (14) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (14) κιλών και (720) γραμμαρίων.

Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά 15 κιλών χασίς Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, για μεταφορά 15 κιλών χασίς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Ψήφισμα για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody’s Ηγουμενίτσας και την απόλυση των εργαζομένων

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016


Το Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμου Ηγουμενίτσας κατά την συνεδρίαση του στις 7 Μαρτίου 2016, έλαβε το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο:

Εκφράζει την ανησυχία του και την αγωνία του για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody's Ηγουμενίτσας και την προσθήκη των εργαζομένων στη λίστα των ανέργων.

Θεωρώντας ότι η ανεργία αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας καλεί την Κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να ανακόψει την αυξητική πορεία της και να αναπτύξει πολιτικές δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Καλεί την επιχείρηση να προβεί άμεσα στην αποπληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους και να εξαντλήσει τα όρια ώστε να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημά της στην πόλη μας.

Read More »
Ψήφισμα για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody’s Ηγουμενίτσας και την απόλυση των εργαζομένων Ψήφισμα για το κλείσιμο της επιχείρησης Goody’s Ηγουμενίτσας και την απόλυση των εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Βύρωνας Βάτσιος: Συνεχίζοντας το όνειρο για το πανευρωπαικό

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016

 
 
Eίναι ο μόνος Θεσπρωτός αθλητής που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της Εθνικής εδώ και τρεις μήνες έχοντας 13 κλήσεις στις προπονήσεις της ομάδας. Ταυτόχρονα το πρόγραμμα του είναι απαιτητικό καθώς οι προπονήσεις με την ομάδα της ΚΑΕ Παραμυθιάς είναι καθημερινές, ενώ Πέμπτη και Δευτέρα συμμετέχει στις προπονήσεις της Εθνικής στη Θεσσαλονίκη. Παρ' όλα αυτά δεν παρατάει τα μαθήματα του και εκτός από καλός αθλητής είναι και άριστος μαθητής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος στις μέρες μας και ο Βύρωνας αποτελεί παράδειγμα για κάθε Θεσπρωτό αθλητή, όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλα τα είδη αθλημάτων. Ήδη με τη φανέλα της Εθνικής, έδωσε το πρώτο φιλικό με τους εφήβους του ΠΑΟΚ, ενώ σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσει την εφηβική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης στο Αλεξάνδρειο. Ο λόγος για τον Βύρωνα Βάτσιο της ΚΑΕ Παραμυθιά 
 
Μιλώντας στο thesprotiaball.gr, τόνισε:
"Για την Εθνική: Έχω γνωριστεί με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική και με τα περισσότερα παιδιά έχουμε γίνει καλοί φίλοι, και γενικά το κλίμα στις προπονήσεις θα έλεγα πως είναι οικογενειακό.
Για την απόσταση: Είναι κουραστικό λόγω της απόστασης γιατί πηγαινοερχόμαστε αυθημερών. Επιπλέον χάνω μια μέρα της εβδομάδας από το σχολείο την οποία πρέπει να αναπληρώσω σε διάβασμα το σαββατοκύριακο, οπότε όπως καταλαβαίνετε περιορίζεται ο ελεύθερος μου χρόνος πάρα πολύ. Παρ' όλα αυτά θέλω πάρα πολύ να είμαι σε αυτή την ομάδα κι έτσι δεν σκέφτομαι όλες αυτές τις δυσκολίες.
Για την επιβράβευση: Θα μπορούσα να σας πω για τους προπονητές μου και για τους ανθρώπους που μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία αλλά πραγματικά αυτούς που θα ήθελα να ευχαριστήσω περισσότερο είναι οι γονείς μου που με στηρίζουν και με ανέχονται."
Read More »
Βύρωνας Βάτσιος: Συνεχίζοντας το όνειρο για το πανευρωπαικό Βύρωνας Βάτσιος: Συνεχίζοντας το όνειρο για το πανευρωπαικό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Όλοι μαζί συντονίζουμε σήμερα το Let’s Do It Greece 2016

Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016



H Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών σας προσκαλούν την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική συνάντηση φορέων και εθελοντών για το συντονισμό της δράσης Let’s Do It Greece 2016.

Στη συνάντηση θα μιλήσει μεσώ skype και ο εθελοντής που ξεκίνησε τη δράση και είναι υπεύθυνος για τον πανελλαδικό συντονισμό του Let's do it Greece, κος Νίκος Κιούσης.

Όλοι μαζί σχεδιάζουμε και υλοποιούμε !!!

Read More »
Θεσπρωτία: Όλοι μαζί συντονίζουμε σήμερα το Let’s Do It Greece 2016 Θεσπρωτία: Όλοι μαζί συντονίζουμε σήμερα το Let’s Do It Greece 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2016 Rating: 5

Σελίδες