Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας


Συνελήφθη σήμερα (24-02-2024) το πρωί στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, διότι, όπως καταγγέλθηκε, χθες το απόγευμα και έξω από παιδική χαρά ο κατηγορούμενος προέβη δημόσια σε γενετήσια πράξη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Read More »
Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη στην Άρτα ημεδαπός, που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου 


Ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ημεδαπή, για κλοπή που έλαβε χώρα την 11/02/2024 στην Άρτα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η κατηγορούμενη, μαζί με άγνωστη συνεργό της, προσέγγισαν ηλικιωμένο και με τη μέθοδο της απασχόλησης του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Ταυτοποιήθηκε ημεδαπή για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτωνΚατασχέθηκε αρχαία επιτύμβια στήλη που κατείχε και σκόπευε να πωλήσει

Συνελήφθη χθες (23-02-2024) το μεσημέρι στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι κατέχει αρχαίο αντικείμενο και αναζητεί αγοραστές προκειμένου να το πωλήσει.

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε το εν λόγω αντικείμενο, το οποίο, αφού εξετάστηκε από αρμόδιο αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για λίθινη επιτύμβια στήλη των ύστερων ελληνιστικών ή πρώιμων αυτοκρατορικών χρόνων, όπου μέσα σε εισέχον πλαίσιο, αποδίδεται σκηνή δεξίωσης μεταξύ ανδρικής και γυναικείας μορφής.

Επιπλέον, στην κατοχή του ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε γυάλινο φιαλίδιο με έλαιο κάνναβης.

Η επιτύμβια στήλη παραδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων Συνελήφθη  ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Αναζητείται 83χρονος σάτυρος που αυνανιζόταν σε παιδική χαρά

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
 Αναζητείται 83χρονος σάτυρος που αυνανιζόταν σε παιδική χαράΑδιανόητο περιστατικό στην Άρτα με έναν 83χρονο να ικανοποιεί τις αρρωστημένες ορέξεις του ανάμεσα σε παιδιά

Έναν 83χρονος σάτυρο αναζητούν οι Αρχές στην Άρτα, ο οποίος αυνανιζόταν σε παιδική χαρά, με μια μητέρα να προχωρά στην καταγγελία.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, στις 17:00 το απόγευμα, ο 83χρονος με το αυτοκίνητό του στάθμευσε μπροστά σε παιδική χαρά που βρίσκεται στην περιφερειακή οδό της Άρτας.

Στην παιδική χαρά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν η 45χρονο με τον 9χρονο γιο της, όταν ο ηλικιωμένος πήγε πίσω από έναν θάμνο και προχώρησε σε γενετήσια πράξη!

Μετά την καταγγελία που έγινε στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, οι Αρχές αναζητούν τον 83χρονο για να τον συλλάβουν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η μητέρα τον κατήγγειλε για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Read More »
Αναζητείται 83χρονος σάτυρος που αυνανιζόταν σε παιδική χαρά Αναζητείται 83χρονος σάτυρος που αυνανιζόταν σε παιδική χαρά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Τουρισμός για Όλους 2024: Νέα κριτήρια για τους δικαιούχους

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Τουρισμός για Όλους 2024: Νέα κριτήρια για τους δικαιούχους


Το πρόγραμμα, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη μέχρι 31.12.2024, έχει καινούργια χαρακτηριστικά και ενισχυμένα κοινωνικά κριτήρια και όπως ανακοινώθηκε, στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το νέο έτος.

Τα νέα κριτήρια

αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,
αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,
θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
διπλασιασμό της επιχορήγησης για συμπολίτες μας ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.

Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Ειδικότερα μέσω του προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.

Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, σύμφωνα με την περιγραφόμενη στο Άρθρο 5 διαδικασία. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ιδιότητας ΑμεΑ είναι δυνατή άπαξ, είτε από το αιτούμενο πρόσωπο ΑμεΑ είτε από αιτούμενο με τέκνο ΑμεΑ, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.
Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για όλους προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση ορίζονται ως εξής:

ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)

ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 – 31.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 – 32.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 – 34.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 – 36.000
ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 – 41.000

Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαρισθεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ανακοινώσει τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Read More »
Τουρισμός για Όλους 2024: Νέα κριτήρια για τους δικαιούχους Τουρισμός για Όλους 2024: Νέα κριτήρια για τους δικαιούχους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ( ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ )

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…
( ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ )

του ΑΛΚΗ ΦΑΤΣΙΟΥ
ΔΙΚΗΓΌΡΟΥ
 
Κατά καιρούς σε κείμενα - άρθρα μου, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο Τύπο, έχω αναφερθεί στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ παρακμή του ΣΗΜΕΡΑ, μια παρακμή, η οποία, τους στοιχειωδώς σκεπτόμενους και νοήμονες πολίτες (δηλ. την ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ..), κυριολεκτικά σφιχταγκαλιάζει, στα όρια του πνιγμού… Από τις λεπτομερείς εκείνες αναφορές μου και αναλύσεις, περιορίζομαι εδώ να επαναλάβω, πως τα φαινόμενα αυτά της παρακμής, πολιτικά και κοινωνικά, είναι ορατά και αντιληπτά από τους σκεπτόμενους πολίτες, ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, ή και έστω με μια απλή και προσεκτική παρατήρηση…

Σήμερα με το παρόν κείμενο, θα ήθελα να προσθέσω, στις παλαιότερες σκέψεις – αναλύσεις μου περί της παρακμής, ένα υπέροχο ανάγνωσμα που αλίευσα στα καθημερινά μου διαβάσματα, και το οποίον ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ότι : Ο δημιουργός της Τέχνης, της όποιας Τέχνης, δεν μπορεί να μένει ΑΜΕΤΟΧΟΣ και ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ, απέναντι σε μια κραυγάζουσα κοινωνική, πολιτική και πολιτισμική παρακμή. Ο δημιουργός της Τέχνης, ΟΦΕΙΛΕΙ να έχει απόψεις και θέσεις, για την τρέχουσα κοινωνική πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα να μην αποδέχεται ΘΕΣΕΙΣ και ΑΞΙΩΜΑΤΑ, από καμία εξουσία, πολιτική, κομματική, οικονομική ή άλλη, και ποτέ φυσικά να μην θέτει την τέχνη του στην υπηρεσία της οποιασδήποτε ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Το κείμενο λοιπόν αυτό έχει ως τίτλο : « ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ » που γράφτηκε το 1970 από τον εμβληματικό μας ποιητή ΜΑΝΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, και που ουσιαστικά κατά τρόπο απολύτως σκωπτικό και άκρως περιφρονητικό για τους τότε κρατούντες, περιγράφει το πως η τότε πολιτική κατάσταση, συμβούλευε τους διάφορους επαγγελματίες, τους θεσμούς, τους πολίτες, δηλ. ΟΛΗ την ΚΟΙΝΩΝΙΑ πως να συμπεριφέρονται… Με άλλα λόγια είναι το εγχειρίδιο, ο κανόνας δηλαδή, του ‘’ καλού ‘’, του ‘’ συνετού ‘’ και εν τέλει του ΑΚΙΝΔΥΝΟΥ για την ΕΞΟΥΣΙΑ πολίτη…
Σας το παραθέτω αυτούσιο, και καλώ κάθε αναγνώστη μου, να προβληματισθεί και βεβαίως να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ, αν βέβαια του είναι δυνατόν…, τις ομοιότητες και τις ταυτίσεις, της πολιτικής και πολιτειακής εξουσίας του ΤΟΤΕ με αυτές του ΤΩΡΑ…
Ο γράφων εννοείται, ότι όταν διάβασα το κείμενο, είχα την εντύπωση ότι γράφτηκε, κυρίως για το ΤΩΡΑ…
Την προσοχή σας λοιπόν, το παραθέτω αυτούσιο, και κάθε γνώμη, άποψη ή σχόλιο, με πολύ ενδιαφέρον θα τα άκουγα… Απολαύστε το…
« ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ »
‘’ Οι τσαγκαράδες, να φτιάνουν όπως
πάντα, γερά παπούτσια.
Οι εκπαιδευτικοί, να συμμορφώνονται με
το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου.
Οι τροχονόμοι, να σημειώνουν με σχολαστικότητα,
τις παραβάσεις.
Οι εφοπλιστές να καθελκύουν διαρκώς
νέα σκάφη.
Οι καταστηματάρχες, νʹανοίγουν και
να κλείνουν, σύμφωνα με το εκάστοτε ωράριο.
Οι εργάτες, να συμβάλλουν ευσυνείδητα,
την κάθοδο του επιπέδου καταναλώσεως.
Οι φοιτητές, να μιμούνται τους δασκάλους τους,
και να μην πολιτικολογούν.
Οι ποδοσφαιριστές, να μη δωροδοκούνται,
πέραν ενός λογικού ορίου.
Οι δικαστές, να κρίνουν κατά συνείδησην,
και εκτάκτως μόνον κατʹεπιταγή.
Ο Τύπος να μη γράφει, ό,τι πιθανόν να εμβάλλει εις ανησυχίαν τους φορτοεκφορτωτάς.
Οι ποιητές όπως πάντα, να γράφουν
ωραία ποιήματα. ‘’
Ελπίζω φίλτατοι αναγνώστες να συμπλεύσετε μαζί μου στο συμπέρασμα, περί της ταυτίσεως του ΤΟΤΕ και του ΤΩΡΑ…

ΑΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΔΙΚΗΓΌΡΟΣ
Read More »
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ( ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ) ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ… ( ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Πυροσβεστική: Πώς θα λειτουργούν και τι θα περιλαμβάνουν τα 13 Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Πυροσβεστική: Πώς θα λειτουργούν και τι θα περιλαμβάνουν τα 13 Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών


Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα διαθέτει κάθε περιφέρεια της χώρας με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και τον καλύτερο συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας. Η σύμβαση παραλαβής τους υπεγράφη πριν λίγες μέρες από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια και αποτελεί την πρώτη υπογραφή σύμβασης, για προμήθεια εξοπλισμού μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ».

Κάθε Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων αποτελείται από ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4. Το πρώτο με θέσεις εργασίας τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ένα προσδεδεμένο drone, για άμεση μετάδοση οπτικού υλικού με ευκρίνεια. Το δεύτερο ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού. Παράλληλα θα διαθέτουν μετεωρολογικό σταθμό και συστήματα διαλειτουργικότητας με το σύστημα διαχείρισης του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος “ENGAGE”.

Τα νέα κέντρα θα τοποθετηθούν στις 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις της χώρας αυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος και έρχονται να προστεθούν στα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα με την κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΟΣ» που ήδη διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα στελεχωθούν από οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και δυναμικό των Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων (ΠΕΚΕ) ενώ θα βρίσκεται μαζί τους και επιστημονικό προσωπικό ώστε να παρέχουν άμεσα πληροφορίες και δεδομένα σε όσους βρίσκονται στο πεδίο ούτως ώστε να «μηδενίζεται» ο χρόνος αλλά και να υπάρχει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση. Ειδικότερα, τα Κινητά Κέντρα Διοίκησης αναμένεται να συμβάλουν αφενός στην υποστήριξη του έργου της Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση σοβαρών έκτακτων καταστάσεων αφετέρου στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής δυνατότητας του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα θα συνεισφέρουν στην άμεση παρέμβαση σε πληγείσες περιοχές βελτιστοποιώντας σημαντικά τους χρόνους απόκρισης ενώ θα μπορούν να συμβάλουν στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Τέλος θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και συντονισμού δράσεων σε περιπτώσεις φυσικών ή τεχνολογικών καταστροφών.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα είναι μικρά, ευέλικτα, τετρακίνητα οχήματα (Van) και θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίζουν πιο δυσπρόσιτα μέρη προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη εδαφική κάλυψη με σκοπό την άμεση και ταχεία παρέμβαση. Επιπλέον σε περίπτωση που προκύψουν έκτακτες και αυξημένες ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια ενώ εφόσον ζητηθεί θα μπορούν να συνδράμουν και σε συμβάντα στο εξωτερικό.

«Στο πλαίσιο έργων ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδίου διαχείρισης κινδύνων της Πολιτικής Προστασίας με βάση το εθνικό Προστασίας με βάση το εθνικό πρόγραμμα “ΑΙΓΙΣ” προβλέπεται η διαμόρφωση μιας καθετοποιημένης διοικητικής οργάνωσης. Αυτή θα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των δομών της Πολιτικής Προστασίας με στόχο το σωστό συντονισμό τους για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του συνόλου των δράσεών τους. Επομένως, η ύπαρξη Κινητών Κέντρων Διοίκησης στο πεδίο δράσης με στόχο την εύρυθμη διοίκηση και την ολιστική διαχείριση των κρίσεων είναι καθοριστική στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», τονίζει ο πύραρχος Νεκτάριος Θεοδωράκος.

Όπως εξηγεί, τα Κινητά Κέντρα έχουν ως αποστολή την υποβοήθηση του έργου του επικεφαλής σε επιχειρησιακό επίπεδο στο πεδίο για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, σεισμικών και πλημμυρικών φαινομένων, ατυχημάτων και άλλων σοβαρών περιστατικών αλλά και τεχνολογικών καταστροφών. Μεταξύ άλλων παρέχουν υποστήριξη στον συντονισμό υφιστάμενων επίγειων και εναέριων δυνάμεων καθώς και των εμπλεκόμενων συνεργαζόμενων φορέων. Διαβιβάζουν αιτήματα, εντολές, οδηγίες και πληροφορίες, ενισχύουν την ασύρματη επικοινωνία και συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή της διοικητικής υποστήριξης και μέριμνας.


Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων αναμένεται ουσιαστικά να αποτελούν τον σύνδεσμο μεταξύ πεδίου επιχειρήσεων των τοπικών περιφερειακών κέντρων καθώς και το Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωράκος ενώ προσθέτει ότι εντός των κινητών κέντρων δύναται να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις συντονιστικές συσκέψεις, ενημερώσεις ηγεσίας και τηλεδιασκέψεις.
Read More »
Πυροσβεστική: Πώς θα λειτουργούν και τι θα περιλαμβάνουν τα 13 Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών Πυροσβεστική: Πώς θα λειτουργούν και τι θα περιλαμβάνουν τα 13 Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας


Αύριο Κυριακή 

Η διαδρομή είναι κυκλική με αφετηρία και τερματισμό την Αγ. Κυριακή Παραμυθιάς, κινείται σε τραχύ έδαφος και σε μεγάλο μέρος της πανω σε κορυφογραμμή, προσφέρει δε ανεμπόδιστη θέα σε όλη την γύρω περιοχή. Μετά τον τερματισμό θα υπάρξει χρόνος για φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.

Απόσταση: 12χλμ.
Υψ. Διαφορά: 760μ.+
Ώρες πορείας: ~6
Βαθμός δυσκολίας: 2+
Αρχηγός: Χρύσα Κολοκότσα

Εξοπλισμός:
Μποτάκια πεζοπορίας.
Σακίδιο πλάτης.
Μπατόν πεζοπορίας.
Αδιάβροχο / αντιανεμικό μπουφάν.
Ενδιάμεσο ρούχο -fleece
Ρουχισμός για χειμερινή εποχή
Καπέλο & γυαλιά ηλίου.
Σνακ επαρκή για όλη την ημέρα
Νερό, τουλάχιστον 1,5L
Δεύτερη αλλαξιά ρούχα στο λεωφορείο.
Read More »
Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας Εξόρμηση στα όρη της Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Έρχονται αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Έρχονται αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αλλάζουν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου.

Μάλιστα, τα νέα έγγραφα των ληξιαρχικών πράξεων γέννησης και γάμου δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ.

Θα τροποποιηθεί η αποτύπωση των στοιχείων συζύγων επί της ληξιαρχικής πράξης γάμου, αλλά και γονέων στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

Στη ληξιαρχική πράξη γέννησης υπάρχουν πεδία που αναφέρουν πατέρας- μητέρα, μητέρα- μητέρα και πατέρας- πατέρας.

Επιπλέον, στη ληξιαρχική πράξη γάμου στο σημείο σχετικά με τα στοιχεία των συζύγων υπάρχουν τα πεδία άνδρας- γυναίκα, γυναίκα- γυναίκα και άνδρας- άνδρας.Σχετικά με τα πεδία ιδιότητας γονέα- δηλαδή όνομα και επώνυμο πατρός και μητρός- στις ληξιαρχικές πράξεις γάμου και συμφώνου συμβίωσης και το πατρώνυμο και μητρώνυμο, στη ληξιαρχική πράξη θανάτου «είναι δυναμικά και προσαρμόζονται αναλόγως ώστε να αποτυπώνεται η αστική κατάσταση του φυσικού προσώπου», λέει η απόφαση.

«Δίνεται η δυνατότητα στα στοιχεία της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, όπως αυτά αναπαράγονται από το πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών”, να περιλαμβάνονται τα στοιχεία ενός μόνο γονέα ανεξαρτήτως φύλου, εφόσον αυτό προκύπτει από κάποια άλλη αρχή», φαίνεται στην απόφαση.

Read More »
Έρχονται αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου Έρχονται αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Δ. Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου»

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Δ. Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου»Στο 9ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς και του 4ου Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», στην Αγυιά Χανίων έδωσε το «παρών» ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δ. Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου»

Στον χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Τα μεγάλα μας πλεονεκτήματα και τις σχέσεις που μπορούμε να οικοδομήσουμε πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και στον πρωτογενή τομέα.

Όπως στο θέμα των εργατών γης, αλλά κυρίως στο θέμα της μεγάλης προοπτικής που ανοίγεται για τα προϊόντα μας. Η Ινδία είναι μια τεράστια αγορά, που για εμάς, και ειδικά για τον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου είναι μια μεγάλη πρόκληση. Που μπορούμε να την πετύχουμε».
Read More »
Δ. Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου» Δ. Σταμενίτης: «Εργαζόμαστε μεθοδικά για την περαιτέρω ανάδειξη της Ελιάς και του Ελαιολάδου» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκαν οι προτάσεις των φορέων – Αύξηση από τον Απρίλιο

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκαν οι προτάσεις των φορέων – Αύξηση από τον ΑπρίλιοΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για την τελική απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας που θα καθορίσει το ύψος του νέου κατώτατου μισθού ο οποίος θα ισχύσει από την πρώτη Απριλίου. Οι φορείς έχουν ήδη καταθέσει τις προτάσεις τους οι οποίες παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ τους.

Απόσταση χωρίζει τις προτάσεις εργοδοτών και εργαζομένων για το ύψος του κατώτατου μισθού από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Κατώτατο μισθό 908 ευρώ μεικτά (+16,4%) βάζει στο τραπέζι το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ καθώς όπως επισημαίνει το κατώφλι της φτώχειας βρίσκεται στα 866 ευρώ.

Ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ αναφέρει πως: «Η πρόταση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ περιλαμβάνει το 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της σχετικής φτώχειας και επιπλέον λαμβάνει υπόψιν την αύξηση της παραγωγικότητάς της εργασίας το 2023 και βεβαίως τον εκτιμώμενο πληθωρισμό για το 2024.

Αποκλίσεις καταγράφονται όμως και μεταξύ των εργοδοτικών φορέων. Τα ποσοστά των αυξήσεων κυμαίνονται από 3,5 έως 5% δηλαδή κατώτατο από 807 έως 819 ευρώ (μεικτά).

Ο Γιώργος Καρανίκας Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, επισημαίνει: «Οι μικρομεσαίοι εργοδότες μάλιστα (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) επισημαίνουν ότι ο δρόμος για υψηλότερο κατώτατο πρέπει να συνοδεύεται από περαιτέρω μείωση των εισφορών και μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων. ατομικών επιχειρήσεων».

Τα αποκαλυπτήρια έχουν ήδη γίνει για το πρώτο ψηφίο των μεικτών αποδοχών που θα είναι το 8 ενώ το 7 φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις κυβερνητικές επιλογές ως πρώτο ψηφίο για τις καθαρές αποδοχές. Αυτό σημαίνει αύξηση 5,5% δηλαδή 823 μεικτά και 700,5 καθαρά.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας, Γιώργος Κακαριάρης: «Σήμερα δεν μπορεί να βγει ο βασικός προϋπολογισμός μιας οικογένειας για τα απαραίτητα».

Κατώτατο έως 811 ευρώ μεικτά (ή 691,3 καθαρά) προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος, εκτιμά ότι για κάθε μια ποσοστιαία μονάδα αύξησης του κατώτατου μισθού ο μέσος μισθός ανά εργαζόμενο αυξάνεται έως και 0,5%.

Κρίνεται ότι υπάρχει περιθώριο για μια συνετή αύξηση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων μέχρι 4%.

Προκειμένου να μην επιβαρυνθούν μικρές επιχειρήσεις και συγκεκριμένοι κλάδοι όπου ο κατώτατος είναι πιο διαδεδομένος το ΚΕΠΕ προτείνει έως 3 με 4 % ενώ το ΙΟΒΕ προτείνει συνετή αύξηση στην ευρύτερη περιοχή του εκτιμώμενου πληθωρισμού για το 2024.
Read More »
Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκαν οι προτάσεις των φορέων – Αύξηση από τον Απρίλιο Κατώτατος μισθός: Κατατέθηκαν οι προτάσεις των φορέων – Αύξηση από τον Απρίλιο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων ετών..

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων ετών..


Ο χειμώνας φεύγει και επίσημα σε λίγες ημέρες -αν και δεν ήρθε ποτέ πραγματικά, και αυτό γιατί η θερμοκρασιακή εικόνα των δυο πρώτων μηνών (Δεκέμβριος – Ιανουάριος) του φετινού χειμώνα ήταν πραγματικά πολύ θερμή. Κάτι ανάλογο αναμένεται και για τον Φεβρουάριο που μας αφήνει για να υποδεχτούμε την άνοιξη, η οποία, σύμφωνα με μακροπρόθεσμα στοιχεία αναμένεται τον πρώτο μήνα να έχει αρκετές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το δίκτυο 52 μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), τον φετινό Δεκέμβριο η μέση τιμή των μεγίστων ημερήσιων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα, σχεδόν στο σύνολο της χώρας σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 15 ετών.

«Ο περασμένος Δεκέμβριος είχαμε μια κατάσταση με υψηλές αποκλίσεις από τις κανονικές θερμοκρασίες με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται σε Θεσσαλία και Μακεδονία. Καταγράψαμε 3,3 βαθμούς πιο πάνω από τον μέσο όρο των κανονικών μεγίστων τιμών που είχαμε τον Δεκέμβριο. Μιλάμε δηλαδή για μια πολύ μεγάλη απόκλιση» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μετεωρολόγος διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος του meteo.gr.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τον Ιανουάριο που σε όλες τις περιφέρειες της χώρας καταγράφηκαν θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές για την εποχή. «Το σημαντικό είναι ότι οι περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, Μακεδονία, Θράκη αλλά και η Θεσσαλία είχαν τις μεγαλύτερες αποκλίσεις δηλαδή 2,5 βαθμούς πάνω από τους μέσους όρους που έχουμε στη μέγιστη θερμοκρασία για τον Ιανουάριο» επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο ασυνήθιστα ζεστός χειμώνας στις χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης – το φαινόμενο δεν επηρέασε μόνο την Ελλάδα- οφείλεται στο γεγονός βρεθήκαμε εκτός πολικής δίνης, δηλαδή οι αέριες μάζες που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα.

Μεγάλη αντίθεση της βόρειας Ευρώπης με την κεντρική και νότια

Στην περίπτωση της Ελλάδας όπως και σε άλλες χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης ο πολικός αεροχείμαρρος περιόρισε τις αέριες μάζες να κινηθούν από τα βόρεια προς τα νότια. «Ουσιαστικά η κυκλοφορία ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε στις ψυχρές αέριες μάζες να κατέβουν προς τα νότια. Παρά μόνο σε αυτά τα διαλείμματα κρύου που προαναφέραμε. Οι ψυχρές αέριες μάζες από τη Σκανδιναβία και τη βόρεια Ρωσία που επηρεάζουν την Ελλάδα έμειναν εκεί όπου είχαμε και βαρύ χειμώνα. Υπήρξε επομένως μια μεγάλη αντίθεση της βόρειας Ευρώπης με την κεντρική και νότια. Αυτό είναι καλό για το ενεργειακό πρόβλημα αλλά κακό για την αγροτική παραγωγή» ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος.

Πριν από λίγες ημέρες το βρετανικό δίκτυο The Guardian δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία ο Φεβρουάριος, που μας αφήνει σε λίγα 24ωρα, βρίσκεται σε πορεία για να σπάσει κάθε ρεκόρ ζέστης αφού η παγκόσμια θέρμανση που οφείλεται και στον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά και στη φάση Ελ Νίνιο ανεβάζουν τις θερμοκρασίες στην ξηρά και τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.

«Ο πλανήτης θερμαίνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό. Βλέπουμε ραγδαίες αυξήσεις της θερμοκρασίας στον ωκεανό», δήλωσε ο δρ Joel Hirschi, αναπληρωτής επικεφαλής της μοντελοποίησης θαλάσσιων συστημάτων στο Εθνικό Ωκεανογραφικό Κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το εύρος με το οποίο καταρρίφθηκαν τα προηγούμενα ρεκόρ θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας το 2023 και τώρα το 2024 ξεπερνά κάθε πρόβλεψη, αν και η κατανόηση του γιατί συμβαίνει αυτό, αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενης έρευνας».


Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων ετών.. Ο πιο ζεστός χειμώνας των τελευταίων ετών.. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Για 8η φορά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Voutsaras trail στον Βουτσαρά Ιωαννίνων

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Για 8η φορά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Voutsaras trail στον Βουτσαρά ΙωαννίνωνΟι “Παρακαλάμιες Διαδρομές” διοργανώνουν για 8η φορά τους αγώνες ορεινού τρεξίματος Voutsaras trail στον Βουτσαρά Ιωαννίνων, την Κυριακή 7 Απριλίου 2024.

Σας περιμένουμε να γνωρίσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής, αγωνιζόμενοι σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια, επιλέγοντας τη διαδρομή της αρεσκείας σας, 11 KM, 21 KM και 40 KM.

Οι φίλοι της πεζοπορίας, έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν στην -μη αγωνιστικού χαρακτήρα -διαδρομή των 5 ΚΜ ενώ για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας 1 ΚΜ

Ο αγώνας τέλει υπό την αιγίδα του Δήμου Ζίτσας και σε συνεργασία με τον σύλλογο δρομέων Ιωαννίνων.

Εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, έως τις 26 Μαρτίου 2024

https://cutt.ly/parakalamies24

Read More »
Για 8η φορά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Voutsaras trail στον Βουτσαρά Ιωαννίνων Για 8η φορά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Voutsaras trail στον Βουτσαρά Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννη Γεωργίου για τις πολιτικές της Κυβέρνησης

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννη Γεωργίου για τις πολιτικές της ΚυβέρνησηςΗ σημερινή κατάσταση που όλοι οι πολίτες βιώνουμε, τόσο στον ακριτικό μας νομό όσο και σε όλη τη χώρα είναι αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων πολιτικών της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη.

Το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έκλεισε, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ξεπουλήθηκε, το νοσοκομείο Φιλιατών υπολειτουργεί σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ο πρώτος πολίτης του δήμου Φιλιατών όταν υπήρξε ανάγκη δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή νοσηλεία.

Κανένα μεγάλο έργο υποδομής δεν έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια, (ο περιφερειακός Ηγουμενίτσας και η σύνδεση της Εγνατίας με Πρέβεζα και νότια Αλβανία καρκινοβατούν, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας καταργήθηκε ακόμα και ως σχεδιασμός από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό)).

Η ακρίβεια και η υπερφορολόγηση εξανεμίζουν τα εισοδήματα, η νέα μετανάστευση επιστημόνων έχει πάρει διαστάσεις. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας δίνουν αγώνα επιβίωσης. Τα θύματα των εγκλημάτων των Τεμπών και των παρακολουθήσεων περιμένουν δικαίωση. Η χώρα μας πλέον έχει απωλέσει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο της ελευθερίας του τύπου, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων (σύμφωνα με το Ευρωψήφισμα κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ).

Απέναντι σε όλα αυτα... αλαζονεία, κυνισμός, ανομία, συγκάλυψη, επικοινωνιακή διαχείριση….

Το σύστημα Μητσοτάκη μαζί με τους ντόπιους βραχίονες του, έχει βλάψει τη χώρα και τη Θεσπρωτία μας σε τέτοιο βαθμό που η δημογραφική κατάρρευση του νομού μας είναι από τις μεγαλύτερες στην επικράτεια. Ζήτημα αν υπάρχουν 40 χιλ. κάτοικοι στο νομό σήμερα με 15 χιλ. ψηφοφόρους, με το μέσο κατακεφαλήν εισόδημα της υποπεριφέρειας Θεσπρωτίας να βρίσκεται στην προτελευταία θέση (σύμφωνα με στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 2023) σε όλη την Ε.Ε. περίπου στο 40% του μέσου Ευρωπαϊκού εισοδήματος (σύμφωνα με τα Στοιχεία EUROSTAT 2023) . Για τον τοπικό βουλευτή όλα τα παραπάνω είναι ψιλά γράμματα, μόνιμες ασχολίες: μικροεξυπηρετήσεις, εξαγορά συνειδήσεων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μνημόσυνα…

Είναι μέγιστη ανάγκη λοιπόν της κοινωνίας μας που στενάζει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η Πολιτική Αλλαγή.

Tο ΠΑΣΟΚ που αυτή τη στιγμή είναι η πραγματική Αξιωματική Αντιπολίτευση, μαζί με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, είναι εκείνο το κίνημα των πολιτών, εν όψη και των ευρωεκλογών, που καλείται να φέρει ξανά στον Ήλιο της Ανάπτυξης και της Ευημερίας το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, τους νέους μη προνομιούχους, τη μεσαία τάξη, όλους εμάς που αγωνιζόμαστε καθημερινά στην εργασία μας και στην επιχείρηση μας για ένα καλύτερο μέλλον με αξιοπρέπεια και περηφάνια.
Read More »
Σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννη Γεωργίου για τις πολιτικές της Κυβέρνησης Σχόλιο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας Γιάννη Γεωργίου για τις πολιτικές της Κυβέρνησης Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Π. Νταής: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Π. Νταής: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνηΤιμή και ευθύνη για τον ίδιο χαρακτήρισε την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής.

Ο νέος πρόεδρος ευχαρίστησε το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη και τόνισε ότι στόχος όλων είναι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της αυτοδιοίκησης, την αυτοτέλεια και την ενδυνάμωσή της.

«Με το ομόφωνο αποτέλεσμα γίνεται σαφές ότι προχωράμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε την ενδυνάμωση των δήμων, την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου. Σε αυτό ον αγώνα δεν περισσεύει κανείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νταής.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας, σημείωσε, δείχνει ότι η ευθύνη όλων είναι αυξημένη αλλά αποτυπώνει και την βούληση «να βαδίσουμε ενωμένα, να γίνουμε πιο δραστήριοι και πιο αποτελεσματικοί».

Τέλος σημείωσε ότι η ΠΕΔ θα επιδιώξει να αναδείξει τα ζητήματα της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου και να σταθεί αρωγός κυρίως στους μικρότερους δήμους.
Read More »
Π. Νταής: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη Π. Νταής: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Στην Παραμυθιά ο Πύρρος Δήμας

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Στην Παραμυθιά ο Πύρρος ΔήμαςΣτην Παραμυθιά βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ήπειρο, ο κορυφαίος ολυμπιονίκης της άρσης βαρών και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πύρρος Δήμας.

Ο Πύρρος Δήμας επιστέφτηκε το Δημαρχείο οπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θανάση Ντάνη με τον οποίο συνδέεται με φιλική σχέση, στην συνέχεια βρέθηκε στο 1ο δημοτικό σχολείο οπου μίλησε σε μαθητές για τον αθλητισμό, ενώ πραγματοποίησε επίσκεψη και στον Μητροπολίτη Παραμυθιάς κ. Σεραπίωνα.

Ο Πύρρος Δήμας κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του οπλαρχηγού των βαλκανικών αγώνων Νικόλαο Κοτούπη, με αφορμή την σημερινή 111η επέτειο από την απελευθέρωση της Παραμυθιάς, ενώ τέλος πραγματοποίησε περιοδεία στην αγορά της Παραμυθιάς οπου συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες.

Read More »
Στην Παραμυθιά ο Πύρρος Δήμας Στην Παραμυθιά ο Πύρρος Δήμας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Δημοτική Αστυνομία: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1.213 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Δημοτική Αστυνομία: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1.213 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1.213 θέσεις μόνιμου προσωπικού στην Πανεπιστημιακή, Τεχνολογική και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύεται προκήρυξη για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας τα τελευταία 14 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες ήταν το 2010.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η 1Κ/2024 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας χιλίων διακοσίων δεκατριών (1.213) θέσεων μόνιμου προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Αστυνομία, σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021.
Σύμφωνα με τον πίνακα θέσεων, ζητούνται208 θέσεις ΠΕ
218 θέσεις ΤΕ
787 θέσεις ΔΕ

1ον. Πιστοποίηση Αγγλικών

Ο μόνος τρόπος για να την πάρετε πριν κλείσουν οι αιτήσεις είναι ένας στην Ελλάδα. Η Πιστοποίηση Αγγλικών της goLearn που βγαίνει σε 2 ημέρες.

2ον. Πιστοποίηση Υπολογιστών

97% επιτυχία στις εξετάσεις

Κριτήρια

Στην προκήρυξη υπάρχει ηλικιακά όριο και σωματικά κριτήρια, ενώ οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μία σειρά από ειδικές εξετάσεις και δοκιμασίες. Πιο συγκεκριμένα, συμμετοχή θα μπορούν να δηλώσουν μόνο όσοι πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια και είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικία μετρείται βάσει της χρονολογίας γέννησης του κάθε υποψηφίου και όχι της ακριβής ημερομηνίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 1989 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2005.

Οι υποψήφιοι για τη δημοτική αστυνομία θα πρέπει επίσης να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,63 μ. οι γυναίκες και 1,70 μ. οι άνδρες και να έχουν την ψυχική και σωματική υγεία, καθώς και τα διανοητικά προσόντα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης τους. Οι υποψήφιοι που κρίνονται κατάλληλοι υγειονομικά υποβάλλονται σε αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στις αθλητικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες και συνέντευξη, ώστε να ερευνηθούν ιδίως η κρίση, η αντίληψη, η προσαρμοστικότητα στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις και απαιτήσεις, ο βαθμός ετοιμότητας, η αυτοκυριαρχία, η συναισθηματική σταθερότητα, και η δομή της προσωπικότητας.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Ποια πτυχία-απολυτήρια συμμετέχουν

Ο ανταγωνισμός για τις 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία θα είναι μεγάλος, καθώς, γίνεται δεκτό οποιοδήποτε πτυχίο ή απολυτήριος τίτλος λυκείου. 
Πιο συγκεκριμένα, τα κατά κλάδο και ειδικότητα τυπικά προσόντα διορισμού του ειδικού ένστολου προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας είναι τα εξής:
Για τον κλάδο ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής.
Για τον κλάδο ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Το πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής
Για τον κλάδο ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας: Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 (ΙΕΚ ή Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) ήΕπαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης ΙΕΚ. ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 4 ΕΠΑ.Λ. ή
Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β΄ κύκλου Σπουδών ή
Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) ή
Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή
Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Εργοδηγών [άρθρο 1 ν.δ. 580/1970, (Α΄ 139)] ή
Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης ή
άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Read More »
Δημοτική Αστυνομία: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1.213 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια Δημοτική Αστυνομία: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 1.213 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Αύξηση 70 ευρώ στις αποδοχές αιρετών ΟΤΑ

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Αύξηση 70 ευρώ στις αποδοχές αιρετών ΟΤΑMε την απάντηση που έδωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο Υπουργείο Εσωτερικών οι αποδοχές των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αυξάνονται κατά 70 ευρώ από 1/1/24

Το ΓΛΚ παραπέμπει στις διατάξεις του άρθρου 20 του νόμου 5045/ 2023 και τις οδηγίες της αρ. 2/ 97758/ΔΕΠ/19 -10-2023 διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ΑΔΑ:Ψ167Η-Θ16 σύμφωνα με την οποία «η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 € και προστίθεται στους βασικούς μισθούς χωρίς να επηρεάζεται ο τρόπος με τον οποίον αυτοί διαμορφώνονται βάσει των αναφερόμενων διατάξεων δηλαδή χωρίς συνυπολογισμό της προσαύξησης των 70 € κατά τη διενέργεια του οποίου προβλεπόμενου στις αναφερόμενες διατάξεις πολλαπλασιασμού για την διαμόρφωση του κάθε βασικού μισθού».

Κατόπιν των ανωτέρων από 1 Ιανουαρίου 2024 λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρονται ρητά στην παράγραφο 2 του άρθρου 22 του νόμου4354/2015, το ποσό των 70 € θα προσαυξήσει τις διαμορφωθείσες κατά την 31/12/23 αποδοχών αυτών.
Read More »
Αύξηση 70 ευρώ στις αποδοχές αιρετών ΟΤΑ Αύξηση 70 ευρώ στις αποδοχές αιρετών ΟΤΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Ετήσια γιορτή και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Ετήσια γιορτή και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου στις 17 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάνω από 400 απόδημοι Ηπειρώτες, οι οποίοι απόλαυσαν φαγητό, ποτό και γλέντι με ηπειρωτικούς ήχους, με την κομπανία του Μιχάλη Μπραχόπουλου και του Γιάννη Παπακώστα. Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου έχει προσφέρει πολλά, από το 1981 που ιδρύθηκε, και η μεγάλη συμμετοχή των Ηπειρωτών απέδειξε τη εκ νέου το μεγάλο ενδιαφέρον, τη στήριξη και την αγάπη των αποδήμων τόσο στο Σύλλογο όσο στην ανάδειξη του πολιτισμού και των παραδόσεων της Ηπείρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόξενος της Ελλάδος στο Βέλγιο Ζιαρμπάλης Βασίλειος, η Υπουργός Συντάξεων και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης της βελγικής κυβέρνησης Karine Lalieux, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών Κοτσαρίδης Φίλιππος και Πρόεδροι Ελληνικών Συλλόγων, η παρουσία των οποίων συνέβαλε ακόμη περισσότερο στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ελληνικών κοινοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, κ. Κωνσταντίνος Ντιναλέξης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πολύ συγκινημένος σήμερα γιατί μετά από αρκετό καιρό καταφέραμε να ανταμώσουμε οι Ηπειρώτες του Βελγίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους , τους κυρίους Ν. Μούτσιου, Α. Σκούρα και Ν. Κολούση που ίδρυσαν το Σύλλογο και εμείς, η νεότερη γενιά, τον αναβιώνουμε και συνεχίζουμε το έργο τους. Η εκδήλωσή μας γίνεται πάντα κοντά στην 21η Φεβρουαρίου, την ημέρα απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον Τουρκικό ζυγό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επισήμους μας, που τιμούν με την παρουσία τους την εκδηλώσή μας αλλά και του αδελφούς Συλλόγους Θρακιωτών, Κρητών και Ποντίων. Από την Ελλάδα θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Αδελφότητα Σκλιβανιτών για την βοήθεια τους στη διοργάνωση της σημερινής μας εκδήλωσης.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλό μας Β. Μπούρμπο, στους μικρούς μας χορευτές και σε όλους τους εθελοντές μας που έδωσαν την ψυχή τους για τη σημερινή εκδήλωση.

Ξεκινάει μια νέα περίοδος για το Σύλλογο Ηπειρωτών Βελγίου. Στόχος μας να σταθούμε δίπλα στους αποδήμους Ηπειρώτες και με τις δράσεις μας να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τον Τόπο μας, ο οποίος είναι πάντα στην καρδιά μας».

Read More »
Ετήσια γιορτή και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου Ετήσια γιορτή και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Αύριο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024» - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024
Αύριο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024» - Αναλυτικά το πρόγραμμα


H Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει την  εκδήλωση «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024»  την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Η εκδήλωση φέτος είναι αφιερωμένη στα Μαρτυρικά Χωριά της Ηπείρου.
Φέτος, θα παρουσιάσουν την "Πίτα του Ηπειρώτη", οι ηθοποιοί Ηλίας Γκογιάνος και Δανάη Φώτη. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός και πιστεύουμε, είμαστε σίγουροι, πως θα αποδώσουν μοναδικά τα κείμενα του Γιάννη Βέλλη & Χρήστου Τούμπουρου. 
Σας περιμένουμε όλους στην "Πίτα του Ηπειρώτη 2024", στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.). 
Την μεγαλύτερη εκδήλωση της Ηπειρωτικής Αποδημίας, από την "Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (Π.Σ.Ε.).

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Έναρξη: «Βγήκα Ψηλά και πλάγιασα» - «Στο Σούλι βγαίνει ο Αυγερινός»
Κλαρίνο Θοδωρής Γεωργόπουλος. Τραγούδι Κώστας Τζίμας

1η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ
Κομπανία Τάσου Μαγκλάρα
Τάσος Μαγκλάρας κλαρίνο, Αλέξανδρος Μαγκλάρας τραγούδι, Ηλίας Μούτσιος κρουστά, Βαγγέλης Χουσέ βιολί, Νίκος Χαλκιάς λαούτο.
«Σήκω Δημήτρω μ’ κι άλλαξε»
Ελένη Βίτσα
«Εσείς βουνά της Κορυτσάς»
Βαγγέλης Κώτσου
«Λυγαριά Πορτοκαλιά»
Χορωδία Π.Σ.Ε.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. α. Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Άρης Κατσινέλης
β. Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς
Χρήστος Δημητρίου
2. α. Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου
Έφη Ρούτη, Βασίλης Τσούνης
β. Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου
Βασίλης Τσούνης, Έφη Ρούτη
3. Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων «Ο Πύρρος»
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
4. Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
5. Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
6. α. Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού
Ζωή Τσούνη
β. Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών
Κώστας Τομαράς, Μαρία Βασιλάκη
7. α. Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου
Νίκος Ζέκης, Εμμανουέλλα Γεωργούση
β. Σύλλογος Διβριωτών Β. Ηπείρου
Αμαλία Ρέτζιου
8. Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών
Βασίλης Καλατζής
9. Σύλλογος Σαρακατσαναίων Νομού Θεσπρωτίας
Αλέξανδρος Γιαννακός
10. Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ»
Εμμανουέλα Γεωργούση

2η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΟΥΛΙ – ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Κομπανία Τάσου Μαγκλάρα
Τάσος Μαγκλάρας κλαρίνο, Αλέξανδρος Μανγκλάρας τραγούδι, Ηλίας Μούτσιος κρουστά, Βαγγέλης Χουσέ βιολί, Νίκος Χαλκιάς λαούτο.
«Τρία Μπαϊράκια»
Χορωδία Π.Σ.Ε.
«Οσμαντάκας»
Αλέξανδρος Μαγκλάρας
«Αργυροκαστρίτικο»
Οργανικό
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Νεοχωρόπουλο «Δουρούτη»
Ροζαλία Νούση
2. Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων Στέργιος Ζιώγας
3. Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων «Ο Πύρρος»
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
4. Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας «ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ»
Εμμανουέλα Γεωργούση
5. Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
6. Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης
Βαρβάρα Μπότσαρη, Θοδωρής Μπότσαρης
7. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρβουναρίου Λαμπρινή Δήμα
8. Ένωση Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης Π. Φαλήρου « Η ΤΙΤΑΝΗ»
Χρήστος Λιόντης
9. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παγκρατίου Παραμυθιάς Παναγιώτης Παππάς
10. Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγ. Κοσμάς» Λιβαδειάς-Δ. Φοινικαίων Αυλώνας
Δημήτρης Τσαρκοβίστας - Ιουλία Τζαφέρη
«Το ‘μαθες μωρ’ δόλια μάνα»
Εργαστήρι Πολυφωνίας Π.Σ.Ε.
– Κυρατζής ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης

3η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΣΟΒΟ – ΣΥΡΡΑΚΟ – ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ
Κομπανία Βασίλη Γεραγόρη
Βασίλης Γεραγόρης κλαρίνο, Κώστας Γεραγόρης κρουστά, Γιώργος Νικόπουλος λαούτο, Κώστας Κωσταγιώργος βιολί.
«Θάλασσα πλατιά»
Ανδρέας Μεσοβίτης
«Θέλω να ρίξει μια βροχή»
Νίκος Καλαμίδας
«Μήλο μου χρυσό μου μήλο»
Νίκος Καλαμίδας
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. Πανηπειρωτική Ένωση Ν. Καβάλας
Γεώργιος Καραγεωργίου
2. Συλλογος Τυφλών και Φίλων Ηπείρου «Ελπίδα»
και Φάρος Τυφλών Ελλάδος
Χριστίνα Μαλάμου
3. Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών
Αλέξανδρος Χάιδας, Ελευθερία Λάμπρη
4. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Μηλιωτών Ιωαννίνων «Οι Μέρανοι» Μαριλένα Τζαλονίκου
5. Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων και Περιχώρων
Νίκος Γκρίτζαλης
6. Εν Αθήναις Σαρακατσαναίοι Ηπειρώτες
Γεώργιος Γεωργίου
7. Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου
Άρης Κατσινέλης
8. Αδελφότητα Ρωμανιωτών Αττικής Λάκκα Σούλι
Θοδωρής Τζαρτζούλης
9. Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου
Βασίλης Τσούνης, Έφη Ρούτη
10. Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς
Χρήστος Δημητρίου

4η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΡΤΑ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ
Κομπανία «Λαλητάδες»
Δημήτρης Ρίζος κλαρίνο, Κώστας Κωσταγιώργος βιολί, Δημήτρης Ρίζος του Κλέωνα λαούτο, Ματίνα Τζήκα τραγούδι-κρουστά, Δημήτρης Τσίπρας τραγούδι.
«Άρτα μ’ γιατί δε χαίρεσαι»
«Τζουμέρκα μου περήφανα»
«Πρεβεζάνικο συρτό»
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Αναργύρων Άρτας Γιάννης Σαπλαούρας
2. Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας
Γιάννης Σαπλαούρας
3. Λύκειο Ελληνίδων -Παράρτημα Άρτας
Γιάννης Σαπλαούρας
4. Αδελφότητα Ανωγειατών Φιλιππιάδας
Γλυκερία Τσίρκα
5. Δήμος Πρέβεζας
Αλέξανδρος Καρτεζίνης
6. α. Πανηπειρωτικός Σύλλογος Εύβοιας
Κώστας Φρυγανιώτης
β. Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Αμμουδιάς Σπλάντζας
Χρύσα Ευθυμίου
7. Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου
Έφη Ρούτη, Βασίλης Τσούνης
8. Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού
Κώστας Τομαράς
9. Σύλλογος για τη διάδοση και διάσωση του πολιτισμού της Άρτας Β. Ηπείρου «Το Μοναστήρι της Παναγιάς»
Άρης Κατσινέλης
10. Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης
Άρης Κατσινέλης
Αναγγελία Επισήμων
Χαιρετισμός του Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας, Αθανάσιου Παπαδόπουλου
Τραγούδι: «Παραμυθιά γιατί φορείς τα μαύρα», Σάββας Σιάτρας
Ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Σ.Ε. Χρυσόστομου (Μάκη) Κιάμου-Χήτου
Τραγούδι: «Κλαίνε, θρηνούνε τα βουνά», Δημήτρης Τσίπρας

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

5η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κομπανία Θοδωρή Γεωργόπουλου
Θοδωρής Γεωργόπουλος, κλαρίνο, Μιχάλης Ζάμπας, τραγούδι-λαούτο, Παναγιώτης Ξυδέας, βιολί, Θοδωρής Τσούνης, κρουστά.
Χορεύουν:
«ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ» ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Βασιλάρας
«Καραγκούνα»
«Τρικαλινή μου πέρδικα»
Μιχάλης Ζάμπας
Μπεράτι. « Κοντούλα η βλάχα»
Ελένη Βίτσα
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων «Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» Βασίλης Βασιλάρας
Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου
Σωκράτης Παππάς
«Θεσσαλική Ένωση» Θριασίου Πεδίου
Βαγγέλης Παππάς
Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής
Μαριλένα Λαζαροπούλου
Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής
Δέσποινα Γερμόλα
«Ένα πουλί θαλασσινό».
Το αποδίδει το Εργαστήρι Πολυφωνίας της Π.Σ.Ε.
Κυρατζής: Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης

6η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΩΓΩΝΙ
Κομπανία Θοδωρή Γεωργόπουλου
Θοδωρής Γεωργόπουλος, κλαρίνο, Μιχάλης Ζάμπας, τραγούδι-λαούτο, Παναγιώτης Ξυδέας, βιολί, Θοδωρής Τσούνης, κρουστά.
«Όλες οι χώρες τα χωριά»
«Μπεράτι»
«Κλέφτες»
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου
Νίκος Ζέκης, Εμμανουέλλα Γεωργούση
2. Αδελφότητα Αετόπετρας Δωδώνης
Νίκος Ζέκης
3. Πολυφ. & Χορ. Όμιλ. Κοσσοβίτσας Άνω Δερόπολη
Βασιλική Σέντη
4. Συλλογος Βορειοηπειρωτών Δήμου Φυλής
Παναγιώτα Σκεύη
5. Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρόπολη»
Ευδοξία Πάσχου
6. α. Συλλ. Αρτινών Β. Ηπείρου «Η Άρτα μου»
Νίκος Ζέκης
β. Πολιτιστική Ένωση Βουθρωτό
Νίκος Ζέκης
7. Σύλλογος Διβριωτών Βορείου Ηπείρου
Νίκος Ζέκης
8. Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών
Κώστας Τομαράς, Μαρία Βασιλάκη
9. α. Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου
Απόστολος Γεωργίου
β. Ομοσπονδία Μουργκάνας
Απόστολος Γεωργίου
10. Αδελφότητα Ηπειρωτών Ν. Μάκρης-Μαραθώνα-Ραφήνας-Πικερμίου «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»
Νίκος Ζέκης

7η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΟΝΙΤΣΑ
Κομπανία Αντώνη Κακούρη
Αντώνης Κακούρης κλαρίνο, Φάνης Κατσιώτας τραγούδι, Χρήστος Ευαγγέλου ακορντεόν, Βαγγέλης Μπακρής λαούτο, Νίκος Κατσαρός κρουστά.
«Παπά Γιώργης»
«Ένα παλικαράκι ρούσο κι όμορφο»
«Δυο δυο κι άλλα δυο – Τάξε κερί στην Παναγιά»
ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ / ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ
1. Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»
Νίκος Τριανταφύλλου
2. Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Παιανίας
Νίκος Τριανταφύλλου
3. Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης
Νίκος Τριανταφύλλου, Νίκος Ζέκης
4. Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου
Νίκος Παπαδιώτης, Βαγγέλης Κουτσοπάνος
5. Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα
Σωκράτης Παππάς
6. Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών
Φάνης Μεντής
7. Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ»
Ηλίας Ντίνος
8. Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας
Βασιλική Τάγκα-Τσώλα
9. Σύλλογος Ηπειρωτών Αρτέμιδος
Κώστας Χονδρογιώργος
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ «ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΜΑ»
Χορός για όλους
Ο Γιάννης Καψάλης, ο Νίκος Ζωιδάκης με τον Μάκη Τσίκο και
όλο το μουσικό επιτελείο σε μια πανελλαδική μουσική πανδαισία.
Θεσσαλοί, Ηπειρώτες, Κρήτες, όλοι μαζί, με τραγούδι και χορό, αδέρφωμένοι, συνοδοιπόροι και συνδημιουργοί πολιτισμού.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οργανωτική Επιτροπή: Διοικητικό Συμβούλιο Π.Σ.Ε.
Επιμέλεια Προγράμματος: Χρήστος Τούμπουρος, Έφορος Πολιτισμού Π.Σ.Ε.
Κείμενα: Γιάννης Βέλλης, Χρήστος Τούμπουρος
Παρουσίαση: Ηλίας Γκογιάνος, Δανάη Φώτου
Διδασκαλία και Διεύθυνση Παραδοσιακής Χορωδίας Π.Σ.Ε.: Βαγγέλης Κώτσου
Διδασκαλία και Διεύθυνση του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της Π.Σ.Ε.:
Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Επιλογή Χορευτικού Προγράμματος: Χρήστος Τούμπουρος, Μαρίνα Τζάκου
Ροή Προγράμματος: Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Μαρίνα Τζάκου, Νίκος Ζέκης, Ελένη Ντάσιου
Υπεύθυνοι Χορευτικών: Σωκράτης Τσατσούλης, Έφη Ρούτη
Γραμματεία: Όλγα Φώτη
Γραφιστική Επιμέλεια Εκδόσεων: Ματίνα Χελιδώνη
Ηχητική Κάλυψη: «Ήχος» Κώστας Καμβίσης
Θερμές ευχαριστίες στον Ηπειρώτη καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών, Θεόδωρο Παπαγιάννη, για την προσφορά του έργου του, για τη δημιουργία της αφίσας.
"ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ"
Η Κορυφαία Οργάνωση των Απόδημων Ηπειρωτών
Κλεισθένους 15 -105 52 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 2103243822 – 2103241137
e-mail: info@panerirotiki.com-www.panepirotiki.com
Πρόεδρος: Μάκης Κιάμος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Κώστας Ζηκόπουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Γενικός Γραμματέας: Σωτήρης Κολιούσης
Ειδικός Γραμματέας: Δονάτος Γκέλιας
Ταμίας: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
Αναπληρωτής Ταμίας: Σωκράτης Τσατσούλης
Έφορος Τύπου: Γιάννης Βέλλης
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Μαρίκα Γκόνη
Έφορος Πολιτισμού: Χρήστος Τούμπουρος
Έφορος Πνευματικού Κέντρου: Νατάσα Κοντούλη
Μέλη: Νίκος Γιαννούλης, Χριστόφορος Ευθυμίου, Νίκος Ζέκης, Μηνάς Ζέρβας, Αντώνης Κοντός, Κώστας Λάππας, Κώστας Λιάγκος, Γιάννης Νάκης, Μαρίνα Τζάκου, Γιώργος Τζομάκας, Αλέξανδρος Σπύρου, Ηλίας Χρηστάκος, Δημήτρης Σούκης, Παύλος Χρήστου.
Read More »
Αύριο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024» - Αναλυτικά το πρόγραμμα Αύριο η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2024» - Αναλυτικά το πρόγραμμα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2024 Rating: 5

Σελίδες