https://picasion.com/
https://picasion.com/

Μάριος Κάτσης: Ένας τριαντάρης για τη Βουλή

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
Μάριος Κάτσης: Ένας τριαντάρης για τη Βουλή  Ένας τριαντάρης έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκπροσωπήσει το Νομό Θεσπρωτίας στην επόμενη Βουλή. 

Πρόκειται για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση. 

Ο Μάριος, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1985, είναι περήφανος Αρβανίτης στην καταγωγή από τον Αγ. Βλάσιο Θεσπρωτίας και κατοικεί στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας. 

Αν και νέος στην ηλικία, μετράει ήδη μία οκταετία στην ενασχόλησή του με την πολιτική αφού υπήρξε μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ από το 2007 έως και το 2010 ενώ ήταν ξανά υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Θεσπρωτίας στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαΐου και Ιουνίου του 2012 λαμβάνοντας 1353 ψήφους, ήτοι το 50% των σταυρών που έλαβε το κόμμα στη Θεσπρωτία. 

Είναι μέλος της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου - Λευκάδας. 

Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών – Μηχανικών Η/Υ, του Πολυτεχνείου Κρήτης και είναι, σκληρά εργαζόμενος, ιδιωτικός υπάλληλος ως προγραμματιστής και τεχνικός Η/Υ. 

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Ηγουμενίτσα, κάτι που του δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα της περιοχής. 

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου και είμαστε σίγουροι πως, σε περίπτωση που εκλεγεί, θα εκπροσωπήσει επάξια το Νομό Θεσπρωτίας και τη νέα γενιά, στα έδρανα του Ελληνικού κοινοβουλίου.
Read More »
Μάριος Κάτσης: Ένας τριαντάρης για τη Βουλή Μάριος Κάτσης: Ένας τριαντάρης για τη Βουλή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν οι "ποντικοί" που έκλεβαν το παγκάρι του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
Συνελήφθησαν οι "ποντικοί" που έκλεβαν το παγκάρι του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)


Συνελήφθησαν χθες (13-01-2015) το πρωί στην Πάργα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάργας, ένας 25χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας.

Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Αύγουστο του 2011, διέρρηξαν επανειλημμένα το παγκάρι του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, αφαιρώντας διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η προανάκριση ενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Πάργας, για τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.Read More »
Συνελήφθησαν οι "ποντικοί" που έκλεβαν το παγκάρι του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Συνελήφθησαν οι "ποντικοί" που έκλεβαν το παγκάρι του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Τέσσερις συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
Τέσσερις συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα
 
 

Τέσσερις (04) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Τέσσερις συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Τέσσερις συλλήψεις το πρωί στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
 ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00΄ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ 1ο Λήψη απόφασης για ανάρτηση της μελέτης του ΓΠΣ Δήμου Ηγουμενίτσας προς ενημέρωση των πολιτών και υποβολή ενστάσεων.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 2ο Έγκριση της διαδικασίας ανάρτησης και εκδίκαση ενστάσεων, για το Β2 στάδιο της πολεοδομικής μελέτης 6ης Π.Ε. Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 3ο Καθορισμός παραλιών του Δήμου Ηγουμενίτσας στις οποίες θα επιτρέπεται η πρόσβαση και επαφή με το νερό ζώων συντροφιάς.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 4ο Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας – Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 5ο Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Ηγουμενίτσας στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων προστασίας και αξιοποίησης του ποταμού Καλαμά.
-Εισηγητής - Δήμαρχος.
ΘΕΜΑ 6ο Επιχορήγηση του ΝΠΔΔ «ΠΑΚΠΠΟ» Δήμου Ηγουμενίτσας για το έτος 2015.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 7ο Παραχώρηση έκτασης 4,5 στρεμμάτων στην περιοχή «Λούτσα» της Τ.Κ. Πέρδικας του Δήμου Ηγουμενίτσας για σταβλικές εγκαταστάσεις.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
ΘΕΜΑ 8ο Παράταση της σύμβασης μίσθωσης του ακινήτου για τη στέγαση του 2ου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.
Read More »
ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος έγραψε ένα ολοζώντανο ιστορικό θεατρικό δρώμενο...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος έγραψε ένα ολοζώντανο ιστορικό θεατρικό δρώμενο...


Θεσπρωτός, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, έγραψε ένα εκπληκτικό και ολοζώντανο ιστορικό θεατρικό δρώμενο. 
 
Πρόκειται για τον Σωτήρη Δημητρίου, ο οποίος αναπαράστησε τη ζωή στην Κυσιοβίτσα το 1880. 
 
Πρόσωπα και γεγονότα, αποτυπωμένα με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο, με καθαρότητα γραφής και με δεξιότητα στην απεικόνιση, αναδεικνύουν μια εποχή, που αν και μακρινή από τη σημερινή, εντούτοις με πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την τωρινή. 
 
Και αυτό, διότι οι ανθρώπινοι τύποι, που πρωταγωνιστούν και τους οποίους δεν παρουσιάζει παραμορφωμένα, αλλά στην πραγματική τους, τη φυσική τους διάσταση και δράση, εμφανίζουν διαχρονικές συμπεριφορές. 
 
Αλλά ταυτόχρονα, μέσα από την αποκαλυπτική και συναρπαστική πλοκή, διασώζει, συνειδητά και προσανατολισμένα, κομμάτια της ιστορίας του τόπου μας, που το επιτυχημένο ξαναζωντάνεμα τους, μας μεταφέρει από το χθες στο σήμερα και από το σήμερα στο μέλλον. 
 
Στη βάση αυτή το θεατρικό του, μπορεί άνετα να χαρακτηρισθεί ως μια δημιουργική έκφραση του δικού του γόνιμου προβληματισμού. 
 
Read More »
Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος έγραψε ένα ολοζώντανο ιστορικό θεατρικό δρώμενο...  Θεσπρωτός ηλεκτρολόγος έγραψε ένα ολοζώντανο ιστορικό θεατρικό δρώμενο... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5

«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας»

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015
«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας»


Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΠΕΝΕΝ αναφορικά με την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας

Παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας που αφορούν σωρεία παραβιάσεων για ελλιπείς οργανικές συνθέσεις, καθημερινές παραβιάσεις στις ώρες εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων, καταστρατήγηση της ωριαίας διακοπής μεταξύ της 3ης και 6ης ώρας, ουδέποτε ελέγχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ και τις Λιμενικές αρχές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πληρωμάτων και των επιβαινόντων.

Με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 24/5-1-2015 έγγραφο του Σωματείου Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων «Ο Άγιος Σπυρίδων» καταγγέλλεται μια ακόμη παραβίαση ωραρίου εργασίας. Στις 28/1/2015 η Λιμενική αρχή Κέρκυρας ενέκρινε έκτακτα δρομολόγια για το Ε/Γ-Ο/Γ «Αγία Θεοδώρα» καλώντας το πλήρωμα σε επιφυλακή (standby) από τις 8.00 το πρωί (λόγω του ατυχήματος του Ε/Γ-Ο/Γ «NORMAN ATLANTIC») και δίνοντάς του δρομολόγια έως τις 01.30 την νύχτα αναγκάζοντας έτσι το πλήρωμα να εργάζεται πέραν και των 18 ωρών συνεχώς, παραβλέποντας τους κανόνες ασφαλείας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των Ναυτεργατών και των επιβαινόντων. Η Λιμενική αρχή Κέρκυρας τροποποιεί, όποτε και όπως εξυπηρετεί τις πλοιοκτήτριες εταιρίες, τα εγκεκριμένα ετήσια δρομολόγια της Πορθμειακής γραμμής παραβιάζοντας κάθε κανόνα ασφαλείας.

Η ΠΕΝΕΝ απαιτεί την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του ΥΝΑ για ουσιαστικούς ελέγχους στην εν λόγω Πορθμειακή γραμμή, την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και των κανόνων ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.
Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος Νταλακογεώργος Αντώνης

Ο Γεν. Γραμματέας Κροκίδης Νικόλαος
Read More »
«Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας» «Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2015 Rating: 5