Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου ΗγουμενίτσαςΤην Τρίτη 21/11/2023 εκδικάστηκε στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των Εργαζομένων των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας, από Ι.Δ.Ο.Χ. σε Ι.Δ.Α.Χ. Η διαδικασία ξεκίνησε πριν 3 περίπου χρόνια, με προτροπή του μέλους της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, κ. Σουζάνας Καπνίση και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί επί 20 και πλέον χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπογράφοντας διαδοχικές συμβάσεις Ι.Δ.Ο.Χ., βρισκόμενοι σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, ενώ τα καθήκοντά τους απευθύνονται σε παιδιά και σε ειδικές ομάδες αυτών.

Η ίδια η φύση της εργασίας τους και ο ευαίσθητος χώρος ευθύνης τους, προϋποθέτει να διαθέτουν ηρεμία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και συνέπεια, μα πάνω απ’ όλα, γνώση και εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της πρότασης και της έγγραφης βεβαίωσης που χρειάστηκε να καταθέσουν στα Πρακτικά της δικογραφίας που εξετάστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ο οποίος κλήθηκε ως πολιτικός προϊστάμενος και μάρτυρας στη δίκη, έκανε σαφή την προσφορά και την χρησιμότητα των υπαλλήλων αυτών για τη συνέχιση παροχής του έργου που επιτελούν και μίλησε για «έμπειρους υπαλλήλους, μετά από πολυετή υπηρεσία στα καθήκοντά τους, με αμέριστο ενδιαφέρον και άρτια κατάρτιση, η οποία είναι δύσκολο να αντικατασταθεί».

Στη δίκη παρευρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Σπύρος Υφαντής και η εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων κ. Σουζάνα Καπνίση, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Γιάννης Τσούνης εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, το ανεξάρτητο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής και μέλος της επιτροπής των ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς κ. Κουλούρη Ελένη και οι νυν Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χριστίνα Τζέλλου και Ελευθέριος Κώστας που συνόδευαν το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και Καλή Πορεία στις δίκαιες επιδιώξεις των Εργαζομένων του Κλάδου.
Read More »
Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Eκδικάστηκε η υπόθεση τροποποίησης των συμβάσεων των εργαζομένων των ΚΔΑΠ Και ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Μέχρι τέλος του έτους στελεχώνεται το Δερματολογικό ιατρείο του Χατζηκώστα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Μέχρι τέλος του έτους στελεχώνεται το Δερματολογικό ιατρείο του Χατζηκώστα


Με νέες θέσεις ιατρικού προσωπικού που σύντομα θα καλύψουν κάποια κενά που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα , το Νοσοκομείο Χατζηκώστα ενισχύεται σημαντικά εξασφαλίζοντας εύρυθμη λειτουργία σε όλες τις κλινικές του.

Το Δερματολογικό ιατρείο του νοσοκομείου που αδυνατούσε να λειτουργήσει μετά από συνταξιοδοτήσεις γιατρών μέχρι τέλος του έτους θα είναι στελεχωμένο και θα μπορεί να προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Οι προσπάθειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου φαίνεται να πιάνουν τόπο , παρά το γεγονός ότι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστέρησαν την αναπλήρωση των κενών.
Read More »
Μέχρι τέλος του έτους στελεχώνεται το Δερματολογικό ιατρείο του Χατζηκώστα Μέχρι τέλος του έτους στελεχώνεται το Δερματολογικό ιατρείο του Χατζηκώστα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς


Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στην Κακαβιά από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου και του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς δύο αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, ο ένας είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ενώ ο άλλος σε 3 μήνες και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ από το Μονομελές Πρωτοδικείο Φλώρινας.
Read More »
Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Συλλήψεις φυγόποινων στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων


Εξιχνιάστηκαν -8- περιπτώσεις, με λεία που υπολογίζεται τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ

Από τη συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, διακριβώθηκε η εγκληματική δράση αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, εισέρχονταν σε σπίτια, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, παραβιάζοντας πόρτες εισόδου ή παράθυρα, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα, τιμαλφή και διάφορα αντικείμενα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κατανάλωνε επί τόπου τρόφιμα και ποτά, που έβρισκε στους χώρους των κλοπών.

Με τον παραπάνω τρόπο εξακριβώθηκε ότι το διάστημα του περασμένου Αυγούστου – Σεπτεμβρίου, ο κατηγορούμενος διέπραξε συνολικά 6 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπής από σπίτια σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων, η αξία των κλοπιμαίων από τις οποίες εκτιμάται τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ.

Προανάκριση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.Read More »
Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός για διαρρήξεις, σε περιοχές των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου : Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
 Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου : Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ.


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ. κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. ΑΕΚ , ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 26/11/2023 και ώρα 17:00 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.


Read More »
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου : Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ.  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου : Απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΑΕΚ. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για διάρρηξη σε μίνι μάρκετ σε περιοχή της Πρέβεζας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για διάρρηξη σε μίνι μάρκετ σε περιοχή της ΠρέβεζαςΑπό το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, για την εμπλοκή του σε υπόθεση διάρρηξης, που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο σε περιοχή της Πρέβεζας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, έσπασε τζαμαρία καταστήματος μίνι μάρκετ, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσαν:

· πλήθος καπνικών προϊόντων (2.000 πακέτα τσιγάρα, 80 σακούλες καπνού και 350 ηλεκτρονικά τσιγάρα),

· 100 συσκευασίες αντηλιακών και

· χρηματικό ποσό 300 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Read More »
Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για διάρρηξη σε μίνι μάρκετ σε περιοχή της Πρέβεζας Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός για διάρρηξη σε μίνι μάρκετ σε περιοχή της Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τον Νοεμβριο. Τι περιέχει το πακέτο.

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τον Νοεμβριο. Τι περιέχει το πακέτο.


Τη Δευτέρα απο τις 10:00 μέχρι 14:00, θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμο Σουλίου.

Το πακέτο περιέχει:Λουκάνικα (1,5 κιλό ),
Ηλιέλαιο (1 λίτρο),
Έτοιμο γεύμα κονσέρβα (λαχανοντολμάδες),
Έτοιμο γεύμα κονσέρβα (κεφτεδάκια ),
Γάλα μακράς διαρκείας (1 λίτρο),
Δημητριακά,
Σοκολάτα,
Σκόνη πλυντηρίου ( 50 μεζούρες ),
Χαρτί υγείας,
Σαμπουάν,
Οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσες.

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον, διπλή ποσότητα των τροφίμων και τριπλή συσκευασία λουκάνικα.


Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τον Νοεμβριο. Τι περιέχει το πακέτο. Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τον Νοεμβριο. Τι περιέχει το πακέτο. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, οι πληρωμές των συντάξεων του Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους θα γίνουν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, όπου πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα πρώην Ταμεία μη μισθωτών.

Επίσης, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των πρώην Ταμείων μισθωτών, καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Ειδικότερα, οι πληρωμές των συντάξεων θα γίνουν ως εξής:


Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ.Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις των ΙΚΑ, Δημόσιο, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΝΑΤ, ΔΕΗ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (μισθωτοί και μη μισθωτοί) από 1/1/2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.Οι Επικουρικές Συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Επικουρικές συντάξεις e-ΕΦΚΑ

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ειδικότερα:Το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Ο ΟΤΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Οι Επικουρικές Συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Πότε φαίνονται τα χρήματα στις τράπεζες

Ένα συχνό ερώτημα των συνταξιούχων, όταν ανακοινώνονται οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, είναι πότε τα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ των τραπεζών, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάληψη με την κάρτα τους.


Η απάντηση είναι η εξής:

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα)

Επομένως αν η ημέρα πληρωμής είναι Δευτέρα τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Παρασκευή το βράδυ (προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα)

Ευνόητο είναι ότι αν και η Παρασκευή συμπέσει να είναι επίσημη αργία, τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Πέμπτη (προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα) το βράδυ
Read More »
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες Συντάξεις Δεκεμβρίου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Ιωάννινα: «Ένα ζεστό κυριακάτικο γεύμα για όλους» για 1.000 άμεσα επωφελούμενους κοινωνικών δομών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Ιωάννινα: «Ένα ζεστό κυριακάτικο γεύμα για όλους» για 1.000 άμεσα επωφελούμενους κοινωνικών δομών

Μέσα από τη φετινή Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της, η Coca-Cola φέρνει στο επίκεντρο τις μικρές πράξεις καλοσύνης που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά και μας προσκαλεί να συμβάλλουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια, ανακαλύπτοντας τον Αϊ-Βασίλη που κρύβουμε μέσα μας.

Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε» το πρόγραμμα της Coca-Cola επικεντρώνεται:

• στη διάσωση και προσφορά μερίδων φαγητού σε κοινωφελείς οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα

• στην υλοποίηση του προγράμματος «Ένα Ζεστό Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους» με άμεσα επωφελούμενους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ιωάννινα

Με κεντρικό μήνυμα «Χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες», η Coca-Cola, σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε», στέκεται για μια ακόμα χρονιά δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και μοιράζεται με όλους την αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων.

Το πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης της Coca-Cola σε συνεργασία με τον Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Μπορούμε» αποτελείται από δύο δράσεις που στόχο έχουν να εμπνεύσουν σε όλους την αξία της κοινωνικής προσφοράς.

Η πρώτη δράση, αφορά την ουσιαστική υποστήριξη του «Μπορούμε» στο έργο διάσωσης και προσφοράς περισσότερων από 2,5 εκατ. μερίδων φαγητού σε 350 κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα. Για τη συγκεκριμένη δράση θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συμβάλλουν οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα μέσα από το Coca-Cola app, αλλά και με τη συμμετοχή τους στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της επίσκεψης του αυθεντικού Χριστουγεννιάτικου Φορτηγού της Coca-Cola στη χώρα μας.

Η δεύτερη δράση του προγράμματος ξεκινά μετά το τέλος των γιορτών και στόχο έχει να μεταφέρει λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς. Η Coca-Cola σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το «Μπορούμε» το Πρόγραμμα «Ένα Ζεστό Κυριακάτικο Γεύμα για Όλους».

Ακολουθώντας τη διαδρομή του Χριστουγεννιάτικου Φορτηγού, το Πρόγραμμα θα αγγίξει περισσότερους από 1.000 άμεσα επωφελούμενους κοινωνικών δομών των Δήμων Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων. Στόχος του προγράμματος είναι κάθε Κυριακή και για διάστημα έως τριών μηνών οι άμεσα επωφελούμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων, του Κέντρου Ημέρας Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Ασύλου Ανιάτων στην Πάτρα και της Μέριμνας Ιωαννίνων, να απολαμβάνουν ένα ζεστό, ολοκληρωμένο γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας.

Η Μαρία Τζελέπη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης της Coca-Cola Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε πως η αληθινή μαγεία των Χριστουγέννων βρίσκεται παντού, σε κάθε μικρή ή μεγάλη πράξη προσφοράς Αυτές τις γιορτές, ενώνουμε για μια ακόμα χρονιά τις δυνάμεις μας με το «Μπορούμε» για να μεταδώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης, με χιλιάδες ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του οποίου μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους».

Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Μπορούμε», δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη δυνατότητα που μας δίνει η Coca-Cola να στηρίξουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας σε ανάγκη, όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και για αρκετό διάστημα πιο μετά. Πιστεύουμε ακράδαντα, από την πρώτη μέρα της ύπαρξης του «Μπορούμε», στο μήνυμα «χρειαζόμαστε περισσότερους Αϊ-Βασίληδες» και είμαστε ευγνώμονες για την ευκαιρία να εμπνεύσουμε ακόμα περισσότερους να βρουν τον Αϊ-Βασίλη μέσα τους, προσφέροντας τους εδώ και χρόνια τον πιο εύκολο τρόπο να σώζεις και να προσφέρεις τρόφιμα προς αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη».

Φέτος όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε τον Αϊ-Βασίλη που κρύβουμε μέσα μας, καθώς το μήνυμα καλοσύνης, γενναιοδωρίας και ανιδιοτέλειας που διατρέχει την φετινή Χριστουγεννιάτικη καμπάνια της Coca-Cola θα είναι έκδηλο και σε κάθε ενεργοποίηση καθ’ όλη την εντυπωσιακή πορεία του αυθεντικού Χριστουγεννιάτικου Φορτηγού που θα βρίσκεται στη χώρα μας από τις 2 ως τις 27 Δεκεμβρίου.
Read More »
Ιωάννινα: «Ένα ζεστό κυριακάτικο γεύμα για όλους» για 1.000 άμεσα επωφελούμενους κοινωνικών δομών Ιωάννινα: «Ένα ζεστό κυριακάτικο γεύμα για όλους» για 1.000 άμεσα επωφελούμενους κοινωνικών δομών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Εγγραφές ιδιωτών στο μητρώο μηχανημάτων – οχημάτων πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Εγγραφές ιδιωτών στο μητρώο μηχανημάτων – οχημάτων πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ προκειμένου να προβεί στην κατάρτιση μητρώου ενδιαφερομένων που είναι κάτοχοι μηχανημάτων-οχημάτων και διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να δύνανται να επεμβαίνουν στους χώρους εκδήλωσης φυσικών καταστροφών σε περιοχές ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ με διάθεση μηχανημάτων-οχημάτων, υλικού και προσωπικού και ειδικότερα στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας των Δήμων:
1. ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ
2. ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ
3. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΚΑΛΕΙ
Τους ενδιαφερόμενους – ιδιοκτήτες μηχανημάτων-οχημάτων όπως υποβάλλουν σύμφωνα με το υπόδειγμα υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται η πλήρης επωνυμία, έδρα, ταχυδρομική διεύθυνση, Α.Φ.Μ. τηλέφωνα.

Τα έντυπα των Υπευθύνων Δηλώσεων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τα εκτυπώσουν από τον ιστότοπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας στη διεύθυνση https://www.thesprotia.gr/ (Ανακοινώσεις κλπ.) ή να τα προμηθευτούν από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της (τηλ. 2665360103-104).

Οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από την ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Νοεμβρίου 2023 έως και την ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 14.00μμ με τους εξής τρόπους:

Α)-στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις pp.thesprotias@php.gov.gr και m.kokkori@php.gov.gr
Β) -μέσω ταχυδρομείου, με ημερομηνία κατάθεσης το αργότερο μέχρι την 11η Δεκεμβρίου 2023, (που θα αποδεικνύεται από τη σφραγίδα), διεύθυνση αποστολής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,
Ταχ. Δ/νση: Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 18
ΤΚ 46100 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Γ)- και αυτοπροσώπως στην ως άνω Διεύθυνση.

Read More »
Εγγραφές ιδιωτών στο μητρώο μηχανημάτων – οχημάτων πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας Εγγραφές ιδιωτών στο μητρώο μηχανημάτων – οχημάτων πολιτικής προστασίας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

ΑΑΔΕ: Το Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
ΑΑΔΕ: Το Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο


Μια ακόμα τρανταχτή περίπτωση πειραγμένου και παράνομου λογισμικού ήρθε στο φως, μέσω καταγγελίας στην εφαρμογή Appodixi, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν εστιατόριο, το οποίο είχε πειράξει το λογισμικό του φορολογικού μηχανισμού ως εξής:

Το ERP σύστημα, δηλαδή το λογισμικό εφαρμογής έκδοσης φορολογικών στοιχείων, έδινε την εντολή να σταλεί για καταγραφή στο Ζ το αρχείο, που περιείχε μόνο το πρώτο είδος της παραγγελίας. Στη συνέχεια, έστελνε προς εκτύπωση ένα αρχείο με άλλο περιεχόμενο (με όλα τα παραγγελθέντα είδη), ώστε να δοθεί στον πελάτη και αυτός έτσι να βεβαιωθεί ότι πήρε απόδειξη.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Για να ενισχυθεί η νομιμοφάνεια στην όλη διαδικασία και να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία, το πειραγμένο λογισμικό έβγαζε στην απόδειξη και έναν ψεύτικο σειριακό αριθμό (γνωστός και ως ΠΑΗΨΣ).

Το παράνομο, όμως, λογισμικό δεν σταματούσε μόνο στη διαγραφή των παραγγελθέντων ειδών, πλην του πρώτου.

Προχωρούσε και ένα βήμα παρακάτω:

Διέγραφε στο επίσημο προς την Εφορία αρχείο το 30% του συνολικού λογαριασμού !

Τι σημαίνει αυτό σε νούμερα;

Ότι, το 2020, το 2021 και το 2022, το παράνομο λογισμικό είχε μειώσει κατά πάνω από 60% την αξία 18.300 αποδείξεων, με την επιχείρηση να αποκρύβει κατά αυτό τον τρόπο τζίρο 440.000 ευρώ!


Read More »
ΑΑΔΕ: Το Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο ΑΑΔΕ: Το Appodixi αποκάλυψε λογισμικό που διέγραφε πάνω από το 60% του τζίρου σε εστιατόριο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Τα φθηνότερα κόκκινα κρασιά φέρνουν λιγότερο πονοκέφαλο, λένε οι επιστήμονες

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
Τα φθηνότερα κόκκινα κρασιά φέρνουν λιγότερο πονοκέφαλο, λένε οι επιστήμονες


Το κόκκινο κρασί είναι μια μεγάλη απόλαυση στα περισσότερα γιορτινά γεύματα για τη συνοδεία κρέατος, εκτός κι αν είστε ένας από τους άτυχους πότες που το κεφάλι σας σφυροκοπάει μετά από ένα ή δύο ποτηράκια.

Οι πονοκέφαλοι του κόκκινου κρασιού υπάρχουν σχεδόν από τότε που οι άνθρωποι ανακάλυψαν πώς να φτιάχνουν ποτό από φρούτα που είχαν υποστεί ζύμωση. Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και καιρό – χωρίς αποτέλεσμα – να καταλάβουν γιατί ακόμα και ένα μικρό ποτήρι κρασί μπορεί να κάνει μερικούς να αισθάνονται ότι χρειάζονται ένα αναλγητικό μέσα σε 30 λεπτά από την κατανάλωση μιας γουλιάς.

Στο παρελθόν, ενοχοποιήθηκαν οι τανίνες, τα θειώδη και οι ισταμίνες. Τώρα, μετά από δοκιμή περίπου δώδεκα ενώσεων που βρέθηκαν στο κόκκινο κρασί, τα ευρήματα μιας ομάδας ερευνητών δείχνουν έναν άλλο ένοχο: την κερσετίνη ή αλλιώς κουερσετίνη, μια ένωση που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών.

«Η κερσετίνη απορροφά το υπεριώδες φως, επομένως είναι αντηλιακό για τα σταφύλια», δήλωσε ο Άντριου Γουότερχαουζ, ομότιμος καθηγητής οινολογίας – επίσης γνωστός ως χημικός κρασιού – στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέιβις.

Ο Γουότερχαουζ, ο οποίος συνέγραψε τη μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Scientific Reports, είπε ότι η ποσότητα κερσετίνης που βρίσκεται στο κρασί σχετίζεται άμεσα με την έκθεση των σταφυλιών στον ήλιο. «Άρα, αν καλλιεργείτε τα σταφύλια σας σε αρκετή σκιά, δεν βγάζουν πολλή από αυτήν. Αλλά αν τα καλλιεργήσετε εκεί που έχουν πολύ ήλιο, τότε παράγουν περισσότερη κερσετίνη».

Η κερσετίνη δεν βοηθά μόνο στην πρόληψη του καψίματος των σταφυλιών από τον ήλιο. Στους ανθρώπους, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Αλλά όταν προστίθεται αλκοόλ στο μείγμα, η κερσετίνη μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, είπε ο Γουότερχαουζ.

«Το σώμα σου έχει αυτό το σύστημα που προσπαθεί να απαλλαγεί από το αλκοόλ που πίνεις και η κερσετίνη, όπως αποδεικνύεται, επιβραδύνει τη δράση», είπε. «Ουσιαστικά, η κερσετίνη από το κόκκινο κρασί σταματά τη διαδικασία στα μισά του δρόμου».

Το ανθρώπινο σώμα έχει μια πολύπλοκη διαδικασία για την αποβολή του αλκοόλ και των τοξινών που μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα κύτταρα. Το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ – χημικά μιλώντας, η αιθανόλη – διασπάται μέσα στο ήπαρ, όπου πραγματοποιούνται δύο βήματα. Πρώτον, τα ένζυμα βοηθούν στη διάσπαση του μορίου της αιθανόλης σε ακεταλδεΰδη, μια εξαιρετικά τοξική ουσία και γνωστή καρκινογόνος. Στη συνέχεια, μετατρέπουν την ακεταλδεΰδη σε αβλαβή μόρια οξέων – ένα λιπαρό οξύ που παίζει ρόλο στην παραγωγή ενέργειας του σώματος και στη σύνθεση λιπιδίων – το οποίο στη συνέχεια διασπάται σε απόβλητα.

Αλλά όταν η κερσετίνη εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, μετατρέπεται σε γλυκουρονίδιο κερσετίνης – μια ένωση που μπλοκάρει το ένζυμο που μετατρέπει την ακεταλδεΰδη σε οξική. Έχοντας μείνει με τη συσσώρευση μιας «κακής τοξίνης», είπε ο Γουότερχαουζ, τα κεφάλια αρχίζουν να σφυροκοπούν.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι παθαίνουν πονοκεφάλους από κόκκινο κρασί, αλλά είναι μια αρκετά κοινή πάθηση, δήλωσε ο Μόρις Λέβιν, καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο που συνέγραψε τη μελέτη. Ως διευθυντής του Κέντρου Κεφαλαλγίας του πανεπιστημίου, ο Λέβιν είπε ότι ανακάλυψε «ότι ίσως το ένα τρίτο των ασθενών μου μιλούν για ιστορικό τουλάχιστον ενός πονοκεφάλου από κόκκινο κρασί». Οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς σε πονοκεφάλους και ημικρανίες φαίνεται να είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε πονοκεφάλους από κόκκινο κρασί – οι οποίοι «είναι πολύ διαφορετικοί από το να ξυπνούν με hangover».

Σε αντίθεση με το τρομακτικό hangover, οι πονοκέφαλοι από κόκκινο κρασί μπορεί να εμφανιστούν «μέσα σε λίγα λεπτά έως μερικές ώρες μετά την κατανάλωση του κόκκινου κρασιού», είπε ο Λέβιν, και χαρακτηρίζονται από μια «αίσθηση παλμών γύρω από το κεφάλι, ναυτία και απλώς γενική χάλια διάθεση».

Αλλά ο Γουότερχαουζ είπε ότι υπάρχει μια «λύση» για τους λάτρεις του κόκκινου κρασιού που θέλουν να αποφύγουν τους πονοκεφάλους: να αναζητήσουν φθηνότερο κρασί.

«Κατά γενικό κανόνα, τα φθηνότερα κρασιά έχουν λιγότερη κερσετίνη», είπε ο Γουότερχαουζ. «Συνήθως συμβαίνει επειδή τα σταφύλια λαμβάνουν λιγότερο ηλιακό φως από εκείνα που, για παράδειγμα, βρίσκονται στο πραγματικά ακριβό καμπερνέ που φτιάχνουν στην κοιλάδα της Νάπα».

Φυσικά, λιγότερη κερσετίνη μπορεί να σημαίνει ότι οι τανίνες του κρασιού μπορεί να έχουν λιγότερο μεταξένια γεύση.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία για τους πονοκεφάλους από κόκκινο κρασί. Αν και ο Λέβιν είχε στο παρελθόν πει στους ασθενείς του να ενυδατωθούν ή να δοκιμάσουν να πάρουν ιβουπροφαίνη πριν το πιουν, ωστόσο οι πονοκέφαλοι από κόκκινο κρασί είναι «κάπως ανθεκτικοί στη θεραπεία».

Άρα, οι πονοκέφαλοι θα είναι πάντα το τίμημα για ένα ποτήρι κόκκινο κρασί; Μένει να φανεί.

Οι Γουότερχαουζ και Λέβιν ελπίζουν να δοκιμάσουν τη θεωρία τους για την κερσετίνη με μια επερχόμενη κλινική δοκιμή. Περαιτέρω έρευνα θα μπορούσε να επικεντρωθεί όχι μόνο στην πρόληψη ή τη θεραπεία των πονοκεφάλων από κόκκινο κρασί, αλλά και να οδηγήσει σε καλύτερη κατανόηση της ημικρανίας στο σύνολό της.

Εν τω μεταξύ, είπαν οι επιστήμονες, οι άνθρωποι που είναι επιρρεπείς στους ενοχλητικούς πονοκεφάλους μπορεί να πρέπει να είναι ευέλικτοι ως προς το κρασί της επιλογής τους. Ο Λέβιν, ο οποίος πρόσφατα ανέπτυξε μια κάπως δυσάρεστη αντίδραση στο κόκκινο κρασί, πρότεινε να επιλέξουν ποικιλίες όπως το pinot noir και το syrah, που τείνουν να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

«Επιπλέον, είναι πάντα καλή ιδέα να εργάζεστε για τη μείωση του στρες, ιδιαίτερα την εποχή των εορτών, για να μειώσετε την πιθανότητα να έχετε πονοκέφαλο», είπε ο Λέβιν.

Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι η απόρριψη του κόκκινου κρασιού εντελώς. Σε αντίθεση με το κατακόκκινο ξάδερφό του, το λευκό κρασί δεν έχει κερσετίνη, καθώς οι φλούδες των σταφυλιών αφαιρούνται πριν από τη ζύμωση.

«Όπως και να είναι, το λευκό κρασί συνδυάζεται υπέροχα με τη γαλοπούλα», είπε ο Γουότερχαουζ. «Το ροζέ κρασί επίσης μπορεί να είναι ασφαλές».Read More »
Τα φθηνότερα κόκκινα κρασιά φέρνουν λιγότερο πονοκέφαλο, λένε οι επιστήμονες Τα φθηνότερα κόκκινα κρασιά φέρνουν λιγότερο πονοκέφαλο, λένε οι επιστήμονες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023
 Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την ΚυριακήΒροχερός καιρός σήμερα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, ενώ επιδείνωση του καιρού προβλέπεται το Σάββατο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Από το βράδυ οι ψυχρές αέριες μάζες που συνεχίζουν την κάθοδό τους από τη βόρεια Ευρώπη θα περάσουν τα σύνορα και θα δώσουν και χιόνια σε ορεινές περιοχές και της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου. Στα βόρεια πρόσκαιρα θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Στην αρχή της ημέρας θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, όταν το ψυχρό μέτωπο περάσει, θα ακολουθήσουν πολύ θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του Φθινοπώρου, εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί και τη Δευτέρα. Το θερμόμετρο στα βόρεια ελάχιστες ακόμα και -7 βαθμούς, στην Αθήνα μέγιστη 14, στη Θεσσαλονίκη 10 βαθμούς. Από την Τρίτη, όμως, οι άνεμοι ξανά από νότιες διευθύνσεις ενώ αναμένονται αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά για την Παρασκευή στα δυτικά και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τη νύχτα αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS
Read More »
Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή Επιδείνωση από αύριο Σάββατο με ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιόνια – Έντονο κρύο την Κυριακή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2023 Rating: 5

Σελίδες