Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών λόγω πένθους

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 άρθρο 4 παραγ. 10 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για λόγους ανωτέρας βίας ήτοι:
(Επειδή το σύνολο των δημοτικών συμβούλων θα παραστεί στη κηδεία του εκλιπόντος πρώην Δημ. Υπάλληλου που θα τελεστεί σήμερα στις 18:00 π.μ. ,την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένο και το δημοτικό Συμβούλιο, για το λόγο αυτό η συνεδρίαση αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί αύριο ημέρα Πέμπτη 30/8/2018 και ώρα 18:00 με την ίδια πρόσκληση και τα ίδια θέματα.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών
Γκίζας Ν. Χρήστος


Read More »
Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών λόγω πένθους Αναβάλλεται το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών λόγω πένθους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Η Δημοτική Αρχή Φιλιατών συγχαίρει, τις μαθήτριες και τους μαθητές του τόπου μας που επιτυχώς εντάχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους εύχεται καλές σπουδές στο μακρύ ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης που έχουν μπροστά τους στην πιο γόνιμη και δημιουργική ίσως περίοδο της ζωής τους.

Επίσης με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς ( 2018/2019 ) καλεί την μαθητιώσα νεολαία να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της γνώσης που τις αναλογεί για την ολοκλήρωση των σχολικών, γυμνασιακών και λυκειακών σπουδών ώστε να έχουν και αυτοί όταν έρθει ο δικός τους χρόνος μια αντίστοιχα πετυχημένη ένταξη στις Πανεπιστημιακές σπουδές που οραματίζονται για τους εαυτούς τους.

Η ελληνική κοινωνία σίγουρα θα χρειαστεί όλο το ανθρώπινο δυναμικό της και ιδιαίτερα την ενέργεια, την ζωντάνια και τον δυναμισμό της νέας γενιάς για να εξέλθει επιτυχώς από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ακόμα μας ταλανίζει, με σκοπό να εισέλθει ελπιδοφόρα στην νέα εποχή της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της προόδου που αναδεικνύετε μπροστά μας. Σημαντικό ρόλο στην εθνική μας ανάταση καλούνται να παίξουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που αναγκαστικά μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης. Αρκεί, για αυτό το ζητούμενο, να βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας για να πάει ο τόπος μας μπροστά.


Read More »
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Θεσπρωτία: Νεκρή 48χρονη γιατί το Κ.Υ. Μαργαριτίου ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ασθενοφόρο

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Τον θάνατο 48χρονης, μητέρας δύο ανήλικων παιδιών, στη Θεσπρωτία φέρνει στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει, Δευτέρα 27 Αυγούστου, 22:00 το βράδυ έχασε τη ζωή της 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. Το Κέντρο Υγείας λόγω έλλειψης ιατρών εκείνη την ημέρα έκλεισε 15:00 το μεσημέρι. Δεν διαθέτει Ασθενοφόρο.
Κέντρα Υγείας σε αποδιοργάνωση
Βιαιοπραγίες σε βάρος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, κλοπές στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας.
Νοσοκομείο Ναυπλίου. Επίθεση από ομάδα ρομά σε γιατρό του Κ.Υ. Λυγουρίου που εφημέρευε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Ναυπλίου
Τα ρουσφέτια όμως ρουσφέτια (Κ.Υ. Ορεστιάδας)

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών έχασε την ζωή της στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας το οποίο εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών.
Αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ασθενοφόρο δεν διαθέτει το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό που ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (Αγροτικός δρόμος με πολύ κίνηση). Χρόνος που απεδείχθη μοιραίος.
Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας. Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής.
Η αποδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου καθώς και των άλλων Κέντρων Υγείας της περιοχής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Κατόπιν εορτής και μετά το θάνατο της 48χρονης μητέρας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα μεταβεί στην περιοχή για σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.
Τι θα πει στους συγγενείς, στα παιδιά της αδικοχαμένης μητέρας;


Read More »
Θεσπρωτία: Νεκρή 48χρονη γιατί το Κ.Υ. Μαργαριτίου ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ασθενοφόρο Θεσπρωτία: Νεκρή 48χρονη γιατί το Κ.Υ. Μαργαριτίου ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ασθενοφόρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Δείτε ποιοι από την Θεσπρωτία στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

Σήμερα ανακοινώνουμε την πρώτη ομάδα της Γραμματείας Οργανωτικού προεκλογικού αγώνα του Σπύρου Ριζόπουλου -για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρου το 2019- η οποία για τη Θεσπρωτία έχει ως εξής:
1. Γκαμπρέλας Δημήτρης, Θεσπρωτία
2. Κλήμης Δημήτρης, Θεσπρωτία
3. Νάσης Δημήτρης, Θεσπρωτία
4. Σοφίας Δονάτος, Θεσπρωτία

Οι ευθύνες της γραμματείας θα είναι:
· Η διεύρυνση της επιρροής της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης στην κοινωνία με κριτήρια επαγγελματικά, ηλικιακά και γεωγραφικά.
· Η διαμόρφωση του προγράμματος όσο πιο αντιπροσωπευτικά γίνεται, σύμφωνα με το πλαίσιο της περιφερειακότητας το οποίο ο Σπύρος Ριζόπουλος έντονα παρουσιάζει και υποστηρίζει απερίφραστα σε όλες του τις δημόσιες παρεμβάσεις, προφορικές και γραπτές.
· Η ανάληψη της εξέτασης των βιογραφικών για τη διαμόρφωση του ψηφοδελτίου.
· Η συγκέντρωση των υπογραφών που θα συνοδεύσουν την επίσημη ίδρυση του νέου αυτοδιοικητικού φορέα.


Read More »
Δείτε ποιοι από την Θεσπρωτία στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου Δείτε ποιοι από την Θεσπρωτία στηρίζουν την υποψηφιότητα Ριζόπουλου για την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Εορτασμός και πανηγύρι στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Στο ιστορικό μοναστήρι της Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς θα εορταστεί το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018 το γενέθλιον της Παναγίας. 
Την παραμονή θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός και θα ακολουθήσει ένα μικρό γλέντι με προσφορά μεζέδων. 
Ανήμερα, μετά τη θεία λειτουργία, θα γίνει, στον υπέροχο από φυσική ομορφιά εξωτερικό χώρο, το γνωστό παραδοσιακό πανηγύρι, που συγκεντρώνει πολύ κόσμο απ' ολόκληρη τη Θεσπρωτία, αλλά και από χωριά των Ιωαννίνων. 
Όπως ενημερωθήκαμε από τον αξιωματικό ε.α. της χωροφυλακής Χρήστο Μητσέλο, όλοι οι φορείς του χωριού, εκκλησιαστικό συμβούλιο, πολιτιστικός σύλλογος και τοπική κοινότητα, θα συνδράμουν και πάλι για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωσή του. 
Μάλιστα πρόσφατα υποβλήθηκε και αίτημα προς την περιφέρεια Ηπείρου για να ασφαλτοστρωθεί ή τσιμεντοστρωθεί τμήμα του δρόμου, που οδηγεί στο μοναστήρι. 

Η Μονή Γενεθλίων Θεοτόκου Μίχλας, ή αλλιώς η «Παναγιά στη Μίχλα», βρίσκεται στα νότια του Πολυδρόσου, πάνω σε λόφο του βουνού «Μίχλα» των Πέντε Εκκλησιών (παλαιά Οσδίνα). 

Το τοπωνύμιο «Μίχλα» οφείλει την ονομασία του στην ομίχλη (αντάρα), που το «στεφανώνει» τους χειμερινούς μήνες. 
Το καθολικό οικοδομήθηκε πάνω σε παλαιότερα θεμέλια ερημοκκλησιάς και είναι αφιερωμένο στη γέννηση της Παναγίας της Λαμποβήθρας (της Παναγίας άνω Λαμπόβου Αργυροκάστρου) που λατρεύεται και στη Θεσπρωτία. 
Κτίστηκε, όπως μαρτυρούν εντοιχισμένες σ” αυτό επιγραφές, το 1845 από τον ηγούμενο του Μοναστηριού Βέλλιανης Λεόντιο, που κατάγονταν από τη Σέλλιανη. 

Κατά την επανάσταση της Ηπείρου το 1854, ο Λεόντιος μετέφερε τα περισσότερα ιερά βιβλία της μόνης Βέλλιανης στη μονή της Μίχλας, από τα οποία σώθηκαν τελικά τρία με τις ενθυμήσεις του. 
Πρόκειται για μονόχωρο καμαροσκέπαστο ναό με πολυγωνική αψίδα στα ανατολικά. 
Περίβολος περικλείει το ναό από τη νότια, δυτική και βόρεια πλευρά, όπου και η τοξωτή θύρα εισόδου στο εσωτερικό. Ο ναός έχει δεχτεί μεταγενέστερες επεμβάσεις. 

Στη βόρεια και νότια πλευρά του αντίστοιχα εφάπτονται δύο προσκτίσματα, τα οποία, σύμφωνα με εγχάρακτη επιγραφή που διακρίνεται στην εξωτερική πλευρά του βόρειου προσκτίσματος, είναι μεταγενέστερα της ίδρυσης του ναού. 
Εσωτερικά φέρει επίχρισμα με ασβεστοκονίαμα. 
Πάνω από την είσοδο του δυτικού τοίχου σώζεται επιγραφή σε ελλειψοειδές περίγραμμα, σύμφωνα με την οποία ο ναός τοιχογραφήθηκε το 1890. 
Στην αψίδα του ιερού σώζονται ίχνη τοιχογραφίας της Πλατυτέρας, από την οποία διακρίνεται μέρος των ενδυμάτων. 

Οι εικόνες του τέμπλου έχουν φιλοτεχνηθεί από τον ζωγράφο Πέτρο Γεωργιάδη στα μέσα του 19ου αι., με έξοδα του ηγουμένου της μονής Λεοντίου. 
Η Μονή Γενεθλίων Θεοτόκου Μίχλας διέθετε κτήματα με 800 ελαιόδεντρα, 20 στρέμματα ξηρικά χωράφια και 30 στρέμματα ποτιστικά χωράφια. 
Το 1874 διέθεσε 6.000 γρόσια για να κατασκευαστεί δημοτικό σχολείο στην Οσδίνα, το οποίο επιχορηγούσε με 1000 γρόσια το χρόνο. 
Στο Μοναστήρι λειτουργούσε μεγάλη βιβλιοθήκη με αξιόλογα πατερικά βιβλία. 

Κατά καιρούς εγκαταβίωσαν στο μοναστήρι: 
Ο Λεόντιος, που κοιμήθηκε σε βαθιά γεράματα, πέφτοντας από απροσεξία στη φωτιά.
 Ο παπα Αναστάσης, εφημέριος της Οσδίνας. 
Ο Καλλίνικος, καταγόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως, που απεβίωσε το 1918 από γρίπη. 
Ο Αντύπας, που ήταν Μικρασιάτης πρόσφυγας. 
Ο Κοντογιάννης, που παρέμεινε για λίγο καιρό. 
Και ο Αγαθόνικος, που κατάγονταν από την Κέρκυρα και ήταν εκεί μέχρι το 1955. Από τότε η Μονή διευθύνεται και φροντίζεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Οσδίνας. 


 
Read More »
Εορτασμός και πανηγύρι στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς  Εορτασμός και πανηγύρι στη Μονή Μίχλας Πέντε Εκκλησιών Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη 26χρονος στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Συνελήφθη, χθες (28-08-2018) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Read More »
Συνελήφθη 26χρονος στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά Συνελήφθη 26χρονος στην Ηγουμενίτσα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Μοναδικές προσφορές από την Τυποργάνωση

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Read More »
Ηγουμενίτσα: Μοναδικές προσφορές από την Τυποργάνωση Ηγουμενίτσα: Μοναδικές προσφορές από την Τυποργάνωση Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Συνελήφθη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας 32χρονος που παρέλαβε δέμα με ποσότητα κάνναβης

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Συνελήφθη, χθες (28-08-2018) το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ακόμα ένας 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το μεσημέρι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας τον 32χρονο συλληφθέντα, διότι κατείχε δέμα που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -10- γραμμαρίων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος είχε παραλάβει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών το παραπάνω δέμα, το οποίο είχε αποστείλει από την Θεσσαλονίκη ο 32χρονος συνεργός του.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας 32χρονος που παρέλαβε δέμα με ποσότητα κάνναβης Συνελήφθη στην Πέρδικα Θεσπρωτίας 32χρονος που παρέλαβε δέμα με ποσότητα κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Χαιρετίζουμε την δικαστική απόφαση για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στη διεκδίκηση του 13ου και 14ου μισθού για τους υπαλλήλους ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ του ΠΑΚΠΠΟ Ηγουμενίτσας που είχαν προσφύγει (ΑΠΟΦΑΣΗ 44/2018 του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας) !!!

Συγχαρητήρια στους διεκδικητές και στο δικηγόρο τους!

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας καλεί την πολιτική ηγεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας να μην ασκήσει Έφεση στην εν λόγω Απόφαση και να πληρώσει το αναλογούν ποσό σε κάθε υπάλληλο, προσφέροντας ανακούφιση στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ταλανίζει τα Ελληνικά Νοικοκυριά!!!

Aρκετοί Δήμοι στη Χώρα έχουν υιοθετήσει τη «ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΗΣ», ως μια αναγνώριση της προσφοράς των συναδέλφων!

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ!!!

Θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ…

Είμαστε στη διάθεση των συναδέλφων για οποιαδήποτε πιθανή, σχετική βοήθεια!


 
Read More »
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Χαιρετίζουμε την δικαστική απόφαση για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού  Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας: Χαιρετίζουμε την δικαστική απόφαση για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Θέλω και δημόσια να συγχαρώ τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηπείρου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η οποία αποτελεί επιβράβευση της επίπονης προσπάθειάς τους. Συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στους εκπαιδευτικούς που τους προετοίμασαν, αλλά και στους γονείς τους, που με θυσίες τους στήριξαν ώστε απερίσπαστοι να αφοσιωθούν στην επίτευξη του στόχου τους.

Είμαι διπλά ικανοποιημένος γιατί για μια ακόμη φορά το ποσοστό της επιτυχίας των μαθητών της Ηπείρου, είναι πολύ υψηλό, που επιβεβαιώνει το διαχρονικό ποιοτικό επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών της μονάδων.

Για τους επιτυχόντες ανοίγει πλέον μια νέα σελίδα γνώσης, που μελλοντικά θα τους δημιουργήσει προοπτικές επαγγελματικής και επιστημονικής καταξίωσης στην πατρίδα μας, η οποία ευελπιστούμε επιτέλους να είναι σε θέση να κρατά τα «παιδιά» της στον τόπο μας και να μην τα ωθεί στην αποδημία. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, αλλά στη ζωή πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για να κερδίζουμε μικρές και μεγάλες «μάχες».

Εύχομαι επίσης στους μαθητές και τις μαθήτριες που δεν δικαιώθηκαν με τις φετινές επιλογές τους, καλή δύναμη ώστε να επιτύχουν στη δεύτερη ευκαιρία που θα τους δοθεί, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης και εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος καλωσορίζω τους επιτυχόντες από άλλες περιοχές της χώρας σε Σχολές και Τμήματα της Ηπείρου, διαβεβαιώνοντάς τους ότι έχουν κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή τόσο για το επίπεδο σπουδών, όσο και για το επίπεδο διαβίωσης.

Καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία σε όλους.


Read More »
ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Νέοι και νέες,

Σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις Πανελλήνιες εξετάσεις και σας εύχομαι ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο.

Εύχομαι με την βοήθεια των καθηγητών σας , να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τις γνώσεις που θα σας παρασχεθούν, για να ανοίξετε νέους δρόμους που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε καλύτερα στις δυσκολίες και στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Όσοι δεν τα καταφέρατε αυτή τη φορά, με ψυχραιμία, και καθαρό μυαλό σχεδιάστε τα επόμενα βήματά σας και θα βρείτε το δρόμο που ταιριάζει στις ικανότητές και τα προσόντα σας.

Συγχαίρω τέλος τους γονείς και τους καθηγητές σας που σας βοήθησαν στη δύσκολη προσπάθειά σας .

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΓΕΡ. ΠΙΤΟΥΛΗΣ


 
Read More »
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΩΜΑ Γ.ΠΙΤΟΥΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ζητούνται άτομα για εργασία σε τηλεφωνικό κέντρο

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Ζητούνται άτομα για εργασία στο ήδη υπάρχων τηλεφωνικό κέντρο εταιρείας στην Ηγουμενίτσα. 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολύ καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας (ομιλία & γραφή). 
Αμοιβή ικανοποιητική.

Όσοι ενδιαφέρεστε στείλτε τα βιογραφικά σας σημειώματα έως τις 31 Αυγούστου 2018 στο παρακάτω e-Mail: bewerbung@mk-business.com


 
Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ζητούνται άτομα για εργασία σε τηλεφωνικό κέντρο ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ζητούνται άτομα για εργασία σε τηλεφωνικό κέντρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018
 
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
(ΟΔΟΣ ΚΟΥΓΚΙΟΥ - ΚΙΑΦΑΣ πλάτους 12μ)
Με οικοδομική άδεια σε ισχύ
(Για πενταώροφη οικοδομή + πυλωτή + υπόγειο + στέγη + πρόβλεψη για πισίνα)
Τηλ. Επικοινωνίας
6946151200
6945224594


Read More »
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018
Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία με εμπειρία στο ψήσιμο .
Τηλ.6971897571
Ικανοποιητικός μισθός


 
Read More »
Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία Ζητείται ζευγάρι για ελληνικό εστιατόριο στην Γερμανία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Πωλούνται 5 στρέμματα στο Κάμπο Ραγίου

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Πωλούνται 5 στρέμματα ποτιστικά στο Κάμπο Ραγίου, διπλά στο ποτάμι, σε πολύ καλή τιμή.
Πληροφορίες στο τηλ. 6977046099 - 2665023657
Επίσης πωλείται θέση πάρκινγκ στη θέση Μπεζέικα στην ΗγουμενίτσαRead More »
Πωλούνται 5 στρέμματα στο Κάμπο Ραγίου Πωλούνται 5 στρέμματα στο Κάμπο Ραγίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018
Πωλείται οικόπεδο 351 τ.μ. στην περιοχή Πούσι - Λιόφατα Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M LIDL.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987318081 και 2666041395Read More »
Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στην περιοχή Λιόφατα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018


Πωλείται γαιωτεμάχιο συνολικού εμβαδού 5.188 μ2 ,στην θέση Αγία Παρασκευή Συβότων του δήμου Ηγουμενίτσας, του νομού Θεσπρωτίας.

Το γαιωτεμάχιο έχει πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος νησιά των Παξών και την Νότιο Κέρκυρα.

Απέχει από την θάλασσα 350,00 μ., έχει δρόμο νερό και ρεύμα.

Με άδεια Δόμησης, κατάλληλο και για τουριστικές επιχειρήσεις.

Τηλ.επικ.6932388522 


 

Read More »
Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Πωλείται γαιωτεμάχιο στην Αγία Παρασκευή Συβότων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Το Κατάστημα Nova στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για το τμήμα ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή mail to: igoumenitsa@novashops.gr


Read More »
ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Φιλιάτες 1955: «Επί των ίππων Μεγαλειοτάτη…»

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Ήταν Ιούνιος του 1955 και το βασιλικό ζεύγος είχε περιλάβει στην περιοδεία του και το Φιλιάτι- Πρόεδρος της Κεραμίτσας ο αείμνηστος Χρήστος Πατσούρας. 
Προσπαθούσε τότε να πάρει την έγκριση για να κάνει δρόμο για το χωριό- ο δρόμος έφτανε μέχρι του Τζούμα… 
Πως έκανε, πως έρανε, τι της είπε, την κατάφερε τελικά την Βασίλισσα να την πάει στην όμορφη Κεραμίτσα. 
Έχει δρόμο πρόεδρο; 
Όλα εντάξει Μεγαλειοτάτη… αλλά μόλις έφτασαν στου Τζούμα της είπε τον τίτλο που έμεινε στην ιστορία εκείνων των χρόνων, ¨για την συνέχεια, επί των ίππων Μεγαλειοτάτη¨! 
Η οποία τελικά αναγκάστηκε να καβαλήσει τα άλογα και να πάει στην Κεραμίτσα. 
Γι’ αυτό, δώστε βάση στο ύφος της Βασίλισσας Φρειδερίκης… πως κοιτάει τον Χρήστο Πατσούρα! 
Σαν να λέει ωραίος ο πρόεδρος αλλά… κάτι θα μου σκαρώσει πάλι!

Και βέβαια η επιτυχία ήταν ότι εγκρίθηκε και έγινε ο δρόμος για Κεραμίτσα!

ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

Read More »
Φιλιάτες 1955: «Επί των ίππων Μεγαλειοτάτη…» Φιλιάτες 1955: «Επί των ίππων Μεγαλειοτάτη…» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Θάνατος κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάργας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ο 76χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του Ι/Φ σκάφους «NEW WAY» σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε 1 ν.μ. πλησίον νησίδας «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» Πάργας, με δύο (02) επιβαίνοντες, έχει χάσει τις αισθήσεις του. 

Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το επαγγελματικό σκάφος «ΕΥΤΥΧΙΑ» Ν.Π. 7595 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος και με τη συνδρομή διπλωματούχου σκίπερ κατέπλευσε στο λιμάνι Πάργας. 

Ο 76χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κ.Υ. Καναλακίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του . 

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πάργας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


 
Read More »
Θάνατος κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους Θάνατος κυβερνήτη ιστιοφόρου σκάφους Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Δεμένα τα καράβια για Κέρκυρα την Δευτέρα λόγω απεργίας

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ανακοινώνει ότι το Δ.Σ. του Σωματείου Μηχανικών και Κατώτερων Πληρωμάτων M/S και Π/Θ Κοντινών Αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» αποφάσισε τη συμμετοχή των πληρωμάτων όλων των πλοίων που δραστηριοποιούνται στις γραμμές Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Ηγουμενίτσας – Παξών, Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας – Παξών & Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η Π.Ν.Ο. το χρονικό διάστημα από ώρα 06:01 της Δευτέρας 03-09-2018 έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 04-09-2018.

Το επιβατικό κοινό παρακαλείται όπως, για την αποφυγή ταλαιπωρίας, να απευθύνεται στα τοπικά ναυτικά πρακτορεία καθώς και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, προκειμένου να ενημερώνεται αναφορικά με την πορεία της απεργιακής κινητοποίησης και την εκτέλεση ή μη των εγκεκριμένων δρομολογίων.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας Τηλ. 26613 65200

Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας Τηλ. 26650 99400


 
Read More »
Δεμένα τα καράβια για Κέρκυρα την Δευτέρα λόγω απεργίας Δεμένα τα καράβια για Κέρκυρα την Δευτέρα λόγω απεργίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018 Rating: 5

Σελίδες