Εθνική Τράπεζα: Οριστικό λουκέτο στο κατάστημα των Φιλιατών

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Εθνική Τράπεζα: Οριστικό λουκέτο στο κατάστημα των ΦιλιατώνΣυνεχίζει την πολιτική συρρίκνωσης του τραπεζικού της δικτύου η Εθνική Τράπεζα. Τον Νοέμβριου του 2020, είχε ανακοινωθεί το κλείσιμο 41 καταστημάτων, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός τράπεζας. Τότε ο ΣΥΕΤΕ (σύλλογος υπαλλήλων ΕΤΕ) απέσπασε από τη Διοίκηση της τράπεζας τη διαβεβαίωση ότι κανένα κατάστημα δεν θα κλείσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Όμως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης του ΣΥΕΤΕ, Πρόταση Προοπτικής, δεν πέρασε μισός χρόνος και ανακοινώνονται άλλα 22 καταστήματα και 3 γραφεία συναλλαγών που σταματούν τη λειτουργία τους, εν μέσω καλοκαιριού και αδειών, και ταυτόχρονα με την εθελούσια.

Αναλυτικά τα νέα καταστήματα που σκοπεύει η Διοίκηση να κλείσει:
Φιλιατών (459)
Κάνιγγος (129)
Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής (891)
Κέντρου Αιγάλεω (084)
Καλογρέζας (128)
Νέας Eλβετίας(092)
Παραλίας Βουλιαγμένης (682)
Καλλίπολης (879)
Μεγάρου ΟΤΕ (671)
Μάνδρας (653)
Λέοντος Σοφού (213)
Πανοράματος(239)
Παλ. Aγοράς Ρόδου (297)
Μαρμαρά (838)
Ξυλόκαστρου(436)
Αθηνών Kαλαμάτας(220-1)
Νεωρίου Σύρου (469-1)
Πλ. 1866 Xανίων (495)
Τυμπακίου (479)
ΛίμνηςEυβοίας(408-1)
Ιάσωνος Bόλου (781)
Άργους Oρεστικού (344)
Νιγρίτας (428)
Ελευθερούπολης (342)
Φερών (487)
Read More »
Εθνική Τράπεζα: Οριστικό λουκέτο στο κατάστημα των Φιλιατών Εθνική Τράπεζα: Οριστικό λουκέτο στο κατάστημα των Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Μόνο 3 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Μόνο 3 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 2
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
Μόνο 3 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Μόνο 3 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

"Εφτά βασανιστικά ερωτήματα" - Του Λεωνίδα Ταφέκη

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
"Εφτά βασανιστικά ερωτήματα" - Του Λεωνίδα Ταφέκη


Ποια Επαρχία και ποιος ιστορικός Δήμος στο Νομό Θεσπρωτίας έπεσαν από την πρώτη θέση που παλαιότερα βρισκότανε στην τελευταία σήμερα?

Τι έπραξε η Δημοτική Αρχή του συγκεκριμένου Δήμου για να αξιοποιήσει τις κοινωνικές υποδομές { πχ Μαθητική Εστία }, τα ανενεργά σχολικά κτίρια και τα κοινοτικά γραφεία των πρώην Κοινοτήτων καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους και τα βυζαντινά μοναστήρια για να προσελκύσει επισκέπτες και να δημιουργήσει τουριστικό ρεύμα προς τον τόπο μας?

Πόσα χρήματα, τα τελευταία επτά χρόνια, διέθεσε η παρούσα Δημοτική Αρχή για να προβάλλει τα Τοπικά μας προϊόντα, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της περιοχής μας, τον Πολιτισμό μας και το πανέμορφο Περιβάλλον μας και πια τα αποτελέσματα τους?

Τι άραγε την εμποδίζει να λειτουργήσει εκ νέου την Δημοτική Βιβλιοθήκη? Σημειωτέων ότι πολλά από τα βιβλία που αράχνιαζαν στις αποθήκες του Δήμου πετάχτηκαν στην χωματερή για να γλυτώσουν από τα ποντίκια?

Πότε άραγε σκοπεύουν να λειτουργήσουν τον Δημοτικό Ξενώνα που βρίσκεται στην έδρα του Δήμου?

Πότε θα συναντηθούν με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Διεύθυνση που εδρεύουν στην Ηγουμενίτσα, για να απαιτήσουν οι μαθητιώσα νεολαία της επαρχίας να εκπαιδεύεται στα σχολικά κτίρια που εδρεύουν στον ομώνυμο Δήμο μας?

Πως σκέφτονται να συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη λειτουργία των αθλητικών υποδομών και στην στήριξη των αθλητικών σωματείων της πόλης μας { ΑΡΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ } που υπολειτουργούν ή έχουν πέσει σε αδράνεια?

Όπως καταλαβαίνετε αυτά και πολλά άλλα βασανιστικά… ερωτήματα που οι ίδιοι μπορείτε να θέσετε αφορούν την σημερινή Δημοτική Αρχή Φιλιατών που στέκεται μακάβρια και παρακολουθεί εξ αποστάσεως, τον επαρχία μας να βυθίζεται και να μετατρέπεται σταδιακά σε ένα μεγάλο χωριό?

Οι ερωτήσεις μπορεί να φαντάζουν βασανιστικές, οι απαντήσεις όμως είναι απλές και οι ευθύνες ξεκάθαρες.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Ο Συμπολίτη σας
Λεωνίδας Ταφέκης.
Read More »
"Εφτά βασανιστικά ερωτήματα" - Του Λεωνίδα Ταφέκη "Εφτά βασανιστικά ερωτήματα" - Του Λεωνίδα Ταφέκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Eθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Eθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των ΝαρκωτικώνΤο ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών που είναι στις 26 Ιουνίου διοργανώνει μεταξύ διαφόρων δράσεων και εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Η δράση θα λάβει χώρα σε όλη την Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα
· Ιωάννινα 22 Ιουνίου στο ισόγειο του Δημαρχείου Ιωαννίνων 09:00-14:00
· Αρτα 23 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Δημητρίου 10:00 - 14:00
· Πρέβεζα 23 Ιουνίου στο ισόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γιάννης Μόραλης» 09:00-13:00
· Ηγουμενίτσα 24 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Ηγουμενίτσας 10:00 – 14:00

Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη ζωής και φροντίδας προς το συνάνθρωπο, έννοιες αλληλένδετες και σχετικές με τον αγώνα ζωής που δίνουν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ.

Η ενίσχυση των εννοιών της ¨κοινότητας ¨ ,της συλλογικότητας και της αλληλοϋποστήριξης αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη των εξαρτήσεων αλλά και αναγκαία συνθήκη για την Κοινωνική Επανένταξη.

Σας προσκαλούμε λοιπόν όλους να περάσουμε μαζί το μήνυμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
¨Στάσου Πλάι μου ¨ και έλα να γίνουμε όλοι μαζί μία ομάδα.

Ευχαριστούμε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας , το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα για την συνεργασία καθώς και τους Δήμους Ιωαννιτών, Ηγουμενίτσας ,Πρέβεζας και το Πνευματικό Κέντρο Άρτας για την ευγενική παραχώρηση των αιθουσών.

Τηλ. Επικοινωνίας 26510.64077 (Συμβουλευτικός Σταθμός ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ)
Read More »
Eθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών Eθελοντική αιμοδοσία στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα


Ραγδαία αλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού από την Τρίτη 22 Ιουνίου, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόλο που για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίζονται από βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, τα μετεωρολογικά δεδομένα δείχνουν πως έρχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού.

Έτσι - σύμφωνα πάντα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία - την επόμενη εβδομάδα αναμένουμε την πρώτη σοβαρή θερμή εισβολή με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και πιθανόν τα δυτικά ηπειρωτικά.


Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στην πόλη της Ηγουμενίτσας, θα αγγίξει την Πέμπτη τους 38 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή τους 42 βαθμούς κελσίου.


Αιτία της αλλαγής αυτής του καιρού είναι ένα σταθερό αντικυκλωνικό πεδίο στη βόρεια Αφρική στο οποίο οφείλεται η μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Οι θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν σταδιακά να μετακινούνται προς την περιοχή μας από τη Δευτέρα 21/06 με κορύφωση την Τετάρτη και Πέμπτη 23-24/06, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει αρκετά.

Το κύμα ζέστης θα διατηρηθεί για 2 με 3 ημέρες αλλά σε παραθαλάσσιες περιοχές ο υδράργυρος θα δείχνει 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το Σάββατο 26 Ιουνίου, ενώ στο τέλος του μήνα υπάρχει η πιθανότητα επιστροφής του άστατου καιρού με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Σε γενικές γραμμές τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών και εβδομάδων, είναι ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα, καθώς από τη μία οι καταιγίδες θα είναι ισχυρές, ενώ το κύμα ζέστης δεν είναι ότι καλύτερο για τις ευπαθείς ομάδες. Περισσότερα δεδομένα για την εξέλιξη της θερμής εισβολής θα υπάρχουν τα επόμενα 24ωρα.
Read More »
Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Στους 42 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας - Τι ισχύει για Μαυρομάτι

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας - Τι ισχύει για ΜαυρομάτιΧαλαρώνουν τα μέτρα στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας μετά το τελευταίο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε.

Όποιος επιθυμεί να εισέλθει στη χώρα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα εισόδου, να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχει εμβολιαστεί ή αρνητικό τεστ –συμπεριλαμβανομένου και του rapid test- των τελευταίων 72 ωρών για pcr ή των τελευταίων 48 ωρών για ταχείας ανίχνευσης.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, το Τελωνείο της Κακαβιάς θα λειτουργεί από τις επτά το πρωί ως τις επτά το απόγευμα με ανώτατο όριο τα 1500 άτομα ημερησίως χωρίς να υπολογίζονται οι οδηγοί φορτηγών.

Το τελωνείο Μαυροματίου θα λειτουργία από τις οκτώ το πρωί ως τις τέσσερις το μεσημέρι με ανώτατο όριο τις 250 διελεύσεις.

Κατά παρέκκλιση όσων προβλέπονται για τις υπόλοιπες διαβάσεις τα πρόσωπα που εισέρχονται από το συνοριακό σημείο ελέγχου του Μαυροματίου, υπόκεινται υποχρεωτικά στο συνοριακό σημείο ελέγχου σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή σε έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης rapid test.
Read More »
Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας - Τι ισχύει για Μαυρομάτι Χαλαρώνουν τα μέτρα στα σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας - Τι ισχύει για Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Πρόστιμο 5.000€ σε κέντρο διασκέδασης

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021
Πρόστιμο 5.000€ σε κέντρο διασκέδασηςΣτο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (19-06-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (7) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:
(6) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 2 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(1) παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κέντρο διασκέδασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για μη τήρηση αναστολής λειτουργίας του με την επιβολή προστίμου ύψους (5.000) ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
Πρόστιμο 5.000€ σε κέντρο διασκέδασης Πρόστιμο 5.000€ σε κέντρο διασκέδασης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Η παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021

Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης
Στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα από τα Σύβοτα και την Πάργα απλώνεται η όμορφη πόλη της Πέρδικας, με την παραλία Καραβοστασι . 
Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταυτίζουν την Πέρδικα με την εικόνα της συγκεκριμένης παραλίας. 
Έχει καταπληκτικό τοπίο και γι’ αυτό έχει επιλεχτεί αρκετές φορές για γυρίσματα ταινιών και διαφημίσεων.
Στο Καραβοστάσι θα βρείτε ξαπλώστρες για να χαλαρώσετε, καφέ, φαγητό ή σνακ σε ταβέρνες και σε ξενοδοχεία που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ μπορείτε να μείνετε σε κάποιο από τα διάφορα ξενοδοχεία ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονται κοντά στη παραλία.
Η πρόσβαση σας στην παραλία είναι εύκολη και έχει πολύ χώρο για να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας. 


 
 
Read More »
Η παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Η παραλία Καραβοστάσι, στην Πέρδικα Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 20, 2021 Rating: 5

Σελίδες