Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες στον κόμβο Πλαταριάς

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες στον κόμβο Πλαταριάς (+ΒΙΝΤΕΟ)Aπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιριών υπογράφηκαν οι συμβάσεις κατασκευής δύο κυκλικών κόμβων στις Ε.Ο. Ιωαννίνων- Άρτης (θέση Ελεούσα – Εργατικές κατοικίες) και Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (θέση Πλαταριά).

Με την κατασκευή των ανωτέρω κόμβων, ικανοποιούνται αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και ταυτόχρονα βελτιώνονται οι συνθήκες οδικής ασφάλειας στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην Πλαταριά, ο κυκλικός κόμβος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσα- Πρέβεζα, έχει προϋπολογισμό 640.000 ευρώ και θα κατασκευαστεί από την ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.. Η έναρξη των εργασιών μπορεί να γίνει άμεσα, με καταληκτική ημερομηνία περάτωσης των εργασιών την 25η Μαρτίου 2020. Ο κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση της Εθνικής Οδού με την Επαρχιακή οδό Πλαταριάς- Συβότων – Πέρδικας 9ης και 19ης επ. οδών Π.Ε. Θεσπρωτίας. Με την κατασκευή του έργου θα αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής, καθώς σήμερα υπάρχουν σοβαρές ατέλειες στο οδόστρωμα όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας (ορατότητα, σήμανση κλπ) στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Να σημειωθεί πως μετά το συγκεκριμένο κόμβο, θα ακολουθήσει η κατασκευή και νέου έργου, για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά- Σύβοτα, στην περιοχή Πλαταριάς, για το οποίο επίσης έχει αναδειχθεί ανάδοχος.

Read More »
Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες στον κόμβο Πλαταριάς Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν οι εργασίες στον κόμβο Πλαταριάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Ομιλητής στο 8ο συνέδριο “e-Business & Social media world” ο Θεσπρωτός Βασίλης Παππάς

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Ομιλητής στο 8ο συνέδριο “e-Business & Social media world” ο Θεσπρωτός Βασίλης Παππάς

 
Το “μήνυμα marketing” στην σημερινή εποχή: Ομιλία στο 8ο συνέδριο e-Business & Social media world

Την Παρασκευή 27/9 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 8ο συνέδριο “e-Business & Social media world”. Αποτελεί το ετήσιο ραντεβού όλων των ανθρώπων του Marketing, της διαφήμισης, start-ups, και επιχειρηματιών.

Στην εκδήλωση είχαμε φέτος την χαρά να δούμε ανάμεσα στους ομιλητές τον συμπολίτη, φίλο και συνεργάτη της εφημερίδας και του site μας, κ. Βασίλη Παππά, Σύμβουλο Marketing, και ιδιοκτήτη του Epixeirein.gr με πολυετή ενασχόληση πάνω στο αντικείμενο.

Η ομιλία του ήταν πάνω στο μάρκετινγκ και πως οι επιχειρήσεις θα φτιάξουν μηνύματα και διαφημίσεις που θα τραβούν την προσοχή και το ενδιαφέρον των ανθρώπων σε μια εποχή όπου όλοι «τρέχουν» για να προλάβουν κάτι, κυκλοφορούν με το κινητό στο χέρι, και χαρακτηρίζεται για την ταχύτητα των πληροφοριών.

Στο ίδιο πάνελ ομιλητές ήταν η διευθύντρια της εταιρείας ερευνών Focus Bari, κ Ξένια Κούρτογλου, ο διευθυντής για την Ελλάδα, μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στον κόσμο, της Ogilvy, η διευθύντρια της Viva Wallet, κ Νίκη Σωτηροπούλου, και πολλά ακόμα σημαντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών εταιρειών του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Διαφήμισης, Marketing, Social media, PR & Επικοινωνίας, κ.α.

Η δυναμική και απαιτητική αγορά στο e-business και φυσικά στα Social Media & το Digital Marketing, χρειάζεται επαγγελματίες που είναι σε θέση να κατανοήσουν, να αξιοποιήσουν και να διαχειριστούν με επιτυχία τις νέες τάσεις, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά εργαλεία, προκειμένου να φέρουν όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση.

Την ανάγκη αυτή ανέδειξε το συνέδριο καθώς και την συνεργασία όλων των καναλιών επικοινωνίας και μάρκετινγκ μεταξύ τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε εδώ https://www.e-businessworld.gr/

Read More »
Ομιλητής στο 8ο συνέδριο “e-Business & Social media world” ο Θεσπρωτός Βασίλης Παππάς Ομιλητής στο 8ο συνέδριο “e-Business & Social media world” ο Θεσπρωτός Βασίλης Παππάς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Στην Ανκόνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Στην Ανκόνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
 

Στο πλαίσιο των Αθλητικών Αγώνων Νέων ANIMUS 2019 στην Ανκόνα της Ιταλίας, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, επικεφαλής συντονιστής της ελληνικής αντιπροσωπείας, συναντήθηκε με την Δήμαρχο της Ανκόνα κυρία Valeria Mancinelli, η οποία αναδείχτηκε ως η καλύτερη γυναίκα Δήμαρχος της Ευρώπης, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών σε θέματα Αυτοδιοίκησης.

Η Δήμαρχος της Ανκονα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας για τον άψογο συντονισμό της διοργάνωσης από ελληνικής πλευράς και επεσήμανε για μια ακόμη φορά την άριστη σχέση και συνεργασία των δύο πόλεων, κάτι για το οποίο και οι δύο Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν και να ενισχύσουν με μελλοντικές συνεργασίες.

Read More »
Στην Ανκόνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Στην Ανκόνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Παράταση της Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Παράταση της Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου
 
 

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει ότι η διάρκεια παρουσίασης της περιοδικής έκθεσης PORTaRT 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019. 
Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της ομότιτλης έκθεσης που παρουσιάστηκε στον ίδιο χώρο τον Ιούνιο-Οκτώβριο 2017.

Ηπειρώτες καλλιτέχνες, μέλη του Σωματείου, συναντιούνται για δεύτερη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και μέσα από τα έργα τους επιχειρούν να διευρύνουν και να δώσουν συνέχεια στον εικαστικό διάλογο με το φιλότεχνο κοινό της πόλης που ξεκίνησε για πρώτη φορά τον περασμένο Ιούνιο. Παράλληλα, δημιουργούν το πλαίσιο για έναν ευρύτερο διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία στην Ήπειρο, αντλώντας από τα πολλαπλά νοήματα της έννοιας του λιμανιού, που μέσα από τα μονοπάτια της εικαστικής δημιουργίας σηματοδοτεί άλλοτε την αφετηρία και άλλοτε καταλήγει να αποτελεί έναν επίζηλο προορισμό, ενώ συχνά μετουσιώνεται σε μωσαϊκό ανθρώπινων κοινοτήτων, σε τόπο συνάντησης πολιτισμών, σε αφηγήσεις των ανθρώπινων σκέψεων, βιωμάτων και προσωπικών αναζητήσεων.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας με το Σωματείο Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
της Εφορείας
Γεωργία Πλιάκου
Αρχαιολόγος
Read More »
Παράταση της Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου Παράταση της Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019

"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά – Αχέροντα – Κέρκυρας επαναπροκηρύσει συνοπτικό διαγωνισμό για τη Σύμβαση Γενικών Υπηρεσιών: «Φέρουσα ικανότητα και κατευθύνσεις για την ανάδειξη και τη διαχείριση των επισκεπτών στην προστατευόμενη περιοχή των Στενών Αχέροντα» με εκτιμώμενη αξία 36.500,00 € χωρίς ΦΠΑ. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
Το αντικείμενο του διαγωνισμού αφορά στον σχεδιασμό της άσκησης δράσεων αναψυχής και οικοτουριστικών δραστηριοτήτων ήπιας μορφής, καθώς και στην αποτύπωση κατευθύνσεων για την ορθολογική διαχείριση των επισκεπτών στα Στενά του Αχέροντα, η οποία δέχεται μεγάλες πιέσεις από την άναρχη ανάπτυξη οικοτουριστικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες οπότε παρατηρείται και αυξημένος αριθμός επισκεπτών. Το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:
Η Φάση Α περιλαμβάνει (α) την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης σε σχέση με την άσκηση των τουριστικών και αναψυχικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, καθώς και της κίνησης των επισκεπτών και (β) την αποτύπωση των πιέσεων που ασκούνται από τις αναψυχικές δραστηριότητες.
Η Φάση Β περιλαμβάνει (α) τη σύνταξη κατευθύνσεων για τη διαχείριση των επισκεπτών με εκτίμηση της φέρουσας ικανότητας και (β) τη σύνταξη προτάσεων για δράσεις και παρεμβάσεις για τον σχεδιασμό και την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στην περιοχή.
Η υλοποίηση του εν λόγω έργου θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την αειφορική διαχείριση της περιοχής με την ανάπτυξη ηπίων μορφών τουρισμού, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προσέλκυση επισκεπτών με ειδικά ενδιαφέροντα, την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής, την ισορροπία μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής και προστασίας φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Η εφαρμογή των προβλεπόμενων, από τα παραδοτέα της δράσης, θα συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση των αυξημένων πιέσεων που δέχεται η προστατευόμενη περιοχή με την τήρηση οργανωτικών και διοικητικών μέτρων και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων συμβατών με την ανάγκη προστασίας της.

Η εν λόγω Διακήρυξη καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και η προκήρυξη (περίληψη της παρούσας Διακήρυξης), αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ .
Επιπλέον τα τεύχη είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση (URL):
www.kalamas-acherontas.gr στην διαδρομή:http://www.kalamas-acherontas.gr/anakoinwseis-prokyrhxeis όπου καταχωρήθηκε στις 20-09-2019.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 18-10-2019 και ώρα 11:00 π.μ, όπου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών, που έχουν έγκαιρα υποβληθεί, από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην αναθέτουσα αρχή (τηλ. 2665021319) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Read More »
"Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα  "Τάξη" στις δράσεις αναψυχής στον ποταμό Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019

Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά 


           
Μετά από επόπτευση στην Προστατευόμενη Περιοχή των Εκβολών Καλαμά (25-09-2019) και ειδικότερα στην περιοχή που γειτνιάζει άμεσα με τη λιμνοθάλασσα «Ρηχό» (πίσω από το Δρέπανο), παρατηρήθηκε συγκέντρωση απορριμμάτων όπως αστικά, οικοδομικά κ.α., μέρος των οποίων απεικονίζεται στη φωτογραφία που ακολουθεί. Συγκεντρώσεις των απορριμμάτων, χωρίς όμως αυτά να περιορίζονται μόνο σε αυτές, εντοπίστηκαν στα σημεία που φαίνονται στο συνημμένο απόσπασμα δορυφορικής εικόνας (σημεία 1 – πλησίον της λιμνοθάλασσας «Ρηχό» και 2 – κάδος που έχει ανατραπεί).


Σχετικά με το θέμα, έχει υπάρξει προηγούμενη αλληλογραφία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, σε περίοδο που η τουριστική επισκεψιμότητα των υπό συζήτηση περιοχών ήταν υψηλή, με αντίστοιχη ένταση στην παραγωγή απορριμμάτων. Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες υπηρεσίες (όπως ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας) μας είχαν ενημερώσει ότι δεν ήταν σε θέση «να επιτηρούν και να ελέγχουν σε καθημερινή βάση το επίπεδο καθαριότητας και ευπρέπειας των χώρων». Παρά το γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο που η τουριστική επισκεψιμότητα έχει μειωθεί (οπότε δεν παράγονται απορρίμματα με το ρυθμό που παράγονταν κατά τη θερινή περίοδο), εξακολουθούν να καταγράφονται συγκεντρώσεις απορριμμάτων.
            Εξαιτίας του γεγονότος ότι με τις πρώτες αυξημένες κατακρημνίσεις και την αύξηση της έντασης των ανέμων, τα εν λόγω απορρίμματα θα καταλήξουν στην παρακείμενη λιμνοθάλασσα υποβαθμίζοντάς τη από οικολογικής και παραγωγικής άποψης μέχρι και αισθητικής, οι κατά περίπτωση αρμόδιες υπηρεσίες χρειάζεται πλέον να εξετάσουν τη δυνατότητα άμεσης απομάκρυνσης των απορριμμάτων.
Read More »
Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά Απορρίμματα σε θέσεις εντός της Προστατευόμενης Περιοχή των Εκβολών Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Τα πόθεν έσχες του Βασίλη Γιόγιακα και του Μάριου Κάτση

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Τα πόθεν έσχες του Βασίλη Γιόγιακα και του Μάριου Κάτση
Το πόθεν έσχες των βουλευτών έδωσε στην δημοσιότητα η Βουλή. 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έχει δηλώσει εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα 43.965 ευρώ, 23.304 ευρώ είναι τα εισοδήματα από ακίνητα και 49.314 ευρώ τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Διαθέτει αρκετούς τραπεζικούς λογαριασμούς με μικρά ποσά. Το μεγαλύτερο ανέρχεται στις τέσσερις χιλιάδες, μετέχει ο ίδιος σε τρεις επιχειρήσεις, σε μία η σύζυγός του και σε μία ακόμη συγγενής πρώτου βαθμού, έχει ένα αυτοκίνητο και αρκετά ακίνητα.

Διαβάστε αναλυτικά το πόθεν έσχες του Βασίλη Γιόγιακα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης δηλώνει εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες 36.177 ευρώ και 4.801 από άλλες πηγές. Έχει έξι τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις 40 χιλιάδων ευρώ ενώ δεν διαθέτει κανένα ακίνητο. Στην κατοχή του έχει ένα δίκυκλο από χρήση προηγούμενων ετών και δεν δηλώνει κανένα όχημα.

Διαβάστε αναλυτικά το πόθεν έσχες του Μάριου Κάτση
Read More »
Τα πόθεν έσχες του Βασίλη Γιόγιακα και του Μάριου Κάτση Τα πόθεν έσχες του Βασίλη Γιόγιακα και του Μάριου Κάτση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Ερώτηση Κάτση για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Θεσπρωτία

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Ερώτηση Κάτση για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Θεσπρωτία
 
 

Ερώτηση, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ερωτώντας τον για την πρωτοφανή κίνηση που προέβη στη φετινή χρονιά, μέσω του αρμόδιου Συμβουλίου Μεταθέσεων να μην «ανοίξει» συμπληρωματικά απολύτως καμία θέση στις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης μαζί με άλλους τρεις Ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση να μην ενισχυθεί η Ήπειρος με επιπλέον προσωπικό έρχεται σε αντίθεση με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της γεωγραφίας και του σημαντικού ορεινού όγκου και της παράκτιας γραμμής της, της διασυνοριακής γραμμής, των εμπορικών δρόμων και των λιμανιών της.

«Δεν ελήφθη καθόλου υπόψη ότι το αστυνομικό προσωπικό προσδοκά στις τακτικές και στις έκτακτες μετακινήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς τον τόπο συμφερόντων του» επισημαίνουν οι βουλευτές. Πολλοί ένστολοι υπηρετούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες, με σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, συχνά μακριά και από τις συζύγους και τα παιδιά τους, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα μόρια για να μετακινηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους. Γίνεται φανερό επομένως, ότι η απόφαση για μηδενικές μετακινήσεις δυσχεραίνει τη λειτουργική και επιχειρησιακή εξέλιξη των αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και υπονομεύει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Ηπείρου.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Καμία μετακίνηση προς τις αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Άρτας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις»

Είθισται, κάθε χρόνο, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, να συγκαλείται το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων το οποίο εκτιμά τις υπηρεσιακές ανάγκες των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις τακτικές μεταθέσεις. Στόχος της πρακτικής αυτής είναι η συμπληρωματική κάλυψη των οργανικών θέσεων που παρέμειναν κενές μετά τις τακτικές μεταθέσεις.
Ωστόσο, φέτος το αρμόδιο Συμβούλιο προέβη σε μια πρωτοφανή κίνηση, αποφασίζοντας να μην «ανοίξει» συμπληρωματικά απολύτως καμία θέση στις αστυνομικές διευθύνσεις της Ηπείρου. Η απόφαση να μην ενισχυθεί η Ήπειρος με επιπλέον προσωπικό έρχεται σε αντίθεση με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης σε μια Περιφέρεια που αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της γεωγραφίας και του σημαντικού ορεινού όγκου και της παράκτιας γραμμής της, της διασυνοριακής γραμμής, των εμπορικών δρόμων και των λιμανιών της.
Επιπλέον δεν ελήφθη καθόλου υπόψιν ότι το αστυνομικό προσωπικό προσδοκά στις τακτικές και στις έκτακτες μετακινήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς τον τόπο συμφερόντων του. Πολλοί ένστολοι υπηρετούν μακριά από τις οικογενειακές εστίες, με σημαντική επιβάρυνση του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού, συχνά μακριά και από τις συζύγους και τα παιδιά τους, προκειμένου να συλλέξουν τα απαραίτητα μόρια για να μετακινηθούν και να επανασυνδεθούν με τις οικογένειές τους.
Η μηδενική ικανοποίηση των αυξημένων αναγκών σε αστυνομικό προσωπικό των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας αφήνουν πολλαπλά εκτεθειμένη των πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Επειδή, μόλις πρόσφατα, η κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα 86/2019, κατήργησε 1.115 οργανικές θέσεις κυρίως αστυφυλάκων, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 6.700 οργανικές θέσεις που καταργήθηκαν εν μια νυκτί το 2014 με τον Νόμο 4249, καταδεικνύοντας το πώς αντιλαμβάνεται η Νέα δημοκρατία την αναβάθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας,
Επειδή, η απόφαση για μηδενικές μετακινήσεις δυσχεραίνει τη λειτουργική και επιχειρησιακή εξέλιξη των αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και υπονομεύει την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες της Ηπείρου,
και επειδή, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους ένστολους όσον αφορά τη μελλοντική προσωπική και οικογενειακή κατάσταση και εξέλιξη,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Μεταθέσεων να μην γίνουν συμπληρωματικές μεταθέσεις στις αστυνομικές Διευθύνσεις των Νομών Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας;
Πόσες είναι οι θέσεις αστυφυλάκων που καταργήθηκαν με το ΠΔ 86/2019 στις αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου;
Συμφωνεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις μηδενικές συμπληρωματικές μεταθέσεις στην Ήπειρο;
Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφαση για μηδενική μετακίνηση προς τις αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Γεροβασίλη Όλγα
Κάτσης Μάριος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Τζούφη Μερόπη
Read More »
Ερώτηση Κάτση για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Θεσπρωτία Ερώτηση Κάτση για τις μηδενικές μεταθέσεις αστυνομικών στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Παραμυθιά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (+ΒΙΝΤΕΟ)Την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού γιόρτασε το βράδυ του Σαββάτου η Παραμυθιά.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ Δημήτριου καθώς και στην λιτάνευση του ιερού Λειψάνου που ακoλούθησε, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν:

Οι βουλευτές Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας και Μάριος Κάτσης ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, η αντιπεριφερειάρχης περιβάλοντος και εμποριου Σταυρούλα Μπραΐμη ο διοικητής του 628 τάγματος πεζικού Ταγματάρχης Πεζικού Γεώργιος Εξαρχόπουλος, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος Λεωνίδας Γκιόκας, o διοικητής του τάγματος εθνοφυλακής Ηγουμενίτσας Ταγματάρχης Ελευθέριος Βάντζος, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χρήστος Γρίβας, ο προϊστάμενος της πυροσβεστικής Παραμυθιάς Επιπυραγός Ευάγγελος Μπέλλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Δειτε στο βιντεο που ακολουθεί, χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τον εορτασμό της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Δονάτου
 
Read More »
Παραμυθιά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δονάτου του Θαυματουργού (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας και με νομική υπόσταση

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας και με νομική υπόσταση 
 

Νομική υπόσταση απέκτησε το εμπορευματικό κέντρο του Λιμένα Ηγουμενίτσας, καθώς ιδρύθηκε η «Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία» (δ.τ. «ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.»), θυγατρική της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε!

Σύμφωνα με το καταστατικό της ιδρυθείσας πλέον εταιρείας, πρόκειται για εταιρεία «Ειδικού Σκοπού» για την Ανάπτυξη – Διαχείριση Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ και βασικό μέτοχο την ΟΛΗΓ ΑΕ.

Ήδη, μετά τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου η εταιρεία προχώρησε και στην πρώτη της πράξη: Την 05η Ιουλίου 2019 κατατέθηκε από την «ΕΠΙΧΕΙ.ΠΑ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε.» Α.Ε., ο Φάκελος αδειοδότησης του Εμπορευματικού Κέντρου, για την έκδοση ΚΥΑ στο αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Read More »
Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας και με νομική υπόσταση Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας και με νομική υπόσταση Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας
 
 

Στις 20 και 21 του Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα το 3ο φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δύο μέρες πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Φίλοι και συναγωνιστές σύντροφοι και συντρόφισσες στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το διήμερο φεστιβάλ.

Την πρώτη μέρα ο Άγγελος Χάγιος ανέπτυξε τις θέσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκφραστών, στο πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε, φάνηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του μετώπου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

 
Η δεύτερη μέρα είχε σαν στόχο να προβληματίσει αλλά και να βοηθήσει στην ανάπτυξη ενός κινήματος σε σχέση με τις περιβαλλοντικές συνέπειες του αδηφάγου καπιταλιστικού κέρδους. Στόχο τον οποίο και πέτυχε. Ο Κώστας Σκορδούλης καθώς και ο Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ανέλυσαν τον μαύρο πρόσωπο του κεφαλαίου το οποίο μέσα από τους υπόγειους και υπέργειους πόρους κερδοφορεί σε βάρος των λαών και του περιβάλλοντος.

Και τα δύο βράδια οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με υπέροχη μουσική (παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι και έντεχνο και λαϊκό τραγούδι).

Read More »
Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσα: Ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
 
 
 
Σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου ''ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΠΑΡΓΗΣ'' με συμβατικό τίμημα 357.631,09 € πλέον Φ.Π.Α., κατόπιν ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου σύμφωνα με το άρθρο 264 του Ν.4412/2016 με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής.
Read More »
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 29, 2019 Rating: 5

Σελίδες