Συνελήφθη στη Σαγιάδα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Συνελήφθη στη Σαγιάδα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (18-10-2021) το απόγευμα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Σαγιάδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών αλλοδαπός, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος τού αλλοδαπού εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γαλλικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη στη Σαγιάδα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη στη Σαγιάδα με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
47 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 37
ΠΕ Πρέβεζας 7


Read More »
47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 47 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021


Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Φιλιατών και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε και φέτος την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2021). H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δρέπανο (Μακρυγιάλι) Ηγουμενίτσας την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου με την συμμετοχή παιδιών από το ΚΔΑΠ-μεΑ «Το Εργαστήρι». Το θέμα της φετινής γιορτής ήταν η «Παράνομη παγίδευση & εμπορία πουλιών».

Τα παιδιά ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για της παράνομες δραστηριότητες, όπως την παράνομη θανάτωση, δηλητηρίαση, παγίδευση και εμπορία των άγριων πτηνών που συμβαίνει σε ορισμένες χώρες της ΕΕ καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις τους.

Με τα τηλεσκόπια πραγματοποιήθηκε παρατήρηση των πουλιών στη λιμνοθάλασσα Βατάτσα και διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές ευθύνης του Φορέα. Τα είδη που παρατηρήθηκαν ήταν φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνοι, λευκοτσικνιάδες, σταχτοτσικνιάδες, λαγγόνες, κορμοράνοι κλπ.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις στο προσεχές μέλλον.


Read More »
Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Γιορτάστηκε και στην Ηγουμενίτσα η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2021 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021

Ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Read More »
Ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Ξεκινούν τα μαθήματα στη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας στη συγχώνευση τμημάτων

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας στη συγχώνευση τμημάτων


Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προβεί σε συγχώνευση τμημάτων σε σχολεία πανελλαδικά, το ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του γυμνασίου Παραμυθιάς, ενημέρωσε και αιτήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας να καταθέσει αρμοδίως την επιστημονική του άποψη.

Η συγχώνευση τμημάτων διδασκαλίας εν μέσω πανδημίας, μας βρίσκει αντίθετους, καθώς η συγκέντρωση μεγαλύτερου αριθμού μαθητών στα ήδη πολυάριθμα σε άτομα τμήματα, καθιστά τον κίνδυνο διασποράς ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα να απειλείται η επιδημιολογική εικόνα τόσο του σχολείου αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, διαμέσου των οικογενειών των μαθητών αλλά και των καθηγητών τους.

Ευελπιστούμε το υπουργείο Παιδείας, να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά να αναζητήσει πιο ασφαλείς λύσεις για την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους.

Εκ μέρους του Δ. Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Οικονομίδης Πέτρος
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τάσιος Νικόλαος
Read More »
Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας στη συγχώνευση τμημάτων Αντίθετος ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας στη συγχώνευση τμημάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική Έκθεση

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική ΈκθεσηΣτην 20η Πανηπειρωτική Έκθεση που πραγματοποιείται στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2021, συμμετέχει και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του και στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών στην Ήπειρο.

Στο περίπτερο της Ο.Λ.ΗΓ., οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες του λιμένα.
Read More »
Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική Έκθεση Συμμετοχή της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. στην Πανηπειρωτική Έκθεση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος


Στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό του Φορέα Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Πρόεδρος επανεξελέγη ομόφωνα ο κύριος Δημάκος Δημήτριος, εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη :
Πρόεδρος : Δημάκος Δημήτριος (εκπρόσωπος του Δήμου Ηγουμενίτσας
Αντιπρόεδρος : Ντρίτσου Μαρία (εκπρόσωπος του Δήμου Σουλίου)
Γενικός Γραμματέας : Γκίκας Θωμάς (εκπρόσωπος του Δήμου Φιλιατών)
Ταμίας : Παππάς Πέτρος (εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας)
Μέλος : π. Ελευθέριος Κωνσταντής (εκπρόσωπος Ιεράς Μητροπόλεως)
Μέλος : Πιτούλης Θωμάς (εκπρόσωπος της Π.Ε. Θεσπρωτίας)
Μέλος : Ζιάγκου Κων/να (εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Π. ΑΡΙΑΔΝΗ)

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία

Από το Κέντρο Πρόληψης ΑΡΙΑΔΝΗ
Read More »
Επανεξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος Επανεξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Π. Αριάδνη ο Δημήτρης Δημάκος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους


Οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη
– Προέδρου και Μελών Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας
– Προέδρων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και Μελών Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, καθώς και των
– Συνέδρων,
θα διεξαχθούν την Κυριακή 24-10-2021 από ώρα 8:00 έως ώρα 19:00.

Read More »
Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους Την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας - Δείτε τους υποψήφιους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

23 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
23 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (18-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (23) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(16) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή (13) προστίμων ύψους -300- ευρώ και (3) προστίμων ύψους -150- ευρώ, ως εξής:
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-10- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(7) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή ισάριθμων προστίμων των -300- ευρώ για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-2- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
23 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 23 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας ΣελεύκειαςRead More »
Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Έναρξη μαθημάτων παραδοσιακού χορού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Από την 1η Νοεμβρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Από την 1η Νοεμβρίου οι χειμερινές εκπτώσειςΤον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις για το 2021.

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες δηλαδή έως τις 15 Νοεμβρίου.

Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή 7 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον νόμο, την περίοδο των εκπτώσεων, εκτός από την παλιά και τη νέα μειωμένη τιμή, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ποιες Κυριακές θα ανοίξουν τα μαγαζιά

Όπως έχει οριστεί τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και σούπερ μάρκετ. Αυτές είναι, 7 Νοεμβρίου, 12 Δεκεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου.

Η 26η Δεκεμβρίου φέτος πέφτει την τελευταία Κυριακή πριν την Πρωτοχρονιά, μέρα αργία, επομένως τα μαγαζιά αναμένεται να είναι κλειστά.

Όσον αφορά πάντως στα σούπερ μάρκετ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει στάνταρ μοτίβο λειτουργίας για τις Κυριακές, καθώς κάθε εταιρία ακολουθεί διαφορετική πολιτική.
Read More »
Από την 1η Νοεμβρίου οι χειμερινές εκπτώσεις Από την 1η Νοεμβρίου οι χειμερινές εκπτώσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλα Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλα Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου ΗγουμενίτσαςΟ Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει το Φαρμακείο του Κ.Κάτσιου Νικόλαου για την προσφορά σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό προς το Κοινωνικό Φαρμακείο και για την συνεχή στήριξη σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Φαρμακείο δέχεται τις προσφορές σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεστε και δεν έχει παρέλθει ο χρόνος λήξης τους καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη.
Read More »
Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλα Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεά από το Φαρμακείο του Νικόλα Κάτσιου στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Εθελοντικός καθαρισμός την Παρασκευή στην παραλία Δρεπάνου

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Εθελοντικός καθαρισμός την Παρασκευή στην παραλία Δρεπάνου


Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Φιλιατών Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τη HELMEPA στο πλαίσιο του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ 18 με 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 διοργανώνει στις 22 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 09:30 πμ καθαρισμό ακτής στην περιοχή χερσόνησο Λυγιάς στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.
Στον καθαρισμό θα πάρουν μέρος είκοσι (20) μαθητές και τέσσερις (4) εκπαιδευτικοί.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την προστατευόμενη περιοχή NATURA αλλά και συζήτηση για τον εθελοντισμό.
Το ΚΕΠΕΑ/ΚΠΕ Φιλιατών θα παρέχει γάντια, σακούλες, μάσκες και απολυμαντικά.
Read More »
Εθελοντικός καθαρισμός την Παρασκευή στην παραλία Δρεπάνου Εθελοντικός καθαρισμός την Παρασκευή στην παραλία Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΑσπροκκλησίουRead More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Επίδομα 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Επίδομα 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑΆνοιξε απο χθες 1/9/2021 απο τον ΟΠΕΚΑ και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η αναβαθμισμένη ψηφιακή πλατφόρμα – συνεργασία ΟΠΕΚΑ, ΗΔΙΚΑ – που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης (επίδομα ορεινών περιοχών) σε οικογένειες, τουλάχιστον 2 ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε Ορεινές και Μειονεκτικές Περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στην διάθεση των δικαιούχων μέχρι 30-10-2021 για την υποβολή των αιτήσεων, έτους 2021. Οι πολίτες των οποίων η Αίτηση του 2020 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν ξανά για το έτος 2021 νέα αίτηση προκειμένου να εξεταστεί η πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί πλέον ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ με email (μέιλ) ή με sms θα αποστέλλεται στο τέλος η σχετική ειδοποίηση στον ενδιαφερόμενο.

Η ηλεκτρονική διαδικασία λαμβάνει υπόψη της και όσους από τους πολίτες για οποιονδήποτε λόγο δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτοί θα μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου διαπιστευμένοι υπάλληλοι θα αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν αντ’ αυτών το σύνολο της διαδικασίας μέχρι την οριστική κατάθεση και τη σχετική απάντηση.

Στο πλαίσιο της νέας αναβαθμισμένης εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η Αίτηση για το 2020 εγκρίθηκε, θα κληθούν – μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms – να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2021, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κλπ) και εν συνεχεία να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι. Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται – εφόσον απαιτηθεί- να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2021.

Το ποσό της ενίσχυσης είναι 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα του αιτούντος ανά έτος δεν υπερβαίνει τα 3000 ευρώ, ή 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το οικογενειακό εισόδημα ανά έτος κυμαίνεται μεταξύ 3000,01 έως 4.700 ευρώ.

Πληροφορίες σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση είναι διαθέσιμες στους παρακάτω συνδέσμους https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/plirofories/ και https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis/

Η διεύθυνση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας αναζητείται σε αυτό το σύνδεσμο : oreina.epidomata.gov.gr
Read More »
Επίδομα 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ Επίδομα 600 ευρώ από τον ΟΠΕΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Μ.Κάτσης: Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί ΑμεΑ από ΚΔΑΠ λόγω μη εμβολιασμού

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Μ.Κάτσης: Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί ΑμεΑ από ΚΔΑΠ λόγω μη εμβολιασμού


Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, ζητώντας να αποσυρθεί η εγκύκλιος της Υφυπουργού Εργασίας Δ. Μιχαηλίδου, με την οποία αποκλείει τους μη εμβολιασμένους συνανθρώπους μας με αναπηρία από την πρόσβαση σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)-ΑμεΑ της Θεσπρωτίας και όλης της Ελλάδας.

Ο Μάριος Κάτσης επισημαίνει ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε σε χρόνο όπου ήδη είχαν εγκριθεί τα σχετικά voucher συμμετοχής των ωφελούμενων και είχαν αρχίσει οι εγγραφές και, μάλιστα, χωρίς καμία ενημέρωση, προκειμένου γονείς, κηδεμόνες, δικαστικοί συμπαραστάτες να μπορούν να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες (λ.χ. ιατρική γνωμάτευση) ή ακόμη και να δοθεί περιθώριο να γίνει ο εμβολιασμός.

Οι παραπάνω ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας στερούν άδικα από ΑμεΑ, τις πολύτιμες υπηρεσίες που παρέχουν τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, οι οποίες είναι καθοριστικές για την αποτροπή της ιδρυματοποίησης των ατόμων μέσω των κατάλληλων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό, συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη και στηρίζοντας, παράλληλα, τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα, απειλείται η οικονομική βιωσιμότητα των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και το μέλλον των εργαζομένων τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης που κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης:
Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2021
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Θέμα: «Αποκλεισμός ατόμων με αναπηρία από ΚΔΑΠ-ΑμεΑ στη Θεσπρωτία λόγω μη εμβολιασμού και απειλή για τη βιωσιμότητα των δομών»

Στις 31/8/2021, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε τη με αριθ. 63807 εγκύκλιο, κατ’ εφαρμογή του άρ. 206 του ν.4820/2021, σύμφωνα με την οποία: «κάθε ωφελούμενος που εισέρχεται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΑμεΑ) και στα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) πρέπει υποχρεωτικά να είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊου COVID -19, τηρουμένων των οδηγιών ανά ηλικιακή ομάδα, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από την αρμόδια επιτροπή εμβολιασμού». Στην ίδια εγκύκλιο, διευκρινιζόταν ότι: «δεν έχουν υποχρέωση εμβολιασμού όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργειά του σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην υπ. αρ. Δ1Α/γ.π.ΟΙΚ.50993/2021 (ΦΕΚ 3794, Τ.Β’) ΚΥΑ».

Η παραπάνω εγκύκλιος ουσιαστικά αποκλείει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από προνομιακές δομές με ιδιαίτερη ψυχοκοινωνική συμβολή, οδηγώντας στην ουσιαστική κατάργηση των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ. Επιπλέον, δημιουργεί με παράλογο τρόπο δυο μέτρα και δυο σταθμά, καθώς αντιθέτως ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός στα ειδικά σχολεία ή δομές ειδικής αγωγής, όπου φοιτά η πλειοψηφία των ωφελουμένων των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ.

Χαρακτηριστικό, εξ άλλου, της κακοδιοίκησης και της προχειρότητας του Υπουργείου Εργασίας απέναντι στις ευάλωτες ομάδες των ατόμων με αναπηρία, είναι το γεγονός ότι η παραπάνω εγκύκλιος εκδόθηκε σε χρόνο όπου ήδη τα voucher συμμετοχής τους είχαν εγκριθεί από την ΕΕΤΑΑ και ενώ ήδη είχαν αρχίσει οι εγγραφές. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση, προκειμένου γονείς, κηδεμόνες, δικαστικοί συμπαραστάτες να μπορούν να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες (λ.χ. ιατρική γνωμάτευση) ή ακόμη και να δοθεί περιθώριο να γίνει ο εμβολιασμός.

Κατά συνέπεια, ακόμα και σήμερα, στην Περιφερειακή Ενότητας Θεσπρωτίας, υπάρχουν άτομα με αναπηρία που στερούνται τα πολύτιμα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρουν τα ΚΔΑΠ-ΑμεΑ και τα οποία αποτρέπουν την ιδρυματοποίηση των ατόμων μέσω των κατάλληλων εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που παρέχει εξειδικευμένο προσωπικό. Έτσι, υπονομεύεται η επίτευξη του στόχου της υποβοήθησης της κοινωνικής ένταξης μιας ευάλωτης πληθυσμιακά ομάδας, της ποιοτικής βελτίωσης του τρόπου ζωής τους, καθώς και της στήριξης των οικογενειών τους. Ταυτόχρονα, οι πολύτιμες δομές των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ αναμένεται να υποστούν αρνητικές οικονομικές συνέπειες, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτές, καθώς προκαλείται κλίμα ανασφάλειας για το μέλλον και την ύπαρξή τους, όταν αποκλείονται ωφελούμενοι από αυτές, με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθενται να λάβει, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός μη εμβολιασμένων ωφελούμενων ΑμεΑ από ΚΔΑΠ-ΑμεΑ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Κάτσης Μάριος
Read More »
Μ.Κάτσης: Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί ΑμεΑ από ΚΔΑΠ λόγω μη εμβολιασμού Μ.Κάτσης: Να σταματήσουν οι αποκλεισμοί ΑμεΑ από ΚΔΑΠ λόγω μη εμβολιασμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Χρυσό μετάλλιο στο Balkan Karate Championships 2021 για τον Θεσπρωτό Κοσμά Παπαγρηγορίου

Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021
Χρυσό μετάλλιο στο Balkan Karate Championships 2021 για τον Θεσπρωτό Κοσμά Παπαγρηγορίου


Τέσσερις νεαροί αθλητές του καράτε, του συλλόγου Black Belt Shotokan Κarate Στόλης Ηγουμενίτσας συμμετείχαν στο Balkan Karate Championships 2021 που έγινε στο Porec της Κροατίας.
Ο Δημήτρης Στόλης , ο Κωνσταντίνος Μπίνας , η Μαρία Στόλη και ο Κοσμάς Παπαγρηγορίου μας εκπροσώπησαν επάξια γυρίζοντας στην Ελλάδα με ένα χρυσό και ένα χάλκινο βαλκανικό μετάλλιο.


Η Μαρία Στόλη κατέκτησε το χάλκινο στην κατηγορία kumite γυναικών ενώ από τον δωδεκάχρονο Κοσμά Παπαγρηγορίου είχαμε την ευτυχία να ακούσουμε το Ελληνικό Εθνικό Ύμνο να παιανίζει μέσα στο κλειστό στάδιο Porec της Κροατίας κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων.
Περιμένουμε τη πολιτεία να σταθεί δίπλα στις οικογένειες των νέων βραβευμένων αθλητών μας .


Read More »
Χρυσό μετάλλιο στο Balkan Karate Championships 2021 για τον Θεσπρωτό Κοσμά Παπαγρηγορίου Χρυσό μετάλλιο στο Balkan Karate Championships 2021 για τον Θεσπρωτό Κοσμά Παπαγρηγορίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 19, 2021 Rating: 5

Σελίδες