Βράζει η Ήπειρος - Τους 36,6 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021

Βράζει η Ήπειρος - Τους 36,6 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα


Βράζει κυριολεκτικά ολόκληρη η Ήπειρος, από το κύμα καύσωνα που πλήττει ολόκληρη τη χώρα.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα, καταγράφηκε στις 14:47 και ήταν 36.6 °C, ενώ ο συνδυασμός με την αφρικανική σκόνη, έχει κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Αντίστοιχα στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 39.3 °C στις 14:45, στην πόλη της Άρτας στους 37.3 °C στις 13:40 και στην πόλη της Πρέβεζας στους 35.2 °C στις 15:01.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, με τις μέγιστες τιμές της να αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου

Δείτε την πρόγνωση για την πόλη της Ηγουμενίτσας για αύριο ΠαρασκευήRead More »
Βράζει η Ήπειρος - Τους 36,6 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Βράζει η Ήπειρος - Τους 36,6 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
12 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 12
ΠΕ Πρέβεζας 0


Read More »
12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 12 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Η ΝΥΧΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ - Σε σόλο κλαρίνο από τον Ηγουμενιτσιώτη Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Η ΝΥΧΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ - Σε σόλο κλαρίνο από τον Ηγουμενιτσιώτη Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ)Read More »
Η ΝΥΧΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ - Σε σόλο κλαρίνο από τον Ηγουμενιτσιώτη Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ) Η ΝΥΧΤΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑΣΕΜΙ - Σε σόλο κλαρίνο από τον Ηγουμενιτσιώτη Μάκη Κωνσταντίνου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις «κινητοποιήσεις» του δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις «κινητοποιήσεις» του δήμου ΗγουμενίτσαςΤο Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας συνεδρίασε 22/06/2021 με μοναδικό θέμα: «Διαμόρφωση πρότασης κινητοποιήσεων στα πλαίσια της διεκδίκησης της χερσαίας ζώνης.»

Η Λ.Σ. διαφωνήσαμε με τις προτάσεις της δημοτικής αρχής(Δ.Α) γιατί πιστεύουμε ότι μια κινητοποίηση είναι πολύ σοβαρό θέμα. Θέλει καλή προετοιμασία και σαφείς στόχους. ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ. ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ. Η πρόταση του Δημάρχου δεν ανταποκρίνεται στην σοβαρότητα του θέματος.

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ : Με το «διεκδικητικό» πλαίσιο του Δ.Σ. έχουμε διαφωνήσει από το 2017. Ωστόσο θέλουμε να επισημάνουμε ότι μετά από τόσες συζητήσεις θα έπρεπε να έχει γίνει κατανοητό ότι η χρήση του λιμανιού προσδιορίζει και την χρήση της «χερσαίας ζώνης». Και την χρήση την καθορίζει ο ιδιοκτήτης. Ίσως έτσι κατανοηθεί η καθυστέρηση και το παζάρι που γίνεται σε αυτό το θέμα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους χώρους που «διεκδικεί» πέρα από την απόφαση του 2017. Ωστόσο η απόφαση του 2017 είναι το «προπατορικό αμάρτημα» τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Το Δ.Σ. υιοθέτησε την πρόταση της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε.(της διορισμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ). Αυτή είναι και η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ. Πάνω σε αυτή γίνεται η «διαπραγμάτευση» με τους επενδυτές. Σας είχαμε προειδοποιήσει από τότε. Προφανώς δεν μπορεί να συζητάς για διεκδικήσεις στην «χερσαία ζώνη» χωρίς να αναφέρεις ότι ο λόγος που μπαίνει για συζήτηση είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Επίσης θα έπρεπε να ήταν κατανοητό ότι οι επιχειρηματίες «δεν θα αφήσουν ψίχουλο να πέσει από το τραπέζι». Θα διεκδικήσουν ότι μπορεί να ανεβάσει την κερδοφορία τους. Για αυτό απορούμε με την σιγουριά της Δ.Α. για το Δρέπανο λ.χ.. Τα τεύχη δημοπράτησης είναι πολύ συγκεκριμένα όπως και οι χάρτες που τα συνοδεύουν.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ : Γιατί ο δήμος διεκδικεί την «χερσαία ζώνη»; Θέλει το παραλιακό μέτωπο για να καλύψει τις λαϊκές ανάγκες για άθληση, ανάπαυση, πολιτισμό του λαού και της νεολαίας; Η για να αναπτύξει ο ίδιος ο δήμος επιχειρηματική δραστηριότητα; Η μέχρι σήμερα πολιτική της Δ.Α. συνηγορεί για το δεύτερο. Η παραλία της Αγίας Παρασκευής που διαχειρίζεται ο δήμος έχει γεμίσει ασφυκτικά από ξαπλώστρες ιδιωτών, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια της πόλης είναι αδιάβατοι από τα τραπεζοκαθίσματα. Γιατί διεκδικεί ο δήμος το κεντρικό parking από την ΟΛΗΓ Α.Ε.; Για να εξασφαλίσει την ελεύθερη στάθμευση η για να εισπράττει αυτός τα χρήματα από την ελεγχόμενη στάθμευση; Γνωρίζουμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση του δήμου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναπτύσσει επιχειρηματική δράση, στις πλάτες των δημοτών του, στο όνομα της οικονομικής αυτοτέλειας. Υπάρχει και δρόμος της αγωνιστικής διεκδίκησης από το κεντρικό κράτος. Το οποίο μόνιμα λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Χρήματα όμως φαίνεται ότι έχουν μπόλικα αυτοί που θέλουν να αγοράσουν το λιμάνι. Ας φορολογήσει τους εφοπλιστές που έχουν πάνω από 50 φοροαπαλλαγές. Για να στρατευτεί ο λαός σε ένα αγώνα για την «χερσαία ζώνη» πρέπει να δει πόσο και πώς βελτιώνει η καθημερινότητα του. Ενημέρωση των κατοίκων δεν έχει υπάρξει για το τι πρόκειται να αλλάξει στην ζωή τους. Αυτό ίσως δείχνει και τις προθέσεις της Δ.Α.

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ : Ειπώθηκε στην συζήτηση ότι εδώ ο στόχος είναι η «χερσαία ζώνη» και αυτός ο στόχος είναι υπεράνω κομμάτων. Ωστόσο ο αντίπαλος είναι σαφέστατα καθορισμένος. Είναι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και εμπορευματοποίησης των πάντων. Είναι η πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων οδηγώντας τα πλατειά λαϊκά στρώματα στην φτώχια και στην εξαθλίωση . Αυτήν την πολιτική υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ. παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς αυτό να είναι καθαρό τι είδους αγώνας μπορεί να γίνει; Ενάντια σε ποιόν; Αυτό καθορίζει και την στάση μας απέναντι στις μορφές «διεκδίκησης» που προτάθηκαν.

· Διαφωνήσαμε και δεν θα πάρουμε μέρος σε καμιά συνάντηση με υπουργούς. Ο κ. Πλακιωτάκης έχει έλθει ξανά στην πόλη μας και έδωσε υποσχέσεις. Το ίδιο έκαναν στο παρελθόν οι κ. Δρίτσας και Κουρουπλής υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσίορλας. Για πάνω από 30 χρόνια συζητιέται το θέμα της «χερσαίας ζώνης». Το αστικό κράτος δεν δίνει λύση και εξηγήσαμε γιατί. Δεν είναι θέμα μόνο γραφειοκρατίας όπως παρουσιάζεται. Ούτε μόνο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως αναφέρθηκε. Το ΤΑΙΠΕΔ έχει συγκροτηθεί, και λειτουργεί με συγκεκριμένο σκοπό, με πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανένα αστικό κόμμα . Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βγαίνει στα κεραμίδια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά σαν κυβέρνηση δεν κατάργησε το ΤΑΙΠΕΔ .

· Όσον αφορά το κλείσιμο του Δημαρχείου και τις συνεντεύξεις, χωρίς συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων ενάντια σε αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και ανάδειξης των ευθυνών της κυβέρνησης που διαχειρίζεται το θέμα, τι νόημα έχουν;

· Όσον αφορά την «κινητοποίηση» της Δευτέρας ο Δήμαρχος πρότεινε να κλείσει η αγορά με στάση του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας και να γίνει πορεία μέχρι το λιμάνι. Πέρα από το περιεχόμενο θέλουμε να επισημάνουμε την, τουλάχιστον, «προχειρότητα» της πρότασης. Φαίνεται ότι προηγούμενη συνεννόηση δεν υπήρχε. Αλλά ο Δήμαρχος δεν τα παρακολουθεί τα τοπικά ΜΜΕ; Δεν γνωρίζει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει πάρει πρωτοβουλία και καλεί τους Μ.Φ. σε μέτωπο αλλά με άλλο διεκδικητικό πλαίσιο από αυτό του Δ.Σ.; Δεν πήρε χαμπάρι ότι και να ήθελε ο Σύλλογος να οργανώσει κάτι, δεν μπορεί γιατί βρίσκεται αυτή την περίοδο σε εκλογική διαδικασία; Πως μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτή η πρόταση; Δείχνει πόσο στα σοβαρά παίρνει η Δ.Α. την κινητοποίηση; Σαν να γίνεται μια πρόταση για να «βγούμε από την υποχρέωση» και αν δεν πετύχει «ο λαός φταίει που δεν μας ακολουθεί».

· Όσον αφορά το κλείσιμο του λιμανιού. Αυτή είναι πιο προωθημένη μορφή και θέλει ακόμα πιο υπεύθυνη στάση. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα , επί δημαρχίας Ανδρέα Νταή, έγινε μια ανάλογη κινητοποίηση. Έκλεισε το λιμάνι εξωτερικού για μερικές ώρες από τα μηχανήματα του δήμου, ελάχιστους «παράγοντες»( δημόσια πρόσωπα) και χωρίς λαϊκή συμμετοχή. Έκλεισε μάλιστα το πρωί που σίγουρα δεν θα ερχόταν κανένα καράβι. Τέτοιες ενέργειες θυμίζουν «τουφεκιές στον αέρα», για να πούμε ότι κάτι κάναμε, ότι αντιδράσαμε αλλά ό λαός δεν κατεβαίνει στον δρόμο. Ο λαός όμως πολύ πρόσφατα με αφορμή τη ψήφιση του αντεργατικού νόμου κατέβηκε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, και στην πόλη μας. Στο δε λιμάνι του Πειραιά αχρήστεψε με την μαζικότητα του τις αποφάσεις δικαστηρίου, αλλά τα σχέδια των εφοπλιστών που στέλνανε τους επιβάτες στα καράβια για πίεση.

· Όσον αφορά το μάζεμα των υπογραφών δηλώνουμε ότι η Λ.Σ. δεν θα υπογράψουμε κάτω από το πλαίσιο της Δ.Α.. Δεν θα υπογράψουμε τα λιμάνια Συβότων ,Πλαταριάς και Σαγιάδας να δοθούν σε ιδιώτες. Δεν θα υπογράψουμε να κατασκευαστεί μαρίνα στο κέντρο της πόλης. Δεν θα υπογράψουμε τον αποκλεισμό των κατοίκων από παραλιακό μέτωπο. Ούτε ότι παραιτούμαστε από τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Και αυτό όχι από δογματική προσήλωσε όπως αναφέρθηκε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι και η ΟΛΗΓ Α.Ε., που είναι ακόμα υπό κρατικό έλεγχο, τα συμφέροντα των εφοπλιστών εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί. Οι κυνικές δηλώσεις του εφοπλιστή κ. Λασκαρίδη πείθουν και τον πιο δύσπιστο. Δεν θέλουμε όμως να γιγαντωθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, γιατί αυτό γίνεται σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ,προετοιμάζει την επόμενη οικονομική κρίση . Δεν γίνεται να είναι «και λύκος να είναι χορτάτος και τα πρόβατα σωστά».

· Δεν συμφωνούμε με την παραίτηση του Δ.Σ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ψηφιστήκαμε για να υπηρετούμε τα λαϊκά συμφέροντα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Διαφωνώντας τόσο με το περιεχόμενο όσο και την μεθόδευση της Δ.Α. καταψηφίσαμε τις προτάσεις του Δημάρχου.

Δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε.

Θα συνεχίσουμε όμως να αγωνιζόμαστε για ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη που θα έχει στόχο και σκοπό την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Με αυτές τις σκέψεις καλούμε τους εργαζόμενους ,τα λαϊκά στρώματα του δήμου μας μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους τους, τους Μ.Φ. του τόπου να αγωνισθούν για:

· Να ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια "ανάσα" από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. ώστε να μην αποτελέσει μια εν δυνάμει περιβαλλοντική “βόμβα”.

· Να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό οι χώροι του παραλιακού μετώπου που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ) καθώς επίσης και όλες οι παραλίες για την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής των λαϊκών στρωμάτων.

· Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα, να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων.

· Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια του ΟΛΗΓ ΑΕ για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων.

· Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης.

· Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του δημοτικού ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό καθώς επίσης και σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.Ηγουμενίτσα 24/06/2021

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις «κινητοποιήσεις» του δήμου Ηγουμενίτσας Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις «κινητοποιήσεις» του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Κοινό μέτωπο του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Κοινό μέτωπο του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου ΗγουμενίτσαςΚοινό μέτωπο του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας για την εξαίρεση τμήματος της χερσαίας ζώνης του παραλιακού μετώπου Ηγουμενίτσας και Σαγιάδας ενόψει της πώλησης του λιμένα Ηγουμενίτσας.
Στις 23/6/21 συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. του Δήμου Φιλιατών με μοναδικό θέμα την μορφή κινητοποιήσεων, καθότι μέχρι σήμερα παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα γίνουν αποδέκτες, μέχρι σήμερα ουδεμία έμπρακτη ενέργεια από πλευράς αρμοδίων δεν προχώρησε ώστε να κατοχυρώσει τις παραπάνω αποφάσεις.
Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή εισήγηση του Δημάρχου κυρίου Πάππα Σπύρου όσον αφορά τη μορφή κινητοποιήσεων και αποφασίστηκαν τα εξής:
Παρασκευή 25/6/21 κλείσιμο Δημαρχείου Φιλιατών για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Παραχώρηση συνέντευξης τύπου των δύο Δημάρχων.
Δευτέρα 28/6/21 κλείσιμο του Δημαρχείου Φιλιατών για την εξυπηρέτηση κοινού.
Κλείσιμο της αγοράς των Φιλιατών μέχρι τις 11:00 π.μ.
Συγκέντρωση στο λιμάνι εσωτερικού και συμβολικό κλείσιμο αυτού 9:00-11.00.
Δευτέρα 5/7/21 κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού.
Σε περίπτωση που η συνάντηση με τον υπουργό κύριο Πλακιωτάκη την Πέμπτη 1/7/21 αποδώσει καρπούς η κινητοποίηση της Δευτέρας 5/7 δεν θα πραγματοποιηθεί.
Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα επανέλθει εκ νέου στο Δ.Σ. για περαιτέρω αποφάσεις.


Read More »
Κοινό μέτωπο του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας Κοινό μέτωπο του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 343 γρ. ηρωίνη με το πλοίο της γραμμής

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 343 γρ. ηρωίνη με το πλοίο της γραμμήςΣυσκευασίες με ηρωίνη προσπάθησε να μεταφέρει με πλοίο της γραμμής στην Κέρκυρα αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη μετά την επιβίβασή του από την Ηγουμενίτσα.
Ο αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, μετά από την αξιοποίηση πληροφοριών για μεταφορά ηρωίνης από την Αττική στην Κέρκυρα. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 343 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο.
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.
Read More »
Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 343 γρ. ηρωίνη με το πλοίο της γραμμής Συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να μεταφέρει 343 γρ. ηρωίνη με το πλοίο της γραμμής Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλωνΣυνελήφθη χθες (23-06-2021) το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, που κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο και ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτό και στο σπίτι του, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου «EVELIN», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -25,3- γραμμαρίων,
· δενδρύλλιο κάνναβης ύψους -90- εκατοστών,
· ζυγαριά ακριβείας,
· κυνηγητικό όπλο με διόπτρα χωρίς άδεια κατοχής,
· δύο γεμιστήρες και
· (15) φυσίγγια.
Read More »
Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του καύσωναΣτο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενημερώνει, ότι θέτει στη διάθεση των ευπαθών ομάδων και των πολιτών δροσερούς και κλιματιζόμενους χώρους από την Πέμπτη 24/6/2021 έως και την Παρασκευή 25/6/2021.

Για την προστασία από τον καύσωνα, οι διαθέσιμοι χώροι θα είναι οι εξής:
· Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου «ΠΑΝΘΕΟΝ», Πέμπτη 24/6/2021, 9:00-16:00
· Αίθουσα ΚΑΠΗ Δήμου Ηγουμενίτσας, Πέμπτη 24/6/2021 και Παρασκευή 25/6/2021, 8:00-14:00

Για την καλύτερη προστασία και προφύλαξη από τον επερχόμενο καύσωνα, σας υπενθυμίζουμε:
· Να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να παραμένετε σε σκιερά και δροσερά μέρη.
· Να ντύνεστε ελαφρά, με ανοιχτόχρωμα και άνετα ρούχα.
· Να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο.
· Να αποφεύγετε τη βαριά σωματική εργασία και άσκηση.
· Να τρέφεστε με μικρά και ελαφρά γεύματα, προτιμώντας λαχανικά και φρούτα και αποφεύγοντας τις λιπαρές ουσίες.
· Να καταναλώνετε άφθονα υγρά και πολλούς χυμούς, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη ποτά.
· Να αποφεύγετε τις άνευ σοβαρού λόγου, μετακινήσεις κατά τις θερμές ώρες (12.00-16.00).
· Οι παραλίες της περιοχής μας αποτελούν ιδανικά σημεία ανακούφισης από την αποπνικτική αίσθηση του καύσωνα.
· Σε περίπτωση θερμοπληξίας καλείτε άμεσα το 166.

Καλό καλοκαίρι
Read More »
Ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του καύσωνα Ανοίγει κλιματιζόμενους χώρους ο Δήμος Ηγουμενίτσας για την αντιμετώπιση του καύσωνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και ΦιλιατώνΣας καλούμε στη συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου και Φιλιατών κ. Σπυρίδωνα Παππά, την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 14:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας με θέμα τις διεκδικήσεις των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας και τις κινητοποιήσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα, με σκοπό την επίλυση του χρόνιου ζητήματος που ταλανίζει την τοπική μας κοινωνία.

Θα δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Ο Δήμαρχος Φιλιατών
Σπυρίδων Παππάς
Read More »
Συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Διακομιδή 85χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021
Διακομιδή 85χρονης από τους Παξούς στην ΗγουμενίτσαΜε μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, διακομιδή 85χρονης από το λιμένα ''ΓΑΙΟΥ'' ν. Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.


Read More »
Διακομιδή 85χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 85χρονης από τους Παξούς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021 Rating: 5

Σελίδες