26 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
26 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 23
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
26 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 26 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

630.000€ για έργα ανάπλασης του κέντρου της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
630.000€ για έργα ανάπλασης του κέντρου της ΗγουμενίτσαςΕντάχθηκε το έργο με τίτλο «Έργα Ανάπλασης Κέντρου Πόλης Ηγουμενίτσας (οδοί Γρ. Λαμπράκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, 23ης Φεβρουαρίου, Ολύμπου, Ζάλογγου)» για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

Πρόκειται για ένα έργο που θα βελτιώσει καθοριστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων μέσα από μια ολοκληρωμένη αισθητική και λειτουργική παρέμβαση. Οι κοινόχρηστοι χώροι στον πεζοδρόμο και τις παρόδους του θα γίνουν περισσότερο ελκυστικοί, ενώ προβλέπεται ο σαφής προσδιορισμός ασφαλούς μετακίνησης και πρόσβασης οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Ειδικότερα το έργο συνολικού προϋπολογισμού 630.000,00€ (329.070,00€ από το Πράσινο Ταμείο και 300.930,00€ από ιδίους πόρους του Δήμου) περιλαμβάνει:

· επί των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και 23ης Φεβρουαρίου παρεμβάσεις Αποξήλωσης παρτεριών και αστικού εξοπλισμού, αντίσταση υπάρχουσας δαπεδόστρωσης, τοποθέτηση καθιστικών, ανακατασκευή του δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και φύτευση νέων δένδρων.

· επί των οδών Ολύμπου και Ζαλόγγου, αντικατάσταση της δαπεδόστρωσης, εγκατάσταση δικτύου φωτισμού και κατασκευή δικτύου αποχέτευση όμβριων υδάτων.

· επί της οδού Γρ. Λαμπράκη τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού
Read More »
630.000€ για έργα ανάπλασης του κέντρου της Ηγουμενίτσας 630.000€ για έργα ανάπλασης του κέντρου της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛΣυνάδελφοι/σσες η Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. (Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ), στη δεύτερη συνεδρίαση μετά από τη συγκρότησή της αποφάσισε τη δημιουργία 7 Πρότυπων ΕΠΑΛ σε όλη την επικράτεια. Ένα από αυτά είναι και το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας.

Άμεσα θέσαμε τις ενστάσεις μας στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΟΛΜΕ για να τις περαιτέρω ενέργειες. Ενστάσεις που είχαν να κάνουν κυρίως με τον κίνδυνο απώλειας οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, την εισαγωγή μαθητών σε αυτό με βάση τη βαθμολογία τους, την αγνόηση των συλλόγων διδασκόντων στην απόφαση μετατροπής των ΕΠΑΛ, τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων ΕΠΑΛ και όχι την ενίσχυση όλων των ΕΠΑΛ της χώρας, τους όρους για την πρακτική άσκηση των μαθητών στα Π.ΕΠΑΛ.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών μας ήταν στο ΦΕΚ με ημερ. 25/05/2021 που διέπει την λειτουργία των Πρότυπων ΕΠΑΛ στο άρθρο 5, παρ. 2 να περιληφθεί ότι: Το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό της υφιστάμενης σχολικής μονάδας ΕΠΑ.Λ. όπου ιδρύεται και λειτουργεί παράλληλα Πρότυπο ΕΠΑ.Λ., διατηρεί την οργανική του θέση και μετά την πλήρη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Π.ΕΠΑ.Λ., κατά το διδακτικό έτος 2023-2024, οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται, με τις οργανικές τους θέσεις, στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Π.ΕΠΑ.Λ.

Επιπλέον σε συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον Γενικό Γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης κ. Βούτσινο στις 27/05/2021, αυτός δεσμεύτηκε ότι: σε κανένα από τα πρότυπα ΕΠΑΛ οι αιτήσεις των μαθητών δεν θα είναι περισσότερες από αυτές που μπορεί το ΕΠΑΛ να δεχτεί και ότι κανένας μαθητής που επιθυμεί να φοιτήσει σε Πρότυπο ΕΠΑΛ δεν θα μείνει εκτός.

Επίσης στη συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Βούτσινος για την πρακτική 6ωρη άσκηση των μαθητών, απάντησε ότι είναι δυνητική η πραγματοποίησή της, δεσμεύτηκε ότι δεν αφαιρούνται ώρες από τον εκπαιδευτικό του εργαστηριακού μαθήματος και ότι έχει το χαρακτήρα εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Αναμένουμε οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις να γίνουν πράξη, διαφορετικά σε συντονισμό με την ΟΛΜΕ θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη ματαίωση της ίδρυσης του Πρότυπου ΕΠΑΛ, όπως ακριβώς πράξαμε με την περίπτωση της πρότασης της ΔΔΕ Θεσπρωτίας για το χαρακτηρισμό του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας ως πρότυπο, το οποίο είχε σαφώς πολύ δυσμενέστερο πλαίσιο (χάσιμο οργανικών των εκπαιδευτικών, εισαγωγή των μαθητών με γραπτές εξετάσεις κτλ.)

Ο αγώνας συνεχίζεται

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΕΠΑΛ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Είχε στο φορτηγό του 3 παράνομους μετανάστες

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
Είχε στο φορτηγό του 3 παράνομους μετανάστεςΣτη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών καθώς και του 54χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους τρεις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, σε κενό που υπήρχε στο μπροστινό τμήμα του επικαθήμενου μεταξύ του τοιχώματος και του φορτίου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
Read More »
Είχε στο φορτηγό του 3 παράνομους μετανάστες Είχε στο φορτηγό του 3 παράνομους μετανάστες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Οδηγίες επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
Οδηγίες επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΕνημερώνουμε τους επιβάτες που αναχωρούν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το ισχύον πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19, τα κάτωθι:

A. Για επιβίβαση σε πλοίο από τον λιμένα εσωτερικού με προορισμό προς Κέρκυρα, Λευκίμη και Παξούς ισχύουν τα εξής:
Η επιβίβαση ταξιδιωτών από 5 ετών και άνω επιτρέπεται ΜΟΝΟ με την χρήση μάσκας και εφόσον έχουν συμπληρώσει το:
Έντυπο-Ερωτηματολόγιο Δήλωση Υγείας πριν την επιβίβαση
Προσκομίζοντας μαζί ένα από τα παρακάτω:
1. Εμβολιασμός: Οι επιβάτες που έχουν ολοκληρώσει και τις δύο(2) δόσεις προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για COVID-19, προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχουν εκδώσει μέσω της σελίδας: https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou
2. PCR: Οι επιβάτες που έχουν διαγνωστεί αρνητικά με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν το ταξίδι τους, προσκομίζουν σχετική βεβαίωση.
3. RapidTest ή SelfTest: Οι επιβάτες που έχουν διαγνωστεί αρνητικά με τις μεθόδους RapidTest ή SelfTest εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση, προσκομίζουν βεβαίωση μέσω της σελίδας: https://self-testing.gov.gr/#other

B. Για επιβίβαση σε πλοίο από τον λιμένα εξωτερικού με προορισμό την Ιταλία, ισχύουν τα εξής:
- Οι επιβάτες οφείλουν να συμπληρώσουν την ανάλογη Υπεύθυνη Δήλωση και να την καταθέσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Passenger Locator Form. Η συμπλήρωση της φόρμας είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες ανεξάρτητα από το χρόνο διαμονής στη χώρα ή τον τελικό προορισμό των ταξιδιωτών.
- Επιπλέον, οι επιβάτες άνω των 2 ετών πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ Covid-19 ή αρνητικό τεστ αντιγόνων, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την είσοδο στην Ιταλία.
- Όσοι έχουν νοσήσει επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από 2- 9 μήνες μετά την νόσηση.
- Σε περίπτωση που δεν έχουν συμπληρώσει την ανάλογη Υπεύθυνη Δήλωση, μπορούν να συμπληρώσουν το ανάλογο έντυπο, που θα τους δοθεί από την ναυτιλιακή εταιρεία.
- Για επιβάτες που πραγματοποιούν ταξίδι για ιατρικούς ή επαγγελματικούς λόγους, οφείλουν να έχουν μαζί τους στοιχεία που να αποδεικνύεται ότι το ταξίδι πραγματοποιείται για κάποιον από τους παραπάνω λόγους, επιπλέον οφείλουν να έχουν μαζί τους εισιτήριο για την επιστροφή τους στη χώρας μας εντός 4 ημερών από την άφιξη τους.

Το ταξίδι με πλοίο είναι από τους πιο ασφαλείς τρόπους μετακίνησης λόγω των ανοιχτών χώρων και των επιλογών διαμονής. Ακολουθώντας τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, ταξιδεύουμε με ασφάλεια και μένουμε υγιείς.
Σας ευχόμαστε καλές διακοπές!

Read More »
Οδηγίες επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Οδηγίες επιβίβασης επιβατών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021
Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι ΗγουμενίτσαςΜείζονα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι απομακρύνονται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ και από το πρωί της Τρίτης αναλαμβάνουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ την διενέργεια των rapid test και την καταχώρηση των αποτελεσμάτων!

Η εξέλιξη αυτή έχει αιφνιδιάσει σχεδόν τους πάντες και μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας καμία από τις αρχές της περιοχής δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ποιος έλαβε την απόφαση και φυσικά πόσο στοιχίζει αυτή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ενώ οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ αποδεσμεύονται από το λιμάνι και εξακολουθούν να διατηρούν το ίδιο προσωπικό και τα ίδια υλικοτεχνικά μέσα, δεν έχουν λάβει καμία οδηγία για ενδεχόμενη στελέχωση του Τελωνείου Μαυροματίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την ανάθεση της διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως και σε άλλα λιμάνια της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ελήφθη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και έχει χρονικό ορίζοντα μερικών μηνών.

Είναι άγνωστο μέσα από ποια διαδικασία έγινε, όπως είναι άγνωστο και το κόστος… (Προφανώς δεν είναι μικρό).

Το σημαντικό όμως ερώτημα αφορά στους λόγους που επέβαλαν την αποχώρηση του ΕΟΔΥ από το λιμάνι, στην έναρξη μάλιστα της τουριστικής περιόδου και την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε κάποια ιδιωτική εταιρεία.

Κι όλα αυτά ερήμην όλων των τοπικών φορέων οι οποίοι αναζητούν με την σειρά τους απαντήσεις.

Read More »
Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Διώχνουν τον ΕΟΔΥ και βάζουν ιδιωτικές ΚΟΜΥ στο λιμάνι Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 01, 2021 Rating: 5

Σελίδες