Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής 


Την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας και συντοπίτισσά μας κα. Αθηνά Καλύβα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, όπου συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα της χερσαίας ζώνης, καθώς και η διαχείριση και αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας εντός των ορίων του Δήμου Ηγουμενίτσας με τρόπο που να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων και αναβάθμιση της περιοχής προς όφελος των δημοτών.
Read More »
Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής Συνάντηση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικη εορτή για τα Στελέχη του Κ/Λ Ηγουμενίτσας για την στήριξη του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ»

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Χριστουγεννιάτικη εορτή για τα Στελέχη του Κ/Λ Ηγουμενίτσας για την στήριξη του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ»


Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος ΒορειοΔυτικής Ελλάδας διοργάνωσε χθες Χριστουγεννιάτικη εορτή για τα παιδιά ,αλλά και τους μεγάλους, των Στελεχών που υπηρετούν στο ΚΛ Ηγουμενίτσας,γιορτή η οποία όμως ήταν αφιερωμένη στον Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ» και στα παιδάκια που είναι πραγματικοί ΗΡΩΕΣ της ζωής και παλεύουν καθημερινά για το υπέρτατο αγαθό της.

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τα μαγικά του Μάγου Αλέξανδρου,χορέψαν Ζούμπα υπό την καθοδήγηση του Πέτρου και παρέλαβαν αναμνηστικές κούπες με ζαχαρωτά από τον Άγιο Βασίλη ο οποίος φέτος ήρθε μηχανόβιος.....
Εφέτος διαλέξαμε ως Ένωση αντί δώρων για τα παιδάκια μας, να διαθέσουμε αντ´αυτού ένα ποσό στον Σύλλογο «ΦΛΟΓΑ» για τα παιδάκια που πραγματικά τα χρειάζονται,στα παιδάκια που καθημερινά παλεύουν και αγωνίζονται.Διαλέξαμε ,μέσω αυτής της κινησής μας,να διαθέσουμε ,μέσω της ΦΛΟΓΑΣ, στα παιδάκια αυτά λίγες στιγμές χαράς και αγάπης, λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.Διαλέξαμε με αυτό τον τρόπο να τους πούμε έναν μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και να τους δώσουμε κουράγιο για τον μεγάλο αγώνα τους και να τους ευχηθούμε να βγουν ΝΙΚΗΤΕΣ.
Read More »
Χριστουγεννιάτικη εορτή για τα Στελέχη του Κ/Λ Ηγουμενίτσας για την στήριξη του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Χριστουγεννιάτικη εορτή για τα Στελέχη του Κ/Λ Ηγουμενίτσας για την στήριξη του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την στις 23 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00΄, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης προϋπ/σμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2019.
Έγκριση απολογισμού ,Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 2017 του Ν.ΠΔΔ «ΑΡΩΓΗ» .
Λήψη απόφασης παράτασης της σύμβασης προμήθειας υγρών καυσίμων Δήμου Σουλίου.
Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 221 του ν. 4412/2016 (παρ.1, παρ.11β και παρ. 11δ).
Διαγραφή οφειλής.
Παροχή εντολής παράστασης ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας και ορισμός μάρτυρα.
Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου οικ. έτους 2020.
Read More »
Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει σήμερα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα


Το Γενάρη αναμένεται να καταφτάσει στη χώρα μας το πλοίο Tsurugi το οποίο θα μετασκευαστεί στα ναυπηγεία Περάματος προκειμένου, μέχρι το Πάσχα, να είναι έτοιμο ώστε να δρομολογηθεί στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.

Πρόκειται για πλοίο το οποίο αγόρασε προ μερικών εβδομάδων η ναυτιλιακή εταιρία Kerkyra Seaways από την ιαπωνική Nankai και εξυπηρετούσε μέχρι τον Οκτώβριο τη γραμμή Wakayama – Tokyhima.
Πληροφορίες σχετικά με το τίμημα της πώλησης, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Είναι κατηγορίας Β’ και οι διαστάσεις του είναι 108 μέτρα μήκος και 17,5 μέτρα πλάτος.
Έχει βάρος 1300 τόνους και τονάζ 2604 τόνους, ενώ αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και δρομολογηθεί στην Κέρκυρα, αναμένεται να είναι το γρηγορότερο πλοίο της γραμμής αφού η ταχύτητά του φτάνει τους 21 κόμβους! Διαθέτει δύο μηχανές μάρκας Niigata 10.800 ίππων ενώ η υπηρεσιακή ταχύτητα είναι 18,8 κόμβοι,

Η χωρητικότητα

Το πλοίο, όπως είναι σήμερα, χωρά 470 επιβάτες και 78 αυτοκίνητα με ύψος γκαράζ στα 4,3 m, ωστόσο, εφ΄ όσον υποστεί μετασκευές, ενδέχεται τα χαρακτηριστικά του να αλλάξουν (π.χ. μεγαλύτερη χωρητικότητα, μικρότερη ταχύτητα λόγω αύξησης βάρους κλπ.).
Ας σημειωθεί ότι το εν λόγω πλοίο εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια στην Ιαπωνία έως το τέλος του χρόνου, οπότε και αναμένεται η εταιρία του να παραλάβει καινούριο πλοίο για να αντικαταστήσει το Tsurugi, ώστε το τελευταίο να ξεκινήσει το ταξίδι του για το Πέραμα.
Read More »
Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Έρχεται νέο (ταχύτατο) πλοίο στη γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία δημαρχείου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία δημαρχείου


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία δημαρχείου Ηγουμενίτσα: Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία δημαρχείου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δήμος Σουλίου: Απαλλαγή Δημοτικών τελών για τρίτεκνες οικογένειες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019
Δήμος Σουλίου: Απαλλαγή Δημοτικών τελών για τρίτεκνες οικογένειες


Ενημερώνουμε τις Τρίτεκνες οικογένειες του Δήμου Σουλίου ότι αναρτήθηκε στο Διαύγεια με ΑΔΑ: 6ΧΩΧΩ1Α-3ΩΛ, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουλίου με αριθμό 171 / 2019 "Περί αναπροσαρμογής ή μη των ανταποδοτικών τελών και δικαιωμάτων Δήμου Σουλίου", σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε: 

1. Η Πλήρης απαλλαγή των Δημοτικών τελών, για Τρίτεκνες οικογένειες με λογαριασμό ρεύματος στο όνομά του ενός από τους δύο συζύγους, με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 20.000 €.

2. Η Απαλλαγή σε ποσοστό 50% των Δημοτικών τελών, για Τρίτεκνες οικογένειες με λογαριασμό ρεύματος στο όνομά του ενός από τους δύο συζύγους, με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 25.000 €.

Τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου για αυτήν του την απόφαση και αναμένουμε τις απαντήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ηγουμενίτσας και του Δήμου Φιλιατών στα αντίστοιχα αιτήματα που τους έχουμε αποστείλει.
Read More »
Δήμος Σουλίου: Απαλλαγή Δημοτικών τελών για τρίτεκνες οικογένειες Δήμος Σουλίου: Απαλλαγή Δημοτικών τελών για τρίτεκνες οικογένειες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Σελίδες