Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο ΗγουμενίτσαςRead More »
Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Δείτε ζωντανά το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ "Άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους"

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ "Άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους"


Η έναρξη της σχολικής χρονιάς μας βρήκε με τη μάσκα ως προαιρετική ενώ το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να λειτουργεί τιμωρητικά προς τους ανεμβολίαστους συναδέλφους εκπαιδευτικούς καθώς τους υποχρεώνει να κάνουν rapid ή PCR τεστ 48 ώρες πριν πάνε στο σχολείο και το οποίο πληρώνουν οι ίδιοι.
Το Δ.Σ. του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας αδυνατεί να ερμηνεύσει την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την υποχρεωτικότητα του διαγνωστικού ελέγχου των ανεμβολίαστων σαν προσπάθεια επιβολής της συμμόρφωσης και εξουδετέρωσης κάθε μορφής αντίδρασης όταν παντού κινούνται ελεύθερα !!
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αφού λάβει υπόψη ότι οι τιμωρητικές ρυθμίσεις στον εκπαιδευτικό χώρο, η χρήση του εμβολιασμού σαν μέσου για την αντιμετώπιση της πανδημίας φαίνεται να μετατρέπεται σε μέτρο για τιμωρητικές αποφάσεις, κοινωνικό διαχωρισμό και όξυνση διχαστικών πρακτικών, να προβεί στην άμεση απαλλαγή των συναδέλφων μας, να τερματιστεί αυτή η κατάφορη οικονομική και κοινωνική αδικία που υφίστανται.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ "Άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους" ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ "Άμεση άρση των τιμωρητικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους συναδέλφους" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ τον ΟκτώβριοΚέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, τον προηγούμενο μήνα τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 10.969.393 ευρώ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 24 έως και τις 30 Οκτωβρίου, το παιχνίδι μοίρασε συνολικά 2.392.068 ευρώ.
Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός στην Αθήνα που κέρδισε 10.000 ευρώ από το ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ». Επιπλέον, ένας παίκτης στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 6.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΕΞΑΡΕΣ» και ένας τυχερός στη Φλώρινα κέρδισε 3.000 ευρώ από το ΣΚΡΑΤΣ «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ». Τρεις ακόμη παίκτες σε Πειραιά, Μέγαρα και Χαλκίδα κέρδισαν από 2.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΣΜΑΡΑΓΔΕΝΙΑ ΕΦΤΑΡΙΑ», ενώ συνολικά, 68 παίκτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας κέρδισαν από 1.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ.
Διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα πρατήρια υγρών καυσίμων και σούπερ μάρκετ.

Σχετικά με την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.
H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη, που εκτείνεται έως το 2026. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ δύο κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε. και Scientific Games Int'l.

Σχετικά με τον ΟΠΑΠ
Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως.
Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs) στην Ελλάδα. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.
Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Σχετικά με την Scientific Games Int’l
Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Η SGI είναι η εταιρεία που δημιούργησε το 1974 την κατηγορία του ΣΤΙΓΜΙΑΊΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ ΣΚΡΑΤΣ, διαθέτοντας εμπειρία σχεδόν 50 χρόνων στη συγκεκριμένη κατηγορία που η ίδια δημιούργησε, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια και επαγγελματισμό, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση την τεράστια εμπειρία που διαθέτει, η SGI εφαρμόζει τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, όπου σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και με τo ολοκληρωμένο, καινοτόμοo και ασφαλές σύστημα παραγωγής παρέχει προϊόντα υψηλής ποιότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε λοτταρίας.
Έτσι και πάντα με στόχο την ποιότητα και την ασφάλεια μέσα από μια πελατοκεντρική προσέγγιση η εταιρεία αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζονται από υψηλή τεχνολογία και αποτελούν πρότυπα στην αγορά.
Read More »
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,9 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Μόνο κατόπιν συνεννόησης η επίσκεψη στην Αρχαία Ελέα, λόγω παραίτησης του φύλακα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Μόνο κατόπιν συνεννόησης η επίσκεψη στην Αρχαία Ελέα, λόγω παραίτησης του φύλακα


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά το προσεχές διάστημα ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας, μετά την παραίτηση του επί συμβάσει φύλακα, θα λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή (09:00-14:00) κατόπιν συνεννόησης με την ΕΦΑ Θεσπρωτίας στο τηλ. 26650.29177, e-mail: efathe@culture.gr.
Read More »
Μόνο κατόπιν συνεννόησης η επίσκεψη στην Αρχαία Ελέα, λόγω παραίτησης του φύλακα Μόνο κατόπιν συνεννόησης η επίσκεψη στην Αρχαία Ελέα, λόγω παραίτησης του φύλακα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών


Το 2023 θα είναι χρονιά εκλογικών αναμετρήσεων, αφού εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθούν οι Βουλευτικές, πιθανότατα δύο εκλογικές διαδικασίες αν από την πρώτη Κυριακή δεν προκύψει κυβέρνηση, και αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου ο πρώτος γύρος και στις 15 Οκτωβρίου ο επαναληπτικός, όπου χρειαστεί . 
Η προεκλογική περίοδος κουτσά στραβά έχει αρχίσει και οι διαβουλεύσεις και οι πολιτικές ζυμώσεις στη Θεσπρωτία έχουν ξεκινήσει.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αφού ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μεγάλος και δεν επιτρέπει ασφαλές εκτιμήσεις. Αν και σε αυτό το πεδίο οι διεργασίες έχουν επίσης δειλά δειλά αρχίσει.
Προτού ξεκινήσουμε, αξίζει να αναφέρουμε πως κατά πάσα πιθανότητα στις επόμενες εκλογές, η Θεσπρωτία θα απωλέσει μία από τις δύο βουλευτικές έδρες. Κάτι που αναμένεται να προκαλέσει και ανακάτεμα της πολιτικής τράπουλας.

Θα αρχίσουμε με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπου παρότι είναι κυβερνητικό κόμμα και θεωρείται, από τα επιτελεία τους, σίγουρη η πρωτιά στο νομό, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.
Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το γεγονός πως δύσκολα κάποιος θα πάρει την πρωτιά από τον νυν βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα.
Ενδιαφέρον συνεχίζει να δείχνει ο πολιτευτής του κόμματος και δικηγόρος κ. Παπαγιάννης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές έλαβε 880 σταυρούς και που πρόσφατα επαναλειτούργησε το πολιτικό του γραφείο στην Ηγουμενίτσα.
Δεν ισχύει το ίδιο και για τις δύο γυναίκες που συμμετείχαν στο προηγούμενο ψηφοδέλτιο, αφού η μεν κα Παρθενίου δεν φαίνεται να εκδηλώνει ενδιαφέρον, η δε κα Φίλη δηλώνει πως θα ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα με το δήμο Σουλίου. Φαίνεται πως το κόμμα της ΝΔ στο νομό μας θα δυσκολευτεί και πάλι να βρει γυναικεία υποψηφιότητα.
Καμία πολιτική σοβαρότητα, αλλά και κομματική άδεια δεν έχει συμπολίτης, που δηλώνει από τώρα πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα όσα μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνου.

Στο κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριου Κάτση. Ενδιαφέρον εκφράζει το τελευταίο διάστημα και ο καθηγητής κ. Παντελής Κυπριανός, όπως και η Θεσπρωτή δημοσιογράφος κα Άννα Στεργίου.

Στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, έκπληξη αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό του, προκαλεί η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της γιατρού κας Μάγδας Τάτση, η οποία στις προηγούμενες Περιφερειακές Εκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κ. Ριζόπουλου. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μητσιώνης αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Ηγουμενίτσας κ. Γόγολος.

Αυτά είναι τα σημερινά δεδομένα και το επόμενο διάστημα σίγουρα θα πυκνώσουν οι ζυμώσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν τα κομματικά επιτελεία στις τελικές τους αποφάσεις, οπότε και θα επανέλθουμε για να σας ενημερώσουμε.
Read More »
Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών Θεσπρωτία: Πολιτικές ζυμώσεις, εν όψει των εθνικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Προσοχή σε παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Προσοχή σε παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει τα μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά κατά την χρήση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (email).
Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι αποστέλλονται εμαιλ με δήθεν αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και περιέχουν συμπιεσμένα αρχεία μορφής .zip ή .rar.
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας δεν έχει κι ούτε προτίθεται να αποστείλει, μαζικά ή ατομικά, στα μέλη του συμπιεσμένα αρχεία (zip, rar, κλπ)!!!!
Τα παραπλανητικά αυτά εμαιλ, παρότι έχουν αρχική ένδειξη που παραπέμπει στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας όπως θα διαπιστώσετε σε δύο παραδείγματα πιο κάτω, στην κατάληξη του ονόματος του αποστολέα (με κίτρινη σημείωση), εμφανίζεται η πραγματική τους διεύθυνση.
Παρακαλούμε, εάν δείτε εμαιλ που περιέχει συμπιεσμένο αρχείο μορφής .zip ή .rar και εμφανίζει αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ.

Παραδείγματα ψευδούς αποστολέα:

1ο παράδειγμα:
From: <Chamber of Thesprotia-Reg. Dept.> mitroa2@e-thesprotias.gr <dv9@ldptc.org>

2ο παράδειγμα:
From: <Chamber of Thesprotia-Reg. Dept.> mitroa2@e-thesprotias.gr <weerawat.n@tttelecom.net>
Read More »
Προσοχή σε παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Προσοχή σε παραπλανητικά email με δήθεν αποστολέα το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε ποσότητα ληγμένου κρέατος που είχε διανεμηθεί με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε ποσότητα ληγμένου κρέατος που είχε διανεμηθεί με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ


Δεν είχε περάσει λίγη ώρα από την στιγμή που οι δικαιούχοι είχαν παραλάβει τα τρόφιμα στην προγραμματισμένη διανομή μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ και κλήθηκαν με προσωπικά μηνύματα να επιστρέψουν το κρέας.

Κατόπιν διανομής, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες παρτίδες χοιρινού που είχε διανεμηθεί, είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρτίδες αυτές είχαν λήξει στις 31 Οκτωβρίου, ενώ οι υπόλοιπες έληγαν τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Οι υπεύθυνοι της διανομής προχώρησαν στη συνολική ανάκληση του κρέατος και μετά από επικοινωνία με την εταιρεία, οι ποσότητες χοιρινού κρέατος αναμένεται να αντικατασταθούν άμεσα.

Οι περισσότερες ποσότητες είχαν διανεμηθεί στο Δήμο Σουλίου, καθώς δεν είχε αρχίσει η διανομή στους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Read More »
Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε ποσότητα ληγμένου κρέατος που είχε διανεμηθεί με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ Θεσπρωτία: Ανακλήθηκε ποσότητα ληγμένου κρέατος που είχε διανεμηθεί με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την άλλη Τετάρτη

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την άλλη Τετάρτη


Η διοίκηση του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που προκήρυξε η ΠΝΟ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 από ώρα 00:01, έως 24:00 της ίδιας μέρας.
Read More »
Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την άλλη Τετάρτη Χωρίς πλοία για Κέρκυρα την άλλη Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτία: 48χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Θεσπρωτία: 48χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του


Νεκρός μέσα στο σπίτι που διέμενε σε χωριό του Νομού Θεσπρωτίας εντοπίστηκε ένας 48χρονος. 
Τον 48χρονο εντόπισε νεκρό η μητέρα του, το βράδυ της Τρίτης, όταν επισκέφθηκε το σπίτι του. 
Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. 
Τα αίτια θανάτου αναμένεται να διερευνηθούν από τη νεκροψία νεκροτομή που θα γίνει.
Read More »
Θεσπρωτία: 48χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του Θεσπρωτία: 48χρονος εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

54χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
54χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του


Νεκρός μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε βρέθηκε ένας 54χρονος στα Γιάννινα. Ο 54χρονος ζούσε μόνος του και εντοπίστηκε από συγγενικά του πρόσωπα τα οποία είχαν ανησυχήσει καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Στο σπίτι κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατό του ενώ από την έρευνα που έκανε η αστυνομία αποκλείστηκε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Read More »
54χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του 54χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Ένας χρόνος με την Οικία Τζαβέλλα στο Σούλι

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Ένας χρόνος με την Οικία Τζαβέλλα στο Σούλι


Ένας χρόνος πέρασε από τα εγκαίνια της Οικίας Τζαβέλλα στο Σούλι.
Ο Θεός και η ζωή μας αξίωσαν να πράξουμε κάτι μοναδικό για εμάς πρωτίστως, (ας μας επιτραπεί), μέσα στο επετειακό έτος 2021. Μια υπόσχεση εκατοντάδων ετών υλοποιήθηκε με το κάπνισμα της καμινάδας του Τζαβελλαίικου και με την επιστροφή των Σουλιώτικων όπλων στην Πατρογονική τους Γη.
Την Γη που τα όπλα αυτά κράτησαν Ελεύθερη για 200 χρόνια. Στο σταματημένο ρολόι του Σουλίου οι δείκτες άρχισαν και πάλι να κουνιούνται ελαφρώς. Για να κυλήσει και πάλι ο χρόνος, χρειάζονται και άλλα από άλλους φορείς τα οποία αναμένονται κι ελπίζουμε σύντομα.
Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο η επισκεψιμότητα στο Σούλι και στην Οικία Τζαβέλλα αυξήθηκε σε νούμερα ανέλπιστα ως προς το παρελθόν.
Η προσπάθειά μας μέσω των ιστοσελίδων μας, των ενημερωτικών φυλλαδίων μας, με δημοσιεύσεις και με οδοιπορικά σε ηλεκτρονικά μέσα τουριστικού ενδιαφέροντος, βοήθησαν αρκετά και θα βοηθήσουν στο μέλλον ακόμη περισσότερο.
Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες είδαμε κόσμο να βουρκώνει από συγκίνηση, είδαμε κόσμο να φιλά τους τοίχους πριν ανέβει την σκάλα και είδαμε νέα ζευγάρια με τα παιδιά τους να μην θέλουν φύγουν. Γνωρίσαμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το Εξωτερικό.
Μας επισκέφτηκαν σχολεία της Ηπείρου. Τι μεγαλύτερη ικανοποίηση υπάρχει από αυτό το γεγονός αλήθεια! Συνεργαστήκαμε με κόσμο και πολιτευτές από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Σουλίου και την Κοινότητα Σαμονίβας-Σουλίου. Λάβαμε αρκετή βοήθεια και τους ευχαριστούμε πολύ. Συνεργαστήκαμε με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και με Μουσεία της Χώρας και τους ευχαριστούμε επίσης πολύ.
Οι δυσκολίες πολλές, αλλά η αγάπη του κόσμου για την προσπάθεια αυτή σε γεμίζει χαρά η οποία μετατρέπεται σε πείσμα και δύναμη. Ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον οι συνθήκες πρόσβασης, λειτουργίας, φύλαξης και ασφάλειας να βελτιωθούν, ώστε να μπορεί η Οικία να μένει ανοικτή για το Κοινό για μεγαλύτερα διαστήματα. Υπάρχουν πολλά που δεν περνούν από το χέρι μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους ήταν εκεί την Ιερή ημέρα των εγκαινίων της Οικίας Τζαβέλλα στις 24 Οκτωβρίου του 2021 και όλους αυτούς που ήθελαν να έρθουν μα δεν μπόρεσαν.
Η τύχη μας θέλησε θεματοφύλακες μιας κοινής Κληρονομιάς και είναι υποχρέωσή μας να την κοινωνούμε, ζώντας πάντα στο «Σήμερα κι όχι στο Τότε».
Δεν διεκδικούμε ούτε οικιοποιούμαστε τίποτε. Απλά κάνουμε το χρέος μας.

Κώστας Τζαβέλας
Read More »
Ένας χρόνος με την Οικία Τζαβέλλα στο Σούλι Ένας χρόνος με την Οικία Τζαβέλλα στο Σούλι Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Φυσικό αέριο: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Φυσικό αέριο: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο


Σεισμικές έρευνες, με εθνική διάσταση, στα όρια της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας – Ιταλίας ξεκινά η κοινοπραξία των εταιρειών Energean – Helleniq Energy (ΕΛΠΕ) με σκοπό τον εντοπισμό των πιθανών στόχων με κοιτάσματα φυσικού αερίου.

Οι έρευνες διεξάγονται στο θαλάσσιο block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος και σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα, το ειδικό σεισμογραφικό σκάφος «Ramform Hyperion» της PGS είναι έτοιμο να ξεκινήσει το σκανάρισμα του υπεδάφους των 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων της συγκεκριμένης παραχώρησης.

Πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για τρισδιάστατες σεισμικές, οι οποίες έχουν καταστεί εφικτές μετά την προ δύο ετών συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία για τον ορισμό των θαλάσσιων ζωνών.

Στο block 2 operator (διαχειριστής) είναι η Energean με ποσοστό 75%, ενώ η Helleniq Energy κατέχει το 25%. Η πρώτη εταιρεία είναι μισθωτής και σε παραχωρήσεις της Αδριατικής. Συνολικά στη θαλάσσια περιοχή της Αδριατικής είναι επιβεβαιωμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου και τόσο το block 2 όσο και τα υπόλοιπα της Δυτικής Ελλάδας έχουν παρόμοιες γεωλογικές δομές.
Read More »
Φυσικό αέριο: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Φυσικό αέριο: Ξεκινούν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην PHILOXENIA 2022

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην PHILOXENIA 2022


Η Περιφέρεια Ηπείρου, στο πλαίσιο του Έργου: «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου», στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της, θα συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση PHILOXENIA 2022 που διοργανώνεται στις 18-20 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η τουριστική έκθεση PHILOXENIA, υποδέχεται επαγγελματίες και κοινό εδώ και 37 χρόνια , φιλοξενώντας εκθέτες και επισκέπτες της ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς ενώ αποτελεί σημείο συνάντησης παραγόντων του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Οι Εκθέτες που θα φιλοξενούνται στο περίπτερο της περιφέρειας Ηπείρου, θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με το ευρύ κοινό της έκθεσης, επιδιώκοντας την ανάπτυξη συνεργασιών προωθώντας τον προορισμό και τις επιχειρήσεις τους. Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, θα πρέπει να προχωρήσουν στην προεγγραφή τους στο παρακάτω link και να παραλάβουν την ηλεκτρονική πρόσκληση/κάρτα εισόδου της PHILOXENIA η οποία είναι απαραίτητη για την είσοδο στο χώρο της Εκθεσης.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με έντυπο ενημερωτικό υλικό ( έως 50 αντίτυπα), μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 143) ως την Δευτέρα 7/11/2022 και ώρα 12.00 πμ.. Πληροφορίες: τηλ 2651087143.
Read More »
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην PHILOXENIA 2022 Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην PHILOXENIA 2022 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Απαγόρευση αλιείας πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου


Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνει ότι η αλιεία της πέστροφας απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες, τα ποτάμια, τους παραπόταμους και τα λοιπά εσωτερικά ύδατα της Περιφέρειας Ηπείρου από 1η Νοεμβρίου τρέχοντος έτους έως 15 Φεβρουαρίου του 2023 (Β.Δ. 142/1971 – ΦΕΚ 49/Α΄/12-3-1971). Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της αλιευτικής νομοθεσίας.
Read More »
Απαγόρευση αλιείας πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου Απαγόρευση αλιείας πέστροφας στα ποτάμια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Καθηλωμένες οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Καθηλωμένες οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου


Η Ήπειρος τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου επέλεξε να επενδύσει στον πολιτισμό. Και έχει επενδύσει σημαντικά ποσά… Περίπου 40 εκατομμύρια έχουν διατεθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα για τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης, της Αμβρακίας και των Γιτάνων.
Αρκετά ακόμη χρήματα διατίθενται σε άλλα μνημεία και χώρους από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και από τους Δήμους.
Η Πολιτιστική Διαδρομή ήταν ένα εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα. Η βασική της φιλοσοφία ήταν η δικτύωση των πέντε αρχαιολογικών χώρων και η συμπλήρωση με σημαντικούς οικοτόπους όπως ο Αμβρακικός, ο Αχέροντας, οι παραδοσιακοί οικισμοί, τα τοπικά προϊόντα αλλά και η τοπική γαστρονομία.
Η Πολιτιστική Διαδρομή πέτυχε μέχρι στιγμής στο αναμενόμενο.. Στην εκτέλεση δηλαδή των έργων, είτε αφορούν αναστηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους, είτε άλλες παρεμβάσεις.
Ως αυτόνομο «προϊόν» όμως δεν λειτούργησε ενώ η δικτύωση εξακολουθεί να είναι ζητούμενο.
Το βασικότερο στοιχείο όμως που πρέπει να προβληματίσει όλους τους εμπλεκόμενους στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής, που θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται και από το νέο ΕΣΠΑ, είναι ότι δεν αγκαλιάζεται μέχρι στιγμής από τους επισκέπτες.

Οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Ηπείρου μένουν καθηλωμένες.
Και τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική για τον Ιούνιο του 2022 είναι απογοητευτικά.
Στο Νομό Θεσπρωτίας οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους ήταν 194 με τις 163 να αφορούν στα Αρχαία Γίτανα και τις 51 στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας.
Στο Νομό Ιωαννίνων, οι επισκέψεις τον Ιούνιο στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης ήταν 3.558.
Στο Νομό Πρέβεζας οι περισσότερες επισκέψεις έγιναν στο Νεκρομαντείο καθώς ανήλθαν σε 3.307 ενώ οι επισκέψεις στην Αρχαία Νικόπολη ήταν μόλις 930.
Για το Νομό Άρτας τα μοναδικά στοιχεία που παρέχονται αφορούν στην Παρηγορήτισσα όπου οι επισκέψεις έφτασαν στις 723.
Read More »
Καθηλωμένες οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Καθηλωμένες οι επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει την Τετάρτη στις 09.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2022.
  2. Έγκριση της μελέτης «Τεχνικός Σύμβουλος Οργάνωσης και τεκμηρίωσης «Πολυχώρου κτιρίου Βούλγαρη»-Κατάρτιση όρων διαγωνισμού.
  3. Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΥΩΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  4. Χορήγηση 1ης παράτασης υλοποίησης σύμβασης : «Υπηρεσία Συμβούλων για Διερεύνηση δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω εγκατάστασης Φ/Β συστήματος με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού».
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Μικρή αύξηση στην Ήπειρο, 1.891 τα κρούσματα της εβδομάδας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Μικρή αύξηση στην Ήπειρο, 1.891 τα κρούσματα της εβδομάδας


Αύξηση των κρουσμάτων στους Νομούς Ιωαννίνων και Πρέβεζας καταγράφεται στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιοποίηση ο ΕΟΔΥ ενώ αποκλιμάκωση παρατηρείται στους Νομούς Άρτας και Θεσπρωτίας.
Στην Ήπειρο για το διάστημα από 24 μέχρι 30 Οκτωβρίου επιβεβαιώθηκαν 1.891 συνολικά κρούσματα, αυξημένα ελαφρώς σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα όπου είχαν επιβεβαιωθεί 1.838.

Η εικόνα αναλυτικά:
-Στο Νομό Άρτας επιβεβαιώθηκαν 407 και καταγράφεται μείωση κατά 15,56% σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.
-Στο Νομό Θεσπρωτίας τα κρούσματα ανέρχονται σε 243 με την μείωση να υπολογίζεται στο 17,96%,
-Στο Νομό Ιωαννίνων τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ανέρχονται σε 957 και η αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι 7,41%.
-Στο Νομό Πρέβεζας επιβεβαιώθηκαν 284 κρούσματα, αυξημένα κατά 60,45% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

53.436 κρούσματα και 164 θάνατοι στη χώρα
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 53.436 κρούσματα COVID-19 (5.122 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 1% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 23% των λοιμώξεων.
Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 5.188.890 εκ των οποίων 52,1% γυναίκες.
To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0,99 (95% ΔΕ: 0.82 – 1.07).
Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.324 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 189,3% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 1.014 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 145, -7% εβδομαδιαία μεταβολή).
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 85 (61,2% άνδρες) με διάμεση ηλικία 73 έτη και το 96,5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 164 θάνατοι ασθενών COVID-19 (16 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: 12% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 11 (7%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.750 θάνατοι και το 96,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 80 έτη.
Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 8,45% σε σύνολο 632.238 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) με το μέσο όρο επταημέρου να είναι 90.320 δείγματα (-9% εβδομαδιαία μεταβολή).
Read More »
Μικρή αύξηση στην Ήπειρο, 1.891 τα κρούσματα της εβδομάδας Μικρή αύξηση στην Ήπειρο, 1.891 τα κρούσματα της εβδομάδας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Αλλαγές στο πρόγραμμα των δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα για τον μήνα Νοέμβριο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022
Αλλαγές στο πρόγραμμα των δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα για τον μήνα Νοέμβριο


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Νοέμβριο, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά εκτός Σαββάτου, 09:00 – 15:00
  • Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): 7, 21 και 30 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00
  • Πλαταριά (Δημαρχείο): 2 και 23 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00
  • Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): 4 και 9 Νοεμβρίου, 10:00 – 14:00
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Αλλαγές στο πρόγραμμα των δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα για τον μήνα Νοέμβριο Αλλαγές στο πρόγραμμα των δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα για τον μήνα Νοέμβριο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Σελίδες