Τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας;

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας;


Μία σειρά ερωτημάτων για την κατάσταση στην Μητρόπολη Παραμυθίας, Γηρομερίου και Πάργας θέτει η εκκλησιαστική ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr η οποία και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με το ίδιο θέμα.

Αυτή την φορά υποστηρίζει ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου καθώς ο Μητροπολίτης Τίτος λόγω γήρατος αδυνατεί να ασκήσει τα καθήκοντά του ενώ συχνά απουσιάζει και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος.

Το κλίμα που περιγράφεται στο άρθρο δεν είναι καθόλου καλό και εφ’ όσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Στη Θεσπρωτία είναι κοινό μυστικό ότι οι δημόσιες εμφανίσεις του Μητροπολίτη, ο οποίος είναι πολύ μεγάλης ηλικίας, είναι σπάνιες.
Read More »
Τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας; Τι συμβαίνει στη Μητρόπολη Παραμυθίας; Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες εχτές, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ σε έτερο ταξιδιωτικό έγγραφο στερούταν σφραγίδα και θεώρηση εισόδου σε έδαφος SCHENGEN. Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι για τον 33χρονο υπήρχε καταχώρηση εις βάρος του με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 33χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται 56 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται 56 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο


Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται οι 56 μετανάστες που διασώθηκαν, στα διεθνή ύδατα, δυτικά της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για 43 άνδρες, 5 γυναίκες και 8 παιδιά, των οποίων οι εθνικότητες, δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστές.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης μέσω του Olympia Radio για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, περί τα 90 ναυτικά μίλια δυτικά των ακτών της Πελοποννήσου, εντός ελληνικής περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης.

Στη συνέχεια, πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ, ότι το Ι/Φ σκάφος βρίσκεται νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. Άμεσα δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής σε ανωτέρω σκάφος, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εν λόγω αλλοδαποί δεν δέχονταν οποιαδήποτε αρωγή από τα παραπλέοντα, καθώς και από τις Ελληνικές Αρχές, δηλώνοντας το ταυτόχρονα και μέσω του Olympia Radio.

Βραδινές ώρες χθες, και ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή έτειναν να γίνουν δυσμενέστερες, οι ανωτέρω αλλοδαποί τελικά δέχτηκαν την παροχή συνδρομής, ενώ έπλεαν περί τα 33 ν. μ. δυτικά ν. Κεφαλληνίας. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν τρία (03) παραπλέοντα πλοία, τα οποία καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης είχαν δεσμευτεί από το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Επιπροσθέτως, βραδινές ώρες χθες, επιχείρησε στο σημείο και μία (01) Φρεγάτα Π.Ν., ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν άνεμοι Δ 5 - 6 BF και η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες είναι άνεμοι εντάσεως ΒΔ 7 BF, ενισχυόμενοι.

Συνολικά περισυνελέγησαν πενήντα έξι (56) άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους, από το δεξαμενόπλοιο ''GINGA HAWK'' σημαίας Σιγκαπούρης, το οποίο κατευθύνεται στον λιμένα Ηγουμενίτσας.
Read More »
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται 56 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατευθύνονται 56 μετανάστες που διασώθηκαν από ιστιοφόρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στο Ζάππειο Μέγαρο

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στο Ζάππειο Μέγαρο


«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ως βουλευτής Ιωαννίνων, ως Έλληνας πολίτης, είμαι υπερήφανος για την επίδοση των Ελλήνων αγροτών, των Ελλήνων παραγωγών, των Ελλήνων κτηνοτρόφων και είμαι βέβαιος ότι η κατάκτηση των αγορών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι κάτι το οποίο όχι μόνο το δικαιούνται, αλλά και τους περιμένει». 

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ηπείρου, που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και η Περιφέρεια Ηπείρου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο της 30ής Σεπτεμβρίου, 1ης και 2ας Οκτωβρίου.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «εδώ και αρκετό καιρό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδυθεί σε μία αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των ηπειρωτικών προϊόντων διατροφής και όχι μόνο. Είναι προϊόντα τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη φύση, με την υγιεινή διατροφή και τα οποία το καταναλωτικό κοινό, μαθαίνοντάς τα, είναι βέβαιο ότι θα τα αγαπήσει και θα τα προτιμήσει».

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην προβολή των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των Ηπειρωτών παραγωγών σε εκθέσεις που διοργανώνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως υπογράμμισε, «όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πίσω από τους πάγκους τους, πίσω από τα περίπτερα τους, παρουσιάζουν τον κόπο τους, το ταλέντο τους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν το κοινό που τους ενδιαφέρει και το κατακτούν». 

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Ηπείρου για την όλη προσπάθεια κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «μέσα από το Κανάλι της Βουλής, θα συμβάλλουμε και εμείς, στο μέτρο του δυνατού, στην απαραίτητη προβολή αυτού του ηπειρωτικού ταλέντου, της ηπειρωτικής γεύσης, της ηπειρωτικής ποιότητας».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κ. Χριστίνα Βαγενά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.

Την εκδήλωση των εγκαινίων «έντυσε» μουσικά η γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα, με εξαμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον θεσμό των «Ολυμπίων 2022» που οραματίστηκε ο αγωνιστής του ΄21 και εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, έχοντας ως στόχο «την πολιτιστική και οικονομική άνθιση του τόπου μέσα από σημαντικές διοργανώσεις κύρους και ακτινοβολίας». Τα «Ολύμπια» επαναλαμβάνονται κάθε τέσσερα χρόνια.
Read More »
Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στο Ζάππειο Μέγαρο Ο Πρόεδρος της Βουλής εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στο Ζάππειο Μέγαρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Ατραπός: Πύργος Ραγίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Ατραπός: Πύργος ΡαγίουΣημείο αναφοράς για όποιον κινείτε στον κάμπο μεταξύ της Κεστρίνης και του Ραγίου, ο μοναχικός λόφος  φύλακας του κάμπου. Αυτή την εντύπωση σου δίνει καθώς τον πλησιάζεις  Πολλά θα αλλάξουν όμως, εάν είσαι τυχερός και επισκεφτείς τον Χώρο. Υπάρχει ένα μυστικό εφτασφράγιστο που θα σας φανερωθεί, “ακολούθησε” το για μια ξεχωριστή εμπειρία.
Από τη στιγμή που διαβείς την σιδερένια πόρτα στη ρίζα του λόφου, ξέχνα το σήμερα από κει και πέρα άρχισε να μετράς αντίστροφα τον χρόνο, τους αιώνες. Επικεντρώσου στο δρόμο άφησε την θέα γύρω σου για αργότερα Στις ανηφορικές στροφές, για όσο μπορείς να κρατάς τα μάτια  κλειστά, έτσι σου δίνουν την εντύπωση ότι έχεις μπει σε μια δύνη του χρόνου και όταν αυτές τελειώσουν, μπροστα σου αντικρίζεις τα πέτρινα τείχη της  οχύρωσης…….
…Έχεις φτάσει στο 5 αιώνα πΧ, λαχανιασμένος,  δεν πέρασε πολύ ώρα που λίγο πιο δυτικά αποβιβάστηκες στο λιμάνι κάτω από τα τείχη της Τορώνης στην  χερσόνησο της Λυγιάς. Παρουσιάστηκες, ερχόμενος από το νησί των Φαιάκων και είσαι το νέο μέλος της  «Κερκυραϊκής Περαίας» Καλείσαι να την υπερασπιστείς, έτσι η πρώτη σου αποστολή σε έφερε στην  άγνωστη ενδοχώρα μακριά από την αγαπημένη σου θάλασσα νιώθοντας λίγο άβολά, έξω από τα νερά σου. 
Αμέσως όμως,  μόλις σταθείς στις επάλξεις τα πράγματα ξεκαθαρίζουν Καταλαβαίνεις τη σημαντική θέση του Σημείου. Ο Λόφος που υπερασπίζεσαι ελέγχει τα νότα της Τορώνης,  μα και τον κόλπο της Ηγουμενίτσας νότια. Άλλα το κυριότερο στην εποχή που έχεις “γυρίσει” ο Καλαμάς ρέει κοντά σου και συναντά το Ιόνιο στον όρμο του Βάλτου  (Βατάτσα). Μαζί με το ρου το ποταμού Θύαμη ελέγχεις και τα πλεούμενα που επιστέφουν προς τη θάλασσα, έχοντας διαπλεύσει την Γή των Θεσπρωτών
 Ολοκληρώνεις τον γύρο των τειχών, τα στήθια σου έχουν φουσκώσει από υπερηφάνεια από τα σημαντικά καθήκοντα που σου έχουν αναθέσει, μα ήρθε ώρα όμως να ξαποστάσεις. Δίπλα στην μεγάλη δεξαμενή της οχύρωσης υπάρχει το ιδανικό σημείο, το κάθισμα λαξευμένο στην πέτρα λες και αυτός ο βράχος έκανε το χατίρι στους κουρασμένους υπερασπιστές  …… και  “παραμέρισε” λίγο από την σκληράδα του, δημιουργώντας ένα “θρόνο” για σένα. Εκεί ξαποσταίνεις λίγο και το ελαφρύ αεράκι του Σκίρωνα (Μαΐστρος) με ένα απαλό χάδι σε δροσίζει και συνάμα σε χαλαρώνει τόσο που για λίγο αφήνεσαι …. χαμηλώνουν τα βλέφαρά σου, μα μόλις διάπλατα πάλι ανοίξουν έχεις κάνει ένα άλμα ακόμα στον χρόνο…..
 Μπροστά πια ορθώνεται ο Πύργος …η Κούλια του Ραγιού, ήρθε καιρός να σηκωθείς από τον θρόνο σου και σαν Αφέντης, Βιγλάτορας, Αγάς να περάσεις το κατώφλι του Πυργόσπιτου. Εκεί ψηλά μικρά παράθυρα- πολεμίστρες πια έχουν αναλάβει την εποπτεία της περιοχής. Κάθε ένα σοφά τοποθετημένο με “κλεφτές” ματιές “μετρά” τη γη σου. Πιο δίπλα στο νότιο δωμάτιο  βρίσκεται και  η καταπακτή που θα σε οδηγήσει ανά πάσα στιγμή να σταθείς αγέρωχος στις επάλξεις του πύργου, να φοβερίσεις, να πολεμήσεις κάθε επίδοξο εχθρό της γη   δίπλα στο τζάκι  υπάρχει ο “θρόνος” και αποκούμπι σου. Μετά από μια κουραστική μέρα θα σε βρει ξαπλωμένο με την δύση να σε καληνυχτίζει από το ένα παράθυρο και την ανατολή να “προσδοκά” να σε φωτίσει από το άλλο που βρίσκεται στο προσκέφαλο σου .  
σου Εκει μέσα στον οντά σου
Ο Χρόνος  γύρισε πέρασε, το σήμερα, το τώρα  συναντά. Η “βάρδεια” σου τέλειωσε  και έξω πια από το πυργόσπιτο το μέλλον ανταμώνεις, σου δείχνει την δύση και την ανατολή. Δύση είναι προς την Λυγιά – την  Τορώνη και το Μακρυγιάλι δίπλα της για να δροσιστείς στα νερά του Ιονίου. Ανατολή είναι ….ο Θύαμις ο Καλαμάς. Να ακολουθήσεις το διάβα του, θα βρεθείς στα Γίτανα, στην Φανωτή (Ντόλιανη)  και πιο ψηλά μέχρι την Οσδίνα και τις επάλξεις της Γης των Θεσπρωτών στη Ραβενή…. να συνεχίσεις ένα εκπληκτικό ταξίδι αντίθετα στη Ροή του Χρόνου…..Δυτική "Σκοπιά"
 
Τα τείχη του 5 αι. π.Χ και η Κούλια της Οθωμανικής Περιοδου
 
  Επιτηρώντας τον κάμπο της Κεστρίνης

Ο έλεγχος της πρόσβασης στο κόλπο της Ηγουμενίτσας
 ...ο βράχος ..... “παραμέρισε” λίγο από την σκληράδα του, δημιουργώντας ένα “θρόνο” για σένα....
 
Μπροστά πια ορθώνεται ο Πύργος …η Κούλια του Ραγιού, ήρθε καιρός να σηκωθείς από τον θρόνο σου και σαν Αφέντης, Βιγλάτορας, Αγάς να περάσεις το κατώφλι του Πυργόσπιτου. 

 Το Εσωτερικό του Πύργου
Περιμένοντας να φανεί το πλοίο στη Βατάτσα!!
 Κάθε παράθυρο σοφά τοποθετημένο με “κλεφτές” ματιές “μετρά” τη γη σου.
Ανατολή είναι ….ο Θύαμις ο Καλαμάς. Να ακολουθήσεις το διάβα του,να συνεχίσεις ένα εκπληκτικό ταξίδι αντίθετα στη Ροή του Χρόνου…..

Ατραπός

Read More »
Ατραπός: Πύργος Ραγίου Ατραπός: Πύργος Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Η καταπράσινη και πανέμορφη Πλατάρια από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022
Η καταπράσινη και πανέμορφη Πλατάρια από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ)


Καταπράσινη και πανέμορφη η Πλατάρια, υπόσχεται στους επισκέπτες της αμέτρητες στιγμές απόλαυσης. 
Σμαραγδένια νερά , μοναδικά ηλιοβασιλέματα, χρυσαφένιες αμμουδιές , μαγευτικοί όρμοι , ασημοπράσινες πλαγιές κατάφυτες με ελαιόδεντρα. 
Αυτή είναι η Πλαταριά , το κοσμοπολίτικο χωρίο που σας προσκαλέι να ανακαλύψετε τις ομορφιές του 

Η Πλαταριά είναι ένας τουριστικός προορισμός για όλους , νέους ζευγάρια , οικογένειες φυσιολάτρες . Είναι πολλοί εκείνοι που επισκέπτονται την Πλαταριά επί σειρά ετών. 
Ο χώρος ασκεί πάνω τους μια ακατανίκητη έλξη στην οποία δεν μπορούν να αντισταθούν. Επιλέξτε την Πλαταριά για τις διακοπές σας και είναι βέβαιο ότι θα μείνετε μαγεμένοι με τις ομορφιές της Το χωριό. 
Η Πλαταριά Βρίσκεται στο μυχό του ομώνυμου όρμου , ο οποίος γεωγραφικά τοποθετείται μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας και Συβότων και διαχωρίζεται από τον όρμο Ηγουμενίτσας, από την χερσόνησο Ληοτριβιά. 
Στο νοτιοδυτικό όριο του εκτείνεται η βραχονησίδα Ξερονήσι η Ιερονήσι η οποία καταλήγει στο ακρωτήρι Γουρούνι . 
Το μέγιστο άνοιγμα του κολπου ξεπερνάει τα δυο ναυτικά μίλια ενώ η απόσταση του από τον μυχό είναι περίπου 3,5 ν.μ. 
Απέναντι βρίσκεται η Λευκίμη της Κερκύρας και λίγο νοτιότερα, οι Παξοί και οι Αντίπαξοι. 
Στο εσωτερικό του κόλπου τα βάθη είναι μεγάλα , ενώ οι ακτές είναι σχεδόν στο σύνολο τους βραχώδεις. 
Προς την ενδοχώρα και στους πρόποδες των βουνών εκτείνεται ο κάμπος της Πλαταριάς έκτασης περίπου πέντε χιλιάδων στρεμμάτων. 
Η εδαφική επιφάνεια της Πλαταριάς είναι περίπου 13 τετ.χλμ. 
Σύμφωνα με την υπάρχουσα βιβλιογραφία, στη θέση της σημερινής Πλαταριάς προϋπήρξε η αρχαία Καλαμίνη ή Καλαμωνία του Στέφανου Βυζάντιου και κατά τον Πτολεμαίο η "Αλμίνη". 
Ο τόπος αυτός άρχισε να κατοικείται από το 1300 μ.Χ. με την κάθοδο νομάδων από τα γύρω υψώματα και από άλλες περιοχές, οι οποίες παρείχαν προστασία από τους πειρατές. 
Το 1730 ήταν πια συγκροτημένη χριστιανική κοινότητα, η οποία μάλιστα άντεξε στο βίαιο εξισλαμισμό, τον οποίο επέβαλε σε δεκατρία χωριά της Θεσπρωτίας ο εγκατεστημένος από την Πύλη Οθωμανικής Βείζ Πλαταριάς, Αιγύπτιος στην καταγωγή. 

Οσον αφορά την ονομασία της Πλαταριάς και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παλαιοτέρων αλλά και τοπικών ιστορικών ερευνητών εμφανίζονται δύο εκδοχές: 
Η πρώτη εκδοχή είναι ότι η Πλαταριά ονομάστηκε έτσι λόγω του «πλάτους» του κάμπου. 
Η δεύτερη πιθανή εκδοχή είναι ότι η Πλαταριά οφείλει το όνομα της στην ύπαρξη ενός μεγάλου πλατάνου. 

Ο πληθυσμός το 1928 ήταν 128 κάτοικοι. 
Το 1951 είχε 318 κάτοικους Το 1971, 450 ενώ στην απογραφή του 2001 αριθμούσε 955 κατοίκους . 
Σήμερα ξεπερνά τους 1.000 μόνιμους κάτοικους ενώ κατά τους θερινούς μήνες ο αριθμός αυξάνεται σημαντικά. 
Η Πλαταρία διοικητικά υπήρξε έδρα κοινότητας της άλλοτε επαρχίας Θυάμιδος του νομού Θεσπρωτίας και περιελάμβανε και τα χωριά Βρύση και Σκεπετό . 
Στην πορεία υπήρξε η έδρα του Δήμου Συβότων ενώ σήμερα ανήκει ως δημοτικό διαμέρισμα στον Δήμο Ηγουμενίτσας. 
Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 παρατηρήθηκε μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα από την Πλαταριά προς την Γερμανία ,το Βέλγιο και την Αμερική γεγονός το οποίο παρά τις πολλές αρνητικές επιπτώσεις του ωφέλησε οικονομικά και πολιτισμικά την περιοχή. 
Μετά τον μεγάλο σεισμό του 1980 ο οποίος προκάλεσε σημαντικότατες υλικές ζημιές, οι περισσότεροι κάτοικοι της Πλαταριάς μετακινήθηκαν από τα «ορεινά» σημεία του χωριού και εγκαταστάθηκαν στην παραλία, δημιουργώντας έναν μοντέρνο οικισμό με σύγχρονη ρυμοτομία και καλαισθητες κατασκευές. 

Σήμερα η Πλαταριά είναι ένα πολύ γραφικό χωριό, με μαρίνα υποδοχής σκαφών αναψυχής, , κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου οργανωμένες παραλίες και άνετη στάθμευση. 
Η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη και οι ανάγκες για τη φιλοξενία των επισκεπτών , είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία πολλών και σύγχρονων ενοικιαζόμενων δωματίων , ξενοδοχείων , εστιατορίων και καφέ που προσφέρουν χαλάρωση και ηρεμία γι αυτούς που αποζητούν ήσυχες διακοπές. 
Oι οργανωμένες και πεντακάθαρες παραλίες της καθώς και οι σύγχρονες υποδομές την έχουν ανεβάσει στην προτίμηση των ελλήνων αλλά και ευρωπαίων τουριστών. 
Στην ευρύτερη περιοχή, υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη και αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε. 
Η Πλαταριά μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο και για μια διαδρομή στα Ιστορικά και φυσικά μνημεία της Ηπείρου. 

Γιάννης Στάθης 
Το βίντεο γυρίστηκε σε συνεργασία με το Sundown Travel Agency . Plataria . https://el.sundown-travel.com
Read More »
Η καταπράσινη και πανέμορφη Πλατάρια από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ) Η καταπράσινη και πανέμορφη Πλατάρια από ψηλά (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 02, 2022 Rating: 5

Σελίδες