ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΚΟΣ: Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019
«Αναβαθμίσαμε-Συντονίσαμε–Ιδρύσαμε»

Η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο μας υλοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρόνοιας και του Τμήματος Προστασίας Τρίτης Ηλικίας και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων του Νομικού Προσώπου ΠΑΚΠΠΟ.

Προτεραιότητά μας ήταν η καταβολή-εξόφληση των δεδουλευμένων σε εργαζομένους επιμέρους Δομών και η διασφάλιση της μισθοδοσίας τους.

Ακολούθως υποβάλαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για: α)Την Ίδρυση νέων Δομών β)Την πρόσληψη Επιστημονικού Προσωπικού γ)Την Αναβάθμιση των Δομών, που ήδη λειτουργούσαν. Η χρηματοδότηση Δομών από Ευρωπαϊκά προγράμματα απαιτούσε την υποβολή ολοκληρωμένων προτάσεων και τη διεκδίκησή τους εκ μέρους του Δήμου. Ο Δήμος μας αγωνίστηκε για την ίδρυση νέων δομών αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με συνέπεια οκτώ (8) νέοι επιστήμονες να παρέχουν υπηρεσίες προς τους Δημότες.

Σήμερα στο Δήμο Ηγουμενίτσας λειτουργούν:
· Εννέα (9) Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι»
· Δέκα (10) Παιδικοί Σταθμοί
· Πέντε (5) Παραρτήματα ΚΑΠΗ
· Δύο (2) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
· Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια
· Πρόγραμμα Στέγασης και Επανένταξης με τους άστεγους Δημότες
· Τρία (3) Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ), εκ των οποίων, το ένα αφορά σε πρόσωπα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ)
· Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε φτωχούς μαθητές
· Συμβουλευτική Στήριξη-Κοινωνικές Έρευνες
· Υποστήριξη Εισαγωγής Ηλικιωμένων σε Κλειστές Δομές Μόνιμης Φιλοξενίας
· Κέντρο για Δότες Μυελού των Οστών
· Στήριξη ανέργων και εργαζομένων σε εργασιακά ή συνταξιοδοτικά θέματα.
· Ψηφίστηκε η Χάρτα Εθελοντή και έγινε Ηλεκτρονική Πρόσκληση για δημιουργία εθελοντικών ομάδων.
· Έγιναν ενημερωτικές συναντήσεις για θέματα υγείας, Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις, Ενημερώσεις Μαθητών, Γονέων κ.λ.π.
· Πρόγραμμα Στήριξης Οικογενειών μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας και
· Στήριξης δημοτών για την καταβολή του ΚΕΑ

Παράλληλα ο Δήμος μας έχοντας υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις επέτυχε την ίδρυση νέων Δομών, όπως και την υλοποίηση επιπλέον δράσεων όπως:
1. Κοινωνικό Παντοπωλείο
2. Κοινωνικό Φαρμακείο
3. Κέντρο Κοινότητας
4. Κέντρο Πρόληψης (ΚΕΠ) Υγείας (εθελοντική στήριξη συνεργατών μας)
5. Ειδική Επιτροπή για τη χορήγηση Οικονομικού Βοηθήματος Επανασύνδεσης Παροχών Ρεύματος
6. Γραφείο Υποστήριξης Δανειοληπτών
7. Πλήρης κάλυψη εξόδων σε έγκυες γυναίκες που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά (ανεξαρτήτου εισοδήματος)
8. Δωρεάν παραχώρηση Απινιδωτή Καρδιαναπνευστικής Αναζωογόνησης στην Τ.Κ. Πέρδικας
9. Έργα υποδομής και προσβασιμότητας ΑμεΑ σε παραλίες

Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι:
1. Ίδρυση Κέντρου Στήριξης Οικογένειας
2. Συνέχιση λειτουργίας επιμέρους Δομών και μετά τη λήξη Χρηματοδότησής τους
3. Δημιουργία Γηροκομείου (Μαργαρίτι)
4. Δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης
5. Δημιουργία Ξενώνα Προσωρινής Φροντίδας αστέγων και ηλικιωμένων
6. Ίδρυση Κέντρου Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ)
7. Δημιουργία Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Εκατοντάδες δημότες τυγχάνουν ουσιαστικής και καθημερινής στήριξης και κανένας συμπολίτης μας δεν αισθάνεται μόνος και αβοήθητος.

Χάρη των συντονισμένων ενεργειών μας αλλά και στην προσφορά των συνεργατών μας, ο Δήμος μας θεωρείται ως «Δήμος Πρότυπο» στην άσκηση Προνοιακής Πολιτικής. Η σπουδαιότητα αυτού έργου επισημάνθηκε και κατά τη διοργάνωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου των ΚΕΠ Υγείας όλης της Χώρας, το οποίο διοργανώθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Συγχαίρουμε, ευχαριστούμε και είμαστε υπερήφανοι για όλους τους συνεργάτες που με υψηλό αίσθημα ευθύνης, ήθος και επιστημονική επάρκεια κάνουν πράξη την προνοιακή πολιτική.

Για όσους λοιπόν θεωρούν όλα τα ανωτέρω ως «Επικοινωνιακή τακτική», τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Εμείς, αυτούς τους πολίτες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Δημήτριος Πάκος
Αντιδήμαρχος Πρόνοιας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Read More »
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΚΟΣ: Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΚΟΣ: Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Λώλο

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019


Συνεχίζουμε ενωμένοι, ισχυροί και ανοιχτοί σε νέα πρόσωπα και ιδέες.
Ο συνδυασμός μας Δύναμη Προοπτικής μεγαλώνει και υποδέχεται δυναμικές προσωπικότητες για την διατήρηση της δυναμικής μας πορεία.
Καλωσορίζουμε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ηλία Τσακίρη, Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που επιχειρεί στον τομέα της τροφοδοσίας και αποτελεί έναν από τους πλέον καταξιωμένους επιχειρηματίες του τόπου μας. Δραστήριος, διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα για την περαιτέρω ισχυροποίηση και ανάπτυξη του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Καλή επιτυχία Ηλία!
Read More »
Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Λώλο Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Λώλο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Μόνο επείγοντα περιστατικά την Παρασκευή στο Κ.Υ. Παραμυθιάς λόγω έλλειψης προσωπικού (!)

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019


Με μια λιτή ανακοίνωση, το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, μας ενημερώνει πως την Παρασκευή, η υπηρεσία θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας, ενώ περισσότερα για το θέμα σε επόμενο άρθρο:

"Την Παρασκευή 17 Μαΐου το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετήσει ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ περιστατικά (δεν θα γίνει συνταγογράφηση φαρμάκων) καθώς λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας! Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας!"
Read More »
Μόνο επείγοντα περιστατικά την Παρασκευή στο Κ.Υ. Παραμυθιάς λόγω έλλειψης προσωπικού (!) Μόνο επείγοντα περιστατικά την Παρασκευή στο Κ.Υ. Παραμυθιάς λόγω έλλειψης προσωπικού (!) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η προεκλογική ομιλία του Γιώργου Ζάψα

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η προεκλογική ομιλία του Γιώργου Ζάψα Ηγουμενίτσα: Σήμερα η προεκλογική ομιλία του Γιώργου Ζάψα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το Δήμο Φιλιατών

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019


Ντέρμπι για γερά νεύρα φαίνεται πως θα είναι η εκλογική αναμέτρηση για την εκλογή Δημάρχου στο Δήμο Φιλιατών, σύμφωνα με το γκάλοπ που διενήργησε το thespro-news.gr, με δείγμα 198 άτομα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η μάχη θα κριθεί στο νήμα, αφού οι δύο διεκδικητές παλεύουν στήθος με στήθος κυριολεκτικά.

Ο νυν Δήμαρχος κ. Σπύρος Παππάς συγκέντρωσε ποσοστό 43,43% με 86 ψήφους, όσο ακριβώς συγκέντρωσε και ο έτερος διεκδικητής κ. Δημήτρης Σκεύης, ενώ ποσοστό 4,04 με 8 ψήφους συγκεντρώνει ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Λαέρτης Ρέγκας.

 
Μεγάλο είναι και το ποσοστό των πολιτών που επέλεξε το ΚΑΝΕΝΑΣ με 9,09% και 18 ψήφους.

Εάν κάνουμε την αναγωγή, αφαιρώντας το ποσοστό του ΚΑΝΕΝΑΣ, οι δύο πρώτοι διεκδικητές συγκεντρώνουν ποσοστό 47,78% και ο κ. Ρέγκας 4,44%.

Το απόλυτο ντέρμπι δηλαδή που το τελικό αποτέλεσμα θα το κρίνουν οι αναποφάσιστοι αλλά και η αποχή.
Read More »
Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το Δήμο Φιλιατών Δείτε τα αποτελέσματα του γκάλοπ για το Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Εντοπισμός αλλοδαπών και εντοπισμός και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019


Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας και των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Συβότων, εντοπίστηκαν πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, πέντε (05) αλλοδαποί και συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί διακινητές τους.
Συγκεκριμένα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, με επιβαίνοντες στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντόπισαν στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα ''ΑΡΙΛΛΑ'' Πέρδικας Θεσπρωτίας, ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος με επιβαίνοντες πέντε (05) αλλοδαπούς άνδρες (όλοι ενήλικες), καθώς και τον αλλοδαπό χειριστή του σκάφους να μεταφέρει τους υπολοίπους, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Το εν λόγω σκάφος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου συνελήφθη ο 38χρονος χειριστής, ως ο ένας εκ των δύο διακινητών.
Στη συνέχεια και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, εντόπισαν στην Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών, το όχημα με το οποίο είχαν μεταφερθεί στην παραλία ''ΑΡΙΛΛΑ'' Θεσπρωτίας οι αλλοδαποί, με οδηγό 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως ο έτερος διακινητής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το πολυεστερικό σκάφος, το Ι.Χ.Ε. όχημα μεταφοράς των αλλοδαπών, καθώς και το τρέιλερ μεταφοράς του σκάφους.
Read More »
Εντοπισμός αλλοδαπών και εντοπισμός και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα Εντοπισμός αλλοδαπών και εντοπισμός και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 16, 2019 Rating: 5

Σελίδες