Ηπειρώτικο μοιρολόι από τον Μάκη Κωνσταντίνου, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Ηπειρώτικο μοιρολόι από τον Μάκη Κωνσταντίνου, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ο συμπατριώτης μας δημοτικός οργανοπαίχτης Μάκης Κωνσταντίνου επέλεξε για άλλη μια φορά να "ντύσει" το νέο του μουσικό video clip, με εικόνες από τον τόπο μας, διαφημίζοντας με τον τρόπο αυτό την ιδιαίτερη πατρίδα του και τις ομορφιές της Θεσπρωτίας.
Αυτή τη φορά, με έναν αυτοσχεδιασμό σε Μοιρολόι της Ηπείρου, το οποίο γυρίστηκε στην περιοχή του Βραχωνά, θεά τα πανέμορφα Σύβοτα και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.

Κλαρίνο:Μάκης Κωνσταντίνου 
Λαούτο:Γιάννης Διαμάντης 
Ακορντεόν:Μίλτος Διαμάντης 
Programming-Mix-Master:Κώστας Κάκκος 
Videographer:Δημήτρης Κατσιμπόκης - Skyisthelimitcinema


Read More »
Ηπειρώτικο μοιρολόι από τον Μάκη Κωνσταντίνου, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηπειρώτικο μοιρολόι από τον Μάκη Κωνσταντίνου, με θέα το γαλάζιο του Ιονίου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Σε λειτουργία το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Σε λειτουργία το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιούΤη δυνατότητα να οργανώνουν αποτελεσματικότερα τη φροντίδα της υγείας των παιδιών θα έχουν οι γονείς και οι παιδίατροι. Συγκεκριμένα, τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας θέτουν σε παραγωγική λειτουργία το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων, το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού και το ψηφιακό Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Πρόκειται για τρεις νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τον προγραμματισμό των βασικών παιδιατρικών εμβολίων, θα αναβαθμίσουν την παρακολούθηση της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού και θα συστηματοποιήσουν τις βεβαιώσεις που εκδίδουν οι παιδίατροι για την εγγραφή των μαθητών στο σχολείο.
Η παρουσίαση των νέων ψηφιακών υπηρεσιών στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Όπως τονίστηκε, οι νέες υπηρεσίες αποτελούν το επόμενο βήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής ψηφιοποίησης στο χώρο της υγείας και αποσκοπούν στην αναβάθμιση της πρόληψης, στη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού πολιτικών υγείας, και στην ενίσχυση της διαφάνειας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η σχετική ΚΥΑ για τις τρεις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν σήμερα έχει υπογραφεί ήδη από τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενώ οι γιατροί θα μπορούν από αύριο να ξεκινήσουν την ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων των παιδιών στο ψηφιακό βιβλιάριό τους. Η διαδικασία της καταχώρησης στοιχείων εμβολιασμού θα είναι πλέον αποκλειστικά ψηφιακή ενώ οι γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet μετά τις 10 Μαΐου.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ήταν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος Υφυπουργός για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο Θοδωρής Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΗΔΙΚΑ Νίκη Τσούμα.

Οι τρεις υπηρεσίες υλοποιούνται από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αναλυτικότερα, κάθε μια από αυτές πρόκειται να λειτουργεί ως εξής:

Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων
Μέχρι σήμερα, η οργάνωση των βασικών παιδιατρικών εμβολίων γινόταν αποκλειστικά με προφορική συνεννόηση μεταξύ γιατρού και γονέων, χωρίς να καταγράφεται ψηφιακά η διενέργεια των συγκεκριμένων εμβολιασμών. Η πρακτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να μην διαθέτει δεδομένα για το πόσα παιδιά έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια.
Με το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων η Ελλάδα αποκτά για πρώτη φορά ένα πλήρες σύστημα οργάνωσης των βασικών παιδιατρικών εμβολιασμών. Μέσα από το σύστημα θα παρέχονται επιπλέον δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας. Συγκεκριμένα:
Οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για το πότε το παιδί τους πρέπει να κάνει ένα εμβόλιο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού για Παιδιά και Εφήβους, και γονείς και παιδίατροι θα έχουν πρόσβαση στο ιστορικό εμβολιασμών, για άμεση αξιολόγηση του ιστορικού του παιδιού.
Περαιτέρω, μέσα από το Μητρώο Εμβολιασμού Παιδιών και Εφήβων θα πιστοποιείται για ποιες ασθένειες έχει εμβολιαστεί ένα παιδί, πότε και από ποιον γιατρό εμβολιάστηκε. Με τον τρόπο αυτό, καθίσταται εφικτή η εποπτεία υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού για Παιδιά και Εφήβους με δεδομένα ακριβείας, ώστε να παρακολουθούνται οι δείκτες υγείας παιδιών και να διαμορφώνονται αντίστοιχα οι πολιτικές υγείας.
Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, αρχικά ο παιδίατρος θα εκδίδει μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη συνταγή για κάθε εμβόλιο και στη συνέχεια οι γονείς θα εκτελούν τη συνταγή στο φαρμακείο. Μόλις διενεργείται ο εμβολιασμός, ο παιδίατρος θα καταχωρίζει την πράξη στο Μητρώο και αυτόματα θα προγραμματίζονται τυχόν επόμενες δόσεις, με τους γονείς να λαμβάνουν αντίστοιχες ενημερώσεις μέσω SMS και e-mail. Όλες οι σχετικές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες και στην εφαρμογή MyHealth.

Ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού
Σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση, η αναπτυξιακή πρόοδος του παιδιού από την στιγμή που γεννιέται καταγράφεται σε έγχαρτα βιβλιάρια, με χειρόγραφες καταχωρίσεις των παιδιάτρων. Πλέον, με την ψηφιοποίηση του βιβλιαρίου υγείας, όλη η διαδικασία θα καταγράφεται ηλεκτρονικά από τον παιδίατρο μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και θα είναι προσβάσιμη από τους γονείς μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet.
Με τον τρόπο αυτό, η καταγραφή της αναπτυξιακής προόδου του παιδιού συστηματοποιείται, περιλαμβάνοντας όλα τα ιατρικά δεδομένα τα οποία πρέπει να καταχωρίζονται από τον παιδίατρο για κάθε ηλικιακή κατηγορία. Περαιτέρω, εξαλείφεται ο κίνδυνος απώλειας των δεδομένων σε περίπτωση που το βιβλιάριο χαθεί ή καταστραφεί.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή
Πρόκειται για ένα ακόμα φυσικό έγγραφο το οποίο ο γονέας έπρεπε να προσκομίζει με αυτοπρόσωπη παρουσία για την εγγραφή του παιδιού του στο σχολείο. Πλέον η διαδικασία έκδοσής του ψηφιοποιείται, διευκολύνοντας γονείς και παιδιάτρους.
Read More »
Σε λειτουργία το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού Σε λειτουργία το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας παιδιού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.
Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

"ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ": Εγγραφή νέων μελών

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
"ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ": Εγγραφή νέων μελών


Ο Όμιλος μας έχει κοινωνικό και διεκδικητικό χαρακτήρα, πράγμα το οποίο προκύπτει από τους καταστατικούς σκοπούς του, οι οποίοι είναι:
Α) η δημιουργία ενός ελεύθερου και αδέσμευτου βήματος προβληματισμού για τη μελέτη και αντιμετώπιση των οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, εθνικών και πολιτισμικών προβλημάτων και τη διαμόρφωση προτάσεων καθώς και για την κατά το δυνατόν ευρύτερη διάδοση και εκτενή ανάπτυξη αυτού του προβληματισμού, στα πλαίσια του αναφαίρετου δικαιώματος ελευθερίας γνώμης και έκφρασης κάθε ανθρώπου.
Β) η υποβολή τεκμηριωμένων προτάσεων στους αιρετούς ,τους τοπικούς φορείς και γενικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Θεσπρωτών εν γένει και των διαβιούντων, ανεξαρτήτως καταγωγής, στη Θεσπρωτία, ημεδαπών.

Μέλη του μπορούν να γίνουν όλοι οι άνθρωποι, δηλαδή όλων των πεποιθήσεων, όλων των κοινωνικών τάξεων και όλων των επαγγελμάτων, ανεξάρτητα από το μορφωτικό τους επίπεδο.
Στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας και των ενεργειών μας είναι οι αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του πλουραλισμού, της πολυφωνίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Όμιλος είναι μια δεξαμενή ιδεών και προτάσεων, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση προβλημάτων του Ν.Θεσπρωτίας.
Οι σκοποί του Ομίλου δεν είναι ανταγωνιστικοί προς τους σκοπούς των άλλων τοπικών φορέων.Βαδίζουμε παράλληλα, συνεργαζόμαστε και φιλοδοξούμε να βάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα λιθαράκι για την προώθηση και επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Ο Όμιλος δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο και σε κανένα πολιτικό κόμμα.
ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΥΣ. 
Καταβάλαμε προσπάθεια να εκπροσωπηθούν στον Όμιλο όλες οι τάσεις(όλες οι πεποιθήσεις) και όλες οι πρώην επαρχίες του Ν.Θεσπρωτίας(επαρχίες Θυάμιδος, Σουλίου, Φιλιατών, Μαργαριτίου).
Πιστεύουμε ότι το πετύχαμε και αυτό αποδεικνύεται από τα εγγεγραμμένα μέλη.Οποιοσδήποτε άλλος χώρος(επαγγελματικός, γεωγραφικός, κ.λ.π.) επιθυμεί να εκπροσωπηθεί στον Όμιλο, μπορεί ελεύθερα να εγγράψει μέλη.
Καταφέραμε και τον ιδρύσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας που όλοι δικαίως ενδιαφέρονται μόνο για την προστασία της υγείας τους από τον κορωνοϊό COVID-19 και για το πως θα τα βγάλουν πέρα από οικονομική άποψη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους Θεσπρωτούς,ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους, να εγγραφούν και να ενδυναμώσουν τον Όμιλο για να μπορέσει να υλοποιήσει τους καταστατικούς σκοπούς του.Με την εγγραφή τους θα δυναμώσουν τη φωνή του Ομίλου και την παρουσία του, όπου και όταν παραστεί ανάγκη.
Θα διεκδικήσουμε για τον Νομό μας δυναμικά, οργανωμένα και συλλογικά αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν, διότι είναι μια παραμελημένη , επαρχιακή και παραμεθόρια περιοχή.
ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΜΕ,ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ,ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο Πρόεδρος 
Πέτρος Γ. Ζήγος 
Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Ι. Γόγολος


Read More »
"ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ": Εγγραφή νέων μελών "ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ": Εγγραφή νέων μελών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

236 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
236 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 44
ΠΕ Θεσπρωτίας 42
ΠΕ Ιωαννίνων 116
ΠΕ Πρέβεζας 34

Read More »
236 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 236 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Kalamas River Trail 2022

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Kalamas River Trail 2022


KALAMAS RIVER TRAILS – RUN 2022
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνουμε για πέμπτη χρονιά, αθλητική εκδήλωση ορεινού τρεξίματος με αφετηρία και τερματισμό, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022.

1. Διαδρομές
Όριο συμμετοχών ανά διαδρομή:
150 δρομείς

2. Περιγραφή διαδρομών
Η αγωνιστική διαδρομή είναι χωμάτινη σε μαλακό τερέν πάνω σε μονοπάτια και παλιά καλντερίμια με σύντομα περάσματα από δασικούς/αγροτικούς δρόμους.
Το μεγαλύτερο κομμάτι όλων των διαδρομών είναι σκιασμένο.
Τα πρώτα και τα τελευταία μέτρα είναι σε άσφαλτο, εντός του οικισμού Βουτσαρά.
Οι διαδρομές είναι σηματοδοτημένες με κορδέλες και πινακίδες, καθώς επίσης θα υπάρχουν και εθελοντές για διευκολύνουν τους δρομείς σε καίρια σημεία.

3. Αφετηρία – Τερματισμός – Απονομές
Η εκκίνηση, ο τερματισμός και οι απονομές θα γίνουν στο Δημοτικό σχολείο του Βουτσαρά, στον προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
Η Γραμματεία θα βρίσκεται στο σημείο Εκκίνησης – Τερματισμού από τις 8.00, μόνο για παραλαβή των BIBS και του τσιπ χρονομέτρησης.
Την ημέρα της εκδήλωσης δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές, ή πληρωμές.

4. Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού και στους δρομείς θα παρέχονται φρούτα και εμφιαλωμένο νερό. Επιπλέον σταθμός στο Εκκλησιοχώρι για τη διαδρομή των 21 χλμ.
Για την διαδρομή των 5 χλμ θα υπάρχει ένας σταθμός ανεφοδιασμού στα μισά της διαδρομής.

5. Υγειονομική Κάλυψη
Την υγειονομική κάλυψη εγγυάται η παρουσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων σε διάφορα σημεία των διαδρομών, καθώς και στο σημείο αφετηρίας/τερματισμού.
Παράλληλα, στο Βουτσαρά λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας.
Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια ή λόγω του αγώνα.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις.

6. Δικαίωμα Συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.
Για την συμμετοχή ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) σε οποιοδήποτε αγώνα, ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ από τον γονέα.

7. Αντίτιμο Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής έχει οριστεί ανά διαδρομή:
Διαδρομή 5 χλμ €10
Διαδρομή 11 χλμ €15
Διαδρομή 21 χλμ €20
Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδήλωσης, το ποσό επιστρέφεται.
Όλοι οι δρομείς θα λάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι.
Οι δρομείς που θα τερματίσουν τα 21 και 11 χλμ θα λάβουν και μετάλιο.

8. Κατηγορίες απονομών:
Για τις διαδρομές 11 και 21 χλμ, οι ηλικιακές κατηγορίες:
1) 15 – 29 Ανδρών
2) 30 – 39 Ανδρών
3) 40 – 49 Ανδρών
3) 50+ Ανδρών
4) Γενική Γυναικών
Στην διαδρομή 5 χλμ δεν θα υπάρχει καταγραφή κατάταξης, καθώς είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα.

9. Πρόγραμμα Ημέρας
➢ 08:15 Παραλαβή BIB & Chip απ’την Γραμματεία
➢ 09:45 Εκκίνηση Δρομέων στη διαδρομή 21 χλμ
➢ 10:00 Εκκίνηση διαδρομών 5 & 10 χλμ
➢ 12:30 Απονομές
➢ 13:00 Λήξις

10. Επικοινωνία
➢ E-mail επικοινωνίας: kalamasrivertrails@outlook.com
➢ Τηλέφωνα Επικοινωνίας: Νικολάου Νικόλαος 6944 788 431
Παραλαβή chip & ΒΙΒ μπορεί να γίνει στο κατάστημα της WATT+VOLT στα Ιωάννινα, Λεωφ. Δωδώνης 18, το Σάββατο 16 Απριλίου από τις 10 ως τις 14:00.
Επίσης, στο Βουτσαρά το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής.

11. Απορρίμματα- καθαριότητα:
Όλοι οι συμμετέχοντες καθώς και οι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια του αγώνα, οφείλουν να διατηρούν τους χώρους και το φυσικό περιβάλλον καθαρό.
Θα υπάρχουν κάδοι τόσο στο χώρο αφετηρίας-τερματισμού, όσο και στους σταθμούς υδροδοσίας. Ζητούμε τη συνεργασία των δρομέων στο σεβασμό για το περιβάλλον.

12. Οδηγίες για Βουτσαρά:
Ο Βουτσαράς βρίσκεται στο 32ο χλμ της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας:
https://goo.gl/maps/TY1A5rfC3fpBddiP7
Από Ιωάννινα, κατευθύνεστε προς Βουνοπλαγιά/Ελεούσα, περνάτε τη Βιομηχανική Περιοχή, το χωριό Λευκοθέα και φτάνετε μετά από περίπου 40 λεπτά οδήγησης, συνολικά.
Από Ηγουμενίτσα, κατευθύνεστε προς Μενίνα (Νεράιδα), περνάτε το χωριό Βροσίνα και φτάνετε μετά από περίπου 60 λεπτά οδήγησης συνολικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Δεν υπάρχει τρόπος να έρθει κάποιος από Εγνατία οδό!
Στο χωριό λειτουργούν 2 καφενεία, 2 ταβέρνες, 1 πρατήριο καυσίμων, 1 φούρνος και 1 mini market.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Για όποιον θέλει να διανυκτερεύσει από το Σάββατο, υπάρχουν διαθέσιμοι παραδοσιακοί ξενώνες με χαμηλό κόστος διαμονής στα κοντινά χωριά Εκκλησιοχώρι και Ζίτσα.
Agnanti Zitsas Hotel Main Page – 2658022090
Καλλιθέα Ζίτσας – 2658 023733
Τo Παλαιό Σχολείο – 6945551088

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, σας παρακαλούμε να παρκάρετε τα οχήματά σας
μόνο στο γήπεδο ποδοσφαίρου,
όπου θα είναι ο χώρος parking.

13. Συνάντηση εθελοντών
Το Σάββατο 16 Απριλίου θα υπάρχει συνάντηση εθελοντών στο χώρο εκκίνησης, για συντονισμό εν όψει του αγώνα, από τις 18.30 ως τις 20.00.
Συντονισμός Γραμματείας και εθελοντών:
Δέσποινα Τζιουβάρα 6973416890
Οσοι δρομείς το επιθυμούν, μπορούν να παραστούν για να ενημερωθούν για την περιοχή και για τον αγώνα, καθώς επίσης να παραλάβουν τα απαραίτητα για τον αγώνα, microchip χρονομέτρησης & BIB.
HASHTAG της εκδήλωσης για τις αναρτήσεις στα social media: #KRT2022run

Χορηγοί
Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους
τις Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο,
τον πάροχο ενέργειας WATT + VOLT Ηπείρου,
την επιχείρηση Rados Bakery Shop,
και το e-shop ToolsandFarm.gr

Η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμος Ζίτσας
Σας περιμένουμε στο Βουτσαρά την Κυριακή 17 Απριλίου!
Read More »
Kalamas River Trail 2022 Kalamas River Trail 2022 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Γνωριμία μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλιατών με τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Γνωριμία μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλιατών με τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα


Την Παρασκευή 8-4-2022 η Α' και Β' τάξη του Γενικού Λυκείου Φιλιατών συμμετείχε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου για γνωριμία με τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα, τις σχολές Λιμενικού και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού. 
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος μας υποδέχτηκαν με χαρά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί, εν πλω ο Διευθυντής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας, Αξιωματικός του Λιμενικού και ο καπετάνιος του πλοίου "Αλκίνοος" μας μίλησαν για τις επαγγελματικές ευκαιρίες, τον τρόπο εισαγωγής στις αντίστοιχες σχολές αλλά και τις δυσκολίες των επαγγελμάτων της θάλασσας. 
Στο τέλος απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών μας που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ακολούθησε περιήγηση στο χώρο του πλοίου.
Read More »
Γνωριμία μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλιατών με τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα Γνωριμία μαθητών του Γενικού Λυκείου Φιλιατών με τα Ναυτιλιακά επαγγέλματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

ΤΑΙΠΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
ΤΑΙΠΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης 


Ξαναγράφεται το χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση σημαντικών λιμένων της χώρας, και ειδικότερα για Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα, καθώς η γεωστρατηγική θέση της χώρας αλλά και η θέση των λιμένων της, στρέφουν όλο και περισσότερα βλέμματα πάνω τους λόγω των εξελίξεων στην περιοχή. 
Οι ενδιαφερόμενοι, στους οποίους συγκαταλέγονται εγχώριοι, αμερικανικοί και άλλοι διεθνείς παίκτες, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσουν τις δυνατότητες των λιμένων και να καταστρώσουν την στρατηγική τους.
Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μετατίθενται χρονικά οι προσφορές για τον λιμένα Αλεξανδρούπολης με την κατάθεση από 5 Μαϊου να πηγαίνει ένα μία αργότερα και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (τουλάχιστον 67%) του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Στη β’ φάση του σχετικού διαγωνισμού έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo AE-Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group - Euroports - EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Επίσης και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για τον λιμένα Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι θα είναι κυριολεκτικά εν μέσω θέρους και ειδικότερα τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου και αναμένονται σημαντικός αριθμός δεσμευτικών προσφορών, λόγω των συνδέσεων του λιμένα με την Ιταλία. 
Γι΄ αυτό, άλλωστε, στους υποψήφιους αγοραστές υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές, όπως ATTICA, ANEK, Grimanldi, αλλά και διαχειριστής λιμένα, όπως ο ΟΛΘ. 
Ειδικότερα σε αυτόν τον διαγωνισμό που διεξήχθη στις 30 Οκτωβρίου 2020 εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι:
ΟΛΘ ΑΕ.
ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ,
DANTHIA SHIPPING COMPANY LIMITED,
MARG LTD,
PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT,
ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ,
ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS 7.ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.

Ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση συμμετοχής σε ποσοστό τουλάχιστον 67% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ).
Read More »
ΤΑΙΠΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης ΤΑΙΠΕΔ: Το χρονοδιάγραμμα για τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Αλεξανδρούπολης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Πρόσληψη δύο ατόμων στο δήμο Φιλιατών για 2μηνη σύμβαση

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Πρόσληψη δύο ατόμων στο δήμο Φιλιατών για 2μηνη σύμβαση 


Ο Δήμαρχος Φιλιατών ανακοινώνει την πρόσληψη ,με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δυο (2) μηνών, συνολικά δύο (2) ατόμων για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου Φιλιατών, όπως φαίνεται παρακάτω:


Α. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
1.Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
2.Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν.
3.Να μην έχουν κώλυμα κατά τα άρθρα 16 και 17 του Ν.3584/2007 (ποινική καταδίκη, υποδικία στέρηση ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση, απόλυση από άλλη θέση για πειθαρχικούς λόγους).

Β. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1.Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο(12/μηνο) από την τελευταία ημέρα της νέας σύμβασης δεν έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 του Ν. 2190/1994 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για την κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώσουν την υπηρεσία που απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
3.Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα διορισμού των διατάξεων των άρθρων 16 και 17 του Ν.3584/2007.
4.Βεβαίωση ανεργίας
5.Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του Δήμου Φιλιατών.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά και ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στη Δ/νση: Δήμος Φιλιατών-Γραφείο προσωπικού –Ελευθερίου Βενιζέλου 8 Τ.Κ. 46300 Φιλιάτες, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά το αργότερο έως και την 13/04/ 2022.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στο γραφείο της υπηρεσίας μας στην ανωτέρω διεύθυνση ή εναλλακτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι συγκεκριμένα από 08/04/2022 έως και 13/04/2022.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για διευκρινήσεις :2664360164 ,2664360100 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Read More »
Πρόσληψη δύο ατόμων στο δήμο Φιλιατών για 2μηνη σύμβαση Πρόσληψη δύο ατόμων στο δήμο Φιλιατών για 2μηνη σύμβαση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Πραγματοποίηση Εργαστηρίου στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα»

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Πραγματοποίηση Εργαστηρίου στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα»


Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο για ενήλικες που διοργάνωσε το Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου το Σάββατο 9 Απριλίου, 10:00-13:00. Μέσα στον καταπράσινο κήπο του Νηπιαγωγείου, πειραματίστηκαν με την ίδια τη Φύση, αφουγκράστηκαν το σώμα τους και τα συναισθήματά τους, εκφράστηκαν ελεύθερα και συνδέθηκαν με τον εσωτερικό εαυτό τους, με αποδοχή και κατανόηση για τη μοναδικότητά τους, για όλα αυτά τα ξεχωριστά πράγματα που μπορούν να επιτύχουν, κάθε μέρα, κάθε στιγμή.
Η κα Loreto Oyarzún, πτυχιούχος Καλών Τεχνών, Gerrit Rietveld Academy, Amsterdam, συντόνισε την ομάδα των ενηλίκων με έμπνευση και φαντασία και το αποτέλεσμα ήταν συναρπαστικό για όλους.

Πληροφορίες
Read More »
Πραγματοποίηση Εργαστηρίου στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα» Πραγματοποίηση Εργαστηρίου στο Νηπιαγωγείο Μαυρουδίου: «Τέχνη και Συναισθήματα. Οι σκέψεις μέσα από τα χρώματα» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝΔεν είναι η πρώτη φορά που φασίστες επιτίθενται σε πανό αριστερών οργανώσεων και εργατικών σχημάτων, με βανδαλισμούς και αναγραφή φασιστικών συμβόλων πάνω τους.
Αυτή τη φορά δέχτηκαν επίθεση τα πανό της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και του Μ-Λ ΚΚΕ έξω από τα ΤΕΙ που καλούσαν στην απεργία στις 6 Απρίλη, ενώ κατά καιρούς το ίδιο είχε γίνει σε πανό του ΚΚΕ (μ-λ), της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών.
Φασιστικά θρασίμια και τραμπούκοι περιφέρονται στην πόλη και σκίζουν αφίσες, μαυρίζουν, μουντζουρώνουν και υπογράφουν με φασιστικά σύμβολα. Στόχο έχουν τις αριστερές ιδέες και απόψεις, αλλά στην ουσία θέλουν να τρομοκρατήσουν τον ίδιο το λαό και τη δυνατότητά του να αντισταθεί και να παλέψει.
Γίνονται το μακρύ χέρι του συστήματος και συμπληρώνουν την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης, σε μια περίοδο που εργαζόμενοι και νεολαία βιώνουν την ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους σε όλα τα πεδία της ζωής τους.
Η «δράση» τους υπαγορεύεται και κατευθύνεται από τα αφεντικά τους που είναι το ίδιο το σύστημα. Τροφοδοτείται από την επίσημη πολιτική της καταστολής, των απαγορεύσεων, της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και της αντικομμουνιστικής υστερίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ! ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ !
ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ !

Ηγουμενίτσα 10 Απρίλη 2022
ΚΚΕ(μ-λ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΑΝΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο ΣουλίουΑναρτήθηκε την Πέμπτη 08-04-2022 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών περί ένταξης του έργου του Δήμου Σουλίου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Το συγκεκριμένο έργο είναι το 2ο που εντάσσεται στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εκ των 10 προτάσεων που έχουν υποβληθεί από το Δήμο Σουλίου για χρηματοδότηση.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με το ποσό των 1.882.760,00 € και αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα. Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού από και προς τα αγροκτήματα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένης ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία κλίμακας των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, σε υφιστάμενη αγροτική οδοποιία κυριότητας του Δήμου Σουλίου, στις περιοχές των αναδασμών Παραμυθιάς-Καρυωτίου, Ραχουλίου, Προδρομίου, Χρυσαυγής, Σκανδάλου, Γαρδικίου και Ποταμιάς. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.2 km περίπου.

Με την παρούσα απόφαση ο Δήμος Σουλίου έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξης των 5.000.000,00€ περίπου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το σύνολο των 12.000.000,00€ που ήταν το ύψος των προϋπολογισμών των προτάσεων που κατατέθηκαν
Read More »
1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου 1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο ΣουλίουΣυνεδριάζει την Τετάρτη στις 19:30 με τηλεδιασκεψη, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, με 10 θέματα στην ημερησία διάταξη

ΘΕΜΑ 1ο Παροχή Γνώμης επί του σχεδίου Κανονισμού Τιμολόγησης και του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Α.Σ.Δ.Σ.Α Π. ΗΠΕΙΡΟΥ οικον. έτους 2022
ΘΕΜΑ 2ο Αποτίμηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και του γάλακτος σε χρήμα ,σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν. 4735/20 (ΦΕΚ 197/12.10.2020 τεύχος Α’) και απόδοση αυτών.
ΘΕΜΑ 3ο Συμπληρωματική κατανομή ποσού 16.360,00 για λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων
ΘΕΜΑ 4ο Επιχορήγηση από το Δήμο Σουλίου των Σχολικών Επιτροπών για λειτουργικές δαπάνες
ΘΕΜΑ 5ο Τροποποίηση Προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022
ΘΕΜΑ 6ο Έκφραση γνώμης επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η, α/α 2): «Κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ονομασία «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ», ισχύος 50,00MW, στη θέση «ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ» και των συνοδών του έργων , στην Τ.Κ. Μαργαριτίου, Δ.Ε. Μαργαριτίου, Δήμου Ηγουμενίτσας και στην Τ.Κ. Αμπελιάς, Δ.Ε. Παραμυθιάς, Δήμου Σουλίου Π.Ε. Ηγουμενίτσας, Περιφέρειας Ηπείρου»
ΘΕΜΑ 7ο Kατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων σε λογαριασμό του Δήμου και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού.
ΘΕΜΑ 8ο Δωρεά υλικών αντλιοστασίων στον ΤΟΕΒ πεδιάδος Παραμυθιάς
ΘΕΜΑ 9ο Παράταση ή μη μισθώσεων στο με αριθμό 21 αγροτεμάχιο της Κοινότητας Γλυκής
ΘΕΜΑ 10ο Απευθείας εκμίσθωση οικίσκου στην Κοινότητα Γκρίκας ( στην θέση “Νουνεσάτι Ψηλό Βουνό” ) για την εγκατάσταση ιστών κεραιών και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής ΗγουμενίτσαςΟ προβλεπόμενος από τον νόμο απολογισμός του δημάρχου στο Δ.Σ. διήρκησε 2 ώρες. Άλλη μια ώρα χρειάστηκε για τον απολογισμό των προέδρων ΠΑΠΚΟ και ΔΕΥΑΗ. Συνολικά χρειάστηκαν τρεις ώρες για να παρουσιασθούν έργα που γίνανε και αυτά που δρομολογούνται για την πόλη μας τα τελευταία δυο χρόνια.
Πολλά τα έργα θα έλεγε κάποιος. Άρα χρειάζεται και ο απαραίτητος χρόνος για να μην αδικηθεί κανένα ,και κύρια η Δ.Α. που τα υλοποιεί. Είναι όμως έτσι;
Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει Δ.Α. που να μην κάνει έργα κατά τη διάρκεια της θητείας της. Πάντα και σε κάθε δήμο γίνονταν και θα γίνονται έργα, τόσο μικρά όσο και μεγαλύτερα. Προφανώς και η παρούσα Δ.Α. έχει κάνει έργα.
Το βασικό όμως κριτήριο σε έναν απολογισμό είναι πάντα αν και πόσο αυτά τα έργα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου. Σε ποιά κατεύθυνση γίνονται και ποιόν εξυπηρετούν. Ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες; Λύνουν λαϊκά προβλήματα;
Στον δήμο μας τα προβλήματα παραμένουν και οξύνονται. Συνεχώς υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δεν χρειαζόντανε 3 ώρες εισηγήσεων για να διαπιστωθεί αυτό. Οι κάτοικοι του δήμου μας πνιγόμαστε τον χειμώνα με τις βροχές, ζούμε με τον φόβο των πυρκαγιών αφού τα κλαδιά που πευκοδάσους φθάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των σπιτιών, ζούμε με τον φόβο του σεισμού αφού δεν παίρνονται μέτρα αντισεισμικής προστασίας. Τα προβλήματα της καθημερινότητας όπως το κυκλοφοριακό, της στάθμευσης οξύνονται παρά την βράβευση του δημάρχου από την Ε.Ε. για το ΣΒΑΚ. Παραμένει οξυμένο το πρόβλημα ύδρευσης τους καλοκαιρινούς μήνες στην Πέρδικα. Το δε λιμάνι οδεύει προς ιδιωτικοποίηση ,αποκόπτοντας τους κατοίκους από το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου.
Αυτή την πραγματικότητα προσπάθησαν να κρύψουν με τις εκτενείς εισηγήσεις. Πράγματι μπορεί κάποιος να πει πολλές αλήθειες για να κρύψει την αλήθεια.
Είναι αλήθεια π.χ. ότι έγινε το μουσικό σχολείο, και είναι θετικό. Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι η πλειοψηφία των νηπιαγωγείων στην πόλη στεγάζεται σε νοικιασμένες αίθουσες προορισμένες για μαγαζιά, με αυλή τον ακάλυπτο χώρο . Είναι αλήθεια ότι με τις βροχές πλημμυρίζουν σχολεία. Όπως και το ότι προϋπολογίστηκαν 1,7 εκ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου –Λυκείου, αλλά όχι και για μέτρα αντισεισμικής προστασίας σε αυτό το κτήριο που κατασκευάστηκε πριν από 50 χρόνια και έχουν toy γίνει πολλές προσθήκες.

Η Λ.Σ. και αυτά τα δύο χρόνια έχει τοποθετηθεί δημόσια τόσο στο Δ.Σ. όσο και με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ τόσο για προβλήματα και όσο και για τις αποφάσεις και την δράση της Δ.Α. Θέλουμε όμως να επισημάνουμε κάποια που σημάδεψαν τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια όπως:
· Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και η διεκδίκηση της «χερσαίας ζώνης». Έχουμε κατά επανάληψη προβάλλει την θέση μας για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Τα κυβερνητικά σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας υλοποιούν στην ουσία την απόφαση που πάρθηκε το 2017 στο Δ.Σ. μετά από εισήγηση, της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. Στον δε χώρο της μαρίνας προβλέπονται 6.000 τμ για εμπορική δραστηριότητα. Η Δ.Α. έκτος του ότι συμφωνεί με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού δεν αντιδρά και σε αυτά τα σχέδια, που παραδίδουν το παραλιακό μέτωπο για επιχειρηματικές δραστηριότητες, παρά τους λεονταρισμούς της του καλοκαιριού.
· Κατά την διάρκεια αυτής της θητείας της Δ.Α. ιδιωτικοποιήθηκε παρά πέρα ο τομέας αποκομιδής των απορριμμάτων Πλαταριά ,Σύβοτα, Πέρδικα. Στον ίδιο τομέα η Δ.Α. έχει τις δικές της ευθύνες για την καθυστέρηση λειτουργίας των ΣΜΑ και την λειτουργία της ΜΕΑ, που επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους. Στο ίδιο διάστημα είχαμε αύξηση 20% στα δημοτικά τέλη. Το ποσοστό ανακύκλωσης στον δήμο μας με το ζόρι έφθασε το 2021 στο 10% των ΑΣΑ ,σαφώς κάτω από το όριο που επιβάλλει η Ε.Ε., την οποία επικαλείται η Δ.Α. σε άλλα ζητήματα. Εμπόδιο στους στόχους για ανακύκλωση είναι και η θεσμοθέτηση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας ΑΣΑ στην ΜΕΑ.
· Οι γιγαντιαίες αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, τα καύσιμα και σε άλλα είδη επηρεάζουν αρνητικά την λειτουργία του δήμου. Αυτές παρουσιάστηκαν πριν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σαν αποτέλεσμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής της απελευθέρωσης και του χρηματιστηρίου ενέργειας, του Ταμείου Ανάκαμψης και της «πράσινης μετάβασης», των νέων «πρασίνων φόρων». Ο πόλεμος τις αυξάνει ακόμα περισσότερο. Στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας του δήμου, (καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια, αποπεράτωση και ξεκίνημα νέων έργων ) και στην ΔΕΥΑΗ (τα αντλιοστάσια λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα). Δεν πρέπει να περάσει από κανενός το μυαλό η σκέψη για αύξηση τοπικών φόρων. Αυτό το πρόβλημα μόνο με ένα τρόπο μπορεί να λυθεί, με αγωνιστική διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος. Το οποίο έχει χρήματα για την χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων ( 12,5 δις. Ταμείο Ανάκαμψης), για την ικανοποίηση του Νατοϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού (4 δις τον χρόνο) άσχετου με την αμυντική θωράκιση της χώρας (αεροπλάνα και φρεγάτες που παίρνουν μέρος στις Νατοϊκές επιχειρήσεις). Δεν διαθέτει όμως χρήματα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις αναθέτουν αρμοδιότητες στους δήμους χωρίς να τους δίνουν και τους αντίστοιχους πόρους. Αντίθετα από το 2010 και μετά η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 65%. Το κεντρικό κράτος έχει εισπράξει φόρους για λογαριασμό των δήμων πάνω από 10 δις. Ευρώ, τα οποία δεν μας τα αποδίδει. Η Δ.Α. έχει υποχρέωση να ενημερώνει του δημότες για αυτά και να διεκδικήσει γενναία κρατική χρηματοδότηση μαζί με τον λαό. Όπως και άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Π.χ. μείωση του φόρου στα καύσιμα, κατάργηση την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα, κατάργηση του ΦΠΑ στην ύδρευση και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για λογαριασμό βιομηχανικού ρεύματος στην ΔΕΗΑΥ αντί οικιακού που ισχύει σήμερα κλπ.

Η Δ.Α. δυστυχώς δεν δείχνει διάθεση για αγωνιστική διεκδίκηση. Υλοποιεί την αντιλαϊκή πολιτική του κεντρικού κράτους, σαν γρανάζι της κρατικής μηχανής. Και αυτό όχι επειδή είναι φίλα προσκείμενη στην Ν.Δ., αλλά επειδή έχει την ίδια την αντίληψη, τους ίδιους στόχους και «όραμα» με το αστικό κράτος. Την ίδια πολιτική ακολουθούσε άλλωστε και με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Λ.Σ. θα συνεχίσει να τοποθετείται και να αγωνίζεται στο Μ.Κ. με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους κατοίκους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα, και να τους καλούμε σε αγώνα ,μέσα από τα σωματεία τους, συλλόγους τους, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Ηγουμενίτσα 10/04/2022
Για την Λαϊκή συσπείρωση
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος Φιλιατών

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος ΦιλιατώνΤην κατασκευή ενός ακόμη κυκλικού κόμβου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συγκεκριμένα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια Ηπείρου.
Πρόκειται για τον κόμβο Φιλιατών στην Ε.Ο. Νεράιδας- Σαγιάδας, προϋπολογισμού 1.080.000 ευρώ, τη δημοπράτηση του οποίου ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε – μεταξύ άλλων- και τη δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Μαλούνι Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 66.000 ευρώ.
Επίσης, με αποφάσεις της Ο.Ε. αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος του έργου «Αποπεράτωση Λαογραφικού Μουσείου Ελαφότοπου», προϋπολογισμού 39.000 ευρώ (Οριστικός ανάδοχος: Γκοντρας Άγγελος) και ο προσωρινός ανάδοχος του έργου «Αντικατάσταση Στέγης Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πολυδρόσου», προϋπολογισμού 48.000 ευρώ (Προσωρινός ανάδοχος: Λάμπρος Ε. Γεωργούλας).
Read More »
Δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος Φιλιατών Δημοπρατείται ο κυκλικός κόμβος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Προς δημοπράτηση τα έργα βελτίωσης των αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Προς δημοπράτηση τα έργα βελτίωσης των αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης


Ένα ακόμη έργο, το οποίο προώθησε η Περιφέρεια Ηπείρου για την ενεργειακή αναβάθμιση των αντλιοστασίων ΤΟΕΒ με απώτερο σκοπό τη μείωση του ενεργειακού κόστους, οδεύει προς υλοποίηση.
Πρόκειται για το υποέργο «Έργα βελτίωσης αντλιοστασίων Α/Σ1 (Γλυκής) και Α/Σ 4 (Κυψέλης)», της πράξης «Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης ενέργειας του δικτύου ΤΟΕΒ Αχέροντα», συνολικού προϋπολογισμού 1.164.630 ευρώ.
Μετά τη Σύμφωνη Γνώμη που παρείχε προς την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου» για τα τεύχη διακήρυξης και τη σχετική διαδικασία η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου, το έργο πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) που διαχειρίζεται η Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Ηπείρου.
Read More »
Προς δημοπράτηση τα έργα βελτίωσης των αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης Προς δημοπράτηση τα έργα βελτίωσης των αντλιοστασίων Γλυκής και Κυψέλης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Πρεμιέρα της ταινίας «Ενθύμιον» | Μια ωδή στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Πρεμιέρα της ταινίας «Ενθύμιον» | Μια ωδή στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ακούνε άραγε οι νεκροί τα τραγούδια που παίζονται για αυτούς πάνω από τα μνήματα κάθε Δευτέρα του Πάσχα στο Γιρομέρι; Και οι ζωντανοί; Πώς βλέπουν την παράδοση και το ιδιαίτερο αυτό έθιμο;
Ποιά η βαθύτερη σχέση τους με την ζωή και τον θάνατο;
Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της βραβευμένης ταινίας Ενθύμιον του Νίκου Ζιώγα στο Σινέ Τριανόν, σε μια κινηματογραφική, μουσική και εικαστική συνάντηση.
Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 20.00, παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών.
Θα ακολουθήσει Q&A και στη συνέχεια συναυλία με το συγκρότημα Γκιντίκι, μέλος των οποίων είναι ο Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, συνθέτης της μουσικής της ταινίας.
Ταυτόχρονα, στο φουαγιέ του Τριανόν θα εκτίθενται έργα του χαράκτη Φώτη Βάρθη, δημιουργού της αφίσας της ταινίας.


ΕΝΘΥΜΙΟΝ
Ένα λυρικό ντοκιμαντέρ, μια ελεγεία στην Ήπειρο που χάνεται, αλλά και ένας ύμνος στην Ήπειρο που επιβιώνει. Ένα τραγούδι αγάπης για όσους έμειναν κοντά της, για όσους μετανάστευσαν, για τους μουσικούς της και τη μοναδική της φύση.
Το «Ενθύμιον» είναι μια απόπειρα, αντίθετη στην αδίστακτη ψηφιοποίηση της εποχής μας, να κρατηθεί ζωντανή η αναλογική μνήμη της ελληνικής επαρχίας: ένα ενθύμιο ζωής.

Credits
Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
Σενάριο ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΣ, ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ
Διεύθυνση Φωτογραφίας ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ήχος ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
Σχεδιασμός ήχου ΒΑΛΙΑ ΤΣΕΡΟΥ
Μίξη ήχου ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΥΠΟΜΠΙΩΤΗΣ
Χρωματική επεξεργασία ΜΑΝΘΟΣ ΣΑΡΔΗΣ
Ξυλογραφία για την αφίσα ΦΩΤΗΣ ΒΑΡΘΗΣ
Διεύθυνση παραγωγής ΜΙΜΗΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ
Συνεργάτες παραγωγοί ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΣΜΠΙΛΙΡΗΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΑΒΡΙΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡΗΣ ΝΤΑΓΙΟΣ
Μουσική ΚΩΣΤΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Μοντάζ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ
Παραγωγός ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ
Παραγωγή BOO PRODUCTIONS

Σκηνοθετικό σημείωμα
Μια κινηματογραφική ταινία δεν είναι ποτέ δημιούργημα ενός μόνο ανθρώπου. Είναι μια συλλογική καλλιτεχνική δημιουργία.
Μια βραδιά με σινεμά, μουσική και εικαστικά. Έτσι σκεφτήκαμε πως θα θέλαμε να είναι η πρεμιέρα της ταινίας, ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω που θα μας γεμίσει “εκπρόθεσμα” με συναισθήματα και στιγμές που έχουμε χάσει λογω της πανδημίας.

Μια συνάντηση όσων πρόσφεραν στην δημιουργία αυτής της ταινίας.
Ο Κωσταντής Παπακωνσταντίνου, θα παίξει ζωντανά με το συγκρότημα Γκιντίκι και ο χαράκτης Φώτης Βάρθης, θα παρουσιάσει τα έργα του στο φουαγιέ του Τριανόν μετά την προβολής της ταινίας.
Όπως και η ίδια η ταινία, έτσι και αυτή η βραδιά φιλοδοξούμε να γίνει μια χειρονομία αντίστασης στην συνεχή ψηφιοποίηση της εποχής, μια φωνή υποστήριξης στις ελληνικές αίθουσες, μια ωδή στην Ήπειρο και σε κάθε τόπο που ερημώνει.

Read More »
Πρεμιέρα της ταινίας «Ενθύμιον» | Μια ωδή στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ) Πρεμιέρα της ταινίας «Ενθύμιον» | Μια ωδή στην Ήπειρο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Όταν κατασκευαστικές συμπράττουν με… ακτοπλοϊκές και αεροπορικές

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Όταν κατασκευαστικές συμπράττουν με… ακτοπλοϊκές και αεροπορικές


Φέτος είναι η χρονιά των περιφερειακών λιμένων, αφού θα ανακηρυχθούν οι ανάδοχοι σε Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα, Καβάλα και Ηράκλειο.

Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου έχουν χυθεί «τόνοι μελανιού», οπότε μένει να αποδειχθεί, εάν τα «αμερικανικά» σχήματα QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT και BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS – EFA GROUP – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καταθέσουν τη μεγαλύτερη προσφορά, εάν και αρκετοί θεωρούν ως «φαβορί» το σχήμα CAMERON S.A. – GOLDAIR CARGO AE – BOLLORE AFRICA LOGISTICS.

Στην Ηγουμενίτσα, αναμένονται περισσότερες δεσμευτικές προσφορές, λόγω των συνδέσεων του λιμένα με την Ιταλία.
Γι΄ αυτό, άλλωστε, στους υποψήφιους αγοραστές υπάρχουν αρκετές ακτοπλοϊκές, όπως ATTICA, ANEK, Grimanldi, αλλά και διαχειριστής λιμένα, όπως ο ΟΛΘ.

Στην Καβάλα κατατέθηκε μία δεσμευτική προσφορά από την κοινοπραξία BLACK SUMMIT – EFA GROUP – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κάτι το οποίο «δείχνει» ότι το συγκεκριμένο σχήμα θα καταθέσει, πιθανότατα, προσφορά και για την Αλεξανδρούπολη.
Τέλος, ο λιμένας Ηρακλείου προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον, καθώς 8 επενδυτικά σχήματα μπορούν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά.

Το λιμάνι Ηρακλείου, λόγω του έντονου τουριστικού χαρακτήρα του και της δυναμικής του σε ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα, διεκδικείται τόσο από διαχειριστές λιμένων (ΟΛΘ, PORTEK, CRUISE PORT), όσο και από ακτοπλοϊκές (Grimaldi, ATTICA), αεροπορικές (ΑVIAREPS στην οποία ανήκει η SKY EXPRESS), αλλά και κατασκευαστικές (ΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΚΑΛ).
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών λιμένων οδήγησε στη σύσταση κοινοπραξιών μεταξύ κατασκευαστικών – ακτοπλοϊκών – αεροπορικών εταιρειών.
Θα μείνουμε στις κατασκευαστικές, οι οποίες έχουν επεκτείνει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό τους σε οδικούς άξονες και αεροδρόμια, με το επόμενο βήμα να είναι τα λιμάνια…
Read More »
Όταν κατασκευαστικές συμπράττουν με… ακτοπλοϊκές και αεροπορικές Όταν κατασκευαστικές συμπράττουν με… ακτοπλοϊκές και αεροπορικές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Στη Γλυκή το περιοδικό “Διακοπές”

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Στη Γλυκή το περιοδικό “Διακοπές”


Ο ποταμός έχει συνολικό μήκος 54 χλμ. Ένα χαρακτηριστικό του, που τον καθιστά ξεχωριστό, είναι ότι μπορείτε να τον διασχίσετε όλο. Μπορεί δηλαδή κάποιος να περπατάει έως και 20 ώρες μέσα στο ποτάμι.
Ο ποταμός και η ευρύτερη περιοχή συμπεριλαμβάνονται στο δίκτυο NATURA 2000, λόγω της σημασίας του οικοσυστήματος που φιλοξενούν.
Η εμπειρία που θα σας συστήσουν οι ντόπιοι είναι να απολαύσετε πρώτα μια βόλτα στις πηγές. Ένας περίπατος 800 μέτρων που μπορείτε να διανύσετε με την οικογένειά ή την παρέα σας. Εκεί, θα συναντήσετε τη μεγάλη πηγή του Δράκου και ουσιαστικά τις τελευταίες μεγάλες πηγές του ποταμού, πριν ξεκινήσει να ρέει προς τη θάλασσα. Από εκεί και κάτω για να συνεχίσετε χρειάζεται να μπείτε μέσα στο ποτάμι.
Το ποτάμι έχει διάφορες εναλλαγές – περιβαλλόμενο από πλατάνια και πουρνάρια – , δίνοντας στον επισκέπτη διάφορες επιλογές για να το γνωρίσει. Πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού, κολύμβηση στα παγωμένα νερά του και άλλες δραστηριότητες. Πολλοί τους καλοκαιρινούς μήνες διανυκτερεύουν στο ποτάμι για να το διασχίσουν όλο, με απόλυτο σεβασμό στη φύση και την τοποθεσία.

Δραστηριότητες
Ο ποταμός προσφέρει μια μοναδική βιωματική εμπειρία στους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.
Αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών όλους του μήνες του χρόνου, μιας και οι περιηγήσεις γύρω και δίπλα από το ποτάμι καλύπτουν όλα τα γούστα. Αν προτιμάτε την πεζοπορία, ξεκινήστε από το περίφημο ιστορικό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και συναντήστε το Φαράγγι του Αχέροντα. Η διαδρομή είναι εξαιρετική.
Για τους λάτρεις των σπορ, μπορείτε να επιλέξετε δραστηριότητες ανάμεσα σε rafting, zip line, river trekking, κανό, ιππασία στις πηγές και ποδηλασία κατά μήκους του ποταμού. Οι έμπειρες ομάδες εκπαιδευτών και συνοδών σας παρέχουν τον εξοπλισμό και την κατάλληλη εκπαίδευση για να ζήσετε μια βιωματική εξερεύνηση του τόπου.

Γλυκή
Το χωριό Γλυκή, τοποθετημένο μόλις 2 χλμ. από τις πηγές του Αχέροντα, αποτελεί την ιδανική αφετηρία για το μυθικό σας ταξίδι στον Αχέροντα. Το χωριό συνδυάζει επίσης βουνό και θάλασσα, προσφέροντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να συνδυάσει διαφορετικά είδη τουρισμού.
Ιστορία, θρησκευτικά αξιοθέατα, υπέροχες παραλίες στα 10′ από τον ποταμό. Αμμουδιές για οικογένειες με παιδιά, οργανωμένη παραλία 3 χλμ. καθώς και μικρότερες παραλίες για καταδύσεις στο μαγευτικό βυθό.
Αποτελεί επίσης ιδανικό ορμητήριο για να γνωρίσετε την ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι του χωριού είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι. Αυτό που επίσης θα απολαύσετε στη Γλυκή είναι τα παραδοσιακά ταβερνάκια με τις αυθεντικές γεύσεις της Ηπείρου.
Read More »
Στη Γλυκή το περιοδικό “Διακοπές” Στη Γλυκή το περιοδικό “Διακοπές” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, ένας νέος θεσμός πολιτισμού και γνώσης

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022
Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, ένας νέος θεσμός πολιτισμού και γνώσης


Το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με έδρα την Μαζαρακιά Θεσπρωτία από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει την λειτουργία του υποδεχόμενο τους πρώτους του μαθητές της Α΄ τάξης, το σχολείο είναι δημόσιο και η φοίτηση είναι δωρεάν και οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί είναι αυξημένων προσόντων (με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα ειδίκευσης). Διδάσκονται τα ίδια ακριβώς μαθήματα Γενικής Παιδείας, με τη διαφορά ότι στο Μουσικό Γυμνάσιο διδάσκονται επιπλέον και μαθήματα Μουσικής Παιδείας χωρίς να περικόπτονται οι ώρες των άλλων μαθημάτων. Ηχοχρώματα των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της λαϊκής παράδοσης, κλασικές, τζαζ και ροκ μουσικές δονούν τις αίθουσες του σχολείου, ηλεκτρίζοντας τις καλλιτεχνικές κλίσεις των μαθητών.

Προσβασιμότητα: 
Η έδρα του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας (Μαζαρακιά Θεσπρωτίας) βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο του νομού (15 Km από το κέντρο της Ηγουμενίτσας και 10΄μέσω Εγνατίας, 20 Km από την Παραμυθιά και 15΄λεπτά μέσω Εγνατίας και 15 Km από τις περιοχές Μαργαριτίου, Πέρδικας και Πλαταριάς).
Όλες οι μετακινήσεις των μαθητών από οποιοδήποτε σημείο της Θεσπρωτίας προς το σχολείο, είναι δωρεάν με μέσα μεταφοράς (ταξί ή πολυμορφικά mini-bus) διατιθέμενα αποκλειστικά για τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας.

Εγκαταστάσεις και χώροι του σχολείου: 
Οι αίθουσες του σχολείου είναι μεγάλου εμβαδού (60 τ.μ.) και εξοπλισμένες με τα απαραίτητα μουσικά όργανα, τα οποία διατίθενται δωρεάν στους μαθητές για τη διδασκαλία της μουσικής. Το σχολείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πληροφορικής και εσωτερική αίθουσα γυμναστικής με επαγγελματικό τραπέζι του πινγκ-πονγκ. Ο αύλειος χώρος είναι εμβαδού 12 στρεμμάτων και διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, τένις και ποδοσφαίρου με τεχνητό χλοοτάπητα. Από τις 12:40 μ.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ οι μαθητές γευματίζουν στην τραπεζαρία του σχολείου πλήρες μεσημεριανό χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εξωστρέφεια και δράσεις του σχολείου: 
Μέχρι σήμερα το Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις που σχετίζονται με την εξωστρέφεια του όπως: Συμμετοχή σε δράση της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο «Γνωρίζουμε τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας. Συμμετοχή στην διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Ένωση Μουσικής στα Σχολεία (European Association for Music in Schools). Συμμετοχή σε διαδραστική ζωντανή εκδήλωση (live streaming) που διοργάνωσε στο πλαίσιο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τίτλο: «Περιγράφοντας με τους ήχους: Εικόνες από μία Έκθεση» του Ρώσου συνθέτη Modest Mussorgsky.
Επιπλέον όλες οι σχολικές εορτές που πραγματοποιούνται από τη χορωδία και το μουσικό σύνολο του σχολείου είναι ανοιχτές στην τοπική κοινωνία και ειδικά για τη σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου υπήρξε διαδραστική ζωντανή μετάδοση με δημοτικό σχολείο του νομού.


Εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου: 
Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων, ύστερα από επιλογή, χωρίς όμως να είναι απαραίτητο να έχουν μουσικές γνώσεις ούτε να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο εκ των προτέρων. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Ιουνίου.
Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής οφείλουν να υποβάλουν μια αίτηση (βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου), χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο κατά το προσεχές χρονικό διάστημα μέχρι 31 Μαΐου. Τα θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ τάξη είναι: Ρυθμός, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά ένα Μουσικό όργανο (ευρωπαϊκό ή παραδοσιακό).
Οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη γίνονται σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων κατά τις εξετάσεις επιλογής και πραγματοποιούνται από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου. Οι κηδεμόνες των μαθητών που επελέγησαν σύμφωνα με τον πίνακα εισαχθέντων, παραλαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, το οποίο και προσκομίζουν στο γυμνάσιο που έχει εγγραφεί ο μαθητής μετά την αποφοίτησή του από το δημοτικό σχολείο προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Εισαγωγή των μαθητών στην Β΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου: 
Στην Β΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι της Α΄ τάξης Γυμνασίων, έπειτα από επιτυχή συμμετοχή σε κατατακτήριες εξετάσεις που διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. (Η ύλη των εξετάσεων αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου τον Ιούνιο κάθε σχολικού έτους). Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κατατακτήριες εξετάσεις οφείλουν να υποβάλουν μια αίτηση (βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του σχολείου), χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά, στο Μουσικό Γυμνάσιο κατά το προσεχές χρονικό διάστημα μέχρι 11 Σεπτέμβρη.
Οι κηδεμόνες των επιτυχόντων μαθητών, παραλαμβάνουν από το Μουσικό Γυμνάσιο σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, το οποίο και προσκομίζουν στο γυμνάσιο που φοιτά ο μαθητής προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή.

Αποφοίτηση-επαγγελματικά δικαιώματα: 
Το Μουσικό Γυμνάσιο παρέχει απολυτήριο ισάξιο και ισότιμο με αυτό των υπολοίπων Γυμνασίων της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Μουσικό Λύκειο (που θα ιδρυθεί στον ίδιο χώρο), λαμβάνοντας απολυτήριο-πτυχίο με τα ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα και ισάξιο και ισότιμο με αυτό των υπολοίπων τύπων Λυκείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα μπορούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2665095617, κιν. 6944625415 ή στο mail: mgymigoum@sch.gr ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του σχολείου: http://gym-mous-igoum.thesp.sch.gr/

Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα προνομιακό σχολείο που αξίζει την προτίμησή σας!

Ο Διευθυντής
Γεωργίου Ιωάννης 
MSc ΠΕ03
Read More »
Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, ένας νέος θεσμός πολιτισμού και γνώσης Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, ένας νέος θεσμός πολιτισμού και γνώσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Σελίδες