Ανάλυση.. Το τρένο, τα λιμάνια, τα ΓΠΣ και η… πολιτική που καταργεί την επιστήμη

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Ανάλυση.. Το τρένο, τα λιμάνια, τα ΓΠΣ και η… πολιτική που καταργεί την επιστήμη


Ο αποκλεισμός, δια στόματος του πρωθυπουργού, της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου και του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας και η αναφορά του ότι η σύνδεση αυτή αποτελεί ένα «έργο που είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας», πέρα από τις πολιτικές, έχει προκαλέσει και σοβαρές επιστημονικές αντιδράσεις.
Έμπειροι τεχνικοί και μελετητές αλλά και υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες τονίζουν ότι η επιστήμη έχει θεωρήσει απαραίτητη για το σύστημα των εθνικών μεταφορών τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου και του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το υπόλοιπο δίκτυο της χώρας, ήδη από τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και για το λόγο αυτό έχουν γίνει συγκεκριμένες μελέτες με τις αντίστοιχες προβλέψεις.
Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της Ηγουμενίτσας, για παράδειγμα, που εγκρίθηκε το 1989 με απόφαση του τότε Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και αναθεωρήθηκε μερικώς το 2010 με απόφαση του τότε Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ηπείρου, προβλέπει σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, εφαπτόμενη νοτίως της Εγνατίας Οδού και κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ζώνη Σταθμού ΟΣΕ και Τερματικού Σταθμού και Αμαξοστασίου Υπεραστικής- Αστικής Συγκοινωνίας, προβλέπει δηλαδή ειδικό χώρο για την απόληξη του σιδηροδρόμου στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Το ΓΠΣ, δεν είναι κάτι το τυχαίο αλλά αποτελεί προϊόν επιστημονικής μελέτης και σχεδιασμού και καθορίζει σε μια ευρύτερη περιοχή, με προοπτική 50 ετών, τις ζώνες οικιστικής ανάπτυξης και τις ζώνες που μπορεί να υπάρξει εγκατάσταση παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων.
Σημειώνεται ότι σταθμοί έχουν χωροθετηθεί και στην περιοχή των Ιωαννίνων και μάλιστα αυτός του λεκανοπεδίου είχε μετατραπεί σε πεδίο έντασης όταν επρόκειτο να γνωμοδοτήσουν οι τοπικές αρχές, στα τέλη της δεκαετίας του 2010.
Από την άλλη μεριά, όπως αποκάλυψε το Epiruspost, ο ΟΣΕ προετοιμάζει αυτή την περίοδο τα τεύχη δημοπράτησης για την επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα ώστε να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα τις επόμενες εβδομάδες. Μάλιστα, το φετινό Φεβρουάριο, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με απόφαση του εκλεκτού του πρωθυπουργού εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού κ. Χρήστου Τσακίρη, που αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ενέκρινε μέσω του ΠΔΕ το ποσό των 19,2 εκατομμυρίων για τη χρηματοδότησή της.
Σύμφωνα με τις αναλύσεις στρατηγικού σχεδιασμού που έχουν γίνει, τόσο από τον ΟΣΕ, όσο και από την ΕΕ, (που έχει χρηματοδοτήσει κατά μεγάλο μέρος όλα αυτά τα χρόνια τις σχετικές μελέτες), η σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμανιού του Βόλου με το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι μείζονος σημασίας γιατί σε συνδυασμό με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βόλου με το Λιμάνι της Λατάκκειας στη Συρία, θα αναβαθμίσει και τα δύο Λιμάνια Βόλου και Ηγουμενίτσας και θα ενισχύσει σημαντικά τον διαμετακομιστικό ρόλο της χώρας.
Η αναγκαιότητα επομένως της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί σε επιστημονικό επίπεδο. Το αν υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι για την υλοποίησή της, αυτό είναι κάτι που μπορεί να μη συμβαίνει σήμερα (αν και το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοιου μεγέθους έργα), μπορεί όμως να συμβεί μετά από κάποιο διάστημα. Άλλωστε, πριν από λίγα χρόνια δεν ξέραμε ότι θα υπάρχει σήμερα Ταμείο Ανάκαμψης Ούτε φανταζόμασταν πόσο θα αναβαθμιστεί γεωστρατηγικά το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Με το να υπερασπίζεται λοιπόν κάποιος το «δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάμε να φτιάξουμε μία σιδηροδρομική Εγνατία προς τα δυτικά μέχρι το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας» του πρωθυπουργού και να προσπαθεί να το «κουκουλώσει», δεν προσφέρει καλή υπηρεσία στην Ήπειρο. Θα ήταν προτιμότερο να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το τι έχει πει η επιστήμη και το τι συμφέρει την Ήπειρο και αλλά και τη χώρα γενικότερα.
Read More »
Ανάλυση.. Το τρένο, τα λιμάνια, τα ΓΠΣ και η… πολιτική που καταργεί την επιστήμη Ανάλυση.. Το τρένο, τα λιμάνια, τα ΓΠΣ και η… πολιτική που καταργεί την επιστήμη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

ΜέΡΑ25: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
ΜέΡΑ25: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας


Λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 25ης Μαρτίου 2023 , της εμβληματικής ημερομηνίας της Επανάστασης για την εθνική ανεξαρτησία, ο ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας στην Ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grimaldi.
Η εκποίηση του πολύτιμου αποθέματος της δημόσιας γης και δημόσιας περιουσίας, το οποίο προασπίστηκαν με το αίμα τους γενεές των Ελλήνων, συνεχίζεται με ρυθμούς εντατικούς από αυτούς που προκλητικά θα σταθούν στην εξέδρα των επισήμων τιμώντας τον αγώνα των αγωνιστών αυτού του τόπου ενάντια στην υποτέλεια.
Μετά την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 το κερδοφόρο λιμάνι της Ηγουμενίτσας παραχωρήθηκε με όλα τα προικιά του που υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και με ενεργό αποθεματικό ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες, έναντι του ευτελούς τιμήματος των 84 εκατομμυρίων ευρώ.
Με την σύμβαση παραχωρούνται επίσης τα λιμάνια της Πλαταριάς, των Συβότων, το λιμάνι εσωτερικού της Κέρκυρας καθώς και μια τεράστια χερσαία έκταση του παραλιακού μετώπου της Θεσπρωτίας από τα Σύβοτα έως και την περιοχή της Σαγιάδας. Το λιμάνι πλέον παραχωρήθηκε για την επιχειρηματική δραστηριότητα και κερδοφορία των ιδιωτών “επενδυτών” καθώς η Grimaldi αναγορεύτηκε με την σύμβαση σε απόλυτο κυρίαρχο του παραλιακού μετώπου, αποκλείοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών καθώς και κάθε οικονομική ή άλλη δραστηριότητα τους.
Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τοπικοί άρχοντες επέδειξαν περιφρόνηση προς τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, καθώς και των μαζικών κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων της περιοχής.
Και είναι τραγική ειρωνεία της Ιστορίας όταν μετά την ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών το γεγονός ότι ένας Ιταλικός ναυτιλιακός όμιλος καθίσταται απόλυτος κυρίαρχος αυτού του τόσου σημαντικού θαλάσσιου κόμβου μεταφοράς χιλιάδων τόνων εμπορευμάτων και επιβατών προς και από την Κεντρική Ευρώπη και προς τα λιμάνια του Ιουνίου.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τα πλοία της Grimaldi ευθύνονται για τις τραγωδίες που σημειώθηκαν στις Ελληνικές θάλασσες το 2014 με το Norman Atlantic που κόστισε τη ζωή έντεκα ανθρώπων και άλλων έντεκα το 2022 με το EUROFERRY OLYMPIA.
Οι Έλληνες πολίτες, καλούνται για μια ακόμη φορά να “βάλουν πλάτη” κατά την προσφιλή αναφορά του πρωθυπουργού, όχι για τη δική τους ευημερία αλλά για την ανέξοδη κερδοφορία των ολιγαρχών.
Και έχουν το θράσος να πανηγυρίζουν για αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία, κυβερνητικοί υπουργοί και δημοτική αρχή.
Και έχουν το θράσος να ομιλούν και αυτοί που υπέγραψαν μνημόνια υποθηκεύοντας και συναινώντας στο φθηνό ξεπούλημα αυτής της δημόσιας γης.
Μην λησμονήσετε να εκδώσετε πύρινες ανακοινώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μην λησμονήσετε να μιλήσετε για πατρίδα, πατριδοκάπηλοι.
Γιατί όπως είπε και ο Άρης Βελουχιώτης σε μια άλλη εμβληματική στιγμή της Ιστορίας “Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σε όποια χώρα υπάρχουν τέτοια. Ενώ εμείς το μόνο που διαθέτουμε είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Και αυτά αντίθετα με το κεφάλαιο που τρέχει όπου βρει κέρδη. δεν μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούν.
Πατριδοκάπηλοι.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Ηπείρου (ΟΒ Θεσπρωτίας)
Read More »
ΜέΡΑ25: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ΜέΡΑ25: Ξεπουλάμε, έναντι πινακίου φακής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη στις 24-03-2023 το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας ανήλικος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθησαν ακόμη 11 αλλοδαποί, ηλικίας από 27 έως 39 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι 11 αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, όπου διαπιστώθηκε ότι επιχειρούσαν να επιβιβαστούν με προορισμό την Πάτρα, με εισιτήρια που τους είχε προμηθεύσει ο ανήλικος αλλοδαπός.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ανήλικος είχε φροντίσει για την παράνομη είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου το πρωί της ίδιας ημέρας, ώστε στη συνέχεια να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορείο.
Ακόμη, εξακριβώθηκε ότι για τον ανήλικο είχε δηλωθεί τις τελευταίες ημέρες η εξαφάνισή του από Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων της Βόρειας Ελλάδας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στην Ηγουμενίτσα για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα 11 παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Συνάντηση με Τρίτεκνες οικογένειες και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών Β. Τζίγκο

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Συνάντηση με Τρίτεκνες οικογένειες και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών Β. Τζίγκο


Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 αντιπροσωπία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Βαρβέλη Άγγελο και την Έφορο του Δ. Σ. κα Βρακά Σταυρούλα, βρέθηκε στον Δήμο Φιλιατών όπου και συναντήθηκε με Τρίτεκνες οικογένειες.

Από τα μέλη του Δ. Σ. έγινε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου μας, αναφέρθηκαν οι εκπτώσεις που έχουμε εξασφαλίσει σε τοπικά καταστήματα καθώς και οι εκπτώσεις σε γνωστές αλυσίδες Super Market, που έχουμε μέσω της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.

Ενημερώσαμε τις Τρίτεκνες οικογένειες σχετικά με την δράση της Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και μοιράσαμε έντυπο υλικό με τις θέσεις και τις διεκδικήσεις μας. Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες και απαντήσαμε σε ερωτήματα που μας τέθηκαν.

Πριν την έναρξη της ενημέρωσης προηγήθηκε συνάντηση με τον κ. Τζίγκο Βασίλειο – Υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών, τον οποίο τα μέλη του Δ. Σ. ενημέρωσαν για τη λειτουργία και τις δράσεις του Συλλόγου μας.

Συνεχίζουμε την ενημέρωση των Τρίτεκνων οικογενειών καθώς αντιπροσωπεία του Δ. Σ. θα βρίσκεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην Παραμυθιά. Επίθεσης έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με υποψήφιους Δημάρχους και Βουλευτές του Νομού Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνάντηση με Τρίτεκνες οικογένειες και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών Β. Τζίγκο Συνάντηση με Τρίτεκνες οικογένειες και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Φιλιατών Β. Τζίγκο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

17η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
17η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στην ΗγουμενίτσαRead More »
17η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στην Ηγουμενίτσα 17η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Άρον – άρον πώλησον αυτό…

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Άρον – άρον πώλησον αυτό…Σε εσπευσμένες διαδικασίες, ώστε να προλάβουν να ψηφιστεί η σύμβαση παραχώρησης του Λιμένα Ηγουμενίτσας από την παρούσα Βουλή, πριν τη διακοπή των εργασιών της για Πάσχα στις 7 Απριλίου, προχωράει η κυβέρνηση.
Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι μετά την πασχαλινή διακοπή, η Βουλή δε θα ξανασυγκληθεί αφού με την επιστροφή από τις Πασχαλινές διακοπές και πιθανότερα στις 24 Απριλίου θα προκηρυχθούν οι εκλογές!
Έτσι, με μια πρωτόγνωρη βιασύνη, προσπαθούν να κλείσουν την εκκρεμότητα της πώλησης του ΟΛΗΓ, ώστε να μην μείνει ανοιχτό το ζήτημα για την όποια επόμενη κυβέρνηση, αισθανόμενοι πιθανόν, ότι η επόμενη κυβέρνηση, ίσως και να επιθυμεί να μην προχωρήσει στην πώληση, ή να θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της.
Έτσι, ήδη για τη Δευτέρα 27 Μαρτίου έχει οριστεί η σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ ΑΕ, το οποίο θα κληθεί να εξουσιοδοτήσει τον εκπρόσωπο του εκείνο που θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση παραχώρησης (χωρίς τα μέλη του ΔΣ μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές να γνωρίζουν το περιεχόμενό της)! Και είναι απορίας άξιο, ποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, θα δεχθεί να βάλει την υπογραφή του στη μεταβίβαση της δημόσια περιουσίας στους Ιταλούς… επενδυτές, μια υπογραφή που θα καθορίσει το μέλλον της Ηγουμενίτσας για τις επόμενες 4 τουλάχιστον δεκαετίες!
Ακολούθως η Γενική συνέλευση του μετόχου – δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ- καλείται την επόμενη ημέρα να επικυρώσει επίσης τη σύμβαση.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης και ακολούθως ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, εκτός… απροόπτου η σύμβαση παραχώρησης θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε τις πρώτες μέρες του Απριλίου να εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή και στη συνέχεια – και σε κάθε περίπτωση μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου – οπότε και κλείνει η Βουλή για Πάσχα – να αποτελεί ψηφισμένο από το κοινοβούλιο νόμο του Κράτους.

Τα… άγνωστα!
Το περιεχόμενο της σύμβασης είναι άγνωστο.
Η χερσαία ζώνη, παρά τις υποσχέσεις και τις… διαβεβαιώσεις δεν έχει αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους αλιείς που ελλιμενίζονται στα καταφύγια που πλέον περνάνε στη διαχείριση του Grimaldi. Άγνωστο τι θα γίνει με τους καταστηματάρχες που αναπτύσσουν δραστηριότητα στα παραλιακά μέτωπα. Άγνωστες οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων της ΟΛΗΓ ΑΕ…
Άγνωστο αν ο νέος μέτοχος, έχει δεσμευθεί για επενδύσεις, για μαρίνα, για εμπορευματικό κέντρο…
Μπορεί η λέξη «ανάπτυξη» να χιλιοειπώθηκε στις πανηγυρικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, αλλά κανείς δε διευκρίνισε πού και πώς θα συντελεστεί αυτή η ανάπτυξη!
Πολλά τα άγνωστα…

Νομιμοποίηση των αυθαίρετων της χερσαίας ζώνης με διαδικασίες fast track…
Με δύο άρθρα (άρθρα 54 και 55)… «σκούπα» που κινούνται, σύμφωνα με μηχανικούς και νομικούς, στα όρια της συνταγματικότητας, τα οποία εντάχθηκαν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα μέτρα ανακούφισης της τραγωδίας των θυμάτων των Τεμπών (!!!) η κυβέρνηση προβαίνει σε «ρυθμίσεις για την οριογραμμή αιγιαλού, τα πάσης φύσεως τεχνικά, λιμενικά και άλλα έργα, κύρια ή βοηθητικά, λιμενικές και άλλες εγκαταστάσεις, χερσαίες ή θαλάσσιες, και τα πλωτά στοιχεία εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας», ώστε να νομιμοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές και προσχώσεις που βρίσκονται στην υφιστάμενη χερσαία ζώνη του Λιμένα Ηγουμενίτσας, χωρίς να έχουν προηγηθεί η κατά νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες νομιμοποίησης και χωρίς να υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες οι οποίες – προκηρύχθηκαν έναντι 30.000 από την ΟΛΗΓ – θα ακολουθήσουν της νομιμοποίησης!


Βεβαίως η νομιμοποίηση αυτή έστω και με αυτόν τον… ανορθόδοξο τρόπο, είναι απαραίτητο βήμα για τον αποχαρακτηρισμό της χερσαίας ζώνης, όμως σε καμιά περίπτωση η νομιμοποίηση αυτή δε σημαίνει ότι η χερσαία ζώνη αποχαρακτηρίζεται ή ότι περνάει στο Δήμο της Ηγουμενίτσας. Πρακτικά σημαίνει ότι σπεύδουν να νομιμοποιήσουν διάφορα αυθαίρετα που υπάρχουν στο λιμάνι σήμερα, γιατί όπως και να το κάνουμε αυθαίρετο δεν μπορείς να το πουλήσεις! Πρέπει πρώτα να το… τακτοποιήσεις!
Ο αποχαρακτηρισμός της χερσαίας ζώνης είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, προϋποθέτει τη χάραξη αιγιαλού και παραλίας και την έγκριση 11 συναρμόδιων υπουργείων/υπηρεσιών. Διαδικασία που στάθηκε αδύνατο να ολοκληρωθεί σε 22 χρόνια και που… υπόσχονται ότι θα γίνει σε… 5 μέρες.
Οτιδήποτε άλλο (άρθρο «σκούπα», τροπολογία, διάταξη κλπ) είναι απλά, αντισυνταγματικό!

Κι έτσι η απερχόμενη κυβέρνηση, στην πρεμούρα της να υλοποιήσει τις συμφωνίες της με τον όμιλο Grimaldi πριν την προσφυγή στις κάλπες, θα αφήσει την καυτή πατάτα της χερσαίας ζώνης στην επόμενη… και -στην καλύτερη περίπτωση- την ίδια τη χερσαία ζώνη «ορφανή» στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου!
Read More »
Άρον – άρον πώλησον αυτό… Άρον – άρον πώλησον αυτό… Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Ο Πρωθυπουργός το ακύρωσε αλλά το Υπουργείο χρηματοδοτεί τη μελέτη για το τρένο στην Ήπειρο!!!

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Ο Πρωθυπουργός το ακύρωσε αλλά το Υπουργείο χρηματοδοτεί τη μελέτη για το τρένο στην Ήπειρο!!!


Το βράδυ της περασμένης Τρίτης ο Πρωθυπουργός από τηλεοράσεως έκανε γνωστό ότι δε πάει ποτέ τρένο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και συμπλήρωσε ότι η σιδηροδρομική Εγνατία ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Η σιδηροδρομική Εγνατία ωστόσο είναι ένα έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ανατολικό της κομμάτι.
Αυτό που ουσιαστικά απουσιάζει για να ολοκληρωθεί είναι η γραμμή Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα.
Η δήλωση του πρωθυπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τέτοια θύελλα που μάλλον δεν ανέμενε κανείς. Το Μαξίμου ξεκίνησε να αναζητά νέο αφήγημα ενώ γαλάζιοι παράγοντες στην Ήπειρο περιήλθαν σε πλήρη αφωνία..

Το Epiruspost προχωρά σε μία αποκάλυψη μετά από έρευνα που πραγματοποίησε και σειρά τηλεφωνημάτων σε Υπουργεία και κορυφαίους παράγοντες του ΟΣΕ.
Ο ΟΣΕ λοιπόν ετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης για την επικαιροποίηση και τη συμπλήρωση της μελέτης για τη γραμμή Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα και η εκτίμηση είναι πως εντός των επομένων ημερών ο διαγωνισμός θα είναι στον αέρα.
Αυτό γίνεται εφικτό καθώς στις 24 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Τσακίρης ενέκρινε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «Οριστικές μελέτης για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα» ο προϋπολογισμός της οποίας αναθεωρήθηκε προς τα πάνω και φτάνει πλέον στα 19,2 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι το 50% αυτού αποτελεί κοινοτική χρηματοδότηση η οποία εγκρίθηκε μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο ΟΣΕ. Τόσο για τον ΟΣΕ όσο και για την Κοινότητα η γραμμή Καλαμπάκας- Ηγουμενίτσας είναι μείζονος σημασίας καθώς θα συμπληρώσει τη σιδηροδρομική Εγνατία και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του λιμανιού και τη μετατροπή του σε ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο.
Οι μελέτες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου είναι σχεδόν ολοκληρωμένης από το 2010 ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το 2011 είχε εγκριθεί και η ΜΠΕ για το τμήμα Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας.
Το 2021 μέσα από σχετική ανάθεση που είχε κάνει ο ΟΣΕ προχώρησε στην ανανέωση της ΑΕΠΟ του έργου νέας σιδηροδρομικής γραμμής «Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα».
Με το νέο διαγωνισμό θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης και συμπληρώσεις όπως κτηματογράφηση και άλλα που απαιτούνται.
Για τον ΟΣΕ η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής είναι πολύ σημαντική καθώς μία ολοκληρωμένη μελέτη ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου, ακόμη κι αν αυτή μοιάζει σήμερα μακρινή.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι σαφή:
-Αν ο πρωθυπουργός θεωρεί το έργο επιστημονική φαντασία γιατί οι Υπουργοί του διαθέτουν χρήματα για την ολοκλήρωση της μελέτης του;
-Με ποια δεδομένα κι από ποιόν αποφασίστηκε ότι το τρένο δεν θα φτάσει ποτέ στην Ηγουμενίτσα;
-Οι Ηπειρώτες βουλευτές που κατά καιρούς έκαναν δηλώσεις γιατί αγνοούσαν το σημαντικότερο βήμα που έγινε, αυτό δηλαδή της έγκρισης χρηματοδότησης της μελέτης;
-Είναι επιστημονική φαντασία ένα έργο 1,5 δις περίπου όταν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης ρέουν προς πάσα κατεύθυνση;
Εν κατακλείδι.. Η γραμμή «Καλαμπάκα- Ιωάννινα- Ηγουμενίτσα» είναι μία, σχεδόν πλήρως μελετημένη και κοστολογημένη, ως το τέλος του 2024 θα έχει και επικαιροποιημένη μελέτη.
Read More »
Ο Πρωθυπουργός το ακύρωσε αλλά το Υπουργείο χρηματοδοτεί τη μελέτη για το τρένο στην Ήπειρο!!! Ο Πρωθυπουργός το ακύρωσε αλλά το Υπουργείο χρηματοδοτεί τη μελέτη για το τρένο στην Ήπειρο!!! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για το πούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για το πούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας


Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ για την “απελευθέρωση” και των λιμενικών υπηρεσιών, υπέγραψε πριν λίγες μέρες το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στον Ιταλικό Όμιλο Grimaldi όπου ανήκουν και οι «Μινωικές Γραμμές» έναντι συνολικού τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ.

Αυτή η διαχρονική πολιτική της “απελευθέρωσης” και του ανταγωνισμού που τεμάχισε τον σιδηρόδρομο, παρέδωσε στο ιταλικό κρατικό μονοπώλιο τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των ΤΕΜΠΩΝ. Είναι η ίδια πολιτική που ευθύνεται και για τα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα στις θάλασσες. Δεν έχουμε ξεχάσει το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» με 81 νεκρούς. Δεν έχουμε ξεχάσει τις θαλάσσιες τραγωδίες κοντά στην θαλάσσια περιοχή μας των τελευταίων χρόνων με δεκάδες νεκρούς σε πλοία του συγκεκριμένου Ιταλικού Ομίλου το 2014 με το «Norman Atlantic» και το 2022 με το «Euroferry Olympia». Δεν έχουμε ξεχάσει τα δεκάδες ατυχήματα που μετράμε κάθε χρόνο και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε τραγωδίες. Δεν έχουμε ξεχάσει το έγκλημα που στοίχισε τη ζωή ενός εργάτη στο λιμάνι του Πειραιά που το κατέχει το κινέζικο κρατικό μονοπώλιο COSCO και άλλα εργατικά ατυχήματα.

Αυτή η πολιτική έχει μετατρέψει την ανάγκη της μεταφοράς σε εμπόρευμα για να δημιουργούνται τα κέρδη των μετοχικών εταιρειών ανεξαρτήτως μορφής κρατικής ή μη. Το αστικό κράτος υπηρετώντας αυτή τη πολιτική βάζει την ασφάλεια των επιβατών, τις ζωές και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και ιδιαίτερα του Υφυπουργού Ναυτιλίας για «νέες θέσεις εργασίας» τη στιγμή που έχουν υπονομευτεί διαχρονικά τα δικαιώματα των ναυτεργατών και λιμενεργατών με το κτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), την εντατικοποίηση και τις σκληρές συνθήκες στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά "ατυχήματα" κλπ. μόνο ως παρηγοριά στον άρρωστο μπορούν χαρακτηριστούν.

Για τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ ότι θα υπάρξουν «σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία, τις επιχειρήσεις της περιοχής», η πείρα από άλλες περιοχές δείχνει ότι καμία ιδιωτικοποίηση και ανάπλαση παραλιακού μετώπου όπως της Ηγουμενίτσας με τη δημιουργία μαρίνας, σε βάρους του ελεύθερου για τον λαό παραλιακού μετώπου, δεν θα αυξήσει την εμπορική κίνηση στα τοπικά καταστήματα αφού αυτή θα συνοδευτεί από ενέργειες, όπως 6000 τμ για εμπορική χρήση, που θα στοχεύουν στην αύξηση των κερδών του επενδυτή, συγκεντρώνοντας την τουριστική πίτα της περιοχής και οδηγώντας στην καταστροφή εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Grimaldi αναφέροντας ότι «η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην Ηγουμενίτσα θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων τουριστών, περισσότερες εμπορικές ροές, την ανάπτυξη περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων και περισσότερες θέσεις εργασίας». Οι εργαζόμενοι στο τουρισμό έχουν νοιώσει στο πετσί τους το «θαύμα» της τουριστικής ανάπτυξης με το τσάκισμα των μισθών, την εντατικοποίηση, με ωράρια λάστιχο κλπ, ενώ πετιούνται στην ανεργία και την ανέχεια όταν η σεζόν τελειώνει και παίρνουν μόνο για τρείς μήνες επίδομα ανεργίας.

Την ίδια στιγμή μαζί με το ξεπούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας δίνονται ως προίκα τα αλιευτικά καταφύγια σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα ενώ παραμένει σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «χερσαίας ζώνης». Ουσιαστικά υλοποιείται το master plan που είχε καταρτίσει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και ολοκληρώθηκε το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ με την σύμφωνη γνώμη και του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στήριξε τους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του λιμανιού, ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, βάζουν σε νέους κινδύνους τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας, επιβαρύνουν την περιοχή και σήκωσε ψηλά τη σημαία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αποκάλυψε τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ δεν θεωρεί ότι με τις υπογραφές του ξεπουλήματος τελειώνει και ο αγώνας για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Θα συνεχίσουμε όπως κάνανε και οι σύντροφοι μας στην COSCO. Ο λαός δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, την νεολαία να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα. Να συμπορευτούν στους αγώνες με το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν και εκλογικά, γιατί δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών ΝΑΤΟ και ΕΕ. Γιατί αναδεικνύει ότι σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες ,με κοινωνικοποίηση του λιμανιού και κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό με εργατική εξουσία, το λιμάνι να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες. Γιατί όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ ,τόσο από καλύτερη θέση οι εργαζόμενοι και ο λαός θα διεκδικήσουν: σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων. Ασφαλή και σύγχρονα πλοία. Μόνιμη και σταθερή δουλειά, ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Φθηνό εισιτήριο και σταθερή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αναβάθμιση του δικαιώματος της αναψυχής. Ελεύθερους χώρους για τις ανάγκες και την ψυχαγωγία τους. Ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, χωρίς καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Ακύρωση της μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι. Λιμάνι Ειρήνης και Φιλίας των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.Ηγουμενίτσα 23/3/2023

ΤΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Read More »
Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για το πούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Η Τ.Ε. Θεσπρωτίας του ΚΚΕ για το πούλημα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, από τους συλλόγους γονέων όλων των δημοτικών σχολείων

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, από τους συλλόγους γονέων όλων των δημοτικών σχολείων


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη ημερίδα που συνδιοργανωνεται από όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ΟΛΩΝ των δημοτικών Σχολειων της Ηγουμενίτσας.
Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση του 20ου αιώνα.
Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.
Πόσο ασφαλές όμως είναι για τα παιδιά μας;
Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι και πώς τα αντιμετωπίζουμε εμείς ως γονείς;
Η ημερίδα αυτή έχει ως σκοπό την ενημέρωση και καθοδήγηση των γονέων, αναφορικά με τους κατάλληλους τρόπους εποπτείας και οριοθέτησης των παιδιών, για σωστή και υγιή πλοήγηση.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα σε αυτή την πρώτη συνεργασία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας.
Read More »
Σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, από τους συλλόγους γονέων όλων των δημοτικών σχολείων Σημαντική ημερίδα στην Ηγουμενίτσα, από τους συλλόγους γονέων όλων των δημοτικών σχολείων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη»

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη»


Ύμνους στον πρωθυπουργό έπλεξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τη… γενναία δήλωση που έκανε σχετικά με το τρένο που δεν φτάσει ποτέ στην περιοχή καθώς αποτελεί έργο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας!

Ο Περιφερειάρχης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1, βρήκε σοβαρή και γενναία τη δήλωση του πρωθυπουργού, τον οποίο χαρακτήρισε ηγέτη «που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο, χωρίς να σκέφτεται το πολιτικό κόστος όταν μιλάει, αλλά να λέει το αληθινό και το καινοτόμο».

Ο Αλέκος Καχριμάνης δικαιολόγησε στο μέγιστο βαθμό την πρωθυπουργική δήλωση και μάλιστα ταυτίστηκε με αυτή υποστηρίζοντας ότι είναι άλλες οι προτεραιότητες της Ηπείρου, με κυρίαρχες τις οδικές υποδομές.

«Γίνεται το δυστύχημα και δείχνουμε τη γύμνια μας ως κράτος στους σιδηροδρόμους που δεν είναι σημερινή. Ένας πρωθυπουργός που έχει δει αυτό το δυστύχημα δεν μπορεί εύκολα να πει ότι θα γίνει τρένο στην Ήπειρο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης.

Και συνέχισε: «Πρέπει να είμαστε λογικοί. Θέλει γενναιότητα να πει ένας αρχηγός που διοικεί το κράτος αυτό για την Ήπειρο. Γιατί είναι σαν μας λέει ότι δεν σας δουλεύω.. Έτσι μιλάει ένας ηγέτης, ένας που μπορεί να ταράξει τους πάντες και να βγούμε από το λήθαργο»!!!

Συνέχιζε θυμίζοντας ότι η Περιφέρεια έχει εκπονήσει μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων- Αργυροκάστρου, έργο που ο ίδιος το βλέπει εφικτό και ευκολότερο ώστε να ασχοληθεί το κράτος.

«Πρέπει να προσγειωθούμε… Δεν μπορεί το ελληνικό κράτος να σηκώσει την κατασκευή ενός έργου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.. Μην τα βλέπουμε επιδερμικά τα πράγματα… Όταν ένας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τέτοια τραγικά γεγονότα, μας είπε προσγειωθείτε.. Δικαιολογώ πλήρως την δήλωση.. Είναι η δήλωση ενός αρχηγού που έχει σοβαρότητα και όχι ανευθυνότητα. Την σοβαρότητα την βλέπω στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που αγωνίζεται και αλλάζει τα πάντα προς το καλύτερο…»

Υπενθυμίζεται πάντως ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου με ομόφωνα είχε ζητήσει να εξεταστεί από το Υπουργείο Υποδομών η ωρίμανση του έργου και επίσης να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των έργων του επόμενου ΕΣΠΑ 2021-2027 η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου.
Read More »
Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη» Καχριμάνης για Μητσοτάκη και τρένο: «Ήταν αληθινές κουβέντες ενός ηγέτη» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Υποδοχή των πρωταθλητών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ηπείρου από τον Δήμαρχο

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Υποδοχή των πρωταθλητών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ηπείρου από τον Δήμαρχο


Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Ν. Θεσπρωτίας, η ομάδα ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ηπείρου κερδίζοντας στον τελικό τον πρωταθλητή Ιωαννίνων με σκορ 2-1 και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες από σχολεία όλης της Ελλάδας. 

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τους μαθητές της πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου του 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας, συνοδευόμενους από τη Διευθύντρια του Λυκείου, κα Σοφία Βασιλείου και τον προπονητή της ομάδας, καθηγητή φυσικής αγωγής, κ. Νικόλαο Τάτση. 


Δηλώνοντας περήφανος που ένα σχολείο του Δήμου Ηγουμενίτσας κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ν. Θεσπρωτίας και Ηπείρου και κατετάγη στη 16η θέση των καλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, ο Δήμαρχος συνεχάρη και ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για τη συμβολή τους στην ανάδειξη των αρετών του αθλητισμού και για την προσφορά τους στο αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου και αντάλλαξε μαζί τους ιδέες και απόψεις για την προαγωγή του αθλητισμού στην περιοχή. 

Στο τέλος τους απένειμε τιμητικό έπαινο με την ευχή για καλή συνέχεια στα επόμενα μεγάλα τους βήματα με συνεχή προσπάθεια, πειθαρχία και σεβασμό στο Ευ Αγωνίζεσθαι.


Read More »
2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Υποδοχή των πρωταθλητών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ηπείρου από τον Δήμαρχο 2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας: Υποδοχή των πρωταθλητών του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ηπείρου από τον Δήμαρχο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Η πράσινη μετάβαση είναι εδώ

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Η πράσινη μετάβαση είναι εδώΚι επειδή στην χώρα μας, ο 𝝜𝝠𝝞𝝨 αποτελεί το μόνο ανεξάντλητο "καύσιμο":
Παράγουμε το ρεύμα μας με φωτοβολταϊκά για την οικιακή ή την επαγγελματική μας παροχή.
Εξοικονομούμε ενέργεια αλλάζοντας θερμοσίφωνα με το πρόγραμμα "Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα".
Αναλαμβάνουμε:
Μελέτη
Εγκατάσταση
Συντήρηση & Υποστήριξη

Οι ενεργειακοι μας σύμβουλοι είναι δίπλα σας ,για ενημέρωση και υλοποίηση κάθε σας σκέψης.
Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε μας στο κατάστημα για ένα 𝝙𝝮𝝦𝝚𝝖𝝢 ενημερωτικό ραντεβού.
Σουλίου 1, Πλατεία Δημαρχείου.

George Verbis Επίσημος Συνεργάτης nrg - Σύμβουλος Ενέργειας
6974613977
6993236888
6909023040
2665 100324
gverbis.nrgprovider@gmail.com
Read More »
Η πράσινη μετάβαση είναι εδώ Η πράσινη μετάβαση είναι εδώ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα


Η Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, από τις 8:30 π.μ. έως τις 14:00, θα διακοπεί η υδροδότηση στις οδούς Γρηγορίου Λαμπράκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, 23ης Φεβρουαρίου καθώς και στις παρόδους Ολύμπου και Ζαλόγγου, λόγω απαραιτήτων εργασιών συντήρησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.
Η Δ.Ε.Υ.Α.Η. ζητά την κατανόηση των δημοτών και ευχαριστεί εκ των προτέρων.
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή νερού τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα


Συνάδελφοι καλείστε  σε απολογιστική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ  
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Read More »
Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα Γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Ζητείται υπάλληλος για τμήμα ανταλλακτικών

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Ζητείται υπάλληλος για τμήμα ανταλλακτικών


Το κατάστημα Honda Κώτσης ζητάει άτομο για το τμήμα των ανταλλακτικών. 
Απαραίτητες προϋποθέσεις
-Ηλικία 18-30.
-Να διαθέτει κάρτα ανεργίας. 
-Να έχει γνώσεις αγγλικών. 
-Να έχει γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Παρακαλώ στείλτε τα βιογραφικά σας στο email: billkotsis@yahoo.gr 
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2665023710
Read More »
Ζητείται υπάλληλος για τμήμα ανταλλακτικών Ζητείται υπάλληλος για τμήμα ανταλλακτικών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Το MarBella Elix στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας αναζητά HR Operations Coordinator

Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023
Το MarBella Elix στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας αναζητά HR Operations Coordinator


Η MarBella Collection είναι ένας αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός όμιλος με 3 ξενοδοχεία πολυτελείας 5*. 
Το MarΒella Corfu και το MarΒella Nido Suite Hotel & Villas βρίσκονται στην Κέρκυρα, και το MarΒella Elix στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας.

Η MarBella Collection αναζητά έναν νέο, δυναμικό και ταλαντούχο επαγγελματία για τη θέση Operations Coordinator για το ξενοδοχείο MarBella Elix, με έδρα το Καραβοστάσι Θεσπρωτίας και για άμεση κάλυψη της θέσης.

Αρμοδιότητες:
Συμμετοχή στη διαδικασία προσέλκυσης νέων εργαζομένων: παρακολούθηση της εισροής των βιογραφικών, αξιολόγηση τους, οργάνωση των συνεντεύξεων και πραγματοποίηση του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης.
Συμμετοχή στην συλλογή και προετοιμασία των εγγράφων των νεοπροσληφθέντων.
Συμμετοχή και υποστήριξη της διαδικασίας αξιολόγησης της απόδοσης.
Reporting στον HR Director και στους Head Managers που παίρνουν μέρος στη διαδικασία.
Διατήρηση και ανανέωση φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου προσωπικού.
Συμμετοχή, οργάνωση και αντιπροσώπευση της εταιρείας σε Ημέρες Καριέρας Πανεπιστημίων κι άλλες εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση νέων εργαζομένων.
Συμμετοχή στη διαδικασία ένταξης των εργαζομένων (On Boarding).
Καταγραφή και δημιουργία reports σχετικά με τα HR Metrics.
Συμμετοχή στο συντονισμό των εκπαιδεύσεων, εσωτερικών & εξωτερικών και παρουσία στις εσωτερικές εκπαιδεύσεις όταν κρίνεται απαραίτητο.
Διαχείριση παραπόνων ανθρώπινου δυναμικού.
Διαχείριση Applicant Tracking System (Workable) και χρήση HRIM (Pylon).
Εύρεση και διαχείριση δωματίων προσωπικού.

Προσόντα:
· Πτυχίο ΑΕΙ, ΑΤΕΙ κατά προτίμηση Διοικητικών ή Κοινωνικών Επιστημών
· Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων (θα εκτιμηθεί)
· Προϋπηρεσία 2 ετών σε αντίστοιχη θέση
· Πολύ καλός χειρισμός Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
· Επιθυμητή γνώση διαχείρισης συστημάτων ATS - HRIM
· Άριστη γνώση Αγγλικών

Δεξιότητες:
· Άριστες επικοινωνιακές και οργανωτικές ικανότητες
· Οργανωτικές ικανότητες και ομαδικό πνεύμα εργασίας
· Εξοικείωση στη συλλογή δεδομένων και εισαγωγή δεδομένων, με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και εμπιστευτικότητα

Παροχές:
· Δυναμικό και εξελισσόμενο επαγγελματικό περιβάλλον
· Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
· Ευκαιρίες εκπαίδευσης και επαγγελματικής εξέλιξης
· Μόνιμη απασχόληση
· Διαμονή & διατροφή

Κάνε την αίτησή σου εδώ και γίνε μέλος της MarBella Collection!
Read More »
Το MarBella Elix στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας αναζητά HR Operations Coordinator Το MarBella Elix στο Καραβοστάσι Θεσπρωτίας αναζητά HR Operations Coordinator Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 26, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες