Απαγχονισμένος και πυροβολημένος εντοπίστηκε υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Απαγχονισμένος και πυροβολημένος εντοπίστηκε υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας 


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να διαλευκάνει μία μυστηριώδη υπόθεση που αφορά στον θάνατο υπαλλήλου του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο 53χρονος βρίσκονταν στο χωριό του, στο Παλαιοκκλήσι Φιλιατών. 
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης βρέθηκε νεκρός, στο χωράφι, κοντά στο πατρικό του σπίτι. 
Ήταν απαγχονισμένος ενώ συνάμα έφερε τραύμα από όπλο. 
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή βρήκαν ένα κυνηγετικό μονόκαννο, το οποίο κατείχε ο ίδιος και εικάζεται ότι είναι το όπλο από το οποίο προήλθε ο πυροβολισμός. 
Τον 53χρονο, εντόπισε νεκρό ένας φίλος του. 
Νωρίτερα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, του είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος για να τον καλέσει στο σπίτι του στο χωριό. 
Από την ώρα εκείνη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα της αστυνομίας. 
Τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν στην αυτοκτονία ωστόσο οι αστυνομικοί ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. 
Στο σημείο έγινε αυτοψία από τον Ιατροδικαστή Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος θα διενεργήσει και τη νεκροτομή. 
Από την έκθεσή του αναμένεται να προκύψουν χρήσιμα στοιχεία ώστε να υπάρχει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης.
Read More »
Απαγχονισμένος και πυροβολημένος εντοπίστηκε υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Απαγχονισμένος και πυροβολημένος εντοπίστηκε υπάλληλος του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Γερμανός γιατρός συγκέντρωσε και παρέδωσε ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Γερμανός γιατρός συγκέντρωσε και παρέδωσε ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

 
Στην πρώτη παράδοση υλικού προς το κέντρο υγείας Ηγουμενίτσας προχώρησε ο Γερμανός Φιλέλληνας Γιατρός κος Thomas Τillmann, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιάννη Λώλο και τον επικεφαλή της αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Θωμά Παππά.


Πρόκειται για νοσοκομειακό υλικό για το οποίο οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους, δηλώνοντας παράλληλα πως το υλικό που παρέλαβαν ήταν κάτι παραπάνω από αυτό που περίμεναν.


Ο Ιατρός κος Thomas Τillmann κατάγεται από την περιοχή του Μenden ΒΔ Γερμανίας,, φίλος της Ελλάδας, που εδώ και πολλά χρόνια περνάει τις διακοπές του στην χώρα μας, έχοντας κτίσει φιλικούς δεσμούς με τους Έλληνες.


Συνειδητοποιημένος πολίτης , βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας, θέλησε με μεγάλη ευχαρίστηση και στα μέτρα των δυνατοτήτων του, να συνδράμει στην αντιμετώπιση κάποιων ελλείψεων και κάποιων αναγκών ιατρικού υλικού του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας.


Ως γνωστό τα κέντρα υγείας όλης της επικράτειας υπολειτουργούν , λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού αλλά και απλού ιατρικού υλικού (γάζες , σύριγγες , επιθέματα κα.).

Ο Θωμάς Παππάς πρότεινε στον Δήμαρχο να τιμήσει τον κ. Thomas Τillmann, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη Ηγουμενίτσας.

Η προσπάθεια του κ. Thomas Τillmann δεν τελείωσε εδώ, καθώς δεσμεύτηκε πως θα συνεχίσει να συγκεντρώνει υλικά για τους τομείς υγείας της Θεσπρωτίας, με επόμενο στόχο την υλικοτεχνική στελέχωση του οδοντιατρείου του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας. 

Σημαντική ήταν και η συμβολή του συμπολίτη μας κ. Στέφανου Μπακιρτζίδη

Read More »
Γερμανός γιατρός συγκέντρωσε και παρέδωσε ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Γερμανός γιατρός συγκέντρωσε και παρέδωσε ιατρικό υλικό στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Δε θα κοπεί το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου Δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ στους βουλευτές Β. Γιόγιακα, Ι. Καραγιάννη και Κ. Μπάρκα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Δε θα κοπεί το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου
Δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ στους βουλευτές Β. Γιόγιακα, Ι. Καραγιάννη και Κ. Μπάρκα


«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε Β. Γιόγιακας τη δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ να μη γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης των αντλιοστασίων άρδευσης στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση, από κοινού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Καραγιάννη και Κώστα Μπάρκα, με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και υψηλόβαθμα στελέχη της Επιχείρησης. Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, μεταξύ αυτών και των ΤΟΕΒ Παραμυθιάς και Αχέροντα, καθώς και εκπρόσωποι του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ έθεσαν επίσης την ανάγκη ενός λειτουργικού διακανονισμού των οφειλών των Οργανισμών στη ΔΕΗ, την αφαίρεση της χρέωσης Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας από το τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος - με το επιχείρημα ότι οι ΤΟΕΒ είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί με ανταποδοτική λειτουργία - καθώς και την αναζήτηση τρόπου αντιμετώπισης των εγγυήσεων των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ.
Read More »
Δε θα κοπεί το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου Δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ στους βουλευτές Β. Γιόγιακα, Ι. Καραγιάννη και Κ. Μπάρκα Δε θα κοπεί το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Ηπείρου Δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ στους βουλευτές Β. Γιόγιακα, Ι. Καραγιάννη και Κ. Μπάρκα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Θωμά Πιτούλη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Θωμά Πιτούλη


Την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα επισκέφθηκε την Δευτέρα 16/11 ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της Παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» κ. Παναγιώτη Πάντο.

Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε, καθώς ουσιαστικά τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ανοιχτά ζητήματα του νομού Θεσπρωτίας στα οποία απαιτείται θεσμική συνέργεια της Περιφέρειας και της κεντρικής Κυβέρνησης για την πρόοδο και την αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην συνάντηση το βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται για την παράδοση και παραλαβή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.

Ο κ. Κάτσης ενημέρωσε τον κ. Πιτούλη για την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε αυτό το πολύπαθο έργο που εδώ και χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο βουλευτής αφού παρέθεσε τις επόμενες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας προς στην κατεύθυνση να παραλάβει το ΤΕΠ και να το λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται δεδομένων των συνθηκών, ζήτησε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τη συνδρομή του για την ορθή παράδοση του κτηρίου του ΤΕΠ από πλευράς της Περιφέρειας και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει μέχρι τότε, όσον αφορά την αποκατάσταση των φθορών, την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση και την φύλαξη του κτηρίου.

Στην συνέχεια στην συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις που υπάρχουν για τα υπόλοιπα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα του νομού. Αναλυτικότερα υπήρξε αλληλοενημέρωση και συζήτηση για το νέο Περιφερειακό σχεδιασμό της Ηπείρου, για το ΒΙΟΠΑΘΕ και την παραλαβή του οικονομικού αντικειμένου, για τα αντιπλημμυρικά έργα Καλαμά και Αχέροντα καθώς και η δυνατότητα αναπτυξιακής δράσης και αξιοποίησης του λιμανιού Ηγουμενίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αμέριστη διάθεσή τους για σταθερή συνεργασία και ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών, όπως επιβάλλει τόσο ο θεσμικός ρόλος όσο και το κοινό συμφέρον του τόπου.

Read More »
Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Θωμά Πιτούλη Συνάντηση Μάριου Κάτση με τον Θωμά Πιτούλη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Δυναμικό παρών αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας (+ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Δυναμικό παρών αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας (+ΦΩΤΟ)Δυναμικό παρών έδωσε ο Σύλλογος κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος παραγωγοί και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο φορολόγησής τους αλλά και τις αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Λίγα λεπτά μετά τις 12.00 προκλήθηκε ένταση μπροστά από τη Βουλή, με αντεγκλήσεις αστυνομικών-διαδηλωτών. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων έγινε στις 09.00 το πρωί στην πλατεία Βάθη έξω από το κτήριο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.


Read More »
Δυναμικό παρών αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας (+ΦΩΤΟ)  Δυναμικό παρών αγροτών και κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας στο συλλαλητήριο της Αθήνας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Παραδέχθηκε τις λάθος νομικές κινήσεις για τα καταστήματα του Δρεπάνου ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Παραδέχθηκε τις λάθος νομικές κινήσεις για τα καταστήματα του Δρεπάνου ο Δήμος Ηγουμενίτσας


Παραδέχθηκε τελικά έστω και εμμέσως, τις λάθος νομικές κινήσεις, για την έξωση των ενοικιαστών στα καταστήματα του Δρεπάνου (SOHO & OSTRIA), ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Με δύο αποφάσεις της, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας (κατάστημα SOHO - κατάστημα OSTRIA), ομόφωνα, αποφάσησε τη μη άσκηση  προσφυγής  ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 κατά της με αριθμό πρωτ. 2400/54668/8-10- 2015  (SOHO) και της με αριθμό πρωτ. 2208/50093 /28-9-2015 (OSTRIA) απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας  διότι  είναι πλήρως αιτιολογημένη καθώς οι ως άνω αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημάρχου πάσχουν.

Τις λάθος κινήσεις του οικονομικού επιτελείου, είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, αλλά και εμείς με δημοσιεύματά μας, για να δεχθεί τότε τα αρνητικά σχόλια του κύκλου του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, δικαιώνοντας τον Αντιπεριφερειάρχη και αφήνοντας έκθετους τους αρμόδιους του Δήμου, οι οποίοι στην βιασύνη τους να "εκδικηθούν" τους ενοικιαστές, υπέπεσαν σε σειρά πολιτικών και νομικών λαθών.
Read More »
Παραδέχθηκε τις λάθος νομικές κινήσεις για τα καταστήματα του Δρεπάνου ο Δήμος Ηγουμενίτσας Παραδέχθηκε τις λάθος νομικές κινήσεις για τα καταστήματα του Δρεπάνου ο Δήμος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Διπλασιάζει τα δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα ο Grimaldi

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Διπλασιάζει τα δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα ο Grimaldi
 
 
Από τον ερχόμενο Ιούλιο, ενισχύονται οι συνδέσεις του Ομίλου μεταξύ της Απουλία και της Ελλάδας με τη δρομολόγηση ενός τρίτου πλοίου

Ο Όμιλος Grimaldi ανακοινώνει την ενίσχυση των δρομολογίων του μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, με την έναρξη ενός επιπλέον τακτικού δρομολογίου από 6 Ιουλίου του 2015 που θα συνδέει το λιμάνι του Μπρίντιζι με την Ηγουμενίτσα και το νησί της Κέρκυρας.
Η νέα αυτή γραμμή θα προσφέρεται συμπληρωματικά στις υπάρχουσες γραμμές του Ομίλου που προσφέρονται σε ετήσια βάση και συνδέουν τα λιμάνια του Μπρίντιζι, της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, και εξυπηρετείται από τα δύο σύγχρονα πλοία "Euroferry Olympia" και "Euroferry Brindisi".
Αφιερωμένη στη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, η νέα δρομολογιακή γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα θα ενισχυθεί από ένα τρίτο πλοίο, το σύγχρονο ferry "Catania", το οποίο έχει μήκος 186 μέτρα και ολική χωρητικότητα 26.000 τόνους. Το μεταφορικό του έργο είναι 2.250 γραμμικά μέτρα φορτίου, ενώ παράλληλα μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 επιβάτες και 170 αυτοκίνητα. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2003, διαθέτει 93 καμπίνες – εσωτερικές, εξωτερικές, σουίτες - 62 ανακλινόμενα καθίσματα και προσφέρει όλες τις ανέσεις που κάνουν το ταξίδι μια απολαυστική εμπειρία, όπως εστιατόριο self-service, καφετέρια, μπαρ, video games, ηλεκτρονικά παιχνίδια για ενήλικες επιβάτες, εμπορικό κέντρο, solarium.
Η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Μπρίντιζι και Κέρκυρας θα είναι 4 φορές την εβδομάδα με αναχωρήσεις από το λιμάνι της Απουλίας κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 12:00 το πρωί και άφιξη στην Κέρκυρα στις 07:00 το απόγευμα. Η επιστροφή στο Μπρίντιζι είναι προγραμματισμένη στις 11:59 το βράδυ, με άφιξη στις 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.
Επιπλέον, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του καλοκαιρινού τουρισμού, από 27 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται καθημερινά, αυξάνοντας έτσι τη συνολική χωρητικότητα για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών. Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης θα διατηρηθούν οι ίδιες, όπως αναφέρονται παραπάνω.
Με τη δρομολόγηση του πλοίου "Catania ", θα προσφέρονται επτά νέες εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Μπρίντιζι προς Ηγουμενίτσα και αντίστροφα. Η αναχώρηση από το λιμάνι της Απουλίας θα είναι καθημερινά στις 12:00 π.μ., με άφιξη στην Ηγουμενίτσα κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 08:00 μ.μ., ενώ τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας στις 09:00 μ.μ.. 
Η αναχώρηση από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι έχει προγραμματιστεί καθημερινά στις 10:00 μ.μ., με άφιξη στο λιμάνι του Μπρίντιζι την επόμενη ημέρα στις 08:00 π.μ. κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και στις 06:00 π.μ. κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη.

«Έχοντας επιλέξει το Μπρίντιζι ως έναν από τους βασικούς του κόμβους στη Μεσόγειο για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών, ο Όμιλος Grimaldi προχωρεί στην εξυπηρέτηση της παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των λιμένων του Μπρίντιζι και της Κέρκυρας», δηλώνει ο κ. Ηρακλής Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος των Λιμενικών Αρχών του Μπρίντιζι.
«Αυτή η νέα εξέλιξη είναι ευπρόσδεκτη από την κοινότητα του Μπρίντιζι και εδραιώνει περαιτέρω το λιμάνι ως διεθνή πύλη αδιαμφισβήτητης σημασίας για την Περιφέρεια της Απουλίας, τόσο για τη μεταφορά εμπορευμάτων όσο και επιβατών», καταλήγει ο κ. Χαραλαμπίδης.
«Από το 2012, τότε που ξεκινήσαμε τα δρομολόγιά μας από το Μπρίντιζι προς την Ελλάδα, έχουμε εξασφαλίσει τη συνέχειά τους και αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία», σημειώνει ο κ. Emanuele Grimaldi, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Grimaldi, μαζί με τον αδελφό του Gianluca. «Η έναρξη της νέας καλοκαιρινής σύνδεσης με την Κέρκυρα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του Ομίλου να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς, ειδικά των τουριστών, στους οποίους θα πρέπει να προσφέρεται μια αξιόπιστη και ποιοτική μεταφορά με σύγχρονα επιβατηγά πλοία, σε προσιτούς ναύλους », καταλήγει ο κ. Emanuele Grimaldi.
Με τη νέα δρομολογιακή σύνδεση Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, ο Όμιλος Grimaldi, ενισχύει σημαντικά την παρουσία του στο λιμάνι του Μπρίντιζι, προσφέροντας την ερχόμενη θερινή περίοδο 14 εβδομαδιαίες αναχωρήσεις προς Ηγουμενίτσα, επτά στην Πάτρα, τέσσερις και στη συνέχεια, επτά στην Κέρκυρα, γεγονός που καθιστά το λιμάνι της Απουλίας πρώτο στη νότιο Αδριατική, από την άποψη του αριθμού των συνδέσεων με την Ελλάδα. Τέλος, η εβδομαδιαία μεταφορική ικανότητα του Ομίλου μεταξύ των δύο ακτών της Νότιας Αδριατικής Θάλασσας θα είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών, υποστηρίζει ο Όμιλος Grimaldi.
Read More »
Διπλασιάζει τα δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα ο Grimaldi  Διπλασιάζει τα δρομολόγια στη γραμμή Μπρίντιζι-Ηγουμενίτσα ο Grimaldi Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Ντοκιμαντέρ: O Άγιος Αναστάσιος εκ Παραμυθίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Ντοκιμαντέρ: O Άγιος Αναστάσιος εκ Παραμυθίας


 
Η 18η Νοεμβρίου, είναι η ημερομηνία εορτής του Αγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρα εκ Παραμυθίας, του φωτισμένου πατέρα της εκκλησιάς που έδωσε ακόμα και την ζωή του για τα ιδεώδη του Χριστιανισμού και που κατέχει ξεχωριστή θέση στο Πανθεον των Νεομαρτύρων της χώρας.

Με αφρομή την εορτή του Αγίου μας, η paramythia-online.gr σας παρουσιάζει ντοκιμαντέρ με τον Βίο και το έργο του. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, λεπτομέρειες για την ζωή του, την δράση και εντυπωσιακά στοιχεία από την εποχή του.

Παρουσιάζει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής και ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αναστασίου Παραμυθιάς, Πατήρ Αντώνιος Καλόγηρος. 
 
Read More »
Ντοκιμαντέρ: O Άγιος Αναστάσιος εκ Παραμυθίας Ντοκιμαντέρ: O Άγιος Αναστάσιος εκ Παραμυθίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2016.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2015.
-Εισηγήτριες: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Λουκά Ανθίππη – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικον. Υπηρεσίας

ΘΕΜΑ 3ο
Ανάληψη υποχρέωσης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών έκτακτου προσωπικού πρώην ΝΠΙΔ «ΚΕΔΗ» απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».
-Εισηγήτριες: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Λουκά Ανθίππη – Προϊσταμένη Δ/νσης Οικον. Υπηρεσίας

ΘΕΜΑ 4ο
Ορισμός ορκωτού ελεγκτή-λογιστή με τον αναπληρωτή του για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015 του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Καθορισμός αμοιβής δικηγόρου για παράσταση ενώπιον επιτροπής ενστάσεων Κτηματολογίου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση εξόδων κίνησης κ. Δημάρχου για μετακινήσεις του εκτός έδρας και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα τρία δημοτικά κτίρια” του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου “Αποπεράτωση Αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)” του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου: ’’Βελτίωση κεντρικής οδού 49 Μαρτύρων και παρόδων αυτής στην Π.Ε. 1’’.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση τροποποίησης της μελέτης του έργου: ’’Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας”.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου «Πλακόστρωση – ηλεκτροφωτισμός ιστορικού κέντρου Καστρίου» του Δήμου Ηγουμενίτσας».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Κατασκευή – Αντιστήριξη δρόμου από τη βρύση του ΣΟΛΟΥ της Τ.Κ. Καστρίου έως όρια Μαυρουδίου (οικία Παππά)».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Τσιμεντόστρωση δρόμου από οικία Αναστασίου σε δεξαμενή».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Ορισμός δημοτικού συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για τη συγκρότηση της επιτροπής παραλαβής (προσωρινής και οριστικής) του έργου «Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στην οδό έναντι πρατηρίου Θωμάζου».
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.


Read More »
Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Λύκοι επιτέθηκαν και σκότωσαν κυνηγόσκυλα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Λύκοι επιτέθηκαν και σκότωσαν κυνηγόσκυλα 
 
http://static1.trikalanews.gr/assets/media/PICTURES/2013/img_tr_A/47591.jpg
 
Νέες επιθέσεις λύκων σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με θύματα κι αυτή τη φορά κυνηγόσκυλα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, πάνω από την Κρανούλα, όπου σκύλος θανατώθηκε την ώρα μάλιστα που σε απόσταση αναπνοής, βρίσκονται σε εξέλιξη κυνήγι άλλης παρέας.

Την ίδια ώρα μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι λύκοι έχουν εμφανιστεί στην περιοχή των Μαρμάρων, σε απόσταση αναπνοής δηλαδή από την πόλη των Ιωαννίνων.

Εκεί όπου οι επιθέσεις έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, είναι στα χωριά του Ζαγορίου.

Χαρακτηριστική είναι και η έκκληση που κάνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου, ο οποίος απευθυνόμενους προς τους κυνηγούς που έχουν χάσει τα σκυλιά τους από επιθέσεις λύκων, τους ζητά να δηλώσουν τα περιστατικά στη δασική υπηρεσία, το αστυνομικό τμήμα και την Διοίκηση του Συλλόγου.

Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μία σαφής εικόνα για τον αριθμό των επιθέσεων αλλά και τις περιοχές όπου σημειώνονται ώστε στη συνέχεια να αναδειχθεί σε όλη τη διάσταση ένα πρόβλημα που ανακύπτει για πρώτη φορά, με τέτοια ένταση.
 
Read More »
Λύκοι επιτέθηκαν και σκότωσαν κυνηγόσκυλα  Λύκοι επιτέθηκαν και σκότωσαν κυνηγόσκυλα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι και άνεργες του κλάδου.

Με την συμμετοχή μας στις εκλογές του Σωματείου μας το Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015 στην Παραμυθιά, την Κυριακή 22 Νοέμβρη και τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στη Ηγουμενίτσα και την ψήφο μας συμβάλλουμε για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό και πιο ικανό, να παρεμβαίνει στον κλάδο. Ενισχύουμε την προσπάθεια του σωματείου για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για τις μάχες ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

Η κατάσταση την οποία σήμερα ζούμε μας αποδεικνύει πως όλα τα προβλήματα συνεχίζουν, είναι εδώ! Γιατί είναι τα αποτελέσματα της κρίσης, της οικονομίας που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, που αρκετά μάτωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να ματώνουν. Η κρίση γεννήθηκε από το κέρδος και το τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεργοδοτών και μονοπωλίων. Πλούτος που παράγεται με τον ιδρώτα των εργαζόμενων και καρπώνονταν οι εργοδότες και τα μονοπώλια.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, εργαζόμενη μητέρα, απλήρωτε, νέε και νέα, άνεργε

Μην περιμένεις άλλο! Μη δίνεις άλλο πίστωση χρόνου. Κάθε συμφωνία με την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ θα συνοδεύεται με νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε όσα σου λένε τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι διαβεβαιώσεις που δίνουν είναι ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει μια ζωή, για να αποπληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι στόχος για τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι για τη ζωή των εργαζομένων. Για εμάς υπόσχονται ψίχουλα, δίνουν ακόμα λιγότερα από όσα λένε, για να διαχειριστούν τις πιο ακραίες μορφές φτώχιας. Ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα για να πάρουν από τη τσέπη μας μέχρι και τη τελευταία δεκάρα από το άγριο χαράτσωμα στις εφορίες που μας έχουν επιβάλει ενώ έχουν προχωρήσει σε έναν άγριο εσωτερικό δανεισμό. Ήδη μπαίνει χέρι σε διαθέσιμα και αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, Οργανισμών του Δημοσίου, σε χρήμα που προοριζόταν για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.

Στον κλάδο μας οι επιχειρήσεις προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπαλλήλους, σε νέες απολύσεις, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα που θα δουλεύουν με πλήρως απελευθερωμένα ωράρια που θα πηγαίνουν για δουλειά και τις Κυριακές. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ειδικότερα Σούπερ Μάρκετ και ένδυμα υπόδηση, μέσα στην πιο βαθιά κρίση έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους που είναι αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης του μισθού εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων, που είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς, της ανασφάλιστης εργασίας, της σκληρής εντατικοποίησης, της εκ περιτροπής εργασίας , του 3ωρου και 4ωρου που εργάζεται 9ωρο, των 5μηνων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και voucher, της κατάργησης της Κυριακής αργίας και της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 68 ωρών.

Οι πολυεθνικές απαιτούν συνέχεια τη μείωση του μισθού εργασίας των εργαζομένων στο εμπόριο, την πιο γρήγορη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου και την εξαφάνιση των μικρών, στο όνομα της βελτίωσης της ¨ανταγωνιστικότητας¨ , δηλ. στο όνομα του αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους και μεριδίου της αγοράς. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων οδηγεί παντού σε χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και δεν επιτρέπεται να έχουμε την αυταπάτη, να περιμένουμε να αλλάξει η ζωής μας μέσα από τη ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτή εξασφαλίζεται με την ένταση της δικής μας εκμετάλλευσης.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα μία απάντηση υπάρχει, ενίσχυση του κλαδικού σωματείου, της δύναμης σου, που θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Έχεις μια επιλογή! Του συλλογικού αγώνα μαζί με το σωματείο σου. Να οργανώσουμε την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για τη κατάργηση των αντεργατικών μέτρων, για να εμποδιστούν νέα μέτρα που προετοιμάζονται στις λίστες της κυβέρνησης και ζητούν οι μεγαλοεργοδότες. Για να συνεχίσουμε πιο δυνατά τον αγώνα που οργανώσαμε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου, στο μέτωπο της Κυριακάτικης Αργίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, είτε εργαζόμενο είτε άνεργο να συμμετέχει στις Εκλογές για να ενισχύσει τη δράση του σωματείου του.

Με την συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου ενισχύεται και η κοινή πάλη των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1 ΒΕΡΜΠΗΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

2 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΒΑΣΩ

3 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΥΣΗΙΔΑ

4 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

5 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ

6 ΚΑΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

7 ΚΑΤΣΗ ΒΑΣΩ

8 ΚΟΛΙΟΜΙΧΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

9 ΚΟΝΤΟΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

10 ΚΟΡΜΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

11 ΛΟΥΑΛΙ ΣΑΪΝΤ

12 ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

13 ΝΤΑΣΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
 
14 ΝΤΟΚΟΥ ΡΟΥΛΑ

15 ΣΚΡΑΠΑΛΙ ΜΙΡΕΛΑ

16 ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΕΛΛΗ

16 ΤΑΓΚΑ ΜΑΡΙΑ

17 ΤΖΑΚΟΥ ΜΑΤΙΝΑ

18 ΤΟΥΛΑ ΕΛΕΑΝΑ

19 ΤΣΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ

20 ΤΣΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ

21 ΧΑΝΤΖΑΡΑ ΝΑΤΑΛΙΑ
Read More »
Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ για τις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, με ένα κιλό κάνναβης

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015
Συνελήφθησαν δύο άτομα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, με ένα κιλό κάνναβης


Συνελήφθησαν εχτές 17-11-2015 στις 23:00 στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, ένας 54χρονος και ένας 60χρονος, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Βροσίνα, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας εκ των δραστών, με προπομπό τον δεύτερο δράστη, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κιλό και 46 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. 
 
Τα οχήματα και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, με ένα κιλό κάνναβης Συνελήφθησαν δύο άτομα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων, με ένα κιλό κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2015 Rating: 5

Σελίδες