Στο μουσείο Ηγουμενίτσας τελικά η σημερινή εκδήλωση "Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Στο μουσείο Ηγουμενίτσας τελικά η σημερινή εκδήλωση "Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας"


Λόγω των καιρικών συνθηκών η εκδήλωση με τίτλο «Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας και προβληματιζόμαστε για το περιβάλλον μέσα από ένα παραμύθι!» η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, αντί για το δασάκι της Ηγουμενίτσας.

Read More »
Στο μουσείο Ηγουμενίτσας τελικά η σημερινή εκδήλωση "Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας" Στο μουσείο Ηγουμενίτσας τελικά η σημερινή εκδήλωση "Μαθαίνουμε για το Κάστρο και το Δάσος μας" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Πρόσκληση συμμέτοχης σε συμπλήρωση ερωτηματολογίου για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Σουλίου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Πρόσκληση συμμέτοχης σε συμπλήρωση ερωτηματολογίου για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Σουλίου


Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας που εκπονείται από τον Δήμο Σουλίου για την περιοχή εντός των διοικητικών του ορίων, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 10 του άρθρου 121 του ν. 4819/2021.

Κύριος στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Το παρόν ερωτηματολόγιο διενεργείται στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Σουλίου.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου διαρκεί 5 λεπτά και οι απαντήσεις θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εκπόνηση του ΣΑΠ.

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:


Εάν θέλετε βοήθεια για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου στείλτε mail στο ikalogirou@paramythia.gr και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Read More »
Πρόσκληση συμμέτοχης σε συμπλήρωση ερωτηματολογίου για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Σουλίου Πρόσκληση συμμέτοχης σε συμπλήρωση ερωτηματολογίου για το σχέδιο αστικής προσβασιμότητας στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Αποδεκατίζουν τις καραβίδες στα νερά του Καλαμά

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Αποδεκατίζουν τις καραβίδες στα νερά του Καλαμά


Αρκετές είναι οι καταγγελίες από παρακαλάμιους οικισμούς για συνεχή και παράνομη αλιεία καραβίδας.
Η καραβίδα σχεδόν είχε εξαφανιστεί από τα νερά του ποταμού.
Ο πληθυσμός της ανέκαμψε μετά τους εμπλουτισμούς που έγιναν με πρωτοβουλία κυρίως του Συλλόγου Βροντισμένης.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι των χωριών εδώ και αρκετό καιρό καταγράφονται περιστατικά παράνομης αλιείας. Διάφοροι με «νταούλια» και «καλάθια» έχουν αποδεκατίσει και πάλι τον πληθυσμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς ωστόσο να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.
Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία του πληθυσμού της καραβίδας ακόμη και με ολική απαγόρευση της αλιείας στον Καλαμά.
Read More »
Αποδεκατίζουν τις καραβίδες στα νερά του Καλαμά Αποδεκατίζουν τις καραβίδες στα νερά του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Θεσπρωτό

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Θεσπρωτό


Τον έμπειρο αριστερό οπισθοφύλακα Ιωάννη Ρίζο από τον ΠΑΣ Γιάννινα απέκτησε ο Θεσπρωτός.

Έναν ποδοσφαιριστή με εμπειρία στην Super league 1, ενέταξε στην αγωνιστική του ‘μηχανή’ ο Θεσπρωτός. Ο λόγος για τον Ιωάννη Ρίζο ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα με τη μορφή δανεισμού για ένα έτος. Ο 20χρονος αριστερός οπισθοφύλακας ξεκίνησε τη καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ατρόμητου όπου μέτρησε 14 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα U-19, πριν μεταγραφεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε τη σεζόν 2020-2021.

Με τη φανέλα της ομάδας των Ιωαννίνων έφτασε τις 26 συμμετοχές ως μέλος της U-19 με την οποία πανηγύρισε την επίτευξη 6 τερμάτων. Τέσσερις φορές αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα, τρία σε παιχνίδια της Super League 1 και μία για το Κύπελλο.

Η ΠΑΕ Θεσπρωτός ευχαριστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και ιδιαίτερα την οικογένεια του ισχυρού άνδρα της ομάδας κ. Γιώργου Χριστοβασίλη για τη συνεργασία και καλωσορίζει τον Γιάννη Ρίζο στην ομάδα.
Read More »
Δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Θεσπρωτό Δανεικός από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Θεσπρωτό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Για τα παιδιά της Ηπείρου και η 8η Φιλανθρωπική Δράση Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Για τα παιδιά της Ηπείρου και η 8η Φιλανθρωπική Δράση Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου

Ιδρύματα στην Ήπειρο, και συγκεκριμένα σε Ηγουμενίτσα, Πωγωνιανή και Κόνιτσα, αλλά και στο Μόναχο θα στηρίξουν φέτος οι ελληνική σύλλογοι και φορείς του Μονάχου κατά την 8η Φιλανθρωπική Δράση τους.

Το σύνολο των φετινών εσόδων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα κατανεμηθεί ανάμεσα σε τρία διαφορετικά ιδρύματα. 
Συγκεκριμένα, το 40% των εσόδων θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο «Στοργή», με έδρα την Ηγουμενίτσα, το οποίο, όπως αναφέρεται, «στηρίζει τη φροντίδα παιδιών με ειδικές ικανότητες». 
Ακόμη, άλλο ένα 40% των εσόδων θα κατευθυνθεί στο Κέντρο Παιδικής Προστασίας «Κιβωτός του Κόσμου» Ηπείρου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες που, «εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση σε παιδιά που το έχουν ανάγκη». 
Τέλος, το υπόλοιπο 20% θα δοθεί στην οργάνωση Furderverein Kinderpalliativzentrum Munchen eV που εδρεύει στο Μόναχο και στηρίζει τη φροντίδα παιδιών και νέων με σοβαρές ανίατες ασθένειες.

Με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τη στήριξη της 8ης Φιλανθρωπικής Δράσης, οι Σύλλογοι σχεδιάζουν κατά τα καθιερωμένα μια φιλανθρωπική εκδήλωση τον προσεχή Δεκέμβριο, η υλοποίηση όμως θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Δορυφόρος Μονάχου»)
Read More »
Για τα παιδιά της Ηπείρου και η 8η Φιλανθρωπική Δράση Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου Για τα παιδιά της Ηπείρου και η 8η Φιλανθρωπική Δράση Ελληνικών Συλλόγων και Φορέων Μονάχου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022
Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκε διακομιδή 33χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Read More »
Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 33χρονης από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022 Rating: 5

Σελίδες