67χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
67χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της


Μια 67χρονη με προβλήματα αναπηρίας (παραπληγική), κάηκε ζωντανή μέσα στο διαμέρισμά της στην Άρτα.

Στο σημείο έφτασε η Πυροσβεστική αλλά δυστυχώς ήταν αργά για την άτυχη 67χρονη....

Έρευνα για τα ακρινή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί ή η Π.Υ. Άρτας,αν και σύμφωνα με πληροφορίες,η πυρκαγιά ξεκίνησε από σόμπα...
Read More »
67χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της 67χρονη κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα


Σε συνέντευξη Τύπου που παραθέτει αυτή την ώρα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας ανέφερε ότι βρέθηκαν θετικοί στον ιό 21 από τους 24 ελεγχθέντες για τον κορωνοϊό...

Προσέθεσε δε ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και ότι η «Ευρώπη είναι σε επιδημική φάση». «Ο αριθμός δεν έχει καμία σημασία, αν παραμείνετε στα νούμερα έχετε χάσει το παιχνίδι» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως πρόκειται για μια επιδημία κάτω από τη μύτη μας. «Ο ιός έχει παρουσία σε πάνω από 80 χώρες και έχουν καταγραφεί πάνω από 96.000 κρούσματα, αλλά είναι πολύ περισσότερα, μπορεί δεκάδες και εκατοντάδες παραπάνω. Ο ιός θα διασπαρεί ό,τι μέτρα και να πάρεις. Το κρίσιμο είναι τα μέτρα ατομικής υγιεινής» σημείωσε. 

Τα 21 θετικά στον κορωνοϊό κρούσματα ανήκουν στην ομάδα των πολιτών που ταξίδεψε στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Από αυτή την ομάδα ασθένησε ο 67χρονος, ο οποίος νοσηλεύτηκε αρχικά στην Αμαλιάδα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Θετική στον ιό βρέθηκε και η σύζυγός του. Λόγω αυτής της διασποράς αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα με κλείσιμο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κινηματογράφων και θεάτρων και στους τρεις αυτούς νομούς.

Σε καραντίνα βρίσκονται 15 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου του Ρίου οι οποίοι ήλθαν σε επαφή με τον 67χρονο ασθενή. Ιδιαίτερα μέτρα έχουν ληφθεί στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.
Read More »
Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα Στα 31 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας από το εργατικό κέντρο

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας από το εργατικό κέντρο


Read More »
Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας από το εργατικό κέντρο Εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας από το εργατικό κέντρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ηγουμενίτσας 


Την έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια ανακοινώνει το ΠΑΚΠΠΟ του Δήμου Ηγουμενίτσας. Ο Σταθμός εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την Άνοια στους Δήμους της Ελλάδας». Πρόκειται για ένα καινοτόμο μοντέλο παροχής υπηρεσιών για την άνοια, που υλοποιεί η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ). 

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός απευθύνεται σε όλους τους δημότες άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, σε μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας, σε επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, σε εργαζομένους σε τοπικούς φορείς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια. 

Ο Σταθμός στεγάζεται στον 1ο όροφο του Παλαιού Δημαρχείου (ΚΑΠΗ) και παραρτήματα του λειτουργούν στα ΚΗΦΗ Πέρδικας και Πλαταριάς. 

Για πληροφορίες και ραντεβού μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προστασίας Τρίτης Ηλικίας & Ευπαθών Ομάδων του ΠΑΚΠΠΟ καθώς και στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 13:00, στα τηλέφωνα 26653060030, 2665360012 & 6908852900.
Read More »
Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ηγουμενίτσας Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ 2020

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ 2020 


To 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τη στρατηγική του, συμμετείχε, σήμερα 5 Μαρτίου 2020 και στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών για μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Ο διαγωνισμός αυτός έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος στην πρώτη φάση, με μεγάλη προθυμία οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή θα υπάρξει και δεύτερη φάση, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, όπου θα δοθούν βραβεία και έπαινοι των πρωτευσάντων μαθητών σε πανελλήνια κλίμακα.
Η συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας σε αυτό το διαγωνισμό αποσκοπεί στο να μπορέσουν οι ίδιοι οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί να ξεπεράσουν το στάδιο της απλής παράθεσης γνώσεων και να οδηγηθούν συστηματικά στην ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει μέσα από την άσκηση στις επιστημονικές διαδικασίες, ώστε μέσα από αυτή να ανακαλύπτουν τη γνώση για τον εαυτό τους, ενώ παράλληλα θα ασκούνται στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας με τη βοήθεια των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκόμισαν από το μάθημα των Φυσικών επιστημών. Γι αυτό το λόγο ο διαγωνισμός δεν απαιτούσε στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά κριτική σκέψη και οργάνωση της υπάρχουσας γνωστικής εμπειρίας, ώστε να απαντηθούν προβλήματα που συναντά ο μαθητής στην καθημερινότητά του. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ο μαθητής δεν αντιμετωπίζει πια τα φυσικά φαινόμενα τυχαία και αποκομμένα από την πραγματικότητα, αλλά καλείται με μεθοδικό τρόπο να παρατηρήσει και να καταγράψει την εξέλιξή τους και να μάθει να οργανώνει τις παρατηρήσεις του, ώστε να ερμηνεύει σωστά τον κόσμο γύρω του, χωρίς προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα τμήματα της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας, Θεολόγου Στέφανο, Κατέρη Δήμητρα,Αρβανίτη Ευθαλία, και Κωνσταντάκου Γεωργία, γιατί με τη στάση τους και τη βοήθειά τους, οδήγησαν τα παιδιά με επιτυχία στο διαγωνισμό αυτό. Επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε Θεσπρωτίας κ. Νούση Βασίλειο για την αμέριστη επιστημονική και καθοδηγητική υποστήριξη που προσέφερε στο σχολείο μας. 

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας 
Γεώργιος Κύλλας
Read More »
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ 2020 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΩΝ 2020 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές


Με τη συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις τις 13 Περιφέρειες της χώρας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΤ παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ η 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους. 
Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε Περιφέρειας και για την Ήπειρο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Αχέροντα και τις Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων.
"Η παρουσίαση άρεσε ιδιαίτερα" τόνισε ο κ.Ιωάννου υπογραμμίζοντας ότι η Ήπειρος διαθέτει πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν με μεγάλα οφέλη για τον τουρισμό της.
Ο Υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μίλησε για την καμπάνια για το μεταναστευτικό ζήτημα και την εξασφάλιση 2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών του Βορείου Αιγαίου ενώ τέλος υπογράμμισε πως «στρατηγικά και μεθοδικά για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα μας έχει ισχυρή διαφημιστική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού από τόσο νωρίς, τις 15 Ιανουαρίου». 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έθεσε τις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τη βελτίωση των υποδομών στον τουρισμό.έτσι ώστε να "διευρυνθεί" σε όλη την Ελλάδα η τουριστική κίνηση η οποία σήμερα συγκεντρώνεται κατά 87% σε 5 Περιφέρειες. 
Παρεμβάσεις έκαναν τόσο η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου όσο και ο Γ.Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με αναφορά στις εκθέσεις τουρισμού και τον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.
Read More »
Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές Συνεδρίασε το 2ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού - Σημείο αναφοράς για την Ήπειρο ο Αχέροντας και οι Πολιτιστικές Διαδρομές Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

578.000€ θα πληρώσουν οι δήμοι της Θεσπρωτίας το 2020 για τα σκουπίδια

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
578.000€ θα πληρώσουν οι δήμοι της Θεσπρωτίας το 2020 για τα σκουπίδια


Η τιμολογιακή πολιτική για το 2020, απασχόλησε την συνεδρίαση του ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, ο οποίος εν μέσω διαφωνιών και αντεγκλήσεων αποφάσισε να εφαρμόσει ενιαίο τέλος σε όλη την Ήπειρο για να μειώσει έτσι το κόστος των πιο απομακρυσμένων δήμων

Οι εισφορές των δήμων προς τον φορέα περιλαμβάνουν μόνο την λειτουργία των σταθμών μεταφόρτωσης, το κόστος μεταφοράς και διαχείρισης του υπολλείμματος στους ΧΥΤΥ. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων στην μονάδα ΑΣΑ (48 ευρώ τον τόνο) .

Η εισφορά του δήμου Σουλίου για το 2020 προσδιορίστικε στις 99.150€, του δήμου Ηγουμενίτσας στις 402.771€ και του δήμου Φιλιατών στις 77.099€.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κόστος ανα δήμο και χωρίς σε αυτό να περιλαμβάνεται το κόστος του εργοστασίου διαμορφώνεται ως εξής:

Read More »
578.000€ θα πληρώσουν οι δήμοι της Θεσπρωτίας το 2020 για τα σκουπίδια 578.000€ θα πληρώσουν οι δήμοι της Θεσπρωτίας το 2020 για τα σκουπίδια Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού"Η Τ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας καταγγέλλει την άθλια αντιμεταναστευτική-ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της στα ΜΜΕ. Η τραγωδία που ζουν αυτές τις μέρες οι πρόσφυγες στα σύνορα με την καταστολή και τη κινητοποίηση στρατού και αστυνομίας ενάντια σε απελπισμένους ανθρώπους είναι το αποκορύφωμα της βάρβαρης πολιτικής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 

 Η βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα και οι δηλώσεις ότι προστατεύονται τα σύνορα από γυναικόπαιδα δείχνει την κατρακύλα της ρατσιστικής πολιτικής. Η κυβέρνηση της ΝΔ άξιος συνεχιστής της πολίτικης της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του δεσμοφύλακα της βάρβαρης Ευρώπης-φρούριο, που δεν διστάζει να στέλνει τα ΜΑΤ και να «απωθεί» πρόσφυγες. Όπου η αποστολή φίλων πορείας για τα σύνορα σε πολίτες σε όλη τη χώρα δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Αντιδημοκρατική και επικίνδυνη πρόκληση της κυβέρνησης είναι η χρήσης του στρατού ενάντια στους πρόσφυγες. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε τέτοιες βρώμικες αποστολές! 

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση και το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα συνεχίζουν τη λαθροχειρία που ξεκόβει πλήρως το προσφυγικό από τον πόλεμο στη Συρία, τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή (Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ.) και συνολικά τις ευθύνες του «πολιτισμένου κόσμου της δύσης», δηλαδή του σύγχρονου καπιταλισμού και του ανταγωνισμού για τα πετρέλαια και τους ενεργειακούς δρόμους που έχει μετατρέψει τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε κολαστήρια. 

Για να αθωώσουν τους πραγματικούς ενόχους, τους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο, στην «εισβολή» των οποίων (με βάσεις, στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμβόλαια με πολυεθνικές) έχει επενδύσει η εγχώρια άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει εξουσία, ρόλο και μερίδιο από τα κέρδη των ΑΟΖ. Έτσι μεταφράζεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός τόσο για την ελληνική όσο και για τη τούρκικη αστική τάξη. Εκεί στοχεύει η συνενοχή της κυβέρνησης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στην αντιπροσφυγική πολιτική, η συμμετοχή στους άξονες πολέμου για τις ΑΟΖ με τις πολυεθνικές και με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ. Αυτό εξηγεί γιατί με την κυβέρνηση στρατεύεται το ΚΙΝΑΛ και η ακροδεξιά Ελληνική Λύση αλλά και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε στην θητεία του την ίδια πολιτική στην Ειδομένη και τη Μόρια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για το δικαίωμα στο άσυλο για όλους τους πρόσφυγες, αφήνει στο απυρόβλητο ΕΕ και ΗΠΑ για τις εγκληματικές ευθύνες τους, ενώ πλειοδοτεί στη γραμμή του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και της κούρσας των εξοπλισμών. 

Η αλήθεια που κρύβουν είναι ότι ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ κομμάτιασαν Συρία και Ιράκ για να αρπάξουν τους ενεργειακούς πόρους και δρόμους, ενώ η εμπλοκή των ανταγωνιστών τους όπως η Ρωσία κάνει ακόμα πιο εκρηκτική την εξέλιξη. Είναι ανάγκη με τον αντιπολεμικό αγώνα των λαών να εμποδίσουμε μια τέτοια εξέλιξη για τη χώρα μας και να συμβάλλουμε να σβήσει η φωτιά του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή. Αυτές οι επιχειρήσεις είναι που δημιούργησαν τα 5 εκατ. πρόσφυγες που χωρίς ντροπή για τα δικά τους κέρδη και με ακραίο κυνισμό τους χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι εργαλειακά στους πολέμους και τον ανταγωνισμό τους. Όπως κάνει αυτές τις μέρες το καθεστώς Ερντογάν, που επιχειρεί να χρησιμοποιήσει προκλητικά ως πιόνια τους απελπισμένους πρόσφυγες σπρώχνοντάς τους προς τα σύνορα ζητώντας από ΕΕ και ΝΑΤΟ περισσότερη χρηματοδότηση και υποστήριξη στην τουρκική επέμβαση στη Συρία. 

Καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Να σταματήσουν οι παρασκηνιακοί σχεδιασμοί για παρέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Σ. Αραβίας στο πλευρό του Ερντογάν. Να αποχωρήσουν τώρα όλοι ξένοι στρατοί, επίσημοι και ανεπίσημοι από τη Συρία. 

Η ΕΕ είναι συνυπεύθυνη με τις ΗΠΑ και τα αντιδραστικά τοπικά καθεστώτα για το μακελειό στη Μ. Ανατολή και οφείλει να ανοίξει άμεσα τα σύνορα της για τους πρόσφυγες. Πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που οδηγεί στην πολεμική ένταση. 

Η ΕΕ της «δημοκρατίας» και της «αλληλεγγύης», με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έχει μετατρέψει την Ελλάδα και τη Τουρκία σε φυλακές ψυχών, στοιβάζοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, που αποτελούν ντροπή για το σύγχρονο πολιτισμό. 

Είναι ανάγκη να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Απαιτείται η ελληνική κυβέρνηση εδώ και τώρα να ανοίξει ειδικά για τους πρόσφυγες τα σύνορα και αυτά με την Τουρκία για παροχή ασύλου και βοήθεια, αλλά και αυτά προς τις χώρες της ΕΕ για έξοδο όσων θέλουν προς την Ευρώπη ή άλλους προορισμούς, καταργώντας στην πράξη τις Συμφωνίες Δουβλίνο. 

Είναι ανάγκη το λαϊκό κίνημα να υπερασπιστεί την ειρήνη και να απαιτήσει καμιά ελληνική συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, να κλείσουν όλες οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, να αποχωρήσουν οι ξένοι στρατοί και η Φρόντεξ. Να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, αποδέσμευση από την ΕΕ. Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών που γίνονται με την οικονομική αιμορραγία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Να βγει μπροστά η δύναμη της αλληλεγγύης και να σταματήσει η αντιπροσφυγική πολιτική. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 
-Κανένας άνθρωπος χωρίς δικαιώματα στην Ελλάδα. Υποδοχή, περίθαλψη, άσυλο, βοήθεια για κοινωνική ένταξη των προσφύγων. 
-Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές. 
-Όχι στα ματωμένα τείχη της ΕΕ, να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. 
-Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. 
-Να μπει φραγμός στην πολεμική προπαγάνδα, να μην υποθηκευτεί το μέλλον για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών. Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμία εμπλοκή των φαντάρων στην καταστολή των προσφύγων. 
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη,για το δικαίωμα στη ζωή των λαών της περιοχής..Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις στις ΑΟΖ. 
Να υπερασπιστούμε την ειρήνη, για να νικήσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος και ο ρατσισμός. 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ 
ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗ ΚΥΒΕΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΕ 
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μ.μ. 
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Read More »
ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού ΑΝΤΑΡΣΥA Θεσπρωτίας: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Υπεγράφη η ΚΥΑ για 36.500 προσλήψεις - 156 θέσεις στους δήμους της Θεσπρωτίας

Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020
Υπεγράφη η ΚΥΑ για 36.500 προσλήψεις - 156 θέσεις στους δήμους της Θεσπρωτίας


ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ 91 θέσεις
ΣΟΥΛΙΟΥ 37 θέσεις
ΦΙΛΙΑΤΩΝ 28 θέσεις

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΚΥΑ σχετικά με τον αναμορφωμένο κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο βασικός σκοπός του νέου Προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Το Πρόγραμμα, συνολικής δαπάνης 277 εκατ. ευρώ περίπου, θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και παράλληλα με την απασχόληση που θα προσφέρει, θα παρέχει υποχρεωτική κατάρτιση και πιστοποίηση νέων δεξιοτήτων στους ωφελούμενους ως σημαντικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
«Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα 36.500 θέσεων εστιάζοντας, πλέον, στους άνεργους συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος.

Στοχεύουμε με υπεύθυνο και οργανωμένο σχέδιο και κυρίως αποτελεσματικές δράσεις, στην ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης ενώ η βελτίωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και η αναβάθμιση και των υπόλοιπων ενεργητικών προγραμμάτων μείωσης της ανεργίας αποτελεί την αιχμή της πολιτικής μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε σχετικά:
«Το νέο βελτιωμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα συμβάλλει πολύ θετικά στην παροχή υπηρεσιών από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες.

Με το Πρόγραμμα αυτό βρίσκουν θέσεις εργασίας πάνω από 36.000 άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ταυτόχρονα με την εργασία τους παίρνουν σύγχρονη και ουσιαστική κατάρτιση σε μια σειρά τομείς, πιστοποιείται η ικανότητα και τα εφόδια που αποκτούν στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στη συνέχεια κανονικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται επομένως για ένα Πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Η μοριοδότηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελούμενου, με ανώτατο όριο τους εξήντα (60) μήνες: ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου των ανέργων της ανωτέρω κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους εξήντα μήνες (60): ένα (1) μόριο ανά πλήρη μήνα.
Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω: δεκαπέντε (15) μόρια.

Ετήσιο εισόδημα του έτους 2017 – Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, ως εξής:
Ατομικό 0-3.500 ευρώ, Οικογενειακό 0-7.000 ευρώ: Τριάντα (30) μόρια
Ατομικό 3.501-5.000 ευρώ, Οικογενειακό 7.001-10.000 ευρώ: Είκοσι πέντε (25) μόρια
Ατομικό 5.001-8.000 ευρώ, Οικογενειακό 10.001-16.000 ευρώ: Είκοσι (20) μόρια
Ατομικό 8.001-12.000 ευρώ, Οικογενειακό 16.001-26.000 ευρώ: Δέκα (10) μόρια
Ατομικό άνω των 12.000 ευρώ, Οικογενειακό άνω των 26.000 ευρώ: Μηδέν (0) μόρια.

Μοριοδότηση ανάλογα με την ηλικία
18 έως 29 ετών: Δεκαπέντε (15) μόρια
30 έως 44 ετών: Είκοσι πέντε (25) μόρια
45 έως 54 ετών: Τριάντα πέντε (35) μόρια
55 ετών και άνω: Σαράντα πέντε (45) μόρια.

Έξτρα μόρια
— Αριθμός ανηλίκων τέκνων: δέκα (10) μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
— Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: δέκα (10) μόρια, ανεξαρτήτως συνολικού αριθμού τέκνων.
— Δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης: τριάντα πέντε (35) μόρια και
— Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: δέκα (10) μόρια.
— Εντοπιότητα είκοσι (20) μόρια

Αποδοχές
Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

Read More »
Υπεγράφη η ΚΥΑ για 36.500 προσλήψεις - 156 θέσεις στους δήμους της Θεσπρωτίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για 36.500 προσλήψεις - 156 θέσεις στους δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 05, 2020 Rating: 5

Σελίδες