Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

•Δευτέρα (18-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κοκκινολιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου

•Τρίτη (19-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.

•Τετάρτη (20-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.

•Πέμπτη (21-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα

•Παρασκευή (22-11-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 

•Κυριακή (24-11-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα - Τσαγκάρι - Φροσύνη - Αυλότοπος - Κουκλιοί - Γλυκή
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Συνελήφθη με 7 συσκευασίες κάνναβη, συνολικού βάρους 294,3 γρ.

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Συνελήφθη με 7 συσκευασίες κάνναβη, συνολικού βάρους 294,3 γρ.


Συνελήφθη, την Πέμπτη (14-11-2019) απογευματινές ώρες στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι ο αλλοδαπός αποκρύπτει στην οικία του και διακινεί ναρκωτικές ουσίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ανωτέρω στην πόλη των Ιωαννίνων και τον συνέλαβαν, διότι σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
· επτά (7) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 294,3 γραμμαρίων, 
· χρηματικό ποσό των (250) ευρώ και 
· κινητό τηλέφωνο 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθη με 7 συσκευασίες κάνναβη, συνολικού βάρους 294,3 γρ. Συνελήφθη με 7 συσκευασίες κάνναβη, συνολικού βάρους 294,3 γρ. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Αναστολή λειτουργίας Τριτοβάθμιου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Αναστολή λειτουργίας Τριτοβάθμιου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αφού έλαβε υπόψη του ότι: 

Ö Το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας (πρώην τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) που εδρεύει στην Ηγουμενίτσα, αποτελεί ένα δυναμικό Τμήμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης με σημαντική προσφορά στην τοπική κοινωνία. 

Ö Από την ίδρυσή του ως Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, η προσφορά του είναι σημαντική. Τόσο σε επιστημονικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, το Τμήμα συνέβαλε στην ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής. 

Ö Η Ηγουμενίτσα έγινε χώρος διοργάνωσης Διεθνών Συνεδρίων και πολλών ημερίδων. Δεκάδες επιστήμονες από Ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια βρέθηκαν στον τόπο μας, δίνοντας στην τοπική επιστημονική κοινότητα μια πολύτιμη ευκαιρία επιμόρφωσης και ενημέρωσης. 

Ö Παράλληλα, μέσω των κατακτηρίων εξετάσεων αρκετοί Θεσπρωτοί, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα επιπλέον ακαδημαϊκό εφόδιο. 

Ö Ακόμη, η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων προς επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς σε τακτική βάση αποτελεί μία ακόμη συνεισφορά του Τμήματος στην πόλη και την περιοχή. 

Ö Όλα αυτά τα χρόνια, με δεδομένη την αλληλεπίδραση μεταξύ ακαδημαϊκών και κοινωνικών φορέων, σταθήκαμε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία των Μελών του Τμήματος. 

Με την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του Τμήματος διαπιστώνεται ότι, σε όλο το δυτικό άξονα της Χώρας, από τους τέσσερεις Νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και έως τα όρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η Ηγουμενίτσα είναι η μοναδική πρωτεύουσα Νομού που στερείται παντελώς οποιασδήποτε σχολής ή τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Η κατάφορη αδικία που τελείται εις βάρος της περιοχής μας θα πρέπει να σταματήσει. 

Η αντίδραση του Φορέα μας δεν πηγάζει από τοπικιστικά συμφέροντα αλλά από το καλώς νοούμενο συμφέρον της εκπαίδευσης, των φοιτητών και ευρύτερα του κοινωνικού συνόλου. 

Εμείς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Πολιτεία 

να ανακληθεί η ανακοινωθείσα αναστολή λειτουργίας του Τμήματος και να ενδυναμωθεί περαιτέρω η λειτουργία του καθώς θα συμβάλλει, μέσω συνέργειας με την τοπική κοινωνία, στην ανάπτυξη της περιφέρειας και στην ενίσχυση των πολιτισμικών συνόρων της πατρίδας μας. 

Η Ηγουμενίτσα, ως έδρα του Τμήματος, αποτελεί ταυτόχρονα ένα κομβικό σημείο πολιτικής και οικονομικής σημασίας, συνδέοντας την Ευρώπη με την Ασία και μια σημαντική γέφυρα ανθρώπων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων όπως οι μεταφορές, οι επιχειρήσεις, οι εξαγωγές/εισαγωγές, ο τουρισμός, η ναυτιλία, κ.ά. για τις οποίες απαιτούνται οπωσδήποτε γλωσσικές, μεταφραστικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες πέρα από τις αντίστοιχες επαγγελματικές. 

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί στους τοπικούς Βουλευτές, στον αρμόδιο Υπουργό και στον Πρωθυπουργό.
Read More »
Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Αναστολή λειτουργίας Τριτοβάθμιου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα Ψήφισμα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Αναστολή λειτουργίας Τριτοβάθμιου Τμήματος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 20χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Ελεύθερη η επιλογή εισφορών για κάθε ασφαλισμένο

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Ελεύθερη η επιλογή εισφορών για κάθε ασφαλισμένο


Τις βασικές αρχές του νέου ασφαλιστικού συστήματος για τους περίπου 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες που θα τεθεί σε ισχύ από το 2020 παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Thessaloniki Summit 2019, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως εξήγησε το «νέο, καινοτόμο, απλό και αποτελεσμαστικό σύστημα» αποσυνδέει την ασφάλιση από τα χρόνια εργασίας και το εισόδημα και προσφέρει ελεύθερη επιλογή εισφορών, ανάλογα με την επιθυμία και τον σχεδιασμό του κάθε ασφαλισμένου.

«Είμαι σίγουρος ότι θα το αγκαλιάσουν οι επιστήμονες, οι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης εξηγώντας ότι το ασφαλιστικό αυτό «παύει, με λίγα λόγια, να είναι νέο Φορολογικό. Γιατί εμείς, μειώνοντας τους φόρους, εξασφαλίζουμε πολύ περισσότερο εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να αποταμιεύουν περισσότερο αλλά και να μένουν με μεγαλύτερο καθαρό εισόδημα, μετά τους φόρους και τις εισφορές».

Υπενθύμισε, δε, ότι το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου επέφερε «ολέθρια» αποτελέσματα καθώς «επέβαλε συνειδητά δυσβάσταχτες εισφορές, "γονατίζοντας" και αποθαρρύνοντας ένα παραγωγικό και δημιουργικό τμήμα της ελληνικής οικονομίας. Ενίσχυσε ραγδαία την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα και επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό το οποίο σας λέω».

Πρακτικά το νέο ασφαλιστικό για ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοιυς θα προβλέπει ότι όσο υψηλότερες θα είναι οι εισφορές τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η σύνταξη.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας βασικό χαρακτηριστικό θα είναι και η αποσύνδεση των ασφαλιστικών κρατήσεων (υπέρ κύριας ασφάλισης-υγείας) των μη μισθωτών από το φορολογητέο εισόδημα.

Όπως τόνιζαν κύκλοι του υπ. Εργασίας που επικαλούνται τα ΝΕΑ, με το νέο σύστημα θα σταματήσει ο υφιστάμενος υπολογισμός των εισφορών με βάση το πιο πρόσφατα εκκαθαρισμένο φορολογητέο εισόδημα από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας, το οποίο ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Με το νέο σύστημα οι νέες ασφαλιστικές κατηγορίες δεν θα συνδέονται με το εισόδημα, ούτε η μετάβαση από την πρώτη στην επόμενη κλίμακα θα είναι υποχρεωτική.

Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ δείχνουν ότι η τριετής εφαρμογή του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου οδήγησε σε μείωση της εισπραξιμότητας και αύξηση της φοροδιαφυγής. Συγκεκριμένα η εισπραξιμότητα έχει κολλήσει στο 56%-60% και το δηλωθέν εισόδημα εμφανίζεται μειωμένο με αποτέλεσμα μετά τον συμψηφισμό κάθε χρόνο ο ΕΦΚΑ να επιστρέφει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.
Read More »
Ελεύθερη η επιλογή εισφορών για κάθε ασφαλισμένο Ελεύθερη η επιλογή εισφορών για κάθε ασφαλισμένο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες - Σε Περιφέρειες και Δήμους μεταφέρονται αρμοδιότητες

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες - Σε Περιφέρειες και Δήμους μεταφέρονται αρμοδιότητεςΠρος κατάργηση φαίνεται ότι οδηγούνται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Αυτό ουσιαστικά προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Μέρος των αρμοδιοτήτων θα μεταφερθεί στις αιρετές περιφέρειες αλλά και στους δήμους. Όπως είπε ο Υπουργός η ενίσχυση της αυτοδιοίκησης αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι οι Περιφέρειες αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης, συμμετοχής και κοινωνικής συνοχής για την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύτηκε για νέα δομή στο κράτος, ενίσχυση αρμοδιοτήτων, πόρων αλλά και προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει αρμοδιότητες από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες και στους Δήμους, ενισχύοντας στην πράξη την Αυτοδιοίκηση. Όπως είπε το σχετικό νομοσχέδιο θα συνταχθεί σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και του Δήμους, την κοινωνία των πολιτών και τα άλλα κόμματα, γιατί πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αφορά τον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

Επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένα διάδοχο σχήμα ούτε μια γραφειοκρατική υπόθεση αλλά είναι ο πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας. Δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη για την Ελλάδα, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για όλους χωρίς ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Δεν μπορεί να υπάρξει κράτος στη χώρα, δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική συνοχή και ασφάλεια χωρίς ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση..

Για το νέο νόμο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός θα ζητήσει από όλα τα κόμματα προτού ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, να εκθέσουν τις απόψεις τους και σε δεύτερο στάδιο θα θέσει το νομοσχέδιο υπόψη των πολιτών.

«Είναι μια πρόκληση για όλους μας να πάρουμε και να ακούσουμε τις απόψεις όλων των πολιτών και να αποδείξουμε στην πράξη ότι μας ενδιαφέρει η συμμετοχή και ότι είμαστε ένα δημοκρατικό και αξιόπιστο πολιτικό σύστημα που έχει μάθει από τα λάθη και τις αδυναμίες του και θέλει να προχωρήσει μπροστά», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2020 να είναι έτοιμος ο νέος νόμος που θα αφορά σε ένα νέο σύστημα διοίκησης στον κρατικό μηχανισμό και σε μια δραστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και συνακόλουθα των πόρων και του προσωπικού για την Πρωτοβάθμια και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων τους.
Read More »
Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες - Σε Περιφέρειες και Δήμους μεταφέρονται αρμοδιότητες Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες - Σε Περιφέρειες και Δήμους μεταφέρονται αρμοδιότητες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δύο συλλήψεις το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019
Δύο συλλήψεις το βράδυ στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΣτη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες της Παρασκευής, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Read More »
Δύο συλλήψεις το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δύο συλλήψεις το βράδυ στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019 Rating: 5

Σελίδες